Запомни | Име:  Парола:  

Bulgarian English Russian
Покажи всички теми с нови мнения
Покажи днешните теми
 Връзки
    
Exchange.bg
Всички клубове
  Общество
     Политика
Прати поща до твой приятел за тази тема 
 
  Отиди на:
Граждани, не се спирайте при Поповски.!!!Подминете го!!!

147 Стр.   от 869 149     Мнения - 13032 Скрий анонимните Тази тема е затворена Предишна тема Следваща тема

Автор Мнение
Анонимен2207

[Анонимен]

Значението на Холокоста
(радиопредаване гласове на американските дисиденти, 12-ти Август, 2000)
Автор: Д-р. Уилиам Пиърс (Починал на 23 юли 2002 на 69 години от рак. - бел. ред)
Днес аз ще започна по общо, но после ще преминем към по специфични доказателства за подкрепа на главните тези. Ще започнем с ролята на евреите в европейското, бяло, арииско или не-еврейско общество, който и да е предпочитаният от вас термин. Моята теза е че, евреите като цяло, винаги са вредни: морално и социално разрушителни, интелектуално разрушителни, но преди всичко действуват като расови унищожитеи. Всяко общество, нациа, народ които дават свобода на евреите да вършат каквото си искат, ще бъдат унищожени от тях. Това е така, защото в природата на евреите е да унищожават всичко което е не-еврйско, и защото евреите имат уникалната способност за разрушаване на обществата на другите народи.
Ще се върна на тази теза след малко с някои доказателства, но първо трябва да обърнем внимание на проблемите които ни представя в нашата образователна програма. Един проблем е неспособноста на много от нашите хора да обобщават. Те виждат всичко само в индивидуална и персонална насока. Кажете им че, евреите като цяло са деструктивни за нашето общество, и те ще кажат: “Не, това не е вярно, аз познавам някои евреи които не вършат нищо деструктивно. Те само си гледат работата като всички останали”. Те не са способни да възприемат концепциата за евреите като цяло; всичко което те могат да видят са евреите взети по отделно.
Вториат проблем е другата страна на монетата: много от нашите хора не могат да мислят обективно за ролята на евреите защото те са убедени, че евреите като цяло не са като другите; те са нещо специално и заслужават да бъдат разглеждани по специално; те не са обект на критицизъм като другите народи. Аз не причислявам преди всичко фундаменталните христиани, чиито проповеди са ги научили, че евреите са “избраните от господа”, и поради това те не могат да вършат нищо лошо. Аз говоря за по опитни, лишени от наивност хора, които са научени от средствата за масова информациа и училищата, че евреите са освободени от критицизъм поради техният уникален статус на жертви. Те са страдали толкова много по време на холокоста, че заслужават специално отношение, и да ги обвиняваме в лоши подбуди или вършене на злодеяния е все едно да ритнеш някого който е вече паднал.
Ако изключим от внимание най примитивните и суеверни христиани, то това е масовата холокост пропаганда която създава трудности на повечето хора да имат обективно мнение за евреите. И нека да ви кажа, това е планирано да бъде така. Ще говорим повече за това, но първо да привърша с моята обща теза.
Казах вече че, евреите като цяло са социално, морално, интелектуално и расово деструктивни, и че те имат уникалната способност да бъдат такива. Причината за това е техният уникален начин на съществуване като паразитно малцинство в не-еврейските общества. Понякога тази разпръстнатост на евреите или диаспора като малцинство сред не-еврейските домакини е допълвана с геогравско концентриране на евреи в Палестина или Вавилон или други еврейски център, но понякога не е така. Паразитен/паразитно е прилагателното което е най подходящото във всеки случай.
Разбира се има и други паразитни малцинства, но никое от тях не е като евреите. Циганите например съществуват като малцинство в повечето бели страни. Общо взето циганите се разглеждат като неприятна напаст поради склонноста им към кражби и когато те прекаляват местните хора ги прогонват. Но циганите никога нямат амбициата да завладеят и поемат контрол върху дадена бяла нация и я изсмучат до сухо. Те никога не се опитват да разрушат и погубят обществото на домакините си. Те никога не се опитват да подчинят училищата или вестниците и така да упражняват пропаганда върху местните хора. Като правило те живеят помежду си, поддържат собствената си идентичност, и исползуват домакините си до толкова че да е преживеят без да причиняват остра ответна рекция.
(Автора живее в северна америка и не е запознат с това че, циганите в България отдавна прекаляват с търпението на хората. Това е за пояснение към българският читател).
Евреите от друга страна, винаги имат за цел поемането на властта. Те не искат трохите от не-еврейското общество, те искат всичко!. Не-еврейското общество се съпротивлява разбира се, и ето защо евреите са били много пъти масово изгонвани от всички нации в Европа през последните 1000 години. (Де да беше така!. Автора не е запознат с труда на Варшавски, “Какво са направили евреите за България”). Еврейскиаят метод на преодоляване на устойчивоста на нациите които те искат да звладеят е корупцията. Един аспект на това е рушветчийството. Ако имате достатъчно пари то е възможно да купите привилегии от ръководителите на нацията. Това свърши работа когато европейските нации се управляваха от крале, и върши работа дори по добре когато обществото се управлява от “демократично” избрани политици. Но ако искате наистина да изсмучете една нация, вие трябва да отидете по далеч от рушветчийството. Трябва да разрушите националната солидарност. Все пак нацията е като едно голямо семейство, макар и много далечно всички са свързани по рождение.
Вие сте или в семейството, член на нацията, или сте чужденец не свързан със семейството. Това е съществена разлика. Така че ако искате да подчините една нация вие трябва да накарате членовете на семейството, гражданите на нацията, да забравят своята идентичност и традиции!. Вие трябва духовно и морално а също и политически да корумпирате нацията. Трябва да заличите разликата между члена на обществото и чужденеца така че чужденеца да не се счита повече за такъв. Тогава съпротивата срещу чуждите рухва. Разбирате ли?. Това е, и винаги това е бил еврейският метод: подчини нация като я унищожиш, остави я без корени, направи я космополитна мултикултурна помийна яма!.
С други думи, трябва да придобиете контрол върху движението на информациаята и идеите в нацията. Трябва да придобиете контрол върху средствата за масова информация за новини и развлечения. Тогава можете да корумпирате душата на нацията. Можете да определите кои мнения и тенденции да бъдат актуални и кои не. Можете да промените определящите начала на нацията така че да са удобни за вашите цели! Можете да отровите ума, разума на децата, и да ги обърнете срещу техните родители, срещу членовете на обществото. Можете да откраднете от хората знанията им за тяхното минало и следователно да бъдете в по добра позиция да откраднете бъдещето им. Можете да ограбвате нацията на воля. Това е точно каквото евреите правят на всички не-еврейски, на всички бели нации, от втората световна война насам!. (Особено това което става в България през последните 10 години ).
Разбира се, корумпиране на душата на една нация може да се окаже доста голяма и сложна задача и много трикове трябва да се приложат за да се свърши тази работа. Обаче, когато става дума за трикове, евреите са в техни собствени води. Най искусният и ефективен еврейски трик употребяван след втората световна война е този за техният много известен холокост. И преди съм говорил с вас за холокоста. Аз обърнах внимание че, начина да се разбере този трик е да се изследва част по част, всяко твърдение, всеки детайл. Това е начина да се отделят лъжите от полу- истините които те сръчно са оплели. Ето защо всеки който откаже да преглътне това като цяло, всеки който откаже да се преклони и коленичи пред холокоста, всеки който непочтително казва: “Добре, нека да изследваме това нещо и видим от какво е направено”, истерично е обявен за “отказващ да признае холокоста” , (такъв който отрича холокоста) (holocaust denier).(в Германия всеки който отрича или поставя под въпрос холокоста се овявява за криминален престъпник за което престъпление получава 5 години затвор ! )
Днес ние ще видим какво един евреин има да каже за трика на холокоста. Евреинът се казва Норман Финкелщайн. Той е професор в Сити Университета на Ню Йорк, САЩ, и е с леви убеждения. Също като някои други евреи с леви убеждения тои е скаран с каквото той определя като фашистко правителство в Израел. По вече от това, аз вярвам е неговата загриженост от това че, по алчните и амбициозни евреи ще забогатеят още повече и ще докарат катастрофа на главите на всички евреи. Той е особено загрижен, че мита за холокоста ще бъде развенчан и ще има за резултат неочаквано бурната реакция на не-евреите срещу евреите. Той би искал да обезвреди тази работа преди да е избухнала. И така Финкелщайн току що публикува книга за тази цел. Заглавието и е: “Индустрията на Холокоста”, и неговите събратя евреи хич не са щастливи заради това. Всъщност те искат кръвта му. Това е книга динамит. Излезе от печат през Юли тази година.
Финкелщайн посвещава първите няколко страници от книгата си на факта че, холокоста е еврейски мит измислен по вече от 20 години след краят на втората световна война. Този термин не е бил в употреба преди 1967 година. Разбира се, всеки знае че евреи са умрели по време на войната. Никой не оспорва факта че е имало лагери в които евреи, цигани, комунисти, хомосексуалисти и други нежелани такива са били отделени от немското общество. Никой не оспорва факта че към края на войната когато условията в Полша и Германия стават хаотични, условията в лагерите стават по лоши и много лагеристи отслабени от недояждане, умират от тифус и други болести. Никой не отрича факта че, на източният фронт е имало масови разстрели на евреи заложници или това че, политкомисари евреи са били отделени от руските военнопленници и разстреляни. Много цивилни от страна на германците и от страна на евреите са загинали по време на войната.
След по вече от 20 години от края на втората световна война еврейските лидери решават че, има много да се спечели като се представят евреите за принципни жертви на войната, и така за тази цел, мита за холокоста беше конструиран. Смесвайки факти, обикновено преувеличени или изкривени факти, с много измислици, ловките сътворители на митове от Холивуд и Ню Йорк произведоха мита за холокоста, в който “невинните евреи” са принципните жертви на войната, натиквани с милиони в “газовите камери” от “садистичните нацисти”.
Финкелщайн обръща внимание че двете определящи догми на холокоста са, първо, твърдението че е уникален, твърдението че не е имало друго такова гонение в цялата история близко до холокоста по важност и строгост, твърдението че холкоста дава на евреите статус на главни жертви на света. Никой друг не е страдал токова много колкото чифутите, и никой друг няма право на толкова много симпатии и компенсации колкото чифутите. Да се предложи нещо друго е равносилно на светотатство!.
Втората определяща догма на холокоста беше че, това е било напълно лишен от разум, неоправдан акт от страна на германците и по никакъв начин не е базиран на нещо което евреите да са направили. С други думи чифутите са били напълно невинни жертви. Да се изкаже предположението че, може би някакво поведение от страна на евреите е това което е провокирало германците, е все едно да се “обвиняват жертвите”, много политически некоректен грях. Причината за пренебрежението, за изолирането му от обществото причинено от евреите и техните слуги на един от най известните немски историци, Ернст Нолте, беше нарушение на тази втора догма, догмата за неоправданоста на холокста. Нолте беше изтъкнал в неговите трудове че, една от причините поради които Хитлер е бил решителен да пречупи еврейският контрол бърху немското общество, е подкрепата на евреите за комунизма, и тази причина беше една от причините поради която германците споделяха антипатията на Хитлер по отношение на чифутите. Поразителната роля на евреите в съветския комунизъм, а също така и ролята им в комунистическото движение в Германия преди Хитлер да стане Канцлер през 1933, беше много добре известно в Германия и по света. Зверствата извършени от евреите срещу не-еврейски популации в страните под комунистическа диктатура, изкуственият глад в Украйна когато милиони измряха, масовите разстрели на украински селяни, бяха добре известни. Така че, когато Нолте миналият месец получи награда за работата си като историк, чифутите се разкрякаха също като представлението което те организираха когато партията на австриеца Йорг Хайдер влезе в правителството на Австрия преди няколко месеца. Нолте беше награден за “обвиняване на жертвите”, крещяхя евреите и техните апологети.
Във връзка с това Финкелщайн цитира някой от водещите пропагандатори на холокоста. Те виждат всяка форма на анти-семитизъм като, ”не-еврейска душевна патология”, която няма рационална основа. Според Ели Виезел, който е един от главните жреци на холокоста, анти-семита се ръководи от “ирационални аргументи” и “ просто се възмущава от факта че евреите съществуват”. Виезел казва: цитирам “в продължение на 2000 години………., ние винаги сме заплашвани……… Защо?. Няма причина.” – край на цитата. Даниел Голдхаген, авторът на книгата Хитлеровите Изпълнителни Палачи, една от най възмутителните пропагандни книги на холокоста, пише че анти-семитизма е, цитирам “откъснат от реалните евреи” и “фундаментално не е отговор на обективна оценка на действията на евреите” и “е независим от природата и действията на евреите”, край на цитата. Еврейската романистка Цинтия Озик обяснява анти-семитизма като казва: “света иска да унищожи евреите……света винаги е искал да унищожи евреите”.
Книгата на Финкелщайн има исключителна стойност защото е много добре документирана. Той цитира десетки други книги и дава специфични справки за редица много разкриващи изказвания на други евреи. Той не пести презрението си когато говори за такива шарлатани като Виезел и Голдхаген. Той показва Виезел като благочестив измамник чийто стандартен лекторски хонорар за това да лъже какво се е случило през втората световна война е 25000 американски долара!. Популярноста на Виезел се дължи на способноста му да изглежда сериозен и избликва безсмислици без да му мигне окото, без да се усмихне. Той не говори за реалноста а за свещената неизразима мистерия каквато е холокста, мистерия неподлежаща на разбиране и обяснение, която никога не трябва да се изследва или поставя под съмнение!. И неговата не-еврейска аудитория само слуша. Аз трябва да призная че си мислех че евреин не може да бъде притеснен от такъв сорт измама, но очевидно Финкелщайн наистина е притеснен от Виезел.
Обяснението на Финкелщайн, защо беше измислен холокоста е същото като моето: холокоста дава на евреите защита от критицизъм за каквото и да вършат срещу не-евреите, без значение колко ужасно и отвратително, и им дава основа да искат милостиня от целият останал свят. Финкелщайн върши много похфална работа като подкрепя обяснението си с детайли по начина по който евреите изстискаха милиарди долари от Швейцария и други страни за репарации по холокста. Той пише, цитирам: “през последните години холокст индустрията стана съвършен изнудвачески рекет”.
Книгата на Финкелщайн трябва да се прочете от всички които искат да знаята какво вършат чифутите. Книгата е пълна с много и ценна информация. Обаче, тази книга има един много сериозен недостатък. Тя обвинява измамата на холокоста на базата на незначителен брой алчни и безскруполни евреи. Финкелщайн разказва за действията на някой от тях: Едгар Бронфман, президент на световният еврейски конгрес; Рабина Израел Сингер, генерален секретар на св. Еврейски конгрес; Рабина Марвин Хайър, от Центъра Симон Визентал и други. Алчноста и енергичните действия на тези чифути е поразителна. На пример, Финкелщайн разкрива че, Симон Визентал, известният “ловец на нацисти”, дава под наем името си на Центъра Симон Визентал в Лос Анджелис, за 90000 американски долара годишно!. В интерс на истината това е много добра зделка за Рабина Хайър и Центъра Симон Визентал. Хайър заграбва милиони долари всяка година от не-евреи с “чуфство за вина”, като им напомня че, те не са спасили от Хитлер достатъчно евреи през време на втората световна война!.
Но факт е че, ако имаше само няколко алчни конспиратора в този бизнес, холокост индустриятя никога нямаше да направи профит. Средният гражданин никога нямаше да чуе за това. Нямаше да чуфствува угризения за вина по всяко време когато Ели Виезел призовава свещената индустрия на холкоста. Така нареченото “холокост изучаване” нямаше да бъде част от програмата на средните училища в 17 американски щата. Израел нямаше да бъде способен да натрупа огромен арсенал от химически, биологически и ядрени оръжия, без никой да протестира, и в същото време и то много успешно да изисква Ирак да бъде бомбардиран и докаран до състояние на каменна ера, за опитите си да натрупа същите оръжия.
Факт е че, преди всичко холокост индустрията беше построена от средствата за масова информация, и буквално стотици хиляди чифути работят в тази област. Няколко амбициозни ционисти и алчни чифутски търгаши може би са дали оригинални идеи, но Стивън Спилбърг направи безкрайно по вече за построяването на този мит отколкото всички ционистки служители взети заедно. Понататък, холокост индустрията беше подкрепена и подпомагана почти от цялото чифутско население. Почти всеки чифутин иска част от профита. Тези като Финкелщайн които са направили нещо за разкритието на тази измама и дори да се дистанцират от холкост индустрията, са незначително малцинство. Сигурно е че, Финкелщайн разбира всичко това, но не признава в книгата си че го разбира. Той не иска да привлече цялото чифутсво под отговорност заради тази измама, но факт е че, еврейскота общност като цяло е виновна!.
Казах по напред че, евреите като цяло са деструктивни, и използувах холокоста като пример да подкрепя това твърдение. Холкоста се подкрепя от и принася полза за всички чифути, не само част от тях, и холкоста е унищожителен за нас, унищожителен за нашата нация по хиляди начини. Холокоста на пример, прикрива еврейската организирана престъпност в САЩ (и по целият свят). Правосъдието се страхува да се бори с големите гангстери чифути по същият начин по който се бори на пример срещу италианската мафия. Търговиятя с бели секс-роби процъфтява в Израел, и няма политик в САЩ който да се противопостави защото това е еврейски бизнес!. Няма политик в нашето правителство който да заплаши че, ще спре помоща за Израел. Хилари Клинтън може да участвува в международна конференция за защита на жените и нарочно с чиста съвест да саботира каквито и да било мерки които може да попречат на чифутската търговия със секс роби, и никой няма куража да я критикува за това!. На практика има много по вече от престъпления, пари, и политическа корупция които са свързани с този холокст рекет. Ние позволяваме да ни контролира, да ни лишава от нашият кураж, и този холокост рекет унищожава нашите души!.
Добре, говорил съм в по предни радиопредавания за многото проявления на холкост рекета. Ще говоря и за в бъдеще. Това е много голямя тема, с много лица. Четете книгата на Финкелщайн, Индустрия на Холокоста. След това мислете върху каквото сте прочели, докато гледате кампанията на Буш танцуваща около вице-президентският избор на Ал Гор, Джо Либерман, стархувайки се да го докосне дори. Вие ще разберете защо те се страхуват да кажат нещо критично за Либерман.
Благодаря Ви че бяхте отново с мен.
(бележките на преводача са написани в скоби)

Създадено: 03.8.2003 г. 20:44:53   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 
Анонимен2208

[Анонимен]

