Запомни | Име:  Парола:  

Bulgarian English Russian
Покажи всички теми с нови мнения
Покажи днешните теми
 Връзки
    
Exchange.bg
Всички клубове
  Общество
     На раздумка
Прати поща до твой приятел за тази тема 
 
  Отиди на:
За тези , които искат , бът нельзя да пишат в РЕ-то!

5565 Стр.   от 5886 5567     Мнения - 88278 Скрий анонимните   Добави мнение по темата  Предишна тема Следваща тема

Автор Мнение
вулканов
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 3531
Великанчо, приятелю, снимките трябва да ги прати синът ми по мейла, защото фотоапаратът е при него, в София. На мен в момента ми се пече яйце на дирника - що работа има за вършене тук, под водопада Скакля, не ти е работа... (Баси изречението, дето го измъдрих )
Но всичко по реда си, да сме живи и здрави.
След малко ще пусна нещо друго.

Създадено: 06.6.2013 г. 15:28:52   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 
вулканов
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 3531
Господи, независимо какъв си по вероизповедание, вижте това!
Натиснете тук

Създадено: 06.6.2013 г. 15:42:22   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

idproxima
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 1701
И след всичко това Ърдоган иска да строи там джамия, за да намери там аллаха???

Създадено: 06.6.2013 г. 16:31:00   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

вулканов
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 3531
Защо ще поскъпне ракията?

Сигурен съм, че с новото правителство у нас ще настъпи тотална грамотност. Но недоумявам защо някои депутатки си мерят разни работи, а не акъла

