Запомни | Име:  Парола:  

Bulgarian English Russian
Покажи всички теми с нови мнения
Покажи днешните теми
 Връзки
    
Exchange.bg
Всички клубове
  Общество
     Политика
Прати поща до твой приятел за тази тема 
 
  Отиди на:
Из делниците на един луд

10 Стр.   от 17 12     Мнения - 251 Скрий анонимните   Добави мнение по темата  Предишна тема Следваща тема

Автор Мнение
Тони Филипов, д-р
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 200
17.05.2007

Из делниците на един луд

"Царя си взема обратно името Симеон Втори, което беше дал под аренда на Националното движение. И НДСВ остава по гола абревиатура само. Според мен можеха да се прекръстят на Симеон Велики, хем е кьде-кь-де по-патриотично от Симеон Втори. Не че е някакво изключение да останеш по абревиатура...На СДС-то как му увисна последната буква и сега е само Съюз на демократичните, щото силите се разбягаха.

Боже, като се сетя НДСВ колко трудно се роди, чак от третия път...И въпреки това имаше големи шансове. При учредяването си партията се определи като консервативна, либерална и национална. С членски внос от 12 лв. годишно, което автоматично я превърна и в социална. Трябваше да обедини "тези, които вече се отчаяха", което пък я направи всенародна...И сега Царя си тегли името! То не че неговото име вече...

Ало, пенсиите, английският "Зип" пише, че имало "млечна деменция". Употребата на кисело мляко водела до старческо оглупяване.

Сега всичко се изяснява. И това имах предвид вчера, като ви цитирах Достоевски, че животът е разбираем само ретроспективно. Много съм се чудил защо като.през 1997 г. след червените остана градобитнина, през 2005 г. 24% от българите отново я подкрепяха. Знаеше се, че тия 24% са главно пенсии, но не беше ясно защо го правят. Тогава и вестници, и медицина се бяха продали на "Данон" и криеха от народа, че млякото е "бяла отрова". "Стандарт" например писа, че "млякото и бобът подмладяват". Пък д-р Герасимов обясни, че българите дементирали по-малко от американците по причина на киселото мляко и чистия въздух.

Знам, че ще попитате веднага: "А прясно по не не може ли?". Не, не може! То съдържа го леми количества лактоза, на която е нужен ензимът лактаза, който пък изчезва при възрастните и те не могат да го храносмилат. И това води до болки в корема и газове. Газовете пък са в основата на глобалното затопляне и т.н. Вземете се в ръце, ей! Престанете да се из живявате като бозайници. "24 часа" пише: "Ад вокатите и погребенията вдигнали инфлацията". А адвокатите кой ги наема? Пак вие, щото се съдите за щяло и нещяло.

Министър Мутафчиев отишъл в Пловдив да прави първа копка. И така напънал лопатата, че я счупил. Ама тя, първата копка е символична бе, г-н министър! Често остава и единствена. Сещам се Пасито колко първи копки направи на Маказа, пък какво...Като отидоха да правят втори път първа копка, не можаха да намерят къде е била първата копка, дето я направиха първия път. И копаха на друго място. За "Горна Арда" да напомням ли, а за "Дунав мост - 2"? Оня ден в. "24 часа" написа на първа страница: "Дунав весело шуми при Видин". Щото Станишев ударил първа копка на втория мост. Пак.

Какво му става на агата? Да не е почнал да пие уискито чисто? В с. Пристое се изцели: "Където мина, трева не никне." После пред студентите в Шумен пак надрънкал страшни глупости. "Животът е сладък, живее ми се мамка му стара... Аз сега съм богат човек. Политик съм. Мога да се занимавам с бизнес. Мога и с космонавтика, ако искам..." Вчера в Русе: "София вече не ми стига - имам нужда от Брюксел, от 500 млн. разгръщане като население, правене на политика..." Ага, отвиваш се!
Може би е права една авторка, като писа в сайта "Всеки ден", че политиката вече е част от "вторичните полови белези".
София Лорен обещала да прави стриптийз, ако Наполи влезе в Приме-рата. Госпожа Шиколоне е родена през 1934 г., което, без никакво преувеличе-г ние означава, че това ще е най-възрастният стрийптиз. Ако не броим разголването в момента в БСП.

Да не стане като Олбрайт, дето рекла на генералите "Сега секс ли ще правим или война" и те удариха Югославия... Макар че София лани се съблече за календара на "Пирели" и нямаше някакви особено последици. Освен че даде лош пример на ; Лили Иванова да се снима гола за Плейбой...

Частен прием при д-р Филипов на:

Редактирано от - Тони Филипов, д-р на 03/6/2007 г/ 11:03:59

Създадено: 03.6.2007 г. 10:52:09   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 
Тони Филипов, д-р
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 200

18.05.2007

Из делниците на един луд

"Новмнар" пише, че СДС откупили за 10 години песента на Валди Тотев "Вдигни очи" за свой химн. Обаче на разсрочено плащане -артистът ще си получава парите на анюите-ти през следващите 8 години. Валди, не си ти Валди, Марко си... И още шест Маркототевци си продали песните. Сините щели да им дават по 300 лв. на месец. Какво СДС след 8 години бе, хора? Не сте ли чували, че плащането става в пари и веднага или никога. Даже най-добре "деньгп вперед"... Някои още не са си взели парите за 1990-а. Апостеори трябва да ви е ясно, че ще минат изборите и Пешо ще каже: "Да бе9 майна, бати химна, едно място не спечелихме...". Щото "на Марко Тотев все тъй му се случва".

24 часа: "Вдигат пенсиите след 21 май". Тоест, след изборите, за да не се приеме за агитация. Но го съобщават сега, което е различно. Масларова вика: "Ако някой е против, открито да го заяви!" Сега, преди изборите, да го заяви? Що се правиш на улава!

"Стандарт": "Хлапета обраха заба-; вачка". В Провадия. Славче, лъжат те ) твоите. Такова събитие вярно имаше, но преди 15 дни, а те ти го пробутват за новина. Този подход явно е останал от колегата Москов, предишен и дългогодишен главен на "Стандарт", защото той така разсъждаваше: "Като са го написали другите вестници, та какво? Ние нали затова сме всекидневник, ще го напишем днес."

"24 часа": "Учат деца да обичат гейовете". "Джемини" правели пилотна програма и от декември във всички училища. Колегите от "Часовете" коментират: "Нямаме нищо против сексуалните девиации, дори към копрофагите, (от сорго - фекалии и рпаду - ядене, бел. Т. ф.) но когато това е съзнателен избор

А гейовете да заобичат ли децата? Една малка поправчица (тип Венко 1) в НК и Кузов учител по физическо. Защо не? По информация от същата "Джемини" в НС имало около 10 % педали. Което ги прави една от най-големите организирани сили в НС след Коалиция за България.

Преди време Мариус Куркински каза: "Понякога (и не само понякога) хомосексуалистите са склонни да прекаляват с парадиранего, че видите ли, това е по-интересен тип живот. От ОПИТ, включително и личен, знам. Комплексират другите хора с това, че не ги разбират и не са толерантни. Не всеки е длъжен да бъде толерантен към хомоексуализма".
Браво, тва е позиция, да не кажа на мъж, но поне на пич! Трябва да се прави разлика между толерантността към педалите и толе-рирането на педалите.

А хюмнето Минчев вика: "Духът няма пол и пред тази чистота всички сме равни". Какъв дух, бе! ТОЙ духът и задник няма!

Братя, опичайте си акъла, Ивелин Йорданов, първият, който официално призна, че политическата (БСП) и сексуалната му (също лява) ориентация съвпадат, се похвали, че в Румъния педалите станали вече 20 %. Ей къде е Румъния! Като замръзне Дунав ...

"Труд": "Здравната каса извади 88 800 лева за социолози." Всъщност за един социолог, за Юри Леонов Асланов, член на ВС на БСП. Имало обществена поръчка, дал най-добра оферта... Знаем, знаем... Според данни на ЦЙД държавата е ощетена с 1.2 млрд. лв. именно от обществени поръчки.