Какво са направили евреите за България?
Вместо предговор
За да съдим за значението на политическата дейност на евреите в България‚ найнапред е необходимо да изучим и да опознаем отечеството си‚ неговите исторически пътища‚ неговите идеали‚ неговите минали и настоящи политически и икономически явления.
След идването на апостолите Павел Варнава на Балканския полуостров‚ България става център и разсадник на православната вяра.
В нейните манастири са се съсредоточили висши възпитателни учреждения‚ подготвящи видни лица за държавна деятелност и пастири за разпространение и закрепване на Христовата вяра.
От всички балкански народи българите особено са се отличавали с усърдие и възприемайки християнската религия‚ стигали дори до фанатизъм.
На това явление е обърнал внимание Синедрионът‚ който винаги се е стремял да унищожи‚ обезсили и насочи на лъжлив път учението на Исуса Христа.
В XVI век членове на Синедриона са били всички венециански евреи - банкери. Благодарение на това‚ че в техни ръце се е намирал капитала‚ те добили в това време голямо значение и сила. Дори турският султан е бил напълно зависим от тях и верен изпълнител на всички заповеди на Синедриона. Но както винаги‚ евреите прокарвали своята политика задкулисно. Те я ръководили‚ а сами оставали в сянка. Тази политика на венецианските банкериевреи през царуването на Иван Александър е била съдбоносна за България.
Царица Сара и Синедриона
Гръцки и френски литературни източници свидетелствуват‚ че цар Иван Александър е бил женен за еврейката Сара‚ дъщеря на един венециански банкер‚ и че този брак е бил устроен от евреите с единствена цел да отслаби християнската вяра в България‚ населението на която и било напълно предано.
Сара е била таен агент на Синедриона и постепенно подготвяла България за турското робство (Гр. лет. XIV в. т. III. стр. 81). В историята на християнството на Балканите‚ тя изиграла почти същата роля‚ като Попея в Рим само‚ че в друга форма. Нейните наемни агенти‚ със средствата на венецианските търговци‚ разпространявали между народа слухове‚ че Исус Христос е само мит‚ че не е имало никакво Възкресение‚ а че всичко това е измислено от поповете‚ които проповядвайки тази лъжа‚ живеят и се наслаждават за сметка на трудещите се маси (Гр. лет. XIV. в т. III., 92 е Енциклика на Бонифации IX, римски папа).
Злите семена били посеяни и дали плодовете си в скоро време. Постепенно вярата започнала да отслабва‚ появил се разврат‚ пиянство‚ започнал да процъфтява материализма. Развлеченията‚ противни на нравствения дух‚ се поощрявали. Цар Иван Александър бил безсилен да предприеме каквото и да било против жена си‚ понеже зад гърба и стояла злата могъществена сила - Синедриона. Станало е нужда дори той да се помири с разделянето на държавата си на три области‚ което безспорно‚ го е унищожавало‚ но което е било дело на тъмните сили‚ решили да разложат държавата.
Падането на България
На фона на тези тревожни събития‚ в България през XIV в. се появила величавата фигура на патриарх Евтимий. Още като прост монах той проявил неуморна дейност и бързо изкачил стъпалата на националната политическа стълба. Неговата известност растяла и достигала до найотдалечените ъгли на България‚ и дори извън пределите и. Неговата вяра‚ учението му‚ неговите пламенни речи започнали отново да връщат народа към предишния смирен живот. Евтимий станал опасен противник на еврейското влияние и царица Сара не веднъж се мъчила да го привлече на своя страна. Когато нейните опити не се увенчали с успех‚ тя съобщила това на Синедриона и последният употребил всички сили да клевети праведника за да сведе цялата му деятелност до нула. (Енц. на Урбан VI., римски папа. стр. 4)
Въпреки това‚ Евтимий бърже станал известен по целия Балкански полуостров‚ а цар Иван Александър‚ смятайки го за свой близък съвременник‚ му подарил един манастир‚ гдето Евтимий имал вече пълна възможност да привлича хората към себе си и да влияе върху пошироките маси.
Тогава венецианските банкериевреи упражнили политически и финансов натиск върху Отоманската империя и за да не допуснат България да се развива понататък‚ снабдили Турция с материални средства да води война за да разори православната страна. Изпълнявайки всички нареждания на евреите и ползувайки се от техните услуги‚ Турция на свой ред решила да разшири Отоманската империя за сметка на християнските държави.
Като узнал това‚ византийският император Йоан V Палеолог помолил папа Урбан V да организира в западните християнски владения армия за борба с мохамеданите заплашващи християнството. За да склони папата за това‚ Йоан обещал да съедини близкоизточната църква със западната‚ но помощ от запад не дошла.
По такъв начин България продължавала да бъде застрашена от Отоманската империя‚ подстрекавана от венецианските евреи.
Когато турците се появили за пръв път на Балканския полуостров‚ те заели със съдействието на жената на Иван Александра - Сара‚ Родосто‚ Бая‚ Ески‚ ЛюлеБургас‚ Одрин и сключили с България договор‚ който им давал юридическо право да организират в Тракия бойни отряди за понататъшни походи в християнските страни‚ а България била задължена да им оказва активна бойна подкрепа.
Сключвайки този неизгоден договор‚ Иван Александър разчитал‚ че апетитът на турците ще бъде задоволен от заетата част‚ и че останалата България ще бъде спасена.
След неговата смърт на престола се качил сина му Иван Шишман. Неизвестно по какви съображения и под чие влияние‚ той се обявил за открит враг на Турция в същото време‚ когато бил съвършено неподготвен да даде отпор на врага‚ подстрекаван от еврейството. Нарушавайки договора сключен от баща му‚ със своя неутралитет той предизвикал‚ а в същото време не се погрижил да потърси съюзници в лицето на Византия и Сърбия‚ които тогава вече воювали с Отоманската империя. Много е възможно това поведение на Иван Шишман да е било предизвикано от таен натиск от стана на еврейстовото чрез посредничеството на майка му Сара с цел да доведе българската държава до прага на неизбежна катастрофа.
За турския султан Мурад този именно неутралитет послужил за основание да изпрати два силни отряда на Тимурташ и ЛалаШахин против България‚ при което първият заел областта между Марица и Черно море‚ а вторият преминал Тракия и се отправил към София. Тогава Шишман бил принуден да преклони глава и пред Мурад‚ да се признае за негов васал и да му даде подарък сестра си хубавата Мара. Такава е била волята на венецианските евреи!...
В 1382 година турците превзели София‚ която им била нужна по стратегически съображения‚ да си отворят път към Сърбия. В 1388 година султан Мурад изпратил 30'000 армия под командата на великия везир Али паша‚ който преминал Стара планина и завладял Провадия‚ Преслав‚ Шумен и Силистра. От този момент съдбата на България била решена от венецианските банкери.
На нейна територия се появили предатели‚ които постепенно придвижили България към прага на петвековното робство. (Енц. на Урбан VI., римски папа‚ стр. 9)
Обсадата на Велико-Търново
Настъпила и 1393 година, която заляла старата столица с невинна християнска кръв. Защитата на ВеликоТърново била възложена на патриарх Евтимий‚ понеже цар Иван Шишман по неизвестни съображения напуснал столицата и заминал по посока към София. Историята свидетелствува‚ че патриарх Евтимий е бил по това време велик учител на българската писменост‚ че той е запазил звездата на българската национална култура‚ не угаснала в продължение на петвековното турско иго. Три месеца сбраната тук войска на султана нападала на пристъпи града‚ но храбрите защитници успешно отблъсквали турските пълчища. Султанът дал вече заповед за отстъпление с предложение за мир.
Предателството
С този неуспех не могли да се примирят членовете на Синедриона‚ които били в Бургас‚ и следели изхода на борбата чрез шпионите си. Какво им е оставало да правят? Като се убедили‚ че султанът не е в състояние да сломи търновските защитници без тяхното участие‚ евреите на свой ред дали заповед да се организира колкото се може поскоро предателство. Намерил се един‚ който бил снабден с всички нужни за тази цел средства‚ включително и копие от султанската заповед за отстъпление.
Този трагичен епизод историците отбелязват само като предание‚ че един неизвестен евреин предал Търново. Този неизвестен евреин‚ който блестящо изпълнил задачата си бил Лазар Коен‚ чийто потомци братя Коен изиграли също такава нечиста роля при Осман Пазвантооглу в 17941807 година...
Лазар Коен‚ получил заповед от членовете на Синедриона‚ проникнал в българската крепост Царевец‚ явил се при патриарх Етимия и по найподъл начин го уверил‚ че турските войски са изгубили всяка способност да се бият и не ще могат да подновят обсадата на ВеликоТърново.
Той казал‚ че силни епидемии са предизвикали паническо бягство в армията на султана‚ той се клел‚ че турците са в ръцете на вече засилилите се отряди на Иван Шишман и че затова султанът вече дал заповед за отстъпление.
За доказателство предателят показал копието от заповедта‚ с което го снабдили евреите - членове на Синедриона. (Гр. лет. XIV век‚ том IV. стр. 216).
А в същото време Лазар Коен през нощта завел до самите стени на града турската войска‚ която се разположила на скрито и чакала сигнал. Подлите и лъжливи сведения създали в целия град радостно оживление. Радостта на уморените защитници не могла да бъде спокойно затаена в сърцето‚ тя се превърнала в страшен рев‚ който не може да се заглуши с нищо. Всички крещели за неочакваното си щастие и спасение‚ а евреинът Коен‚ като Юда Икариотски‚ тихомълком задигнал ключовете от градските врата и ги предал на своя помощник евреина Хасон‚ който възползувайки се от това‚ че цялото население било обхванато от ентусиазъм‚ отворил градските врата и предал ключовете на Челеби Сюлейман.
Жителите на града се били събрали на площада‚ гдето патриарх Евтимий служил благодарствен молебен. Коен дал уговорения сигнал и на 17 юли 1393 година турските войски нахлули през отворените врати в града. (Гр. лет. XIV. век‚ том IV. стр. 31. По това време Град ВеликоТърново бил център на внимание в целия Балкански полуостров. Той бил гордост и слава на българския народ‚ а когато нахлули турците‚ благодарение на еврейското предателство‚ града бил подхвърлен на грабеж и насилие и скоро обхванат от пламъци. Турците разорявали и рушели всичко. Патриаршеската църква "Възнесение Христово" била разрушена веднага‚ а благочестивият старец патриарх Евтимий бил заточен. С един замах на еврейската диригентска пръчка‚ започнала сеч и гонение на християните!
На какви страшни избивания и мъчения са били подложени великотърновските жители‚ ясно се вижда от произведенията на Гр. Цамблак‚ Конст. Костенецик‚ Йосиф Видински и др. Величественият владика Евтимий‚ макар изгонен от Храма‚ не преставал да огражда и утешава с молитвите си жителите на Търново. Безстрашният побелял старец отишъл при султан Баязид и изказал протеста си против извършените зверски насилия. Неговото старческо и благочестиво лице сияело от святост в ореола от сиви коси‚ и смиреният божи слуга смилил жестокото сърце на султана. Баязид дал заповед на войските си да прекратят гоненията на християните. Тази разпоредба не била по духа на еврейските владици‚ и главата на отоманската империя бил принуден да се подчини на исканията на евреите банкери и да се върне незабавно в Константинопол. (Енц. на Урбан VI. римски папа‚ стр. 14) На негово място от Венеция бил командирован найжестокия садист‚ евреина Челеби Нафталион с щаба му‚ състоящ се от трима евреи: Рахамим Асеов‚ Хаим Йерохам и Давид Леви.
Българската история обаче‚ отбелязва това събитие само с краткото съобщение‚ че на мястото на султана от Константинопол бил изпратен някакъв негов роднина‚ който възобновил избиването на българите с още поголямо озверение и жестокост. Но как е името му‚ какъв роднина е той на турския двор и кой го е изпратил‚ историята за угода на "богоизбраните" мълчи.
А не е ли смешно да се мисли‚ че името на заместника на султана‚ толкова всесилен по това време‚ не е било известно на историците? Тука неволно ни се представя онази печална действителност‚ която се крие в думите: "Ние си играем с народите като с шахматни фигури‚ а самите оставаме в сянка!..."
Избиването на българската интелигенция
Пристигайки във ВеликоТърново‚ Нафталион заповядал незабавно да отделят изтъкнатите търновци начело с патриарх Евтимий и да ги заведат в манастира св. Троица. Когато заповедта му била изпълнена‚ евреинът Нафталион отива в манастира и лично ръководи избиването им. Всички българи християни заклали пред иконата на Спасителя. На всеки доведен на ешафота Нафталион повтарял подигравателно една и съща фраза: "Помоли своя Бог‚ може би той ще те спаси"‚ и тутакси пред лицето на патриарха рязали главите на невинните жертви и вършили всякакви зверства над беззащитния народ. (Лет. XIV. век‚ том 6‚ стр. 452).
Съдбата на патриарх Евтимий
Найпосле Нафталион заповядал да доведат и патриарха на ешафота‚ да го поставят над пропастта и да му отсекат главата. Когато поставили благочестивия старец на лобното място‚ той коленичил с вдигнати ръце и високо казал: "Господи Исусе Христе! С радост приемам мъченическата смърт за Тебе! Прости им‚ Господи! И аз ще кажа твоите думи: "Защото те не знаят какво правят!" На палача‚ който бил вдигнал меч над главата на благочестивия старец‚ неочаквано се схванали ръцете от завладелия го необясним страх и той останал да стои с вдигнат меч‚ докато го отвели другите войни‚ а патриарх Евтимий продължавал да се моли. (Лет. XIV век‚ том 6‚ стр. 462‚ Енц. на Бонифаций IX, римски папа). За това необикновено явление съобщили на Нафталиона‚ и последният заповядал да заточат патриарха във великотърновките катакомби.
Когато го отвеждали от Търново‚ под конвой като престъпник‚ целият народ‚ лишен вече от граждански права‚ чувствувал своето безсилие и в очакване на неизвестната си съдба безутешно ридаел: "Отче! На кого ни оставяш?" От тези отчаяни вопли може да се заключи‚ какво значение е имал Евтимий за целия български народ. Тревогата‚ обхванала тълпата‚ останала без вожд и духовен пастир‚ свидетелствува‚ че тази звезда‚ изгряла над Балканите‚ е била насилствено угасена от вековните врагове на християнството‚ но лъчите и до ден днешен продължават да озаряват славянските земи. Защо тъй жестоко се е отнесъл с владиката Нафталион? Oтговорът е ясен! Затова‚ че патриарх Евтимий посветил целия си живот да събуди у народа безкористни чувства за честно служене на родината.
Не може човек без трепет да си спомни за този велик вожд‚ който с живота си и със смъртта си дал висок пример на свето служене на православната църква. Голготата‚ на която той е бил закаран от враговете на Христа‚ дава ярък пример‚ до каква степен на зверство дохождат евреите при всяко изменение на политическата обстановка!
Според гръцките литературни източници (Лет. XIV век‚ том б‚ стр. 493)‚ Нафталион‚ поругал се над патриарха‚ го заточил във великотърновските катакомби‚ гдето след продължително гладуване и жестоки изтезания той предал Богу дух‚ а тялото му изгорили (Eнц. на Бон. IX р.п.‚ стр. 1. Българската история се утешава с кратка забележка‚ че патриархът бил изпратен в Бачковския манастир‚ гдето и умрял.
А в действителност каква е била съдбата на този благочестив архипастир? Защо българската история тъй неясно осветява последните дни от живота и смъртта на смирения патриарх? Наистина ли той е умрял в Бачковския манастир? Ние знаем‚ че найгрижливите изследвания на българските летописи не дават положителни резултати. А гръцките и френските източници от XIV век ни довеждат до потресаващи разкрития. Един историк пише: "Мълчание .... пълно мълчание! Никой не чувствува с каква скръб са покрити равнините на Балканите. С дълбока мъка е пропита цялата българска земя‚ и целия ужас е в това‚ че не се намерила ни една душа на българската земя да отбележи истинските виновници на това нещастие!...." (Лет. XIV век‚ том 6‚ стр. 52.
Патриарх Евтимий е влязъл в историята като светъл и ярък лъч‚ озарил със сиянието си мрака. Със силата на своя дух и величието на своя архипастирски подвиг той сплотил българския народ и закрепил у него непоколебимата вяра‚ че рано или късно България ще отхвърли игото на турските читаци‚ докарано и от евреите.
Какво е преживял българският народ в течение на петвековното иго‚ е достатъчно ярко представил Иван Вазов в романа "Под игото". Ние знаем‚ че българинът не е смеел да живее тъй‚ както е искал‚ не е смеел да обича този‚ който му е харесва‚ не смеел да се ползува от благото‚ добито с труд и пот‚ и не е смеел да желае найнеобходимото в човешкия живот. И всичко това България е преживяла по милостта на "богоизбраните".
За съжаление‚ както тогава‚ така и днес има елементи‚ които в своята слепота се мъчат да въведат в заблуждение ония синове на родината‚ у които дори петвековното робство не е могло да изтръгне славянскохристиянския дух и националния порив. За съжаление‚ и днес още мнозина сляпо оказват пълно съдействие на евреите в тяхната скрита цел да доведат православната страна до окончателно загубване на националността и пълно разрушение на духовните и материални начала. Евреите завладели България‚ станали господари на положението. Ползувайки се с голямо влияние върху турския султан‚ те започнали да прокарват в живота всичко‚ което им било угодно‚ а главно блестящо изпълнявали задачата си по отношение притесняването на християнството‚ за да унищожат по този начин всеки божествен принцип и да подготвят страната за безкрайно робство.
Затова през време на турското владичество евреите умело са си придобили симпатиите на някой българи‚ спечелва ли са ги на своя страна и ползувайки се от техните услуги‚ оказвани им под вида на лъжлив либерализъм‚ заблуждавайки народните маси и ги насъсквали срещу ония‚ които безстрашно проповядвали своите национални идеи. Това явление се наблюдава и сега‚ защото има още много наивници между българите.!...
Ролята на евреите във Видинската област
Всички данни‚ които ни позволяват да съдим за действителното отношение на евреите към България‚ трябва да черпим от безбройните източници на историята. А кой може да бъде посправедлив от нея? Никой евреин не е бил и не може да бъде истински патриот на оная страна‚ в която живее. Ние имаме много ясен и жив пример от следния историческия факт в България. В 1794 година Осман Пазвантооглу превзел Видин и се обявил за независим паша на тази област. Найнапред евреите се присламчили при него и започнали да му предлагат всевъзможни услуги. В кратко време те пленили новия владетел и двамата братя Коен влезли в тясна връзка с него‚ - единият се наредил като негов личен касиер‚ а другия - като придворен лекар. Благодарение на тези двама "представители" евреите във Видин станали господари на положението. В името на това щастливо минало българските евреи и до днес празнуват всяка година тържеството‚ наречено "Пурим Видински".
Въпреки упоритата борба на султанските войски с привържениците на Осман Пазвантооглу‚ последният владял Видинската област в продължение на тринайсет години‚ благодарение само помощта на евреите. Но когато султанът издал указ за даруване на видинските евреи с особени политически привилегии‚ ако помогнат да се свърши работата със самозванеца‚ лекарят Коен бърже разрешил този въпрос - веднага отровил Пазвантооглу. Положението на пашата било безнадеждно‚ смъртта се приближавала‚ а привържениците му се приготвили да изколят всички видински евреи‚ за да отмъстят за своя вожд. Тогава евреите заплашили‚ че за кръвта на техните едноверци ще заплатят със смърт всички останали жени и роднини на умиращия. Осман Пазвантооглу‚ за да спаси жените и роднините си‚ поканил всички военноначалници на еничарите и им заповядал да не бутат нито евреите‚ нито техните имоти. Подчинявайки се на желанието на умиращия си водач‚ военноначалниците обещали и съгласно мюсюлманския обичай не нарушили дадения завет. В деня на смъртта на пашата касиерът заграбил неговите капитали и заедно с брата си избягали в Румъния.
По време на турското владичество евреите винаги са били найблизки помощници на турските данъчни чиновници‚ на чиновниците в полицията и доставчици на найхубавите български момичета за турците и разкривачи на заговорите против турското иго. Особена роля евреите са играли в турското управление‚ гдето са си поставили за задача да пречат за развитието на националните чувства у подрастващите поколения. Само благодарение на всичко това е продължило тъй дълго турското иго!
Епохата на Освободителната война 1877 87 г.
Епохата на възстановяване независимостта на България и борбата на руските войски с отоманската империя ни дават ключа за разкриване коварните постъпки на евреите. За да попречат за развитието на християнските народи‚ евреите смятали за свой дълг да помагат на турците‚ ако не с въоръжено партизанство‚ то поне със строг неутралитет и ревностен шпионаж в полза на турската действуваща армия. Не е било по вкуса на евреите това‚ че на българска територия стъпили християнски полкове!
