ot geneva1
da , be andrejcho, ama ne beshe li ti edin ot glashataite na tozi prehod, be bratko? i k'vo stana? - pribrahte paretata i veche prehod ne vi tryabva, iskate da zhiveete po zakona na bogatite i da peete za raznoobrazie (ili podigravatelno ?) 'na krak, o parii prezreni...' - nali oshte si spomnyash, tazi pesnichka, bratko?
Атила Коминтерновецът си е коминтерновец! Дори и като се преименува на социолог, а в последната еякулация и на коментатор. И съвсем не случайно - ми той просто си наблюдава човека и си коментира, той не е участвал в тоя "преход"! Само обявава, че е свършил /прехода де, не той/ - кой ебал - ебал, това е, и ако измирате - измирайте до къде 5 милиона, та белким се сбъднат прогнозите му този път! Верно, че на времето, със същия учен и менторски тон, ни обявяваха, тия същите коментатори, че социалистическата революция е безвъзвратно победила, но не бъдете злопаметни, мили, родни опитни мишлета.
Cracra Raichev, kyde sbyrka veliki?Neshto kato opravdanie li e tova pisanie?Ili vse pak bulgarite ne sa tolkova typi, kolkoto izglejdat?Sled 12 godini giobelsova propaganda vse pak neshtata zapochnaha da se izbistrqt.E, kakvo sledva Raichev ot tuk natatyk?Ochakvame prodyljenie....
Сметката моля4
Преходът свърши и е време за разплатата
Свежарков Перестройка - перестрелка - перекличка - Райчефф-ците вземат самолет за Петахтиква.
Alexandre6
Че кой и беше майстора

на тази нова премяна,

то се знае, то се знае,

- комсомолската смяна.

Alexandre7
Власт голяма искам ази,

че съм страшен харамия,

де що има жив разбойник

аз до крак ще ги избия.

-Мафия за мене няма,

ще я смачкам на пестил.

-Кротко, каза му Иван-а

да не станем за резил.

Devil Ще се опитам да направя превод от райчевизъм на български:

"Преходът свърши" - краденето свърши, кой крал крал, кой блял блял. Да живее диктатурата на престъпниците. Не им търсете сметка, а се примирете и хомота си влачете. Не е вярно, че няма още за крадене. Апропо, социализмът още повече ми се издига в очите. Толкова много е било съградено по негово време, та още има за крадене.

"Дълбоката криза, която е обзела Съюза на демократичните сили, е свързана тъкмо с изчерпването на идеологията на прехода като идеология на тази партия." - Каква идеология в СДС, какви идеи. Единствената идея на СДС е била и е: дайте кой какво може да крадне безплатно от това, което е изградено при социализма под формата на приватизация. С преводаческа заплата се купува гараж, който и най-богатият адвокат в България не може да си позволи. Явно преводаческите заплати са различни - едни са за Димитри Иванов, други са за Надежда Михайлова. Крадването е тясно свързано с наличието на властови ресурс. Няма го властовия ресурс - няма го и СДС. Бегайте да бегаме към новия властови ресурс. Тук няма никаква идеология, уважаеми Райчев.

"което се осъзнава от червените лидери" - г-н Станишев е с общоизвестен произход и не лявата идея му е на сърцето, а овладяването на властовия ресурс в България от неговите кръвни събратя. Ще го овладеят чрез БСП, която вече успешно са подчинили. Затова ни подготвя и Райчев. И ни предупреждава "Само да не започнем от бедност и простотия да преминаваме още нанякъде другаде ..." Само това може да обърка пъклените им планове. Съжалявам - бяхме ограбени до голо - прости шопи със сопи ... Народ.

Judas Priest Колкото и да не ми се вярва, ще се наложи този път да се съглася с Атила. Точно така е хунски вожде, точно така. Сбъднаха се мечтите на приятелския кръг на Люса живкова, построихме социализма с човешко лице. И затуй сега не щат да мърдат от това положение. Не щат да мърдат наникъде от простотията и бедността, в която вече половин век ни принуждават да живеем. Защото, колкото и да ми сочите Димитри, комуняги, ако не е простотията и бедността, то вие, комунягите, ще сте живи от глад умрели. Простията и бедността ви хранят. И лицемерието. Ето защо толкова му се радвате на димитри; щото той доста успешно създава илюзия за лявото интелектуално.

Та наистина. колкото и да го въртя и да го усуква Райчев през последните няколко съботи, накрая изплю, каквото имаше да еякулира - преходът бил свършил. И е прав и греши господинът. Свърши вашия комунистически преход. И колкото и да не ви се верва, почва нашия. В неговия край комунистическите зурли жално ще гледат иззад решетките, където ще сме ги турили, та да си живеят на воля в бедност и простотия и да не пречат на на хората да се стремят към просперитет и лично щастие.

Screaming for vengeance

Alexandre10
Никой, никой, то се знае.

Както беше казал - Ботев.

А на гроба ти незнаен

ще да плаче ... Марко Тотев.

Rikаrdo11
За някои неща си прав, но това с идеологията .......?

Единствената партия в тази държава с ясна идеология е СДС. Колкото и да не се харесва, но това е така. Затова е признат и в политическите структури на Европа. Каква е идеологията например на Бакърджиев /беше земеделец на Танчев, после нам ти какъв земеделец, после седесар, сега либерал (десен)/. След снощното му държане в предаването на С. Трифонов просто се видя, че каквото му се плати - такава ще му е идеологията.

SultanBg Judas Priest се съгласява с Атила.

Аз се съгласям с Judas Priest

Думите му звучат така:

Вече половин век ни принуждавате да живеем по човешки. И затуй сега няма да мърдате от това положение, което ние (за броени години) създадохме: Охолство и богатство за нас, простотия и бедност за вас.

Да-ааа, тъжно е за българина, Радост за Judas Priest

Подтвърждаван от Андрей: Факт, факт, факт.

SultanBg И Rikаrdo е прав. Сдс-то има идеология. Да вземе на народа имота.

Поласкан съм все пак. Андрей се вдъхновил от постинг мой, как Мургавият идеолог поведе българите и доведе до тук, кат' правъзгласи: Татово време ви даде работа и хляб. Само с хляб и работа се не живей. Трябва ви простор и свобода, и Нато и Европа . Аз ще ви приватизирам банки и имоти. За жена ми, дъщерите и братовчеди. За туй ще сте свободни, макЪр без хляб и работа. Ето ви Европа.

Минавам от тук Свърши така, както започна. С безразличие на тези, върху съдбите и кокалите на които този преход е минал.

Погледнете тези душички - изхвърлените от армията капитани и майори. Плачят и хленчат - как така, ние сме войници и можем всичко. Така и не разбраха горките, че тяхната армия е разбита и разгромена зад гърбовете им от собствените им водачи и стана непотребна на никой

А тук мъдрите посетители на салона, наречен модерно форум коментират дали е идологията или нещо друго е това, което те наблюдават и коментират.

Не е идеология, а просто израз на бедната и дребнавата душица

Razbirachev

Нещо пак не съм в час. Кога започна че, и успя да свърши(прехода де) По какво се позна и как Андрея сал едничък го разбра. Значи така: 12 години червени и сини безпринципни(разбирай безпартийни) тарикати си развяваха байраците на наш гръб като отвреме на време позаделваха нещо за себе си. Последно време се понамесиха и малко жълти( просто за цвят) и изведнъж изтапанчва се Андрея и казва - свърши. Какво свърши бе Андрея? Свърши за крадине или изпапкахме краденото нещо не разбирам? Тя България да не е ООД че, да фалира? Андрюша, Андрюша последно време се обърка съвсем с жестикулациите. Нищо , ама нищо не разбираш( най-вероятно се правиш на пръднал) Човешката история се оказа наистина някаква спирала само че, движеща сила там са борбото за власт , желанието за повече "имане" нака че, просто да се истъпанчи някой и да каже "свърши" - аман. Все едно някой да ревне "спря" за земята. Тъпо , Тъпо, Тупо!!!! Не само че, обществото ще тръгне в друга посока и ще търси нова форма на самоопределяне но, и това ще стане и доста скоро и то заради мизерията и простотията.

Анонимен16
През прехода история и литература нямаше.

Аритметика и театър “Биг бъглъри” имаше.

Анонимен17

Биг бърглъри

PICKWICK Много добра "жестикулация". А. Райчев несъмнено е прав, макар че може изключително много да се спори по повърхностни детайли. В основата си това, което пише е абсолютно вярно. Постигнахте абсолютния обективизъм, г-н Райчев, поздравления.
Нептун Devil,

Много точен превод на жестикулациите.Радвам се че почти никой от форумците не се " връзва " на перестройчика-манипулатор. И за капак на наглостта му, накрая пак не е пропуснал да спомене че според него ще е голяма простотия ако се появи някоя нова ( не дай си боже защитаваща националните интереси на Б-я) която да е алтернатива на досегашните продажни лапачи. Истинският преход към политика защитаваща българските национални интереси едва сега започва. Точно това го тревожи циониста Райчев.Впрочем според мен наистина няма да се появи някаква чисто нова партия. Просто сега действащите партии ще бъдат принудени от електората си да бъдат национално отговорни.Народът ни не може да бъде отново тъпо политизиран.Още по-малко рекомунизиран. Гладът ни научи да сме прагматични. Никой вече не се лъже от празни приказки.Справка - рейтинга на НДСВ.Още по малко на Райчевите перестроечни жестикулации.

левски СУЛТАНЕ
Волтер Ей, пак не разбрахме, че и този преход е свършил. И сега като не сме в преход, каква е разликата? Щото нещо не забелязвам някаква промяна. Единственото, което е сигурно е, че почнеш ли да четеш политолози и социолози, не вярвай на нито една дума. Едно време от 1945г. до 1960г. беше прехода от капитализъм към социализъм/според учените глави/. След това социализЪма победи "окончателно и безвъзвратно"/пак според същите глави/. След това се оказа, че не бил победил съвсем окончателно и започна прехода от социализъм към капитализъм/пак според същите тикви/. Сега Райчев пуска официално съобщение, че този преход бил свършил. Предполагам, че в най-скоро време същите "учени" глави ще обявят прехода ни от капитализъм към феодализъм. С нетърпение чакам и този преход да свърши по-бързо, че да отиваме да си дълбаем и оборудваме пещерите и да запасваме боздуганите.Така в историята ще бъдем единственото живо поколение преминало през всички обществено-икономически формации само за някъде 50-тина години./За робовладелския строй не споменавам - сещате се защо./
PICKWICK Аз не виждам защо трябва да се очаква някакъв конкретен резултат от края на прехода. В края на краищата преходът е една медийна измишльотина, която на практика отразява не толкова преминаването от един строй към друга, а психологическата нагласа на населението. Виж, ако става дума за реформи тогава вече може да се чака резултат и такъв определено е налице, но също така определено не е лицеприятен.
Сибила Преходът завърши…….обаче от какво към какво ? Ние какво общество сме сега?

Г-н Райчев го обяснява и може би е прав, че от комунистическо сме преминали към пост-комунистическо общество. Обаче не към капиталистическо /сега този термин не е на мода- наричаме го – пазарно.Не е съвсем точно, че политиката и политическото разделение са се изпарили от главите ни /виж непресекващите разпри на цветните участници във форума/.

Докато не престанем да смятаме, че държавата ни е причина за всичките ни неволи и радости в живота, няма да може да се счита, че преходът ни е завършил. Вдигат цената на тока и парното – държавата, дупка по пътя ни разбила колата – държавата. Бананите скъпи-държавата. Фалирал вече частен завод – не собствениците му виновни, ами държавата. Примери - безброй.

Комунизмът още ни е в главите – разбирането, че матушка - държава-партия обгрижва дечицата, или пък не, никога не ни е напускало.

Изводът е тъжен – преходът ще завърши, когато Мойсей извърви 40 годишната си обиколка в пустинята.

Анонимен24
Джудас, виж го прехода ТУК
Alexandre25
Собрались как-то Сократ, Платон и Аристотель попировать в честь великого бога Пана. И стали состязаться, кто произнесет лучшую речь в его честь. Поднял было Сократ чашу с молодым вином, но его внутренний голос-демон перебил внешний голос. Сократ по привычке сказал, что ничего не знает и замолчал. Попробовал Платон выступить с похвалой, но в это время его душа витала в экстазе по занебесной сфере, и он забыл, что нужно припомнить. Попытался Аристотель что-то придумать, но поскольку его Ум-Перводвигатель в это время был неподвижным, то у него язык пристал к небу.

Тогда разъяренный Пан пожаловался своему папе Гермесу на неучтивость философов. И Гермес незаметно подлил им в чаши волшебные зелья. Сократу досталась цикута. Платону - фармакон, а Аристотелю - аконит. Выпили они свои напитки и превратились в разных животных. Всезнающий незнайка Сократ стал оводом, сиракузский мечтатель Платон - лебедем, а перипатетик Аристотель - сороконожкой. И заповедовал Гермес, что не вернет им человеческий облик до тех пор, пока философы не перестанут объяснять мир. Поспешили тогда оборотни к Карле. Овод укусил его в нос, лебедь тюкнул в темя, а сороконожка защекотала под бородой. Осенило тут Карлу и он изрек тезис, объясняющий ошибки его предшественников: “Философы лишь различным образом объясняли мир, но дело заключается в том, чтобы изменить его”.

В чего ли Гермес превратить один день нашего дорогого Андреа?!!!

Cruella de Vil Когато Райчев казва, че преходът е завършил трябва да уточни за кой преход става дума. Ако говорим за икономrчeски преход, то нещата бяха ясни още преди 10 години, когато се появиха едрите "честни частници". Те полека-лека източиха фирмите и ги доведоха до фалит (сещате се за пиявиците на входа и изхода). През това време на народа му беше внушавано, че приватизацията е нещо много лошо и гадните капиталисти ще приберат предприятията за жълти стотинки. Един известен наш икономист, съветник на Ж. Виденов твърдеше, че трябвало да се налива в държавните фирми, за "да се вдигнели на крака". Това, което се наля отиде в нечии джобове, банките изгърмяха и държавата на практика фалира.

Интересно ми е защо това обстоятелство в повечето случаи се забравя.

Предприятията се продадоха за жълти стотинки с няколко години закъснение, когато повечето от тях бяха практически фалирали и имаха огромни задължения. Това породи недоволство сред населението - разпродават държавата! Едрите български капиталисти се почувстваха застрашени - зер като дойдат чужди инвестиции тяхното монополно положение престава да съществува. Затова и започнаха пропгандна война срещу правителството. Стигна се дотам, управляващите да бъдат обвинявани дори за битови убийства. Сега в момента имаме случаи на престъпна небрежност в армията и болниците - защо никой не протестира?

Далеч съм от месълта да оправдавам правителството на Иван Костов за грешките в управлението и корупцията. Всеки трябва да си понесе отговорността. Но не по начина, по който се прави днес - като се демонизира една личност, която пое отговорността за управлението на страната в най-тежкия момент от 12 години насам. Да се нарича провал това управление е най-малкато некоректно. Още повече след една године управление, което ни предложи НДСВ. Развитието на страната пред последната године показа, че слуховете за ограбване на държавата са били доста преувеличени. Защото засега държавният ресурс си остава същият.

Ако авторът счита, че преходът е завършил, то това е много лошо. Защото, както се казва, ако не знаеш къде отиваш, ще се отзовеш не там, където искаш. Аз не вярвам, че повечето от хората са искали да бъдат точно тук и затова смятам, че преходът ще завърши тогава, когато се отзовем където искаме.

Относно политическия преход - той завърши още когато страната премина към многопартийно управление. Аз лично не виждам с какво появата на НДСВ измени политическата общата политическа картина. Нормално е партиите да имат периоди на възход и кризи, да идват нови партии и движение. Нито двупарнийният нито многопартийният модели сами по себе си са лоши или добри. Разбира се, главният победител от идването на НДСВ е БСП, защото вместо един сравнително силен и добре организиран съперник в момента има срещу себе си аморфна маса без ясно политическо лице. Така социалистите бяха изтикани на гребена на вълната без самите те да имат и най-малка заслуга за това.

Редактирано от - Cruella de Vil на 15/6/2002 г/ 13:08:48

PICKWICK Не се чете достатъчно тук и то внимателно. Според мен, авторът много добре е обяснил за кой точно преход става дума още повече, че той е само един. Тук изобщо не става дума за приватизацията, за корупцията и прочие. Тя е просто следствие от прехода. Да не говорим, че е най-вече резултат от манталитет, който ние винаги сме имали, но не сме го знаели по простата причина, че твърде отдавна сме били свободна държава и то царство. След това сме имали чуждо владичество, а след това нещо, целящо да бъде комунизъм, но така и не станало. Затова сега на много хора им е трудно да разберат откъде им идват проблемите или пък им е трудно да приемат (ако са се сетили), че проблемите им идват от тях самите. Не можем да говорим за виновни политици, фирмаджии и прочие при положение, че те са част от нас и ние много е възможно да не сме по-различни. По този повод се сещам за изключително комичния период на така наречените пирамиди. Тогава фараоните бяха виновни за положението в страната. А, в същност виновните си бяха алчните и неграмотни хора, които се юрнаха на нереално високите лихви. В този смисъл поговорката "Не е виновен този, който яде зелника, а този който му я дава" доказва самосъзнението на българина - да сочи с пръст и да казва "ТОЙ БЕШЕ". Такава поговорка няма в никой друг фолклор, така междудругото да вметна.
Атила Скъпа Сибила, за съжаление е точно така. Цената на тока и парното не го увеличаваме аз и ти, а държавата. Тока щеше да е 4 цента! О.К. вече е четири. Само че е на път да стане десет. Кой ни баламосва? И как ще го плащат повече от половината български граждани? "Вече частните заводи" бяха продадени от държавата вече фалирани /от държавата/, за жълти стотинки, та приватизаторите /"плът от плътта и кръв от кръвтта" на тези от държавата/ да приберат некой-друг лев от скрап. За дупките по пътя не те разбрах! Да не би да предлагаш гражданите да се сдружават, да закупуват техника и асфалт, и да плъзнат по пътищата, доказвайки че не разчитат на "матушка-държава". Мисля че вече плащаме доволно високи данъци. И все повече ще плащаме. Доколкото ми е известно ги плащаме на държавата. Защо? Общественият договор просто не се състоя, освен в митингаджийските гръмки слова от началото на деветдесете.

Прави са болшинството от участниците - "техния" /на перестроечната и пост-перестроечната клика/ преход свърши. Нашият тепърва започва. Това ги плаши.

И нещо за последно - вчера бях в с. Руен, Бургаско. 100 процента турско население. Работят кмета, секретарката му, пощаджийката, ходжите и още 20 души. И знаеш ли какво ми каза бай Ахмед - "при комунизъма работехме всички /а те работят здравата/, построихме трикатни къщи, ходехме на море, децата ни учиха, имахме коли, дори театър с въртяща се сцена започнаха да строят /в с. Руен!!!/. Сега гладуваме, децата ни ги няма, и си светим с газени лампи." Ако не беше силното им трибално чувство и необяснимото за мен боготворене на Доган, тези хора са 100процентов потенциален електорат на БКП, независимо от гаврата с имената им от преди 18 години. Изводите ги оставям за по-умните от мен, Круелка примерно, аз съм само един прост конярин.

Предлагам им на дьо Миндя и другаря Райчеф да идат до Руен и да им обяснят: Миндя, че са тъпанари и лентяи, а Райчеф, че това е, братя, прехода свърши, радуйте ся. Може и Ваксеберг да иде с тях, да им разясни технологията на злото, та белким, от силните емоции, за ден-два, да забравят лука и хлебеца и газените лампи.

Йори Преходът свърши! Аре, че ще метем!
Анонимен30
СУЛТАН

Ето ти една част от хората, които отнеха имота на българите:емил кюлев, илия павлов, васил божков, петър манжуков, денис ершов, красимир премянов, димитър иванов, бриго аспарухов, емилия масларова, емил хърсев, стоян александров, христо александров, петьо блъсков, андрей луканов, тоше тошев и още много подобни и кредитни милионери и те всички нямат нищо общо със СДС!

Alexandre31
POURQUOI les POLITIQUES ONT ENLEVÉ NOS le BIEN Et L'ARGENT ?

"Le village Universel", globalism, l'impé rialisme, l'inté gration, mondialism, la corporation multinationale, l'organisation Universelle commerciale et le cosmopolitisme sans famille - aspects tout cela diffé rents du mê me phé nomè ne, dé jà le siè cle du repos ne donnant pas aux philosophes pensant globalement, les politiques, les é conomistes, les businessmen nous dé signons aux é crivains. Mais le phé nomè ne mê me trè s simple - soudain s'avé ra, que la Terre petit et, comme ni est é trange, ses montants(tailles) et les ressources ne s'accroissent pas avec la croissance de la population. Qu'est sinistrement injuste par rapport à tout vivant. Mais, nos ont assuré les politiques le futur aux filles.

Сибила Атила, вожде, ето че и ти си пример за едно такова “централизирано” мислене. Поддръжката на пътищата е в задълженията на общините, т.н. местно самоуправление. Тези общини ни прибират данъците, които непрекъснато увеличават, но не става по-чисто, по-бездупчесто и по-безпомиярско.Да , данъкоплатците, както е във всички цивилизовани държави, трябва да изискват отчет за разходите на средствата , набавяни от данъци и има начини да се постигне това, ако не се вторачвахме толкова и само в държавата , която считаме по стар навик за отговорна за всичко.

Цените на бананите си ги вдигат търговците-ако не искаш –не купувай. И държавата не може да им каже “гък”. Заводите са фалирали, защото ги е купил някой син братчет, който в “честно състезание” е победил голям западен инвеститор. Не е вярно, че само източени предприятия са продадени “за скрап”.Половината си бяха печеливши, а печалбите им и материалните им активи са в джобовете на щастливите собственици, а работниците им са в заслужен отдих по домовете. Цената на тока и парното е пазарна и държавата не би трябвало да я контролира.

Но ние искаме да живеем в пазарно общество, без обаче да се съобразяваме с пазарните механизми. Ето защо говоря, че преходът ще завърши, когато предното и нашето поколение се преселят във вечните ловни полета, макар това да си е само черен хумор.

