Анонимен1
Мизерници! А га ядохте кебабчетата и викахте ура, сега дръжте на някому кура, дето се казва дръж моя докато стане твоя - е това е политиката!?
Кокал ООН-то става все по-любопитна седянка!
Fani Я, величеството можело да се държи и мъжки! Или се е обидило, че не е било поканено на срещата насред океана. Даже се дигна до Португалия, ама не го поканиха. Сега хак да им е.

А Пасито къде е? То що ще рече?

Редактирано от - Fani на 17/3/2003 г/ 23:11:54

sLawyer Не съм много силен в историческите паралели, ама не е ли било подобно и през Втората Световна - в последния момент пристига немски генерал в Софя и кара българите да воюват активно с гърците, ама ние отказваме до последно... И впоследствие това поведение се оказва правилно! Също така България щеше да спечели ако не беше пратила воиска в Чехословакия през 68ма...
GanTREE

Вестник СЕГА да си уволни източниците на информация. Единствената днешна (17 март) официална реакция на правителството по въпроса е реакцията на зам. министъра на външните работи Петко Драганов тук, и тя няма абсолютно нищо общо с горните твърдения за някакви си царски колебания или опъвания по въпроса. С две думи - гладна кокошка слепи ги ражда, или нещо такова беше.
Антибиотик С международното право е свършено.В историята на човечеството започва нов период на арогантност и диващина. Това е -който иска да го казва с повечето думи.

Правителството има много малък и тесен коридор, за да спаси името на България и да изтрие поне малко от петното, заради което светът ни се подиграва. След не повече от три дни войната вече ще е започнала. Подготвя се първото в света високотехнологично клане - първите 48 часа на всяка минута и четири секунди ще пада ракета или мощна бомба (над Багдад, предимно, тъй като останалата територия е оставена на произвола.Освен това, за да се получи ефекта "психологическо въздействие" бомбите и ракетите трябва да падат именно в Багдад. Ще има ли някой да преброи невинните жертви сред цивилното население след войната?) Отклонявам се за момент.

Прегледах набързо миналите броеве и ми стана смешно за лобирането на някаква организация (ще лобира по нейна инициатива ха ха ха) Това е стар трик - всичко което е пръснато с плащане по света за разходи на американската армия или за някакви помощи да се върне след това в САЩ под някаква форма. Дали с покупки на оръжие, дали с "лобиране", дали с някакви нови изсмукващи начини -няма значение. В оправдателните думи срещнах и такива, че тя ще лобира и за български граждани. Да кажем като случая със студента. Е как - на американското правосъдие не се влияе - казва се отгоре и край, когато става дума за чужденец - още повече. Демокрацията е задвижена.

Та да се върна при нашето правителство - сверете си мозъците с човещината и ценностите, които са ви останали все още. Еврейчето е ясно - но другите, не виждат ли че затъваме с двата крака в нарушение на установени закони.

Белгия и Австрия да не са по-малки. Турция, понеже е много необразована постъпи по съвест, а ние интелигентните надминахме и Румъния - тя нямаше да подкрепи втора резолюция-ултиматум.

Няма значение изходът на войната. Няма значение интереса. От значение е единствено достойнството ни на държава и народ с хилядолетна история.

Няма нищо страшно - страшното е да попаднеш в ръцете на живия Бог - думи на митрополит Стефан преди да бъде изпратен в изгнание.

Аз протестирам - и призовавам всеки, който се смята чист и честен човек, да направи същото!

Чичо Фичо Такова решение може да произтича само от осмислена позиция по въпроса. Ако имаме такава, както се надявам, логично е да участваме – не в бойни действия, не знам доколко имаме боеспособна професионална армия, но сигурно и не само в “хуманитарни”. По-важно от химическата защита ще бъде участето ни в окупацията на Ирак, за която ще са нужни доста сили. Предполагам, че Франция и Русия също няма да откажат. Това вероятно ще бъде решено чрез Съвета за сигурност. Участието в окупацията ще е свързано и с програмите за възстановяване на страната.
chvor8
Първашко требе да знае че РБ е парламентарна Р, така че да не си вре носа дето не му е работа... По-зле е и от Пешо - на всяка манджа мерудия... Различието в позициите само вреди
Само питам9
Антибиотик, само не разбрах срещу какво протестираш: срещу режима на Садам или срещу свалянето му?
psg Робин Кук е подал оставка заради въвличането на Великобритания в агресия при липса на международна и местна поддръжка http://news.independent.co.uk/uk/politics/story.jsp?story=388190

http://politics.guardian.co.uk/labour/story/0,9061,916123,00.html

На любителите на историята препоръчвам тази статия на Робърт Фиск http://www.zmag.org/content/showarticle.cfm?SectionID=22&ItemID=3224

Антибиотик аз протестирам също срещу безотговорността на правителството!

До този дето пита11
Предполага се, че срещу тъпотията на менте-тарикати като теб...
Fani Антибиотик, присъединявам се към протеста.
Анонимен13
17 март 2003, 18:20

Нашият ангажимент е да подкрепим иракския народ*

Декларация на президента на САЩ Джордж Буш, министър председателя на Великобритания Тони Блеър и министър председателя на Испания Хосе Мария Аснар от срещатa им на най-високо равнище на Азорите на 16 март 2003

Визия за иракския народ

Садам Хюсеин похити талантливия народ на Ирак, богатата му култура и огромния му потенциал. Бруталният му режим доведе една страна с дълга и славна история до положението на международен парий, потискащ своите граждани, започнал две агресивни войни срещу съседите си и все още представляващ сериозна заплаха за сигурността в региона си и в света.

Откритото неподчинение на Садам на резолюциите на Съвета за сигурност на OOH, изискващи премахване на неговото ядрено, химическо, биологическо оръжие и ракети с голям обсег доведе до санкции срещу Ирак и подкопа авторитета на OOH.

Освобождение

12 години международната общност се опитваше да го убеди да се разоръжи и по този начин да избегне военен конфликт, в най-скоро време – чрез единдушно приетата резолюция 1441 на Съвета за сигурност на OOH.

Отговорността е негова. Ако Садам и сега отказва да сътрудничии изцяло с OOH, той поема върху себе си сериозните последици, предвидени в pезолюция 1441 и в предишни резолюции. При тези обстоятелства, ние тържествено поемаме задължението да помогнем на иракския народ да построи нов Ирак в мир със себе си и със съседите си. Иракският народ заслужава да бъде спасен от несигурността и тиранията и да бъде свободен сам да определя бъдещето на страната си. Нашето виждане е за един oбединен Ирак при зачитане на неговата териториална цялост. Всички иракчани – богата амалгама от араби – сунити и шиити, кюрди, туркомани, асирийци, халдейци и всички останали – трябва да имат свобода, просперитет и равенство в eдна oбединeна страна. Ние ще подкрепяме стремежа на иракчани към представително управление, което ще приема правата на човека и върховенството на закона като основи на демокрацията.

Нефтът и тероризмът

Ние ще работим за предотвратяване и възстановяване на щетите, причинени от режима на Садам Хюсеин на природните богатства на Ирак, и даваме дума да ги пазим като националнo достояние за иракския народ.

Всички иракчани трябва да споделят богатствата, създадени от националната им икономика. Ще търсим бързо прекратяване на международните санкции и ще подкрепим международна програма за реконструкция, за да помогнем Ирак да постигне реален просперитет и да се интегрира в глобалната общност.

Ще се борим срещу всички форми на тероризмa. Ирак никога вече не бива да става убежище на каквито и да било терористи.

Нашият ангажимент

За да постигнем тази визия, възнамеряваме да работим в тясно сътрудничество с международните институции, включително OOH, нашите съюзници и партньори и двустранните дарители. Ако възникне конфликт, възнамеряваме да настояваме за приемане в спешен порядък на нови резолюции на Съвета за сигурност на OOH, които дa потвърдят териториалната цялост на Ирак, дa осигурят бързa доставкa на хуманитарна помощ и дa подкрепят съответното следвоеннo управление на Ирак.

Щe предложим също да бъдат дадени временни пълномощия на Генералния секретар, за да осигурим задоволяването на хуманитарните нужди на иракския народ и в бъдеще чрез програмата на ООН “Нефт срещу храни”.

Всяко военно присъствие, ако е необходимо, ще бъде временно, с цел да осигури сигурносттa и премахването на оръжията за масово поразяване, доставките на хуманитарна помощ и условиятa за възстановяването на Ирак.

Нашият ангажимент да подкрепяме иракския народ ще бъде дългосрочен. Призоваваме международната общност заедно с нас да помогне за осигуряването на едно по-добро бъдеще за иракския народ.

* Заглавието е на "Още.инфо", публикацията подготви Вероника Бикова

nesnaecht Антибиотик аз протестирам че нямам достатъчно бира за да поздравя Анонимен 13 за добрия превод на декларацията от САЩ която ясно дава визия затова срещу каквото ти протеститираш ! Поздрави и повече светлина във очите приятел !
Simplified Solutions psg, добре си се сетил за Фиск.
Yoko Ono16
"...за да осигурим задоволяването на хуманитарните нужди на иракския народ и в бъдеще чрез програмата на ООН “Нефт срещу храни”. Kaka Veronika pravilno li go e prevela ili bushmenite pak vnasiat iasnota po vaprosa za badeshteto na Iraq. Tova mai shte ostane edinstvenata programa na OON zaedno s "Programate za spasiavane na baghdadskite bezdomni ku4eta ot vrednoto vlianie na lunnite la4i" i programata "zaribiavane sas srebrista siomga po dolnoto pore4ie na Efrat". Dobre 4e toia maloumnik Bush ima dashteri, ina4e sled 20 godini niama da ima USA, a USW(world). Pikaia na "Bush & Co Ltd." i na groznoto im izopa4avane na dumata "democracy".
nesnaecht Политика

ПРОГНОЗА

САЩ целят бърза и съкрушителна война

Джонатан Маркъс, BBC

Войната за освобождаването на Кувейт беше продължителна - петседмична бомбена атака, последвана от няколкодневна сухопътна операция.

Задаващият се конфликт в Залива се очаква да бъде съвършено различен. Председателят на американският грнерален щаб ген. Ричард Майерс подчерта, че операцията залага на бързина и решителност. Целта е да се дестабилизира иракския режим.