От гледна точка на всеки евреин‚ основана на учението на Талмуда‚ християнинът е добитък‚ който трябва да се подчинява на евреина‚ да му служи и да му работи. Затова‚ те с всички сили са се мъчили да саботират действията на руските войски. При настъпването на руската армия в Освободителната война‚ евреите хвърляли отрова във водата‚ виното и съесните продукти. В това отношение изключително активно участие са проявили евреите‚ изгнаници от Испания и Португалия. Наймного са шпионирали в полза на турците видинските‚ карловските и казанлъшките евреи. Знаменитото карловско предателство също е дело на евреин - Йосиф Фридман. Особено активен шпионаж е имало през месец август 1877 година‚ когато рускотурската война е била в разгара си. След цял ред неуспехи на бойните планове и загубата на няколко десетки хиляди войници‚ поради еврейския шпионаж‚ руските военни власти взели найпосле построги мерки по отношение на еврейското население в България. След тази предпазна мярка руските войски удържали колосалната победа над турците. Когато черкезите започнали да преследват разбитата турска армия по петите‚ ямболските евреи избягали в Лозенград‚ за да разпространяват слухове‚ че българското християнско население с подкрепата на руските военни власти прави погроми. От Лозенград били изпратени еврейски пратеници до всички краища на света с намерение да се предизвика негодувание в западна Европа и Америка за да дойдат други държави на помощ на турската армия с въоръжени сили‚ за да бъдат изгонени русите отвъд Дунава.
Държавите на западна Европа и Америка се ограничили с протест‚ който се изразил с гръмогласни думи по адрес на възраждащата се българска държава и окупационните руски войски. По този провокаторски начин евреите се оградили от справедливия народен гняв. Когато българските евреи се убедили‚ че западноевропейските държави не са решават да воюват против Русия‚ и победата на руските войски трябва да закрепи самостоятелността на българската държава‚ те бърже се ориентирали в новата политическа обстановка. След отстъплението си от София турската войска подпалила няколко града. Евреите‚ за да изкупят вината си и да се покажат като доброжелатели пред новите господари на страната‚ набърже организирали пожарна команда и пристъпили към гасене на пожарите и запазване на имотите. Тази изобретателност не само им помогнала да се избавят от заслуженото наказание‚ но и да бъдат удостоени с благодарност от първия български княз чрез посредничеството на италианския вицеконсул граф ди Позитано‚ който посочил в своето донесение голямата услуга на евреите при гасенето на пожара.
Първи българските евреи пристъпили към организиране на подмолни политически кръгове‚ издържани с щедрите пожертвувания на барон деИерш‚ "Alians israelite" и американските еврейски общества‚ и тези кръгове веднага започнали дейност за раздробяването на българското общество на всевъзможни враждебни партии. При сключване на мирния договор в Берлин европейските делегати‚ френският представител Вадингтон и английският премиер лорд Биконсфилд настояли да бъде признат 44 ст. от договора за даруване на евреите в България пълни граждански и политически права‚ които под натиска на международното еврейство са били вече утвърдени от българското учредително събрание‚ в което участвувал старшия равин и масон 33 степен Гавриел Алмозино Аврамов. На този равин била определена от хазната заплата от три хиляди лева годишно.
В 18841885 година било разкрито първото ритуално убийство в София. В същата година е създадена подмолната организация "Макаби" в градовете Видин‚ Казанлък‚ Чирпан‚ Хасково и Дупница. Политическата организация "Макаби" постепенно започва да прониква във всички градове и в 1901 година официално бива обявена за гимнастическо дружество. Под тази маска тя съществува и до днес. В 1890 година става второ ритуално убийство във Враца‚ след което евреите‚ участвували в това организирано престъпление‚ се преселват в други градове. Процесът по това дело‚ поради намесата на бившия секретар на княза др К. Стоилов‚ бил изоставен от съдебните власти. Такива са били винаги резултатите от углавните преследвания по ритуалните убийства!...
Задкулисната политика на евреите през Балканската война 1912 - 1913 г.
Българското общество‚ особено македонците и до днес осъждат начина на действие на бившия руски император Николай II. през Балканската война 1912 13 година. Разбира се‚ не може да не се признае печалната действителност‚ че след Балканската война едновремешната българска земя е била разкъсана на части. Но кой е главният виновник за това? Ако бяхме се почесто вглеждали в източниците на историческите събития‚ ние не бихме осъждали невинните и оправдавали виновните. Както е отдавана известно‚ колелото на политическите събития винаги се обръща на оная страна‚ от която "богоизбраните" ще могат да извлекат желаната полза.
Балканският полуостров‚ център на вниманието на Англия‚ Франция и "другите"‚ привлича към себе си погледите и на Русия. Историческата мисия на Русия се заключава в стремление да освободи подтиснатите народи и да поддържа тяхното независимо съществуване. Но в същото това време‚ докато Русия скланя балканските държави към мир и приятелство‚ Англия‚ Франция и Америка създават вражда и омраза. Причината за тези разногласия е много ясна. Монархическа Русия действува на световната политическа арена по свое собствено съображение‚ а Англия‚ Франция и Америка се прислушват към гласа на "международните" ["интернационалистите"] и действуват по тяхната строго определена програма. Това именно е солта на балканските политически спорове. Доколко е вярна това‚ свидетелствува долу приведения исторически документ.
На 31 май 1913 година в № 3900 на вестник "Мир" е напечатана с много дребен шрифт телеграмата на руския император от 29 май 1913 година до българския цар и сръбския крал: "Отговорът на проектираната среща в Солун между министър председателите на четирите съюзни държави‚ които после биха могли да се срещнат в Петербург‚ ни причини найголямо задоволство‚ тъй като от тяхното намерение личи желанието на балканските държави да се споразумеят и заякчат съюза‚ който даде досега найбляскави резултати. С мъчително чувство узнавам‚ че това решение още не е изпълнено и че балканските държави се готвят за братоубийствена война‚ която е от естество да затъмни славата‚ която задружно си придобиха. В такъв съдбоносен момент апелирам направо към Ваше Величество‚ както ме задължават моето право и моя дълг. На Русия именно двата народа - българския и сръбския - са предоставили чрез своя съюзен акт‚ разрешението на всички спорове‚ отнасящи се до прилагането постановленията на договора и на отнасящите се към него конвенции. Искам‚ прочее от Ваше Величество да останете верни на сключените от Вас задължения и да се отнесете до Русия за разрешението на сегашния спор между България и Сърбия. Като не смятам длъжността на арбитър за мъчително задължение‚ от което не бих могъл да се отърва‚ смятам за свой дълг да предупредя Ваше Величество‚ че не бих могъл да остана равнодушен пред една война между съюзниците. Дължа да заявя‚ че онази държава‚ която би започнала тази война‚ ще понесе отговорността за нея пред славянското дело‚ както и че си запазвам пълна свобода‚ що се отнася до поведението‚ което ще възприеме Русия спрямо евентуалните резултати от една тъй престъпна борба". Каква топлота дишат тези думи и от каква радост е озарена душата на руския император‚ който следи за изхода на Балканската война‚ когато победата вземат съюзните славянски държави! Престъпно е дори да се допусне‚ че Николай II по своя собствена инициатива е могъл да разкъса на части старата българска земя. Обаче България бива разделена. Какво става?
Гледната точка на руския император и съюза на цялото славянство не са по угодата на някой и главно на евреите. Още в самото начало на Балканската война софийската централна еврейска община под председателството на шефа си Блументал солидарно с представителите на белградската еврейска община решава да разтури съюза на балканските държави. Евреите се ръководят от съображението‚ че Русия‚ която тъй щедро подпомага балканските държави с пари‚ aмуниции‚ снаряжения‚ продоволствие и други военни запаси‚ ще пожелае‚ разбира се‚ да засили влиянието си. Евреите се плашат от страшен призрак! На тях им се струва‚ че ако не откъснат от Русия найсилната държава на Балканския полуостров‚ каквато е в това време България‚ руското влияние ще вземе широки размери и току виж‚ че те им позволили да живеят само на определени места. От същата тенденциозна реформа се опасява и Англия. България‚ която по своето географско положение е найблизо до проливите‚ съединяващи Черно с Мраморно и Средиземно море‚ би могла да окаже голяма подкрепа на Русия. Страхувайки се да не загуби авторитетното си влияние в международната политика‚ Англия решава да действува в същия дух като евреите‚ т.е. да скара балканските държави помежду им‚ да откъсне България от Русия и с това да я отслаби. В това направление голяма влияние оказват масоните. Председателят на софийската еврейска община масонът Блументал е в тясна връзка по масонска ложа с английския представител в Петербург Бюкенен. Той започва действията си чрез посредничеството на последния‚ който за щастие на евреите има подобни указания от своето правителство. Бюкенен се ползува с голяма симпатия пред министъра на външните работи Сазонов‚ също масон‚ и това са трите здрави звена от една и съща политическа верига. Планът е обмислен в началото на януари 1913 г. в Берлин от двамата братя Бюхенен и Блументал. В същото време се разпространяват слухове‚ че България‚ увлечена от своите бойни успехи‚ решила да превземе Цариград и да го поднесе на Русия като дар за освобождението от турското иго. Тези слухове постепенно започват да се засилват и проникват в кулоарите на Народното събрание. Някой представители започват да споменават за същото и преждевременно се разделят на два противни лагера - едните за‚ другите против. А сред народните маси‚ тези съвсем неоснователни слухове вземат много широки размери. Правителството не се погрижи да опровергае официално тази басня‚ която в последствие Блументал използува твърде умело. Той съобщава на Бюкенен‚ че решението за превземането на Цариград и проливите и предаването му в пълно владение на Русия е единодушно взето от съюзните държави на Балканския полуостров. Това тревожно донесение предизвиква в отговор ултимативна нота - да бъде разкъсан по тайни пътища съюзът на балканските държави. Преди да пристъпят към осъществяване на приготвения план‚ евреите пущат в ход интриги‚ на които в последствие придали реална форма. Понеже българската армия изнася централната тежест на войната върху своите рамене‚ на Блументал не е мъчно да убеди председателя на министерския съвет да наруши сключения със съюзниците договор‚ в който е казано‚ че цялата завоювана територия ще се дели между трите воюващи съюзни държави по равно. А в случай на някакви недоразумения между съюзниците‚ бива избран за арбитър руския император Николай II.
От самото начало на военните действия всички симпатиите на Русия са на страната на България и няма никакво съмнение‚ че оценката на общото положение би се разрешила в полза на последната‚ но България‚ без да чака арбитражния съд‚ напада‚ без да обяви война на Сърбия‚ без да оцени своите бойни сили‚ изтощени от непрекъснатите боеве и холерата. Сега ние ще запознаем читателя с задкулисната политическа обстановка‚ и той ще види‚ как братята масони - сръбски и български - са действували заедно под диктовката на масоните Бюкенен и Сазонов. От една страна евреите масони упражняват натиск върху сръбския главнокомандуващ генерал Путник‚ като му внушават да окупира всички завоювани места и да не ги отстъпва на България‚ а от друга - Блументал подстрекава генерал Савов да убеди цар Фердинанд в необходимостта да нападне сръбските войски‚ без да обявява война‚ без да чака арбитражния съд. Така найнапред възникват спорове между Сърбия и България. Сърбия‚ под натиска на Англия‚ се бави да изпрати своите мемоари на арбитражния съд на руския император и за това получава известие чрез своите представители Новакович и Николич‚ че по набелязания проект на мирния договор Македония и Западните покрайнини ще бъдат нейни. Този резултат се дължи на политическата работа на Блументал.
В същото време Бюкенен в Петербург сполучил да изтръгне обещанието от Сазонов‚ че Македония ще принадлежи на Сърбия. Докато стават дипломатическите спорове между Сърбия и България‚ Гърция се присъединява към Сърбия‚ защото чрез специален пратеник‚ масона Алкалай‚ и обещава Тракия. Тази подялба е много съблазнителна‚ както за Сърбия‚ така и за Гърция. Решаваща роля в това дело изиграва Пашич. За да отложи изпращането на мемоарите на арбитража‚ той симулира на няколко пъти подаване на оставката на кабинета. Тази игра на жмичка продължава шестдесет и четири дни‚ и генерал Севов‚ получил съгласието на цар Фердинанд‚ дава заповед на действуващата армия да нападне сръбските войски‚ без да обявява война‚ и през нощта на 16 срещу 17 юни 1913 година съюзниците‚ вплели нови лаври в своите победоносни венци‚ ги окървавят с братска кръв. Такава е била волята на българските евреи.
Едва след започването на войната на 18 юни Нехлюдов връчва на император Николай II мемоарите на българското правителство за арбитража. Сръбският крал Петър изпраща на Николай II телеграма с молба да бъде присъединена към кралство Сърбия Македония‚ защото в противен случай сръбската династия е застрашена. Сложността на тази обстановка се затъмнява още повече от пресата‚ която изиграва също така престъпна роля. Българската преса надава глас към цивилизованото обществено мнение за това‚ че се възнамерява да бъдат откъснат части от българската земя‚ които са населени изключително с българи: румънските вестници с въодушевление се мъчат да подействуват на правителствените кръгове‚ че е необходима намесата на военна сила за да се усмири България‚ която претендирала самостоятелно да владее целия Балкански полуостров; а в руските вестници се появили статии‚ доказващи‚ че в България всеки ден расте русофобството.
Всички тези сплетни се подхващат от гръцката преса и в края на краищата се получава такава неразбория‚ че никакви арбитри не биха били в състояние да изгладят конфликта‚ който взема все поостър и поостър характер. Осветление по въпроса за конфликта руският император получава от министър Сазонов‚който се ръководи от съображенията на английския представител Бюхенен. А последният не отстъпва от инструкциите‚ дадени му от повъзрастния "брат" по масонска ложа‚ евреина Блументал. Руският посланик Нехлюдов‚ също изпраща едностранчиви доклади в угода на сръбския пълномощен министър в България г. Спалайкович. При такива условия става невъзможно да се знае същинската политическа обстановка на Балканите. Задкулисната кампания се води от опитни "стратези"! В същност България се разпродава изцяло и по отделно на търг и този търг е ръководил Блументал‚ получил неограничени пълномощия от всички балкански еврейски тайни общества.
Император Николай II има намерение с ултиматум да прекрати братоубийствената война и се надява да изглади конфликта‚ но в Петербург се разпространяват слухове‚ че България изцяло се придържа към немската ориентация‚ че прави всичко във вреда на русофилското течение‚ за да даде на Русия да разбере‚ че неговата политика не е по духа на българския народ. Министър Сазонов обвинява България‚ че тя първа е вдигнала меч против своите съюзници и затова трябва да бъде наказана. Заедно с това английският дипломатически представител Бюкенен изказва дълбокото си убеждение‚ че българите са неблагодарен народ и не заслужават затова никакво снизхождение. Думите на Достоевски: "Русия трябва да освободи България от турското иго‚ но последната никога няма да бъде признателна за това и при първата възможност ще и отплати със зло", също са изиграли ролята си. Великият руски мислител говори изобщо за всички потиснати племена‚ които са били в робство и са загубили чувството на благодарност. След всичко това император Николай II дава съгласието си с Румъния да се заеме с умиротворяването на България. Ето до къде водят умелите масонски маневри!
Диктатът на Лондонския договор
Условията на Лондонския договор диктуват английските евреи - играчи на борсата по предварително съгласие с Блументал‚ заминал за Лондон специално с тази цел. Като се връща от Лондон‚ Блументал казва още на първото еврейско събрание: "Мога да ви зарадвам‚ братя мои‚ че антисемитизмът у нас е предотвратен своевременно и успешно и мисля‚ че в България той никога няма да има почва‚ понеже ние се чувствуваме толкова силни‚ че ще го изтръгнем от корен при наймалкото зараждане. Благодарение на нашата умела международна политика‚ Русия‚ това антисемитско гнездо‚ изгуби своя авторитет в България завинаги!..." И тъй ние виждаме‚ че постепенното завоюване на България е ставало по заповедта на венецианските банкериевреи‚ че Венеция в това време е била център на тайните еврейски общества‚ че Турция е била избрана за сляпо оръдие само затова‚ че е не християнска страна‚ и само с нейна помощ е ставало систематичното покоряване на християнските държави. Тези планове са били направени от Синедриона и са изпълнени.
Ние виждаме‚ че по милостта на евреите България е била пет века под страшното турско иго! По настояване на същите господаевреи се изменя СанСтефанския договор‚ а Македония‚ Тракия‚ Добруджа и Западните покрайнини на България трябва да бъдат навеки признателни на бившия председател на софийската еврейска община‚ Блументал‚ ползуващ се с огромно уважение между висшето българско общество‚ благодарение на което е могъл с голям успех да заблуждава българските политически кръгове. По какви пътища и защо са се появили тези "найдобри граждани" на българската земя‚ които са причинили толкова беди и нещастия? След разрушението на Йерусалим от Веспасиана‚ остатъците от размирната банда са избягали на Балканския полуостров и заседнали на брега на Дунав в Бдин (Видин), Акчар‚ Свищов и Никопол‚ а една част от тях се поселили на брега на Черно море в Анхало. Когато евреите и тук подели своята обичайна революционна дейност и почнали да въвеждат обичайните за религията си ритуални обреди и вярвания‚ това зверско учение възмутило славянската нация‚ и в 279 година след Р. Хр. избухнало първото гонение и избиване на евреите...
Злато и валута
Наблюдавайки действията на евреите в България като безпристрастен зрител‚ човек идва до заключението‚ че за тях‚ в тази страна няма никаква власт. Междувременно евреите по предписание на своето "световно правителство" вече подготвят страната за неизбежния финансов крах под прикритието на пресата. Тази изразителка на общественото мнение в интерес на "богоизбраните" преминава с мълчание това престъпление против държавата, за което трябва да крещи на всички кръстопътища. Евреите като паяци бавно‚ но сигурно изсмукват всички сокове на България по много умел начин. В основа на тяхната задача им е заповядано "от горе" да понижат курса на лева. С тази цел евреите са изпратили свои агенти по провинцията‚ които откупват от селяните златото в стари турски монети. Това злато изливат на кюлчета и по контрабанден път го изпращат зад граница. Тези златни монети‚ намиращи се в селата в доста голямо количество‚ са един вид неприкосновен държавен златен запас‚ с който държавата би могла в труден момент да осигури своя държавен бюджет. Евреите са пресметнали това обстоятелство и техният начин на действие в скоро време ще се отрази пагубно върху държавния организъм. Българското правителство в желанието си да запази курса на своите кредитни билети‚ наложи запор върху размяната на пари в чужда валута без знанието на Народната банка‚ но никаква строга система не може да бъде пречка за евреина. Кой систематически нарушава този закон‚ който ограничава износа на чужда валута от държавата?! Между нарушителите му досега не е имало нито един "не евреин".
Въпросът за финансовото състояние на държавата е много важен и сериозен‚ а патриотичната столична преса го отбелязва като нещо незначително. А защо? В програмата на Сионските мъдреци № 2 се казва: "В ръцете на съвременните държави има една велика сила - пресата‚ която създава движението на мисълта у народа. Тя се намира в наши ръце. Чрез нея ние добихме влияние‚ като сами оставаме в сянка‚ благодарение на нея ние събрахме в своите ръце всичкото злато"... Голяма част от софийските столични вестници се намират в еврейски ръце‚ а останалите - под техния строг контрол и силен материален натиск. Това обстоятелство свидетелствува‚ че "Йерусалимските орачи" са вече дълбоко забили своите рала в нивата на българския живот.
Лицемерието на българските евреи