PICKWICK Сибила Проблемът с мръсните улици и околоблоковите пространства, градинките и изобщо навсякъде не идва оттам, че общините не използват добре парите, които събират от данъци и такси, а оттам, че много българи смятат, че защо да си хвърлят боклука в кошчето, като има някой на когото се плаща заплата за тази работа. Да, навярно е така, обаче можеше да не му се плаща заплата, ако например си хвърляхме всички боклука, където трябва. Пък тези пари да се използват за нещо друго. Изобщо проблемът е и с гражданската съвест. Ще дам пример. Преди години бях в Германия и в съседната къща хората си бяха построили външно стълбище, но не бяха сложили парапет. Тогава друга съседка се обади в полицията и въпросните съседи бяха глобени с огромна сума затова, че тяхното собствено стълбище е опасно за тях самите. Имаше много други подобни случаи, които няма да изброявам сега и на много хора вероятно това ще се стори клюкарщина. Тази клюкарщина обаче има повече от очеваден ефект в Германия, където няма страх от полиция, а от закона и най-вече, както казах преди малко от удара по парите. Защо да платя глоба като мога да мина по-евтино като си направя парапета. Елементарно, Уотсън, няма ни палатката.
Анонимен34
Добре си бяхме при Тато... Костов ни разграби, Костов ни съсипа...
Alexandre35
Si n'est pas venu Sa Majesté pour les é lections Parlementaires, BSP vaincrait, mais SDS, de l'animosité, incendierait le Parlement, le palais Pré sidentiel, le conseil Ministé riel et toutes nos maisons.
Нептун Сбогом за шест месеца форумни приятели и опоненти.Следващата сряда Нептун се потапя. Надявам се за толкова време да не ми ръждяса тризъбеца.

Благодаря на всички за интересните мнения. Пожелавам на всички партийно пристрастни да допринесат за утвърждаване на патриотичното начало в политиката на партиите си. Нека по -малко се плюем и да спорим само за политиката чрез която родината ни ще заеме достойно място в Европа и света.Нямаме причина да не се гордеем с народа и историята си. Почти всички живеещи в емиграция го знаят. Ние с нищо не сме по-лоши от другите. Ако имаме някакъв проблем той е във взаимоотношенията помежду си.Надявам се че след премахването на " дивата" политическа поляризация и този ни проблем постепенно ще отпадне. И като последно - не се поддавайте на ционистките провокации да направят народа ни антисемити и фашизоиди. Определено има среди в България които провокират такова политическо развитие за да имат повод да ни унищожат.Спасението ни отново е в Християнските ценности и българската култура и образование.

Поздрави за всички. Нептуна

Сибила ПИКУИК, аз също мога да се скъсам от примери за това, как в цивилизованите държави, хората си знаят гражданските права, но и отговорности също. В Швейцария ходих една седмица с велурени обувки, без да ми се наложи да ги изчетквам, Стисках си в ръка хартийка от дъвка, защото на улицата не можеше с лупа да се открие барем едно боклуче. В излъсканите входове на жилищата, пред вратите, стояха поставки за чадърите на собствениците, без никой да ги краде. По уличните стълбове, висяха панери с живи цветя, а в бистри езерца плуваха безброй

златопери рибки. Но общината , все пак, всяка вечер миеше улиците с някакъв ухаещ сапун. Ние тук, разчитаме на дъжда, а чисто е само пред кметството на “Московска”, за не посърне, предполагам, усмивката на кмета. После един швейцарец ни дойде на гости и питаше дали може да се изкъпе след 10 часа вечерта, за да не притесни съседите. Понеже , както предполагаш, му откраднаха паспорта и Швейцарското посолство му издаде нов за бая пари, си замина една седмица по-рано, за да си ги отработи. Замина с невероятно съжаление, защото не знам защо, му хареса много България, но беше непоколебим. Изтъкна ми много предимства на България, като например, че хората се смеели, докосвали и поддържали един друг, което в студената Швейцария не можело да се случи, но това е тема на друг разговор.

Анонимен38
Ano 34,

Vous avez droit l'ami.

Si vous parlez cela et ont dé posé la main pour le coeur.

PICKWICK Сибила като каза за обувките се сетих, че точно този пример ме шокира най-много в Германия. Когато един път заваля дъжд и аз бях с чисто нови обувки бях на път да почна да се ядосвам как ще идат зян горките, но като се прибрах те бяха мокри просто все едно съм ги сложила под чешмата и нямаше грам кал. Но, това си личи и от отношението на хората към себе си. Сега не може да искаш от човек, който се къпе само по празници да поддържа и около себе си чисто.
Графът Най-после някой да има смелост да каже истината “ТОВА, КОЕТО Е, ЩЕ БЪДЕ”. В обозримото бъдеще на живите днес българи. Това е, приятели, харесва ви или не! Не ли? Да, ама на десетина процента “инициативни” им харесва! И защо на вас не ви харесва? Нали имате свобода на словото, на пътуването и т.н. Да не би да сте “комуняги”? Къде оставихте “новата ценностна система”? Е, вярно, че ценностите са в джобовете на малкия процент, но за вас пък е системата... И утешението, че се къпите два пъти на ден (който има възможност, разбира се!).
E.T.41
Raichev prestani da lxjesh! Prehodxt v bxlgaria nikoga niama da svxrshi! SDS izpadna v tova polojenie zashtoto izgoni vernite si hora kato Phil Dimitroff & Eddie Sugareff. No te se vxrnaha i shte vzriviat mavzolea kakto triabva! Treperi! Sled vkluchvaneto v blizko bxdeshte i na Ivan Costoff bxlgaria i vsichki comunisti v neia shte bxdat izravneni sxs zemiata kato s tornado! Nekadxrnitzi govoreshti za muzic i culture kogato nevejiat narod hodi v dripi i iska technicheski izchadia kato Cozlodui!

Skrii se raichev! nikoi ne te slusha!

Атила Сибила, скъпа, какво според теб представлява държавата?

И какви са и обязаностите? Има ли въобще такива?

-------

пп - а това за цената и тока на парното все едно не съм го прочел. Свещените думи преди бяха едни, сега - други. Само като ги изречеш - и опонента ти е автоматически сразен. Произнасянето на свещената аксиома "пазарен", "пазарно", "пазарни", като единствен необорим аргумент, за мен, е еквивалентно на произнасянето на "план", "планово", "планови" или "това са законите на демократическия централизъм"! Ако посмееш да изкажеш мнение, в зависимост от поредната "историческа епоха", ще бъдеш обявен за империалист в единия случай, и за комунист в другия!

Сибила Атила, вожде, аз за съжаление не съм икономист, а само един отнесен филилог.

Мъжът ми е икономист и сигурно би ми се присмял, че се опитвам да го обяснявам с неточни думи. Държавата е, която създава законите/нормите/ на развитие на обществото- т.е. рамките. Нейна грижа са полицията, военните и отбраната на страната. Предполагам, че е длъжна да поддържа и известен брой държавни болници за бедни/колко грозно звучи/ и училища /също/. В някои държави има национални железници, в други не. В Щатите например няма държавна собственост, във Франция, голяма част от собствеността е държавна. Различно е. За съдебната система – не ми е ясно. Държавата си поддържа определен брой държавни служители/между които и данъчни/ и си им плаща. Въможно е да съм пропуснала нещо. Сигурно. Но в общи линии е това. Всичко друго се регулира на основата на частни взаимоотношения.

Положението с цената на тока и парното е толкова лошо, защото предприятията, които ги доставят и произвеждат са монополисти. Като се приватизират и станат много, конкурирайки се помежду си за клиенти /както стана с Глобул, Мобил тел, Мобиком/ цената им ще спадне.

Така си мисля, че е, брате мой. Жестока борба за оцеляване, но навсякъде в капиталистическите общества е така. Трябва да се проникнем от тази мисъл иначе все ще се вайкаме и все някой друг ще ни е крив.

Не те обявявам за комунист, Боже опази. Разбирам и съм съпричастна с горчивината на думите ти , защото у нас преходът беше много болезнен и несправедлив и изпепели много надежди и очаквания.За съжаление, оцеляха само акулите. Всички други се опитваме да лекуваме раните

в душата и да събираме малкото парченца доброта, оцелели след бурята.

Кураж, брате мой.

sasoss Атила,

привет от слънчевия любим град!

Все някой ни оправя, все някой върши преходи или най-общо казано ни прекарва. Волно или неволно резултатът е един - постепенно се научаваме да си отстояваме интереса - с помощта или като в общия случай, въпреки политиците. Аз и преди съм си признавал, че съм егоист, но когато всеки го осъзнае и вземе мерки в тази насока, нито костовци, нито виденовци, а още по-малко райчевци имат шанса да ни прекарват оттук натам или където и да е. Лошото е, че от това прекарване много от нас насилствено стигат до този извод. И идва момента когато ние насилствено налагаме нашите интереси на изброените. Да не се впускам в примери. Лошото е, че се губи време с тези крайни мерки.

Преходи, перестройки - дреме ми на ... На много хора май вече им дреме там - най- бързо ми идва на ум, че 1 млн се осигуряват на минималното. И затова все по често ще се оказва, че политиците вместо да спринтират по перпендикуляра, трябва да догонват по правата.

А Райчев го виждам като един регулировчик с неговите жестикулации, който се опитва да даде някаква посока, но в общия случай се оказва стъпкан от направляваните. Въпреки това май Райчев по един или друг начин си е резервирал местата по възможните кръстовищата. Ние да му мислим как по бързо ще стигаме до тези кръстовища!

За да не се стига до излишни спорове ще включа редом до костовци, виденовци и симеоновци.

Редактирано от - sasoss на 15/6/2002 г/ 17:21:17

sasoss Нептуне,

как беше? - 6 фута под кила! Чакам момента когато няма да имаш проблеми с достъпа по всяко време и на всяко място.

Сибила,

една заядлива забележка - пътищата не са проблем на общините, а на държавата в лицето на ГУП. Все пак държавата събира пътния данък, а не общините. И в продължение на егоизма - колкото повече хора съдят ГУП и печелят обезщетения за себе си, толкова повече ще им пука на държавните служители, защото може да дойде един момент, когато бюджета няма да стига за обезщетения, а тогава те ще останат без бюджетната си заплата. Пък и общините да бяха.

ЕТ,

само отбелязвам присъствието без да съм чел добре обмислените ти лозунги. Все още чакам нещо science fiction за ядрения синтез.

Хаджи Ахил Ако човек чете твърде много вестници може да остане с впечатлението че БГ прехода и студената война свършват поне веднъж годишно. Ако някой просто си търси поводи за пиене - Наздраве! Ако говори сериозно - по добре да се хване с пиенето. От как някъде по време на Наполеоновите войни в разни брадати глави се е зародил проектът за модерна България, тя все прехожда. По простата причина, че все наваксва спрямо някакви западни модели и се опитва да се модернизира. Самият социализъм, от който прехождаме сега, беше един мъртвороден опит за модернизация. Вярно е, че приватизацията е към края си, че вече никой не спори за НАТО и ЕС, но на нас тепърва ни предстои да си изясним за какъв дявол ни беше всичко това. Никой вече не говори за политика, не защото няма какво да си кажем, а защото политиката в Бг все повече се отдалечава от реалните проблеми.
RAY RAI4EW, KOLKOTO PATI PRO4ETA NESTO OT TEB WSE POWE4E SE UBEJDAWAM KOLKO NENADMINATA E JENA TI .WMESTO DA SPISWASH WAW WESTNIKA STO NE SI STOISH W KASTI , ZA DA I POMAGASH W DOMAKINSTWOTO I OTGLEJDANETO NA DECATA ?

KAK TAKA RAZBRA 4E PREHODAT E SWARSHIL-SAN LI SANUWA , PRI SHAMAN LI HODI ?

BUROW E NA MNENIE 4E NA WSEKI 45 GODINI BG ZAPO4WA OT NULATA , A PAK AZ MOGA DA TI ZAIAWA , 4E SLED 1944 GODINA BG PODOBNO NA RUSIA ,/ KOIATO NIAMA KAKWO DA MISLIM ZASTOTO E BOGATA STRANA/ WSE E W PREHOD I INTERESNOTO E , 4E PREHODITE NI SA SHODNI .

рыжий человек 31. БАСНЯ

Один человек небольшого роста сказал: "Я согласен на все, только бы быть капельку по выше". Только он это сказал, как смотрит - перед ним волшебница. А человек небольшого роста стоит и от страха ничего сказать не

может.

"Ну?" - говорит волшебница. А человек небольшого роста стоит и молчит. Волшебница исчезла. Тут человек небольшого роста начал плакать и кусать себе ногти. Сначала на руках ногти сгрыз, а потом на ногах.

* * *

Читатель, вдумайся в эту басню, и тебе станет не по себе.

Атила Сибила, скъпа, Сасс -

Сиби, виж, аз пък съм само един бивш вожд, настоящ ординарен конярин, но все пак има некакво мнение - малко по-различно от твоето. Държавата не просто дава рамка, държавата определя какво ще е рамката - дървена, желязна, бронзова, сребърна, златна, с орнамени или без, ръчна или серийна изработка... И имено това определя живота на живеещите в дадена държава.

Америка е по-пазарна от Швеция, но в Швеция се живее по-добре. И това не е само в резултат на "пазарните принципи", а на дейността на държавата. На мен лично, не ми е сладко питието, когато виждам на отсрещния тротоар бабите ни да ровят из кофите. Горчи ми.

Сасс, многото повтаряне, че си егоист, ме навежда на мисълта, че не си, но това, за което говориш, го разбирам напълно, и още по-напълно съм съгласен с теб!!!

Преди два дни бях в любимия град, но за малко. Но.. след месец - за цял месец

Хубаво е, че ви има. Бъдете здрави.

Хаджи Ахил Още по темата от Т. Москов:

- "Комунизмът си отиде, простакът остана" е мисъл на Станислав Мрожек. Вашият коментар?

- За мен, първо, комунизмът никога не си е отивал, тъй като всичко, което се случи в България, беше дело на комунизма. (... )Всичко това е един фарс.

А колкото до простака, такава дума на други езици няма. На английски примерно много трудно се превежда тази специфична балканска особеност. Простакът винаги ще шества тук поради малокултурието и откъснатостта от света. Сега има някакъв телевизионен допир до останалия свят, но хората не знаят езици и всичко е криворазбрано. И криворазбраната цивилизация по този начин я възприемат.

- А как гледате на глобализацията?

- Ние имаме само интерес от глобализацията. Защото само така можем да се допрем до някакви механизми, които са валидни за това, което се случва навсякъде по света. Ние имахме шанса по уникален път да продължим да развиваме страната си, но тръгнахме да повтаряме модели. Откъде ще се вземат у нас богати хора, които да приватизират? Кой може да има пари освен тези, които са ги откраднали? Фактически това, което се случва в България, е да се узакони крадецът.

- Говори се и за целенасочено опростачване на обществото ни.

- Да, така е! (...)Има някаква, не знам откъде спусната стратегия, човекът у нас да се направи елементарен, с глуповати дребни желания за живота.

Гн Фотон Да бе свършил бил, според Андрейката, прехода на България от нещо към засега нищо...

Моята годишна отпуска свърши! Свърши се и с моята илюзия за моята България - нея никаква я няма, останала сал една Природа!

Преходът, Андрейка, според твоята остатъчна марксическа идеология, може и да е завършил с решаване на въпроса за временното притежание на средствата за производство от шепата избрани, къде от БСП, къде от СДС и тук-там промъкнал се някой бабайт. Свестните, бас ловя, тях никой ги не може преброи, ама не се много! Но прехода на България от Социалистическа към Европейска Демокрация никакъв още го няма. Не отричам, брои се започнат. Но нататъка - сивота и примирение.

Децата ни станаха просяци! С големи, широко отворени очи. И какво просят? 20 стотинки! За една вафла! И ти благодарят отпосле. С онези чудни слова на Ботева и Вазова.

А ние думите за какво ги хортуваме?

Белким ни вземе някой за човеци - словесни сме значи!

Все още!...

Хаджи Ахил Атила, прав си. Сибила защитава едни неолиберални теории за невидимата държава. Това си е абсолютно разумна и приета гледна точка, но има и друга - за това че има области, в които трябва държавата да се намесва активно. Америка е богата и за това може да си позволи да е либерална, но дори там нещата не са така- може да няма федерална собственост, но има щатска - нпр. близнаците, бог да ги прости, бяха собственост на нещо като общинска фирма. А и колко е разликата между това държавата да е собственик в някои компании и това непрекъснато да ги регулира, дотира и защитава техните интереси? Виж нпр. военната индустрия на САЩ. На нас тепърва ни предстои дебата за какво искаме да употребяваме българската държава и докато поне не го почнем - никакъв преход не е свършил.
рыжий человек 54. ЧЕТВЕРОНОГАЯ ВОРОНА

Жила-была четвероногая ворона. Собственно говоря, у нее было пять ног, но об этом говорить не стоит.

Вот однажды купила себе четвероногая ворона кофе и думает: "Ну вот, купила я себе кофе, а что с ним делать?"

А тут, как на беду, пробегала мимо лиса. Увидала она ворону и кричит ей:

- Эй, - кричит, - ты, ворона!

А ворона лисе кричит:

- Сама ты ворона!

А лиса вороне кричит:

- А ты, ворона, свинья!

Тут ворона от обиды рассыпала кофе. А лиса прочь побежала. А ворона слезла на землю и пошла на своих четырех, или точнее, пяти ногах в свой паршивый дом.

13 февраля 1938 года.

nesnaecht Sibi.Поздрави и няколко въпроси :

Помисли ли че държавата сме ние Народът ?

Помисли ли и за това че народът възлага развитието на своя живот във ръцете на своите депутати които ще да са ?

Колкото до Франция преди 5 години приватизираха доста големи предприятия стигнали до държавен фалит и по-големият Франсе телеком, Мулинекс, и няколко големи фармацефтични гиганта, сега иде ред и на френската енергетика , Трудно е и тук да убедиш че приватизацията е част от живота на едно предприятие,

За цените на бананите ме караш да се смея : Знаеш ли каква е цената за превози, митници глоби и какво ли не докато стигне до купувача ::::

1Кг = 2франка го купувам във центъра за разпространение, транспорт до магазина 1франк, и сядаш да изчисляваш твоето задължително месечно плащане на ток , вода наем заплата на работника, продавача а и твоята , не забравяи че имаш данъци счетоводства и не знам какво си ! Е я ми кажи на каква цена ще продадеш този фамозен 1 кг банани, и не забравяй да прибавиш това за което работиш ? Със поздрави а забравих Прехода няма начало и край според мен а за по - просто Във кухнята нищо не се изхвърля а всичко се трансформира , Тои Раичев е прав донякъде само за един период от време и нищо ново във кухнята живота ще продължи със или без цитираното от него!

Doctora Уважаеми колеги,

в емблематичния роман на Юлиан Семьонов"17 мига от пролетта", знаменитият Щирлиц съветва :"Много е важно последното изречение".Левият есер Райчев е запомнил това.Ето неговото последно изречение:
Само да не започнем от бедност и простотия да преминаваме още нанякъде другаде...

Какво значи това? Всички до тук са безусловно прави, твърдейки чепреходът, т.е. краденето свърши..Аз не зная дали въобще понятието преходсе използва правилно.Преди 12 години, ни убеждаваха, че нашият преход прилича на прехода на евреите, водени от Моисей.Това поне бе инвенцията на Фил"Кенеди"Димотров.Всъщност определенията са други:"Великата криминална революция" или "Голямото плюскане"...може да продължите и с други аналогични определения.

Сега левият есер Райчев , твърди като в един известен италиански филм:Следствието приключи, забравете.Но последното му изречение съдържа всичкия страх, че обществото никак не е съгласно с новата стратификация и новите бонзи.И от името на богатите и умните той предупреждава бедните и простите да не вземат да правят глупости...Или както се гордееше неговият обозепочивш ментор, Луканов Андрей Карлович нашият най-голям успех е , че не окървавихме прехода .

Но ние вече знаем, че има и безкръвни убийства...

Та следващото действие ще бъде преброяването. На богатите и умните и бедните и простите. И няма да бъде под звуците на Тайсън кючек , вЕрвайте ми.

Анонимен56
итието на един кадрови психолог

От Герго Манчовски през Иван Т. Иванов до Илия И. Илиев или Добри Кожухаров

В зората на демократичните промени в началото на 90-те години в първия печатен флагман на “честните частници” - в. 168 часа, изгря звездата на един нов “журналист”. Името на Герго Манчовски се появяваше периодично под обширни психологически портрети на известни политици и общественици в частния седмичник. Психопортретите на тези общественици бяха обилно гарнирани с неизвестни факти от техния личен живот от близкото минало, но умело манипулирани, подчинявайки ги на удобната за автора теза. Така под удара на Манчовски попаднаха Филип Димитров, Жорж Ганчев, Александър Йорданов, Димитър Луджев, Едвин Сугарев, Иван Костов, Ахмед Доган…Статиите за тях се появяваха в момент, който невинаги беше ясен за широката публика, но със сигурност е бил подходящо избран от техните поръчители. Години наред не се знаеше кой се крие зад псевдонима Герго Манчовски. Предполагаше се, че това е събирателен псеводним на някакъв център за дезинформация на "честните частници". Парадоксалното е, че през 1992 г. той беше предложен за журналистическа награда. След това във вестниците на пресгрупата се появиха и други подобни статии, но под авторството на Иван Т. Иванов, а след това и с името Добри Кожухаров. Едва след появата на в. “Монитор” авторът на всички тези материали застана с истинското си име - Илия Илиев, а след “разтърсващите интервюта” със синдикални дейци в “Сцени от народния живот” на “Всяка неделя” - и истинското си лице. Разкривайки самоличността си, много от нещата започнаха да се подреждат.

Илия Иванов Илиев е бивш кадрови офицер от Първо главно управление на Държавна сигурност. Достига до чин подполковник, след което се уволнява. Има медицинско образование, специалност психиатрия, а след това и психология в СУ “Климент Охридски”. В една своя статия във в. “Сега”, където прави анализ на публикувания психопортрет на бившия главен прокурор Иван Татарчев, във в. “Труд” той се титулува и като доктор по медицина и специалист по политическа психология.

Илия Илиев се изявява в Първо главно управление на ДС в началото на 80-те години като преподавател по оперативна психология в школата на разузнаването. Като такъв той е участвал в подбора на кадри и агентура, провеждал е интервюта с кандидати за служители, с хора за извеждане зад граници и др. Поради тези причини се предполага, че той разполага с данни за агентурния и доверителния апарат на ПГУ за редица лица, имали връзки с разузнаването и станали значими след 10 ноември 1989 г.

След атентата срещу папа Йоан Павел Втори е изпратен в Рим да подпомага психологически Сергей Антонов, който вече е под домашен арест. Как го е правил и с какви методи могат да разкажат близките на Антонов. След като Сергей Антонов се завръща в България, подп. Илия Илиев прави постъпки да остане под прикритие в Италия, но молбата му не е удовлетворена, при все че е имал добри контакти с тогавашния началник на Първо главно.

Не е ясна връзката му с Валентин Моллов, вероятно от школата в Симеоново, но след 10 ноември 1989 г. влиза в неговото близко обкръжение и се превръща в момче за поръчки. (Самият Моллов е кандидатствал за работа в Четвърто управление на ДС, но получил отказ с мотивировката, че данните от психологическото му изследване са неблагоприятни.) В Първа частна банка и Съюза за стопанска инициатива на гражданите Илия Илиев изгражда информационно-аналитична служба и става неин шеф. За това на него се приписва и псевдонимите Герго Манчовски и Иван Т. Иванов и авторството на психопортретите в "168 часа". След фалита на Първа частна банка става и специален съветник на Валентин Моллов в Търговска банка “Моллов”.