Вече могат да се формулират трите елемента на военната кампания: мащабна въздушна операция, психологическа военна атака, за да се убедят ираксите военни, че съпротивата е безмислена и сухопътна операция в Багдад. Надеждите са за минимална съпротива от страна на изолираните военни единици. Върху частите, които оказват съпротива ще се стовари цялата мощ на американските войски и иракският режим ще се разпадне отвътре.

КОМБИНИРАНА АТАКА

Противно на кампнията през 1991г., въздушнта и сухопътната операция няма да са така ясно разграничени. Сухопътната операция е вероятно да започне твърде рано и ако съпротивата е слаба, тя ще се разгърне по-мащабно.

Стартът на военните действия може да изглежда сходен със този през 1991, но приликите са подвеждащи. Военната операция ще започне с въздушна атака над радарните установки, ракетните системи земя-въздух, командните и контролни центрове. Новите т. нар. е-бомби вероятно ще се използват за унищожение на електроцентралите. Целта е да се изолират Саддам Хюсеин и неговите командири. Обектите на атаката ще са много по-малко, отколкото през 1991г., но военните операции, особено в Багдад, ще са много по-интензивни и осъществени в съвсем кратък период от време.

Във въздушните нападения през 1991г. лошата видимост затрудняваше използването на лазерно насочвани оръжия. Сега в употреба ще влязат повече и по-евтини сателитно управляеми оръжия. Голяма част от военноморските ракетни снаряди се насочват със сателит много прецизно.

САЩ и Великобритания разчитат да сведат до минимум жертвите сред цивилното население и разрушаването на обществени сгради. Може да се очаква, че те ще се ангажират с възстановяването на най-необходимите обществени услуги.

ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ФАКТОР

Широкомащабните въздушни атаки на иракските сили ще зависят от решенията на иракските военни и психологическите операции. Основната цел е да се обезкуражат иракските войници и командирите им да се откажат от употребата на биологични оръжия. Доколко е ефективна психологическата операция, при която се използват брошури и усилено се излъчва информация по различните медии, ще стане ясно едва след започването на войната.

В рамките на няколко дни американските и британските сухопътни въздушни сили ще се придвижат към Ирак. По-голямата част от тежкото снаряжение на съюзниците е съсредоточено на южния фронт. Но ако инвазията бъде успешна, въпреки морските препятствия, снабдяването на бойните части с боеприпаси ще бъде основен проблем. САЩ ще се опитат да съсредоточат значителни сухопътни части в северен Ирак колкото е възможно по-бързо, за да завземат контрола над нефтените кладенци и да поддържат реда в териториите, населени с кюрди.

Изходът от иракският конфликт не е двусмислен. Продължителността му и щетите и за двете страни ще зависят от иракската съпротива. Дисбалансът между двамата противници е очевиден. Военното командване в Багдад може да даде възможност на иракчаните да причинят значителни загуби на американците, но с цената на хиляди невинни жертви. Употребата на химически оръжия може да забави напредването на американските и британските сили, но подходящата им екипировка и обучение ще им помогне да се справят със ситуацията. Цивилните жертви ще са многобройни, ако оръжията се използват в близост до населени места.

ВСЕКИДЕН

Vampirova Bulka Дезинформационната война започна

Роберт Фиск

16.3.2003 ZNеt

Те са заели позиции из целия Среден изток. В пустините на Кувейт, в Аман, в северен Ирак, в Турция, в Израел и дори в самия Багдад. Трябва да има около 7000 журналисти и журналистически екипи “ в театъра” на действието както обичат да се изразяват по-безскрупулните от тях. В Катар е организиран голям пресцентър за онези, които няма да видят войната. Колко пъти генерал Томи Франк ще разтяга историите си в безумните новини в 9 часа, това никой не знае. Той даже не обича да говори с журналисти.

Но журналистическите сили в района са внушителни. Само БиБиСи има 35 репортери в Средния Изток, 17 от които “внедрени” в бойните единици заедно със стотици репортери от американските медии. Когато започне инваэията те ще загубят свободата си да пишат каквото искат. Ще има цензура. И нека си позволя едно предположение, ще видим много британски и американски журналисти отново в любимата им стара роля на оловни войничета, преоблечени във военни униформи, за техния нощен телевизионен театър. Невероятно, но факт - няколко американски телевизионни мрежи са установили пункт в кюрдския Северен Ирак със заповед до началото на войнатада не произведат нито една новина– в случай, че това провокира иракчаните да изгонят репортери им от Багдад.

Вcичко ще бъде оркестрирано, снимките често нагласени, ъглите внимателно подбрани, точно както и иракчаните ще се опитат да направят в Багдад. Погледнете фотографиите на британските войски в Кувейт пълни с безупречно подредени танкове и хеликоптери от вчерашните първи страници на вестниците. Това беше перфектно планирана фото-операция. Разбира се, и тя няма да трае дълго.

Ето няколко предположения за предстоящото информационно покритие на войната. За да прекосят границата между Кувейт и Ирак американските и британски сили ще използват хиляди бомби с обеднен уран, считан от ветераните от 1991 като причина эа синдрома от войната в Залива както и за хилядите случаи на тумори сред децата на днешен Ирак. След няколко часа те ще влязат в Басра эа да бъдат посрещнати от мюсулманите шиити като освободители. През “победния” си марш войските на САЩ и Великобритания ще бъдат окичени с рози и обсипани с ориз нато израз на традиционен арабски поэдрав. Първите нови кадри от войната ще стоплят сърцата на господата Буш и Блеър. Употребата на муниции с обеднен уран няма да бъде спомената от нито един репортер.

Но репортерите в Багдад ще отразяват бомбандировките, убиващи цивилни, съобщавайки първо целта и после стотиците загинали. Както обикновено, те ще бъдат обвинени, че “наливат вода в мелницата на врага, докато британските войски се сражават эа живота си”. По същото време в Басра и другите “освободени” градове на южно от столицата иракчаните ще отмъстят жестоко на баасистките функционери на Саддам Хюсейн. На уличните лампи ще висят мъже. Много от телевизионните кадри, отразяващи тези сцени ще трябва да бъдат иэрязяни за да се санира степента на насилие.

Далеч по-добро за правителствата на САЩ и Великобритания ще бъде злокобното разкритие на килиите за мъчения, “стаите за изнасилване” и разказите на затворници, преживели лично най-ужасни страдания в ръцете на Садамовата тайна полиция. Това ще “докаже” колко “ние” сме били прави да освободим тези клети хора. Тогава САЩ ще трябва да открият “оръжията за масово поразяване”, които предполага се провокираха тази кървава война. В журналистическия лов за тези оръжия в момента всяка стара ракета е добре дошла.

Достъпът до бункерите, за които се твърди, че съхраняват химически оръжия, ще бъде спрян – разбира се те са твърде опасни за всеки журналист. Може би те наистина съдържат VX или антракс. Но за момента най-важното нещо за Вашингтон и Лондон е убедят света, че каузата е била правилна, и репортерите със или без военни униформи ще бъдат тъкмо под ръка да го потвърдят.

Багдад ще бъде обкръжен и на защитниците му ще бъде заповядано да се предадат. Из бедните квартали ще има сражения между шиити и сунити, начало на жесток граждански конфликт, за който нашественическите армии ще бъдат напълно неподготвени. Преследвайки Саддам Хюсейн силите на САЩ ще прочистят територията между Багдад и родния му Тикрит. Буш и Блеър ще се появят по телевизията да говорят за великите си “победи”. Но докато те се хвалят наяве ще започне да излиза истинската история: тази за разпада на иракското общество, за завръщането от Иран на хиляди бежанци от Басра, много от които въоръжени и отказващи да живеят под западна окупация.

На север, кюрдските бунтовници ще се опитат да навлязат в Киркук, където ще избият или “етнически прочистят” много от арабските жители на града. Из цял Ирак нашествениците ще станат свидетели на ужасни сцени на отмъщение, които повече не могат да бъдат пазени извън телевизионните екрани. Тогава ще започне гибелта на иракската нация.........

Разбира се американците и британците биха могли да влязат в Багдад след три дни за техните рози и ориз. Точно така направиха британците през 1917. И от тогава всичко е върви само на зле.

Внимавайте за следните натрапчиви думички:

“Неизбежно отмъщение” – за екзекуциите на функционери от партията на Саддам БААС, за които екзекуции всъщност никой не вярва, че са били неизбежни.

“Твърдоглави” или “самоубийствени” – използвани за иракските сили, които по-скоро се бият отколкото предават.

“Няма доказателства” – за всички кланета, извършени от западни войски.

“Най-после, уличаващ факт” – когато репортерите влязат в старите килии за мъчения.

“Властите тук ни отказват достъп” – ясен знак, че журналистите в Багдад са затворени в хотела.

“Животът продължава” – към всяка снимка на иракски бедняк който прави чай.

“Новоосвободени” – за територии и градове, наскоро окупирани от американци или британци.

“Къде сгрешихме?” – за кадри, илюстриращи нарастващата анархия в Ирак, сякаш не е била предсказана.

До този дето отговаря19
А измислял ли си по-голяма тъпотия от "менте-тарикати"?
diana И аз протестирам!

sled mesets shte e yasno21
Пратихме ли нашата спец бригада вече? Войната почва след броени часове. Симеон малко се е пооплашил от по-активно ангажиране във войната. Някаква междинна позиция между единствената велика сила в момента и соцялистическа и петролно обвързана със Садам Франция не гарантира, че някой ще си спомни името на държавата ни и примиера след година. Но САЩ не ни повикаха на Азорските (или пък ние не отидохме, въпреки поканата). Ако това, което пише в матерялчето е вярно, ето му на ревливото българско население една неутрална позиция. Ама неутрталитет сиромах не храни. САЩ могат и без нашите калашници да се справят, но им е нужна политическата подкрепата на колкото се може повече "новоевропейски" страни, след като традиционните съюзници напълниха гащите.

Аз нищо лошо не виждам в Американската окопация на Япония, която приключи втората световна. Островите станаха демократични, независими и икономически силни. Кофти ще е след пет години Ирак да ни бие по икономически и политически показатели, ако и да ни е изплатил дълга.

Zlobarche До Ано 9 и незнаещ-

и на двамата май не и е ясно защо сте тука.

Ано9, никой от протестиращите не обели дума за режима на Саддам, а всички протестираха срещу войната.

Или ти какво-дай към големите цели, а войната е незначителна неприятна подробност по пътя на премахването на големия лош чичко Саддам.

Няколко хиляди убити, осакатените, ослепените, облъчените не ги броими и хоп, готово, благородната кауза е изпълнена.