Много често чуваме‚ че съвременното еврейство вече не изповядва старите учения на Талмуда‚ които се заключават в думите: "Отдели се от народите и знай - че ти си един на Бога‚ а останалите изтреби‚ или превърни в роби‚ или експлоатирай. Вярвай в победата над целия свят и знай‚ че всичко ще ти се подчини. Гнуси се строго от всичко и не посвещавай другите в своя бит. Вярвай‚ че всичко‚ което ти е обещано в нашия закон ще стане‚ а до тогава се готви‚ гнуси се от всичко‚ съединявай се‚ експлоатирай и чакай‚ убивай найдобрия от "гоите"‚ " и т.н. Заблудените "лидери" твърдят‚ че в настояще време евреите вече тясно се сливат с живота на страната‚ в която се намират и ревностно поддържат всички интереси на държавата. Това убеждение особено е помрачило умовете на либералствуващите лица‚ които с усърдие се мъчат да наложат тази самоизмама на широките християнски маси. Но делата на съвременните евреи никак не отстъпват от заветите на техните зли фанатици - прадеди‚ с тая само разлика‚ че сегашните евреи прикриват политическите си планове в поскрита и умела форма. Среща се и мисълта‚ - че в Русия евреите създавали революционното движение само защото ги притеснявали и не им давали никакви права. А в България те няма нужда да се занимават с революционни дела‚ защото се ползуват с равноправие. За да докажем неверността на това твърдение‚ ще направим нагледен паралел между задкулисната работа на евреите в предишна Русия и сегашна България.
В 1914 година‚ когато императорът Николай II в началото на войната посетил града Вилно‚ старшият равин на този град му поднесъл в дар осветената Тора с приветствени думи в смисъл‚ че цялото еврейство‚ което населява Русия‚ гори от желание да изрази верноподаническите си чувства на Негово Величество и че за защитата на скъпото отечество не ще пожали и живота си. А с същото това време под редакцията на същия равин вече са били напечатани позиви със съдържание: "Равинът и жертвеното животно". На тези позиви нарисуваният евреин държал петел‚ главата на който представлявала Николай II с корона с надпис "жертвеното животно". Едновременно с тези позиви евреите усилено разпространявали една брошура с найнахално съдържание - Руската династия на Романовци на подсъдимата скамейка‚ в която призовавали революционерите да убият царя. Подобно явление се наблюдава сега и в България.
Евреите поднасят чрез старшия равин свадбени подаръци на цар Борис и също така изразяват верноподаническите си чувства‚ а едновременно с това лицемерие централната еврейска консистория заповядва да гласуват в общинските избори за комунистите‚ и всички евреи безпрекословно изпълняват това нареждане. Подобен случай е станал на 3 ноември 1932 г. на ционистическия конгрес. При откриването на конгреса Алберт Романо от името на ционистите изпраща на цар Борис приветствена телеграма‚ а в същото време същите тези ционисти разпространяват бунтовнически прокламации.
На 3 ноември - деня на детето‚ устроен от Н. В. Царица Йоанна‚ те подканят работниците да не изпращат там децата си‚ а понеже този ден съвпада с тържествата по случай 15 годишнината от болшевишкото владичество в Русия‚ поканват всички заедно със семействата си да излязат демонстративно на улицатаи да настояват да се предаде софийската община в ръцете на комунистите. Доброжелателността на евреите към развитието на националния живот на България се определя напълно от тези два факта.
Когато евреите в лицето на висшите си политически деятели поднасят на Цар Бориса свадбени подаръци и го поздравяват по случай откриването конгреса на ционистите‚ тогава други техни едномисленици под прикритието на това лицемерие се мъчат да подпалят косата на българската глава. Евреите наричат българите будали и разчитат‚ че действията им няма да бъдат разкрити‚ но самите обстоятелства помагат да бъдат те изобличени в престъпни деяния против държавния строй. Едновременно със софийските общински избори бяха произведени избори и за училищни настоятели‚ за каквито евреите по закон не гласуват. Всички комунисти едновременно са гласували за своите кандидати и за общински съветници и за училищни настоятели и в резултат се оказа‚ че комунистическите гласове за общински съветници са 16, 000, а за училищни настоятели 13‚800‚ т. е.‚ с 2‚200 гласа помалко. По такъв начин става ясно‚ че определените от закона гласове от страна на еврейското население на София‚ са почти всички на страната на комунистите. Този факт дава пълна възможност да се даде заслужена оценка на еврейската верноподаническа подлост! Ние знаем‚ че евреите стават членове във всички политически организации‚ обаче‚ нито един евреин не гласува за партията‚ на която е член. Евреите се маскират с партизанщина‚ само за да наблюдават политическата дейност на всички партии. Всъщност всички евреи са на страната на комунистите‚ защото знаят‚ че с ръцете на болшевизма ще разрушат целия национален живот в България. Затова в прокламацията‚ разпространена изключително между еврейското население‚ се казва: "Черните облаци‚ застанали на еврейския хоризонт‚ трябва да ни сплотят още посилно‚ но вече не само за планомерна работа‚ а за енергична борба за довършване на световното дело..." "Борбата против антисемитизма е борба против белогвардейщината‚ борба за социализма‚ борба за защита на СССР‚ където черносотниците се преследват от самата власт...." "Нека празникът ЙомАшекел да ни свърже с безпощадната борба срещу антисемитизма..." "Да се засили класовото работническо движение - класовата работническа партия - те са единствените наши съюзници... За да прикове на позорния стълб "Родна защита"‚ "
" и другите "родолюбиви организации"... Тази прокламация свидетелствува‚ че съществуващото понастоящем в България политическо движение се създава от болшевиките и се подкрепя от евреите. Ние ще приведем още и други документални данни за лицемерието на българските евреи. На 14 ноември 1923 година еврейската централна консистория в България е подала заявление в Дирекцията на полицията в което искала: "По отношение брошурите "Франкмасонството"‚ "Евреите и гоите" и "Паневрейството" да бъдат подведени авторите им под чл. 7 от Закона за защита на държавата [ЗЗД]‚ понеже с тези брошури насъскват класите в България и се всява омраза срещу част от българския народ" (В. "София" Nr. 90 от 12.XI. 1929 г.) А в бюлетините на същата конситория от 26 юли 1929 г. № 44 и на софийската еврейска ешкеназка община от 29 август 1929 г. № 2‚ се подканват всички евреи на енергична работа за разпространение‚ литература‚ която възбужда непримирима вражда към християнското население.
Любовта към родината изисква да се създаде в редовете на младежта истински патос за борба срещу заливащото се влияние на евреите‚ защото катастрофалния период на партийни раздори в България тласка безпросветните маси в лагера на воюващия Юда. Тук става въпрос и за бъдещето съществуване на държавата‚ а за да го спасим от политическата и финансова криза‚ нима не е задължително условие единението на всички национални сили? Но‚ за съжаление‚ както печатните‚ така и устните тълкувания по този въпрос ще отзвучат‚ и като погребално ехо ще замлъкнат гласовете. Всичко отминава в областта на преданието.
Остава само постоянната еврейска провокация и подмолна пропаганда‚ което се вижда от долу приведеното факсимиле от еврейски официални документи. (Виж стр. 29‚ 30‚ 31 и 32) Евреите събират пари за печатане на положително лъжлива литература‚ издават специални циркуляри и се мъчат колкото се може повече да заблудят народните маси‚ за да си създадат изгодна позиция с тази нахална провокация. Съдържанието на посочената в документите книга е чиста измислица‚ но тя е издадена с цел да закрепи у евреите чувството на погнуса към християнските народи‚ да подрови доверието на населението към управниците на страната и да предизвика възмущение към действията на правителството. Подобна литература има престъпен характер‚ но евреите не се съобразяват с интересите на страната‚ за тях е важно да всеят смут. Лъжата и провокацията - това са постоянните еврейски спътници‚ това е техния щит‚ с който те се прикриват и из зад който убиват всичко не еврейско.
А отношението на българите към евреите е найбезобидно и не им дава право да водят подмолна пропаганда против интересите на страната. Защото тогава те така се силят да всеят смут и да разрушат националните устои на българската държава? Затова‚ защото това е тяхната вековна цел...
Пробивът на Добро поле
Във време на Великата война българската команда бе възложила разузнавателната служба в тила на неприятеля на евреите. Разбира се‚ че евреите имат голяма способност за шпионаж. Всички участници във войната сигурно помнят‚ че от месец април 1918 година някой систематически пише: Ние ще седим в окопите само до 15 септември! Войници! На 15 септември хвърлете пушките и напуснете фронта! Ще се бием само до 15 септември и т.н. Командуващите не можеха да разберат‚ кой така систематически дезорганизира армията и защо посочва 15 септември. Както се изясни в последствие‚ съюзническото неприятелско командуване решило да даде генерално сражение на 15 септември за да се увенчае с успех това сражение‚ Англия повикала на помощ великите стратези от рода на Юда като им обещала декларацията на Балфур‚ в случай‚ че победата бъде на тяхна страна. Найдобрите граждани на България проявиха такова усърдие‚ че на Солунския фронт пробивът на Добро поле се оказа катастрофален за българската действуваща армия.
Списъкът на евреите‚ извършили престъпления срещу държавния ред през 1930 год. и търсени от Дирекцията на полицията:
1. Аврамов Буко‚ 2. Аврамов Гершон, 3. Аврамов Исак, 4. Аврамов Хаим, 5. Аврам Сами‚ 6. Аврам Соломон‚ 7. Аврам Шалон‚ 8. Алкалай Гершон Аврамов‚ 9. Алкалай Исак Д.‚ 10. Алкалай (Йосиф) Леон‚ 11. Алкалай Шабат Леон‚ 12. Алкулумбри Исак Бохоров‚ 13. Алмозин Бениамин Исаков‚ 14. Алтерман Гмич Мориц‚ 15. Амес Ресиналд‚ 16. Ардити Бохор‚ 17. Ардити Жак Бенаминов‚ 18 Ардити Хорси Коен Мошон‚ 19. Арие Хаим‚ 20. Аронов Жак‚ 21. Аронов Исак Жак Майоров‚ 22. Арон София Грюнванд‚ 23. Арон Израел‚ 24. Аса Санто Бохор‚ 25. Бабнак Йосиф‚ 28. Балзон Гулиус‚ 29. Барух Буко‚ 30. Барух Изаел‚ 31. Др Бауман‚ 32. Бехеман Алберт‚ 33. Бено Моис‚ 34. Бергман Ерих‚ 40. Берихард Барух‚ 51. Бехаров Рудолф Нафтали‚ 42. Бехар Израел‚ 43. Бехар Лазар П.‚ 44. Бехар Сами Аврам‚ 45. Бехомоарам Исак Саломонов‚ 46. Бохоров матилда Мазел‚ 47 Бирнбаум Мано‚ или Биргман Макс‚ 48. Блументал Франц Йозеф‚ 49. Бохоров Исак‚ 50. Бохор Исак‚ 51. Бохор Исак‚ 52. Бохор Матилда мазал‚ 53. Бохор Маше‚ 54. Брогобор‚ 57. Бродски Давид Исакович‚ 58. Буко Алберт‚ 59. Буков Натан‚ 60. Вайзер Яков‚ 65. Варсанов Саломон‚ 66. Вершински Яко‚ 67. Голденберг С.‚ 68. Голнштайни Е.‚ 69. Голнштаийн Яко Борис‚ 70. Голдхард Ф. Паулман‚ 71. Голдшмит Лео‚ 72. Гохбаум Янкел‚ 73. Грасян Йосиф‚ 74. Грунсвалд Самуил‚ 75. Грундвалд София‚ 76. Давидов Зайдер‚ 77. Данаил Гершон Иосиф (Леон Ешкенази)‚ 78. Данаил Енана‚ 79. Ездра Яко Юда‚ 80. Енбауер Оли‚ 81. Елиезеров Елиезер‚ 82. Елиезер Габраил 83. Емануил Енвиля данаил‚ 84. Ефраим Леон‚ 85. Ешкенази Елизер Мордохай‚ 86. Ешкенази Исак‚ 87. Ешкенази Мико‚ 88. Ешкенази Моис Д.‚ 89. Ешкенази Соломон Нисим‚ 90. Жак Алберт‚ 91. Забец Яков‚ 92. Залантурен Марко‚ 93. Зас Хенрих‚ 94. Зиберт Маргарита‚ 95. Зилберман Мориц‚ 96. Зонен Сабетай Мордохай‚ 97. Исферсон Шарум Т. 98. Израел Солмон‚ 99. Илел Исак Мордо‚ 100. Илия Яко Мамоах‚ 101. Исаков Давид‚ 104. Др Исаков Наим‚ 105. Исаков Яков‚ 106. Исак Бохор‚ 107. Исак Левин‚ 108. Исак Мордохай Барух‚ 109. Исак Соломон‚ 110. Йеньо Юда‚ 111. Йосифов Моис Моисеев‚ 112. Йосифов Самуил‚ 113. Йосифов Шалима‚ 114. Йосиф Франц Блументал‚ 115. Калев Марко‚ 116. Калев Мошон Йонтова Аврамов‚ 117. Калю Челеби А.‚ 118. Камхи Давид Елизар‚ 119. Кара Бенсамин Хаим‚ 120. Каракаш Жак‚ 121. Катцар Фрида‚ 122. Клайнкрамер Ханеман‚ 123. Ково Леон Яков‚ 124. Ково Яков Леон‚ 125. Коен Аврам‚ 126. Коен Азраел‚ 127. Коен Херси‚ 128. Коен Яков Исаков‚ 129. Кон Макс (Мани)‚ 130. Конфорти Исак Бохор. 131. Кори Бенаамин Х.‚ 132. Крихембаум Е.‚ 133. Кришевски‚ Мордше Хауем‚ 134. Леви Адолер‚ 135. Леви Бохор Яков‚ 136. Леви Елизер Леон‚ 137. Леви Ерна‚ 138. Леви Жак Аронов‚ 139. Леви Йошер‚ 140. Леви Йошер‚ 141. Леви Йошер Н.‚ 142. Леви Исак Яко‚ 143. Леви Сабатай Леон‚ 144. Леви Сами‚ 145. Леви Самули Йосиф‚ 146. Леви Шалом Аврам‚ 147. Леви Яко‚ 148. Др Левин Исак‚ 149. Лейбович Геновева‚ 150. Лейбович хаим‚ 151. Лемина ГАул‚ 152. Леон Елизер‚ 153. Леон Ешкенази‚ 154. Леон Йосиф‚ 155‚ Леон Никола‚ 156. Леон Сабат‚ 157. Леон Сабетай‚ 158. Леон Яко‚ 159. Либерман Соломно‚ 160. Либет Албет Бексман. 161. Лютинген З. 162. Майер Е.‚ 163. Майер Израел Бохор‚ 164. Др Майлер‚ 165. Майоров Исак (Жак), 166. Малко Исак, 167. Машоах Яко‚ 168. Машиах Самуил Хаим‚ 169. Машиах Олга‚ 170. Машиах Соломон Израел‚ 171. Мошон Нисим Б.‚ 172. Медем Самуел С.‚ 173. Мезан Марко Нисим‚ 174. Мелмед Никола Леон‚ 175. Меламед Соломон‚ 176. Мемиш Зулбехар‚ 177. Менахемов Аврам‚ 178. Ментел Давид‚ 179. Мешулам Жак‚ 180. Мешулам Нисим‚ 181. Мешулам Арон‚ 182. Мизрахи Соломон Хаим‚ 183. Мише (Муше) Алфред‚ 184. Моисеев Давид‚ 185. Моисеев Моис Йосифов‚ 186. Момхо Исак‚ 187. Мордо Исак‚ 188. Мордохай Елиезер‚ 189. Мордохай Сабитай‚ 190. Мерена йосиф Дженев‚ 191. Моше Бохор‚ 191‚ Моше Давид Йотов‚ 193‚ Моше Леон‚ 194. Моше Моис Шомвид Йотов‚ 195. Мошон Хорси‚ 196. Мундштайн З.‚ 197. Натанов натан Буков‚ 198. Нафтали Рудолф‚ 199. Нисимов Алберт Лазаров‚ 200. Нисимов Витали‚ 201. Нисим Марко‚ 204. Нисим Фафаел‚ 205. Нисим Соломоно‚ 206. Нихелес Отто‚ 207. Озес Жак‚ 208. Папо Леон Ефраим‚ 209. Паулман Ф. Галхард‚ 210. Пинкас Пине‚ 211. Др Поляк Рудллф‚ 212. Файторт Леонард‚ 213. Райс Емилил‚ 214. Рахамимов Буко‚ 215. Рахамим Шалима Йосифов‚ 216. Рахамим Яко‚ 217. Ревашавайц Яков‚ 218. Ригнер Ралтер‚ 219. Роде Йозеф‚ 220. Разанис Саул‚ 221. Розети Рене‚ 222. Сабат Йосиф‚ 223. Сабитай Фердинанд‚ 224. Соломон Ашер‚ 225. Самен Алберт‚ 226. Самуилов ЕрнаЛеви‚ 227. Самуилов Аврам‚ 228. Самуилов Аврам (Аврамикото), 229. Самуилов Жак Мешулам. 230. Самуил Йосиф Шабат‚ 231. Сафир Жак Озес‚ 232. Само Хаим Аврамов‚ 233. Синци Бруно‚ 234. Соянино Алберт Жак‚ 235. Соломонов С.‚ 236. Соломонов Исак‚ 237. Соломонов Нисим‚ 238. Таджер др Хенрик‚ 239. Таджер Йосиф‚ 240. Таджер Яков‚ 241. Узиел Габриел‚ 242. Узиел Гаврил‚ 243. Увиел Исак Р.‚ 244. Узиел Фафале Нисим‚ 245. Фаийер Юда Йеньо‚ 246. Фархи Ашер Ц.‚ 247. Фархи Ашер Соломов‚ 248. Фархи Леон‚ 249. Ферт Алберт‚ 250. Финци Леон‚ 1251. Финци Марко‚ 252. Фишер Ерих‚ 253. Фишлезин Израизл Берух‚ 254. Франкел Емануел Херш‚ 255. Функа Йосиф‚ 256. Хевас Людвиг. 257. Хзан Алфрид Яков‚ 258. Хаимов Бохор Исак‚ 259. Хаимов Симеон‚ 260. Хаимов Юзеф‚ 261. Хаим Бенеамин‚ 262. Хаим Самуил‚ 263. Хаим Соломон‚ 264. Хайсман Луна‚ 265. Хандлой Йозеф‚ 266. Хербер Йосиф‚ 267 Херш Емануел‚ 268. Хелцингер Каролина‚ 269. Холбаум Янкел‚ 270. Цимерман Макс‚ 271. Шандар Йохас‚ 272. Шапира Барух Бернхард‚ 273. Шармашер Густав‚ 274. Шоер Мориц Хеорн‚ 275. Шолер Йозеф‚ 276. Шомтов Моис‚ 277. Шонтов Мошон Авр.‚ 278. Штайн Йозеф‚ 279. Шулце Вернр‚ 280. Шайнер Карл‚ 281. Щернкопар Карл‚ 282. Юда Яков‚ 273. Юда Моше Бохор‚ 284. Юмо Брам‚ 285. Язман Мануел‚ 286. Яко Алберт‚ 287. Яко Бениамин‚ 288. Яко Рахамим‚ 289. Яко Алфред‚ 290. Яков Бохор‚ 291. Яков Каза‚ 292. Яков Исак‚ 293. Яков Леон‚ 274. Яков Леон Моше‚ 295. Яков Мордохай (Мордо)‚ 296. Яков Раиф Самуилов‚ 297. Яков Яша‚ 298. Яков Урлих‚ 299. Якомов Шимон‚ 300. Яр Алфонс‚ 301. Яков Вайзер‚ 302. Ково Леон Яков‚ 303. Рахамимов Буко‚ 304. Аврамов Жак‚ 305. Адаш Изан Юда‚ 306. Аихбугл Валтер Сонда‚ 307. Алкалай Моис‚ 308. Алтхади М. Ф.‚ 309. Анис Амемури‚ 310. Анис Кури‚ 311. Арав Адуард Ефрай‚ 312. Арав‚ Мак Аврамов‚ 313. Арие Алберт Хаимов‚ 314. Арке Возер‚ 315. Арон Е. Еюрай‚ 316. Аронов Рафаел‚ 317. Др Арон Зигфрид‚ 318. Арниах Айрам Молахиевич‚ 319. Аска РАхамим‚ 320.. Азнол Буко‚ 321. Ашер Йосиф‚ 322. Ашер Мико‚ 323 Бакиш Алберт Буко‚ 324. Баумгертнер Афред Леонов‚ 325. Бела Алберт‚ 326. Бенадо Жекоко Жаб.‚ 327. Банамин Емануеил‚ 328. Бенароя Леон Х.‚ 329. Бенаенисти Мазан Ешая‚ 330. Бенмейор Eлизер Хаим‚ 331. Бенционов Буко‚ 332. Берах Челеби И. 333. Берах Буко Леон‚ 334. Берах Рахамим Аска‚ 335. Береджик Юда Моше‚ 336. Берлин хаим Ц. 337. Бехмоарам Майр‚ 338. Бецалин Елиас‚ 339. Бони Офео‚ 340. Бохорова Мариам‚ 341. Брумер Макс‚ 342. Буко Алберт‚ 343. Бура Нисим Исаков‚ 344. Варсанов Исак Х.‚ 345. Вентура Сало‚ 346. Вюрцингер др Велибалд‚ 347. Герон Израел И.‚ 348. Гершон Жак‚ 349. Гутман А.‚ 350. Гюля Жак‚ 351. Гюнтер К. 352. Давидов Сарика Аврамов‚ 353. Давидов Алберт Янов‚ 354. Давидов Изидор‚ 355. Давидов Леон‚ 356. Давидов
Стр. 38/39 липсват!
Йосиф‚ 522. Шнурпфайн Армадан‚ 523. Шандер Шохас‚ 524. Шапира Барух Бернхард‚ 525. Шермашер Гусенав‚ 526. Шоер Мориц Ксорк‚ 527. Шолер Йозеф‚ 528. Шомтов Моис‚ 529. Шонтов Мошон Аврам‚ 530. Штайн Йозеф‚ 531. Шулце Вернер‚ 532. Щайнер Карл‚ 533. Щерполди Карл‚ 534. Юда Яков‚ 535. Щандер Албер Бела‚ 536. Щейман Александер‚ 537. Щиферл Юлиус‚ 538. Юда Аврам‚ 539. Юда Бохор‚ 540. Юда Буко Моше‚ 541. Юда Яко‚ 542. Юда Моше Бохор‚ 543. Юсио Брам‚ 544. Язман Мандел‚ 545. Яко Алберт‚ 546. Яко Бениамин‚ 547. Яко Рахамим‚ 548. Яко Алфред‚ 549. Яковд. 550. Яков Исак‚ 551.. Яков Алфред‚ 552. Яков Соломон. Бюлетин‚ Дирекция на Полицията‚ за 1930 г.
Докато един такъв брой престъпници всяка година нанасят материални и морални загуби на държавата‚ не може да става и дума за подобряването материалното и политическото положение на страната. Но във връзка със завземането на властта в Германия от националсоциалистите‚ като непримирими противници на юдаизма‚ трябва да се предполага‚ че борят на евреите в България значително ще се увеличи и тогава ще може със сигурност да се каже‚ че България е окупирана от найстарите войни от рода Израилев.
Между споменатите в този списък лица преобладава броят на контрабандистите.
Заключение
Нашето отношение към "миналото" и към "настоящето" съвсем не е политическо‚ а представлява само грижливо историческо изследване. Разглеждайки тези голи факти‚ трябва да вникнем в техните главни причини и да направим общи заключения‚ за да ни послужат сега като урок за открита борба с подлото и нахално еврейство. Ние виждаме резултатите от тежките грешки на нашия безсмислен и късоглед либерализъм‚ който доведе народа до затъмняване на националното съзнание. Разглеждайки действителното състояние на създаденото тежко икономическо положение‚ ние дойдохме до дълбокото убеждение‚ че то се дължи на политиката на демокрацията‚ която се намира под диктатурата на евреина - борсов играч и търговец. Всичко се свежда до покупкопродажба и на първо място националните ценности се разпродават на едно и на дребно. Често се срещат българи‚ сляпо вярващи‚ че евреите са също такива патриоти‚ в държавата‚ както и всички останали. Какво заблуждение! Ако това е така‚ то защо те са тъй изолирани от българите? Отделни политически и благотворителни общества‚ отделни първоначални‚ средни и висши учебни заведения‚ отделни клубове‚ организации и съюзи. Дори‚ ако се погледне строго‚ евреите в България имат несъмнено кадър от своята национална армия. Последният конгрес на макабистите остави позорни щрихи в страниците на българската история. Всички къщи бяха украсени със знамена. Спряно беше трамвайното движение - минават стройни редици с музика с национални еврейски знамена‚ палестински (евреи) войници... Тържество! Същинско тържество! .... Радост и възторг... Минават "найдобрите граждани", както ги наричат някой "либерали" по улиците на София... Къде е националното самолюбие на българите‚ които позволяват евреите да строят нова вавилонска стълба на тяхна земя? Всичко това се дължи на либералните възгледи на партийните водачи.. Те са така помътили умовете на народните маси. Но събитията не облагоприятствуват нашия християнски либерализъм. Времето‚ неумолимо в своя вървеж‚ вече позволява да се направи равносметка на неговата несъстоятелност.
Ние се убедихме‚ че умопомраченият либерализъм не може да даде на българския живот онзи размах на мисълта и делото‚ който може да му даде патриотичния и неподкупен национализъм. Само той‚ този национализъм може да стане исторически и културен център‚ за обединение на целия български християнски народ‚ който ще смогне да даде необходимия отпор на еврейските и еврействуващите сили на злото. Трябва да бъдат спасени от духовна смърт онези‚ които още мога да закрепнат. Трябва да се покаже на евреите‚ че българският национализъм влиза в открита борба с духовния упадък и разложението на националния бит‚ в който така се давят "слабите". Нека бъде известно на всички‚ че еврейстовото носи на човечеството кръст‚ Голгота‚ всемирен жертвеник и всемирен ад. Възлите се затягат и докато не е късно‚ трябва да се секат със звънлива лъскава стомана!... Време е да разберете‚ че евреите систематически нанасят страшни загуби на България. Ето‚ и последната разкрита контрабанда "Хероин" е на евреите Мориц Шалом Блиц и Александър Голдщайн. Няма никакво съмнение‚ че в тази контрабанда участвуват и други евреи. А колко още различни еврейски машинации, които нанасят вреди и загуби на държавата‚ остават неразкрити?!
Автор: М. Варшавски
Печатница "БОЖИНОВИ" - София, 1933 г.