През 1992 г. д-р Илия Илиев регистрира и собствена фирма “Гивамит” за “бизнеуслуги”. Пет месеца по-късно става съучредител на фирма “Група Алфа” заедно с Томо Борисов и Асоциация за гражданска самозащита. Сред членовете й са Валентин Моллов и Иван Бояджиев, който стана секретар на МВР по време на правителството на Жан Виденов. През 1994 г. Илия Илиев става член на изпълнителния съвет на партия “Нова България”, която беше създадена от ССИГ за участие в парламентарните избори през 1994 г. и която участва в коалиция с БСП, а неин представител - Минчо Коралски, стана министър в правителството на социалистическата партия.

Томо Борисов е близък до структурите на бившите барети и групата около застрахователно дружество “Спартак” и Алексей Петров.

Психологът е бил съдружник в още две фирми с Томо Борисов - в “Алфа транспорт” и в “Алфа строй инвест”, но през 1998 г. прехвърля дяловете си на брата на Томо Борисов - Борислав. В края на 1997 и пролетта на 1998 г. се обявява ликвидацията на друга фирма, в която Илиев има участие - “Валсимекс”, и той е изваден от състава на фирма “Профикс”. Така от предприемач Илиев официално преминава в полето на наемния труд.

С публикацията си във в. “Сега” “Червеният цвят подведе Татарчев - Защо инструментариумът на МВР се използва за решаване на политически задачи на управляващите” той излезе от нелегалност и наруши конспирацията на бившите ченгета. Ден след тази статия в. “24 часа” разкри, че Герго Манчовски и Илия Илиев са едно и също лице. Оттогава до днес д-р Илиев пише за стария си приятел Петьо Блъсков с характерния стил на кадрови психолог от Първо главно управление на ДС. По съвместителство “репортерства” и за “Всяка неделя”.

Хаджи Ахил В едно не си прав Док: краденето изобщо не е свършило. До сега крадоха основно спестяванията, вкл. социалистическата собственост, сега вече крадът основно приходите чрез т. нар. данъчна система. Когато държавата не може да си събере данъците от това следва че някой ще плати и за този дето не си плаща. Плащат даскалите, а бизнеса е в сивата икономика или на тъмната страна на лунта. Не случайно всъщност ние имаме две Българии едната на видимата страна на луната - дето рови по кофите и си брои стотинките и другата дето само от време на време се засичаме с нея по весниците. Докато някой гениален астроном от политическата класа не вземе да открие тази тъмна страна на луната и не постави въпроса за това какво да правиме с нея БГ прехода не е започнал
Кадрови психопат58
Анонимко, и какво следва от всичко това? Можеш ли да пишеш по-добре от Илиев / Кожухаров? А направи го де, да ти се израдваме и ние
Център Диалогични анализи59
Като използвахме метода на Platoon за анализ на метапсихични текстове, стигнахме до първоначалния текст на предоставената ни за анализ статия:

В.Н.: Абе А., пак ли свърши преди да започнеш?

А.Р.: Той прехода свърши, преди да започне, та аз ли?

king Imam slednia vupros kum Raicheff: Ako Simeon ne beshe reshil da se vurne v Bulgaria, koga spored raicheff shteshe da svurshi prehoda???

Za men prehoda e evolucionen proccess v koito se razlichavat tri vajni diala:

1. Ikonomicheski prehod - toi shte prikluchi togava, kogato v Bulgaria se zuzdadat (ili doidat otvun) sposobni suvremenni menidjuri. Kogato horata preotkriat vuzmojnostite si i uvajavat silata na svoia trud, koito gi hrani. Tova vreme idva, no cse oshte e dalechko. Togava na Raicheff-ci, Hursev-ci, St. Aleksandrov-ci i prochia zgan shte se obrushta vnimanie v nai-zapadnalata julta presa i shte lusne nostalgiata im po posttotalitarnoto vrelme. Toest - shte se vidi kolko nesposobni hora sme turpiali!

2. Socialen prehod - obshtestvoto shte se depolitizira. Shte otkriem, che interesite ni ( branshovi, socialni, durjavni) a priori ne mogat da budat zashtitavani ot partiite i tehnite parlamentarni grupi. Shte se suzdadat istinski branshovi organizacii - socialno znachimi, koito shte razpolagat s mehanizmi za otstoiavane na interesite chlenovete si. Tozi proces veche zapochva, za sujalenie obache, triabvashe mnogo da obedneem, predi da se nauchim da si pazim rabotata i hliaba i da ne se hvashtame an manipulacii. I tuk izvurviahme dulug i nelek put za tezi 12 godini.

3. Kulturen prehod- shte preotkriem sobstvenata si kultura i istoria i shte se nauchim da cherpim idei , sili i motivacia ot tiah. Shte osuznaem predimstvata si na pleme jivialo nad hiliada godini na krustoput - suzdalo i suhranilo pismenost, viara i kultura. Kato kajem Levski niama da se seshtame purvo za futbolnia otbor! Shte ocenim tezi kachestva i chrez tiah shte se otvorim za sveta.

Tova e prehoda spored men. Zashtoto kazvaiki prehod, triabva da pomnim otkude trugnahme, i do kakvo sustoianie biahme dokarani ot "komuunizma". Slava bogu, idvat novi pokolenia, koito ne pomniat i ne im i triabva. za tiah e nashiat prehod......

Анонимен61
Хаджи,

ако правилно разбирам Doctora, той не казва, че грабежът е свършил.Нито че пластовете са наместени.Защото по същата логика, неговия постинг свършва така:

Та следващото действие ще бъде преброяването. На богатите и умните и бедните и простите. И няма да бъде под звуците на Тайсън кючек , вЕрвайте ми.

Браншовик62
А като се създаде истинска браншова организация на истинските олигофрени, ще поканим King да я оглави. Няма по-подходящ от него!
na!nozh!63
Идеи много, хортуване всякакво, а действие - нихц.

Предлагам, чудесно формулираните идеи във /Форума да се материализират с активно действие по унищожението на т.н. полит.класа-елит or sth. Стига думи - да преминем към дела! Атила! Вади меча и давай наред!

Артиста Много интересно.На днешната дата през 1763 година Екатерина II издава манифест, забраняващ
произнасянето на необмислени речи, опасни за общественото спокойствие
Хаджи Ахил На нож:

И като бъде унищожена сегашната полит класа ще осъмнем със нова, по нищо не различима от старата. Нали Санкюлотски вече го направи този номер и вкара "нови, неопетнени" хора във властта. А сега открий осемте разлики. Нещо като знаменития съветски биолог Мичурин, прочул се с изнамирането на ябълки, които по нищо не се различавали от круши.

Анонимен66
Ами тогава да обдишваме лайната. Или някои правят пари от това?
Анонимен67
Многоуважаеми Артиста!

На днешната дата са се случили куп неща. Родили са се - измрели - маса народ. Стига с тази артистична избирателност

samo za informacia68
On June 15...

166th day of year with 199 days left (Numerology = 3)

Happy Birthday to:

In 1221, Frederik II, [Strijdbare], duke of Austria

In 1330, Edward, the black prince, prince of Wales (1343-1376)

In 1542, Richard Grenville, English parliament leader/vice-admiral (Roanoke)

In 1553, Ernst, archduke of Austria/governor of the Netherlands

In 1623, Cornelis de Witt, Dutch statesman (Chatham)

In 1636, Johann David Mayer, composer

In 1638, Samuel Apostool, Dutch vicar/theologist (The Sun)

In 1728, Pietro Alessandro Pavona, composer

In 1734, Johann Ernst Altenburg, composer

In 1749, George Joseph Vogler, composer

In 1763, Franz Danzi, composer

In 1767, Rachel Donelson Jackson, wife of Pres Andrew Jackson(1828-37) (died 182

In 1815, Phiz [Habl“t Knight Browne], English illustrator (Pickwick Papers)

In 1821, Nikolay Ivanovich Zaremba, composer

In 1833, Edward Moody McCook, Bvt Mjr General (Union volunteers), died in 1909

In 1843, Edvard Hagerup Grieg, Bergen Norway, composer (Bewitched One)

In 1864, Joseph Guy Marie Ropartz, composer/=

In 1865, L H Perquin, Dutch religious radio speaker

In 1865, Paul Gilson, composer

In 1867, K Balmont, writer

In 1878, Eduard R Verkade, Dutch actor/director/critic (Pygmalion)

In 1880, Mahlon Hamilton, VA, actor (Honky Tonk, High School Girl, Mississippi)

In 1884, Harry Langdon, Council Bluffs IA, comic/director (Strong Man)

In 1886, Charles Wood, composer

In 1888, Maria Dermo–t, Java, Dutch novelist (10,000 Things)

In 1888, Ramўn Lўpez Velarde, Mexican poet (La Sangre Devota)

In 1893, Jacob HA van Coeverden, boer/edelman

In 1894, Robert Russell Bennett, Kansas City, composer/arranger (Oklahoma!)

In 1898, Thomas Henry Wait Armstrong, organist

In 1898, Willem Scheps, Dutch journalist

In 19--, Cheryl Giannini, Spezia Italy, actress (Without a Trace)

In 1900, Otto Clarence Luening, Milwaukee Wisconsin, composer (Sonority Canon)

In 1900, Paul J Mares, US, jazz trumpetist/composer (Farewell blues)

In 1901, John Wesley Work, composer

In 1901, Peter Shankland, film maker/writer

In 1902, David Brooks, psychologist

In 1902, Erik H Erickson, psychologist (Existentionalist)

In 1902, Max Rudolf, Frankfurt Germany, conductor (G”teberg Symphony Orch)

In 1905, James Robertson Justice, Scotland, actor (Above Us the Waves)

In 1906, Louis RJ Ridder van Rappard, Dutch mayor (Zoelen)

In 1910, Berend Giltay, composer

In 1910, David Rose, London England, orch leader (Red Skelton Show, Stripper)

In 1913, Trevor Huddleston, English pastor/chairman (Anti-Apartheid)

In 1914, Cees [Cornelis A B] Bantzinger, Dutch cartoonist/illustrator

In 1914, Saul Steinberg, Romania, cartoonist/illustrator (New Yorker)

In 1914, Yuri Andropov, Russian KGB chief/1st secretary

In 1916, Marshall Field IV, publisher/editor (Chic Daily News, Sunday Times)

In 1917, Al "Lash" La Rue, cowboy actor (Black Lash, Lash of the West)

In 1918, Andreas M Donner, Dutch state leader

In 1918, N'garta Tombalbaye, president Chad

In 1919, Alberto Sordi, Rome Italy, actor (Miser, Taxi Driver in NY)

In 1920, Amy Clampitt, poet

In 1920, George Ernest Leslie, trade union official

In 1921, Erroll Garner, US, jazz pianist (Misty)

In 1922, John Veale, composer

In 1922, Mo[rris K] Udall, (Rep-D-AZ, 1961- )

In 1923, Erland Josephson, Stockholm Sweden, actor/dramatist (Utflykt)

In 1924, Mohammed Ghazali, cricketer (Pak off-spinner wicketless in 2 Tests 54)

In 1925, Gene Baker, baseball player

In 1925, Jaime Sabines, Mexican poet (Tarumba, Maltiempes)

In 1926, Jan Carlstedt, composer

In 1927, Hugo Pratt, graphic artist

In 1929, Geoffrey Penwill Parsons, piano accompnaist

In 1929, Gideon N N Nxumalo, composer

In 1929, Nigel Pickering, guitarist (Spanky & Our Gang)

In 1932, Einar K Enevoldson, US, Nasa test pilot (X-24

In 1932, Mario M Cuomo, NYC, (Gov-D-NY, 1982-94)

In 1934, Ruby Nash Cutis, Akron Oh, rocker (Ruby & The Romantics)

In 1935, Belinda Lee, Devon England, actress (Who Done It, Runaway Bus)

In 1935, Fernand Schokweiler, British judge

In 1936, Alexandru Hrisanide, composer

In 1936, Claude Brasseur, Paris France, actor (Josepha, Pardon Mon Affair)

In 1937, Kumar Shri Indrajitsinhji, cricketer (Indian keeper in 60's)

In 1937, Ray Coleman, journalist

In 1937, Rolf Riehm, composer

In 1937, Waylon Jennings, country singer/guitarist (Ramblin' Man)

In 1938, Billy Williams, baseball player (Cubs)

In 1938, Jean-Claude Eloy, France, composer (Ph‚nix)

In 1940, Willem Frederik Bon, Dutch composer

In 1941, Harry Nilsson, Bkln NY, singer/guitarist (Midnight Cowboy)

In 1942, Bruce DalCanton, baseball player

In 1942, Tony Coelho, (Rep-D-CA, 1979- )

In 1942, Xaveria Hollander, [DeVries], Surabaya Indonesia, auth (Happy Hooker)

In 1943, Aron Kincaid, LA Calif, actor (Warren-Bachelor Father, Ski Party)

In 1943, Johnny Halliday, rocker

In 1944, Inna Ryskai, USSR, volleyball player (Olympic-2 gold/2 silver-1964-76)

In 1945, Nicola Pagett, actress (Oliver's Story, Privates on Parade)

In 1945, Rod Argent, England, keyboardist (Zombies-She's Not There)

In 1946, Janet Lennon, vocalist (Lennon Sisters)

In 1946, Jim Varney, Lexington KY, actor (Ernest Goes to Jail)/"Hey Vern"

In 1946, Judy Pace, LA Calif, actress (Young Lawyers)

In 1946, Ken Henderson, baseball player

In 1946, Roger Tolchard, cricketer (Engl keeper played Tests as a batsman 1977)

In 1947, Lee Purcell, Cherry Point NC, actor (Big Wednesday, Mr Majestyk)

In 1947, Paul Patterson, composer

In 1948, Champ Summers, baseball player

In 1949, Dusty Baker, baseball player (LA Dodgers)

In 1949, Michael Lutz, bassist (Brownsville Station)

In 1950, Heidi SchЃller, Germany, 1st woman to take olympic oath (1972)

In 1950, Mark Arnott, Chicago IL, actor (Return of the Secaucus 7)

In 1950, Noddy Holder, rock vocalist/guitarist (Slade-Cum On Feel The Noize)

In 1951, Tom Forzani, CFL wide receiver (Calgary Stampeders)

In 1952, Lorna Young, salesperson

In 1953, Rita Lee, Federic Wisc, playmate (November, 1977)

In 1954, James Belushi, Chicago Ill, comedian (Sat Night Live, Trading Places)

In 1954, Terri Gibbs, Augusta Ga, blind singer (Somebody's Knockin')

In 1955, Cathy Morse, LPGA golfer

In 1955, Julie Hagerty, Cincinnati OH, actress (Airplane, Princesses)

In 1955, Sally E Silverstone, Walthamstow England, Co-Captain (Biosphere 2)

In 1955, Tree Rollins, Winter Haven Fla, NBA center (Cleve Cavaliers)

In 1956, Ava Cadell, Budapest Hung, actress (Do or Die)

In 1956, Lance Parrish, baseball player

In 1956, Polly Draper, Palo Alto Calif, actress (Ellyn-30 Something, Hooters)

In 1957, Brad Gillis, rock guitarist/vocalist (Night Ranger)

In 1957, Brett Butler, comedian (Grace Under Fire)

In 1957, Clio Goldsmith, Paris France, actress (Gift, Heat of Desire)

In 1958, Wade Boggs, Nebraska, Red Sox/Yank 3rd baseman (AL bat champ 1985-8

In 1959, Eileen Davidson, Artesia Calif, actress (Kristen-Days of our Life)

In 1960, Denise Haigh, LPGA golfer

In 1963, Helen Hunt, LA Calif, actress (Jamie-Mad About You, Twister)

In 1963, Scott Rockenfield, drummer (Queensryche-Breaking the Silence)

In 1964, Courtney Cox, Birmingham Ala, actress (Family Ties, Monica-Friends)

In 1965, Carrie Mitchum, LA Calif, actress (Donna-Bold & Beautiful)

In 1965, David Bolton, Guyana, Canadian Tour golfer (1992 Lando Mem Amateur)

In 1968, Demtra Hampton, Phila, model (Garda)

In 1968, Tim Lester, NFL fullback (Pitts Steelers)

In 1969, Cedric Pioline, Neuilly France, tennis star (1996 Coopenhagen)

In 1969, Ice Cube, rap singer/actor (Boyz in the Hood, Anaconda)

In 1969, Jesse Belanger, St-georges De Beau, NHL center (Vancouver Canucks)

In 1969, Maurice Odumbe, cricketer (Kenyan batsman & 1996 World Cup captain)

In 1969, Sheldon Kennedy, Brandon, NHL right wing (Calgary Flames)

In 1970, Amanda Cromwell, Wash DC, soccer midfielder (Olympics-96)

In 1970, Janie Eickhoff, Long Beach Calif, US cyclist (Olympic-92)

In 1970, Janie Quigley, Long Beach Calif, cyclist (Olympics-96)

In 1970, Zan Tabak, NBA center (Toronto Raptors)

In 1971, Nathan Astle, cricketer (NZ Test batsman v Zimbabwe 1996)

In 1971, Stuart Howell, Australian baseball pitcher (Olympics-1996)

In 1972, Andrew Pettitte, Baton Rouge LA, pitcher (NY Yankees)

In 1972, DeWayne Patterson, CFL defensive tackle (Calgary Stampeders)

In 1972, Jean Francois Labbe, Sherbrooke, NHL goalie (Colorado Avalanche)

In 1972, Justin C G Leonard, Dallas TX, PGA golfer (1994 Anheuser-Busch-3rd)

In 1972, Lianne Bennion, Seattle Wash, rower (Olympics-96)

In 1972, Ramiro Mendoza, Los Santos Panama, pitcher (NY Yankees)

In 1972, Sandy Mccarthy, Toronto, NHL right wing (Calgary Flames)

In 1972, Tony Clark, Newton KS, infielder (Detroit Tigers)

In 1973, Dean McAmmond, Grand Cache, NHL left wing (Edmonton Oilers)

In 1973, Matt Stevens, safety (Philadelphia Eagles)

In 1973, Neil Patrick Harris, Albuquerque NM, actor (Doogie Howser MD)

In 1974, Any Lynn Ciccolella, Monument Colorado, Miss America-Colorado (1996)

In 1974, Scott Tunkin, Australian baseball infielder (Olympics-1996)

In 1975, Agathe Neuner, Miss Germany Universe (1997)

In 1978, RoRo, [Romell Chapman], Atlanta Ga, rapper (Another Bad Creation)

In 1979, Alita Dawson, Miss Connecticut Teen USA (1997)

In 1979, Julia Schultz, San Diego CA, playmate (Feb, 199

In 1981, Cristin Duren, Miss Florida Teen USA (Miss Photogenic-1997)

In 1996, Cedric Pioline, Neuilly/Seine France, tennis pro (US open final-93)

Sorry to see these people go:

In , Robert I, King of France (922-23), dies in battle

In , Romanus I Lecapenus, Armenian emperor of Byzantium (919-44), dies

In , Theophano, German Empress/wife of Emperor Otto II, dies

In 1246, Frederik II "the Strijdbare", duke of Austria, dies in battle at 25

In 1337, Angelus Clarenus/da Cingoli, Italian leader, dies

In 1341, Andronicus III Paleologus, Byzantine emperor (1328-41), dies

In 1381, Wat Tyler, leader of English Peasants' Revolt, beheaded in London

In 1383, Johannes Cantacuzenus, Byzantium emperor(1341-54)/monk, dies at с90

In 1389, Lazar I, Serbian prince, dies in battle

In 1389, Murad I, Osmaans sultan, dies in battle

In 1397, Count of Eu, French knight, dies in Turkish captivity

In 1467, Philip the Good, Duke of Burgundy, dies at 70

In 1557, Sebastiaan Van Noyen, military master builder, dies

In 1580, Nicolaas van Nieuwland, corrupt 1st bishop of Haarlem, dies at 70

In 1666, Pieter de Bitter, Dutch admiral (Colombo, Goa), dies

In 1677, Giovanni Battista Chinelli, composer, dies at 67

In 1702, Georg E Rumphius, German nature explorer, dies

In 1703, Gillis Schey, Dutch admiral (battle at Lowestoft), dies at 58

In 1708, Romeyn de Hooghe, painter/goldsmith, buried at 62

In 1760, Antoine Court, French reformed theologist, dies at 69

In 1772, Louis-Claude Daquin, French organist/composer (La Rose), dies at 77

In 1814, Charles Palissot de Montenoy, French writer/politician, dies at 84

In 1828, Brizio Petrucci, composer, dies at 91

In 1831, Peter Fuchs, composer, dies at 78

In 1836, Th‚odore Dotrenge, South Netherland orangist, dies at about 74

In 1839, Hans Skramstad, composer, dies at 41

In 1844, Thomas Campbell, poet (Ye Mariners of England), dies at 66

In 1845, Francesco Capaccini, Italian cardinal/diplomat, dies at 60

In 1849, James Knox Polk, 11th Pres (1845-1849), dies in Nashville, Tenn at 53

In 1856, David Cox, English painter (Treatise on Landscape Paint), dies at 73

In 1858, Ary Scheffer, painter/etcher/sculptor, dies at 63

In 1865, Edmun Ruffin, US secessionist/writer, commits suicide

In 1865, Jakob Zeugheer, composer, dies at 61

In 1869, Albert Grisar, composer, dies at 60

In 1875, Johan Peter Cronhamm, composer, dies at 72

In 1888, Frederik III NK van Hohenzollern, German Emperor/king of Prussia, dies

In 1889, Mihail Eminesco, Romanian poet (Luceafarul), dies at 39

In 1893, Ferenc Erkel, Hungarian composer/conductor (B nk B n), dies at 82

In 1895, Richard Genee, composer, dies at 72

In 1905, Hermann von Wissmann, German African expl/gov East-Africa, dies

In 1907, William Le Baron Jenney, US architect, dies

In 1914, A G Steel, cricketer (13 Tests, 29 wkts, Eng capt 1886), dies

In 1920, Michel-Gaston Carraud, composer, dies at 55

In 1923, Alexander Stamboeliski, premier Bulgaria (1919-23), dies

In 1934, Alfred Bruneau, composer, dies at 77

In 1938, Ernst L Kirchner, German painter, dies at 58

In 1942, Vera Figner, writer, dies

In 1943, Cecil Parkin, cricketer (32 wkts in 10 Tests for Eng 1920-24), dies

In 1952, Jakob Jud, Swiss linguist/etymologist, dies at 70

In 1958, Fran‡ois de Vries, economist, dies at 74

In 1962, Alfred Cortot, French pianist, dies at 84

In 1967, Edward Eagan, boxer (Oly-gold-20)/bobsledder (Oly-gold-32), dies at 69

In 1968, Samuel Earl "Wahoo Sam" Crawford, baseball pitcher, dies at 88

In 1968, Wes Montgomery, jazz guitarist, dies of a heart attack at 48

In 1969, Georges Pompidou, president of France, dies

In 1978, Anton Roosjen, politician/NCRV-chairman, dies at 83

In 1979, Ernst Meister, writer, dies at 67

In 1982, Art[hur E] Pepper, US, alto saxophonist, dies at 56

In 1982, Neil Fitzgerald, Irish actor (Bride of Frankenstein), dies at 90

In 1984, Meredith Willson, composer (Meredith Willson Show), dies at 82

In 1984, Ned Glass, actor (Charade, Street Music), dies of heart failure at 78

In 1985, Len Hopwood, cricketer (took 0-155 in two Tests Eng v Aust 1934), dies

In 1985, Percy Fender, cricketer (13 Tests for England, 380 runs 29 wkts), dies

In 1986, K K Tarapore, cricketer (Test for India 194, killed by motor-scooter

In 1987, J A K Cochrane, cricketer (Test for S Afr 1931), dies

In 1987, Walter W Heller, US economist (Old Myths & New Realities), dies at 71

In 1989, Ray McAnally, actor (My Left Foot, Empire State), dies in Dublin at 63

In 1989, Victor French, actor (#44-Get Smart, Highway to Heaven), dies at 54

In 1992, Eddie Lopat, pitcher (NY Yankees), dies at 73

In 1992, Leo Halle, soccer goalie (Go Ahead, Orange), dies

In 1993, John Connally, (Gov-D/R-Texas), dies at 76

In 1993, Mahfoud Boucebi, Algerian psychiatrist, murdered

In 1993, Vera, scarf/linen designer, dies of cardiac arrest at 87

In 1994, David Lawson, executed in NC (wanted execution shown on Donahue)