Няма да споменавам за децата останали без детство, без родители и харан. Това все пак са дребни детайли, те не са интересни.

по-важното е, че сме изпълнили благорадната кауза. След това-след това ще отидем на друга благородна кауза-наплимер да изтребим други лоши по света. Какво от това, че никой не ни е канил?????

БЛАГОДАРЯ, но аз не желая да участвам в този долен сценарий.

Антибиотик, заставам зад теб, но всъщност ти дълбоко грешиш-правителството не само че не може да ни отърве от позорното клеймо, но и няма намерение да

го прави. Ей това е най-жалкото.

Анонимен23
Браво на Симеон! Симеон добре изигра картите си, хем направи евала на САЩ, хем се направи на интересен на европейците, хем пък не се включва във войната, което за САЩ вече не е толкова важно пък това ще е един жест към Франция, Германия и Русия.

Симеон си е цар и действа по царски!

Само питам, Zlobarche24
Zlobarche, не ми е ясно какво искаш да кажеш с това "май не (в)и е ясно защо сте тук". Ами разясни ми.

Само да не си правиш труда да ме убеждаваш, че съм тук, за да мисля точно като теб или като мнозинството или като...

Всъщност, аз като теб мисля, че войната хич не е "подробност", още по-малко "незначителна", а че е пренеприятна спор няма.

Само (се) питам спасяването на режима на Садам предотвратява ли я?

Садам миролюбец ли е?

И като се справи с народа си кой ще е следващия?

А разправата със "своите" незначителна неприятна подробност ли е?

Позволявам си да уточня, че съм убеден в "разправата" от думите и външния вид на иракчани, на които вярвам и чийто разкази са от времето доста преди настоящата олелия и от преди Буш дори...

Анонимен25
Демократичните хакери са хакнали сайта и не могат да се дават мнкния, освен с хакерска хитрост.Запушват устата на хората.
amBUSH26
не знам защо се връзвам и набутвам сам в шибаната виртуална матрица...............чета ве , радвам ви се ..и ми идва да виааааааааааааа........има почти 1 час....докато видим големия брат по си-ен енбне мога да сменям шрифта.........марзи ме да отперем жена ми............хикс хикс ел -ще го оставя за след малко ...........та пиша де--любители политолози, миролюбци, глобалисти, марксисти, маоисти, спортисти, баптисти и.............. абе на кой му пука от твоето моето нашето вашето мнение или липса на такова ............това които трябва да стане ще стане и сега му е дошло времето....................и онова тъпото копеле от мадрид изобщо не е тъпо.............в час си е човека................и им доиде времето..............

честит ви нов ред

Анонимен27
Антибиотик [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/тхуп.гиф[/имг] [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/и_биггрин.гиф[/имг] [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/и_биггрин.гиф[/имг]

Абсолютно си прав че светът ни се подиграва. Гледам театара от много далече (по-далече от Америка) и мога да потвардя че е точно така.

Колкото до онези които са загрижени за Садам и иракскя народ мога да ви кажа че тези хора не си правят никакви илюзии - знаят че и със Садам и след него няма да цъфнат и вържат.

nesnaecht Злобарче, нямаш проблем мога и да те разбера, при условие че ми отговориш защо Този ваш Саддам изби доста Кюрди със химическо оръжие , защо нападна ИРАН защо нападна Кувейт ? Или може би те също са американци или са врагове на ИРАКСКИЯ НАРОД , А вътрешната разправа със Демократичните Иракчани ? И защо не изпълни всичките резолюции отнасящи се до разоръжаване , около 20 на брой ?????

Не злобарче не става нищо от това което си представяш, или е същото като манифестацията против войната от комунистическите бабички вчера на 17 и интересно били само 150 ?!?!? Задавай си въпросите сам злобарче ! И нали ти казах не се прави на злобен защото не си ! Знам те аз знам !

Анонимен29
23 - Ти няккакъв вид идиот ли си? Като срещнеш погребение "да ви е жив и здрав ли викаш?
mutra-hacker30
nesnaesht pederas', ti li mi puskash troianski kone be, mama ti deeba? ei, kopelence, vnimavai!!!
nesnaecht 48 часа са му дадени на Садамчо, ако не напусне ИРАК си е жива война !
nesnaecht Ано30 вземи та си хакни нещо като защита против тези коне ! И примене бяха влезнали неколко ама ги хакнах още преди да се разбегат насекъде ! Няма страшно, ни за педерас ни за майка ми !
Pesh0 Буш този пут, ще се осере.

Това е загубена воина за него, още преди да е започнала.

Ако ООН не се пречупи, САЩ заминава зад желязната завеса

Fantata Децата в България вече второ поколение имат детство и бъдеще изпълнено с възможности благодарение на опазения мир! Да застанем срещу войната и да осигурим на децата на Ирак същото бъдеще за поколения напред!
Djado Ilijko35
DO VSICHKI LIZATCHI NA LAJNIANI ARABUHSKI MAZNI ZADNITCI:

PASSAREMOS !

starija hush Vlasite se davat nakraja na Dunava.Ako tija dve putki otkazat podkrepa na USA shte si platat s postovete sled voinata.To i taka na kosam se dargat blagodarenie na USA.Naroda e gotov da gi smikne samo za 24 chasa.No zaradi takiva kurvi BG shte bude drugo Kosovo.BG armija nema da uchastva v boevete.Po skoro shte budat izpolzvani za grobari, teljaci ili da pomagat na medicinskija personal.Prosto za prestish USA iska BG da uchastva.Katocheli 68godina SSSR sam nemozeshe da se spravi s CHehoslovakija.No za prestish povede svoite sateliti.V momenta situacijata e podobna s USA.Ispusnemeli USA kato brat dupe da ni e jako sled tova.
Анонимен37
Категорично съм против участие на България във войната! А след като за САЩ не е проблем да водят тази война в икономически план и искат да минават за демократична държава, защо вместо да търсят подкрепа от правителствата, не обявиха някъде сбор на всички военнолюбци в света и да формират една абсолютно многонационална армия, с която хем ще замажат очите на света, че не сами срещу Ирак, хем ще си спасят своите момчета от рискове. Така и привържениците на войната у нас ще имат къде да материализират своята агресия, а не да превръщат мен и целия миролюбив български народ в заложник на неясни амбиции, с още по-неясно бъдеще. Предложете им го!
Живака38
The longer America makes dishonest wars, the more surely it will earn terror

and the faster totalitarian structures will penetrate this country.

It is a war against its own people and against freedom.

Натиснете тук

psg Незнаещ, защо когато останете без аргументи започвате с редовното - Садам има оръжия за масово унищожение, Садам избива своите хора, Садам е бутален диктатор, Садам е заплаха за мира.

Стига с тези глупости, въпросът не е в Садам. В момента по света има много диктатори, доста по-брутални от Садам и притежаващи къде къде по-опасни оръжия от Садам. Въпросът не е също и в освобождаването на иракчаните (ако си прочел статията на Робърт Фиск ще си разбрал защо).

Проблемът е Буш и по-скоро институцията Президент на САЩ и арогантното ползване на военно превъзходство за постигане на политически и в крайна сметка икономически цели. С тази война се създава световен прецедент на превантивната война, на грубото незачитане на международните закони и волята на преобладаващото мнозинство от нации.

Първо, ако твърдиш че афганистанците са "освободени", значи или си с промит мозък или се опитваш правиш някого на идиот (извинявам се за грубите думи). Помниш ли пледоарията на Буш преди войната - че ще освободят афганистанците от бруталния талибански режим (същия този, дето го забавляваха в Тексас при преговорите за нефтопровод). Сега афганистанците преминаха от един брутален режим към друг - този на местните нарко-барони.

Второ, за обгазяването на кюрдите. Това е много спорен въпрос - събитие станало в края на войната в Иран, при което и до ден днешен се спори дали са го направили Иран или Ирак. Международната комисия изпратена да разследва събитието е заключила, че те са изтровени с цианид - химическо вещество, което Ирак не е могъл да произведе. Но като оставим това, избитите кюрди са факт - 5000 в Халабджа и още 5 до 10 хиляди при потушаването на кюрдското възстание (подстрекани и изоставени от САЩ и Великобритания с явната цел да се обвини Садам в кръвопийство). Колко иракчани бяха избити при първата война - 200,000 - 170,000 войници и 30,000 цивилни. Така че ако трябва да им ги мерим, кой е по-злия - аритметиката е ясна.

Буш и възникващата нова олигархия в САЩ са на прага на фашизма (без да повтарят елементарните му грешки) и са най-голямата опасност за мира и съществуването на човешката раса. Ето за това протестираме тук и за това не искаме България чрез българското правителство да се обвързва със САЩ.

C*P40

CHILDREN's SONG

.

Here we go round the Murderer Bush,

The Murderer Bush, the Murderer Bush,

Here we go round the Murderer Bush,

On a cold and frosty morning.

.

That's not the way to spend our lives,

To spend our lives, to spend our lives,

That's not the way to spend our lives,

On a hopeless and gloomy morning.

.

That's not the way we'd like to die,

We'd like to die, we'd like to die,

That's not the way we'd like to die,

On a purple and bloody morning.

.

That's not the way we'd clap our hands,

We'd clap our hands, we'd clap our hands,

That's not the way we'd clap our hands,

In front of the glorious White House...

.

C*P41

Превода на български

.

.

ДЕТСКА ПЕСЕН

.

Обикаляме в кръг около Убиеца Буш,

Около Убиеца Буш, около Убиеца Буш,

Обикаляме в кръг около Убиеца Буш,

В студеното и мразовито утро.

.

Това не е начинът да мине животът ни,

Да мине животът ни, да мине животът ни,

Това не е начинът да мине животът ни,

В безнадеждното, безутешно утро.

.

Това не е начинът по който да умрем,

По който да умрем, по който да умрем,

Това не е начинът по който да умрем,

В пурпурното, кърваво утро.

.

Това не е начинът да ръкопляскаме,

Да ръкопляскаме, да ръкопляскаме,

Това не е начинът да ръкопляскаме,

Пред фасадата на Белия Дом, славния...

.

psg Пропуснах още две неща Незнаещ, ако си говорим за неспазване на резолюции имаме един определен първенец - Израел. Не само, че не е спазил 30-тина резолюции на ООН (и още двадесетина на Съвета за Сигурност блокирани от САЩ), ами притежава оръжия за масово онищожение, заплашвал е нееднократно съседите си и тероризира и до ден двешен палестинците (сега в международната суматоха около Ирак, военните нахлувания и събарянето на сгради зачести. Сигурно си чул, че е убита - премазана с булдозер - американка, протестираща против поредното срутване на палестински домове). Всичко това са обвинения, които САЩ предявяват срещу Ирак. Само дето отношението е малко по-различно - вместо заплаха от военни действия, към ежегодната помощ от $3 милиарда (официално, за парите от еврейското лоби в САЩ нямам сведения), Израел иска още 5.