Създадено: 03.8.2003 г. 20:46:05   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Анонимен2209

[Анонимен]

ма ти редакция ли си или преводач, или обикновен педерас?

Създадено: 03.8.2003 г. 20:46:44   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Анонимен2210

[Анонимен]


Евреи заемат ключови места в България (виж по горе); юдео-масоните настъпват!...
361. Сергей Станишев 35 год., евреин по майка, председател на Висшия съвет на БСП, потомствен комунист, роден в Украйна. Завършил висше образование в Москва. В тесни връзки с ПЕС и Социалистическия Интернационал. Наставници са му Юри Асланов, Георги Пирински, Георги Прохаски и Мартин Заимов – Голдсмит (всички до един – евреи), майка – Дина Сергеевна Мухина, баща – Димитър Станишев.
362. Кристиян Вигенин – член на БСП, завежда Отдела за Международни връзки (Социалистическия Интернационал и др.), известен хомосексуалист. Назначен е на мястото на Сергей Станишев.
363. Георги Прохаски – банкер, председател на УС на СИБанк, масон
364. Виктор Меламед – говорител на авиокомпания “Балкан”; приятел на Соломон Исак Паси – външен министър на РБ. Председател на Федерацията на ционистите в България (вероятен член на ложата “Бнай-Брит” – Синове на Завета, т.нар. Еврейско Гестапо. Организира яка пропаганда на ционизма. ПР-консултант на “Плама” – Плевен. След неговите консултации “Плама” беше доведена до фалит и източена.
365. Нина Стефанова Чимова (по майка) – юрист, депутат в НС от НДСВ; подавала е молба за израелско гражданство; родом от Видин, завършва право в СУ през 1999 г. и специализира банков мениджмънт; от 1998 г. е специалист в комисията по хазартни игри към Министерството на финансите; има роднини в Израел.
366. проф. Владимир Квинт (52 г.) – руски евреин, икономист, от Ню Йорк; икономически съветник на НДСВ; стои зад проекта за амнистиране на изнесените от България капитали и мръсни пари; агитира за МВФ и СБ, има връзки с организациите на унгарския евреин Джордж Сорос.
367. Даниел Левиев – бил е номиниран за министър в първия проектокабинет /МС/ на НДСВ.
368. Лидия Шулева (46 г.) – (по баща Биджерано) – инженер, Висша школа про мениджмънт и маркетинг, Академия по мениджъмнт в Мюнхен; маркетинг и финанси; SESMA – Гърция; член на УС на 9 дружества; шеф на холдинга “Албена инвест” (заплата USD 3000); вицепремиер и министър на социалните грижи в правителството на Симеон Сакскобурготски (2001 г.); потомствена комунистка от Велинград; баща – Санто Самуилов Биджерано; за нея упорито са лобирали Георги Прохаски и Александър Божков.
369. Бенжамен Ханне – живее в Тел Авив; пише статии във в. “Нова Зора” против НДСВ и Симеон Сакскобурготски; вероятно има и българско гражданство.
370. Юрий Аропо – работи в КНСБ; подписал откритото писмо в защита на престъпника Александър Божков.
371. Валери Левиев – Централноевропейска мрежа на агенциите за недвижими имоти; подписал откритото писмо в защита на Александър Божков.
372. Филип Ромбо – предпиремач; подписал откритото писмо в защита на Александър Божков.
373. Бетино Асса – художник.
374. акад. Иван Юхновски – председател на БАН; агитира за въвеждането на латиница успоредно с кирилицата в РБ, в комбина с бившия президент Петър Стоянов.
375. Мишел Герон – журналист, фоторепортер във в. “Нощен труд”.
376. ст.н.с. Исак Хаим Гозес – икономист; спец. кореспондент на в. “Стандарт”; пише умопомрачителни статии за пазарната икономика; рекламира МВФ и СБ; глобалист (интернационалист-комунист)
377. Хайк Вахрам – журналист във в. “Стандарт”(ред. Спорт)
378. Светослав Абросимов – журналист във в. “Стандарт” (отд. “Международна информация”)
379. Рахима Петрова – хореограф в хор “Българче”
380. Златил Давидов – актьор от филма “След края на света” с реж. Анжел Вагенщайн.
381. Росица Бакева – художник в горепосочения филм.
382. Роза Капланова /Царева/ - следовател по делото “Даниела-Петър Терзийски”; от Столична следствена служба.
383. Симеон Варсано – фотограф, десидент от времето на Тодор Живков; лежал е в затвора за писане на лозунги по Партийния дом (“Тодор Берия Живков”); в. “Еврейски вести”.
384. ст.н.с. Мишел Израел – специалист по вредните лъчения и електромагнитни полета; работи в Центъра по хигиена (МА) – гр. София
385. Ерхард Матеевич – зам.кмет в Столична община (2001 г.)
386. Хенрих Натан Шпетер – член на РМС и на БКП, сътрудник на ДС; работил от българска страна в Центъра по икономическо развитие на ООН (ЮНИДО) в Ню Йорк; от 1946 г. шпионин на ЦРУ (псевдоним “Ендрю”), а от 1972 г. агент и на МОСАД (псевдоним “Михаел”), също и агент “Филип”. През 1973 г. е разкрит от ДС и осъден на смърт чрез разстрел. Впоследствие разменен с наш агент или на КГБ. Живее в Тел Авив, приятел със Зизи Шекерджийски, брат на Емил Шекерджийски.
387. Благой Варсамов (Варсамо) – журналист, публикува статии в проевропейския в. “Про & Анти”.
388. Исай Данон – активист от преброяването (2001 г.) манипулатор на данните в Студентски град (София); не е известно за кои служби работи (МОСАД, ЦРУ).
389. Еми Барух – политолог, автор на книгата “Отвъд утопиите – България, Балканите, Европа – визии за следващото десетилетие”, изд. на радио “Дойче веле”, 2000 г.; пропагандира идеите на глобализма и Новия световен ред (НСР). Кореспондентка в радио “Дойче веле”.
390. Юрий Щерк – директор на дирекция “Международна сигурност” (връзки с НАТО) в МВнР.
391. Ирен Леви – журналистка, водеща на предаването “Приказки за пораснали деца” (“Небивалици”) в телевизия бТВ.
392. Зелма Алмалех – журналист в телевизията К 1, работи в комисията за развлекателни програми заедно с Люба Кулезич, продуцент и режисьор; член на УС на БНТ.
393. доц. Нико Исаков – оперен певец, работи в Софийската национална опера и преподава в Музикалната академия и в Скопие (Македония).
394. доц. к.ф.н. Соломон Леви – бивш член на БКП, комунистически идеолог; писал е във в. “Работническо дело” и др.
395. Емил Коен – фондация “Толерантност”; занимава се с легитимиране и обществена защита на сектите в РБ.
396. Роза Тодорова - щатен платен партиен секретар на БКП в Националната опера; сега собственичка на бирария/кафе в София.
397. д-р Давид Соломон Бенйозеф – работи в Александровска болница (МА).
398. Малина Новкиришка – юридически съветник на бившия премиер Иван Костов.
399. Юри Ступел – руски евреин, композитор; баща на композитора Петър Ю. Ступел
400. Мадлен Алгафари – психиатър, психоаналитик; отправя препоръки към самоубийците по Нова телевизия.
401. доц. Елиезер Алфандари – Институт по журналистика СУ, общественик, член на Бюрото на Националния комитет за защита на историческата истина в България. Автор на книгата “Медиите и властта”.
402. Соня Бакиш – съпруга на Станко Тодоров от ЦК на БКП (бивш министър-председател и председател на НС); журналистка, гл. Редактор в списание “Жената днес”; член на БКП. Леля на Александър Божков.
403. Георги Марков – историк, директор на Института по история към БАН; племенник на Виолета Якова – терористка от бойните групи на БКП преди 1944 г. (участва в убийството на ген. Луков – водач на Съюза на Българските национални легиони).
404. Едуард Клайн – депутат от СДС в 38 и 39-то НС; има данни, че активно работи срещу интересите на България в комбинация с агентката на ЦРУ – Анастасия Мозер.
405. Едвин Сугарев – (майката е шведска еврейка); член на СДС, посланик на РБ в Монголия и Индия. Известен като “кинжала на СДС”; поет, интелектуалец с поза на идеалист.
406. Евреи-художници правят изложби само по време на “холокоста” (деня на холокоста – 18.04.2001 г.): Андрей Даниел, Александр Ивойлова, Володя Кенаров, Греди Асса, Жана Бехар, Нели Сант, Рени Вахнева, Симеон Кръстев, Слав Бакалов, Ставри Калинов, Юри Василев.
407. Хаим Алкалай – бизнесмен, сега живее в Израел; баща му Йозеф Алкалай е съден за черна борса в България.
408. Еди Шварц – бивш председател на “Шалом” в България.
409. Александра Йосифова Сърчаджиева – дъщеря на актьорите Йосиф Сърчаджиев и Пепа Николова.
410. Списък на български евреи със сметки в швейцарски банки: Сабетай Аронов, Дж. Аврамов, Йосиф Берге, Робърт Браун, Жан К. Домухчиев, Олга Дж. Домухчиева, Ребека Голдмън, Войтех Кубка, Елена Лоренц, Мико Меворач, А. Д. Новкиришки, Адалберт Жладек, фирма “Братя Аврамови”. /заб. – сметките са отпреди 09.09.1944 г.)
411. Рако Аврамов – партиен секретар на БКП през 60-те в Коларовград (Шумен).
412. Зако Хеския – режисьор на филма “Осмия” (партизански екшън); член на БКП; комунист-идеолог.
413. Аврам Митов – политкомисар на Врачанския партизански отряд (терористична група) “Гаврил Генов”. След 1944 г. майор от ДС (КДС).
414. Николай Сърчаджиев – племенник на Йосиф Сърчаджиев; треньор по таекуондо; в момента работи в САЩ. Истинската фамилия е Фаденхехт.
415. Барух Сабат Чакъров (Боби Чакъров) – бивш прокурист на авиокомпания “Балкан”; представител на “Зееви холдинг”; бивш изпълнителен директор на “Балкан” – един от виновниците за фалита й.
416. Хариби Хаим Мешулам – равин от Софийската синагога (1990 г.).
417. Лили (Лилия) Касабова (60 г.) – координатор на източните евреи; интересува се от скъпоценни камъни и редки изотопи; събира старателно информация; вероятен агент на МОСАД.
418. Евреи – съветници на Тодор Живков и идеолози на БКП: Нико Яхиел, Робърт Максуел, Леон Фабрикант, Исак паси, Валери Таджер, Валери Натан, Жак Натан Примо, Барух Шамлиев, Нансен Бехар, Андрей Луканов.
419. Хаим Асса – напуснал България след 1948 г., равин, живее в Ню Йорк; взема участие в рехабилитацията на цар Борис III за беломорските евреи и откриването на плочите в София (2001 г.).
420. Веселин Пантелеев Ешкенази – цигулар, в момента живее в Холандия.
421. Николай Калчев – актьор от Сатиричния театър; поддържа връзки с Яков Джераси (фондация “България”).
422. Кеазим Исинов – художник.
423. Етиен Леви – певец, музикант в “Трамвай № 5”, трио “Трик”.
424. Милчо Левиев – преподавател в проевропейския Нов български университет, департамент “Музикално-сценични изкуства”; доктор хонорис кауза на НБУ. Член на Атлантическия клуб.
425. Самуел Франсес – автор на книгата “Евреите в международната политика. Една българска гледна точка”, изд. Национален институт по международни изследвания ИНТЕЛА, София, 1998 г. (проевропейска книга); гл.ред. на в. “Еврейски вести”.
426. Леа П. Коен – член на СДС, посланик на РБ в Швейцария; омъжена за швейцарец, кмет на град; член на ложата “Билдерберги”. Баща й – Пепо Коен, палач от съставите на т.нар. Народен съд след 1944 г., които избиха цвета на българската интелигенция (убити са над 40 000 души и репресирани около 200 000 техни роднини и др.); член на Атлантическия клуб.
427. Лео Капон – актьор от класа на Теди Москов в НАТФИЗ.
428. Виктор Майер – диригент на Националната младежка филхармония.
429. Йосиф Леви – фирма “Транспринт”, София.
430. Матилда Леви - фирма “Транспринт”, София
431. София Фредовна Маджарова – моделиерка, в момента живее в Израел. Клевети и съди българскта държава за медицински обезщетения.
432. Найо-Тицин Атанасов Нейков (майка – Виолета Тицин); женен е за Александрина Пендачанска (еврейка по майка); досаден и мрачен журналист от К 1.
433. д-р Радан Сарафов (1908-1969 г.) – племенник на актьора Кръстьо Сарафов. Завършва медицина във Франция. Близък с цигуларката Дина Шнайдерман (също еврейка), която използва като куриер. Работил като агент на ЦРУ, МИ-6 (английското разузнаване) и френското разузнаване. Осъден в България на смърт чрез разстрел.
434. Анджело Куюмджиев – банкер, емигрирал в САЩ; полковник от военното разузнаване на САЩ; сътрудник на ЦРУ, резидент и шпионин. От 1940 г. живее във Франция. През 1956 г. вербовал за ЦРУ известния шпионин Иван-Асен Георгиев (осъден на смърт чрез разстрел през 1964 г. в София).
435. Домусчиев – следовател, разследвал делото за икономическата катастрофа (А. Луканов, Т. Живков, О. Дойнов) – виновни няма, осъдени - също.
436. Йоана Левиева – Сойър – репортер в БНТ К 1, дъщеря на художника Иван Левиев.
437. Бачи Зеев (Зееви) – член на БКП, един от палачите на българския народ след 1944 г.; агент на НКВД (КГБ); руски евреин, дошъл от СССР.
438. Исак Елизар Франсис – член на БКП, един от палачите на българския народ след 1944 г.; полицай.
439. Боянка Арнаудова – музиковед, драматург в Националната опера, близка с Роза Тодорова и сегашната директорка Христина Ангелакова (член на “Ротари клуб”); “коли и беси” в операта. Мъжът й също е евреин.
440. проф. Нисим Аладжем – член на обществения съвет на Национален патриотичен съюз “Отечество” (ляво ориентирана формация). НПС “Отечество” е политическа партия и издава в. “Нова Зора”.
441. Алберт Бенбасат – член на СДС, зав. отдел “Музеи” в Министерството на културата. Той е автор на проекта за закриване на и преместване на Националния исторически музей. Противник на проекта за “Музей на траките”; близък с френския евреин проф. Александър Фол – бивш министър на културата на НРБ; писател.
442. Ярослава Прохазкова – журналист във в. “24 часа” (отдел “Социални проблеми”)
443. Ясенка Тучан Вайан – художник художествен текстил
444. Моско Хаския – собственик на “Пица Хът” и закусвалня “Приятели” в София.
445. Виктория Бехар – репортерка в бТВ.
446. проф. д-р Аврам Бен-Яков – роден 1933 г. в Софя, следва история в СУ (1950-51 г.). През 1952 г. емигрира в Израел. Културен аташе в Париж, дипломат в Мексико. Поддържа връзки с България. Жена му е от руските евреи. Участва в симпозиум на СУ “Спасяването на българските евреи”.
447. Самуел Финци – актьор, син на Ицхак Финци; снима се във филми – “Блубери хилс”, “Опашката на дявола” и др.
448. Сами Поликар – син на акад. Азаря Поликар, работи в Международен център за изследване на проблемите на малцинствата; връзка с фондация “Отворено общество” на Дж. Сорос.
449. Ирина Бехар – сдружение “Млада България”; в момента учи икономика в Ню Йорк
450. проф. Леон Митрани – физик, автор на университетски учебници, сътрудник на проевропейския (глобалистки) вестник “Про & Анти”.
451. Петър Синтов – театрален режисьор, съпруг на оперната певица Анна Томова-Синтова.
452. д-р Йосиф Аврамов – финансов експерт, преподавател в СУ “св. Климент Охридски”.
453. Виза Недялкова – скандална журналистка, съпруга на социолога Андрей Райчев (в. “Сега”). Майка й се казва Сара Авишай. А. Райчев също е евреин.
454. Явор Геронтиев (Герон) – журналист във в. “24 часа” (отдел “Спорт”).
455. Мира Майер – работила е като журналист във в. “Орбита” (1989 г.)
456. Лиляна Ескенази – аспирант по европейско и международно право в Сорбоната (Франция). Участничка в “Българския Великден” (2000 г.)
457. Алберт Коен – писател.
458. Алберт Декало – писател-хуморист.
459. Венис Леви – диригентка на еврейския хор “Шалом”; пеят песни на иврит на еврейски празници.
460. Юри Жан Аройо – известен като “Рекордьора” – присъства в управителните съвети на 14 държавни дружества.
461. Жул Леви (81 г.) – композитор, създал една опера и куп неизвестни произведения.
462. Мони (Соломон) Алмалех – преподавател в проевропейския Нов български университет и СУ (семиотика, символи на цветовете, тайно религиозно-мистично познание); автор на книгата “Цвят и слово”, изд. “Проф. Марин Дринов”, София, 2001 г.
463. Розалия Бикс – музикален критик, близка с диригента Георги нотев (евреин); авторка на книгата “На опера в стара София”, акад.изд. “Проф. Марин Дринов”, София, 2001 г.
464. Павел Горнщейн, Виталий Полонски, Михаил Якир – математици, автори на учебника “Задачи с параметри” (сборник от задачи по алгебра за ученици и кандидат-студенти) ”, акад.изд. “Проф. Марин Дринов”, София, 2001 г
465. Ирина Щиглич – руска еврейка, пианистка, корепетитор.
466. Светлана Виталиевна Максимова – руска еврейка, пианистка, корепетитор.
467. Мати Рубенова – терористка от бойните групи на БКП преди 1944 г.
468. Леон Ешкенази - терорист от бойните групи на БКП преди 1944 г.
469. Сара Коен - терористка от бойните групи на БКП преди 1944 г.
470. Минчо Рахамим - терорист от бойните групи на БКП преди 1944 г.
471. Алис Леви - терористка от бойните групи на БКП преди 1944 г.
472. д-р Аструкова -
473. Йосиф Илел -
474. Бека Лазарова – пише във в. “Еврейски вести” (“Шалом”).
475. Роберт Джераси – пише във в. “Еврейски вести” (“Шалом”).
476. Клод Майер – репортер във в. “Еврейски вести” (“Шалом”).
477. Лидия Блихтер – репортер във в. “Еврейски вести” (“Шалом”).
478. Серж Бенатар – репортер във в. “Еврейски вести” (“Шалом”).
479. инж. Леон Алкалай – председател на РОЕ “Шалом” в гр. Бургас
480. М. Бенйозеф (Мони) – общественик.
481. Мими Пезанти-Петкова – дописник във в. “Еврейски вести” (“Шалом”).
482. Сами Поликар - терорист от бойните групи на БКП преди 1944 г.
483. Майер Кошницки - терорист от бойните групи на БКП преди 1944 г.
484. Давид Давидов - терорист от бойните групи на БКП преди 1944 г.
485. Марко Декало - терорист от бойните групи на БКП преди 1944 г.
486. Сара Коен - терорист от бойните групи на БКП преди 1944 г.
487. Аврам Морду Бехар - терорист от бойните групи на БКП преди 1944 г.
488. Арон Мезан - терорист от бойните групи на БКП преди 1944 г.
489. Жак Битев – публицист, пише във в. “Еврейски вести” (2000 г.); поет, преводач, литературен критик, испанист.