In 1994, Kristen Pfaff, US bass guitarist (Hole-Live through this), dies at 24

In 1994, Manos Hadjidakis, Greek composer (Never on Sunday), dies at 68

In 1994, Nadia Gray, actress (La Dolce Vita, Naked Summer), dies at 70

In 1995, Charles Bennett, screenwriter, dies at 95

In 1996, Ella Fitzgerald, singer, dies at 78

In 1996, Fitzroy Maclean, the original James Bond, dies at 85

In 1996, Helen Sinclair Glatz, musician, dies at 88

In 1996, Jean Gimpel, author/iconoclast, dies at 77

Events

In , -BC- Assyrians record total solar eclipse event on clay tablet

In 1094, Rodrigo Diaz de Vivar [El Cid] occupies Valencia on the Moren

In 1215, King John signs Magna Carta at Runnymede, England

In 1219, King Valdemar brought victory for Denmark

In 1246, Battle at Leitha: Hungary-Austrian

In 1389, Battle of Kossovo; Turks defeat Serbs, Bosnians

In 1567, Battle at Carberry Scot: Protestant troops beat Earl Bothwells army

In 1567, Genoa Italy expels Jews

In 1590, Pope Leo X threatens to excommunicate Martin Luther

In 1626, King Charles I disbands English parliament

In 1643, Able Tasmania returns to Batavia after discovering Tasmania

In 1664, NJ established

In 1741, Capt Bering leaves Petropavlovsk, sailing to America

In 1752, Ben Franklin's performs his kite-flying experiment

In 1762, Austria uses 1st paper currency

In 1775, George Washington appointed commander-in-chief of American Army

In 1779, General Anthony Wayne captures Stony Point, Bronx

In 1785, 2 French balloonists die in world's 1st fatal aviation accident

In 1802, Toussaint L'Ouverture leaves Haiti, prisoner on French ship H‚ros

In 1804, 12th amendment ratified; deals with manner of choosing president

In 1808, Jozef Napoleon becomes king of Spain

In 1834, Rioters in Safed Palestine kills many Jews

In 1836, Arkansas becomes 25th state

In 1844, Goodyear patents vulcanization of rubber

In 1846, Oregon Treaty signed, setting US-British boundary at 49шN

In 1851, Jacob Fussell, Baltimore dairyman, sets up 1st ice-cream factory

In 1857, SF Water Works organized

In 1860, 1st White settlement in Idaho (Franklin)

In 1861, Johnston evacuates Harpers Ferry

In 1862, Gen JEB Stuart completes his "ride around McClellan"

In 1863, 2nd battle at Winchester Va, ends in Federal defeat; 1350 casualities

In 1864, -17] Skirmish at Gilgal Church, Georgia

In 1864, Battle for Petersburg begins as Gen Grant assaults Confederate line

In 1864, Capt Mendell begins building 640m long ponton bridge over James R Va

In 1864, Congress passes legislation equalizing pay for Black soldiers

In 1864, Robert E Lee's home area (Arlington, VA) becomes a military cemetery

In 1866, C H F Peters discovers asteroid #88 Thisbe

In 1866, Prussia attacks Austria

In 1869, Celluloid patented by John Wesley Hyatt, Albany, NY

In 1869, Mike McCoole (US) defeats Tom Allen (England) in bare-knuckle bout

In 1871, Phoebe Couzins is 1st woman graduate of a US collegiate law school

In 1876, Sara Spencer (R) is 1st woman to address a US presidential convention

In 1876, Tsunami's after earthquake floods NE coast of Japan, kills 28,000

In 1877, Henry O Flipper becomes 1st black graduate at West Point

In 1878, 1st attempt at motion pictures (used 12 cameras, each taking 1

In 1878, picture) done to see if all 4 of a horse's hooves leave the ground

In 1887, Carlisle D Graham survives 2nd ride in Niagara waterfall in barrel

In 1887, NY Giants beat Phila Phillies 29-1

In 1887, Stanley's expedition reaches Yambuya waterfalls Congo

In 1888, Wilhelm II becomes emperor of Germany

In 1889, Start of Sherlock Holmes Adv "Stockbroker's Clerk" (BG)

In 1894, Phillies beat Cincinnati Reds, 21-8

In 1896, 27,000 are killed, 9,000 injured, with 13,000 houses destroyed

In 1896, Tsunami strikes Shinto festival on beach at Sanriku Japan

In 1897, Liberals/social-democrats win Dutch 2nd Parliamentary election

In 1898, US House of Reps accept annexation of Hawaii

In 1898, US marines attack Spanish off Guant namo Cuba

In 1901, 7th US Golf Open: Willie Anderson shoots a 331 at Myopia Hunt Club MA

In 1902, Canada's Maritime Provinces switch from Eastern to Atlantic time

In 1902, Justin Clark of Corsicana, Tx minors hits 8 home runs in 1 game

In 1902, Minor League's most lopsided baseball game: Corsicana 51; Texarkana 3

In 1904, Side-wheeler "General Slocum" burns in NY's East River (1,031 die)

In 1907, 44 nations meet in 2nd Hague Peace Conference

In 1908, World congress for Woman's rights opens in Amsterdam

In 1912, 26th US Womens Tennis: Mary K Browne beats Eleonora Sears (64 62)

In 1915, US government mints 1st $50 gold pieces, for Panama Pacific Expo

In 1916, Boys Scouts of America forms

In 1918, 1" of snow falls in Northern Pennsylvania

In 1918, 50th Belmont: Frank Robinson aboard Johren wins in 2:20.6

In 1919, 1st nonstop Atlantic flight (Alcock & Brown) lands in Ireland

In 1920, De Zweef soccer team forms in Nijverdal

In 1921, Bessie Coleman reaches France as US 1st black pilot

In 1923, Belgium's Theunis govt falls because of mine, post & railroad strike

In 1924, 1st transmission of radio Bloemendaal

In 1924, Ford Motor Company manufactures its 10 millionth Model T automobile

In 1924, J Edgar Hoover assumed leadership of the FBI

In 1924, Native Americans are proclaimed US citizens

In 1925, B Jekhovsky discovers asteroid #1093 Freda

In 1925, Phila A's go into bottom of 8th inning trailing 15-4, then score 13

In 1925, times to defeat Cleveland 17-15

In 1926, 7th French govt of Briand falls

In 1928, Ty Cobb, 41, steals home for 50th & final time

In 1929, 1st time NY curb stock exchange transacts more business than NY Exch

In 1931, Eddie Collins & Harry Heilmann, retire from baseball

In 1931, Poland & USSR sign friendship & trade treaty

In 1933, C Jackson discovers asteroids #1278 Kenya, #1279 Uganda & #1324 Knysna

In 1934, Great Smokey Mountains National Park dedicated

In 1934, K Reinmuth discovers asteroid #1322 Coppernicus

In 1938, 1st night game at Bkln Ebbets Field (Reds 6, Dodgers 0) as Cin Red

In 1938, Johnny Vander Meer hurls unprecedented 2nd consecutive no-hitter

In 1939, C Jackson discovers asteroid #1676 Kariba

In 1940, 38 Italians Fiat bombers bomb Luc-and-Province

In 1940, Bread & flour rationed in Holland

In 1940, France surrenders to Hitler, German troops occupy Paris

In 1940, Soviet Army occupies Lithuania

In 1943, Congress of racial Equality (CORE) forms

In 1944, US forces begin invasion of Saipan in Pacific

In 1945, ANJV established in Concert building, Amsterdam

In 1945, Dutch political party ANJV forms

In 1947, 1st night game at Detroit Briggs Stadium (Tigers 4, Athletics 1)

In 1947, 47th US Golf Open: Lew Worsham shoots a 282 at St Louis CC in MO

In 1948, 1st night game at Briggs Stadium: Detroit Tigers beat Phila A's

In 1948, Bradman is out for a duck, but Australia win Test Cricket anyway

In 1948, WPIX TV channel 11 in NYC, NY (IND) begins broadcasting

In 1948, WTNH TV channel 8 in New Haven, CT (ABC) begins broadcasting

In 1949, Phils Eddie Waitkus, shot by Ruth Steinhagen, 19, at Eddgewater Hotel

In 1950, Dutch police seize condoms

In 1950, Itzigsohn discover asteroid 1581 Abanderada, 1582 Martir & 1779 Parana

In 1951, 1st coml electronic computer dedicated Phila

In 1951, Joe Louis scored his last knock out victory

In 1953, Browns end Yankees win streak at 18 & Browns 14-game losing streak

In 1953, Johnny Mize is 93rd player to get 2,000 hits

In 1953, NYC Transit Authority forms

In 1953, WLFI TV channel 18 in Lafayette, IN (CBS) begins broadcasting

In 1954, Great Britain's 2 biggest steel factory nationalized

In 1955, Australia score 8-758 v West Indies at Kingston, their best ever

In 1956, John Lennon (15) & Paul McCartney (13) meet for 1st time as

In 1956, Lennon's rock group Quarrymen perform at a church dinner

In 1957, "Ziegfeld Follies of 1957" closes at Winter Garden NYC after 123 perf

In 1957, 42.01 cm (16.54") of rainfall, East St Louis, Ill (state record)

In 1957, 57th US Golf Open: Dick Mayer shoots a 282 at Inverness Club in Toledo

In 1957, 89th Belmont: Bill Shoemaker aboard Gallant Man wins in 2:26.6

In 1957, Yanks trade Billy Martin & Ralph Terry for Ryne Duran

In 1958, Louise Suggs wins LPGA Triangle Round Robin Golf Tournament

In 1960, Angel Cordero wins his 1st of over 7000 horse races

In 1960, Argentina complains to UN about Israeli illicit transfer of Eichmann

In 1961, Expansion Wash Senators are 30-30, latest date an expansion team will

In 1961, be at .500, Washington will lose their next 10 games

In 1962, Phillies score 10 runs in an inning against Reds en route to 13-8 win

In 1962, South Africa passes a bill setting death penalty for many crimes

In 1962, WWUP TV channel 10 in Sault Ste Marie, MI (CBS) begins broadcasting

In 1963, "Sound of Music" closes at Lunt Fontanne Theater NYC after 1443 perfs

In 1963, "Sukiyaki" hits #1

In 1963, Buddy Nobles runs world record marathon (2:14:2

In 1963, Israeli premier David Ben-Gurion resigns

In 1963, SF Giants Juan Marichal no-hits Houston Colt .45s, 1-0

In 1964, Last French troops leave Algeria

In 1965, Bob Dylan records "Like a Rolling Stone"

In 1965, Denny McLain in relief strikesout 1st 7 batters faced & record 14

In 1965, South Africa begins economic boycott of Dutch products

In 1965, in 6 2/3 innings, Bill Freehan ties catcher record of 19 putouts

In 1967, Gov Reagan signs liberalized California abortion bill

In 1968, "How Now, Dow Jones" closes at Lunt Fontanne NYC after 220 perfs

In 1968, "I Do! I Do!" closes at 46th St Theater NYC after 561 performances

In 1968, "New Faces of 1965" closes at Booth Theater NYC after 52 performances

In 1968, 15th Curtis Cup: US, 10«-7«

In 1968, John Lennon & Yoko Ono plant an acorn at Conventry Cathedral

In 1968, Yummy Yummy Yummy by Ohio Express hits #4

In 1969, "Hee Haw" with Roy Clark & Buck Owens premieres on CBS TV

In 1969, 69th US Golf Open: Orville Moody shoots a 281 at Champs GC in Houston

In 1969, Kathy Whitworth wins LPGA Patty Berg Golf Classic

In 1969, Mets help their power needs by adding 1st baseman Donn Clendenon

In 1970, 16th LPGA Championship won by Shirley Englehorn

In 1971, Vernon E Jordan Jr, appointed exec director of National Urban League

In 1972, Rock fall inside Vierzy Tunnel (France) causes 2 train crash; 107 die

In 1972, West German police arrested RAF leader Ulrike Meinhof

In 1973, "American Graffiti" opens in NYC

In 1974, "Streak" by Ray Stevens hit #1 on UK pop chart

In 1975, 45th French Mens Tennis: Bj”rn B”rg beats Guillermo Vilas (62 63 64)

In 1975, Carol Mann wins Lawson's LPGA Golf Classic

In 1976, for Holtzman, Alexander, Grant Jackson, Elrod Henrick & Jim Freeman

In 1976, Rain out! Astrodome cancels game heavy rains make it difficult for

In 1976, Yankees trade May, Martinez, Pagan, MacGregor & Demsey to Baltimore

In 1976, visiting team & umpires to get through flooded streets to the stadium

In 1977, NY Mets trade Tom Seaver to Reds for Pat Zachry

In 1977, Spain's 1st free elections since 1936 (41 years)

In 1977, Wim Polak becomes mayor of Amsterdam

In 1978, Belgian govt resigns

In 1978, Italy's pres Leone resigns due to Lockheed affair

In 1978, Jordan's King Hussein marries Elizabeth Halaby, 26-yr-old American

In 1978, Soyuz 29 carries 2 cosmonauts to Salyut 6; they stay 139 days

In 1979, 1st space shuttle SRB qualification test firing; 122 seconds

In 1980, "Fearless Frank" opens at Princess Theater NYC for 12 performances

In 1980, 80th US Golf Open: Jack Nicklaus shoots a 272 at Baltusrol GC NJ

In 1980, Dale Lundquis wins LPGA Boston Five Golf Classic

In 1980, Jorge Orta of Cleveland gets 6 hits in a baseball game

In 1982, Riots in Argentina after Falklands/Malvinas defeat

In 1982, Supreme Court rules all children, regardless of citizenship, are

In 1982, entitled to a public education

In 1983, Cards trade Keith Hernandez to Mets for Neil Allen & Rick Ownbey

In 1983, Supreme Court struck down state & local restrictions on abortion

In 1984, "Thicke Of The Night," TV Talk Show last airs in syndication

In 1984, Thomas Hearns KOs Roberto Duran

In 1984, Vitesse soccer team forms in Arnhem

In 1985, "Pryor's Place," children show last airs on CBS-TV

In 1985, En route to Halley's Comet, USSR's Vega 2 drops lander on Venus

In 1985, Pinklon Thomas KOs Mike Weaver in 8 for heavyweight boxing title

In 1985, Russian space probe Vega 2 lands on Venus

In 1986, 86th US Golf Open: Ray Floyd shoots a 279 at Shinnecock Hills GC NY

In 1986, Juli Inkster wins LPGA Lady Keystone Golf Open

In 1986, Pravda announces high-level Chernobyl staff fired for stupidity

In 1986, Raymond Floyd wins US Open golf tournament

In 1987, Bettino Craxi's Socialist Party wins election in Italy

In 1987, Michael Spinks TKOs Gerry Cooney in 5 for heavyweight boxing title

In 1988, E F Helin discovers asteroid #5772, #6479 Leoconnolly & #6773

In 1988, NASA launches space vehicle S-213

In 1988, Turkish premier ™zal meets Greek premier Papandreou in Athens

In 1989, Balt Orioles pull their 9th triple play (vs Yankees)

In 1989, Ronald Reagan is knighted by Queen Elizabeth

In 1990, "Dick Tracy" with Warren Beatty & Madonna premieres

In 1991, Carolyn Tanny & Bob Trischel wed

In 1991, E F Helin discovers asteroid #5832 & #6521 Pina

In 1991, Philippines volcano Mount Pinatubo erupts

In 1992, 1st Berlin Air Show in 60 years

In 1992, Dan Quayle, relying on faulty card, erroneously instructs Trenton NJ,

In 1992, Director Frank Perry (Mommie Dearest) marries Virginia Bush Ford

In 1992, During spelling bee, Quayle misspells potato, as potatoe

In 1992, Erie Sailors (Fla Marlin farm team) 1st game beat Jamestown 6-5 in 13

In 1992, Ghana Airways inaugurates flights to JFK Airport (NYC)

In 1992, Jeff Reardon breaks Rollie Fingers' save record with #342

In 1992, elementary student to spell "potato," "potatoe" during spelling bee

In 1994, Disney's "Lion King," opens in theaters with $42 million

In 1994, NY Giants cut quarterback Phil Simms

In 1994, Ruth Bader Ginsburg, sworn in as Supreme Court Justice

In 1994, Spacewatch discovers asteroid #7889

In 1995, "Chronicles of a Death Foretold" opens at Plymouth NYC for 55 perfs

In 1995, Mark Ilott takes 9-19 incl all lbw hat-trick, Essex v Northants

In 1995, Northants all out 46 v Essex & wins game next day

In 1997, "Little Foxes," closes at Vivian Beaumont Theater NYC after 56 perfs

In 1997, 97th US Golf Open: Ernie Els shoots a 276 Congressional CC Bethesda Md

In 1997, British model Naomi Campbell, hospitalized on drug overdose

In 1997, Danielle Ammaccapane wins Edina Realty LPGA Classic

In 1997, Du Mauier Senior Golf Champions

In 1998, 32nd TNN Music City News Country Awards

Holidays

[Arkansas] Admission Day (1836)

[Denmark] Flag Day/Valdemar Day (1219)

[Idaho] Pioneer Day (1910)

[Korea] Farmer's Day-day to transplant rice seeds

[Oregon] Treaty Day (1846)

[Paraguay] Chaco Peace Day (1935)

[US] Father's Day (Remind the guy how much you care)

Observances

[RC] Abraham, Syrian founder/abbot of St-Cyr at Clermont/hermit

[RC] Adelheid of Schaerbeek, cistercienzer

[RC] Commemoration of SS Modestus, Crescentia, martyrs

[RC] Commemoration of St Vitus, martyr, protector of epileptics

[RC] Gumbertus, abbot/bishop/founder (convent Ansbach)

[RC] Isfried, bishop of Ratzeburg

[RC] Landolinus, roofridder/abbot

Артиста Намеквам какво скоро ще ни се случи...Артистично.
Лукашенко70
Надай се, Екатерина Велика няма да ни се случи!
Ваш'та Леля71
'Бах ти, колко композитори!
Анонимен72
От цялата дълга и скучна поредица се спирам само на:

In 1942, Xaveria Hollander, [DeVries], Surabaya Indonesia, auth (Happy Hooker)

Анонимен73
Така е лелко!

Щото преди словото ще да е била музиката, или звука? Не знам! Питай астрофизиметаспецовете. Сички са у форума

Артиста А Мадам не беше ли Ксавиера Холандер ?

Пич, нямах пред вид Екатерина, а манифеста....

Ваш'та Леля75
Да, и ще се почне едно- "звукът ли е бил първи или ухото"...

Човек най добре да си трае! Ама като не може, пусто да упустее...

Сибила Док, Хаджи, сигурно изглежда наивно, но я си представете, че новия живот в едно вече структурирано капиталистическо общество за нас започва СЕГА. Някой е изтрил сякаш с гъба нашите спомени за начина по-който един е станал богат, а друг е останал беден. Не си спомняме нито кредитни милионери, нито мутри, нито приватизатори, нищо, нищо не си спомняме. И не изпитваме нито гняв, нито жал, нито обида. Просто-това е положението-трябва някак да се живее. Такова е например положението на някой си, родил се в Швейцария . Той не е богат и трябва да се бори да оцелява. Ненапразно дадох на ПИКУИК, примера с нашия гостенин от Швейцария, който цяла година се бе готвил да изпълни в чужбина един свой концерт за пиано. Това беше негова голяма радост и истинска реализация на човек, иначе зает с прозаичен труд за едната прехрана. Свири го две вечери и си замина, за да отработи парите, които плати за откраднатия си паспорт и билет за връщане. Ние се чудехме: няма ли кой да ти помогне, за да посвириш още 5 вечери? Каза така: няма кой, имам майка баща и брат, но те не са длъжни. Всеки е отговорен за себе си. Такива са правилата.

В Швейцария продавачката на обувки кляка ниско долу и ти обува и събува от крака толкова обувки, колкото пожелаеш да пробваш. Може цял ден да пробваш – няма да се намръщи.

Жената, която разнася чай и мляко за сутрешната закуска на гостите на хотела, бърше черчеветата на прозорците, когато не и се налага да долива кафе. Това го видах с очите си. Такива са правилата .

Такива ще са правилата и за нас.

Защото няма срамен труд. И няма как иначе да направим България богата. Ако не се захванем здраво…и не забравим.

Защото си знаем – не сме по революциите.

Анонимен77
Абе вие като сте ходили по Швейцария видяхте ли там кравата Милка? Верно ли е че е лилава?
Артиста НЕ,

но прилича на Клаудиа Шифър, преди да се гримира.

Korekcia79
Не е лилава, но е много милки! А Сиби е пич! Мноо е готина! Къде ли се затри Beni?
Хаджи Ахил Сибила

Като оставим на страна Швейцария, от която имам алергия, си права, че това, което и трябва на БГ е всеки да си свърши работата. Все пак не може всеки сам да е отговорен за всичко. Има блага, които са много важни за просперитета на една общност като такава и за които никой отделен член на общността не би платил - тези блага се доставят най добре от държавите

Анонимен81
Питайте Райчев.