Воторото нещо - значи мислиш, че българите са по-добре информирани от англичаните (1.5 милиона протестиращи), испанците (3 милиона протестиращи), американците (половин милион протестиращи) и всички останали заедно наброяващи над 10 милиона. Та заради тази си информираност, българите знаят колко справедливи са САЩ и колко виновен Садам и не протестират - само 150 заблудени.

Това, според мен, е позор за българското "демократично общество". Иначе във форума за и против са разделени горе-долу на половина.

ПровинциАлян Стихоплет43

Рано ранил Генгирли(*)-Гьорги

(народна песен)

.

.

Що си ми рано подранил,

Генгирли, бе, Гьорге,

У Багдад да одиш,

Глава да затриваш,

Дуп да кинеш,

Муде да наседаш?...

.

Багдад не тий тебе,

Генгирли, бе, Гьорге,

За твойто усте лъжица -

Как що край Кабул беше,

Насред пущиняка,

Баш у пещерите!...

.

Най са не зафатай,

Генгирли, бе, Гьорге,

Да ти не тегли дупе талига,

Оти твойте ора

Квото от теб са видели -

Толко «тръбъл» им стига...

.

Доста франсъз-вино изляват

Генгирли, бе, Гьорге,

То тъй на сватба са прави!

Дет и на майтап са вика -

«Мейк сватба, ноу уор!»;

Белким мойш ми вдена фикиря...

.

Зер ако сватби не вдигаш,

Генгирли, бе, Гьорге,

На заупокой вино щъ преливаш -

За земйъта - чръната

Аскера си щъ жениш,

Ката-час за кашмер щъ стаяш...

.

.

Издирил и извлякъл от фолклорната съкровищница

Провинциалян Стихоплет

.

.

--------------------

(*) генгирлик - на турски значи същото, каквото и БУШ на ингилизки, сиреч «гъсталак»

--------------------

.

.

Обезоръжаващо Човеколюбив44

КОЙТО

ПОСЛЕДЕН

СЕ

СМЕЕ

НАЙ-ХУБАВО

СЕ

СМЕЕ!

Titi Дали Садам е диктатор или не е, е работа на иракския народ.В Северна Корея според различни източници хиляди хора умират от глад, ама САЩ не се занимават с Ким.По БНТ даваха репортаж в Петък от Багдад и нещата не изглеждаха така лошо , както ни ги описват.Все пак държавата е под ембарго повече от 10г.!Та ако Садам е толкова мразен от собствения си народ, тяхна работа е ще го свалят ли или не.

За Ирано-Иракската война може да се прочете малко история, за да се види кой стои зад нея и какви цели гони.Колкото за кюрдите, те и в Турция ги тепат, ама никой и дума не обелва с/у Турция.Впрочем страха от анрхията, която ще настъпи в Ирак при една война и опасността от появата на кюрдска държава до сегашната границата с Ирак, според мен притеснява най-много Анкара и за това тя отказва да участва, защото ако се активизират и кюрдите на нейна територия....

Ами Европа?Според предварителни прогнози тази война ще струва около 100млрд.$.През 1991г.тя струваше 80млрд.$, голяма част от която платиха европейските съюзници.При сегашните процеси в ЕС-приемането на нови страни, което си е чисто политически акт, защото те нямат икономическата база за това, Европа не може да си позволи допълнително натоварване с такава колосална сума.Все пак това не е бездънна яма от която могат да се вадят непрекъснато пари.А ние сме се запътили към ЕС и разчитаме много на предприсъединителните фондове.Как искате хем да лаем по Европа, хем да искаме от нея пари.Все пак света не се върти около нас!

Антибиотки

И най-лошият мир е по-добър от най-добрата война!

Анонимен46
pravilno, naj-setne nesto umno i upravnicite da se vslushat v glasa na naroda, zastoto naroda ni e protiv vojnata.

pozdravi ot dalechna Avstralia, kojato skoro ste se preimenuva na Asralia

(ako John Howard reshi da se prisuedini kum coalicijata Bush&Co)

Анонимен47
Чешити си езиците само. Май никои не загрява че Садам е просто удобна причина за политиката на САЩ. Ако небеши той, щеше да е нещу друго.

Свършиха със Сърбия, починаха си, следва следващия. След Ирак, можиби ние ще сме следващите, с наща двойна игра дето я играем, едвали ще останим ненаказани.

Каква е файдата че се води дискусия, като тя е само за около 200 човека който се чудят ко да праят през ноща. То който трябва да даде мнение, все е без думи и безкоментар. По хубави са личните облаги, отколкото интересите на един народ. България се слави още от средновековието със слаба политика.

Кракра Волфовиц и Ръмсфелд постигнаха целите си. Да им е сладко.

Сега да видим отговорa на Стара Eвропа и Русия.

Антибиотик,

biancoceleste George Bush се обадил на вчера на Симеон II !!!!!!!

Какво ли са си говорили :

Bush : " Какво става ще воювате ли с нас срещу Ирак " !!!

Симеон II :" Да няма проблеми - баните вече са готови ....... вервайте ми " !!!

Pad Nalni Skodolu50

Джордж Дъбья Буш, гиди селендурино тексаски! Шап да натръшка всичките ти крави до една дано!...

E.T..51
Samo niakolko chasa oste do dekapitaziata na oste edin tiran.

Amerika pak e v doblesten pohod za osvobojdenie na edin tiraniziran narod!

Tova e velichieto i blagorodstvoto na USA da vodi voini za osvobojdenie na podtistnatite!

Izhoda e iasen.Sveta ste bxde po miren i po bogat!

Prezrianite komunisti i mafioti pak ste zagubiat!Foruma ste pozatihne, ste se porazredi i ste poumnee!

psg Ну сумасшедший, что возмеш...

Редактирано от - psg на 18/3/2003 г/ 07:54:35

Zlobarche Абе, няма ли кой да запуши устата на едноличния търговец??? на идиоти ни направи. Мисли си, че ще се поведем по жалките му пропагандни изхвърляния като германски младежи по Гьобелс...

САМО ПИТАМ-независимо дали си още тук, ти отогворяма-ти все пак не разбра ли, че въпросът не е в свалянето на Саддам??

Защото какво право имаме да ходим и да решаваме вместо иракчаните дали искат да ги управлява Саддам или не? В Социалистическия лагер имаше такъв злощастен, макар и далеч, много по-мек пример-68 г., съветското нахлуване в Чехословакия, срещу което всички яростно роптаят... А не роптаят срещу масовото клане, което САЩ искат да осъществят?

Само питам, не навсякъде харекват американската кока-кола и американските понички с дупка...И ние сме различни, защото ядем шкембе-чорба, а не КФС...

На този принцип и на нас утре ще ни пуснат бомба... Всеки народ сам ррешава съдбата си, това е просто и ясно.

Незнаещ, като си говорим за кюрдите, защото не попиташ какво прави стратегическия партньор на САЩ в НАТО-Турция, със своите кюрди??

И най-интересното, защо САЩ не реагира срещу масовите кланета???

МЪРФИ psg, просто няма какво да се добави. А и да се добави, то само ще потвърди още веднъж твоите изводи.
Анонимен55
Анонимен56
11 septemvri57
Анонимен58
Вагнер59
Това, което Фичонелите и ЕТ направиха за уронване престижа на САЩ може да се приравни с целенасочени действия на най-силните отдели за пропаганда от най-умелите разузнавателни служби по света. Икономически еквивалент на милиарди долари.

Да са ви живи здрави защитниците. Змии в пазвата.

Chicho Dr.60
Нещо нещата ми приличат на заело поза момиче, скромно, което малко преди да допусне мъжа в себе си започва монолога "Ама недей, моля те...не, не...е..". И ние се насландисваме пет минути преди войната след като се репчихме тплкова време. Иначе: никой разумен човек не отрича какво представлява режима на Саддам. Но това не е наша, нито на американците работа. Не ни трябва въобще участие в тази война. Имаме си достатъчно проблеми. Ето сега се е явила страхотна пневмония от изтока, тези дни ще започне унищожителна война, с непредсказуем край. Дали да не си припомним Нострадамус?
Guderian Тая история с войната взе да ми намирисва. Занимават ни със Садам, БТА, бойкота на Локо Пд, само и само да не мислим за текущите проблеми.

Писна ми. Нито иракчаните мислят за нас, нито американците.

ОТ ЦЯЛАТА РАБОТА НАЙ СЪЩЕСТВЕНИ СА КУРСА НА ДОЛАРА И ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА. Тъй като пипкат директно в поизтънелите ни джобове....

E-W G.B.
GANKINOTO KAFENE!!!

E-W.G.B.

Анонимен63

NEW STATES of AMERIKA

AMERICAN BASTARD!64
PRESIDENT BUSH AS USUAL IS USING BIG WORDS TO TALK ABOUT DIRTY THINGS.

HIS LOGIC IS THAT BOMBING FOR PEACE IS LIKE FUCKING FOR VIRGINITY!

Някой да не е съгласен?

NOSTRADAMUS65

Стоян66
Eто преките участници във войната с войници:

САЩ- 250 000

Англия -45 000

Австралия- 2 000

Полша -200

Не виждам на хоризонта други.Полща е 32 милионна страна и това изглежда твърде симнолично, освен това поляците са били винаги евреите на източна Европа(не случайно Хитлер ги пращаше за сапун)

Испания, макар и поддръжник във войнатаи в коалицията, не дава нито войски, нито бази за полза във войната, имайки предвид своя голям туризъм и да не унищожи туризма си.Аналогично е поведението на Турция , който мисли за туризма си .А да не говорим за Гърция , която въобще не се прикрепи към коалицията и не даде свои бази за това.

Белгия заями , че при започване на война

Натиска на САЩ срещу нас, малка България, не идва от нищо друго , а от сервилното поведение на евреина Паси и подкрепяно от Симеон проституско поведение в услуга на американско-еврейското лоби в администрацията на САЩ.