Шеф на Здравната каца е на Илиянка Йотова кака и. Та, тази видна здравна деятелка казала пред "Дума": "Българинът обича да влиза в болница".

Да, умре българинът да влиза в болница, или там да умре! Дето вика Зошченко, "дума да няма, че в болницата може би е по-светло и по-културно. И калоричността на храната е по-добре съобразена". А на стената виси вьзвание: "Труповете се предават от 3 до 4"...

Зеленогорски побратимявал Плевен с Азорските острови. Сега идва губернаторката на Понта Делгада. Пък после и Зеленогорски ще иде. Той обича. През 2002 г. заведе 13 общинари в китайския град Дзинджоу да го побратимява с Плевен. И седяха там 10 дни, сякаш за да агитират гражданите на Дзин-джоу поименно. Тогава общината имаше ед ва 5 млн. дългове, та лесно преглътна още 50 хиляди за това побратимяване.

Създадено: 03.6.2007 г. 11:03:01   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Тони Филипов, д-р
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 200

19.05.2007

Из делниците на един луд

Белгийската политичка Таня Дьорво от протестното движение МЕЕ (НЕ) обещава иа първите 40 хиляди, които се регистрират на сайта й, да им направи French kiss (демeк свирки). При това по домовете и абсолютно безплатно, само презервативът от клиента. Таня сметнала, че при 80 сеанса на ден, ще се справи за 500 дни

Какви протестни движения имат другите народи, а? И най вече какви Тани! Мислите ли, че ако наш'та Таня го предложи, някой ще се запише? Но тя няма да го предложи, у нас взаимоотношенията са обърнати, 17-и сезон се играе "Още веднъж отзад".

Белгийците открай време са много прогресивни. Ние през 1879 г. главно тяхната конституция сме преписали. Затова Търновската е била една от най-прогресивните. Според нея под български гражданин се разбира само мъж. Жените получават избирателни права чак през 1937 г. И не всички, а само тези, които знаят какво е да се грижиш за мъж. На старите моми едва социализмът им даде избирателни права. По Търновската конституция Дончева щеше да стане депутат, ама друг път.

Братя, ходих й на сайта на белгииката, не пише да е само за белгшци, и мацката е трепач, няма нищо общо с Дончева. Сайтът е .............., но внимавайте, че БСП то така са окупирали мрежата, че като нищо препратките могат да ви от ведат при нашата Таня, която ще почне да ви разправя, че ви обича... Абе тя ще свърши като в "Клошмерл" нейната работа, така мисля..

Властта в Македония явно е добила енцефалит. Направили нов закон за обществения ред. който предвижда 1000 евро глоба за псувня и неприлични жестове. Вързаха бюджета, ако не избухне въстание И у нас се опитаха да въведат подобен закон - за футболното хулиганство, с който да забранят да викаме на съдията педал и други такива, но овреме се осъзнаха. Защото запалянковците веднага смениха и почнаха да викат: "На майка ти в дузпата, пенал мръсен, свири фалос, бе!" Псуването по нас е наука и изкуство! Има бьлгари, които не МОгат да не псуват. Писал съм за моя приятел Краси Райдовски например. Ако на другите хора първата им дума е била "мама", на Краси е била "мама ти". И за Боби от "Монитор" ви писах. Дето запомнила Куросава от Куро-става. Тя оня ден, като спорели дали да отразят побоя върху нашия фотожурналист Емил Иванов, рекла: "Я ше им е.... майката на тия, що ще им правите реклама!" Пък един тмащжая пякьо мш разправяше...

Както и да е. Исках да кажа на македонките, че иеиоиштивиата лексика сгшцнфмчвш-те паралингвистнчни изразни средства са част от нашето общо историческо минало и доказа на форма на социален отдушник сред българите.

Трима журналисти написали книга: "Волен Сидеров между лъжата и истината". От нея ста ва ясно защо архонтьт се подреди като кучка в каруца на второто място в листата на "Атака". Тетка Капка била работила при него. И още нещо се изясни: защо в рамките на една седмица в детско-юиошеския вестник на Четвъртата ипостаса излезе интервю и със Сидеров, и с Малък Митко. Ето това беше изгубеното звено между ардипитекус рашдус и австралопитекус ; афаренсис, така да се каже. Защото когато Сидеров напускаше "Монитор", работата вървеше на ръкопашен бой. Сидеров крещеше истерчно: "Ти си едно нещастно момченце..." и други такива А Блъсков от време навреме го прекъсваше и го плашеше с охраната. Та архонтьт явно се е помирил. Но човекът е доказал, че и по-големи обиди може да прости, ако обиждащият се покае и си плати.

Обажда ми се един приятел, вика: "Чете ли '"Монитор", Блъсков написал цяла страница от-ворено писмо, в което обяснява, че сте си измислили побоя над Емо". Сещам се за един фейлетон на Тодор Цонев. Разказваше се за един журналист, който всеки ден пишел в "Кооперативно село" по едно отворено писмо до Чьрчил, Но за съжаление Чьрчил по това време не четял "Кооперативно село".

Оставете ни бе, хора, моля ви. Искаме да ви забравим на спокойствие.

Частен прием при д-р Филипов на:

Създадено: 03.6.2007 г. 11:19:45   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Тони Филипов, д-р
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 200

20.05.2007

Из делниците на един луд

Пенсиите, какво стана бе? Охлювите изобщо не излязоха тая година, а? Може би сега с пое-ледните дъждове... Все едно, сезонът е провален. Но не се отчайвайте, настъпва време да се бе-ре испанската муха. Тя е афродизиак и я изкупуват по 90 лв. килото. На Запад ги лапат мухите като топъл хляб. Щото там, по данни на в "Дума" от 27.04.2005 г., 69 % от хората над 70 години се занимавали със секс! А се бере много лоено тази муха – не е като да гониш охлювите но хендеците. Постилаш найлони под дървото у го друсаш. Рано сутрин е най добре. Не дремете, ей! Края на маи - началото на юни е златно време да се бере испанска муха.

Изобщо трябва да сте наясно, че вече сте ЕС и оттук нататък ще ядем хляб главно от предразсъдъците и капризите на западняците.

Ало, братя от последната възраст, размислихте ли вчера? Хубаво ли размислихте? Не ви вярвам. Малкият Иванчо вика в "24 часа", че пенсионер било човек с бяла коса, който пуска червена бюлетина и брои жълти стотинки. Така ли е? Ей, учените открили, че мушиците дрозо-фила меланогастер (винарки по народному) имали свободна воля. На че ви сравнявам, но..

Ако и вие имате свободна воля, ще отидете и ще гласувате. Защото и да не гласувате, все едно че сте гласували. Ще дам един произволен пример. При висока избирателна активност (над 50 %) в ЕС ще влезе само на Сидеров доведеният син, което само по себе си не е голяма беда, защото европейските депутати вече му свикнаха. Е, малко кофти, че на негово място в българското НС ще влезе гаджето му, което по сбразо вание било локомотивен машинист. Но то и ние вече на всичко сме свикнали. При по ниска избирателна активност евродепутат ще стане и ар хонт Бинев. И както е свикнал да си купува всичко, което му хареса, току го видим след го дина-две еврокомисар на мястото на Кунева - а защо не и на мястото на Барозу. Парите може и да не са всичко, но всичко е пари.

Пикаещият във фонтанчета министър вика, че Емил не могъл да обясни достатъчно научно о какви палки са го били - "с дълги или къси". Ами щото сефте го бият и още не различава палките. Пък и дълго, късо - относително е някак. Палките са поне 6 вида... Ама ще ги научи Емо. Главната взе решение да се купи по една и от шестте вида и да се направи следствен експеримент. Битият ще получи по три удара с всяка палка, за да може да разпознае с кой вид е имал среща в тунела на Съдебната папата. Проблемът е само, че ние едва ли ще успеем да го бием с гакова настроение, с каквото са го били ченгетата. Но щом трябва...