Сестри и братя, другарки и другари, дами и господа – ликуйте! Не, не сме надминали по доходи страните от Европейския съюз, не сме ги настигнали, дори не сме скъсили разстоянието до тях поне с няколко обиколки. Създаваме еликсира на безсмъртието! Откритието е на председателя на съюза на билкарите у нас Емил Елмазов. Илачът се прави от билката пефкеданос, която е ендемитен вид – вирее само на гръцкия остров Самотраки. Растението столетия наред било забравено от лечителите и само неколцина местни знаели за него. Те го употребявали за пречистване на кръвта. Отварата била толкова силна, че се ползвала само две седмици. Орфей съживил с нея Евридика, когато я ухапала змия, после се оженили и създали много деца. И аз бях там, и аз ядох, пих и се веселих…
Друг е въпросът, че според легендата Евридика останала в подземния свят на Хадес, защото Орфей не удържал обещанието си, дадено пред боговете, които се съгласили да я пуснат горе, и се извърнал, за да види дали тя го следва към белия свят.
Проблемът е, че откривателят на еликсира засега разполага само с една мистериозна снимка, правена преди доста години. Но той не унива и планира експедиции за намирането на пефкеданос, възстановяването му и започването на промишлено производство на лека за безсмъртие. Трябва обаче да не се прекалява с използването му, защото последствията са непредвидими. На Нике от Самотраки, например, богинята на победата, й пораснали криле. Така поне ни подсказва статуята й.
Изобщо този пефкеданос е толкова тайно растение, че даже в гугъла няма латинското му название. А ние отколе си имаме безсмъртниче – наричат го още силивряк или орфеево цвете. Също ендемит, терциерен реликт, растящ само в Родопите. Има си и кръщелно свидетелство – Haberlea Rhodopensis. Но от хапче за безсмъртие и помен няма.
То и за какво ли ни е нужно да сме безсмъртни? Ако се случи, нашите политици ще въведат със закон да работим като Сизиф – вечно. Докато Слънцето изстине напълно и се превърне в черно джудже. Никакви пенсии, разбира се, даже и по инвалидност!
Единствената полза е, че ще си пием лекарството редовно. Според откривателя, еликсирът се прави като спиртна отвара от пефкеданос. Демек някакъв нов вид ракия. Какво повече му е нужно на човек? Наздраве, прочее!
Цената на тока у нас е доста по-висока, отколкото може да понесе средностатистическият българин, заявиха от енергийния разпределител. Властта веднага ги изгони вкупом от къщичката им. Експерти на ръководни постове обясниха, че токът не може да поевтинее, защото ще поскъпне парното. Парното обаче също не може да поевтинее до нормалност, за да се запази цената на водата. Ако водата поевтинее, бирата автоматично трябва да свали цената си, което пивоварите няма да позволят. А при евтина бира човек може да прекали с употребата й и да забрави да се обажда по телефона, което ще намали сметките на мобилния оператор. И понеже има огромна дупка в бюджета – според „24 часа” тя е 1 800 000 000 лева, а според „Преса” може да се окаже 3 милиарда, – за компенсация нещо трябва да поскъпне. Най-безпроблемно е да се вдигне цената на ракията. Е, кръчмите съвсем ще затворят, но те сами по себе си са вредни за човешкото здраве, ако в тях се пуши и се пие алкохол.
А трябва да се полагат грижи за живота на нацията. Колкото по-малко хора има за обгрижване, толкова по-добре. Като в пожарната служба – ако няма пожари, всяка дежурна смяна се смята за успешна.
Депутатите винаги са били интересни хора, независимо дали са действащи или бивши. В сряда „Телеграф” слага заглавие в снимка на първа „Чичолина кацна”. Тя много пъти е кацала, но този път не е улучила цветенцето, защото щяла да бъде специален гост на лордеещия се Евгени Минчев. А той не си пада много-много по жени. Даже хич не си пада. Вчера „Преса”, пак на първа, пуска снимка на порнозвездата със закачливия текст „На моите чичолини от „Преса” – с признателност и приятелство! Голяма целувка”. Като капак вестникът опънал на две страници интервю с Илона Сталер, както е истинското име на Чичолина, озаглавено „С легална дрога и проституция – срещу кризата!”.
Депутат е била, какво да я правиш. И да искаш, и да не искаш – слушаш и изпълняваш.
Някои депутати в нашия парламент обаче не си взимат редовно хапченцата. А трябва.
Винаги съм се възхищавал от мъжеството на Волен Сидеров. Мъжкар, откъдето и да го погледне човек. В „24 часа” публикували снимка, на която лидерът на „Атака”, възкачен върху кон, възкачва връх Околчица и размахва среден пръст. Няма майтап, верно с кон се качил на върха. Около хиляда походника вървяха пеша от Козлодуй до Вола, четири-пет хиляди врачани също се качиха пеша – може да се мине през Вратцата и по Войводин дол, край водопада Скакля, по Медковски дол и по Манастирски дол. „Презервативите на Бойко – Валери Симеонов и Яне Янев, ще се сблъскат с твърдия отпор на „Атака”, цитира го газетата. Другарю Сидеров, внимавай, приятелю! В презервативите обикновено се напъхва нещо и блъскането му с твърд отпор може да доведе до неприятности. Макар че половината човечество си ги търси точно тях.
„Ако Борисов не си признае, че стои зад тази жалка и мизерна история, е абсолютно мекотело и оттук нататък ще го наричам с една дума с пет букви – започва с „п” и завършва на „а”, продължава да цитира вестникът героя. А оня ден в пленарната зала на парламента юнакът тръгна да бие Десислава Атанасова от ГЕРБ. Мъжество се иска за тая работа, истинско мъжество…
„Какво провокираше Волен пред банката ми в парламента? Да стане някой и да го удари?”, риторично попита Бойко Борисов репортер на радио „Дарик”. Ми защо не! Даже е крайно време. Колчаво човече е Волен – ако Бойко му шибне едно маваши или Искрето Фидосова го прегърне по-силно, ще стане истински фолклор. Като поговорката „Такъв юнак, че камък да стисне, вода ще пусне”. Впрочем, като се замисля, може и друго да потече – не е шега работа да се заяжда човек точно с тия…
Оня ден бившият вътрешен министър Цветан Цветанов минал на бегом край репортерите с думите „Закъснявам да си входирам молбата”. Входирал я е успешно, сега очакванията са главният прокурор Сотир Цацаров да му поиска или осем години затвор, или главата на тепсия. Може би заради тези очаквания вчера бившият премиер Бойко Борисов изходира депутатите на ГЕРБ, заявявайки, че групата няма да участва в работата на народното събрание. Щели да слязат сред масите, при народа. Така трябва – работата на истинските мъже е около масите. Ако има вина, още по-добре! Макар че и ракията не е за пренебрежение. Бирата – тоже. Чичолините са за кухнята и парламента. Макар че не виждам какво ще прави Илона Сталер в една кухня… А, сетих се! То много акъл не се иска – а какво друго?
В „Стандарт” също бройкат какво точно вършат народните представители. В дописка със заглавие „Минижупът в атака” гледам любопитния текст „Новата представителка на народа Калина Балабанова не може да мери краката си с предишната Калина в „Атака”, но все пак е доста чаровна”. Прави са колегите, но лично аз недоумявам защо си мерят разни работи, а не акъла… Остави краката.
„Преса” също не изостава. Народните представителки от „Атака” са наречени „Трите грации на Волен”. В дописката пише „Няма значение коя ще стане Мис Парламент, ако измести погледа от депутатското кюфте към депутатското деколте”. Във вестника нарекли новата министърка на здравеопазването д-р Таня Андреева „Нежното лице на гинекологията”. Друго си е човек да говори с нея лице в лице, пардон! – очи в очи. Изобщо „Преса” правилно се отнася към новата власт на всички позиции.
Сигурен съм, че с новото правителство у нас ще настъпи тотална грамотност. Министерството на спорта е възложено на Мариана Георгиева, професор и доктор на философските науки. Научните й интереси са в областта на когнитивния синтаксис, философията на езика, граматиката на менталността, проблемите на предикативността на сложното изречение и предикацията като феномен на познанието на Аз-а. Няма начин футболистите да спрат да ходят в чалготеки и да започнат да съединяват думите в смислени изречения.
В министерството на образованието коли и беси проф. Анелия Клисарова. Тя е завършила Медицинския университет във Варна. Точно там й е мястото – учениците нямат нужда от педагози, а от лекари. Е, наистина, не точно радиолози, каквато е министърката, а с по-друга специалност. Не че ще свърши работа за това и следващото поколение, но поне е добро начало.
Хубав ни е министерският кабинет, хубав! И местата в заседателната зала лесно ще си определят – по схемата „другари, приятели, бивши роднини”.
Айде чао! До следващия петък, 14 юни. На този ден стават две хубави неща. През 1920 година в Царство България е въведена трудова повинност, а през 1934 година с наредба-закон са забранени политическите партии.