Наличието на амереканска база , макар и временна , макар и въздушен коридор , обаче ни прави преки участници във войната , и ни приравнява по международното право към агресорите, защото тази война се върши без разрешение на СС на ООН и в наруушение на международното право

Ако американската база действа на наша територия, ще бъде обсипани от вълни на терора, както се подготвят срещу всички действащи американски бази в света.Кажете , как можем да защитим например обекти като Нефтохим , близо до ам.база в Сарафово , от атаките на терора?На нефтохим му трябва клечка кибрит , за да изгори цял Бургас като факел?

Народа трябва да подкрепи със всичка сила и форми Президента си в спиране участието на България във войната

Анонимен67

ПЕТИЦИЯ

САЩ са готови да обявят война. Намираме се в ситуация на уникален дисбаланс, който може да доведе до Трета Световна Война. Ако и Вие не сте съглесни със създалата се ситуация, ООН е готова да приема подписки, които да помогнат да се избегне тази трагедия. Моля копирайте този мейл и го препратете като нов като се подпишете в списъка. Ако получите мейл с повече от 500 имена, бъдете така добри да го изпратите на ООН - mailto:inquiries@un.org Дори ако решите да не се подпишете под тази петиция, моля препратете мейла за да може тя да достигне до колкото се може повече хора.

>

>

>-----Original Message-----

> > >

> > >

> > > PETICE

> > > USA jsou v tuto chvili pripraveny vyhlasit valku.

> > > Nachazime se dnes v celosvetove nerovnovaze, ktera by

> > > mohla vest ke treti svetove valce. Pokud se proti tomu

> > > take vyslovis, OSN prave sbira podpisy, aby zabranila

> > > tomuto tragickemu deni.

> > > Prosim OKOPIRUJ tento mail do noveho mailu, napis sve

> > > jmeno na konec seznamu, ktery je dole pripojen a posli

> > > to vsem lidem, ktere znas. Pokud obdrzis seznam s vice

> > > nez 500 jmeny, posli jednu kopii na Organizaci

> > > Spojenych Narodu: HYPERLINK

> > > " HYPERLINK "mailto:inquiries@un.org"

> > > mailto:inquiries@un.org"inquiries@un.org

> > > Take pokud se rozhodnes nepripojit sve jmeno, prosime

> > > te jmenem vsech, kteri pracuji na tom zabranit

> > > katastrofe celosvetoveho meritka, nemaz tento mail

> > > posli tuto petici dal.

> > >

> > >

> > >

> > >

> > > Wolfgang Berger wrote:

> > >

> > > PETITION

> > > The United States of America is at the moment

> > > ready to dictate a war. Today we find ourselves

> > > worldwide in an unequal balance which could lead to

> > > a Third World War. If you likewise disapprove

> > > of the current situation, the UNO is ready to

> > > receive signatures which would help to avoid this

> > > tragic happening.

> > > Please copy this e-mail and insert in a new mail,

> > > sign your name at the end of the following list

> > > and send to persons you know. If you receive a list

> > > of over 500 names, kindly send a copy to: The

> > > United Nations.

> > > mailto: HYPERLINK " HYPERLINK "mailto:inquiries@un.org"

> > > mailto:inquiries@un.org"inquiries@un.org

> > > Even if you decide not to sign your name, do forward

> > > this petition onwards.f

> > >

> > > PETITION

> > > Die Vereinigten Staaten sind gerade dabei einen

> > > Krieg zu diktieren.Wir befinden uns heutzutage in

> > > einem weltweiten Ungleichgewicht, was zu einem

> > > Dritten Weltkrieg fьhren kann. Wenn Du Dich

> > > ebenfalls da gegen aussprichst, die UNO ist gerade

> > > dabei Unterschriften zu sammeln, um diesem

> > > tragischen Geschehen entgegenzuwirken.

> > > Bitte kopiere diese e-mall in eine neue mail,

> > > unterzeichne sie am Ende der Liste, die unten

> > > angehдngt ist und schicke sie an alle Personen, die

> > > Du kennst. Wenn Du die Liste mit mehr als 500

> > > Namen erhдltst, dann schicke bitte eine Kopie davon

> > > an: United Nations.

> > > HYPERLINK " HYPERLINK "mailto:inquiries@un.org"

> > > mailto:inquiries@un.org"mailto:inquiries@un.org

> > > Auch wenn Du Dich entschliessen solltest nicht zu

> > > unterzeichnen, dann schicke die Petition bitte

> > > trotzdem weiter.

> > >

> > > PETICION

> > > Estados Unidos estб a punto de dictar la guerra. Hoy

> > > nos encontramos en un punto en desequilibrio

> > > mundial por lo que puede dar inicio a una Tercera

> > > Guerra Mundial. Si tu estas en contra, la ONU se

> > > encuentra recopilando firmas para evitar este

> > > trбgico acontecimiento mundial. Por favor copia este

> > > e-mail en un mensaje nuevo, firma al final de la

> > > lista que veras a continuaciуn, y mбndalo a todas

> > > las personas que conozcas. Si recibes esta lista con

> > > mбs de 500 nombres en ella, por favor envнa

> > > una copia del mensaje a: United Nations.

> > > HYPERLINK " HYPERLINK "mailto:inquiries@un.org"