Само Блъсков не защити бития, а написа, че сме си правили реклама. Емо вика: "Черна неб-лагодарност! Питай го, вика, кой го спаси, когато по време на една "Асамблея на мира", полицаите го водеха по гащи и пиян на талпа из "Дружба".

Ба, ще го питам, не ща. Всеки башка - то бамбашка.

И с мен се подбьзиква. Под един коментар във вестника си ми написапи името, ама изки-лиферчено... Да съм някой простак, какви възможности дава името Петьо до го килиферчиш... Една буква да му сменя само и...

Абе, братя журналисти, намирате ли за нормално тоя да е издател и главен редактор на "Поглед" - органа иа българските журналисти? Не е ли малко тъпо авторът на най-голямата провокация в новата преса - "Книжка на Софиянски" - да ни учи на професионализъм и морал?

И защо се чудим, че Делян Пеевски, изгонен по подозрение в корупция, имал наглостта да подаде молба за връщане в следствието? Той за малко и да се върне. 8 души - висши магистрати, го подкрепили, т. е намирали го достоен!
Същото и в СБЖ. Не чувствам вече потребност да членувам в този съюз.

Пък Дончева рекла: "Вие, журналистите, заслужавате всичко, защото сте готови да разкъсате човек!" Лъжеш, како! Човеци не разкъсваме. Само политици и то заслужено.

"Труд" пише, че общинарите в Несебър имали общо автопарк за 3 млн. лв. - 2 "Мерцедес"~а, 2 БМВ, 2 "Ауди", едно "Порше”...

Да не ги разкъсваме, така ли?

Както съм казал, странни птици са българските политици, братя! Летят, само ако ги изриташ яко отзад. Днес е денят!

Частен прием при д-р Филипов на:

Създадено: 03.6.2007 г. 11:34:31   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Тони Филипов, д-р
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 200

21.05.2007

Из делниците на един луд

В деня за размисъл репортер на "Експрес" успя след тежки преговори да закупи 1200 гласа в Столипиново за по 30 лв. единия. Можехме и още да купим, но нямахме повече пари. За честа на циганите трябва да отбележим, че мениджърите категорично отказаха да продават на "Атака". За СДС обаче се съгласиха. Свикнали били да продават на СДС. И на Доган продавали, но не били доволни.

Преди време писах, че евреин е професия. Сега мога да добавя, че и циганин все повече прераства в професия. Само българин продължава да е диагноза. С изключение на ония около 10%, които успяват да припечелват от сексуалната си алтернативност.

Мисля си: да стана евреи е трудно, пък и не съм готов да си жертвам препуциума, за педал май ми е късно, пък и няма свободни места. Освен да се прекръстя на Асан Филипов...

В "Телеграф" питат фолк травестита Денис дали са му предлагали пари за секс. "Предлагали са ми депутати, но не мога да каж; имена, защото предстоят избори за Европар-ламент."

Опа-а-а! Какво научаваме от това кратко признание? Първо - депутати, а не само един. Второ - че вероятно депутатите са кандидати за ЕП. Като съпоставям това изказване, със споделеното ми оня ден от червен функционер, че първият истински мъж в листата на БСП е чак на 6-то място и той е евреин (и като махнем бай Евгени Кирилов, който явнно не влиза в графата "истински" по чист по .... причини), то сами смятайте...

Ей, това не е било и по време на турскотс присъствие! Да посегнеш на хляба на без домниците! Трябва много социално да е настроена една партия, като БСП например, за да преследва с такава извратена настоятелност хора, които се трудят върху опакото на съществуването. Въвели 15% такса върху върнатата на вторични суровини хартия. Някой, може би Орешарски, е стигнал до това решение в състояние на моментен излишък на гениалност.

Чиновниците обясняват, че клошарите можели да си върнат парите, като попълнят данъчна декларация, щото до 200 лв. на месец са необлагаеми. Да де, но за да си върнат парите, трябва да имат поне лична карта. Пък за да си извадят лична карта, трябва да имат адрзсна регистрация, а пък за да имат адресна регистрация, не трябва да са клошари.Тъй че ще си върнат парите на мук.

Идиотията наша край няма! През 2005 г. във Варна ентусиазирано безмисловни еко-експерти разработиха програма "Управление на отпадъците", в която се предлагаше да се лицензират клошарите, "тъй като те единствени събирали разделно боклука". Добра идея беше, артък даже. Всъщност тя не беше нова. То у нас нови идеи рядко се раждат. Тази се появи за пръв път още през 2002 г. и предвиждаше строги санкции, стигащи дори до отнемане на лиценза за клошари, които са оторизирани да берат хартия, а пък бъркат в сегмента на стъкларите...

Да, една тясна специализация на клошарите ще бъде напълно в тон с широката идиотизация на управляващите.

Мани ги клошарите, те и без това са обръгнали в областта на трайното злополучие, ами и мен ме удариха по приходната част. Бях намерил преди време един сайт, дето праща безплатна литература за ЕС. И не просто я праща, ами по DHL ти я носят дома. Без ограничение в поръчките. Мейлвам им аз: "Искам от това 50 бр., от другото - 60, от третото и т.н." И пристига един пич и ми ги качва чак в апартамента - също абсолютно безплатно. И аз с кашоните, даже и без да ги отварям, направо на вторичните. Между 20 и 30 кинта на пратка. Обаче когато ми докараха договора за присъединяване на България към ЕС (37.5 кг.) с камион, осъзнах, че на DHLим е все едно дали дома ще ги донасят, или една пряка по-нататък и дадох направо адреса на пункта. И само ходех във вторник и четвъртък да си вземам парите.

Тъпанари! Преебаха ми хубавия бизнес! Той всъщност след приемането ни малко по-
замря.

Създадено: 03.6.2007 г. 11:44:33   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Тони Филипов, д-р
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 200

22.05.2007

Из дилниците на един луд

Не ми се коментират много-много изборите. Казвал съм и друг път какво пишеше на един дувар: "Ако изборите променят нещо, щяха да ги забранят". Ама не ги забраняват.

Аз гласа си дадох в евровота
и архонтът стана депутат.
Пак така ще си тече животът,
само Волен ще е малко по-богат...

Така си е, не мога да отрека, даже и да искам. Ама аз и не искам.

Иначе какво, Костов закъсня за празненството. Голямата част от народа се качи във "вагона с оркестъра". Все очаквани работи.

Станишев вика, че дъждът попречил на гласуването, но пък е добре за реколтата... Ето така трябва да разсъждава един държавник, а не теснопартийно. Хлябът на народа първо. Но не дъждът спря гласуването, а гръмотевиците. Поточно гръмотевицата, още по-точно оня гръм от ясно небе - "Р. Овч.-Ан. Ал. гейт".

В момента още не е ясно кой печели. На всеки три минути водачът се сменя. Май ще хвърлят монета накрая. Ако се падне стотинка - печели Станишко; ако е коронка - Бойко, а пък ако случайно остане във въздуха - печели Петър Стоянов.

"24 часа": Кметът на хасковското с. Брягово натурял камери по централните улици и ги подключил към кабеларката. И всеки селянин във всеки момент имал картина от центъра. Този акт на прозрачност рязко променил живота на селото. Пияните заобикаляли центъра и се придвижвали на свински тръi по страничните улички. Селяните престанали да пикаят във фонтана на площада, кокошкокражбите спаднали, изневерите се разредили... Ето затова политиците толкова ги е страх от прозрачността. Щеше ли Петков да пикае във фонтана на Плевен, ако го гледаше целият град? Мисля че не, макар да не съм категоричен.

"Стандарт": "Тотото роди 21 милионери"! Да, бе, да! 21 може да са спечелилите с фишове. А общо печелившите от тотото са много повече.
Чел съм, че когато бил шеф на БСТ, Прошков направил кучето си рекламно лице на тотото и му дали хонорар. На кучето. Не знам колко, но това с малките и редовни суми, не се отнася за кучето на Прошков. То може да се отнася за кучето на Павлов, което като светне джакпот над милион, тича и си залага заплатата.