Той е завъдил цяло стадо Милки.Разноцветни.

Лукашенко82
Измряха му на Райчев милките, щото все им обясняваше възгледите си за прехода. Сега гледа щрауси
decipher83
Предпочитаме аудио Шифъри, пред Клунирани доктори
Анонимен84
Най-сетне!

Имаме шифровачи и дешифровчици! Алилуя!

Нататък е лесно!

рыжий человек 78. СМЕРТЬ СТАРИЧКА

У одного старичка из носа выскочил маленький шарик и упал на землю. Старичок нагнулся, чтобы поднять этот шарик, и тут у него из глаза выскочила маленькая палочка и тоже упала на землю. Старичок испугался и, не зная, что делать, пошевелил губами. В это время у старичка изо рта выскочил маленький

квадратик. Старичок схватил рот рукой, но тут у старичка из рукава выскочила маленькая мышка. Старичку от страха сделалось нехорошо, и он, чтобы не упасть, сел на корточки. Но тут в старичке что-то хрустнуло, и он, как мягкая плюшевая шуба, повалился на землю.Тут у старичка из прорешки выскочил длинненький прутик, и на самом конце этого прутика сидела тоненькая птичка. Старичок хотел крикнуть, но у него одна челюсть зашла за другую, и он вместо того, чтобы крикнуть, только слабо икнул и закрыл один глаз. Другой глаз у старичка остался открытым и, перестав двигаться и блестеть, стал неподвижным и мутным, как у мертвого человека.

Так настигла коварная смерть старичка, не знавшего своего часа.

Поручик Галицын ОПИСАНИЕ МУЖСКОГО МАНЬЯКА

(А женского я описывать не берусь. Страшно!)

Когда Маньяк идет гулять,

Он надевает макинтош,

Он произносит слово "блядь",

Он помещает вострый нож

В карман своих штанов, туда,

Где крошки табака, билет

На кинофильм "Герой труда",

И разный прочий шиболет.

Когда маньяк выходит из

Подъезда, воротник подняв,

Он произносит "кискискис",

А кошки произносят "мяв".

Ведь зверь не ведает стыда,

Не понимает зверь греха.

Тем более, что иногда

Перепадает требуха.

Когда, закончив моцион

И перерезав пару горл,

Маньяк, как благостный масон

Насвистывая песню "Герл",

Идет домой к себе, звезда

Глядит уклончиво во двор,

Где одуванчик, резеда

И прочий пресловутый сор,

Где ходят кошки и коты,

И старожилы в кушаках,

Разнообразные менты,

Маньяк, с отверткою в руках...

Когда маньяк ложится спать,

Наевшись мясом отбивным,

Он снова произносит "блядь",

Но с выражением иным!!!

hehehe87
Поручик!
sasoss Хаджи Ахиле,

То май аз точно това исках да кажа. Всеки си гледа работата и там където интересите се съберат да бъде намесата на държавата, за да се постигне максимална ефективност от използването на ресурсите. Досега все се изхождаше от интереса на държавата и после разни политици ни убеждаваха, че това е прехода и трябва да очакваме някакви имагинерни ползи в някакво имагинерно време. А краденото е само един ефект от този подход, разбира се в огромни размери. Преходът май излиза, че е като прикритие на запазване на този подход. Прекалено много държава създава предпоставки за краденето. В Швеция не е така, но нейната държавност не се е компрометирала толкова, колкото нашата. Не можем да си създадем нова държава наново, но можем доста да я ограничим на първо време за да си дойдат на мястото някои неща.

Бати много бира пия напоследък! Чак да се впускам в такива излияния!

А beni зяпа от някое ъгълче!

Хаджи Ахил Сасос, аз днес бира не съм пил още и нямам оправдание за излиянията си така че по добре да си трая

Иначе си прав

Поручик Галицын Пейте больше пива!

Али-Махмуд-Баба-Ага,

Колхозник из Афганистана

В гостинице проснулся рано

И смотрит: левая нога

Вся посинела, почернела.

Али решил: плохая дела,

И кличет умного врача.

Взята анализа моча,

И вывод сделанный тревожен:

Сей член морозом отморожен.

Москва не шутит, шер ами.

Беда с восточными людьми!

Али! ты был неосторожен

И в Таллин на конгресс всемирный

Ты не поедешь.

AA91
Selon la force "de la loi de l'unité et la lutte des contrarié té s", ne peut pas exister Bien sans mal. À la loi de la nature et la socié té toujours vainc Bien le Mal. Chez nous au contraire. Toujours, pé riodiquement, permanemment, vainc Mé chamment du Bien, souvent encore au germe.
AA92
Le dé veloppement, en gé né ral, se passe selon la spirale. I.e. "du tour des transfigurations" comprend les cycles; la fin de chaque cycle est sous beaucoup de rapports la ré pé tition de son dé but, mais à un qualitativement nouveau niveau. La compré hension permet plus justement d'estimer cela la situation courante et les perspectives de son dé veloppement.

La spirale le dé veloppement dans Bulgarie s'est retourné et est tombé, resta sans base, se trouve par terre, à la saleté. Parlerici du dé veloppement signifie se tromper et les autres.

AA93
Tout nous connaissons, que le passage du Bien au Mal n'est pas encore fini. Raichev promettait de ré duire la population de 5 millions, pour que le passage finisse. Encore Bulgarie non 5 millions. Quel Passage ?
AA+AA94
Ано-алко'холико! 91-92 _Seventy-four Seventy-five.....

Двама сме-да знайш. Two of a kind - Френският е гот. Но ний си свирим на фагот!

Без ресурс-при туй.

Щот се той римува с х...

И тъй като ресурса е величина имагинерна _

Най-блазним се от варненскасс латерна

Ресурс? Ракурс? Дискурс?

Са, суркаме секви грибоеби

Заеби ЗКПЧ Др.Радулеску

он же95
Он же Женя,

Он же Юра,

Он же Гога,

Он же Георгий

"Ирония судьбы"

За Базата Чешнегирово !96
За Базата Чешнегирово !

За Базата Чешнегирово !

Пазил съм тази база от юли до 28 декември 1964 година след което ме направиха и Народен Трудовак - СТРОЙМ ЗА РОДИНАТА !

На Чешнегировското летище съм давал през вечер наряд , а през деня съм работил какво ли не . Строехме блиндирани скривалища . Труд е било това !

Брал съм с колегите си и смрадлика за кожарската индустрия и всичко сме преработвали в името на летището . Някой може да са получавали възнаграждения в името на нашият труд !

НОВИТЕ ПОЛИТЕЧЕСКИ ПЕДАТЕЛИ “ ЗАРОВИХА “ БЪЛГАРСКИЯТ ТРУД

БЕЗ ДА СЕ ТЪРСИ СМЕТКА ЗА ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ВРЕМЕТО

НА КОМУНИЗМА И СЛЕД НЕГОВОТО РЕФОРМИРАНЕ ПО ПЪТЯ КЪМ ЮДО КАПИТАЛ-ИДИОТИЗМА ОТ САЩ , ЗАПАДНА ЕВРОПА , ИЗРАЕЛ И ДРУГИ БРАТСКИ БЛИЗКИ И ДАЛЕЧНИ ЮДЕЙСКИ КИПИТАЛИСТЧЕТА !

Един път съм имал отпуска и посетих Пловдив за няколко часа след обяд !

Карал съм картофи от родното село Манастир на адвокат Президента Петър РАШИД Стоянов . Това беше в есента на 1964 година , както на връщане брахме специален горски храсталак - МНОГО ЖИЛАВ - за метли с който метяхме летателната полоса !

В онези години етнеческият помак Стоянов не се е казвал така и не е живял в село Манастир , а се е учил за комунистически водач в специални училища по заръка на партията и правителството , за да се внедряват хора във всички слоеве на населението .

ЕТНИЧЕСКИЯТ ПОМАК ПЕТЪР - РАШИД - СТОЯНОВ СЕ Е СПРАВИЛ СЪС ЗАДАЧАТА УСПЕШНО ПО ВРЕМЕТО НА ЮДЕЙСКИЯТ КОМУНИЗЪМ И СЕГА ИЗПЪЛНЯВА УСПЕШНО ЮДЕЙСКАТА ЗАДАЧА ПО ПЪТЯ КЪМ САЩ !

Ето , Ви го да си припомните Петърчо с ко-ПРО-матчето на Държавна сигурност .

Той и те всичко знаят и всичко могат !

Ето сега закриват едно воено поделение и го разпродават ...... ТОВА Е ТРУДЪТ НА БЪЛГАРИЯ ......

Политическато Копиле – недоносчето американски СДС-сар , адвокатът Петър - РАШИД - Стоянов е бил в САЩ , за да чете лекция , как великата САЩ нация ще си унищожи ракетите и воените бази в името на Мира и демокрацията – ВСИЧКО ПОВА ПО ПРИМЪРЕЪТ НА ЕДНА БЕДНА И МАЛКА БЪЛГАРИЯ , КОЯТО СА СЕТЕН ПЪТ ПОКАЗА ПРЕД СВЕТЪТ , ЧЕ Е МИРОЛЮБИВА НАЦИЯ В РЪЦЕТА НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С НЕЯ ---- КАКТО СЕ ПРАВИ СЪС СВОБОДНИ И НЕЗАВИСИМА ШВЕЙЦАРИЯ !

- Чоли , ти пак се отпецна със сравнението България – ШВЕЙЦАРИЯ на Балканите !

- Карай бе малко лозинги и Аз да вдигна от името на юдейското американско - СДС

Американските инструкции дето се правят за България да се само-разоражи трябва са ПРИМЕР за подържание и за другите страни по света . Каквото заповядат от великата братска юдо-капиталистическа САЩ , това ще бъде !

Ще да се плашат гаргите с плашилото Северна Корея , Куба , Либия , Сирия , Иран без да виждат Китай като велика нация през погледа на виликият САЩ и малка България .

ПРОПАГАНДАТА Е В ХОД – ДА СМЕ СЕ РАЗОРАЖИЛИ , ЗА ДА ВЛИЗАТ СВОБОДНО ВО СОБСТВЕНИЯТ НИ ДОМ ДА КРАДЪТ АГНЕТАТА !

ДА ВИ ЕБА МАМАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНИЧЕСКА – ПРЕДАТЕЛСКА , ЗА ДА СЕ РАЗМНОЖИТЕ И ДА СЕ САМО-УНИЩОЖИТЕ !

ВСИЧКИ КАТО ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВъ ДА СТАНАТ ЗНАТНИ ТРАКТОРИСТИ – СТАЛИНЦИ – ПО ПРИМЕРЪТ НА ДЯДОВИЯТ МИ ПРИТЕЛ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВъ !

ЕТИ ВИ ГО И СТАЛИНЕЦЪТ - ЛЕНИНЕЦЪТ СЪ КУР ВИ У ГАЗЕЦЪТ – ЦАРСКИ ГОСПОДАРСКИ !

……

Пазил съм ги Аз самолетите , за да хвърлят бомбите на бомбеният полигон край село Бодрово до Хасковски минерални бани , когато са правеха учения . Кеф ти с учебни бомби , кеф ти с истински бомби .

СУМА ПАРИ НА ВЯТЪРА СА ОТИШЛИ В БОРБА СЪС ЗЛИЯТ ВРАГ , АМА ВРАГЪТ СЕГА НЕСПИ И СЕ ПОКАЗВА ВО ТЕЛЕВИЗИОНИ ФИЛМИ ПО ШВЕДКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ КАК СЕ ОБУЧАВА ВЕЛИКАТА “ ПРОФЕСИОНАЛНА АРМИЯ “ НА САЩ , КОЯТО Е СТРАЖ НА НА ВЕЛИКИЯТ ЮДЕЙСКИЯТ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ МИР ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ ЮДЕЙСКИ БРАТСКИ АРМИИ!

Събирал съм и недоизгърмяни малки бомби от тези касетначните ….. .

А ОТ ОПАКОВКИТЕ НА КАСЕТЪЧНИТЕ БОМБИ БИХА СТАНАЛИ ПРЕКРАСНИ ПЕЧКИ ….. КАКВА ТЕХНИКА Е ИМАЛО , А ПЕЧКИ ЗА НАРОДА НЯМАШЕ !

Най-куриозният от онези времена случай , може би най куриозният случай в цалата история на авиацията на България е тази от есента на 1964 година , когато се откри при един учебен полет , че един местен селянин от село Бодрово беше натоварил една волска кола с невзривени 75 килограмови бомби от полигона . Той ги беше складирал до къщата си в центъра на селото . Бомбите бяха с невзривените детонатори . Да се чуди човек на човешкото незнаие , какви поражения можели са да станат в онези времена .

Имам един спомен от Чешнегировското летище , когато ми дадоха нареждане да отида в град Попово , за да закупя 500 метли за необходимост в цялото летище . Интересното е в тази не чак толкова глупава история , че на местото дето посетих в Попово нямаше да продават метли . Аз купих метлите на връщане по пътя от София с помоща на моят чичо адвоката Йосиф Чолаков , като се обадих преди това на Министерството на Народната отбрана , че са ме пратили за зелен хайвер да купувам без да има такъв артикул в Попово в изпълняване нареждане от София . Все още е за мен загадка , дали това небеше някъква подготвена провокация срещу мен заради моят баща , който е бил някога в юдейският комунистически концентрационен лагер “Росица” .

Имал съм и една друга провокация от командира на охранителната ротата , когато за един изстрелян патрон по време на служба на полигона в Бодрово , с обяснеието , “ за да предупредя овчарите на района , че да се изтеглят заради ученията от мястото на попаденията “ в този ден когато се хвърляха бомби . Овчарите стояха точно по линията на бомбомятанията и се правеха на нечули нашите викове и предупреждения !

За добра и съвестна работа като охранител и работник съм изпратен да си дослужа като ТРУДОВАК – СТРОЙМ ЗА РОДИНАТА НА ТЕЦ МАРИЦА ИСТОК – 2 .

Там съм преживял една друга картина на строитолството от времето на трудовите войски – СТРОЙМ ЗА РОДИНТА !

“ Работете мамата Ви дейба , и Аз имам жена и деца !” – крещеше капитан Будинов над нас откомандированите армейците , а и той самият беше откомандирован армейски капитан в трудовите войски – ЗА ДОБРА И СЪВЕСТНА РАБОТА !

Мрънснишкото трудово раководство ни ограбваше сромните наднормени пари дето изкарвахме с толкова много труд на откритият рудник “Трояново 2 “ при село Ковачево – Старо Загорско . Те ни преследаха за това , че армейците си търсеха правата за разлика от цигани , помаци , турчета и други за съжаление неучили се българчета .

Ние всички сме Българи , а ни деляха на категории , за да има такива внедрени копилдаци като адвокат президента Рашид всред помаците и да им помага по време на сменяването на имената им от 1973 година и по-късно !

НИЕ СТРОЯХМЕ , НЯКОЙ КРАДЯХА , А СЕГА ПРИВАТИЗИРАТ БЕЗНАКАЗАНО КАКТО БЕШЕ И ПРЕДИ ПО ВРЕМЕТА НА ЮДЕЙСКА КОМУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ САМО ЧЕ ТОГАВА БЕШЕ С МАЛКИТЕ КРАЖБИ – СЕГА Е ГОЛЯМАТА ЛАПАЧКА НА НОВИТЕ КАПИТАЛСТИ ДЕТО СЕ ОДОБРЯВАТ ОТ САЩ , ЗАПАДНА ЕВРОПА И ИЗРАЕЛ !

Когато се уволняваше наборът на 1964 година , които беше задържан заради свалянето на Никита Сергеевич Хрушчов , изчезнаха шинелите и нямаше дори за караула в студените нощи . Месец след това се появиха двойно повече шнинели между войниците и още толкова набутани в разни места из полигона на летището , включително и в кафезите на бомбите от 250 килограма . Какво нещо е това вещевета отговорност на армията .

Офицерите си пълнеха автомобилите с бензин от Гесема и керосина бил добър за тяхните “ Московци “ , а казват че безоловен бензин неможел да кара леки автомобили .

Сега генералите плачат за летище Чешнегирово и са получили по един войнишки нож за спомен да си го заврът в анусите . Те са същите мой съвипусници от онези години на служене в армията .

ВСИЧКИ НИЕ СТРОЙХМЕ И ЗАЩИЩАВАХМЕ БЪЛГАРИЯ – ТЕ СА ОТ ПРИВИЛИГИРОВАНИТЕ ПЪЛЗЯЩИ КЪМ БОЙНАТА СЛАВА – АЗ СЪМ ОТ РИТАНИТЕ СТРОЙТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ !

Аз тука в Швеция съм си купил от един военен магазин , един шинел от онези войнски времена НА МОЙТЕ ГОДИНИ , за да си спомням за студовете на пост в Чешнегировското летище - МАЛКАТА ВОЙНА – КАРАУЛЪТ- С АВТОМАТ СУДАЕВ ВВ – 07011 С …

Ето една снимка в шведска воена шниела на показ пред университета в старата шведска столица Упсала , а зад гръба ми е Аркиепископската Протестантска катедралата строена в продължение на 175 години !

Та шинелата дето съм обякъл струва колкото две бутилки “ Кока – Кола” !

Ето по този начин купувайки воени материали , Аз съм спосор на шведската армия , която също се демилитаризара от един министър на мойте години , който не е бил служил достойно – ТОЙ БИЛ МАЛАЙ , казват шведите като предните двама министри на войната - МАЛАЙ – човек освободен от воена служба или занимаващ се с алтернативна .

ИНАЧЕ ДРУГАРЯТ ШВЕДСКИ ВОЕНЕН МИНИСТЪР БЬОРН фон СИДОВ ДАДЕ ЕДИН ПОЧЕТЕН КАРАУЛ НА КРАЛСКИЯТ ДВОРЕЦ В СТОКХОЛМО В ГВАРДЕЙСКА УНИФОРМА НА КОН – АХ , КОЛКО БЕШЕ РАДОСТЕН ОТ ТОЗИ СИ ПОДВИГ , ЧЕ СИЯЕШЕ ОТ РАДОСТ ПОКАЗВАЙКИ ГО НА КОНЬ !

ТОВА КАТО ПОКАЗНО УПРАЖНЕНИЕ ДА СЕ ВЪЗПРИЕМЕ И ОТ ГОС-ПОДИН СВИНСКИЯТ МИНИСТЪР ДА НАПРАВИ СЪЩИЯТ КАРАУЛ ПРЕЗ МАВЗОЛЕЯТ НА ДРУГАРЯТ ГЕОРГИ ДИМИТРОВЪ !

ПРЕДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ УЧАТ ДА ДАВАТ КАРАУЛ – МАЛКАТА ВОЙНА И ДА ЧАКАТ ГОЛЯМАТА ВОЙНА , ЗАЩОТО ТОЗИ ДЕТО НЕ СЕ ГОТВИ ЗА ВОЙНА НЯМА ДА ПОЛУЧИ МИР – ТОВА Е САЩ ЮДЕЙСКА ДОКТРИНА НА ПРЕЗИДЕНТА РОНАЛД РЕЙГАН С НЕГОВИТЕ ЗВЕЗНИ ВОЙНИ !

Сегашните министри са се научили да се държат за Члено-овете си – България имаше един военен Министър Александър Сталииски с прозвището пияницата , а иначе таен донисник от времената на комунизма , за да имал и той хляб в ръцете . Аз съм му кусал попарата на този айдукатин , дето го бях взел да ме защитава , а той сътрудничел на Държавната Сигурност в град Чепеларе . Изпратен по заръка на БКП , партия и правителство всред помашко-българското население !

ТОЙ ЗАПОЧНА ПЪРВИ ДА ПРОДАВА БЪЛГАРИЯ ПО УКАЗАНИЕ НА ФИЛИП ДИМИТРОВИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ САЩ В ЛИЦЕТО НА ОНОВА ПРЕДАТЕЛЧЕ АЛЕКСИЕВЪ –…..

Следаващите са само едно бледо копие или КОПИЛЕ , като ДОЦЕНТЪ-ФИРОСОФИН Жельо Желев – Глав ГЛАВО-командващият , които незнае къде са изчезнали воените материали от сделките дето направиха неговите помошник-съветници за Босна и Херцеговина през Македония …..

Ето ви го и този убиец на България в погледа на карикатуристе Тодор Цоневъ !

Сега се срещат двама президенти нов и стар и едната пачавра ЗАБЪРСВА ИСТОРИЯТА КАТО дава указания – цитат – “ Да нямало “ Боянски ливадье !“ , какво доцентско философско лицемерие , което се предлага към доцент историк – КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА – Вие унищожихте България и Българският народ !

ТЕ ТАКИВА РАБОТИ МОЛИМ ВИ-ТИ СЕ СТАВАТ ПО ТАЗИ БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ШАШАВА ! НИЕ ЩЕ ДА СЕ РАЗОРАЖАВАМЕ , А ЮДИТЕ ЩЕ ДА СЕ ВЪОРЪЖАВАТ СЪС ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА НА КАПИТАЛА ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА , ТЪРГОВИЯ И ДРУГИ ШМЕНДРИКИ ДЕТО ЩЕЛИ ДА ПОМОГНАТ НА СВЕТА , ЗА ДА ГО ОГРАБЯТ ПО ЛЕСНО – ПЪРВО ОБАЧЕ СЕ РАЗОРЪЖИТЕ ТА ПО-ЛЕСНО ДА ВИ ВЛЕЗНЕМ В ДЪРЖАВИТЕ !

Ето , Ви статията от един световен професор по икономика дето казва , че Глобализацията се създава от богатите за богатите !

НА ТАЗИ СНИМКА СМЕ ДВАМА ИКОНОМИСТИ ЕДНИЯТ Е С ПОРТОФЕИЛ ДРУГИЯТ Е БЕЗ ПОРТОФЕЛ В ЕДНА И СЪЩА СИТУАЦИЯ ПРЕД СВЕТОВНИЯТ РЕД ДЕТО ЩЕ ДОДЕ – ЕДИНИЯТ СЕ БОРИ СЪС СВЕТОВНИТЕ КАТИПАЛИСТИ ДРУГИЯТ СЕ БОРИ СРЕЩУ СВЕТОВНИТЕ КАПИТАЛИСТИ !

ПОЗНАЙТЕ КОЙ Е БОРЕЦЪТ СЪС КАСКАТА ?

Аз затова съм си купил шведска железна каска , че да се вардя от погледът на Шведският министър председател дето ме гледа с едно око на снимката в която му казвам , че съм от Шведският Комитет за Мир и се боря срещу великите бомбо-мята хаджии от САЩ и Велика Британия , Израел и помошника им Швеция , коИто пасивно си мълчи в борбата с терористите – Израел .