> > > mailto:inquiries@un.org"mailto:inquiries@un.org

> > > Incluso si decides no firmar, por favor se

> > > considerado y no elimines la peticiуn. SOLO REENVН ALO

> > >

> > > PARA JUNTOS HACER AL GO

> > >

> > > >

> > > 1) Suzanne Dathe, Grenoble, France

> > > 2) Laurence COMPARAT, Grenoble, France

> > > 3) Philippe MOTTE, Grenoble, France

> > > 4) J ok FERRAND, Mont St Martin, France

> > > 5) Emmanuelle PIGNOL, St Martin d'Heres, FRANCE

> > > 6) Marie GAUTHIER, Grenoble, FRANCE

> > > 7) Laurent VESCALO, Grenoble, FRANCE

> > > Mathieu MOY, St Egreve, FRANCE

> > > 9) Bern ard BLANCHET, Mont St Martin, FRANCE

> > > 10) Tassadite FAVRIE, Grenoble, FRANCE

> > > 11) Loic GODARD, St Ismier, FRANCE

> > > 12) Benedicte PASCAL, Grenoble, FRANCE

> > > 13) Khedaidja BENATIA, Grenoble, FRANCE

> > > 14) Mar ie-Therese LLORET, Grenoble, FRANCE

> > > 15) Benoit THEAU, Poitiers, FRANCE

> > > 16) Bruno CONSTANTIN, Poitiers, FRANCE

> > > 17) Christian COGNARD, Poitiers, FRANCE

> > > 1 Robert GARDETTE, Paris, FRANCE

> > > 19) Claude CH EVILLARD, Montpellier, FRANCE

> > > 20) Gilles FREISS, Montpellier, FRANCE

> > > 21) Patrick AUGEREAU, Montpellier, FRANCE

> > > 22) Jean IMBERT, Marseille, FRANCE

> > > 23) Jean-Claude MURAT, Toulouse, France

> > > 24) Anna BAS SOLS, Barcelona, Catalonia

> > > 25) Mireia DUNACH, Barcelona, Catalonia

> > > 26) Michel VILLAZ, Grenoble, France

> > > 27) Pages Frederique, Dijon, France

> > > 2 Rodolphe FISCHMEISTER, Chatenay-Malabry, France

> > > 29) Francois BOUTEAU, Paris, France

> > > 30) Patrick PETER, Paris, France

> > > 31) Lorenza RADICI, Paris, France

> > > 32) Monika Siegenthaler, Bern, Switzerland

> > > 33) Mark Philp, Glasgow, Scotland

> > > 34) Tomas A ndersson, Stockholm, Sweden

> > > 35) Jonas Eriksson, Stockholm, Sweden

> > > 36) Karin Eriksson, Stockholm, Sweden

> > > 37) Ake Ljung, Stockholm, Sweden

> > > 3 Carina Sedlmayer, Stockholm, Sweden >

> > > 39) Rebecca Udd man, Stockholm, Sweden

> > > 40) Lena Skog, Stockholm, Sweden

> > > 41) Micael Folke, Stockholm, Sweden

> > > 42) Britt-Marie Folke, Stockholm, Sweden

> > > 43) Birgitta Schuberth, Stockholm, Sweden

> > > 44) Lena Dahl, Stockho lm, Sweden

> > > 45) Ebba Karlsson, Stockholm, Sweden

> > > 46) Jessica Carlsson, Vaxjo, Sweden

> > > 47) Sara Blomquist, Vaxjo, Sweden

> > > 4 Magdalena Fosseus, Vaxjo, Sweden

> > > 49) Charlotta Lang ner, Goteborg, Sweden

> > > 50) Andrea Egedal, Goteborg, Sweden

> > > 51) Lena Persson, Stockholm, Sweden

> > > 52) Magnus Linder, Umea , Sweden

> > > 53) Petra Olofsson, Umea, Sweden

> > > 54) Caroline Evenbom, Vaxjo, Sweden

> > > 55) Asa Pettersson, Grimsas, Sweden

> > > 56) Jessica Bjork, Grimsas, Sweden

> > > 57) Linda Ahlbom Goteborg, Sweden

> > > 5 Jenny Forsman, Boras, Sweden

> > > 59) Nina Gunnarson, Kinna, Sweden

> > > 60) Andrew Harrison, New Zealand

> > > 61) Bryre Murphy, New Zealand

> > > 62) Claire Lugton, New Zealand

> > > 63) Sarah Thornton, New Zealand

> > > 64) Rachel Eade, New Zealand

> > > 65) Magnus Hjert, London, UK

> > > 67) Madeleine Stamvik, Hurley, UK

> > > 6 Susanne Nowlan, Vermont, USA

> > > 69) Lotta Svenby, Malmoe, Sweden

> > > 70) Adina Giselsson, Malmoe, Sweden

> > > 71) Anders Kullman, Stockholm, Sweden

> > > 72) Rebecka Swane, Stockholm, Sweden

> > > 73) Jens Venge, Stockholm, Sweden

> > > 74) Catharina Ekdahl, Stockholm, Sweden

> > > 75) Nina Fylkegard, Stockholm, Sweden

> > > 76) Therese Stedman, Malmoe, Sweden

> > > 77) Jannica Lund, Stockholm, Sweden

> > > 7 Douglas Bratt, Sweden

> > > 79) Mats Lofstrom, Stockholm, Sweden

> > > 80) Li Lindstrom, Sweden

> > > 81) Ursula Muel ler, Sweden

> > > 82) Marianne Komstadius, Stockholm, Sweden

> > > 83) Peter Thyselius, Stockholm, Sweden

> > > 84) Gonzalo Oviedo, Quito, Ecuador

> > > 85) Amalia Romeo, Gland, Switzerland

> > > 86) Mar garita Restrepo, Gland, Switzerland

> > > 87) Eliane Ruster, Crans p.C.Switzerland

> > > 8 Jennifer Bischoff-Elder, Hong Kong

> > > 89) Azita Lashgari, Beirut, Lebanon

> > > 90) Khashayar Ostovany, New York, USA

> > > 91) Lis a L Miller, Reno NV, USA

> > > 92) Danielle Avazian, Los Angeles, CA, USA

> > > 93) Sara Risher, Los Angeles, CA, USA

> > > 94) Melanie London, New York, NY, USA

> > > 95) Susan Brownstein , Los Angeles, CA, USA

> > > 96) Steven Raspa, San Francisco, CA, USA

> > > 97) Margot Duane, Ross, CA, USA

> > > 9 Natasha Darnall, Los Angeles, CA, USA

> > > 99) Candace Brower, Evanston, IL, USA

> > > 100) James Kjelland, Evanston, IL, USA

> > > 101) Michael Jampole, Beach Park, IL, USA

> > > 102) Diane Willis, Wilmette, IL, USA

> > > 103) Sharri Russell, Roanoke, VA, USA

> > > 104) Faye Cooley, Roanoke, VA, USA

> > > 105) Celeste Thompson, Round Rock, TX, USA

> > > 106) Sherry Stang, Pflugerville, TX, USA

> > > 107) Amy J. Singer, Pflugerville, TX USA

> > > 10 Milissa Bowen, Austin, TX USA

> > > 109) Michelle Jozwiak, Brenham, TX USA

> > > 110) Mary Orsted, College Station, TX USA

> > > 111) Janet Gardner, Dallas, TX USA

> > > 112) Marilyn Hollingsworth, Dallas, TX USA

> > > 113) Nancy Shamblin, Garland. TX USA

> > > 114) K. M. Mullen, Houston, TX - USA

> > > 115) Noreen Tolman, Houston, Texas - USA

> > > 116) Laurie Sobolewski, Warren, MI, USA

> > > 117) Kellie Sisson Snider, Irving Texas, USA

> > > 11 Carol Currie, Garland, Garland Texas, USA

> > > 119) John Snyder, Garland, TX USA

> > > 120) Elaine Hannan, South Africa

> > > 121) Jayne Howes, South Africa

> > > 122) Diane Barnes, Akron, Ohio, USA

> > > 123) Melanie Dass Moodley, Durban, South Africa

> > > 124) Imma Merino, Barcelona, Catalonia

> > > 125) Toni Vinas, Barcelona, Catalonia

> > > 126) Marc Alfaro, Barcelona, Catalonia

> > > 127) Manel Saperas, Barcelona, Catalonia

> > > 12 Jordi Ribas Izquierdo, Catalonia

> > > 129) Naiana Lacorte Rodes, Catalonia

> > > 130) Joan Vitoria i Codina, Barcelona, Catalonia

> > > 131) Jordi Paris i Romia, Barcelona, Catalonia

> > > 132) Marta Truno i Salvado, Barcelona, Catalonia

> > > 133) Jordi Lagares Roset, Barcelona, Catalonia

> > > 134) Josep Puig Vidal, Barcelona, Catalonia

> > > 135) Marta Juanola i Codina, Barcelona, Catalonia

> > > 136) Manel de la Fuente i Colino, Barcelona, Catalonia

> > > 137) Gemma Belluda i Ventura, Barcelona, Catalonia

> > > 13 Victor Belluda i Ventur, Barcelona, Catalonia

> > > 139) MaAntonia Balletbo, Barcelona, Spain

> > > 140) Mireia Masdevall Llorens, Barcelona, Spain

> > > 141) Clara Planas, Barcelona, Spain

> > > 142 Fernando Labastida Gual, Barcelona, Spain

> > > 143) Cristina Vacarisas, Barcelona, Spain

> > > 144) Enric Llarch i Poyo, Barcelona, CATALONIA

> > > 145) Rosa Escoriza Valencia, Barcelona, Catalonia

> > > 146) Silvia Jimenez, Barcelona, Catalonia

> > > 147) Maria Clarella, Barcelona, Catalonia

> > > 14 Angels Guimera, Barcelona, Catalonia

> > > 149) M.Carmen Ruiz Fernandez, Barcelona, Catalonia

> > > 150) Rufi Cerdan Heredia, Barcelona, Catalonia

> > > 151) M. Teresa Vilajeliu Roig, Barcelona, Catalonia

> > > 152) Rafel LLussa, Girona, Catalonia, Spain

> > > 153) Mariangels Gallego Ribo, Gelida, Catalonia

> > > 154) Jordi Cortadella, Gelida, Catalonia

> > > 155) Pere Botella, Barcelona, Catalonia (Spain)

> > > 156) Josefina Auladell Baulenas, Catalunya (Spain)

> > > 157) Empar Escoin Carceller, Catalunya (Spain)

> > > 15 Elisa Pla Soler, Catalunya (Spain)

> > > 159) Paz Morillo Bosch, catalunya (Spain)

> > > 160) Cristina Bosch Moreno, Madrid (Spain)

> > > 161) Marta Puertolas, Barcelona (Spain)

> > > 162) Elisa del Pino (Madrid) Spain

> > > 163) Joaquin Rivera (Madrid) Spain

> > > 164) Carmen Barral (Madrid) Spain

> > > 165) Carmen del Pino (Madrid) Spain

> > > 166) Asuncion del Pino (Madrid) Spain

> > > 167) Asuncion Cuesta, Madrid, Spain

> > > 16 Ana Polo Mediavilla (Burgos) Spain

> > > 169) Mercedes Romero Laredo (Burgos), Espana

> > > 170) Oliva Mertinez Fernandez (Burgos), Espana

> > > 171) Silvia Leal Aparicio (Burgos) Espana

> > > 172) Claudia Elizabeth Larrauri (Bahia Blanca) Argentina

> > > 173) Federico G. Pietrokovsky (C.F.) Argentina

> > > 174) Naschel Prina (Capital Federal) Argentina

> > > 175) Daniela G ozzi (Capital Federal) Argentina

> > > 176) Paula Elisa Kvedaras (Capital Federal) Argentina

> > > 177) Antonio Izquierdo (Valencia) Espana

> > > 17 Ana Belen Perez Solsona (Valencia) Espana

> > > 179) Paula Folques Diago (Valencia) Espana

> > > 180) Nestor Alis Pozo (Valencia) Espana

> > > 181) Rafael Alis Pozo (valencia) Spain

> > > 182) Isabel Maria Martinez (Valencia) Espana

> > > 183) Cristina Bernad Guerre ro (Valencia) Espana

> > > 184) Iria Barcia Sanchez

> > > 185) Elena Barrios Barcia, Uppsala, Suecia

> > > 186) Illana Ortiz Martin, Munchen, Alemania

> > > 187) Santiago Rodriguez Rasero, Mьnchen, Alemania

> > > 18 David Agуs Dнaz. Pamplona. Espan~a

> > > 189) Juan Luis Ibarretxe. Galdakao. E.H.

> > > 190) Rubйn Dнez Ealo. Galdakao. E.H.

> > > 191) Marcial Rodrнguez Garcнa. Ermua.

> > > 192) Imanol Echave Calvo. San Sebastian. Spain.

> > > 193) Begon~a Ortiz de Zбrate Lazcano. Vitoria-Gasteiz.

> > Spain

> > > 194) David Sбnchez Agirregomezkorta. Gasteiz. Euskadi.

> > > 195) Alberto Ruiz De Alda. Gasteiz. Euzkadi

> > > 196) Juan Carlos Garcia Obregon. Vitoria-Gasteiz. Espan~a

> > > 197) Jon Aiarza Lotina. Santander. Spain

> > > 19 Teresa del Hoyo Rojo. Santander. Spain

> > > 199) Celia Nespral Gaztelumendi. Santander. Espan~a

> > > 200) Pedro Martнn Villamor, Valladolid, Espan~a.

> > > 201) Victoria Arratia Martнn, Valladolid, Espan~a

> > > 202) Javi Tajadura Martнn, Portugalete, Euskadi, Spain

> > > 203) Lourdes Palacios Martin, Bilbao, Spain

> > > 204) Jesъs Avila de Grado, Madrid, Espan~a

> > > 205) Eva Marнa Cano Lуpez. Madrid. Spain

> > > 206) Emilio Ruiz Olivar, Londres, UK

> > > 207) Maru Ortega Garcнa del Moral, CALAHORRA, ESPAN~A

> > > 20 Juan Carlos Ayala Calvo, Logron~o, Spain

> > > 209) Rocнo Mun~oz Pino, Logron~o, Espan~a

> > > 210) Ximena Pino Burgos, Santiago, Chile

> > > 211) Roberto Saldivia Quezada, Santiago, Chile

> > > 212) Paola Gonzalez Valderrama, Santiago, Chile

> > > 213) Cesar Morales Pen~a y Lillo, Santiago >

> > > 214) Denisse Labarca Abdala , Santiago, Chile

> > > 215) Marнa Paz Gonzбlez Garay, Chile

> > > 216) Daniela Millar Kaiser, Santiago, Chile

> > > 217) Alvaro Wigand Perales, Valdivia, Chile

> > > 21 Gladys Bustos Carrasco, Quilicura, Chile

> > > 219) Patricio Criado Rivera, Quilicura, Chile

> > > 220) Carolina Aguilar Monsalve, Valdivia, Chile

> > > 221) Carmen Silva Utrilla, Madrid, Espan~a

> > > 222) Martha Yolanda Rodriguez Aviles, Queretaro, Mexico

> > > 223) Laura Rodriguez Aviles, Cozumel, Quintana Roo, Mexico

> > > 224) Katia Hahn, Merida, YUCATБN Mexico

> > > 225) Sofia Gallego Mexicali, B.C. Mexico

> > > 226) Beatriz Castan~eda De Clariond, Monterrey, Mйxico

> > > 227) Victor Kerber Palma, Monterrey, Mйxico

> > > 22 Rocнo Sбnchez Losada, Mйxico D.F.

> > > 229) Lorenza Estandнa Gonzбlez Luna, Mйxico D.F.

> > > 230) Gabriel Gallardo D'Aiuto, Mйxico D.F.