Тоя Прошков демокрацията го заварила общ работник на стадион "Васил Левски", но понеже направил актове на лоялност към синята идея (боядисал си колата синя), та СДС го сложи шеф на тотото. После Виденов го изгони и му заведоха дело за 10.5 млн. долара, но Костов потули работата и го върна пак за шеф. Колко милиона лично е прилапал Прошков, не мога да кажа, но построи луксозна къща, даже кооперация в София и шикозна вила до Рилския манастир.

Фасулска работа. Дават се парите на българския клон на рекламна агенция "Лио Барнет", създадена от рекламния бос Красимир Гергов, и оттам ги разпределят. Ирен Кръстева оцени по достойнство схемата и я запази. Тя и синчето й Делянчо Пеевски набързо накупиха имоти за милиони. А преди тотото бяха скъсани като Самарското знаме...

Малка, но поучителна част от 50-годишната история на тотото...

Ники Големанов надписал коментар в 'Труд" за това колко ретроградно е да се забранява алкохола по избори. И призовава да престанат да ни смятат за "пияници, които са готови да безобразничат в ущърб на демокрацията".

Да, бе, наистина, на какво прилича, и бирата даже забранили! И какъв беше ефектът? Че си пих бирата от порцеланов супник, пък колегата пи бяло вино от китайски чайник. И келнерът, поради "огромния риск, който поема", ни ги писа двойно.

Какво нещо! Вельо вика, че на едни хора в кв. "Изток" недвижимата собственост изведнъж станала движима и тръгнала към изкопа на съседния строеж. Оня ден една къща също изведнъж промени статута си и се бухна в рова пак на строеж. Излиза, че с основание охлювът се е чудел, "защо хората викат на къщата недвижима собственост". Не знам, но мисля, че няма да решим жилищния проблем, ако за всяка нова къща бутаме по една стара.

Частен прием при д-р Филипов на:

Създадено: 03.6.2007 г. 11:54:37   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Тони Филипов, д-р
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 200
23.05.2007

Из делниците на един луд

Станишев сънувал страшен сън в нощта срещу 20-ти. Вървял сам през пустиня, а в тъмнината изниквали гърбати скали и висо-и кактуси като фалически образи от фрой-дистки кошмар. Елена, която случайно била там, му го изтълкувала: фалическите образи били процентите на Бойко Борисов.
Дето се вика, внимавайте какво сънувате.

Направо провиденчески сън. Бойко би БСП. Сам ги би. Човек може да е артист и с подръчни материали, когато му идва отвътре ега Бойко е новият спасител на нацията. Някой беше рекъл, че ако един народ може да излъчи само един човек, способен да го спаси, такъв народ не заслужава да бъде спасен. Ама то какви ли глупости не говорят хората. Като Станишев - разминали се социалният и либералният вектор! Пустият му Станишко, много бързо доби вкус към най-елиптичните форми на езика.

Другарю Станишев, четох, че японците изобретили честно огледало, което не обръщало нещата - дясното си изглеждало дясно и обратно. Сложете из коридорите на "Позитано", та да не се лъжете и пенсиите да не подвеждате.

Овчаров вика, че не бил той виновен за загубата на БСП. Като го гледах оная вечер в НДК и изведнъж се сетих, как мога дори и да го нарисувам.

Макар че понякога Овчаров ми прилича ювече на кондор, отколкота на боа, все пак запазих тая рисунка. И сега като срещна социалист, който ми изглежда по-прозорлив, ще го проверявам с нея, за да видя дали наистина разбира.

Костов подаде оставка. Това окончателно уби вярата ми в незаменимите присъствия. И изведнъж "драгалевският темерут" заговори за сближаване със СДС, за общи действия, за обединение едва ли не. Стоянов напротив, демонстрира как изглежда една политическа кариера като загуби основанията си. Както съм писал, тя има физиономията на адвокат, когото безработицата тайно причаква зад ъгъла. Но като цяло, граждани, можете да помахате на старите десни за довиждане.

Не разбраха българските политици, че винаги излиза по-евтино да продадеш нещо ново на стар клиент, отколкото да намериш нов клиент. По данни на американския институт за обслужване на клиентите, намирането на нов струва пет пъти по-скъпо, отколкото да задържиш стария. Кога си на власт парите не са проблем, достатъчно е само да си съобщиш данъчния номер, булстата и евентуално желаната сума. Но когато си в опозиция за хиляда лева ходиш на пет адреса най-малко. И навсякъде викат, че не познавали такова лице, като просителя. А без пари не се печелят нови клиенти...

"Стандарт пише, че англичаните ни засрамили в с. Хотница. Дружно гласували още в 8, на гладно. А в махала Българи гласували и псували. А пък някои само псували.

- Ти гласува ли?
- Не, бе, да им е., майката. А ти?
- Да, бе, да им е., майката."

Павлина фон Мецлер, изследовател на източната култура, съветва да се прозяваме поне по 5 мин. на ден. При прозявка кислородът влизал чак до основата на продълговатия мозък, който командвал главния. Боже, то ако действаше, ние досега да сме получили кислородно отравяне. Само в неделя как се прозявахме... Ако тая е права излиза, че нещо връзката между продълговатия и главния...

Глупости на търкалета. "Телеграф" оня ден писа: "Столичани вече са мутирали". Пове чето софиянци така били свикнали с мръс ния въздух, че като попаднат сред природата им ставало лошо от кислорода - световъртеж, главоболие... Изпадали в оловна и диоксидна абстиненция...

И Стоянов подал оставка.

А Царя вика "Оставка? Интересно предложение. Да, интересно и навременно!

Частен прием при д-р Филипов на:

Редактирано от - Тони Филипов, д-р на 03/6/2007 г/ 12:11:05

Създадено: 03.6.2007 г. 12:07:50   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Тони Филипов, д-р
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 200

24.05.2007

Из делниците на един луд


Военна прокуратура разследвала биячите на нашия фотограф Емил Иванов и заключила: "Уврежданията по тялото на фотографа са получени на по-късен етап."

Колко по-късен? Защото първо дошъл екипът на Бърза помощ, но не вярвам те да са го посинили. След това си дойде в редакцията, но и ние не сме му посягали. И после си отиде в къщи. Освен жена му...

Три часа след като набиха Емо, от прокуратурата съобщиха, че имало сигнал за атентат. Сега са забравили за атентата, но се появил "защитен свидетел"! Да, бе, видяхме го защитения как влезе в съда като холивудска звезда. Поне на кино сме в и дял и защитен свидетел! Иначе, че е защититаван Маджо е верно. Спомням си как в началото на червеното управление Костов викаше: "Ако съм на мястото на Станишев, ще проверя кой мой министър се е срещал с престъпен бос във Виена?"

Как мислите, кой? Да ви кажа, ама не съм би-ен никога и трудно ще го понеса.

Министър Петков: "Ако накажа полицаите, ще ги демотивирам." Прав е, със сигурност ще ги демотивира. И вече, дори и да бият някого, ще го правят без предишния ентусиазъм.

Само един вестник си тури лекето и написа: "Мръсната лъжа за "пребития" фотограф". Ба, леке... Пачавра леке не хваща.

Цветан Цветанов, председателстващ ГЕРБ (докато се освободи Бойко), вика: "Станишев да дава оставка и да се разпускат".

Цецко, не бързай... Власт се не дава. Власт се и не взема. Властта, казва дьо Гол, се събира. С една трета от гласовете на гласувалата една трета от народа няма да стане. Т (е, както обичал да казва Август. А пък колегата Бежански обича да цитира една поговорка в такива случаи: "Птичето преди да клъвне камъчето, си го мери на дупето." Щото то човек като се амбицира, много работи може да глътне, но дали ще може после...