НАЛИ ЮДЕСКИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ ОТ САЩ И ВЕЛИКА БРИТАНИЯ СЪЗДАДЕ ЧУЧУЛОТО АДОЛФ ХИТЛЕР В БОРБАТА СРЕЩУ ЮДЕЙСКИЯТ СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗ ПО КНИГАТА НА КАРАЛ МАРКС ЗА ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА КОИТО ДОДЕ БЛАГОДАРЕНИЕ С БРАТСКАТА ПОМОЩ НА ЗАПАДА И ЛИЧНОТО УЧАСТИЕ НА ЛЕНИН И ЮДЕСЙКИЯТ РЕВОЛЮЦИОНЕН ПРОЛЕТАРИАТ , ЗА ДА СЕ СПРЕ С ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА !

ЕДНАТА ЮДЕЙЩИНА СРЕЩУ ДРУГАТА ЮДЕЙЩИНА В ИМЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И НЕГОВОТО ДОБРУВАНЕ !

СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА СЕ СЪЗДАДЕ ПО ЗЪРКА И МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА СТАЛИН ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ …..

НАЛИ ЮДЕЙСКИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ ОТ САЩ И ВЕЛИКА БРИТАНИЯ СЪЗДАДЕ ТАЛИБАНИТЕ В БОРБАТА СРЕЩУ СССР !

СЕГА ТАЛИБАНИТЕ СЕ БОРЯТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ПАЛЕСТИНСКА ДЪРЖАВА !

СИГУРНО СЛЕД ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЩЕ СЕ СЪЗДАДЕ И ДЪРЖАВАТА ПАЛЕСТИНА НАД РАЗВАЛИНИТЕ НАД СЕГАШНИТЕ ОКОПИРАНИ ОТ ИЗРАЕЛ ПАЛЕСТИНСКИ МЕСТА ПО ЗАПАДЕН ЙОРАДН – ТЕ СА ОТ ИДОРДАНСКАТА ТЕРИОТОРИЯ СЛЕД ВОЙНАТА ОТ 1967 ГОДИНА !

СВЕТЪТ НЯМАЛ ДА СЕ ПРЕКРОЯВА СЪС ВОЙНИ !

СЕГА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЛУША МЪДРИТЕ УКАЗАНИЯ НА ВЕЛИКИЯТ ЮДЕЙСКИ САЩ И НЕГОВИЯТ ПРРЕЗИДЕНТ ЗА НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД ДЕТО СЕ ПИШЕ НА БИБЛИЯ ….

НЕКА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВНИЧЕСКИ МАЙ-МУНИ ДА НЕ СЕ КАЧВАТ НА ТОЗИ КЛОН , ЗАЩОТО ЩЕ СТАНАТ МНОГО МАЙ-МУНИ НА КЛОН-ЬО И ОН-КЛОНЬО МОЖЕ ДА СЕ СЧУПИ !

ХАЙЛ-АЛЕ-ЛЕ-УЙЮ , ЛАПАТЕ НА ГОСПОДАРЮ УЙьЮ !

Това се казва юдейски мискинлък по старият и нов завет – БИБЛИЯТА Е ЮДЕЙСКОТО УЧЕНИТЕТО ЗА ВИШАТА РАСА ОТ НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД – ЮДЕЙСКИТО БЕЗРЕДИЕ !

Давайте да се разоражаваме , сваляйте гащите и пригответе вазелино , Ние идем бодри ескадрони с “Нож и вилица в ръце !”

Негово Блаженство – Свободният Политически Дейбатьор !

Стефан д-р Димитър Чолаков

15 юни 2002 - Швеция

AA97
Вы же Маркса не читали.

А каком пассаже говорите?

Это Вам не рыбный пассаж!!!

Тем более не музыкальный пассаж.

What a thing to happen!

Поручик Галицын Есть такой человек в Софии - квазиМадолев.Он на самом деле иную имеет фамилию, но внук академика Мадолевого сколькотоюродный.Поэтому мы его условно называем Мадолевым.

Он такой тощенький немного, субтильный.А бабы у него все наоборот пышные. Он во времена Дефицита покупал своей жене тогдашней лифчик. Бюстгальтер тож. И там у магазина стоял какой-то левый человек с бюстгальтерами. Спекулировал бельем, то есть. Мадолев к нему подошел. Тот спрашивает - "Какой тебе? 1- й или 2-й?" Мадолев говорит: "5-й" (допустим). Левый Человек ему руку пожал и говорит: "Мужик! Уважаю..."

Анонимен99
Поручик не се обаждай pls
Анонимен100
Все читали!

Маркса!

Баркса!

Таркса!

********

OT STANDART-Драги Велко П101
OT STANDART-Драги Велко Петров ,

може би имаш някъкво право в написаното за това дали да се вдигне паметник на Джон Атанасов во Българията .....

НИЕ КИБИЦИТЕ СЪЩО ИМАМЕ ПРАВО ДА ХВЪРЛЯМА ЗАРОВЕТЕ И ДА СКАЗВАМЕ ....

Та по този повод да ти напиша нещо за един швед името му не го помня , но историята е записана със ЗЛАТНИ БУКВИ в Народна Република Съединени Американски Шати .

Действието се развива около гражданската война и севера е загубил морските битки по онези времена и ВЕЧЕ са се готвели погромите . На помощ идва един швед , дето не е бил американски гражданин и е обяснявал на глупавите генерали от онези времена как да се постъпи .

То и американските генерали са имал акъл колкото на едно врабче .

Прости ми за сравнението за великата нация САЩ ....

Та този швед е конструирал една ЖЕЕЛЕЗНА ЛОДКА " МОНИТОР " доближаваща се до СЪВРЕМЕНАТА подводница и с нея е успял да потопи сума ти бойни кораби от онези славни времена . Ето така Севера победил Юга или Абрахам Линколн победил , а после го убили в едно театрално представление в 1865 лето господне .

За тази му храброст шведа после са го наградили с гражданин на САЩ и много други истории . Той е имал брат дето е бил нещо като откривател и той , но в Шведко . Нещо като технически мислител на онези години при това много добро ново - НАЙ ВИСОКОТО .

Та конструкторът на МОНИТОР се поминал и го докарали в Швеция и му направили такова посрещане в Стокхолм , че се приказва по Шведките телевизиони филми от историята на Швеция като сравнение с Кралските посрещания , който не са било така приемани като този американски символ .

ТА АКО ЩАТИТЕ СА МУ ВДИГНАЛИ ПАМЕНТНИК НА "МОНИТОР" ДАЛИ ДА ГО ВДИГАТ ПАМЕНТНИКА И В ШВЕЦИЯ ДА ТЕ ПОПИТАМ ?

Преди месец време бях с моят клуб на една разходка на около петдесетина киломентра из горите на района около Векшьо и леко полека научих едни работи за хората дето са живяли из тези каманяци дето само картоф може да се хваща между тях . Няма как ще да ти поставя снимката тука да я видиш как изглежда местността . Та от тази местност хората са се изселили за САЩ и четвъртото поколение дето живеят сега си спомнят за техните предци дето идват да се поклонят със посещения ТУКА В МОЯТ ГРАД ИМА ЕДИН ИНСТИТУТ НА ЕМИГРАЦИЯТА И ВСЯКА ГОДИНА СЕ ПРАВЯТ ЕДНИ ТЪРЖЕСТВА ПРЕЗ АВГУСТ ПО ТОЗИ ПОВОД А ТАЗИ СЕДМИЦА ЕДИН ЦЪРКОВЕН ХОР ОТ ЩАТА МИНЕСОТА ЩЕ ПЕЕ ПСАЛМИ В ЕДНА ОТ МИСИОНЕРСКАТА ЧЕРКВА В ГРАДА ...

Един от тези потомците дето са живели в местността дето ти показвам сега работи в НАСА дето пращали снимките по жицата и спътниците ..... ХОРАТА ГИ РАЗПРАВЯТ КАТО БЕСЕДА В РАЗКАЗА ПО СНИМКАТА ДЕТО ВИЖДАШ И СЕ ГОРДЕЯТ С ТЕЗИ НЕЩА !

Паметник на местността няма , но може да поставят , ако додат от САЩ и да се позаинтересуват от къде са се пръкнали тяхните родители и ще констатират , че това е било повече от ТУРСКОТО РОБСТВО , което Аз правя като сравнение . Ние в България под турско или фашистко робство , да неговорим за комунистическите времена вече , ГЛАДНИ ГРОБИЩА НЕ СМЕ ИМАЛИ ..... ЧЕ БЪЛГАРИНА ДА БЯГА ЗА АМЕРИКА ОТ ПОДОБНА СИРОМАШИЯ КАКВАТО Е ИМАЛА В ШВЕЦИЯ .

ЗА ЗАМАЦИТЕ , КРАЛЕТЕ И ДРУГИ НЯМА ДА ТИ ГОВОРЯ В ШВЕЦИЯ - ТОВА Е ДРУГА ТЕМА ЗА ПРИКАЗКИ !

Имало е бегалци от Македония за САЩ след Балканските войни има и от България , но Ти и да прочетеш книгата за Лазар Добрич дето е основал Българският цирк ! Той е Българин , ама няма издигнат паметник , а Софииският цирк го подпалиха някога и така не се разбра как е станало

ЛАЗАР ДОБРИЧ - ЦИРКА-ХАДЖИЯТА ДЕТО Е ПРАВИЛ ДВОЙНО САЛТО В НЮ ЙОРК !

....

ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПРИКАЗВА ЗА ЦИРКА .......РАЗБИРАШ ЛИ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА НА ПРАКТИКА ! НЕ Е ВАЖНО КОЙ Е ЛАЗАР ДОБРИЧ И КОЙ Е ПОДПАЛИЛ ЦИРКА В СОФИЯ - СЕГА ИМА МНОГО ПО - ПОЛЯМ ЦИРК ОТ ЮДЕЙСКИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЦИРК-ХА-ХАДЖИИСТВА

Джон Атанасов не е признат в САЩ , че е основател на комптютъра и човекът е водил дела и не СА го удостоили за откривател . Това е типичното националистическо чувство на богатите американци . Може би поради тази причина той доде и в България благодарение на един наш вербовчик от високият пилотаж - проф-академик Благовест Сендов , но той за тези неща неговори , защото сега са на власт тези от САЩ и ще му клъцнат ташаците за това дето ги е следил някога в САЩ и е правил шпионаж в полза на СССР и България и социалистическият лагер .

ВСИЧКО СЕ ЗАНЕ ПО ДОСИЕТАТА ДЕТО СА ИЗНЕСЕНИ В САЩ , ЧРЕЗ ДИСКЕТИТЕ ПО ЖИЦАТА НА ИНТЕРЕНЕТО НА ВСЯКЪДЕ СЕ ВЛИЗА , ДОРИ В КУЧИЯ ГЪЗ !

Ние тия работи ги разбираме по заобиколен път !

За САЩ може да се напише , че те са ограбили доста много шведи , но това под сурдинка ти го пиша да го знаеш ! Някъде към един милион и половина па и повече шведи са заминали за САЩ , за да я задигат . Има успели , има неуспели и ограбени дето са се завърнали обратно . На едни са им вдигнали паметници на други се вдигат паметници .

Хората преценяват кой колко чини да го уважат !

СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ ТИ ИЗВАЖДАМ СЛЕДВАЩИЯТ АДРЕС , ЗА ДА ГО ОТВОРИШ И ДА ВИДИШ КЪДЕ МЕЖДУ КАМЪНИТЕ Е ИМАЛО НЕЩО КАТО ДОМ ПРЕДИ 100 ГОДИНИ , А В ОКОЛНОСТТА СА ПРОИЗВЕЖДАЛИ КАРТОФИ И СА РАЗЧИТАЛИ НА РИБОЛОВ ИЛИ НЕЩО КАТО ДИВЕЧ .....

Такъв сиромашлък и циганите през турско не са били защото Аз съм попомък на Еленските колибари от планините и на такива от Севлиевско-Дряновските балкани . Тебе не те зная от кой крайща си , но може да си направиш сравнеия !

ДОПЪЛНЕНИЕ !

Поставям две други снимки от същата екстурзия из района . Снимките илюстрират едно семейно огнище на войник от Кралската армия , който е получил това место и помощ при изграждане на жилище . Постройката е възтановена с доброволен труд на ентусиасти и бивши воени за да напомнят нещо от преди двеста - триста години .

Нали има някъква разлика между двата обекти , макар че зад солдатската къща има същите долища и гори както на предната илюстрация .

ВСЕ ПАК ДА ТИ ПРИПОМНЯ НЕЩО ОТ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВА - " ОПОЗНАЙ РОДИНАТА ЗА ДА Я ОБИЧАШ !" - АЗ СЪМ СЕ НАУЧИЛ ДА ПРАВЯ СРАВНЕНИЯ И ДА ОБЯСНЯВАМ КОЕ Е ХУБАВО И КОЕ Е ЛОШЕ .

Сега се сещам за дядо Йоцо - слепецът дето виждал по Иван Вазова , дето щели пак да го махат от учебниците , защото е написал едно стихотворение - АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ . После ще махнат и " ВЪРВИ НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ ! Защото е написан текста от Стоенча Михайловски дето не е подал ръка на цар Фердинадо келешев който Е-бил с бели къкавици , а Стоенчо се извинил , че си забравил белите ръкавици на пианото во кувнята до мангало !

.....

Та като пътуваш през Искарското дифиле да се заглеждаш по хоризонтите на пущинаците во балкано и ще видиш къщи от преди 100 години дето стоят като паметници . От там се вижда България и дядо Йоцо , а ако невярваш да идеш на билото на планината и от там - ОТ ГОРЕ - ОТ ВРЪО ДА ПОГЛЕДНЕШ ВО ДОЛО - МОЖЕ ДА ВИДИШ НА ДУДА ГАЩИТЕ !

Отгоре и да погледнеш долината , за да прецениш че там е имало Българи дето са я защитавали !

НЯКОГААШНИЯТ КРЪСТ ПАМЕТНИК НАД ЛАКАТНИШКИТЕ СКАЛИ ГО БУТНАХА , ЗАЩОТО НЕМОЖЕЛО ДА ИМА КРЪСТ ДО ПЕТОЛЪЧКАТА , СЕГА СИГУРНО ЩЕ БУТНА И ПАМЕНТНИКА СЪС ЗВЕЗДАТА , ЗА ДА СИ ПОСТАВЯТ ЮДЕЙЧЕТАТА НА СЕМИОНЧО , СОЛОМОН ПАСИ И МАФИЯ ЖЪЛТИ ШЕСТОЛЪЧКИ , ЗА ДА НАПОМНЯТ НА АМЕРИКАНСКИ ШЕРИФИ КАК СЕ ПРАВИ СВОБОДА С ОРЪЖИЕ - ЕДИН ПРОБИТ ДОЛАР !

Всичко добро от мен , еби им ги макята на американците и нините врагове !

Стефан д-р Димитър Чолаков

http://web.domaindlx.com/choli/

16 юни 2002

Швеция

-----------

Изпратен от: Valko Petrov, email: valko@imbm.bas.bg Добавен на: 14.06.2002

Тема: Семейството на Джон Атанасов пристига у нас

Tova che John Atanasov e iztakval svoya bulgarski proizhod (po bashtina linia) oshte ne oznachava che se e schital za bulgarin. Toy e roden na amerikanska zemya, poluchil e amerikansko obrazovanie i se e schital za amerikanets, koyto dalji vsichko na Amerika. Ako poslednata veche mu e izdignala pametnik pone v rodnia mu grad (ili shtat), togava bi bilo prilichno i nie da mu izdignem pametnik v Sofia. V protiven sluchay obache e krayno neprilichno za (koy li pat?!) da se pokazvame po-golemi katolitsi ot Papata.

AA-I LOVE U BABE102
love u babe!

thats the way it is

бля бля бля

beni АНО 95!!!!!!

Филмът е "Москва не вярва на сълзи"

Каква "Ирония судьбы"

Моля?

Ирония на съдбата е друга опера.

И ние нещо сме от руското кино, ВЪПРЕКИ

ДВОЕН МОРАЛ НА СВЕТОВНАТА104

ДВОЕН МОРАЛ НА СВЕТОВНАТА ТЪРГОВИЯ !

ДВОЕН МОРАЛ НА СВЕТОВНАТА ТЪРГОВИЯ !

Sat Jun 15 05:09:00 2002

213.114.32.88

ДВОЕН МОРАЛ НА СВЕТОВНАТА ТЪРГОВИЯ !

Стефан д-р Димтър Чолаков - ШВЕЦИЯ

Рубрика – статия с мото – “ ГОЛОБАЛИЗИРАНЕТО СТВА ЕДНА НЕПОЧТЕНА ИГРА , КЪДЕТО ПРАВИЛАТА СЕ ПИША ОТ БОГАТАШИ НА СВЕТА ЗА БОГАТАШИ НА СВЕТА …..

Ако напиша , Аз тази мисъл веднага ще скочат върху мен юдейските маймуни който пеят за световната Глобализация под – “ МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА ЮДЕЙСКАТА БИЛДЕРБЕРГОВА МАФИЯ !”

Май-муните веднага ще крещят срещу мен , че съм ненурмалник и цяла поредица от “красиви” епитети ще ми се изпищат .

Кой съм Аз в крайна сметка от коневръза на бившата комунистическа система ?

Ако , Волен Сидеров или Тамара Шишманова или някой друг нaпишат подобно заглавие в Монитор и на тях ще ги нападната с поредица от подобни хвалебствия със СРА-внения ! Това пропагандата даплюем без да мислим я умеем много добре , особене ако е по заръка на ГОС-подарите и се плаща добре – ТО Е МНОГО ДОБРЕ НА ЧЕРНОТО МОРЕ – СЛЪНЧЕ Пи-ЧЕ ОЩЕ ПО -ДОБРЕ !

УМРЕМ ЗА РАЗ-ВРАТ- И ПОЛИТИЧЕСКА ПРОСТИТУЦИЯ В ИНТЕРНЕТО .

…..

Виж , ако подобно заглавие се напише от виден професор с име Йосиф или Жозеф Стиглитц . Май-МУНИТЕ няма да скачат толкова много и се ЗА-почнат да се умълчават .

Ако този професо Йосиф Стиглитц е професор в Колумбииският университет

И водач на президентската Бил Клинтонова администрация по икономическите проблеми и Заместник водач на Световната банка …… Юдейските Български клакьори съвсем ще се умълчат – И ЩЕ СЕ СНИЖАТ – НИШЕ ЧЕМ ВОДы !

Съжалявам , че немога да го преведа на Американски език този русизъм влезнал в моят глава по влияние на моят чичо адвоката Йосиф Чолаков , да не се напада братският Съветски Съюз и неговата мъдра политика на България , защото те не само са дърпали ташаците на моят баща в концентрацният лагер “Росица” набивайки ни с юдейските комунисти , комунизъм и демокрация …..

ЧЕ ТОЙ НАШ ЧОВЕК , УМЕН ЧОВЕК С ТИТЛА - Ще крещят МАЙ-муните !

Някогашният Сол-ташак на РЕПУБЛИКА /народна/ БЪЛГАРИЯ адвокат Президента Петър Стоянов , който вдигаше ташаците на САЩ президентската администрация ще заяви – АМИ НАШ ЧОВЕК Е ТОЗИ БИЛ КЛИНТОН И ЙОСИФ СТИГЛИЦ ТРЯБВА ДА МУ СЕ ВЯРВА ! – Аз на него съм му изнасял сега три месеца лекции като ходих в САЩ да сказвам как се приватизира Булагари-станска губерния по примера на ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА – Всичкото семе в гъзът за оплождане на народите – ЧАСТ ОТ БОГАТИТЕ , КАКТО Е НАПИСАЛ НАШИЯТ ОТГОВОРЕН ДРУГАР ЙОСИФ СТИГЛИТЦ !

НЯКОЙ ДА КАЖЕ ЛОШЕ НЕЩО СРЕЩУ БИВШОТО БЪЛГАРСКО ПРЕЗИДЕНТ АДВОКАТ ПРЕЗИДЕНТА ПЕТЪР СТОЯНОВ ПРЕДАТЕЛСКИ – СОЛ-ТАШАКЛИЕВ НА САЩ КОЛЕГАТА СИ МЪДУРЧЕВ БИЛ КЛИНТОН ?

След подобни сравнения за юдейските НАЙ-БОГАТИ от света политици и тяхните приятели НАЙ-БОГАТИТЕ и юдейските бивши Български комунистически МАЙ-муни съвсем ще си глътнат езиците и ще започнат да БЪРБОРЯТ с обратната част на хранопровада наречена фистула издричайки фразата !

- Голема дрисня излезна от този професор Йосиф Стиглитц ! Как е възможно той наш юда да пише подобни неща против нашите НАЙ-БОГАТИ ЮДЕЙСКИ другари от света . Ами той ни разуршава нашата СВЕТОВНА МАФИЯ НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА ? . Той е лош човек ! Той е враг на народа – ДА СЕ РАЗПНЕ , да му се дръпнат ташаците като на – Стефан д-р Димитър Чолаков в Швеция дето му се заканваме . Те са врагове на юдите по света .

Викайте Ура , другари и другарки юдейски комунистически престъпници от България дето се направихте на “демократи” като я съсипахте пълзейки към ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕНОСТИ и тези на САЩ интересите от “НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД !”

Ние , Ви слушаме какви наставления ни се дават от юдейски престъпници на Запада с тяхните емисари да сме си затворили предпиятията защото били стари и да се изкупят на безценица , да са затворили атомните централи , а запада и САЩ ще си строят атомни централи , да сме се разоражили .…. че по лесно да ни грабят овцете от статодо вълците на два крака !

НЕ Е ХУБАВО , ЧОВЕК ДА Е СЛЯП И ДА ИМА ЗА ВОДАЧ ЕДНО-ОК ЮДЕЙСКИ ЦАР – БЪЛГАРО-УБИЕЦ – СЪВЕТНИЦИ ЗА ЦАР И ГОСПОДАР !

ТОЙ ЦАРЦЕТО СЕМИОНЧО ВТОРИ , ИЗСЛУШВАЛ МНОГО МНЕНИЯ И НАЙ-НАКРАЯ РЕШАВАЛ НА КОЙ ГЪЗО-ЛИЗЕЦ ДА СЕ ДОВЕРИ !

Негово Блаженство – Свободният Дейба-тьор от Швеция , Ви представи част от статията поместена в шведският вестник “ Дагес Нюхетер” в прувод на Ханне Кьолер от 25 април 2002 година . Пояснявам , че копието което съм извадил е част , защото статията е дълга и трудно ми беше да я сканирам за нуждите на Интерента . Тя е само илюстрация на една мисъл с повече аргументирани обяснения от страна на професор Йосиф Стиглитц – ДВОЕН МОРАЛ НА СВЕТОВНАТА ТЪРГОВИЯ – ГЛОБАЛИЗАЦИЯ !