> > > 231) Jose' Antonio Salinas, Monterrey, N.L., Mex.

> > > 232) Laura Cantu, Mty N.L., Mex

> > > 233) Jossie Garcia, Mty N.L Mex

> > > 234) Martha Vбzquez Gonzбlez, Mty, N.L.; Mйx.

> > > 235) Laura Rios Mun~iz, Monterrey, N.L. MEXICO

> > > 236) Dalith Flores Quinatana , Monterrey, N.L. MEXICO

> > > 237) Armando Hernandez, Monterrey, NL MEXICO

> > > 23 Cynthia Guzman, Monterre y, NL, Mex.

> > > 239) Berta Isabel Chapa Monterrey, NL Mex

> > > 240) Nelly Cantъ Orocio Monterrey, NL Mйxico

> > > 241) Daniel Alejandro de la Rosa Mty.N.L. Mйxico

> > > 242) Susana Cantъ Orocio Mty. N.L. Mйxico

> > > 243) Irv ing aime Cantъ Bбez Mty. N.L. Mйxico

> > > 244) Josй Alfredo Rodrнguez Villa. Monterrey, Mex.

> > > 245) Marina Daniel Ayala, Monterrey, NL, Mexico

> > > 246) Andres Alberto Basan~ez Gonzalez

> > > 247) Patty Torres R., Monterrey, NL, MEXICO

> > > 24 Annet Abarca Arvide, Monterrey, NL, Mexico

> > > 249) Silvia Ruiz Mancera, D.F. MEXICO

> > > 250) Vanessa L. Hjerpe Ibarra Mйxico, DF MEXICO

> > > 251) Monica A. Guisa Sбnchez, D.F. MEXICO

> > > 252) Gabriel Alejandro Sбnchez Leyva, Guadalajara,

> > > Jalisco, Mexico

> > > 253) Lizette Oseguera Tinajero, Guadalajara, Jalisco,

> > MEXICO

> > > 254) Dalia Zavala Acosta, Tijuana, B.C. Mйxico

> > > 255) Celina N Contreras, Tijuana, B. C., Mexico

> > > 256) Octavio Moreno Hernandez, San Diego, CA., USA

> > > 257) Iliana Hernadez Torres, Tijuana, BC Mexico.

> > > 25 Francisco Flores Flores, Tijuana, B.C. Mexico

> > > 259) Arlene Cordero Macias, Tijuana, B.C., Mйxico.

> > > 260) Jorge Barnetche Pous, Tijuana, Baja, California,

> > Mйxico

> > > 261) Pilar de la Fuente, Cd. J uбrez, Chihuahua, Mйxico

> > > 262) Esteban Beiza, Santiago, Chile

> > > 263) Paulo Frias, Santiago, CHILE.

> > > 264) Alejandra Lastra, Argentina

> > > 265) Patricio Manns, Chile.

> > > 266) Gaspar Glavich, Suiza

> > > 267) Helia Alvarado, Suiza

> > > 26 Luis Dнaz Alvayay, Alemania Federal

> > > 269) Eva Varas, Santiago, Chile.

> > > 270) Cecilia Riveros, Valparaiso, Chile

> > > 271) Marcelo Barahona Cornejo, Qui lpuй, CHILE

> > > 272) Juan Claudio Tapia Rodrнguez, Chile

> > > 273) Oscar Parra A, Chile

> > > 274) Mauricio Mun~oz V, Chile

> > > 275) Angelo Rojas, Chile

> > > 276) Alejandra Pйrez G., Santiago, Chile

> > > 277) Javier Pйrez Dнaz, Vin~a del Mar, Chile

> > > 27 Oscar Espejo Briones; Vin~a del Mar; Chile

> > > 279) Roberto Alejandro Guerra Esparza, Vin~a del Mar,

> > Chile.

> > > 280) Patricia Navarro Hidalgo; Vin~a del Mar; Chile

> > > 281) Pabl o Francisco Ahumada Alvarado, Vin~a del Mar,

> > Chile

> > > 282) Mauricio Vergara Ereche; Vin~a del Mar; Chile

> > > 283) Natalia Marнn Vidal; Vin~a del Mar; Chile.

> > > 284) Raъl Rojas Gaete; Talca ; Chile.

> > > 285) Vнctor Guerrero Wolf, Talca ; Chile

> > > 286) Andres Ebensperguer Bravo, vin~a del mar; Chile

> > > 287)Mackarena villarroel fuentes, puerto montt; chile

> > > 28gexa javiera villarroel fuentes, puerto mont; chile

> > > 289)freddy villarroel fuentes, puertomontt; chile

> > > 290) Daniela Concha Gutierrez, puerto montt; chile

> > > 291) Hernan Jimenez Aguayo, Chuquicamata; Chile

> > > 292) Andrйs Lunas Farah, Chuquicamata; Chile

> > > 293) Katherine velozo nun~ez, antofagasta; Chile

> > > 294) Victor Catal> бn Silva, Antofagasta; Chile

> > > 295) Luis He rnan Carvajal, Calama; Ch ile

> > > 296) Ma> ria Arancibia Carvajal, Calama; Chile

> > > 297) Luis Carvajal Rojas, Calama; Chile

> > > 29 jimmy Pen~a Lobos, Calama; Chile

> > > 299) Jerardo valenzuela, Antofagasta; Chile

> > > 300) Nathaly Kraljevich, A ntofagasta; Chile

> > > 301) Juan Carvajal Carvajal, Antofagasta; Chile

> > > 302) Catherine Leуn Torres, Antofagasta; Chile

> > > 303) Cristian Cуrdova Olivares, Antofagasta; Chile

> > > 304) Jorge Barra Flores, Antofagasta; Chile

> > > 305) Ricardo dнaz Cortйs, Antofagasta, Chile

> > > 306) Claudia Tobar Lazcano, Antofagasta, Chile

> > > 307) Carmen Pacheco Rivera, Antofagasta, Chile

> > > 30 Raquel Saavedra Torres, Antofagasta, Chile

> > > 309) Jaime Alcalб Carales, Calama, Chile

> > > 310) Verуnica Barraza Aravena, Santiago, Chile

> > > 311)Myriam Mun~oz M., Santiago, Chile

> > > 312)Cecilia Hernando R., Santiago, Chile

> > > 313)Andrйs Cuevas Saavedra, Santiago, Chile

> > > 314)Luis Millбn Gonzalez, Santiago, Chile

> > > 315)Gonzalo Veliz G. Santiago, Chile

> > > 316)Alvaro Farrъ B., Santiago de Chile

> > > 317)Constanza Celedуn B., Santiago de Chile

> > > 31Alejandra Asenjo B.; Concepciуn, Chile

> > > 319)Alvaro Sandoval F.; Santiago, Chile

> > > 320) Barbara Quintana Letelier, Santiago, Chile

> > > 321) Fabiola Sepulveda, Michigan, USA

> > > 322) Rosa Velasquez S., Santiago, Chile

> > > 323) Leonardo Silva Parga, Chile

> > > 324) Patricia Parga V., Chile

> > > 325) Jose Silva H., Chile

> > > 326) Franco Astudillo Arancibia, Santiago, Chile

> > > 327) Jeannette Pastenes Cabello, Santiago, Chile

> > > 32 Mуnica Palma Ramirez, Santiago, Chile.