'Телеграф": "10 бона за тъпчене на змия". От 100 до 5000 лв. за физическо и до 10 000 лв. за юридически лица за посегателство върху защитени видове, змия например. Представям си как физическо лице тъпче змия. Но не мога да си представя как юридическо го прави. Не си представям как едно АД или ЕООД тъпче изчезващи видове. Това може да стане само когато едно физическо лице (като Митьо Очите, Маджо, Барона...) се регистрира като юридическо лице, но дълбоко в себе си си остава физическо. Демек мутра. Но това е друго, това не е по закона за изчезващите видове.

Излязъл нов роман на Иван Голев, в който се разказвало и как Паси се съблякъл гол на 7 купон у Бисера Йосифова. Тя изгледала голия юдей и изсъскала с "есесовска отчетливост": "Към газовите камери, ходом, марш!" И Мончо си подвил опашката или това дето му висяло... Не съм учуден. Аз за ексхибиционистките табиети на Мончо съм написал още на 5 декември 2002 г. За да знае народът какъв външен министър имаме и какъв риск сме поели да ни види някой външната политика чисто гола.

СЗО изследвала средната продължителност на живота. Западняците живеели средно с 10 г. повече от нас.

А пък у нас жените живеели средно със 7 г. повече от мъжете. Жените докарвали до 76 г, а мъжете - 69.

Господ не случайно ни ги дава тия 7 г. Дето викал декабристът, заточението вървеше прекрасно, докато не дойде жена ми и всичко се прееба. Седем години сам в рая, без да слушаш, че все ти си мухльо (на майка й приказките), пък другите какви били...Макар че, както твърди Ницше, небесното царство е душевно състояние. Човек ако има кураж, може и на земята да си го достави.

Дразня се, че разни феминистки непрекъснато реват, че женската пенсия била по-ниска. Да де, ама я получават три пъти по-дълго - жените у нас живеят 21 г. след пенсиониране, а мъжете - 9. То пък един живот, ама нали е само един, на никой му се не мре.

Всъщност, не всички мъже живеят по 69 г. Някои ги изнасят направо от службата. Да има някакъв чалъм да се знае колко ще живееш, и да ти плащат пенсията според това, та кога тръгне попът пред теб, да не ти е жал.Частен прием при д-р Филипов на:

Създадено: 03.6.2007 г. 12:24:52   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Тони Филипов, д-р
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 200
1.Из делниците на един луд

"Стандарт": "Овчаров готов за война с БСП". Рекъл на съпартийците си: "Няма да бъда
жертвен агнец"... В смисъл, че ще цака и той. Овчаров, прав си, но срещу природата на
нещата не се рита. Староеврейската практика на очистване от греховете, като се прехвърлят на жертвен козел, който после с тояги се гони в пустинята, е любим прийом в твоята партия. Млад си, може да не помниш Вълко Червенков, но помниш 1989 г. как се пречистихте на гърба на Бащицата и го натирихте в Боянската пустош... Поемай си пътя с добро и се моли да не удрят много с тоягите. Представили Валери Найденов като главен на българския "файненшъл Таймс", който всеки момент ще тръгне. Една част от колегите, които напуснаха "Монитор", отидоха там. Сега ще видят кон боб яде ли. Блъсков ще им се види пионерче в сравнение с паметника. Честито, особено на Марто. Той, дето вика Сирачето, прави вече голям шлем - Найденов, Москов, Блъсков и пак Найденов. Да не беше толкова въздържан, какви мемоари лежат в него за заболяването "главен редактор"...

Шефката на клуба на многодетните родители иска за многодетните статут на държавен служител. Многодетните семейства са едва 4% и не ми се вижда невъзможнонещо да им се подаде, но чак пък статут на чиновник... Най-
малкото откъде толкова нови служебни коли? Освен това, чиновникът, или дреме, или гледа порно на служебния компютър. До обяд му се яде, след обяд му се спи. През останалото време мисли какво да открадне, кого да
излъже или кого да нае... Нищо не барва в петък (ден на майстора), а също и в сряда (малък петък). Това ли искате?

“24 часа", че заплатите на чиновниците на Етем скочили от 2006 г. досега с 497% и стигнали 1223 лв. Ама нищо. В “Труд” пък чета: "Етрополе свикна, че къщите са все под вода". И другите ще свикнат. Който не свикне..., а бе ще свикне, бе!

В Часовете питат Васко Совата: "Прогнозата ви заблуди България. Отчитате ли го като гаф?" А социологът-ликвидатор вика: "От професионална гледна точка това не е гаф, тъй като бяхме коректни." Дето вика Чаво, може
да се осерем, но няма да се изложим.

Историческа референция: "Днес е 8 ноември 1948 г., неделя, предизборните анкети на мистър Галъп предсказаха за Дюи километрични предимства, но спечели Труман...Мистър Галъп е посрамен като квакер, заловен пред вратата на публичен дом; обществеността се подиграва жестоко с мистър Галъп..."

А мистър Тончев вика: "Условия да работим по-прецизно ще има, когато се развие средната класа". Обаче вестниците писаха: "Още 15 г. ни трябват, за да имаме средна класа." Тоест до 2022 г. ще хвърляме шарен боб.

Маджо в интервю за "Труд": "Ще остана в България, ще инвестирам в страната си." Недей, бе! Петков не е вечен. Утре ще дойдат на власт Маргините и ще ти яде гъзът баница.

"Дума" в коментар на Лили Томова на първа: "Полицаите да се извинят на Емил Иванов. Просто Емо не лъже. Аз вярвам на него." Браво Лили! А министърът вчера се вайка като девственица, която току-що е избягала от трабантче: "Ох, какво щях да направя..." За малко щял да накаже невинни...

"Поглед": "Време е да преосмислим пръднята". Такива теми трябва да разисква органът на журналистиката. Щото се оказва, че сме от последните, които все още смятат пьрденето за срамен акт. Цивилизованите народи отдавна си пърдели на воля. Авторът цитира патриотичния сборник на франклин "Пърди гордо", както и съвременната литература в САЩ: "Основна книга на пръднята", "Малка книга на пръднята", "Зен на пръднята". И твърди, че съвременният американец пърдял навсякъде - в транспорта, в киното, в театъра...И някой като направи нещо по-така и му ръкопляскали... И накрая ни призовава към цивилизованост: "Днес сме част от европейското семейство и сме длъжни да се държим като граждани на Европа..." Най-после едно задължение, дето няма да ни затрудни особено...

Частен прием при д-р Филипов на:

Редактирано от - Тони Филипов, д-р на 17/6/2007 г/ 10:49:24

Създадено: 17.6.2007 г. 10:47:44   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Тони Филипов, д-р
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 200
2. Из делниците на един луд

Бакърджиев вика в "Часовете": "На Бойко му трябва партньор вдясно". Ти? Стига, бе, още ли крият от теб, че си политически труп? Колеги, що нема-нема откопате някой изчерпан сюжет? Пък Иван Колчаков рекъл: "Без да звучи претенциозно, аз от много време съм една от топлите връзки между ГЕРБ и СДС". Направо го работят сублингвално, както казват докторите, когато предписват нещо за смучене. И Софиянски пледира за курс в посока ГЕРБ, и Сашо Йорданов. (За тия двамата ще кажа след малко, на спокойствие.) Сещам се за вица, дето Бойко отишъл на лекар и лекарят му открил, че няма задник: "Ебаси, възкликнал Борисов, излизали са ми го!" И
това лани!

В Китай осъдили шефа на китайското ХЕИ на смърт за подкуп от $ 780 хил. Нищо пари за Поднебесната империя. За същото в Япония тамошният Кабил - Мацуока, сам се обесил. Но това, което повече ме впечатли, е, че оставил
предсмъртно писмо, в което се извинява на народа. Това български министър никога няма да го направи - да напише извинително писмо. По начало политикът е така устроен, че по-лесно се примирява с нечистата съвест, отколкото с опетнената репутация. Но у нас с всичко се примиряват. Овчаров вика, че искал да подаде оставка още на 5 май, но не било целесъобразно!!! Българските политици все някак успяват да се споразумеят със съвестта си...