Като допълнение Ви поставям една снимка на световната юдейска организация

“Фашистки цинон от Италия модел – 1930-1940 години” Те се подкрепяха фашистите срещу комунистите после се обърнаха нещата и в се така – СВЕТОВНА ТЪРГОВИЯ !

Не всички хора са предатели на човечеството !

МОЛЯ ВИ-ТИ СЕ НЕ МЕ НАПАДАЙТЕ МЕН , АЗ СЪМ КОНЕВРЪЗО НА БИВШОТО ЮДЕЙСКИ КОМУНИСТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ – Политическа пачавра за обиране на ликета !

НИЕ ТУКА В ШВЕЦИЯ ИМАМЕ ПРАВО ДА ЧЕТЕМ ВЪВ ВЕСТНИЦИТЕ РАЗНИ НЕЩА , А МОЖЕ И ДА ГИ КОМЕНТИРАМЕ …..

Стефан д-р Димитър Чолаков

15 юни 2002 - Швеция

beni На френски също мога да говоря,

но в улицата го научих,

Сибила щом ме мен надуши,

с неправилния говор мой-

не знам наистина какво да сторя,

къде жаргона да покрия,

къде от нея да се скрия.

-------------

Сибила, здравей, страхотна си!

нос Как ты можеш смотреть на Неву,

как ты смееш всходить на мосты?

Я не даром печальной слыву

с той поры, как привиделся ты.

Черных ангелов крыля остры,

скоро будет последний суд,

И малиновые костры,

словно розы, в снегу цветут.

1914

Хари Докторе, съгласен съм с теб, въпреки че не ми е ясно защо наричаш Райчев "лев есер"...

Райчев казва: "И третият, най-същественият начин, по който можем да изкажем съждението "преходът свърши", е да осъзнаем, че социално-класовата структура на нова България е в общи линии завършена. Или другояче: въпросът за собствеността в общи линии е окончателно решен.

(Не казвам "задоволително", само "окончателно и необратимо".)"

Абсурдно твърдение поради десетки причини, за които ми е досадно да говоря. От момента, в който в България започне да работи истински пазар ще започне процесът на всекидневната защита на собствеността... Изразът ми е романтичен, но по-верен от странната мисъл на Райчев, че онова със собственоста е "окончателно и необратимо"...

beni Хари,

здравей!

не смея дори да си мисля, че мисля еднакво с теб.

нос To your credit to the dirty faces you created

To your headache to the shape of the 1980's

I'm glad that we don't hear you any more

I'm tired of playing in your fashion war

To the lights to the trend setting in your head

Sunday night tears from youth cults already dead

I'm glad that we don't hear you any more

I'm tired of fighting in your fashion war

Goodbye Seventies!!!

Преходът Свърши Хе хе хе

Хари В България, като изключа филиалите на западните фирми и незначителна част от предприемачите, основната част от собствеността не е придобита в пазарна среда. Тя е резултат на грабеж.

Дълбока заблуда е, че това ще се размине.

Бедността на основната част от населението в България и богатството на незначителен брой лица е резултат на патологични процеси. Да се твърди, че тези процеси са създали "окончателна норма" меко казано е неубедително.

beni Ако не успеем, няма да ни има.

А това е невъзможно.

НЕ Е възможно.

/да ни няма/

значи трябва да успеем, както би казал Звън.

Редактирано от - Beni на 16/6/2002 г/ 22:34:30

Хари Бени, мила,

сега видях твоята реплика. Приятно ми е, че в малките часове на тази юнска нощ сме заедно.

Приятна вечер и лека нощ.

Атила I HAD A DREAM, JOE

I had a dream

I had a dream

I had a dream, Joe

I had a dream, Joe

You were standing in the middle of an open road

I had a dream, Joe

Your hands were raised up to the sky

And your mouth was covered in foam

I had a dream, Joe

A shadowy Jesus flitted from tree to tree

I had a dream, Joe

And a society of whores stuck needles in an image of me

I had a dream, Joe

It was Autumn time and thickly fell the leaves

And in that dream, Joe

A pimp in a seersucker suit sucked a toothpick

And pointed his finger at me

I had a dream,

I had a dream,

I had a dream, Joe

I opened my eyes, Joe

The night had been a giant, dribbling and pacing the boards

I opened my eyes, Joe

All your letters and cards stacked up against the door

I opened my eyes, Joe

The morning light came slowly tumbling through the crack

In the window, Joe

And I thought of you and I felt like I was lugging

A body on my back

I had a dream,

I had a dream,

I had a dream, Joe

Where did you go, Joe?

On that endless, senseless, demented drift

Where did you go, Joe?

Into the woods, into the trees, where you move and shift

Where did you go, Joe?

All dressed up in your ridiculous seersucker suit

Where did you go, Joe?

With that strew of wreckage

Forever at the heel of your boot

I had a dream

I had a dream

I had a dream, Joe

I had a dream

I had a dream

I had a dream, Joe

--------

NC'1992

--------

Бени, Хари, привет!

Хари Атила,

Здравей!

Да пребъде светлото ти име.

beni което писах беше към "нос" -но вече няма значение май

малко неща имат значение, всяко е според човека-

всеки си решава, повечето хора правят многото хора, накрая многото правят решаващото, а у нас- у нас, това не е винаги правилното, защото никой не знае кое правилното, Хаос и паника.И сляпо доверие

Няма мисъл, но няма и за КАКВО и кого да мислиш.

Атила- здравей!

Анонимен116
И Хари, и Атила, и Бени
SultanBg В ранните малки часове на деня,

по форумата пътечка

е минал Хари

и оставил (както винаги) приятна, светла диря.

Анонимен118
Не се заблуждавайте. Това по-горе не е beni.

Някой се е постарал да и открадне ника.

Сибила Бени е. Иначе нямаше да е златен.

А и ме закача с френския.

Само ние си знаем защо.

Здравей, Бени.

SultanBg Обикновено човекът е -

или мъдър, или откровен.

Брилянтният е като Бени,

И мъдър и откровен.

Клио Минах оттук. Както винаги, развълнувахте ме, впечатлихте ме със способността си да кажете точно това, което трябва да се каже, по начина, по който трябва да се каже.

И ми се прииска да ви пратя малко стихове - на вечния-великия-нежния-титаничния-този, който ни кара да се чувстваме във висша степен европейци-този, който ни дава надежда, защото е чувствал и е страдал като нас - тъй българския Яворов:

НИРВАНА

Спят вечните води, безбрежните води - бездънни,

но в тях се не оглеждат небесата звездни

и бродим ний наоколо безсънни,

и тръпнем пред безмълвните им бездни.

Спят вечните води, бездънните води - безбрежни,

над тях се не навеждат хоризонти мрачни...

И впиваме ний поглед безнадеждни,

и тръпнем пред догадките си здрачни.

Предвечните води, всевечните води - кристални,

бездънни и безбрежни, призивно прохладни...

Но страх ни е да пием, нас - страдални,

безсънни, безнадеждни, знойно жадни.

Редактирано от - Клио на 16/6/2002 г/ 13:47:55

Анонимен122
Хари, виж:

...большевики-левее меньшевиков.Левым были и есеры, но среди них "левыми" назывались союзники большевиков по Октябрьскому...столь же мало озабочено судьбой народа, как в своё время есеры-судьбой крестьян или большевики- рабочих. Для...

30.01.2001 / 129 Kb / koi8-r / http://www.duel.ru/personal/magnum/Russofobija.html

Анонимен123
УКРАЇНСЬКА ПАРТІЯ СОЦІАЛІСТІВ-РЕВОЛЮЦІОНЕРІВ (УПСР; популярна назва - есери) - українська політична партія. Як всеукраїнська політична організація УПСР організувалась у квітні 1917 внаслідок об'єднання окремих гуртків і груп есерів, котрі існували в Україні з 1905. До керівництва партії входила переважно студентська молодь, зокрема, М. Ковалевський, Л. Ковалів, В.Залізняк, О.Севрюк, П.Христюк, М.Шраг. Тісно співпрацював з партією М.Грушевський. У програмі УПСР поєднувались національні інтереси з ідеями ліберального народництва. Партія з перших кроків діяльності висувала ідею національно-територіальної автономії України, стояла на грунті безкласовості української нації, націоналізації великих земельних володінь, популяризувала принципи дрібноселянського господарювння. У соціальній стратегії орієнтувалася на селянство та солдатські маси. Визначальним питанням революційних перетворень партія вважала національне питання, а своєю кінцевою метою ставила завдання побудови Української незалежної самостійної держави. У своїй діяльності серед селянства спиралась на “Селянську спілку”, що забезпечило їй належне організаційне зміцнення і відповідну соціальну базу. У листопаді 1917 в рядах партії налічувалось 75 тис. чол. Друковані органи: щотижнева газета “Народна воля” і тижневик “Боротьба”.

Після більшовицького жовтневого перевороту 1917 у Петрограді УПСР вживала енергійних заходів, аби не допустити в Україні зміцнення позицій Рад робітничих, селянських та солдатських депутатів. У перший період Української Народної Республіки партія мала більшість в Українській Центральній Раді, члени УПСР входили до складу Генерального Секретаріату УЦР-УНР та Ради Народних Міністрів УНР В урядах В. Винниченка есери керували роботою секретарств: продовольчих справ (М. Стасюк, М. Ковалевський), шляхів (В. Голубович), пошт і телеграфу (М. Шаповал), П. Христюк обіймав посаду генерального писаря. У січні-квітні 1918 головою Ради Народних Міністрів УНР був український есер В.Голубович і більшість міністерств у ній очолювали члени УПСР.

У період Гетьманату на IV з'їзді 13-16.5.1918 партія розкололась на праве і ліве крило. Праві есери (т. зв. центральна течія; В.Голубович, І.Лизанівський, М.Шаповал, М.Чечель, Н.Григоріїв, О.Жуковський, О.Севрюк, П.Христюк та ін.), які вважали революцію завершеною, виступали за проведення легальної опозиційної діяльності до уряду гетьмана П.Скоропадського. Ліве крило (Л.Ковалів, М.Полоз, Г.Михайличенко, О.Шумський, В.Блакитний, А.Приходько, П.Любченко, Ю.Мазуркевич та ін.) пропагували “радянську” форму влади, домагалися співпраці з більшовиками, виступали за організацію підпільної боротьби та підготовку збройного повстання проти гетьманського режиму. Захопивши домінуюче становище в ЦК, ліві есери домагались усунення з партії “правих” і, оголосивши розпуск місцевих організацій, перевели партію на нелегальне становище. Згодом ця частина українських есерів отримала назву “боротьбисти” (від назви газети “Боротьба”, яку вони видавали) і у березні 1919 організаційно оформились в Українську партію соціалістів-революціонерів-боротьбистів (комуністів). Праві есери утворили свій організаційний центр і .заснували свою партію (січень 1919), яка в квітні 1919 повернулась до старої назви - УПСР. Праві есери входили до Українського національного союзу і брали участь у підготовці й проведенні протигетьманського повстання. Мали свої друковані органи: журнал “Трудова республіка” (1918-19) і газету “Трудова громада” (1917-19).

За Директорії УНР представники УПСР входили до складу урядів В.Чеховського, Б.Мартоса, Іс.Мазепи (див. Рада Народних Міністрів УНР). У кін. 1919 частина членів виїхала в еміграцію, де відстоювала принцип “диктатури трудових мас” (М.Шаповал, Н.Григоріїв). У 1920 у Відні була створена “Закордонна делегація” УПСР (М.Грушевський, М.Шраг, П.Христюк, М.Чечель, Д.ісаєвич та ін.), яка виступала за перетворення УНР у “радянську республіку”. У 1920-22 видавала неперіодичний орган “Борітеся-поборете” (ред. П.Христюк і М.Чечель). У 1920 роках партія зазнала чергових розколів і фактично як єдина організація перестала існувати. У 1921 у Харкові відбувся показовий судовий процес над членами ЦК УПСР. У 1924 більшість членів “Закордонної делегації” УПСР повернулася в УСРР і в 1930 роках була репресована. У 1934 есерівські організації об'єдналися і створили у Празі спільний ЦК УПСР за кордоном (у 1932-39 видавала неперіодичний орган “Трудова Україна”; ред. Н.Григоріїв та П.Богацький). У 1950 УПСР разом з іншими партіями соціалістичного спрямування утворили Українську соціалістичну партію.

П. Панченко (Київ).

УКРАЇНСЬКА ПАРТІЯ СОЦІАЛІСТІВ-РЕВОЛЮЦІОНЕРІВ-БОРОТЬБИСТІВ (комуністів) - українська політична партія, яку створили ліві есери в березні 1919. На IV з'їзді УПСР (11-16.5.191 відбувся розкол партії на дві частини - ліве і праве крило. Ліві есери (Г.Михайличенко, В.Блакитний, О.Шумський, М. Полоз, Л.Ковалів, А.Приходько, Ю.Мазуркевич та ін.) стояли на позиції більшовиків і ставили за мету сприяти розгортанню соціалістичної революції в Україні, виступали за організацію підпільної боротьби та підготовку збройного повстання проти гетьманської адміністрації. Здобувши більшість у ЦК, ліві есери заявили про перехід партії у підпілля і оголосили нову реєстрацію. Наприкін. 1918 ліве крило УПСР виступило за “перехід влади в руки робітників і біднішого селянства”, організованих у “ради депутатів”, заявляло про необхідність “викриття антинародної політики Директорії і збройного виступу у підтримку радянської влади”. Але разом з тим вони протиставляли себе більшовикам: боротьбисти (назва походить від друкованого органу лівих есерів - газети “Боротьба”) намагалися згуртувати ліві українські партії навколо свого організаційного центру (Центр-ревкому), протиставивши його маріонетковому Тимчасовому робітничо-селянському уряду України. Організаційне оформлення партії боротьбистів відбулося на V з'їзді УПСР (3-11.3.1919) у Харкові, який був проголошений установчим з'їздом нової партії-Української партії соціалістів-революціонерів-боротьбистів (комуністів). З'їзд ухвалив тези політичної і соціально-економічної комісій як основу майбутньої програми партії (не була вироблена) і прийняв статут. Було визнано, що “комуністичний характер сучасної революції ставить умовою її успіху диктатуру пролетаріату, яка найкраще здійснюється встановленням влади рад”. Завершальний етап організаційного оформлення боротьбизму відбувся шляхом об'єднання двох загонів українського комунізму. 6.8.1919 ЦКУПСР-Б (комуністів) і ЦК УСДРП (незалежні ліві) підписали акт про їхнє злиття і утворили Українську комуністичну партію (боротьбистів). Боротьбисти були впливовою і досить чисельною партією, яка налічувала понад 15 тис. членів.

На поч. 1920 боротьбисти взяли участь у формуванні органів радянської влади, до участі в яких були допущені більшовиками. Члени УКП(б) сприяли реалізації більшовицьких планів насадження радянського режиму в Україні, зокрема, в українському селі. Однак, більшовики, які проводили роботу з усунення з політичної арени конкуруючих партій, у т.ч. тих, що стояли на радянських позиціях, розпочали роботу з ліквідації УКП (боротьбистів). ЦК КП(б)У відмовила боротьбистам у рівному представництві у Всеукрревкомі та у збереженні окремої української Червоної армії. Це призвело до значного загострення відносин між КП(б)У і УКП (боротьбистів). Так, у січні-лютому 1920 відбулися організовані антибільшовицькі виступи у Київській, Полтавській і Катеринославській губ. В.Ленін, враховуючи чималий вплив, який мали боротьбисти серед селянства, пішов на компроміс, обіцяючи “незалежність” УСРР, і в березні 1920 УКП (боротьбистів) з допомогою Комінтерну схилив до саморозпуску і злиття з КП(б)У.

Цю подію на 9 з'їзді РКП(б) у квітні 1920 він охарактеризував так: “все краще, що було серед боротьбистів увійшло в нашу партію під нашим контролем, з нашого визнання, а решта зникла з політичної арени. Ця перемога варта кількох добрих битв”. До КП(б)У було прийнято 6л. 4 тис. боротьбистів, які зайняли в ній провідне місце. Найвідомішими діячами УКП (боротьбистів) були Л.Ковалів, Г.Михайличенко, О.Шумський, М.Полоз, П.Любченко, В.Еллан-Блакитний, А.Приходько, В.Чумак, Г.Гринько, М.Панченко, О.ЛІсовий, Ю.Мазуркевич, О.Довженко та ін. Відіграли визначну роль на етапі українізації. У 1930 роках репресовані.

Я. Малик (Львів).

УКРАЇНСЬКА ПАРТІЯ СОЦІАЛІСТІВ-САМОСТІЙНИКІВ (УПСС) - українська партія національно-радикальної орієнтації. Створена 17.12.1917 на Всеукраїнському з'їзді самостійників у Києві. До її складу увійшли члени Української народної паріпії, військовики, безпартійні, що гуртувались навколо Союзу української державності. Головою УПСС став О.Макаренко, товаришами голови І.Луценко (представник Вільного Козацтва), О.Андрієвський, П.Макаренко; секретарі: І.Андрущенко, Андрус, Зайченко-Жадько. ЦК партії складався з 21 особи. На з'їзді прийнято програму партії. Головні засади: негайне проголошення самостійної Української Народної Республіки, перехід землі до українських хліборобів, а фабрик - до українських робітників. Партія виступала за передачу землі селянам за трудовою нормою в тимчасове користування. Земельна реформа мала проводитись поетапно: спочатку ліквідовувалась велика земельна власність, згодом - середнє землеволодіння, потім-дрібне. Кінцевою метою реформи мала стати національна соціалізація землі, створення Всеукраїнського земельного фонду. Головною умовою успішного проведення земельної реформи було створення незалежної УНР. Програма УПСС передбачала проведення виборів на демократичній основі до Українського парламенту як вищої законодавчої влади. Головою виконавчої влади призначався президент, який затверджував уряд - Раду Міністрів. Програму доповнювали прийняті на з'їзді постанови із земельного, робітничого, адміністративного, судового, релігійного та ін. питань. Вплив УПСС в Українській Центральній Раді був обмеженим. Соціалістична більшість УЦР вважала її буржуазно-поміщицькою партією. Наприкін. 1917 УПСС пропонувала створити військовий уряд на чолі з самостійниками, по суті виступаючи за введення національної військової диктатури. У період Гетьманату УПСС стояла в опозиції до політики П.Скоропадського. Входила до складу Українського національно-державного союзу. Представник УПСС О.Андрієвський водночас був членом Директорії УНР. Окремі члени УПСС входили до урядів В.Чехівського та С.Остапенка, зокрема, М.Білинський, Ю.Липа, О.Осецький, Д.Симонів, О.Шаповал. Через непорозуміння з соціалістичною більшістю Директорії УНР 2.9.4.1919 члени УПСС зробили невдалу спробу державного перевороту на чолі з отаманом В.Оскілком. Напередодні перевороту в УПСС стався розкол. З поразкою Директорії УПСС припинила свою діяльність. Окремі члени УПСС від імені партії продовжували роботу в Раді Республіки. У січні 1920 постанова Центрального Комітету УПСС (УНП) внесла важливі зміни в аграрну частину програми. Вона передбачала парцеляцію великої земельної власності з передачею землі за викуп безземельному і малоземельному українському селянству, об'єднання його у кооперативах. На поч. 1920 років відновила діяльність у Відні. З 1922 виступала під назвою Українська народна партія. Деякий час діяла на Волині. Періодичні видання УПСС - тижневик “Самостійник”, щоденні газети “Самостійна Україна”, “Україна”, “Українські вісті” (Тернопіль), “Українська справа”, “Українське діло” (Рівно).

Г. Геращенко (Запоріжжя).

УКРАЇНСЬКА ПАРТІЯ СОЦІАЛІСТІВ-ФЕДЕРАЛІСТІВ (УПСФ, популярна назва — есефи) — політична партія, що оформилася у червні 19173 колишніх членів Української демократично-радикальної партії та Товариства українських поступовців, які у кін. березня 1917 утворили Союз українських автономістів-федералістів, а згодом - УПСФ. Партія поновила програму УДРП й складалася переважно з інтелігенції, яка проводила національно-культурну роботу, маючи найкращі з усіх партій фахові кадри. Назва партії скоріше віддавала данину духові часу (соціалізм її був поміркований), фактично ж вона стояла на позиціях консерватизму, а федералізм розуміла як світову форму міждержавних взаємин і децентралізовану адміністративну побудову. Головою УПСФ був С.Єфремов, до керівних її членів належали: А.Ніковський, І.Шраг, О.Лотоцький, П.Стебницький, А.В'язлов, І.Мірний, В.БІднов, Ф.Матушевський, В.Прокопович, М.Кушнір, В.Шелухин та ін. Органом УПСФ була газета “Нова рада”.

У період Української Центральної Ради до урядів В.Винниченка входили С.Єфремов, О.Шульгин, О.Лотоцький, П.Стебницький, І.Мірний, до уряду В.Голубовича — С.Шелухин, В.Прокопович, О.Лотоцький, І.Фещенко-Чопівський. За Гетьманату УПСФ брала участь у формуванні Українського національно-державного союзу і Українського національного союзу, її члени входили до другого уряду Ф.Лизогуба (24.10.191: О.Лотоцький, П.Стебницький, А.В'язлов, М.Славінський. У період Директорії УНР брали участь в урядах В.Чехівського (П.Холодний, О.Шелухин, І.Огієнко, М.Корчинський), С.Остапенка (І.Фещенко-Чопівський, К.Мацієвич, Д.Маркович, І.Огієнко, О.Корчак-Чепурківський, М.Корчинський, М.Кривецький), Іс.Мазепи (І.Огієнко); у травні 1920 есеф В.Прокопович сформував Кабінет міністрів. В еміграції у Празі в 1923 УПСФ перейменувалася на Українську радикально-демократичну партію, яку очолив О.Лотоцький. Партійні лідери (М.Славінський, А.Яковлів, О.Шульгин, К.Мацієвич, В.Прокопович, О.Саліковський та ін.) співпрацювали з екзильним Державним Центром УНР. Після Другої світової війни радикальні демократи не відновили діяльності своєї партії: ідейно близьким до них був Український національно-демократичний союз, створений у 1946.

А. Жуковський (Сарсель, Франція).

Клио При изпращането на Яворовите стихове предния път се получи пълна каша, изчезна ми форматирането. Съжалявам.

Току-що ги преформатирах и са ОК.

AA125

Ferdinand Victor Eugne Delacroix

Анонимен126
След дълги и изморителни форуми-ето ви описана тайната , така както ми я описаха моите консултанти:

-Преди 1000 години са открити идеалните вибрационни характеристики на мантрата "ОМ". Както мъжете, така и жените получават огромна полза от правилното и повторение. Мъжете да се стараят да я произнасят колкото могат по-ниско, жените - по-високо. Желателно е да правите това няколко пъти сутринта. Добре е, ако имате възможност да повторите "ОМ" също няколко пъти през деня и вечерта.