Създадено: 06.6.2013 г. 17:20:25   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

idproxima
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 1701
Съвсем нелошо, особено след приключения станали на 14, 000 километра от Скаклята, а и въпреки, че ако се задълбочим по-дълбоко, можем да открием доста по-дълбоки аспекти
Много си бръз вулкане, та и пъргав и похватен, та и словото ти идва на езика и доставяш удоволствия читаещему народу - вулкан под водопад.

Създадено: 06.6.2013 г. 21:14:41   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Velikancho
[Златен]
от Somalia Southern Reg

Общо мнения: 4603
Многоуважаема Вр.И.Д.Проксима, научавам лоши новини за любимия ми град Прага - че бил залят с вода, а не с бира. Моля, успокойте ме, че кръчмите в Жижков не са засегнати и пивоварните заводи също.

Създадено: 07.6.2013 г. 00:56:49   Поща до автора   Интернет страница на автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

idproxima
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 1701
За съжаление новините са верни. В мойто градче рекичката, нормално колкото Перловската, е заляла над 40 къщи покрай нея. Имаме международен хотел и добре че той е на една височинка. Няколкото мостчета са заляти и който работи от другата страна на рекичката си стои вкъщи. Как е при вас?. Ако тази тук вода, заедно с тази от Унгария, Германия, Австрия и Сръбско се юрне по Дунава, не ви завиждам, но пък румънците ще могат да си стигат от крайбрежието до Букурещ с лодки.
Германците, да не останат по-долу, също са си организирали наводнения от класа.

Редактирано от - idproxima на 07/6/2013 г/ 01:15:06

Създадено: 07.6.2013 г. 01:10:15   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Velikancho
[Златен]
от Somalia Southern Reg

Общо мнения: 4603
Е, при нас засега е добре, даже се радваме много на дъжда. Беше ни натиснала злобна суша.
Пожелавам късмет.

Създадено: 07.6.2013 г. 01:17:04   Поща до автора   Интернет страница на автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Krydderi
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 1965
Най-красивото време в годината, иде ми да ви телепортирам всичките да го видите. Тревата и храстите наситено зелени, божурът, люлякът, рододендрона и маса други цветчета и храсти на които не знам името разцъфтяли и разнасят ухание, водата на океана кристално чиста а на езерата дори достатъчно топла за къпане, пилетата заети да се ухажват и да започват концерта от 3.00 през ноща, защото тогава съмва а с приятели можеш да изкараш в градината до 10.00 вечерта, защото тогава стъмва.