Росарио Надал, съпругата на княз Кирил, джиткала из Лондон с кабрио "Остин Мартин", заедно с Ел Макферсън. От сп. "Ола" сметнали, | че возилото струва над 200 хил. евро. Може княз Кирил да й го е купил, щото е богат, пък може и ние, макар че сме бедни... Рано е да се каже.

Софиянски вика: "Напускам политиката щастлив." Не, бе, не напускаш! Напускането е нещо различно. За ССД гласуваха само 0, 74 % или 14 394 души. Което нареди партията на едно от първите места отзад напред. Малко след Комунистическата партия на България и съвсем мъничко преди лудото Яне. Тъй че не напускаш,
а отмираш. Оня ден политологът Ав рамов рече: "Колкото по-далече е Софиянски от новата десница, толкова по-легитимна ще е тя".

'Труд" пише, че Столична община щяла да получи от своите 31фирми дивидент от 4 268 000 лева! Представяте ли си какво лапане пада?! А представяте ли си, че лани общината е взела два пъти по-малко?! А сега си представете какво е било по лани, преди г-н Софиянски да се оттегли от кметския стол. Колегите сметнали, че възвръщаемостта на активите в момента е малко над 1%, при инфлация 7%! Тоест - 6% декапитализация! Кмете, какво става, бе!

Бившият председател на НС Александър Йорданов казал пред ЕКСПРЕС.БГ: "След като през 2001 г. изтървахме коалиция с царя, сега трябва да я правим с пожарникаря". Стига с тоя пожарникар, бе! Ако искаш да
знаеш, Бойко е защитил дисертация. Не помня по кои науки, но това е без значение. По новия закон е доктор (малък). Ама той си е виновен, да му викат пожарникар. Щото Сульо и Пульо си носи титлата, той скромничи. Я да си тури титлата отпред, пък може и като мен отзад, па да видим тогава разни несбъднати литератори какво ще кажат! Пак казвам, той си е виновен, щото е демократ. Аз, ако съм на него и ми дойде писмо, на което не е написано: До софийския кмет, генерал-лейтенант, д-р на науките Бойко Борисов - в кофата!

"Сега" съобщава, че в НДСВ пак обсъждали възможността за въвеждане на насилственото гласуване. Жълтите смятат, че това е единственият начин да се повиши активността. Обмисляли два варианта: с морков (да се дават
данъчни облекчения) и с тояга (глоби за негласуващите). И сръбска музика да добавят, пак няма да им ида!

Хенри Кисинджър беше казал: "90% от политиците са отговорни за лошата репутация на останалите 10%." У нас отговорните са 99%, а единият процент може да се дължи и на стохастичната грешка, както казват социолозите.

Създадено: 17.6.2007 г. 10:50:20   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Тони Филипов, д-р
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 200
3. Из делниците на един луд

В "Монитор" коментират как Умен Петков бил прав да защити гражданина Маджо и неговите конституционно закрепени права от евентуално посегателство. "Нали, питат риторично колегите, в белите държави не само пазят такива свидетели, а им гарантират и нелош живот под чужда самоличност, за да измъкнат от тях най-ценното - информация за престъпниците на по-горните етажи." Не знам, според мен Маргините и Маджо са на един етаж. Даже Маджо има известно предимство, че негов приятел е шеф на МВР. Пък и
чужда самоличност вероятно си има, а и нелош живот си е осигурил, без съмнение. Та от гледна точка на горните етажи би могъл да свидетелства нещо само за ген. Гоцев, но надали...

А в 'Телеграф" Блъсков Младши вдигнал заглавие което си е, меко казано, отцепредателство: "Лъжат и мажат заради Маджо". Ей, тия, младите, нямат уважение и към родителите си. Като нищо ще дочакаме и заглавие: "Петков лъже, дъртият маже".

Ген. Атанасов размахал нашия вестник със снимката на министъра с бели чорапи от трибуната на НС. Петков контрирал: "Бели гащи имам, но бели чорапи не!" Г-н Петков, за белите ви гащи знаем. Сефте ви хващат по бели гащи тук и там. Но да знаете и белигащи, особено слипове, са също нежелани в обществото на модерните хора. И да не си помислите, че ви приканвам към метросексуалност, но косъмчетата в носа и
ушите трябва да се скубят редовно. И вежди, ала мустаките на Панайот Хитов, не са желателни. Ама бъдете модерен човек, бе!

За съжаление възрастта на г-н министъра не оставя голяма надежда, че ще поумнее. Ако си беше зат раял, всичко щеше да се размине с една снимка в "168 часа" и една наша шеговита закачка. Но той продължава да се обяснява, противно на физическите и обществените закони, които ни учат, че колкото и да тръскаш, последната капка винаги е в гащите... Ама то си има и добрата страна. Дето беше казал Кенеди, колкото повече глупости върша, толкова по-популярен ставам....

От "Стандарт11 научих откъде е тръгнала враждата на Дончева и Петков. Когато през 1999 г. Петков губи кметския пост в Плевен и е изтеглен на "Позитано" 20, Дончева казала: "Селянинът с колелото дойде в София". И оттогава Петков й затаил карез и почнал да мисли как да я уязви. И накрая измислил: Тишината на спалнята ражда безумия". Представяте ли си, девет години мислил тази реплика! Цирков слон щеше
да забрави, той не! Всъщност може и малко по-рано да я е измислил и да си я е пазил за подходящ случай. Освен това Таня, като цигуларка, нескрито го презирала, че свири на гъдулка. Даже го била снимала и си го сложила на таблото си за дартс.

А за "тишината" на "Позитано" вече си шушукали: "По добре тишина в спалнята, отколкото бедствия и аварии". Не знам, но според мен най-интересното предстои. Отдавна е известно, че "ако хванеш една котка за опашката, ще научиш неща, които не би мо-
гъл да научиш по никой друг начин". Г-н Петков би трябвало да е наясно, че когато се шегуваш с Танчето, удоволствието никога не остава само твое.

Ало, пенсиите, забравих да ви кажа какво четох оня ден в "Новинар". За $39.95, една пенсия, можете да направите страхотна инвестиция. Хавайска компания продава парцелина вулкан, който понастоящем се намира на 900 м под водата. Момент, изслушайте ме докрай. Вулканът е действащ и се очаква през 5997 г. да излезе вече на повърхността. Освен това парцелите през цялото това време ще нарастват от вулканич-
ната дейност. Парцел от 1 дка може да нарасне до 100дка, пък може и до 1000, знаеш ли го вулкана, как ще се развие. Ей, оставете на унуките една печеливша инвестиция, ще ви благославят поколения наред.

Германският психолог Гюнтер Крузе съставил родословно дърво на вожда Ленин чак до 1267 г. И открил, че една прабаба на Ленин била изгорена като вещица от Инквизицията. Ех, ако я бяха изгорили, преди да стане баба на Ленин, друг щеше да е ходът на историята...

Преподавател в Тексас влязъл в час с изваден пистолет. Аз мислех, че само нашите ученици са такива уродчета... Обаче у нас даскалите все още не са преминали към активна самозащита. Имаше само един случай, когато една в Девня ги напръска със сълзотворен спрей. Ами така, де! Тия уродчета... За 200 лева... Направо с калашник: тра-та-та-та-та! Тоя народ трябва да разбере, че учението е опасно. Ей, и Маджо бил по образование даскал. Пък Митко Джамов е даже и педагог."Стандарт" пише, че Маджо се върнал, след като врачкаму предсказала дълъг живот. Не бих се доверил напълно на врачка. Тя една така предрече и на Петър Стоянов...

Пък врачката на Берлускони и в. "Експрес" Теодора вика: "НДСВ се цепи, Русия ще влезе в НАТО. За НДСВ се знае. Ама то и за влизането на Русия в НАТО не е новина. Като питаха радио Ереван лани, и то отговори:
"Ще влезе, ако трябва, и до Берлин ще стигне чак."