490. Яко Бехар – преводач на испански.
491. Давид Коен – историк (вж. 537)
492. Владимир Иванов Пауновски – историк (СУ 1986 г.), специализирал е хебраистика в Израел (1991 г.). От 1993 г. е директор на Еврейския исторически музий – гр. София; гл.ред. на Годишник на организацията на евреите в България “Шалом” и Бнай Брит “Кармел” – София (“Еврейското Гестапо” – най-мракобесническата еврейска масонска ложа); ционист. От 1987 г. работи в Института по балканистика към БАН.
493. Яко Молхов – писател.
494. Сами Биджерано – Сабин - художник.
495. Бенедикт Молхов – композитор и диригент.
496. Соломон (Мони) Бенйозеф – журналист във в. “Еврейски вести”.
497. Сами Гал – изпълнителен директор на дружество “Централни хали” АД (“Аштром” – Израел). Български евреин, роден в Пловдив с двойно гражданство. (“Аштром” има годишен оборт около 600 млн. USD.) Ще изграждат “бизнес-центрове” в България; закупуват градски парцели.
498. Юлияна Фархи – дописник във в. “Еврейски вести” (2000 г.); моделиер.
499. Силвия и Маурицио Еделщейн – от София.
500. Светла и Ото Леви – от София. Двете горни семейства се сродяват чрез брака на децата им Шер и Йосиф в Софийската синагога (2000 г.).
501. Яфа Меламед – сътрудник във в. “Еврейски вести”
502. Даниела Фархи – сътрудник във в. “Еврейски вести”
503. Асен Кисимов –актьор, бит от антисемити в трамвая. Участвал в мероприятия на “Шалом”.
504. Валери Петров (81 г.) – писател, комунист, член на БКП и идеолог на БКП.
505. Майер Леви – музикант, участва в мероприятията на организацията “Шалом” (2000 г.)
506. Лика Ешкенази, Вера Розова и Владимир Славин – музикално трио, изпълняващо популярни еврейски сефарадски песни.
507. Аврам Фелдман – председател на РОЕ “Шалом”, гр. Варна.
508. Бенедикт Молхов – композитор; пише музика за еврейския вокален ансамбъл “Агада”.
509. Мириям Мешулам – сътрудник текстописец на вокален пансамбъл “Агада”.
510. Вано Мурадели – композитор.
511. Ори Комфорти – сътрудник на агенция “Сохнут”.
512. Рейна Ешкенази .- хористка от “Агада”.
513. Михайлина Павлова – гл.ред. на в. “Еврейски вести” (2000 г.).
514. Нина Мирчева – редактор във в. “Еврейски вести”.
515. Емил Леви – сътрудник във в. “Еврейски вести” (предпечатна подготовка).
516. Гад Зееви – собственик на “Зееви груп”, който купи авиокомпания “Балкан” и я доведе до умишлен фалит. Собственик на множество фирми в Израел, свързани с телекомуникациите (“Зееви комюникейшънс”). Разследван е за финансови машинации и измами заедно с милионера Майкъл Чорни. Гад Зееви е внук на Израел Зеев и роднина на Бачи Зеев – членове на БКП и сътрудници на ДС и КГБ – едни от палачите на българския народ след 9 септ. 1944 г. Те стоят зад убийствата на министри и депутати от НС, регенти и опита за убийство на Петър Дънов. Същите унищожават 8 вагона старобългарска литература (включително и на глаголица), религиозна, историческа и дъновистка книжнина отпреди 1944 г.
517. Лев Левиев, Елиезер Фишман и Арон Мозес – собственици на швейцарския “Истърн маркет телеком фонд” и сътоветно “Мобилтел” в България. Адвокат им е Тодор Батков – адвоката на Майкъл Чорни. Те са собственици и на “МCG холдинг”. Тримата са изреилски граждани. Лев левиев (Левайев) е руски евреин милионер и собственик на диамантени мини в Ангола. Инвестира усилено в България (хотели на Слънчев бряг и други места).
518. Шломо Зохар – председател на надзорния съвет на “Мобилтел” АД; собственик и управител на израелската одиторска фирма “Zohar & Co”; одитор на “Африка Израел инвестмънт”.
519. Шуламид Шамир – родена в гр. София През 1941 г. се изселва в Палестина. Съпруга на убития премиер на Израел Ицхак Шамир.Често посещава България. Участва в инициативния комитет организирал заснемането на филма “Извън хватката на Хитлер”.
520. проф. Михаел Бар – Зоар – роден в София, емигрира в Израел през 1948 г.; историк, бивш депутат от Кнесета; официален биограф на видния ционист Давид Бен-Гурион. Преподава в САЩ. Автор на книгата и сценарист на филма “Извън хватката на Хитлер”. Мнозина смятат тези творби за антибългарски.
521. Раймонд Вагенщайн – юрист и кинодраматург; син на известния комунист – режисьорът Анжел Вагенщайн. Работил е като редактор в сп. “Лик”, сп. “Български филми” и сп. “Интеркино”. Председател на Асоциацията на българските книгоиздатели; управител на издателство “Колибри”.
522. Георги Давидов – началник на благоевградската ДС (1948 г.). Един от палачите на българския народ след 1944 г. Член на БКП. Действал е в съучастие със следователите Карамфилов и Костадин Кюлюмов като биячи, мъчители и палачи в МВР Благоевград.
523. Дан Герон, Акива Шиф – собственици на “Абротеа интернешънъл”, регистрирана в РБ за изграждане на бизнес-центрове. Същите са и в борда на директорите на фирма “Аштром” (Централни хали). С израелско гражданство.
524. Амнон Халпер – представител на “Аштром” в България, бизнесмен.
525. Марсел Самуелов – израелски предприемач, роден в България. Ще инвестира в гр. Ст. Загора, във “ВиК” и други проекти.
526. Максим Бехар – журналист (в. “Работническо дело” – кореспондент във Варшава); потомствен комунист, син на Нансен Бехар (ЦК на БКП, Комисия за национална сигурност и съветник на Тодор Живков). М. Б. Е председател на Българския форум за бизнеслидери (под патронажа на принца на Уелс – Чарлз); шеф на рекламна агенция “МЗ комюникейшънс”.
527. Иво Инджев – журналист, майка му Люба Инджева е офицер от ДС; бабата на майка му е чешка еврейка; И. И. Е стипендиант на ДС в Москва, където учи. Бивш резидент на българските тайни служби в Бейрут; бивш генерален директор на БТА; бивш главен редактор на в. “Демокрация”; бивш коментатор на “Дойче веле”; водещ предаването за политика “В десятката” в еврейската телевизия бТВ; член на СДС; педофил и дегенерат.
528. Офра Щраус – израелска гражданка, собственичка на фирмата “Щраус Елит” за производство на кафе, млечни и шоколадови произведения. Притежава фабрика за кафе в България (във Вълчи дол, със 130 души персонал). “Щраус Елит” (в РБ е регистрирана като “Елит”) прави годишен оборот над 250 млн. USD. Родители на Офра са Михаил и Рая Щраус.
529. Цион Шерер, Нафтали Рофе, Амдажд Масаруа, Рахамим Йеремяху, Авигезер Хай и Нашеф Шади – израелски граждани, членове на престъпна група, арестувани в България. Групата е заловена при опит за незаконно изнасяне на 165 000 USD и документи на “Булбанк” през ГКПП Кулата към Гърция. Срещу Авигезер Хай е заведено и дело за побой над български гражданин. Престъпниците в съучастие с хотелиера Пламен Хранков (с цигански произход) са фалшифицирали документи и са откраднали огромни суми чрез фалшиви транзакции от “Булбанк” и други банки. Парите са изпирани чрез казиното в хотел “Замъка Хранков” (собственост на евреи от Израел).
530. Мартин Шлаф – ген.директор на компанията “Роберт Плацек холдинг” (собственици са австрийски евреи), която купи “Мобилтел”. Мартин Шлаф е и директор на еврейския музий във Виена. “Австрийците” ще придобият 100% от акциите на българския Джи Ес Ем оператор чрез покупка на регистрираната в Холандия Ел Ел Телекомюникейшън (между 700 млн. и 1, 1 млрд. USD.).
531. Максим Бехар (към 526) – журналист, кореспондент на в. “Работническо дело” във Варшава (1989 г.); съосновател на в. “Стандарт” (1992 г.); автор на книгата “Вторичен инстинкт” (2000 г.) под редакцията на Татяна Ваксберг (радио “Свободна Европа”).
532. Зико Калев – зам.пред. на Съюза на българските евреи в Израел. Вероятно с двойно гражданство.
533. Меир Овадия, Яков Вейнингер – собственици на Застрахователна компания “Левски-Спартак” – израелски граждани. Работят по създаването на израелски инвестиционен фонд (2000 г.) Директор на надзорния съвет е Светломир Баев – бивш посланик на РБ (1992-99 г.) в Израел.
534. Емануел Зисман – роден в Пловдив, емигрирал в Израел през 1949 г.. Съпругата му е от София. Посланик на Израел в България. Три пъти е бил депутат в Кнесета. Провежда кампания за оневиняване на престъпниците довели до фалит авиокомпания “Балкан”; ционист. Чете лекции, организирани от еврейската организация в България “Шалом”.
535. Амнон Халпер – (към 524) представител за България на израелската финансова групировка “Аштром” (Централни хали АД), поканени от евреина Стефан Софиянски; свързани са с израелската банка “Апоалим”, като заедно с две други израелски банки – “Леуми” и “Дисконт” (“Израле дисконт банк”) опипват почвата да стъпят здраво в България.
536. Членове на ръководството на еврейското ОФ след 1944 г. и членове на БКП: полк. Таджер, Изидор Соломонов, Давид Елазар, д-р Йосиф Аструков, Давид Бенвенисти, ст.н.с. Давид Коен. Идеолози на БКП и палачи на българския народ.
537. Давид Коен – историк; роден през 1919 г. в Нова Загора; до 1955 г. работи като счетоводител, а след това в Държавния архив. Ръководител на Научния архив на БАН (1982 г.); пише проеврейски и ционистки трудове.
538. Брнислав Хробок – полски евреин, представян пред обществеността като “полски благородник” (вероятно е купена титла). Член на полския клон на Бнай Брит; втори съпруг на княгиня Мария Луиза – сестра на Симеон Сакскобурготски. Двамата живеят в Ню Йорк.
539. Мартин Захариев (36 г.) – юрист, издател, шоумен – сп. “Егоист”, сп. “Плейбой” (бълг. вариант); собственик на радио “Ретро”; бивш административен секретар в Държавната комисия по далекосъобщения към МС (лицензи, честоти, спец. информация и т.н.).
540. Арон Абрамович – инженер (гр. София)
541. Жак М. Авдала - N 540 до N 1451
542. Маргарита М. Авдала
543. Мокс Р. Авдала
544. Рахамим С. Авдала
545. Самуил Я. Авдала - юрист
546. Светлана Ж. Авдала
547. Цеви А. Авдала
548. Давид М. Авижай
549. Жана Б. Авижай
550. Моис Д. Авижай
551. Олег М. Авижай
552. Ажер Л. Аврамов
553. Барух Р. Аврамов
554. Бениамин М. Аврамов
555. д-р Моис Н. Аврамов - лекар
556. Морено И. Аврамов
557. Моско С. Аврамов
558. Нисим М. Аврамов
559. Рахо М. Аврамов
560. Рубен Л. Аврамов
561. д-р Симанто Р. Аврамов - лекар
562. Рахила К. Аврамова
563. Рашел Д. Ажи
564. Ребека Е. Ажи
565. Нисим С. Азис
566. Самуил Н. Азис
567. Анри Д. Азриел
568. Венцислав А. Айзенбауер
569. Анатол И. Айзенщайн
570. Валентина И. Айзенщайн
571. Азаря С. Аладжем
572. Ажер М. Аладжем
573. Екатерина И. Аладжем
574. Израел А. Аладжем
575. Исак М. Аладжем
576. д-р Лили Аладжем - лекар
577. Лилия В. Аладжем - инженер
578. Мордохай Й. Аладжем
579. Морис Ж. Аладжем - композитор
580. Моско А. Аладжем - инженер
581. Райна Н. Аладжем
582. Сабитай Л. Аладжем
583. Соломон М. Аладжем
584. Тамара А. Аладжем
585. Емил М. Аладжемов - журналист
586. Майер Е. Аладжемов
587. Мони М. Аладжемов
588. доц. Нисим С. Аладжемов
589. Дора А. Аладжемова
590. Мария И. Аладжемова
591. Жак С. Албухайре
592. Майер С. Албухайре
593. Наталия Х. Александрова - Кац
594. Алберт М. Алкалай
595. Алберт С. Алкалай - инженер
596. д-р Мартин С. Алкалай - дерматовенеролог
597. Нисим А. Алкалай
598. Рафаел Н. Алкалай
599. Роза М. Алкалай
600. Салтиел Й. Алкалай
601. Юрий Е. Алкалай
602. Елица А. Алмалех - журналист
603. Исак И. Алмалех
604. Любка Г. Алмалех
605. Мешулам И. Алмалех
606. Мордо И. Алмознино
607. Вита Ч. Алфандари
608. Давид Ш. Алфандари
609. Елиезер Д. Алфандари - журналист, доцент СУ
610. Жулиета Н. Алфандари
611. Конорти Й. Алфандари
612. Леон А. Алфандари - инженер
613. Нисим А. Алфандари
614. Стела А. Алфандари
615. Сузи Ж. Алфандари
616. Рафаел А. Алхалел
617. Хаим Я. Алхалел
618. Емил А. Алхалелов
619. Леон Р. Алшех - инженер
620. Рахила С. Ангелова
621. Алберт С. Анжел
622. Жак Л. Анжел
623. Израел С. Анжел
624. Леон Я. Анжел
625. Самуил А. Анжел
626. Флор С. Анжел
627. Георги С. Ардити - инженер
628. Йосиф С. Арис
629. Ренета М. Арис
630. Мати С. Ароети
631. Валентин Ж. Аройо
632. Джеки С. Аройо
633. Жак Ж. Аройо
634. Изи С. Аройо
635. Йосиф С. Аройо
636. Самуил И. Аройо
637. Арон И. Аронов
638. Арон С. Аронов
639. Арон Х. Аронов
640. Димитър Й. Аронов
641. Методи Й. Аронов
642. Михаил И. Аронов
643. Цветан Й. Аронов
644. Виктория А. Аронова
645. Виолета М. Аронова
646. Красимира С. Аронова
647. Силя А. Аронова
648. Сузи И. Аронова
649. Шалтиел Я. Аруети
650. Исак Ш. Асаел
651. Моис Ш. Асаел
652. Юрий Л. Асланов
653. Венезия С. Асланова
654. Анри Н. Асса
655. Виктор А. Асса
656. Жак Ч. Асса
657. Ивет А. Асса
658. Исак М. Асса - инженер
659. Марко Я. Асса
660. Мордохай Я. Асса
661. Мориц И. Асса
662. Невена Н. Асса
663. Несим А. Асса
664. Сами Я. Асса
665. Челеби Ю. Асса
666. д-р Анжел Х. Аструг - лекар
667. Белла М. Аструг
668. Хаим Р. Аструг
669. д-р Евгени Й. Аструков - хирург
670. д-р Йосиф Х. Аструков - лекар
671. Долорес Я. Афар
672. Иванка Д. Афар
673. д-р Яко М. Афар - доцент
674. Давид Я. Ашер
675. Емил М. Ашер
676. Йосиф Н. Ашер
677. Моис Л. Ашер
678. Алберт М. Барух - инженер
679. Арманд Барух - писател
680. Бела Р. Барух
681. Виктор С. Барух
682. Еми Ф. Барух
683. Емил С. Барух
684. Естер А. Барух
685. Йосиф Н. Барух
686. Лиза М. Барух
687. Мони Н. Барух
688. Нисим М. Барух
689. Пинкас Й. Барух - инженер
690. Рафаел Н. Барух
691. Фидел Барух - адвокат
692. Хаим С. Барух
693. Цветанка А. Барух
694. Шели Ж. Барух
695. Яков Й. Барух
696. Давид А. Барухов
697. Емил Л. Барухов - художник
698. Аврам С. Басат
699. Бея Й. Басат
700. Благородна Б. Басат
701. Моксен Бахрам
702. Алберт Й. Бело
703. Стела А. Бело
704. Нели Ц. Бенбасат
705. Моис Г. Бенадо
706. Джеки Х. Бенадов - журналист
707. Хаим Н. Бенадов - журналист
708. Белла Х. Бенадова
709. Рафаел Л. Бенароя
710. Габриел С. Бенатов
711. Емил Г. Бенатов - инженер; НДСВ
712. Леон А. Бенатов - инженер
713. д-р Лъчезар М. Бенатов - лекар
714. Мориц Е. Бенатов
715. д-р Рубен Г. Бенатов - лекар
716. Ребека М. Бенатова
717. Шели С. Бенатова - инженер
718. Жак Е. Бенбасат
719. Йосиф Н. Бенбасат
720. Нели Й. Бенбасат
721. Нисим Х. Бенбасат
722. Алберт М. Бенвенисти
723. Давид Б. Бенвенисти
724. Естер Н. Бенвенисти
725. Жак Б. Бенвенисти
726. Зоя Р. Бенвенисти
727. Исак Б. Бенвенисти
728. Йосиф Л. Бенвенисти
729. Леон Ю. Бенвенисти
730. Максим И. Бенвенисти
731. Мони Я. Бенвенисти
732. Рудолф Б. Бенвенисти
733. Хаим М. Бенвенисти
734. Давид М. Бени - инженер
735. Майер Р. Бени
736. д-р Сара Л. Бени
737. Мая М. Бениеш
738. Йосиф С. Бенйозев
739. Мони М. Бенйозев
740. Соломон Бенйозев
741. Зоя М. Бенмайор
742. Матушка М. Бенмайор
743. Моско Н. Бенмайор
744. Роза А. Бенмайор
745. Йосиф С. Бенун
746. Матилда Й. Бенун
747. Соня Ш. Бенун
748. Гершон М. Беняминов
749. Буга Е. Беняминова
750. Алберт Й. Бераха
751. Зико Н. Бераха
752. Исак Й. Бераха
753. Исак М. Бераха
754. Йосиф И. Бераха
755. Леон Й. Бераха
756. Матилда М. Бераха - Теофилова
757. Рафаел Д. Бераха
758. Яко Н. Бераха
759. Алберт И. Бехар
760. Ваня А. Бехар - Дренкова
761. Давид С. Бехар
762. Евгения Н. Бехар
763. Евтер Г. Бехар
764. Еми Бехар - пианистка
765. Емил Ж. Бехар
766. Жаклин Бехар
767. Златина Й. Бехар
768. Иванка Д. Бехар
769. Ида Б. Бехар
770. Лилка С. Бехар
771. Луиза А. Бехар
772. Максим М. Бехар
773. Марио Я. Бехар
774. Марко И. Бехар
775. Мончо М. Бехар
776. Нансен А. Бехар - ст.н.с.; член на БКП; идеолог на комунистите
777. Рашел Д. Бехар
778. Санто Е. Бехар
779. Соломон А. Бехар
780. Соломон И. Бехар
781. Тулек Я. Бехар
782. Хаим И. Бехар
783. Яко К. Бехар
784. Малина К. Бехарова
785. Рашел Бецалел
786. Сами Р. Биджеранов
787. Александър А. Бикс
788. Розалия А. Бикс - преподавателка в Музикалната академия
789. Румяна А. Бикс
790. Елза Р. Бланк - Лякова - инженер
791. Житомир П. Бланков - инженер
792. Хаим Б. Блуменфелд
793. Херцелина Х. Блуменфелд
794. Роза Л. Бозеро
795. Роза А. Бранц
796. София А. Бранц
797. Йозеф Я. Брогли
798. Емил Р. Вагенщайн
799. Аркадий Ваксберг - БКП, резидент на КГБ в България
800. Йосиф Р. Варсано
801. Матилда Н. Варсано
802. Сабитай И. Варсано
803. Хаим Й. Варсано
804. Георги И. Варсанов
805. Илия Р. Варсанов
806. Сабитай А. Варсанов
807. д-р Анна Д. Варсанова
808. Златка А. Варсанова
809. Луиза Б. Варсанова
810. д-р Ребека Б. Варсанова
811. София И. Варсанова
812. Станка Г. Варсанова
813. Цивия А. Варсанова
814. Иван П. Вигенин
815. Диана Д. Герон
816. Йосиф Д. Герон
817. Шемая Й. Герон
818. Йорданка И. Геронова - инженер
819. Нисим С. Гершон
820. Аврам С. Гершон
821. Ангелина Г. Гершонова
822. Надя Н. Гетман
823. Кристина В. Гетманова
824. Стефания Й. Гетманова
825. Жан Р. Гисса
826. Стефан Г. Голднер
827. Траян С. Голднер
828. Арнолд М. Голдщайн
829. Митко Г. Голдщайн
830. Изидор Н. Давидов
831. Леон И. Давидов
832. Нисим Р. Давидов
833. Рахамим М. Давидов
834. Лилия Д. Давидова
835. Хилда К. Давидова
836. Евгени Дайнов - журналист, член на СДС, глобалист, антибългарист, седесар
837. Александър И. Давидов
838. д-р Александър И. Давидов - УНГ
839. Александър Н. Давидов
840. Александър П. Давидов
841. Ангел И. Давидов
842. Антон Е. Давидов
843. Благой Г. Давидов
844. Божидар А. Давидов
845. доц. Давид Давидов
846. Давид В. Давидов
847. Давид И. Давидов
848. Жозеф Д. Давидов
849. Исак Я. Данаилов
850. Ариела Н. Даниел
851. Леон А. Даниел - режисьор
852. Аврам Н. Данон
853. Израел Я. Данов
854. Исак Данон - Шемтов
855. Ребека Д. Данон
856. Самуел Е. Данон