Създадено: 07.6.2013 г. 18:24:49   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

beni
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 14218
студ, дъжд и вятър при нас...май до каролините е стигнала бурята андреа, не ми се чете дори бюлетина, слънчо е по пътя и, но и да се размие до нас, все тая....времето е невероятно лепкаво гадно, парното естествено работи на макс
иначе е зелено и шарено, ухае, особено като се намокри, но птиците не пеят. тва е палажение.

Създадено: 07.6.2013 г. 18:42:45   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Lebed Lebedunski
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 1589
Времето е само за напоителен сън, ТГИФ
Пеят, пеят - вънка са накацали найтингейлс ли са, цуцулиги ли и си праят джем-сешън.

Редактирано от - Lebed Lebedunski на 07/6/2013 г/ 19:30:04

Създадено: 07.6.2013 г. 19:24:55   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

idproxima
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 1701
Мнохгоуважаемий великанчо, такива времена настанаха из европейския съюз, че не знаеш на дъжд ли да се раваш или на суша, защото и двете са пагубни, когато са много. Това не е като бирата! За съжаление!!!

Създадено: 07.6.2013 г. 20:10:31   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

sluncho6
[Златен]
от USA

Общо мнения: 4301
>>><<<
А към нас днес чакахме да ни удари една Андрея. Точно през нас минаваше окото на тази мадама , но тя се оказа за моя голяма радост, малко кривогледа и мина малко на запад. И така, при нас валя и гря слънце и пак валя, и мечка се женеше, и сега пак вали за да я изкъпе, но центъра се придвижи към комбатя и бени. Може обаче и на тях да им се размине. Лошото е, че сезона на хърикените едва сега започва. Така всяка година чакаме с ужас в тия клечкарници нещо да ни помете. Строителното инженерство за резиденшъл ..къщя е направо по-зле от всяко българско. Лудвам от яд. Имам приятел, строителен инженер, когото карах да направим нещо, а аз знам какво, но всуе, а и той се е отчаял. НАшите клечкови къщи са около 40 (четиридесет ) пъти по-леки от масивните със същия обем в като РБ. Какво да говорим повече!? Не сравнявам сух с мокър пясък.

Пак за хърикените! - зараждат се като тропически депресии в налягането в Западна Африка (области с ниско налягане, вкоито в резултат на т.н. Кориолисови сили се получава завъртане засмукване на околоземен въздух...после се придвижват все на запад над Атлантика. Докатоо... стигнат щатите, набират засмуканаот океанските течения в много влага и ускоряват въртенето, стават хърикени.
Подобни образувания тръгнали от Азия, минават над Пацифика ииии се наричат Тайфуни (може и с нежни имена). Понеже тайфуните минават над Пацифика много по-дълъг път и нищо не има пречи, те стигат гигантски по диаметър размери, до три диаметъра на хърикените. За още информация, питайте едно куче!.

Създадено: 08.6.2013 г. 03:26:53   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

beni
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 14218
мерси. на първо време ми стига и тая. едно куче сигур е старото куче и ако каже повече, ше четем
при нас е потоп, не спира за секунда, студ и вятър...не знам дали е самата андрея, полужива и размита - не казаха. само съобщиха от радиоточката още в 6 следобед никой да не излиза от къщи и никакви коли по пътищата.

Създадено: 08.6.2013 г. 04:06:49   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

Maximus47
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 1588
beni, знаеш ли защо на хуриканите им дават женски имена (Катарина, Андреа и т.н.)?

Редактирано от - Maximus47 на 08/6/2013 г/ 22:53:29

Създадено: 08.6.2013 г. 14:07:56   Поща до автора   Редактирай мнението   Изтрий мнението

 

Натиснете тук За да затворите темата, само за Администратори и Пазители

5565 Стр.   от 5886 5567     Мнения - 88278 Скрий анонимните   Добави мнение по темата  Предишна тема Следваща тема

 © 1999-2011 СкайКод ООД Речник | Превод | Преводач 687,344 - 57,616,554 - 2,395 Страницата е генерирана за 1,015625 секунди.