Редактирано от - Тони Филипов, д-р на 17/6/2007 г/ 10:55:29

Създадено: 17.6.2007 г. 10:55:01   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Тони Филипов, д-р
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 200
4. Из делниците на един луд

Вчера закъснявах за работа, та направих един завой, който уж не беше забранен, но се оказа платен. И ме спира един катаджия. Те нали сега са пощръклели от нетърпение да влязат в сила новите глоби...След дълъг спор дали съм виновен и колко, се срещнахме на 20 лв. Взе парите и ме попита учтиво: "Нали ги даваш от сърце?" Викам му, може и така да се каже, точно от там ги късам.

Нов момент в културата на обслужването, който превръща довчерашния рекет в сърдечен подарък. Разследването относно чорапите на вътрешния министър продължава "Стандарт" пише, че съгражданите му твърдели, че често са го виждали с бели чорапи, но това не им се струвало особено компрометиращо. Може за Плевен и да не е. Пък и ако го сравняват с другите действия на министъра (тогава кмет) дето се вика, белите чорапи да са му кусур. Народът казва, че на лъжата краката са къси. Добре де, ако е вярно, г-н Петков защо не е джудже?

Преди време американски учени откриха, че лъжците били по-умни от честните. Лъжите карали мозъка да работи на пълни обороти, докато при честните се наблюдавала атрофия на центъра за самоконтрол.

А пък "24 часа" отбелязва, че уважаващият себе си мъж носи бяло бельо само ако е с бял панталон. Иначе се смята за признак на много лош вкус. Изобщо, г-н Петков, да спрем вече тази дискусия, а? Стана ясно, че добрият вкус е ваш личен неприятел. Няма какво повече да открием.

Намалили почти два пъти зоната за сигурност в центъра на София, затворена заради Буш. Петков благодарил на Сикрет сървис, защото проявили голямо разбиране. И аз се опитвам да проявя разбиране, но пак не разбирам. Не трябва ли ние да определим тази зона, пък те да ни благодарят? 200 чиновници от три правителствени дирекции били дискретно посъветвани в понеделник в 8.30 да се навъртат около ул. "Съборна" и като мине Буш на път за музея, да му направят спонтанни аплаузи. Толкова нема 200 души, които да отидат по собствено убеждение?! Америка се опитва да въведе демокрацията в колкото се може повече страни, а светът не й отговаря с любов, напротив! Джей Лено го каза точно: "На пазара се появи нова книга, в която са описани всички страни, които мразят САЩ. Нарича се световен атлас."

Притеснявам се, щото "24 часа" пише: "Буш с разхлабен стомах". И сега ще дойде у нас с диария? Има си хас да припка през две минути...Предстоят му важни срещи със Станишев, с Първанов...

Вчера имах малко време и викам - чакай да си направя една виртуална кушия из интернет. Попаднах на много интересни открития. Изследване, проведено в Нюкасъл и Ливърпул, доказало, че каква жена ще хареса един мъж зависело от това, колко е гладен. Ако е много гладен, предпочита по-дебелшките. Ако не - може и кльощава. Абе, тия, англичаните, чукат ли ги, или ги ядат?

А пък в аукциона еВау попаднах на обява на девойка, която предлага почти нова хонда - 24 000 км, за нови цици. А у нас е обратно. Дават цици за хонда. Попаднах и на една нашенска обява: "Продавам земя в Лозенец. Цена: 5 лв/кг". Сигурно е грешка. Пък може и некой да се бъзика с алчните шопи, дето искат майка си баща си за парцели-
те край София.

Частен прием при д-р Филипов на:

Създадено: 17.6.2007 г. 11:53:46   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Тони Филипов, д-р
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 200
5. Из делниците на един луд

Шефът на Тазпром" получил инфаркт. Четири дни след оставката на Румен Овчаров. Колегите викат, че нямало връзка. Буш казал на Путин: "Не бой се, Владимир!" Пък Путин нищо не му отговорил, само обърнал ракетите към България, най-важния съюзник на САЩ. Две случайности накуп...

Германските учени установили, че да се работи седнал, не било вредно. Напротив, било по-здравословно, отколкото да се върши работа, свързана с непрекъснато движение. Да, бе! А да сте наясно, че от работата седнал се хваща плоскогъзие? И че плоскогъзието е като плоскоумието - веднъж като го добиеш и ти остава за цял живот? Даже е и по-лошо, защото се вижда отдалече. С плоскоумие няма кого да учудиш в тази страна, ама
като хванеш плоскогъзие и всички те сочат с пръст. Няма-няма и учените току измислят някоя глупост. Човек, който не се е местил 8 часа от кълка на кълка, не може да разбере мъката на работещия седнал... Еле пък напролет, когато се обострят хемороидите, направо ти иде да работиш легнал... И ако шефът ти не е достатъчно човек да ти купи ергономичен стол..Установили! На гаргите очите са установили!

Чета вчера, че други учени от университета в Средна Швеция създалиговореща хартия Ужас! Досега поне тя търпеше всичко и мълчеше. Абе, тоалетната хартия дали и тя ще проговори? Сигурно, то една като проговори след нея и другите. После и вестникарската ще проговори и колко мъка ще излезе на тоя свят...

"24 часа": "Валентин Димитров: "Повярва в Господ в ареста". Вярвам му, да си в ареста е като да си на борда на аварирал самолет - там няма атеисти... Човек като види зор...

Потоп, второ пришествие! моита ми се обажда от "Графа" и вика: "До коленете съм във вода, какво да правя?" Викам й, чакай да ти стигне до кръста и плувай! На "Редута" ще влезеш на суша!" Откъде да знам какво да правиш, аз да не съм Ной, че да знам какво се прави при потоп.

Казвам ви, братя, заклевам се, ако пак видя чернокапци с хоругви да ходят по къра и да е молят за дъжд, ще отида лично да ги разоня. Мамка му... не остана нито лято, нито зима, нито морал...

Вчера изслушваха Умен Петков в НС. На въпрос, дали все пак се познава с Младен Михалев, той отговори, че познава страшно много хора. Хм... "Страшно много хора" или много страшни хора"? Щото е различно... Г-н министърът вика, че това, че бил прияел с Младен Михалев, било толкова вярно, колкото написаното в пресата, че имал бели чорапи. И пет пъти повтори, че бели чорапи няма. Поискахме от колегите от "168 часа" снимката на м-р Петков от изборната нощ. Под панталона му се подават, лично премерих, 27.5 см бял чорап. Възможно е чорапите да не са собственост на господин министъра, нищо, че той ги носи. В Пловдив например продават обувки и чорапи на лизинг. А може и нещо по-просто да се окаже. Както написахме вчера, случва се, човек да се събуди не там, където е заспал, не си е носел резервен чифт, пък домакинята имала само бели прани... Стават такива работи. Но според мен г-н министърът неправилно предполага пряка корелация между белите чорапи и приятелството с Младен Михалев. Възможно е да си има бели чорапи и пак да не е приятел с Михалев. Защото когато миналата седмица Светлана Джамджиева вземаше интервю с Михалев за 'Труд" и се изпусна, та му каза "Маджо", той я сряза и обясни, че Маджо е за приятелите си, за нея е г-н Михалев Г-н Петков вчера нито веднъж не каза "Маджо", а използваше "г-н Михалев". Та това ме колебае...

Все пак искам да се извиня, защото написах оня ден, че чорапите са хавлиени, даже допуснах, че са на фирма "фазан". Не, чорапите са си маркови, "Нидо Во$$", както и всичко по г-н министъра. И изобщо много неща могат да бъдат казани в полза на г-н Петков, но другите са по-интересни.