857. д-р Софи Данон - Моше - лекар
858. Шимон Е. Данон
859. Яко И. Данон
860. Алберт С. Декало - журналист
861. Бина Й. Декало
862. Давид М. Декало
863. Ели М. Декало
864. Израел К. Декало
865. Моис Е. Декало
866. Рами М. Декало
867. Самуил А. Декало
868. Йосиф С. Джайн
869. Нисим С. Джаин
870. Вера П. Джераси
871. Елена И. Джераси
872. Емануил Н. Джераси
873. Херцел Ш. Джераси
874. Кирил Г. Еврейски
875. проф. Бенцион Н. Елиезер
876. Розина Л. Есигман
877. Грета М. Ескенази
878. Жак Р. Ескенази
879. Илияна И. Ескенази
880. Марсел Р. Ескенази
881. Азаря Й. Ешая
882. Джек Е. Ешая
883. Емил Ж. Ешая
884. Жак Й. Ешая
885. Жозефина Д. Ешая
886. Бенсион Ч. Ешкенази
887. Ели Х. Ешкенази
888. д-р Жак Ш. Ешкенази
889. Жули А. Ешкенази
890. Иван С. Ешкенази
891. доц. Изи Ешкенази
892. Изидор Ч. Ешкенази
893. Йосиф Б. Ешкенази
894. Лили А. Ешкенази
895. Лили Х. Ешкенази
896. Максим Ж. Ешкенази
897. Маргарита А. Ешкенази
898. Мико Ч. Ешкенази
899. Орета Ешкенази
900. Рашел М. Ешкенази
901. Рейна Я. Ешкенази
902. Симеон А. Ешкенази
903. Соломон Ж. Ешкенази
904. Соломон Й. Ешкенази
905. Станка Д. Ешкенази
906. Стефан И. Жидов
907. Аврам И. Зевулун
908. Израел И. Зеев
909. Димитър Я. Зилберщайн
910. Исак Г. Зилберщайн
911. Нешо Д. Иерохам
912. инж. Алберт Х. Израел
913. Богиня Г. Израел
914. Лино А. Израел
915. Морко А. Израел
916. д-р Салватор М. Израел - лекар
917. инж. Самуил Х. Израел
918. Хаим А. Израел
919. Йосиф М. Илел
920. д-р Аврам Я. Исаков
921. Александър П. Исаков
922. Арон Р. Исаков
923. Ажер Н. Исаков
924. Владимир Р. Исаков
925. Димитър С. Исаков
926. инж. Изи М. Исаков
927. Исак А. Исаков - инженер
928. Исак Л. Исаков
929. Исам М. Исаков - журналист
930. инж. Леонид М. Исаков
931. Марко Л. Исаков
932. Моис М. Исаков
933. Никола С. Исаков
934. Насим А. Исаков
935. Сами Р. Исаков
936. Стефан П. Исаков
937. Величка С. Исакова
938. Виолета К. Исакова
939. Костадинка И. Исакова
940. Мариета М. Исакова
941. Мария Г. Исакова
942. Надежда Д. Исакова
943. Петрана Г. Исакова
944. Петрия П. Исакова
945. Уляна Л. Исакова
946. Калин Я. Исинов
947. д-р Зелма Н. Йосифова
948. Мокс Й. Казес
949. Аврам Й. Кало
950. Елиза Й. Кало
951. Емил А. Кало
952. Йосиф Н. Кало
953. Максим А. Кало
954. инж. Алберт Х. Камхи
955. Естер М. Камхи
956. инж. Йосиф А. Камхи
957. инж. Мария С. Канети
958. инж. Соломон М. Канети
959. д-р Янко Д. Канети - лекар
960. Борис Д. Капланов
961. Георги С. Капланов
962. Димитър Н. Капланов
963. Петър Капланов
964. Радка Л. Капланова
965. Регина И. Кашер
966. арх. Асен П. Кашеров
967. Мари З. Кашеров
968. Андрей Д. Клайн
969. Емил Б. Клайн
970. Лидия Г. Клайн
971. д-р София Б. Клайн
972. Рибор Д. Клайн
973. Ханс А. Клайн - адвокат
974. Алберт Б. Коен - журналист
975. инж. Бенямин Р. Коен
976. Богдана И. Коен
977. инж. Валери П. Коен
978. инж. Вентура М. Коен
979. Давид Б. Коен
980. арх. Давид М. Коен
981. Езра С. Коен
982. д-р Жак С. Коен
983. Жак С. Коен
984. инж. Жозф С. Коен
985. Израел Р. Коен
986. Исак Я. Коен
987. Лиза С. Коен
988. Мадлена М. Коен
989. Максим Я. Коен
990. д-р Марсел Д. Коен
991. Марсел Й. Коен
992. Менахем М. Коен
993. Моис И. Коен
994. инж. Моис Р. Коен
995. Неама Ж. Коен
996. Нисим Г. Коен
997. инж. Нисим М. Коен
998. Нисим Р. Коен
999. Пепо М. Коен - адвокат, член на БКП
1000. Радост Н. Коен
1001. Рина Н. Коен
1002. Роберт М. Коен
1003. Рудолф Ч. Коен
1004. Самуил Й. Коен
1005. Снежинка Н. Коен - Рибарова
1006. Стефка В. Коен
1007. Стефка Р. Коен
1008. Шели Д. Коен
1009. Яко И. Коен
1010. инж. Арон Б. Коенов
1011. Алисия Софиянска - съпруга на кмета на София - Стефан Софиянски
1012. Бети И. Комфорти
1013. Виктория Комфорти - Гласерман
1014. Йосиф Я. Комфорти - журналист
1015. Рахамим А. Комфорти - журналист
1016. Майя Н. Конфино - Видас
1017. инж. Нисим И. Конфино
1018. Давид М. Конфорт
1019. Рахамим Н. Конфорт
1020. Изи С. Конфорти
1021. Стефка К. Конфорти
1022. Анри С. Конфортов
1023. Сабитай Н. Конфортов
1024. Мануела Кордова
1025. Йозеф В. Кордон
1026. инж. Моис Н. Кохенов
1027. Нисим М. Кохинов
1028. Борис Б. Краус
1029. Вилхелм Б. Краус - немски евреин, масон, бивш министър (СДС) на транспорта (1999 г.). Синът му държи всички марширутки в София.
1030. Виолета В. Краус
1031. Йорданка К. Краус
1032. Люба Д. Краус
1033. Таня Б. Краус
1034. Юлия В. Краус
1035. Алфред Д. Криспин - журналист, масон, член на БКП и президент на ложата "Бнай-Брит" (Кармел).
1036. Давид М. Криспин
1037. Марсел А. Криспин
1038. инж. Шалом С. Криспин
1039. Йосиф Г. Лазаров
1040. Йосиф Е. Лазаров
1041. Леон Н. Лазаров
1042. Аврам В. Лазаров
1043. Барух И. Лазаров
1044. Нисим И. Лазаров
1045. Соломон Й. Лазаров
1046. Соломон Н. Лазаров
1047. Яко И. Лазаров
1048. Аврам М. Леви
1049. инж. Аврам С. Леви
1050. Алис С. Леви
1051. Анри Х. Леви
1052. Анушка Х. Леви
1053. инж. Ашер С. Леви
1054. Бенжамен Д. Леви
1055. Берта Х. Леви
1056. Битуш Ч. Леви
1057. Вики Е. Леви
1058. Виктор Й. Леви
1059. Виктория А. Леви
1060. Давид А. Леви
1061. Давид Б. Леви
1062. Давид Я. Леви - журналист
1063. Даниел Р. Леви
1064. Даниела А. Леви
1065. Деянка Т. Леви
1066. Дора А. Леви
1067. Ели Ж. Леви
1068. Естер В. Леви
1069. Естер М. Леви
1070. Естрея Ш. Леви
1071. Етиен Х. Леви
1072. Жак М. Леви
1073. Жак Ш. Леви
1074. Жул Е. Леви
1075. Изидор Й. Леви
1076. Исак А. Леви
1077. Исак Б. Леви
1078. Исак Е. Леви
1079. Исак И. Леви
1080. Исак Й. Леви
1081. Йосиф А. Леви
1082. Йосиф И. Леви
1083. инж. Йосиф С. Леви
1084. д-р Йосиф Ч. Леви
1085. Йосиф Я. Леви
1086. Калина Р. Леви
1087. Кръстина К. Леви
1088. Леон В. Леви
1089. Леон Г. Леви
1090. Леон М. Леви
1091. Лилия И. Леви
1092. Лия Д. Леви
1093. Мадлена И. Леви - Примо
1094. Матилда Б. леви
1095. Матилда Й. Леви
1096. Мелани Ж. Леви
1097. Мико Л. Леви
1098. Моис Б. Леви
1099. Моис Д. Леви
1100. Моис З. Леви
1101. Моис Й. Леви
1102.Моис Н. Леви
1103. инж. Моис С. Леви
1104. Моис Х. Леви
1105. Моше Й. Леви
1106. Моше Р. Леви
1107. Нисим К. Леви
1108. Нисим Л. Леви
1109. Нисим С. Леви
1110. д-р Нора Т. Леви - стоматолог
1111. Рафаел С. Леви
1112. Рени Я. Леви
1113. к.м.н. Рони Н. Леви
1114. Рудолф Г. Леви
1115. Сами Б. Леви
1116. Сами С. Леви
1117. Самуил М. Леви
1118. д-р Сара М. Леви
1119. Светла Л. Леви
1120. Соломон А. Леви
1121. Соломон Й. Леви
1122. Хаим Б. Леви
1123. Хаим Я. Леви
1124. Хаин Б. Леви
1125. Херц Б. Леви
1126. Херцел Б. Леви
1127. Шелм С. Леви
1128. Яко И. Леви
1129. инж. Яко И. Леви
1130. Яко Р. Леви
1131. Даниел М. Левиев
1132. Емил С. Левиев
1133. Израел Н. Левиев
1134. Лилчо Б. Левиев
1135. д-р Марко К. Левиев
1136. Мартин М. Левиев
1137. Милчо И. Левиев - композитор, преподава в проеврейския Нов български университет.
1138. Олег С. Левиев
1139. Соломон С. Левиев
1140. Жули С. Левиева - журналистка
1141. Мария М. Левиева
1142. н.с. арх. Радка Г. Левиева
1143. проф. д-р Алберт Т. Луканов
1144. Раиса А. Луканова
1145. инж. Леон А. Маиров
1146. Майер Я. Маиров
1147. д-р Анушка Б. Маирова
1148. Барух А. Майер
1149. Вили И. Майер
1150. Израел Б. Майер
1151. Рашел Б. Майер
1152. Сабетай М. Майер
1153. Фиданка Н. Майер
1154. Дора Н. Машиах
1155. Исак С. Машиах - инженер
1156. Роза М. Машиах
1157. Рут И. Машиах
1158. Арон Я. Машиях
1159. Буко Н. Машиях
1160. Виктория Ч. Машиях
1161. инж. Давид Н. Машиях
1162. Исак Б. Машиях
1163. Нисим Б. Машиях
1164. Самуил С. Машиях
1165. Анна П. Меворах
1166. д-р Ева Н. Меворах
1167. Аврам М. Мехамед
1168. инж. Аврам С. Меламед
1169. Ана Д. Меламед
1170. д-р Валентин Р. Меламед
1171. Донка Н. Меламед
1172. Йоланта С. Меламед
1173. Леон М. Меламед
1174. д-р Моис Н. Меламед - лекар
1175. Рафаел Д. Меламед
1176. Рафаел С. Меламед
1177. Роберт Е. Меламед
1178. Сабитай С. Меламед
1179. инж. Самуил М. Меламед
1180. Самуил С. Меламед
1181. Соломон С. Меламед
1182. инж. Шинто А. Меламед
1183. Дора Албертова Аладжемова - филолог, И-т по история при БАН, проучвател
1184. ст.н.с. Ели Хаим Ешкенази (1888-1972 г.) - юрист, И-т по история при БАН; пр-л на Евр. научноизсл. и-т.
1185. ст.н.с. Георги Георгиев Марков - историк; директор на И-т по история - БАН (2002 г.)
1186. к.и.н. Анка Димитрова Меламед - историк, И-т по история - БАН (2002 г.)
1187. ст.н.с. Ашер Исак Хананел - историк, юрист; равин в София (1929-1951 г.); И-т по история - БАН
1188. Пламен Симеонов Цветков - ст.н.с. - историк; И-т по история - БАН; преподавател в НБУ; масон
1189. н.с. I ст. Виолета Жак Якова - Маркова - историк, И-т по история - БАН (2002 г.); лектор в НБУ
1190. инж. Яко Х. Меламедов
1191. Вахан Михранов
1192. Аврам Й. Молхов
1193. Валери Я. Молхов
1194. д-р Жак Х. Молхов
1195. Максим Я. Молхов
1196. Хаим М. Молхов
1197. Яко А. Молхов
1198. доц. Жана Е. Молхова
1199. Красимира Ж. Молхова
1200. Лили Молхова - Геронова - журналист
1201. Емма З. Москова - архитект (арменска еврейка), бивш министър на културата (2001 г.); член на СДС.
1202. Леон И. Москона
1203. Аврам М. Натан
1204. инж. Вили Ж. Натан
1205. Джеки М. Натан
1206. инж. Моис М. натан
1207. Рената Ж. Натан - журналист
1208. Цветанка П. Натанаилова
1209. Аврам Д. Ниньо
1210. Алберт Л. Ниньо
1211. д-р Ася Ш. Ниньо
1212. Диана Х. Ниньо
1213. Жан И. Ниньо
1214. инж. Исак Я. Ниньо
1215. Мариета С. Ниньо
1216. Нисим А. Ниньо
1217. Самуил Ш. Ниньо
1218. Хаим Б. Ниньо
1219. Фортуна А. Ниньо
1220. д-р Шимон С. Ниньо - професор
1221. д-р Моис И. Нисимов - лекар
1222. Нисим М. Нисимов
1223. Самуил И. Нисимов
1224. д-р Хаския Д. Нисимов - инженер
1225. Бланш С. Нисимова
1226. д-р Сабитай О. Овадиев - лекар
1227. Давид Х. Овадия - писател, член на БКП
1228. Хаим Д. Оливер - журналист
1229. Мати Н. Оруети
1230. Беки Б. Перец
1231. Мими С. Перец
1232. инж. Олга А. Перец
1233. Йосиф П. Перец - журналист, работи като зам.-гл. ред. в проеврейския в. "Про Анти"; чл. на СДС, абсолютна "пета колона".
1234. Перец Х. Перец
1235. Хеския Ш. Перец
1236. д-р Шарл И. Перец - лекар
1237. Шаул Б. Перец
1238. Иля П. Песах
1239. Ребека А. Песах
1240. Аврам Ж. Пинкас
1241. д-р Аврам Л. Пинкас - лекар
1242. Клара Й. Пинкас
1243. Лена А. Пинкас - Гарова
1244. Полина Ч. Пинкас
1245. Ребека Ж. Пинкас
1246. Херцелина Н. Пинкас
1247. Елисавета М. Пипано - Босилкова
1248. Димо А. Пипанов - журналист, музиковед
1249. инж. Емил Пипанов - работил е в Телефонния завод в София.
1250. Тамара Поликар
1251. Азаря Поликаров - член на БКП; професор
1252. инж. Бенямин Н. Примо
1253. д-р Ору М. Примо - лекар
1254. Иван С. Примов
1255. Камен Г. Примов
1256. инж. Никола П. Примов
1257. Светозар Б. Примов
1258. Боряна Я. Примова
1259. Иванка П. Примова
1260. Лилия Л. Примова
1261. Атанас Н. Примовски
1262. Алберт В. Прогер
1263. Жак Й. Райшер
1264. Емил М. Рахамимов
1265. Манчо М. Рахамимов
1266. д-р Виолета В. Рахамимова
1267. Аврам Л. Рашин
1268. Лиляна Рейнголтова
1269. Даринка А. Розанис
1270. Соломон Розанис
1271. Йосиф М. Розанов
1272. Кирил А. Розанов
1273. Емил А. Розентал
1274. Лидия Х. Розентал
1275. Лучо Я. Розенщайн
1276. Матилда Н. Рубенова
1277. Румяна С. Рубенова
1278. Моис С. Салтиел
1279. Исак М. Самуил
1280. Жозев М. Самуилов
1281. Исак Н. Самуилов
1282. к.т.н. инж. Барух Сачи
1283. Елиезер А. Сачи
1284. Жозеф И. Семах
1285. Израел Й. Семах
1286. Бети Я. Сиди
1287. Давид Л. Соломонов
1288. Изидор Н. Соломонов
1289. Йосиф Д. Соломонов
1290. Соломон Л. Соломонов
1291. Хаим М. Соломонов
1292. Дора С. Соломонова
1293. Самуил М. Сореф
1294. проф. Леон С. Суружан
1295. Леон С. Суружан
1296. Виктория Ю. Таджер - (комунисти) Таджер
1297. Витали Е. Таджер
1298. Жак М. Таджер
1299. Жак О. Таджер
1300. д-р Йомто Н. Таджер - лекар
1301. Марийка Б. Таджер
1302. Марко Я. Таджер
1303. Мордоше И. Таджер
1304. Овед Л. Таджер
1305. Салис С. Таджер
1306. Сара К. Таджер
1307. Соломон Х. Таджер
1308. Хаим С. Таджер
1309. Шери М. Таджер
1310. Арон Р. Талви
1311. Виктория Р. Талви
1312. Гинка К. Талви
1313. Елена А. Талви
1314. Нисим М. Талви
1315. Симеон М. Талви
1316. инж. Леон Н. Узиел
1317. Нисим Л. Узиел
1318. Елисавета Ж. Фабрикант
1319. Михаил А. Фабрикант
1320. Невена Н. Фабрикант
1321. Анна Йосифова Фаденхехт
1322. Арон И. Фархи
1323. Виктор Л.Фархи
1324. Виолета Б. Фархи
1325. Елена М. Фархи
1326. Кисим И. Фархи
1327. Ребека Б. Фархи
1328. Бохар М. Фачев
1329. Йосиф Б. Фачев
1330. Соломон Б. Фачев
1331. Виолета М. Фачева
1332. Тамара Д. Фачева
1333. Йосиф Х. Фергуц
1334. Ида С. Финци - артистка
1335. Ицхак С. Финци - актьор
1336. Самуел И. Финци - актьор
1337. Яков А. Финци
1338. Алфред О. Фогел
1339. Мария Н. Фол - (френски евреи)
1340. Александър Фол - френски евреин; гръцко лоби; проф.; историк, И-т по тракология при БАН, бивш министър на културата, член на БКП.
1341. Исак Е. Франсез
1342. Исак Н. Франсез
1343. Самуил С. Франсез
1344. Ели И. Францес
1345. Соломон С. Францес
1346. Розали Фриц
1347. Карл М. Фридман
1348. Розалия Х. Фридман
1349. Мариус М. Фридманов
1350. арх. Елко З. Хазан
1351. Жулиен В. Хазан
1352. Зигмунд И. Хазан
1353. Йосиф Н. Хазан
1354. Нисим И. Хазан
1355. Сузана Ш. Хазан
1356. Соломон М. Хаим
1357. Максим С. Хаимов
1358. Хаим Ч. Хаимов
1359. Виргиния Х. Хаимова
1360. Евгения С. Хаимова
1361. д-р Стаменка Р. Хаимова
1362. Съветка А. Хаимович
1363. Соломон М. Хакимов
1364. Стела С. Хакимова
1365. Давид А. Халеба
1366. д-р Ажер И. Хананел - лекар
1367. Моис Б. Ханне
1368. Леон Ш. Хасид
1369. Дора Е. Хершкович
1370. Емил Й. Хершкович
1371. Якоб Й. Хершкович
1372. Зако С. Хеския - кинорежисьор, член на БКП; з. а.
1373. Лилия В. Хеския
1374. доц. д-р Йозеф Хром
1375. Леон С. Хубеш
1376. Роза Хубеш - Николова
1377. Сара С. Хубеш
1378. Яко С. Хубеш
1379. Леон И. Шамли
1380. Александър И. Шамлиев
1381. Барух И. Шамлиев - журналист
1382. Иван А. Шамлиев
1383. Йосиф А. Шамлиев
1384. Йосиф И. Шамлиев
1385. Аглая Б. Шамлиева - Николова
1386. Ана В. Шамлиева
1387. Виолета А. Шамлиева
1388. инж. Екатерина К. Шамлиева
1389. Сара И. Шамли
1390. Яким И. Шаханов
1391. Вентура Н. Шварц
1392. Софи В. Шварц
1393. Еди С. Шварц
1394. Витали Ж. Шекерджийски - (комунисти)
1395. Витали Й. Шекерджийски
1396. Йосиф В. Шекерджийски
1397. Любен Н. Шекерджийски
1398. Рахамин Д. Шекерджийски
1399. Чавдар Е. Шекерджийски
1400. Жак Р. Шемтов - журналист
1401. Моис Я. Шемтов
1402. Бука Я. Юлзари
1403. Емилия М. Юлзари
1404. Израел А. Юлзари
1405. ст.н.с. Илич Р. Юлзари
1406. Матей А. Юлзари
1407. д-р Рафаел И. Юлзари
1408. д-р Робер Р. Юлзари
1409. Аврам А. Яков
1410. Александър К. Яков
1411. Ангел П. Яков
1412. Блажо И. Яков
1413. Борис И. Яков
1414. Борислав Й. Яков
1415. Валентин Я. Яков
1416. Веселин В. Яков
1417. Георги И. Яков
1418. Георги С. Яков
1419. Дечо Д. Яков
1420. Димитър И. Яков
1421. Димитър Н. Яков
1422.Димитър П. Яков
1423. Жак Б. Яков
1424. Иван Г. Яков
1425. Иван Н. Яков
1426. Иван Р. Яков
1427. Илия Й. Яков
1428. Илия К. Яков
1429. Илия П. Яков
1430. Кирил П. Яков
1431. Красимир П. Яков
1432. Ленин А. Яков
1433. Любен С. Яков
1434. Никола В. Яков
1435. Петър А. Яков
1436. Петър Н. Яков
1437. Сандо Д. Яков
1438. Симеон Е. Яков
1439. Соломон М. Яков
1440. Ришко Ц. Яков
1441. Яко И. Яков
1442. Янаки П. Яков
1443. Янко Д. Яков
1444. Бояна П. Якова
1445. Васила Д. Якова
1446. Виктория Меламед - служителка в Министерството на външните работи при Соломон Исак Паси (2001 г.).
1465. Елена Розберг - водеща новините в еврейското радио "Ретро" - София (негов собственик е евреина Мартин Захариев).
1466. Симеон Леви - фотограф, участва в изложби на еротични фотографии със съмнителни естетически качества; еротична фотография за деня на св. Валентин (2002 г.).
1467. Карло Андреев Луканов - син на бившия премиер на РБ и член на ЦК на БКП Андрей Луканов, който ограби държавата и при делбата на плячката беше убит от съратниците си. Тази разбойническа фамилия има традиции - дядото на Андрей луканов е човекът, който е предал Васил левски и след това набеждава известния поп Кръстьо! Карло Луканов е учил и работил в Москва.
1468. Евреи-комунисти, загинали като членове на терористични групи на БКП и Комунистическия интернационал, участници във въоръжена терористична дейност срещу българия преди 1944 г. (извадка от сборника "За свободата 1923-1945 г.". ........
1472. Марко Хаим Фридман - роден в Ст. Загора, обесен през 1925 г. заради атентата в църквата "Св. Неделя - 1925 г., когато загиват близо 160 души ........
========================================= =================
След 9 септ. 1944 г. евреите-комунисти в съучастие с българските комунисти, подтиквани и насърчавани от руските евреи-комунисти от Москва и по указания на Синедриона (тайното еврейско правителство), масонските ложи и еврейското лоби в САЩ и Англия започнаха систематично да унищожават цвета на българската нация - българската интелигенция, учители, адвокати, политици, военни, лекари, професори, преподаватели от ВУЗ, инженери, историци, учени, индустриалци и др. Избити бяха над 60 000 души, а над 200 000 са репресирани, изселени, натикани в затвори, концлагери (концлагерите са еврейско изобретение) и спрямо тях беше провеждана еврейско-комунистическа политика на геноцид. Евреите влязоха в репресивния апарат на БКП, ДС (КДС), разузнаването и МВР. Всичките съветници на тиранина Тодор Живков бяха евреи.