За да произнесете правилно мантрата "ОМ", трябва да направите максимално дълбоко вдишване, после бавно да издишате с вибриращ звук "О-О-О-О.."., което накрая да преминава за кратко в "У-У-У-У.."., едновременно надигащо се от гръдния кош към шията, после преобразуващо се в дълго "М-М-М-М-М..". Вибрациите трябва да отиват високо към средата на главата. Може да направите няколко дълги волни от звука "ОМ" за одно издишване. Това просто упражнение хармонизира динамичните характеристики на всички 7 главни вихри.

Кон Дьо, чалгаджия

Артиста Сега вече ми закачи и ника...
AA128

Les Franç aiss il y a longtemps luttaient sur le changement et le passage.

Oui. Mais, cré aient la culture mondiale.

нос Бени: не знам дали ще прочетеш това, но все пак:

На нивото на политическия термитник си права, но на нивото на поезията нещата, разбира се, не са толкова прости

Рембо казва: Нас ни няма в света, истинкият живот отсъства

а Просперо:

As I foretold you, were all spirits and

Are melted into air, into thin air:

And, like the baseless fabric of this vision,

The cloud-capp'd towers, the gorgeous palaces,

The solemn temples, the great globe itself,

Ye all which it inherit, shall dissolve

And, like this insubstantial pageant faded,

Leave not a rack behind. We are such stuff

As dreams are made on, and our little life

Is rounded with a sleep.

Иначе, Чуан Дзъ завършва историята за монаха, сънувал, че е пеперуда/ пеперудата, сънувала, че е монах, със:

"Това е, което наричат ПРОМЕНИ на нещата, а иначе монахът разбира се си останал монах" Така че, във прастарата пустота съществуват само промените. И това дали в този миг си пеперуда, монах, майстор на сандали, двама безнадежно влюбени, носещи дрехи от Елизабетинската епоха, играещи си на Шекспир, който напрощаване със света измисля Просперо, a dandy style Нос "на брегах Невы" или нещо друго, знаеш само ти. И при всички случаи това е не повече от заслепяващ проблясък, слънчево зайче, във Ефимерния живот и от прекрасните рози в градината остава само името.

редактировал(а) - нос на 16/6/2002 г/ 15:54:11

Анонимен130
"Или другояче: въпросът за собствеността в общи линии е окончателно решен."

Това изречение казва всичко. Останалото е камуфлаж. Райчев е един от големите крадци. До СЕГА трепереше и се страхуваше. Най-после си е отдъхнал човека. Благодарение на участниците в този форум.

AA131
Нашите емоции са причина

за нашата бедност

за нашето падение

за нашето нещастие

за нашата тъпота

А живота???...

Живота е лепота, лепота лепота...

Ged Значи преходът свършил, от тук нататък ще е все същото, както в последната година?
Хаджи Ахил следват етапи като: Зрелия преход, Прехода с човешко лице, Евро-преход, Перестройка на прехода
Анонимен134
Prehoda svurshi: ESP:IRL 1:1

Zapochna produljenieto! Dolu skapanite ispanci!!!

AA135
Тот кто не имеет привычки врать,

Тот никогда не должен сказать неправду.

Но, все мы должны быть благородными,

Потому и простить автору. Ему тоже нелегко…

Еще, хотя бы за то,

что он затронул больную струну.

Атила Viva Espana!!!
Анонимен137
След Перестройка -

Перестрелка

AA138
Не сдавайтесь,

Сражайтесь за лбювь

Любовь это честь

Любовь это народ.

Футбол тоже,

Анонимен139
Да залагат на "ИПОН"
beni Сибила, Клио, добър ден!

аз съм, разбира се

май с Рембо не съм много съгласна, но това без значение

защо ни лишиха от руското кино е по-важно

оттам започнах

"Москва не вярва на сълзи"

Анонимен141
Не си ти.

beni в 5 изречения слага поне 3 точки.

Прекалил си в уподобяването.

Сибила Бени, Клио, избрах за вас Лилиев:

Съмна в сънните градини,

всяка капчица роса

отразява ведросини,

ведросини небеса

Сребърни лъчи долавят

на живота песента

и смирено благославят,

благославят вечността

Събуди се, дух замрежен

среди рой самолъжи,

за блена си- чист и нежен

чист и нежен разкази

beni Аз съм.

Опитвам се да пиша правилно.

Сибила, чуй това-

-----

Луната висне като плод,

забравен в есенни градини

и буди сънния живот

на туй, което в сън ще мине.

Аз виждам светлия възход

на първата любов, изгряла,

като надежда за живот,

като печал преди раздяла.

И две протегнати ръце,

които искат, а не могат,

да стоплят мразното сърце

на вси низвергнати от Бога.

----------

това не е копи-пейст, а наизуст

пак Лилиев

Анна Андреевна144
Все расхищено, предано, продано,

Черной смерти мелькало крыло,

Все голодной тоскою изглодано,

Отчето же нам стало светло?

Днем дыханьями веет вишневыми

Небывалый под городом лес,

Ночью блещет содвездьями новыми

Глубь прозрачных июньских небес, -

И так близко подходит чудесное

К развалившимся грязным домам...

Никому, никому неизвестное,

Но от века желанное нам.

Сибила През замъглените завеси

напусто взирам се навън.

Где си,

на миналото златен сън?

Бени, пак за теб, сигурна съм, че си ти.

beni Благодаря ти, аз съм наистина. Другата регистрация е с начинаещ или нещо такова.Но е ясно.Като бързам и правя граматиката на нищо.

Искам български да си четем тук.

А руския-по желание.Аз не го разбирам добре.

рыжий человек 9. СУНДУК

Человек с тонкой шеей забрался в сундук, закрыл за собой крышку и начал задыхаться.

- Вот, - говорил, задыхаясь человек с тонкой шеей, - я задыхаюсь в сундуке, потому что у меня тонкая шея. Крышка сундука закрыта и не пускает ко мне воздуха. Я буду задыхаться, но крышку сундука все равно не открою. Постепенно я буду умирать. Я увижу борьбу жизни и смерти. Бой произойдет неестественный, при равных шансах, потому что естественно побеждает смерть, а жизнь, обреченная на смерть, только тщетно борется с врагом, до последней минуты не теряя напрасной надежды. В этой же борьбе, которая произойдет сейчас, жизнь будет знать способ своей победы: для этого жизни надо заставить

мои руки открыть крышку сундука. Посмотрим: кто кого? Только вот ужасно пахнет нафталином. Если победит жизнь, я буду вещи в сундуке пересыпать махоркой...

Вот началось: я больше не могу дышать. Я погиб, это ясно! Мне уже нет спасения! И ничего возвышенного нет в моей голове. Я задыхаюсь!..

Ой! Что же это такое? Сейчас что-то произошло, но я не могу понять, что именно. Я что-то видел или что-то слышал...

Ой! Опять что-то произошло? Боже мой! Мне нечем дышать. Я, кажется, умираю...

А это еще что такое? Почему я пою? Кажется, у меня болит шея... Но где же сундук? Почему я вижу все, что находится у меня в комнате? Да никак я лежу на полу! А где же сундук?

Человек с тонкой шеей поднялся с пола и посмотрел кругом. Сундука нигде не было. На стульях и кровати лежали вещи, вынутые из сундука, а сундука нигде не было.

Человек с тонкой шеей сказал:

- Значит, жизнь победила смерть неизвестным для меня способом.

30 января 1937 года.

beni Сибила, от Еклесиаст 3:11

"Той беше сътворил красота във всичко.

И вечност в душите на хората.

В отреденото му време.

Въпреки това, те не могат да обхванат делата му

от началото до края"

----------

няма и да можем

защото сме нещо май недостойно лоши

нос Бени: виждам някакво противоречие в това да не си съгласна с Рембо и да цитираш Лилиев

Какдо и да е, аз държа на Чуан Дзъ

Сибила Вече рискувам с минорите, но ето и любимия ми Пол Верлен, наизуст:

CHANCON D'AUTOMNE

Les sanglots longs des violons de l'automne

Blеssent mon coeur d'une langueur monotone

Tout suffoquant et bleme quand sonne l'heure

Je me souveins les jours anciens et je pleure

Et je m'en vais au vent mauvais qui m'emporte

Deca dela, pareil a la feuille morte

beni Не може да има.

Освен с Библията.

beni Сибила, чудесно е, мъртвите есенни листа-

моля, не ми казвай, че такова ти е настроение, звучиш винаги толкова оптимистично!

нос С библията е мн. трудно да се изпадне в противоречие - там има цитати за всяка теза. Веднага илюстрирам: Ап. Павел, в Послание до Евреите пише че тук виждаме само смътно и като в огледало и едва отвъд ще погледнем (живота) лице в лице.

Adio!

beni живот е тук, на земята

за друго не са ми разказвали

Хаджи Ахил Сибила:

Гледах някъде един страхотен превод на това стихотворение от Яворов. Ако го намеря в къщи ще се присъединя към обществото на прокълнатите поети, което сте заформили днес, и ще ти го напиша.

Сибила Бени, извинявай , че е на френски, не знам наизуст Артюр Рембо, но се сетих за Пол Верлен, който му е толкова близък….

Пък и грехота е великите френски символисти да се поднасят на друг език.

Все едно, да преведем Яворов и Лилиев….

Клио Сибила, Бени, много нежни стихове.

Така се радвам, че ви има.

Бени, знам, че си ти. Никой не може да те имитира.

Напускам ви със съжаление, но времето ми е много скъпо тези дни.

Anonymous158
е, имено библията разказва и за двата живота. Друг интересен разказ за оня свят е в Тибетската книга на мъртвите
Razbirachev

Момичета, поезията е нещо чудесно но, само с музи не се живее, нали. Поздравления за Клио заради Яворов.

Сибила Бени, Клио, Хаджи,

Ами какво да ви кажа, така се навързаха нещата, Клио почна с Яворов, някой спомена Рембо, аз пък – с най-нежния поет, Бени отговори, сетих се за друтия poete maudit…..и така….

Те са толкова прекрасни. Мен- оптимистката ме размечтават и ме карат да се надявам, че може би има и друг, по-хубав свят – на съвършената красота, а това пак си е повод за оптимизъм.

beni Сибила, Верлен беше страхотно, наистина, а се чудя наистина- Тибетска книга за за какво е? Прераждане или какво?

аз мога само по въпроса да кажа какво Ванга е казала, друго не знам...

и за прехода, дето е по темата не знам точно, но мисля, че движението е вечно и да се говори за свършил преход е малко нещо...а?

Тук само Хари казва това, каквото бих се съгласила.

Сибила Простотийо, и това е съвършено красиво, въпреки внушението.......
Razbirachev

Сибила, има и друг Яворов които по-подхожда за нашето време:

Една че, две, че три,

усилни и паметни години.

Порои ни влачи, суша беше, в земята зърто се опече....

Сибила Разбивачев, така е, ама чакаме я бялата лястовица, може ли толкова много лястовици....и все черни?

Хей, къде се загубихте?

Хаджи, къде е превода? Наистина има и много сплучливи.Тръпна от нетърпение да го видя.

Насилват ме да пържа едни съвършено красиви кюфтета.

Ама вие не си отивайте.

beni Чакаме те.

Грациан Преходът като рожба на хаоса

Основните генерални слабости на прехода могат да бъдат комбинирани в две генерални групи:

1. икономически

а)при преразпределениетона вече готовите блага и най-вече на евентуалните бъдещи "квачки"(moneymakers): повечето потенциално печеливщи предприятия и активи попаднаха в ръцете на хора с изключително развити инстинкти за пласиране и оцеляване в социалистически условия (предимно инструментариум на тогаващните репресивни сили, както и някои висши и средни партийни деятели)болшинството от които се оказа абсолютни леваци в областта на водене на реалнен бизнес. Техните умения и силни страни бяха "оцеляване" в система с догматични котви, качества абсолютно ненужни в едно пазарно общество. Лесно "спечелените" пари и активи бяха загубени още по-лесно от хората чиито основни качества бяха "съсипване и потъпкване" на евентуална инициативност и инакомислие(основни инстинкти за прогресиране в тоталитарна държава).

б)Поради незнание и неопитност болшинството от неокапиталистите не гледаха на парите като КАПИТАЛ, а чисто и просто като на престижна придобивка с неувяхваща стойност. Вместо да реинвестират и създадат ИНДУСТРИЯ, те чисто и просто развяваха пачки и си купуваха престижни символи. Смляни от девалвацията мнозина от тях решиха да поддържат статуквото посредством силови групировки(в традицията на хайдутството). Природнопротивното движение само даде възможност за бързо елиминиране на по-неподготвените и шеметно издигане на най-кръвожадните.(които разбира се ставаха лесни мишени в бъдеще).С "мръсния капитал" се издигаха нови символи на престиж, което частично даваше вработеност на известни отрасли, но разбира се всичко беше краткосрочно и с печата на "А след нас и потоп". Минимални инвестиции с поглед в бъдещето и с евентуален потенциал.

в)трагична банкова система и пирамидални образования: Псевдокапацитети издояваха други псевдокапацитети и в тази игра на балкански Wall street (в паметта ми този период е свързан с пародийната картинка:юпита пиещи чай в KFC) най-много пострадаха обикновенните вложители, мнозинството от които загубиха дори и белите си пари за черни дни.Шепа пирамiдофараони посъбраха мръсни пари и треперят в лисичи дупки. Най-голямата щета: Разпартушинване на доверието на хората в банковата система и капитализма като цяло.

г)презумпцията, че капитализмът е социализъм без диктатура на пролетарията.(поради инертното мислене на масите, възпитани и отрасли на политикономическа диета)

2.политически

а)Партизанщината и вярата в инериционното магическо заклинание: водещата роля на партията

б)Грешни политически ходове на левите партии и още по-погрешни на десните. Тотален хаос в борба за надмощие и задържане на върха на вълната с цената на всякакви компромиси с основните идеи. Пълна дизориентация както на избирателя, така и на избирания. Политически сакатлък, след политически сакатлък. Пълен резил и отвращаване на избирателя от политическия елит.

б)Наличието на политици-хамелеони, сменящи принадлежност като дамски превръзки.Политиката като символ на мръсни и нечестни деяния с антинародна насоченост. Гротескни фигури са назначени на водещи служби, което още повече разклаща и без това недоверието на и без това скептичния избирател, който е готов да гласува за седемте джуджетастига само да не сатия, ония или пък недай си боже...бррр... хмм...ясно ви е кои.

в)Презумпцията в главите на "твърдия електорат" на дадена партия, че само да дойде тяхната партия на власт и хайде: Щом са нашите ние ще си седим така, и мед и масло ще потече в нашите купички. Разбира се, разочарованието е голямо, когато след идването на любимата партия на власт партийния активист осъзнава, че трябва да се бачка за да има хляб на масата. Това го довежда до ярост и той започва да търси вътрешните врагове(по стар тертип - врага с партиен билет)виновни за мизерния му живот на трудеща се народоединица.

г)Популистичните обещания с митологичен привкус, които жадуващите за власт сипят от "виртуалния рог на изобилите" (винаги скрит някъде зад гърба на обещаващия).

Жалките и избеляли от многогодишна употреба извинения от рода: "Зимата пак ни завари неподготвени","неблагоприятната политическа обстановка", "загуба равна на победа"...и...а бе вие си ги знаете...

Айде да спирах, че нещо много се разбъбрих(виртуално, де) пак...

solaris Graciane,

vinagi sum gledal skeptichno na pisanijata ti (prosto mnenieto mi e bilo vinagi protivopolojno na tvoeto), no sega ne moga da ne te pozdravja za analiza!

A za poetiziranite po-gore: mnogo go zabihte vuv frenskija ugul. Vse pak vsepriznatija rodonachalnik na Romantizma maj beshe Novalis (Friedrich von Hardenberg), no za men naj-velikija poet e John Keats.

Razbirachev

Сибила чуй,

Да, роб е той, народа, и спи , дълбоко, гробно,

в безчуственност нехайна, в мълчание беззлобно

на привичен покой

окови тежки влачи и тъй смирен умера,

че щастиено сякаш в неволята намира,

да, брате, роб е той.

Но хулна реч не казвай, недей го кле жестоко...

Поручик Галицын Когда физик Долгов работал у Металлистов эникейщиком, они, вернувшись из Питера, в своем кругу обсуждали итоги поездки. Оказалось, что у всех триппер, кроме шофера, который рассудительно объяснил это так: У меня жена молодая. Я только сосать давал.

Когда Долгов рассказал об этом Аврамец, та восхищенно воскликнула:

- Какой приличный человек!

beni ...And no birds will sing...

J.Keats

засега, в нашия живот

AA171
Шаганэ ты моя, Шаганэ!

Там, на севере, девушка тоже,

На тебя она страшно похожа,

Может, думает обо мне...

Шаганэ ты моя, Шаганэ.

За тези, които искат да знаят за значението на думата ШАГАНЭ.

Буквално: шах=цар, шахане=царствена.

Поетично: прелестна, царствена, обладаващ красота, благородство….

Сибила Ей, тука ли сте?

На почитателя на Новалис и Китс ще кажа – няма лошо, всеки си има предпочитания, но френският ъгъл не е ъгъл, център. В Франция се зараждат и тръгват по света почти всички “изми”. Романтизмът –също, а оттам го възприемат и в Англия и в Германия . И Байрон и Шели и Китс изпитват влиянието на Голямата Френска Революция и френските романтици-Юго, Ламартин, Шатобриан, Жермен дъо Стал, Алфред дьо Мюсе. Новалис се е споминал твърде млад и не е оставил много нещо освен “Химни на нощта”.

Но ние горе не си говорехме за романтици, а за символисти, нали Бени?

beni да, така е

Един ред от Keats писах защото цялото стихотворение е също за есента, нали това ми писа и ти.Пък и е тъжно станало наоколо. Безверие у хората и фалш в политиката.Също и в пресата, също и в статистиката, политологията нумерологията, социологията, къде ли не.

Rikаrdo174
Султана пак нещо не е в час.

Абе защо някои хора не могат да мръднат и микрон напред?

То бива бива, ама чак пък такова полиране .......

beni Сибила, сигурно си направила прекрасни кюфтета и вече изядени. Сега се сетих нещо /да не се засегнеш само!/- какъвто и преход да завърши по темата на Райчев , българските кюфтенца са вечни и непреходни.
AA176
Yet over the steep, whence the mountain stream rushes,

With you, kindest friends, in idea I rove;

Mark the clear tumbling crystal, its passionate gushes,

Its spray that the wild flower kindly bedews.

Сибила Бени, трябваше да се прехвърлим в “Панаири”, където има чудесни материали, които дават повод да вихрим нашите литературни стихии. Например, как Антон Страшимиров обявил дуел на Петко Тодоров , заместен от Яворов, който , наместо с револвер целил Страшимиров с лимонадени шишета. А тук излезе, че посърнали от обявения край на прехода сме се отдали по липса на друго на поетически съзерцания, бленувания и странни видения.

Че защо не, може пък да сме намерили нужния синхрон.

Атила

аз съм вятър и по улиците самотно пищя.

аз съм вълна, само една, от дъното на заледено море.

аз съм звезда, вечно сама: сълза на черно небе.

аз съм вампир, без вени, без пулс, и ридая за кръв.

аз съм песен, най-нежната песен на прострелян славей.

аз съм нощ, нескончаема нощ и крада светлина.

аз съм диря, засъхнала диря по вкаменено лице

аз съм сърце, в ничии ръце и се моля за дом -

виж ме, открий ме, сега,

хей ти, протегни ми ръка,

изгубен сред вас, невиждащ крадец,

хей ти, подари ми очи:

аз съм слепец.

Търтей179
абе що не си ебете мамата вие бе! Ебати олигофренитв сте! Навън птичките и пчеличките се таковат, вие тука стихове ше ми четете! Вие сте ненормални! Земете си купете по една каса бира и ходете се таковайте и вие! Келеши ненормални!
nesnaecht SIBI. sdrasti ili veche ne chetech BG ? Ne e vajno! no procheti vse pak tova

Les grandes choses sont plus faciles qu'on ne pense !

Les vé rites sont des fruits qui ne doivent ê tre cueillis que bien mû rs !

L'industrie de la Nation ré pare les bê tises du Ministre !

Търтей181
Оооо, неснаештия! Пак ли се правиш на умен бе, кретен!? Научи френски бе, посерко задръстен! Скива ли кво стана с любимия ти Льо Пън!? Аре бегай да си продаваш бананите, че ше се вкиснат и за ракия дори нема да стават! Като идваш в България да не забравиш да доведеш и унуката! Да се погрижим ние тука за нея! Че там нали ги знаеш франсетата - не ги чакат да проходят даже!

Нещастник!

Търтей182
Нещастини неснаешт, я кажи какво се случи с дадения от теб за пример приватизиран Мулинекс!? Кажи бе, франкофон вмирисан?
Анонимен183
I o neznajno boje mili

javi se turtej vuv pchelina

hvurchat tuk sljunki, hape, jili

toj forumnata ni pasmina

No koj na tozi turtej star

ste vzeme da mu kaje "bratko!"

vzemi se v ruce ti, psihar

da se ne vidish ti v lajnoto rjadko....

Търтей184
Кажи какво стана и с ФрансТелеком (Ориндж)!? Какво се случва в монемта бе, диариьо воняща, неснаешта!? Както си го приватизираха, така сега ше го фалират! Частник недоебан! Кретен!
AA185
Търтей - продукт на токущо завършилия се преход, тържествено обявен от Райчев. През райчевия и на Мавъра преход са се родили хиляди търтейи, нито един значим поет, писател.

При татово време безброй писатели, поети, музиканти, певци се окичиха със световна слава.

nesnaecht абе търтей смотан защо не се видиш ти във какво състояние се бе невръстеник такъв ! Не гледай на стария във канчето защото ще се върна един ден и ще говориш по друг начин със мен и даже ще ми лижеш подметките бе глупак !

За мулинекс ще ти кажа че имам достатъчно акций че със техните лихви няма да работя въобще през живота си бе конар със конар!! И спри да обиждаш , ясно ли е !!!

Анонимен187
Майко мила, що за стил, що за обноски?
Търтей188
Ферм ла! Та гьоль!

Посерко неснаешт, като имаш толкова акции що работиш бе, изсипаняк!? А пък като ти прочетох изхвърлянето под статията с компютърна тематика направо щах да пукна от смях. мое ли да си толко прост бе, неснаешт!? Като не разбираш нещо и хабер си нямаш от компютри по-добре си трай и си гледай компотите и мулинекса! Щял да се върне, че и подметките да му ближа! Говнар! Ти само се върни, пък оттам нататък немай грижа! Еякулат вкиснат, франкофонски!