Частен прием при д-р Филипов на:

Създадено: 17.6.2007 г. 12:09:49   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Тони Филипов, д-р
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 200
6. Из делницитена един луд

В НДСВ си говорели на "койоти" и "мишоци". Ще ме побъркат, откъде черпят политически ентусиазъм? Да кажеш, че е некоя партия, на която й предстои да идва на власт, а те са вече исторически референтна тема. Освен давещите се да са взели делото си в свои ръце, щото на Царя му дреме. Много смешна партия! Партиите се създават, за да вземат властта. Тия взеха властта и тогава направиха партия. Нормалните партии също така се разтурят като паднат от власт. Тия пак на обратно. И освен това няма друга партия, създадена с едничката цел да опази имотите на лидера си.

"Стандарт": "Всеки пети сам си ремонтира колата". Нам кое си изследване го доказало. Боже, колите ли станаха сложни, ние ли изпростяхме?! Едно време имаше статистическа констатация, че в събота и неделя българинът само лежи - или под колата, или върху жената... Сега и двата вида дейности са тотално занемарени.

ВМРО, в стремежа си да си придадат полезен вид, искат промени в Закона за местните избори - задължително гласуване, образователен ценз, уседналост. Въобразяват си, че така хем ще се активизират българите, хем ще се неутрализират циганите и турците. Когато Царя за пръв път спомена насилственото гласуване, посланикът на Бразилия разказа как у тях, където гласуването е задължително, веднъж, като нито един от кандидатите не бил подходящ, народът се сговорил и избрал хипопотама от зоопарка. И за уседналостта не съм съгласен. Щото трябва да се иска не уседналост в държавата, а в населеното място. Полани имаше частични избори на село и понеже нашите цигани бяха отишли по работа в Сърбия, та докараха цигани от съседното село. Кой ти ги различава. Ама нали са прости селяни, взели и един циганин-албинос и му дали картата на Кара Асан (Черния). И комисията забележи разликата...

Ало, пенсиите, на телата дръжката, а? Пак! Научавам, че веднага след като ви дадат десеттях процента, (които няма да са десет, защото инфлацията ще изруча 4.5 от тях до края на годината), ви дялкали енергийните помощи, щото надминавате тавана. Какво "безплатно ядене на ресторантски начала и европейско обслужване"! Просовидения на гладна кокошка...Разберете, че не можете да тичате със същата скорост, с която властта ви разгонва фамилията. Още 20 г. ще делите 100 лв. на 30 дни и все ще получавате 3.3 в период. Преходен.

Абе, верно ли вчера сте направили опит да щурмувате НС и сте дали две жертви? Това вече е едно подобаващо действие. Ей, в китайския град Чанчун вдигнали 90 м скулптура на член. Откакто я направили, мъжете в града се радвали на добро здраве и сексуална мощ.! Ето това е нещо постижимо, бе, не е като безплатното ядене! Вкарайте си го... в програмата!

Прекратявали разследването за царската болница. Няма да има съд. Каква изненада! Наблюдаващият прокурор Роман Василев констатирал, че няма извършено престъпление: в МС е предложен само проект, за което не може да се търси отговорност, колективният орган го е одобрил, за което също не може да се търси отговорност, тъй като тя е лична, а НС не го е ратифицирало, което съвсем е предотвратило възможността за търсене на отговорност. Странно! За опит за убийство има наказание. За опит за грабеж също. За опит за пладнешки обир на държавата - не!

Една моя позната ми разправяше, че една нейна позната, била много близка с госпожа Георги Гергова. Та оня ден като се срещнали, г-жа Георги Гергова й се извинила, че много бърза, щяла да прави баница: "Защото ще идват Зорка и Гецата пак да кадруваме." Тая позната ми разказа и други приблизително верни неща.

Пък Наско Мерджанов ми каза, като го питам дали Станишев и Елена не са се разделили, че не били, обичали се силно, както преди. Лично бил чул Станишко да казва на Елена: 'Ти си моята любима малка годеница. И ще си останеш такава завинаги."

Частен прием при д-р Филипов на:

Създадено: 17.6.2007 г. 12:13:21   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Тони Филипов, д-р
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 200
7. Из делницитена един луд

"Монитор" пише, че ситуацията много напомняла 1997 г., когато БСП първо се изядоха вътре, а после стана "народното въстание" (по сполучливия израз на Генчо Дайнов). Това въстание създаде траен стереотип в на-
ционалната психика - влезе ли мутра в баничарница, винаги й дават цялата тава. Но именно в резултат на това народно вълнение (все пак ми се струва, че въстание е пресилено) БСП хвърли мандата. Червените все повече заприличват на онзи чукча, дето носел бумеранг. Пък друг чукча го пита:

- Що ти е тоя бумеранг?
- Ми не ми трябва.
- Ами хвърли го!
- А-а-а, ти го хвърли, аз се насиних це-
лия...
И те така - да го носят, тежи, да го
хвърлят, боли...

Митко Бежански пише в "Монитор": Китайците казват "Бейтунг дъ жен хуоджъ дзай йоуисъ дъ шъ дай!" И вика: "Не го проверявайте в речниците, проверил съм го: "Горко на онзи, който живее в интересно време!" Аз, ако съм на ръководството на "Монитор", бих проверил все пак дали тук не е за кодирано някое послание, свързано с неуредени хонорарни въпроси. Щото тия тарикати, хумористите, са в състояние и акростих да ти спретнат, и на влашки да те напсуват. Пък и доколкото знам, Митето ни мандарин знае, ни кантонски.

"Стандарт": "Командосище пазят прокурори от мафията". Не знам, може би наистина трябва да ги
пазят. Като сега ми е пред очите прокурорът Ангел Илиев, как разправяше, че като са прибирал вкъщи, първо лазешком дърпал пердето и чак тогава палел лампата. Щото мафията наднича през прозорците на прокурорите. При това тогава от 1138 дела за организираната престъпност до съд бяха стигнали само 200. И прокурорите пак лазеха! Не ща да ви убеждавам, но спомнете си какво направи прокуратурата в борбата с мафията. Например прокурорът Цеко призова бандитите в 7-дневен срок да декларират откраднатото имущество. Е, те не откликнаха, но той нали опита? А как дадоха на Бойко три дни да прибере всички престъпници, помните ли? Това, че Бойко отказа, е отделен въпрос. А когато прокурор Коларска назначи комплексна проверка и изпрати агроном, земемер и оценител, "за да установят верността на твърденията за плодородието на самоковската земя", и доказа, че само 500 хил. лв. на Косьо Самоковеца наистина са от търговия с картофи? А когато зам.-главният прокурор Христо
Манчев обяви, че проверяват 8 министри от кабинета на Царя за корупция? Но тъмни сили тогава го принудиха да каже, че е станала грешка. И той така го каза, че никой не разбра: "Налице е един формално технически и лингвистичен грешен подход от моя страна". Мога да цитирам до довечера подобни прецеденти в дейността на прокуратурата, но мисля, че и с тези ви убедих.

Тони Станков напуска СГС и става член на политическия съвет на НДСВ. Не е нормално бивш правосъден министър да се примири да бъде прост съдия. По мен си съдя – от главен редактор да паднеш максимум до
първи заместник, айде обикновен заместник пряко сили, повече не може. Само не разбирам, що му е на Тонката фабрика на 9-и. Ако толкова му се ще в политика, да види от Ники Младенов как се прави! Бъдещето е при Бойко, ако, разбира се, не му го откраднат.

Параванката казал в Търговище: "Впечатлен съм от Сергей Станишев. Имаме един силен премиер". Николло Макиавели от село Косача! Тай ното унижение по-лесно се понася, ако е съпътствано с публична похвала. Само те ще си знаят, колко го е бил по канчето, докато стигне до вярното решение, но това не пречи да получи публично признание и награда - "да води не само собствената си партия, но и държавата".

Частен прием при д-р Филипов на

Създадено: 17.6.2007 г. 12:14:13   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Натиснете тук За да затворите темата, само за Администратори и Пазители

10 Стр.   от 17 12     Мнения - 251 Скрий анонимните   Добави мнение по темата  Предишна тема Следваща тема

 © 1999-2011 СкайКод ООД Речник | Превод | Преводач 687,344 - 57,662,431 - 2,698 Страницата е генерирана за 0,015625 секунди.