Създадено: 03.8.2003 г. 20:55:26   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Анонимен2211

[Анонимен]

МАСОНИ И ЛОЖИ В БЪЛГАРИЯ
I. Съществуващи в момента ложи в страната 2002 година:
Девет ложи през 2000 година, шестнадесет ложи през 2002 г.
#001 "Зора" - град София
#002 "Светлина" - град София
#003 "Сердика" - град София
#004 "Заря" - град София
#005 "Черноморски приятели" - град Варна
#006 "Мадара" - град Шумен
#007 "Дунавска звезда" - град Русе
#008 "Морски звезди" - град Варна
#009 "Звездата на София" - град София
#010 "Танакра" - гр. Добрич
#011 "Асен Златаров" - гр. София
#012 "Мизия" - град Плевен
Ако знаете имената на останалите 4 ложи, извън списъкът ни, моля споделете ги с нас: masons_list@all.bg
Великата ложа е съдебно регистрирана като сдружение с идеална цел. Има служебен адрес: Хотел "Родина", стая 215, Бул. "Тотлебен" 8, гр. София 1606, тел/факс: 02/951-6660. Адрес в Интернет: http://www.freemasonry-bg.org
Имат и новопостроен сатанински (масонски) храм в кв. "Овча купел" - град София, където се провеждат ритуали. Подготвят нов храм, чиито краиъгълен камък вече е положен в гр. Варна.
II. ВЕЛИКА ЛОЖА на старите, свободни и признати зидари на България
1. Петър Горновски - Велик майстор, 32 степен, ложа Светлина 002 - град София, интелектуална ложа.
2. Иван Ставрев - Велик майстор, 33 степен.
3. Григорий Вазов
4. Вежди Рашидов - турчин, скулптор
5. Васил Михайлов - актьор
6. Ангел Ангелов
7. Проф. Андрей Пантев - историк, СУ. В момента се изживява, като водещ в екипа на ТВ предаването "Сблъсък" по БТВ на евреина Р. Мърдок.
8. Недялко Йорданов - писател, поет. (Доста учудващо, но именно заради неговите писания освободиха Даниела Терзийска, обвинена в убииството на собственото си дете, всъшност жертва на ДС, с цел запазване кабинета на мургавия вожд Иван Костов.)
9. Стефан Цанев - драматург
10. Стефка Костадинова - спортистка
11. Жельо Желев - бивш президент
12. Антон Дончев
13. Боян Биолчев - ректор на СУ. Отговарящ в СУ преподаватели да бъдат все българофоби.
14. Стоян Денчев - индустриалец, 32 степен Велик майстор, председател на клуба на бизнесмените "Възраждане".
15. Стоян Александров - икономист, министър на финансите в правителството на Любен Беров (1993-94).
16. Гиньо Ганев - депутат, зет на превратаджията Кимон Георгиев.
17. Ефрем Ефремов
18. Андрей Пръмов - финасист.
19. Боян Чуков - шеф на в. "Балкански диалог".
20. Петър Калпакчиев - 33 степен, Върховен командир, главен счетоводител на най-големия завод за производство на дрога на балканите Кинтекс, бивш президент на спортен клуб ЦСКА, свързан с бившето ОСО.
21. Илия Павлов - шеф на Мултигруп - холдинг от десетки фирми, член на клуб Възраждане, перач на пари на бившата БКП и ДС, кръсник на мафията.
22. Борислав Сарандев - 32 степен, Велик майстор, бизнесмен.
23. Димитър Недков - автор на масонски книги.
24. Георги Крумов
25. Д-р Спас Спасков - шеф на Пирогов.
26. Богдан Томов - поппевец, бездарник.
27. Петър Стоянов - бивш президент на Р. България, син на предателя сред Легионерите, Стефан Стоянов.
28. Дядо Павел - свещеник, епископ от БПЦ към храма св. "Александър Невски".
29. Йордан Костадинов, директор на АЕЦ Козлудуй.
30. Тодор Костов - живее в Москва.
31. Боби Сабото - поппевец.
32. Асен Масларски - поппевец.
33. Янко Бонев - водач на ложа.
34. Костадин Паскалев.
35. Емил Кюлев - банкер, клуб Възраждане, Росексимбанк (твърди се, че оперира с еврейски капитали от Русия).
36. Светлин Русев - художник.
III. ЛОЖА "Б`НАЙ Б`РИТ" (ЛОЖА "КАРМЕЛ"
"Бнай Брит" (Синове на Завета), известни в САЩ, като Еврейското Гестапо. Една от най-злокобните ложи, ръководещи организацията ADL (Антиклеветническата лига), отговорна за смърта на десетки учени ревизионисти, позволили си да развенчаят мита за шесте милиона жертви (холокоуста) на нацисткия Райх.
Възстановена в България през 1993. В тази ложа членуват само евреи и членският внос, като встъпителната вноска е огромна сума.
37. Алфред Криспин - Велик майстор, ръководител на Ложата.
38. Соломон Исак Паси - възстановител на ложата, президент на Атлантическия клуб, министър на външните работи в правителството на НДСВ понастоящем, потомствен масон, масони са и дядо му Соломон Паси - 33 степен, и баща му Исак Паси - комунистически цензор на академична литература и съветник на Тодор Живков. Соломон Исак Паси е бил агент и доносник на ДС преди и след 1989. Вероятно е и агент на ЦРУ и МОСАД.
39. Проф. Георги Бакалов - преподавател в СУ, историк, сътрудник на центъра за изследване на българите и на фондация "Тангра - ТанНакРа", византолог.
IV. МАЛТИЙСКИ ОРДЕН
40. Христофор Събев - Един от първите активисти на СДС, след 89 г. Успя да натрупа състояние и се зниза в САЩ. Лицето, което разцепи Българската Православна църква. Свързан е с различни секти в САЩ (сциентолози, мормони...). Спомогна за узаконяването на сектите в България. Живее понастоящем в САЩ. Отец Христофор Събев е известен с прякора Фори Светулката.
41. Д-р Константин Тренчев - президент на КТ "Подкрепа", бивш седесар, който чрез подкрепа отвън събори две правителства. Основа своя партия "Демократичен Алианс", която гравитира около царя и НДСВ.
В тази ложа има още няколко неидентифицирани лица, сред които е една юристка.
V. ГРУПА БИЛДЕРБЕРГИ
Една от най-мракобесническите масонски организации, известна като Световно правителство в сянка. Именно Билденбергите решават съдбата на българия и чертаят картата на балканите.
42. Николай Камов - бивш член на БСП, сега активен деятел в Евролевицата, депутат в НС от Коалиция за България.
43. Валентин Златев - шеф на Лукойл в България. Най-голямата петролна компания в България притежаваща контролния пакет акции на Нефтохим - Бургас.
44. Леа Коен - еврейка, бивша посланичка на Р. България в Швейцария по времето на Иван Костов, женена е за швейцарец - кмет. В момента живее в Швейцария и все още изпълнява някакви дипломатически функции.
VI. РОТАРИ КЛУБ
Това е по-светска форма на масонските ложи, която изпълнява програмата, спусната отгоре. Предимно неевреиска ложа. Членството в нея е символ на престиж за по-дребните бизнесмени. Ниско ниво на посвещение, повечето от които под 3-то ниво. За да членуваш в нея, трябва да разполагаш с пари и бизнес, или престижна професия и да се ползваш с добро име в обществото. Имат клонове в повечето по-големи градове. Основател на ложата е Пол Харис, през 1905 година в Чикаго, САЩ.
45. Калчо Хинов - координатор на аситент-гуверньорите на Ротари клуб в България.
46. Стоян Узунов
47. Явор Милушев - актьор, женен за актрисата Цветана Манева, председател на Комитета по култура, депутат от НДСВ в НС.
48. Стефан Софиянски - евреин, предишната му фамилия е Горнооряховски. Бивш изпълнителен директор на Пощенска банка, когато е отпускала незаконни кредити на крупния мошеник Соломон Анжел, следствен в момента. Понастоящем кмет на София, втори мандат. Бивш член на СДС, сега председател на партия "Свободни демократи". По мнението на мнозина - изключително корумпиран и също в момента е следствен за финансови злоупотреби. Далаверите му се извършват чрез Любомир Павлов, известен като Любо Пъпката - шеф на Общинска банка и съпруг на депутатката от НДСВ Диляна Грозданова. Софиянски е женен за еврейка - Алисия Софиянска, от която има три дъщери. Бащата на Стефан Софиянски е бил икономически съветник на Георги Димитров.
49. Христина Ангелакова - оперна певица, директор на Националната опера, сътрудничи на турците и на евреите.
50. Д-р Александър Чирков - професор, циганин, сърдечен хирург, гравитира около царя и НДСВ.
51. Асен Ошанов - юрист, НДСВ, съветник.
52. Вилхелм Краус - евреин, бивш министър на транспорта в правителството на Иван Костов, член на СДС, член на няколко директорски борда. Важна фигура, заедно с Александър Божков (също евреин) в престъпната приватизация на БГА Балкан (Купувач, също евреин Гад Зееви). Синът му държи всички маршрутни таксита в София. Получил е лиценз по времето, когато баща му е министър. Понастоящем е следствен.
53. Д-р Николай Балтаджиев - пластичен хирург.
54. Стефан Драгостинов - композитор.
55. Стоян Янев - главен архитект на София, имащ пръст в случилото се с дискотека "Индиго", загиналите там деца и изчезналия документ с негов подпис, който очевидно той е поставил.
56. Радко Влайков - бивш говорител на външно министерство.
57. Панайот Денев - шеф на БТА.
Изброените дотук са членове на столичния клуб София.
58. Анелия Дошева - президент на Ротари клуб София-Витоша, шеф на продуцентска къща "Едита".
59. Проф. Огнян Герджиков - председател на НС от НДСВ, уличен е в далавери като банков синдик, юрист, преподавател в СУ, хомосексуалист. Далаверите в които е уличен са неправомерно взети хонорари за около 250 хиляди щатски долара
60. Виктор Кръстев - шеф на училище "Христо Ботев" гр. Враца.
61. Арх. Иван Иванов - президент на Ротари клуб в гр. Стара Загора.
62. Георги Сяров - вицепрезидент на Ротари клуб в Стара Загора.
63. Росен Михайлов - секретар на същия Ротари клуб.
64. Христо Механдов - Ротари клуб, Стара Загора.
65. Митко Христакиев - Ротари клуб, Стара Загора.
66. Николай Шопов - бивш секретар на Ротари клуб, Стара Загора, бизнесмен.
67. Д-р Илия Попов - Ротари клуб, Стара Загора.
68. Д-р Тенко Тенев - Ротари клуб, Стара Загора.
69. Цецо Чатъшки - Ротари клуб, Стара Загора.
70. Крис Данчев - съветник на царя, НДСВ
71. Диляна Грозданова, НДСВ.
72. Д-р Венко Митков Александров.
73. Николай Василев Василев - връзки с влиятелни евреи, произхожда от комунистическо семейство.
74. Стоян Ганев - член на сектата на Муун (подтикваща вярващите в нея към самоубииство, виновна за смъртта на хиляди), бивш директор на канцеларията на премиера, твърди се, че е вкарал в НС 24 депутати.
75. Стефан Савов, партньор на омъжената за евреина Анастасия Мозер.
76. Георги Марков - съдия в Конституционния съд, агент и доносник на ДС, гравитира около НДСВ.
77. Борис Спиров - зам.кмет на София
78. Атанас Агура
79. Стоян Янев
80. Румен Христов
81. Тодор Колев
82. Киркор Азарян
83. Христо Михайловски - зет на известния хомосексуалист Йордан Соколов, бивш зам. министър на икономиката при Иван Костов.
84. Николай Младенов
85. Симеон Конов
В България ротарианството се заражда през 1933 година. През 1941 година масонските ложи са забранени със закон, подписан от цар Борис III. Ложите са възстановени отново през 1991 година. В момента 27 клуба в по-големите градове броят около 1000 члена. През месец декември 2001 в България пристигна президентът на Ротари интернешънъл - Ричард Кинг и съпругата му Чери Кинг от Калифорния, САЩ, за да учредят още 14 нови клуба в България. Ричард Кинг е посрещнат като държавен глава и е настанен в дом No 2 на резиденция Бояна. Понастоящем по света има около 1 200 000 души членове на Ротари клуб.
VII. ЗОНТА КЛУБ
Дамска версия на Ротари клуб, използват адаптиран устав на Ротари клуб.
Зонта Интернешънъл (буквално Международен чадър) е създаден 1919 год. в Ню Йорк, сега главната му квартира е в Чикаго.
86. Д-р Табакова - председател.
87. Стела Банкова - работила в различни министерства, сега депутат в НС от НДСВ за Ловешка област.
88. Елка Атанасова - учител от Кюстендил, депутат в НС, член на Контролния съвет на НДСВ. Във връзка са с княгиня Мария Луиза, която ги е препоръчала на царя. Тя от своя страна е женена за Бронислав Хробок - член на "Б`най Б`рит" в Полша. Живеят в САЩ.
89. Марияна Йонкова Костадинова - учредителка на клуба, председател на българо-израелското дружество във гр. Велико Търново, агент на МОСАД, депутат в НС от НДСВ.
90. Христина Ангелакова - една от учредителките през 1995, директор на Националната опера.
91. Мария Стефанова - журналист.
92. Цветелина Узунова - прессекретар на НДСВ.
93. Ева Куванджиева.
VIII. АТЛАНТИЧЕСКИ КЛУБ - БЪЛГАРИЯ
Основан на 4.04.1991 година, член на Atlantic Treaty Association от 1992 год., седалище ул. "Славянска" ?29, София 1000, тел./факс:. 02/ 981-0699 и 981-5782 Адрес в Интернет: www.natoinfo.bg Ел. поща: passy@bulnet.bg
94. Д-р Соломон Паси - почетен президент, зам. председател на АТА. Известен със своя трабант.
95. Д-р Любомир Иванов - вицепрезидент.
96. Бинка Пеева - член на съвета.
97. Иван Кръстев - член.
98. Иванка Петкова - член.
99. Калина Калоянова - член
100. Милен Миланов
101. Филип Филипов
102. Станислав Даскалов
103. Валентин Церовски
104. Здравко Попов
105. Максим Минчев - пресдиректор.
106. Филип Филипов - ковчежник.
107. Августина Цветкова - програмен директор, член на партията "Съюз на свободните демократи".
108. Валентин Брайков - съветник.
109. Иван Сотиров - НАТО, инфоцентър.
110. Борис Бонев - въздушна агенция.
111. Ахмед Доган - член на борда на директорите, председател на етническата, циганско-турска партия ДПС, двоен агент - на ДС и турското разузнаване. Известен под псевдонимът си от разузнаването Сокола (агент Сава).
112. Асен Агов - член на борда. Носят се слухове за предишно име Асан Ага.
113. Асен Поповски - дърдорковец, които си вре носа навсякъде. Преди време се навърташе в клуба на БНРП гр. София.
114. Боб Хънтър
115. Богомил Бонев - бивш министър на вътрешните работи от кабинета на Иван Костов. Неуспял кандидат за президент.
116. Борис Спиров
117. Бойко Станкушев
118. Лорд Карингтън
119. Чавдар Червенков
120. Христо Друмев
121. Христо Стоичков - пенсиониран футболист.
122. Димитър Димитров - член на борда на директорите.
123. Димитър Луджев - комунист.
124. Димитър Желев.
125. Елена Поптодорова.
126. Георги Иванов.
127. Лорд Жилберт - член на борда на директорите.
128. Ханс Бликс - член на борда на директорите.
129. Джордж Джулиан - член на борда на директорите.
130. Иван Гарелов - член на борда на дириректорите, полковник от ДС, бивш водещ на предаването "Панорама".
131. Иван Станчов - дипломат, посланик в Лондон, хомосексуалист.
132. Ирина Бокова - член на борда на директорите.
133. Дженс Ротбол - член на борда на директорите.
134. Джордж Фуентес - член на борда.
135. Юлиана Тончева - член на борда на директорите.
136. Хю Кенет Хил - член на борда на директорите.
137. Клаус Отто Капел - член на борда на директорите.
138. Лъчезар Тоторков - член на борда на диреторите.
139. Леа Коен - член на борда на директорите, еврейка, бивш посланик в Швейцария, член на групата Билдерберги.
140. Лоис Бувард - член на борда на директорите.
141. Любомир Иванов
142. Марияна Тодорова
143. Х.Мартин Ланкастър
144. Мартин Минков
145. Милчо Левиев
146. Надежда Михайлова - евреика, от кабинета на Костов, СДС.
147. Николай Гигов
148. Николай Павлов
149. Олег Недялков
150. Петер Картериер
151. Петър Стоянов - живее със семействотго си в САЩ.
152. Петър Странчевски
153. Филип Димитров - член на СДС, бивш министър председател, национален предател, евреин и хомосексуалист, посланик на Р. България в САЩ.
154. Род Муур
155. Шимон Перес
156. Симеон Сакскобургготски - има данни, че е член и на други ложи, може би и тази на Билдербергите, член на Малтийския орден от 1965. В една ложа със всички короновани величия. Присъства тайно на всички важни масонски срещи, като тази на 300-те масона на Златни Пясъци.
157. Станислав Даскалов
158. Стефан Софиянски
159. Стоян Андреев
160. Светлин Русев
161. Светослава Стоева
162. Тодор Кавалджиев - бивш Вицепрезидент през мандата на Петър Стоянов. Прочул се, като най-невидимият вице в историята на България. Освен на приеми и коктеили няма почти никакви други изяви.
163. Тодор Вълчев
164. Тончо Жечев
165. Тони Радков
166. Валентин Николов
167. Валентин Стоянов
168. Венцел Райчев - евреин, бивш член на БКП, собственик на пролевия вестник "Сега". Предполага се, че е член на еврейската комунистическа ложа Шалом, на евреина Емил Кало в България.
169. Веселин Павлов
170. Виктор Вълков
171. Владимир Грашнов - бизнесмен, Мобилтел - мобилни телефони, ликвидиран, така че да изглежда от естествена смърт.
172. Уилен Ван Екелен
173. Уйлям Монтгомъри
174. Уйлям Тафт
175. Йордан Радичков
176. Здравко Попов
177. Жельо Желев - бивш президент, член на френската масонска ложа, национален предател и пръв приятел на масоните в България, въпреки убитата от същите дъщеря. Франкофон...
178. Манфред Вьорнер
179. Уйлям Колби
180. Чавдар Петков
181. Икуменически патриарх Вартоломей
182. Камен Величков
183. Ренета Инджова, председател на партия Демократичен Алианс.
184. Валентин Александров
185. Владимир Петровски
186. Александър Йорданов - понастоящем в Република Македония, бивш посланик в Полша, типичен слуга на НАТО, национален предател, мошеник на дребно.
187. Жан Виденов - комунист, национален предател, продъл зърното на България и свален през 97 г., чрез измислен, ръководен от ДС преврат. Ненавиждан от целият български народ.
188. Николай Афанасиевич
189. Иван Костов - циганин, бивш министър председател, след Виденов. Едноличен собственик на к.к. "Златни пясъци", чрез марионетката Славчо Христов.
190. Гаврил Попов
191. Алфред Кахен
192. Ген. Михо Михов - главнокомандващ на Ген.щаб на БА, летец, продажник. Загубил поста на главнокомандващ с изказвания против НАТО, сега настоящ вицепрезидент и пръв НАТО-вец.
193. Уйлям Коен
194. Генерал Уесли Кларк
195. Георги Ананиев - комунист, бивш депутат.
196. Александър Божков . евреин, бивш вицепремиер, престъпник и крупен финансов мошеник, свръхкорумпиран тип, следствен по 15 съдебни дела, член на Ротари клуб, забранено му е да напуска страната. Известен с прякорът си мистър десет процента.
197. Адмирал Йозеф Лопес
198. Авис Бохлем
199. Лорд Карингтън
200. Тони Блеър
IX. РИМСКИ КЛУБ
201. Проф. Тодор Вълчев - член на "Б`най Б`рит", евреин, изнесъл е от България над 1 млд. и половина щатски долара, бивш шеф на БНБ. Дъщеря му работи в австрийската Райфайзен банк.
X. ДРУГИ.
МАСОНИ ОТ НЕИДЕНТИФИЦИРАНИ ЛОЖИ
202. Борислав Дионисиев - клуб "Възраждане".
203. Васил Божков
204. Добромир Гущеров
205. Петьо Блъсков - бивш собственик на вестниците "24 часа" и "168 часа", преди немските евреи от WAZ да му ги отнемат. Понастоящем собственик на в. "Монитор", единственият вестник позволяващ си да критикува и да пише против ционистите и правителството, без последици.
206. Радосвет Радев - собственик на "Дарик радио", изиграла ключова роля при съчинения преврат срещу Жан Виденов. Именно след това изградиха свръх скъпа зграда на радиото. Дарик е про СДС-арско настроено, а в момента и про НДСВ..
207. Тошо Тошев - групата WAZ, главен редактор на в. "Труд", един от най-българофобските вестници в страната, еврейски капитали, откровенно признал агент на ДС, бивш член на БКП.
208. Пламен Бобоков - произхожда от известен комунистически род от с.Пиргово, Русенско. Заедно с брат си Атанас Бобоков управляват предприятието "Приста ойл".
209. Атанас Бобоков - виж по-горе.
210. Яни Янев - настоящ областен управител на Варна, съдеистващ за изграждането на масонски храм. Присъствал на срещата на 300-те масона в к.к. "Зл. Пясъци". Поругаващ древната българска история, минава за партиот.
211. Нина Нинова - център за развитие на медиите.
212. Валерий Русанов - Асоциа АКСЕС.
213. Румен Вълчев - център Отворено образование.
214. Желязко Христов - КНСБ
215. Любен Томов
216. Пламен Димитров
217. Юрий Аройо
218. Иван Кокалов
219. Николай Ненков
220. Стоян Александров
221. Антотина Стоянова - съпруга на Петър Стоянов. Шеф на фондация.
222. Данчо Киряков
223. Стефан Христов Хинков
224. Михаил Беров
225. Ясен Бояджиев
226. Валери Левиев
227. Кин Стоянов
228. Мирослава Янова
229. Михаил Тачев - МФ "Свети св. Кирил и Методий"
230. Орфей Дуевски
231. Петър Камбуров
232. Филип Ромбо
233. Иван Димов
234. Веселин Златев
235. Иван Колчаков
236. Гроздан Караджов
237. Димитър Кюмурджиев
238. Антони Славински - понастоящем министър на съобщенията и транспорта при НДСВ. Ненавиждан от всички занимавали се някога с комуникации.
239. Доц. Пламен Цветков - евреин, преподавател по история в "Нов Български Университет" (чиито ректор е отявлен хомосексуалит, член на гей организацията "Джемини", фалшификатор на българската история, двоен агент - ЦРУ и МОСАД, сега членува в партията Социалхристиянски съюз, бивш член на СДС, изгонен от там за интриги, баща му е полковник от ДС, майка му е бивш партиен секретар. Интересна книга представлява "Славяни ли са българите" изд. фондация "Тангра-ТаНакРа", където основателно отрича славянският произход н българите.
240. Васил Чобанов
241. Вени Марковски - интернет общество, извратен дегенерат, олигофрен и хомосексуалист. Управител на интернет доставчика "Бол.БГ".
242. Светослав Божилов
243. Капка Панайотова - Център за независим живот.
244. Нено Димов
245. Юлиана Николова - Европейски институт.
246. Георги Табаков - Инвестиционен форум за Югоизточна Европа.
247. Огнян Минчев - ИРМИ.
248. Антон Хиджов
249. Ивайло Крайчовски
250. Нели Огнянова
251. Иван Кръстев
252. Асен Асенов - тв. продуцент.
253. Юлиан Боев
254. Любов Панайотова
255. Иван Нейков
256. Евгения Йотова
257. Стела Върбанова
258. Владимир Кисьов
259. Елена Костова - съпруга на бившият министър председател Иван Костов. Шеф на фондация "Бъдеще за България".
260. Политими Паунова
261. Стефан Ставрев
262. Божидар Петров
263. Николай Младенов
264. Антоанета Приматарова
265. Пламен Орешарски
266. Мартин Заимов - Голдсмит - Фондация "Световен ренесанс", евреин, подуправител на БНБ, шеф на Валутния борд. Началник на емисионния отдел към БНБ. На практика той управлява паричния обем на българската валута и има главна заслуга за масовата безработица и стопанската разруха в България.
267. Проф. Милан Миланов - зав. орг. политика в "Съюз на свободните демократи".
268. Христо Христов - "Съюз на свободните демократи".
269. Даниела Бобева - "Съюз на свободните демократи".
270. Спас Димитров
271. Ирина Йорданова
272. Д-р Татяна Василева
273. Олег Чулев
274. Д-р Емил Таков
275. Атанас Узунов
276. Хачо Бояджиев - бивш шеф на Българската национална телевизия, бездарник.
277. Лютфи Местан - Турски агент, ДПС.
278. Юнал Лютфи - ДПС.
279. Димитър Недков - вицепрезидент на Мултигруп.
280. Александър Томов - комунист, "Евролевица".
281. Георги Николов
282. Добромир Гущеров
283. Даниела Кънева
284. Академик Николай Тодоров - историк, бивш председател на ВНС 1990 год., византолог, директор на Институт по балканистика към БАН, френска ложа "Великият Изток", жена му е еврейка, две дъщери и син, всички с еврейско гражданство, цялото семейство провежда антибългарска кампания и пропаганда на ционизъм.
285. Димитър Калчев - бивш кмет на Русе 1995-2001, сега министър на държавната администрация, 33 степен масон, особено нагъл и брутален тип.
286. Иван Павлов
Забележка: Независимо от различните ложи и клонове, всички са координирани и направлявани от един общ център. Тайното еврейско правителство се нарича Синедрион, масонските ложи представляват своеобразни пипала на този октопод - Синедриона.
ВИЖ СЪЩО: Списък на по-известните евреи в България през периода 19-20 век

Създадено: 03.8.2003 г. 20:56:50   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Анонимен2212

[Анонимен]

Пожар ли е това или наводнение? Каквото и да е, ше трябва да се алармират спасителните команди.

Създадено: 03.8.2003 г. 21:05:10   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Анонимен2213

[Анонимен]

ти явно си вътрешен, щом знаеш сичко подробно

Създадено: 03.8.2003 г. 21:05:40   Редактирай мнението   Изтрий мнението

bgtopidiot
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 4377
И тея сичките граждани и гражданки са се спрели у темата на професора Поповски?!
Евалла!

Създадено: 03.8.2003 г. 21:08:03   Поща до автора   Интернет страница на автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Zaro
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 1515
BGTOPIDIOT Свържи се с мен. Това ми е задача от Незнайко. Да те открия!!!

Редактирано от - Zaro на 03/8/2003 г/ 21:24:27

Създадено: 03.8.2003 г. 21:23:36   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

bgtopidiot
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 4377
Е па ти малък ли си? Пък и Незнайко го знам, а теб - не. Я немам връв, ама си имам поща

Създадено: 03.8.2003 г. 21:28:46   Поща до автора   Интернет страница на автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Анонимен2217

[Анонимен]

не се опиняй като осел на мост! дай си координато на човеко, да не береш ядове с незнайко

Създадено: 03.8.2003 г. 21:33:03   Редактирай мнението   Изтрий мнението

bgtopidiot
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 4377
Незнайко ми има телефона - да звъни. А това тук е Форум, където се разискват важни обществено-политически (и граждански) теми. Аз да не съм граф Толстой, че есемеси да си пишем?!

---------------
С уважение, Наше Секселенсие, Министъра на Кривосъдието (and don't call me Victor!)

Създадено: 03.8.2003 г. 21:37:33   Поща до автора   Интернет страница на автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Zaro
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 1515
BGtopidiot не се будалкам!! Виж си мейла в досието. Аз не съм идиот да ти пиша на него. Ако щеш се свръзвай. Не се напъвам!! Бъди здрав.

Създадено: 03.8.2003 г. 21:43:27   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

bgtopidiot
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 4377
Какво ми е на emaila? Никога досега не са му нанасяли такава обида

Създадено: 03.8.2003 г. 21:46:01   Поща до автора   Интернет страница на автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Анонимен2221

[Анонимен]

де бре заро! тва е сайто на руските окупатори у немачко. нема лажа, нема измама - пиши и до половин час са дошли да те прибера

Създадено: 03.8.2003 г. 21:46:20   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Натиснете тук За да затворите темата, само за Администратори и Пазители

147 Стр.   от 869 149     Мнения - 13032 Скрий анонимните Тази тема е затворена Предишна тема Следваща тема

 © 1999-2011 СкайКод ООД Речник | Превод | Преводач 687,344 - 57,650,759 - 5 Страницата е генерирана за 3,100586E-02 секунди.