> > > 329) Anita Flores, Santiago, Chile

> > > 330) Irina Fernandes, Deizisau, Alemania

> > > 331) Sarah Schцll, Kronberg, Germany

> > > 332) Eva Kittel, Filderstadt, Germany

> > > 333) Daniela Wolff, Germany

> > > 334) Ralph Hermann, Stuttgart, Germany &g

> > > 335) Susanne Rцder, Stuttgart, Germany

> > > 336) Rocco Horn, Stuttgart, Germany

> > > 337) Tonio Freitag, Berlin, Germany

> > > 33 Sebastian Eppner, Berlin, Germany

> > > 339) Felix Natschinski, Berlin, Germany

> > > 340) Rene Roberto Vermeulen, Konstanz, Germanyd

> > > 341) Barbara Blendien, Konstanz, Germany

> > > 342) Kerstin Blendien, Heidenheim, Germany

> > > 343) Torsten Ziolek, Heidenheim, Germany

> > > 344) Torsten Bцttcher, Marburg, Germany

> > > 345) Mike SchloЯhaueer, Kreuzlingen, Switzerland

> > > 346) Kely Dos Santos, Kreuzlingen, Switzerland

> > > 347) Leno Dos Santos, Kreuzlingen, Switzerland

> > > 34 Pedro Erwin Heckmann, La Palma, Islas Canarias

> > > 349) Eva Heckmann, La Palma, Islas Canarias

> > > 350) Christoph Trunk, Freiburg, Germany

> > > 351) Tobias Scheffel, Freiburg, Germany

> > > 352) Richard Dennis, Freiburg, Germany

> > > 353) Wolfgang Brenn, Emmendingen Germany

> > > 354) Ernst Schдtzle, Waldkirch Germany

> > > 355) Stefan Antony, Breisach Germany

> > > 356) Rebeca Manhart, Biberstein, Switzerland

> > > 357) Michael Klees, Buchs, Switzerland

> > > 35 Daniel Stucki, Kloten, Switzerland

> > > 359) Nadine Urech, Glattbrugg, Switzerland

> > > 360) Yuki Tscherter, Adliswil, Switzerland

> > > 361) Yvonne von Zerssen, Volketswil, Switzerland

> > > 362) Jeerapha Boonserm, Zьrich, Switzerland

> > > 363) Yeliz Dinз, Zьrich, Switzerland

> > > 364) Dinз Yalзin, Schwanden, Switzerland

> > > 365) Angela Stoffel, Wohle

> > > 366) Gabriela Heinzovб, CAeskyґ Brod, Czech Republic

> > > 367) JirAн Valter, JicAнn, Czech Republic

> > > 36 David Boucek , Mlada Boleslav , Czech Republic

> > > 369) Lucie Gasiorkovб, Krnov, Czech Republic

> > > 370) Kvetoslava Dankovб, Bruntбl, Czech Republic

> > > 371) ubrt Michal, Novэ Bor, Czech Republic

> > > 372) Francikova Renata, Novy Bor, Czech Republic

> > > 373) Michala Љotolovб, Praha, Czech Republic

> > > 374) Boћena Ћбkovб, Praha. Czech republik

> > > 375) Renata Љtechovб, Praha, Czech Republik

> > > 376) Drahomira Lundakova, Prague, Czech Republic

> > > 377) Martina Vavrincova, Prague, Czech Republic

> > > 37 Renata Formankova, Prague, Czech Republic

> > > 379) Radova Simona, Prague, Czech Republic

> > > 380) Adamcovб Jana, Prнbram, Czech Republic

> > > 381) Adamcovб Lenka, Prнbram, Czech Republic

> > > 382) Komrskovб Olga, Prнbram, Czech Republic

> > > 383) Љichovб Ruћena, Prнbram, Czech Republic

> > > 384) Barteљovб Alena, Prнbram, Czech Republic

> > > 385) KahounovбJitka, Vrcen, Czech Repuplic

> > > 386) Kahoun Petr, Vrcen, Czech Republic

> > > 387) Brabec Lubor, Doћice, Czech Republic

> > > 38 Brabcovб Martina, Doћice, Czech Republic

> > 389) Kadlikova Alena, Plzen, Czech Republic

> > 390) Denisa Љtepankovб, Plzen, Czech Republic

> > 391) Lucie Cernб, Ћihle, Czech Republic

> > 392) Jindra Jisova, Prague, Czech Republic

> > 393) Filipovб Zlatuљe, Czech Republik

> > 394) Rozhonovб Tбna, Prague, Czech Republic

> 395) Rozhonova Katerina, Prague, Czech Republic

> 396) Nikolay Sapundzhiev, Bulgaria

>

весела Представете си, че това беше 1934г. Вие знаете какво Хитлер ще предприеме съвсем скоро. Знаете плановете му за геноцид и масово заробване на онези народи които ще покори. Прочели сте книгата му "Моята борба" и видяхте омразата му и плановете му за разширение на Изток с цената на славянски животи и култура. Ако разполагахте със средствата да го спрете чрез единствен куршум в главата, преди да е окопирал и една единствена държава - бихте ли се чувствали морално задължение да не го застреляте, заради куп всеправедни "хуманисти", мрънкящи на форума с аргумента "кой си ти че да се месиш във вътрешните дела на суверенна държава?"

Сега сме 2003. Вие знаете за плана на Садам да оглави арабския свят. Знаете за готовността му да довърши онова което Хитлер започна Знаете за плана му да нападне Изрел за да привлече съпорта на арабските си съседки(той опита вече веднъж през 1991). Знаете, че той вече е употребил химическо оръжие на собствени си народ (някой да си спомня Циклон Б?) Измъчването, изнасилването и убийството на политическите му опуненти - Хитлер би се гордял с достойният си последовател. Единствената реална разлика между тях е, че ако ще използвате единствения изтрел в главата на Садам ще сте малко позакъснели, следкато той ВЕЧЕ Е НАПАДНАЛ съседките си!

И какво сега? Нима сте готови да седите и чакате със скръстени ръце заради хленчещи либерали и "хуманисти", които ви диткуват фалшивия си морален код? Е, аз знам една държава, един президент, един народ, една армия, които имат бистротата на ума и Моралния Императив да направят онова което е правилно, независимо от крокодилските сълзи на себепоздравяващите се и импотентни мрънкяла.

Бог да благослови Америка, Бог да благослови Джордж Буш.

П.С. И нека не забравяме и смелите партньори Великобритания, Испания и БЪЛГАРИЯ! Бог на ни благослови всички нас - силните на деня!!!!!!

Смърт на тираните

Mitnicharъ Весела, ти наистина ли си толкова тъпа, или просто ти плащат? А ако си наистина толкова тъпа - това по рождение ли е, или си взимала уроци? Можеш да не ми отговаряш на въпросите, те са риторични (вж. тълковния речник за значението на думата риторични).
Анонимен70
ДО КОГА СТЕ ИМ УЧАСТВАМЕ В БЕЗПЛАТНИТЕ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ПРОУЧВАНИЯ НА "ПРИЯТЕЛИТЕ" ОТ "сега".НЕ ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ НА БАНЕРА ОТ ГОРЕ ЧЕ САЙТА СТАВА ПЛАТЕН.... ЧАО....ЧАО..... НИЕ СМЕ ДО ТУК, ОСВЕН АКО НЕ ЗАПОЧНАТ ДА НИ ПЛАЩАТ ЗА ДА УЧАСТВАМЕ И ДА ИМ ПРАВИМ КЕФА...

lytle In answer to the american bastard,

PRESIDENT BUSH AS USUAL IS USING BIG WORDS TO TALK ABOUT DIRTY THINGS.

HIS LOGIC IS THAT BOMBING FOR PEACE IS LIKE FUCKING FOR VIRGINITY!

No, I don't agree. I have enough education in logic to recognize an error of semantic confusion. A clever play on words does not make an argument.

Do you actually think that quotation of yours is a logical argument?

raven707bg Приветствам написаното от 71-ви!

Да сложим край на тъпите еврейски номера!!!

Сички - вънка от Форумо, докато Райчефф не фалира хептем!!!

Не му плащайте!

Тия пари ше идат за ново промиване на мозъците чрез отрепки като Д, Д & Д (3D)!!!

След 10 април нека ктози Форум се превърне в чиста пустиня!!!

Идете във "Всеки ден"!!!

Заебете "Сега"!!!

glupak_ psq:

И на мен ми пука за иракския народ, но нямам намерение да ида и да го трепя, че да покажа колко съм загрижен. И не оправдавам за този случай поговорката "покрай сухото да гори и зеленото".

весела

"Весела, ти наистина ли си толкова тъпа, или просто ти плащат? А ако си наистина толкова тъпа - това по рождение ли е, или си взимала уроци? Можеш да не ми отговаряш на въпросите, те са риторични (вж. тълковния речник за значението на думата риторични)."

В случай, че не си забелязъл, всичко което имаш да ми кажеш са заключения на разъждение, което не си показъл. Можеш ли да ми дадеш някакви аргументи които ще подкрепят заключенията ти? Това не е риторичен въпрос.

Вземи толкова време колкото ти е нужно за да свържеш няколко смислени реда. Не се показвай ти като заплате и добре обучен тъпанар.

Геновева Веселке, с всяко следващо твое мнение правописните ти грешки растат - старите не поправяш, нови правиш.

Спри, моля ти се, че след още 10 мнения няма да можем да разберем какво си писала.

Затова не ми отговаряй и на мен, ако обичаш.

Все пак да можем да те четем, де - ние много обичаме развеселените.

Marx++ Тук някои започнаха пак с това, колко Садам е избил и какъв диктотор е билПросто те не познават историята.

Има едно правило (може да го кръстите правилото на Marx++), което гласи:

КОЛКОТО ЕДНА ДЪРЖАВА Е ПО-ВЕЛИКА ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ НАРОД Е ИЗБИЛА

През втората половина на 20-тия век САЩ са шампиони по избиването на хора. Тук са президентите Рузвелт с неговите пректически терористични бомбардировки над немски свободни градове като Дрезден, Вюрцбург, Кьолн и много други, както и терористичното избиване на граждани в Япония.

Труман с неговите атомни бомбордировки над Хирошима и Нагазаки.

Никсън и Форд (най-вече Кисинджър) с бомбардирането на Виетнам, Лаос и Камбоджа и напалм и Orange Agent (само от него във Ветнам са измрели повече от 1 000 000 души и ефектите му продължават), със задкулисната потдръжка на Пол Пот в борбата му срещи Виетнам и другите президенти като Рейган, с потдръжката на мюсолманските фанатици в Афганистан, от където се пръкна фактически ислямския тероризъм и още стотици други нападения над малки държави, които неменуемо водеха до невинни жертви.

Има още едно правило в историята, което гласи, че броят на жертвите няма значение, зависи в каква посока на историята става избиването.

Това правило може да се подкрепи от примера даден от френския историк Жан Дюше в неговата История на Запада. Така Мери Тюдор е избила между 200-300 протестанти, за да върне католическата вяра, затова е била наречена Кървавата Мери. Нейната сестра Елизабет е избила 3 до 4 -ри пъти повече католици за да утвърди англиканската вяра. За нея, обаче се пишат само суперлативи и даже скоро се направи филм.

Разликата е, че Елизабет е избивала в правилната посока на историята- тогава времето е било на протестантите.

десетки години Сталин беше величан- не че не се знаеше за лагерите и за терора. Наката поетеса Блага Димитрова изпонаписа хвалебствени стихове за него и Червенков. Когато се смени посоката на вятъра на него му преписаха всички умлери през неговия период, даже и тези от скарлатина и спукване на апандесита.

Така става в историята

Zlobarche Веселке, много си тъпа, мойто момиче.

но нека да те цитирам "които имат бистротата на ума и Моралния Императив да направят онова което е правилно, независимо от крокодилските сълзи на себепоздравяващите се и импотентни мрънкяла".

Кой е тоз морален императив, дето си ми го разваля като знаме на свободата, кой го измисли и кой реши, че е правилен???

Като ми говориш за Хитлер, помсили кой в момена създава хитлеровия ню ордрунг?? Не е Саддам, във всеки случай.

А силните на деня утре стават слаби. Мисли!!!

весела Е скъпи митничарю, изглежда ти е нужно повече време от колкото предположих. Сега трябва да си лягам, но утре ще проверя аргумента ти в защита на моята тъпота. Между временно малък съвет за улеснение: не допускай основната грешка на глупците - недей в злобата си да порпускаш смисъла на онова, което те питам. Не е лесно да се фокусираш на същината на проблема, но с известно усилие вярвам ще ти се отдаде накрая.
Anonimius79
[сизе=2][/сизе=2]Много е интересено да се прочетеш изказванеята на "умните, компитентните и много мъдрите" ни сънародници. 90% от тях са хора, с политическото невежество, но " ФИЛОСОФИ"- лаладжии. Публикуват стимчици, а другите каквото добре могат, е да псуват, да обиждат и пр. Иракският народ, народа, народа.

Поляци, унгарци, германци, руснаци па и българите също имаха диктатура, но .......!!! Кой им е виновен според вас за народа им?

Което още повече ме интиресува е, кога бабаита " БАТЕТО" ЩЕ ОТИДЕ в Ирак ДА СЕ БИЕ СРЕЩУ АМЕРИКАНЦИТЕ? Или и той е лаладжия? С положителност!

Saddam ако обича си народа а не власта, е много лесно, прави това което

приятелски и миролюбиво му предлага Буш. И за БАТЕТО ще е по добре!

Единствините мнения с тежест, са тези от българи живеещи навън, където

............. пият водата си от извора. Един съвет: ПИШИ САМО ТОВА, което

наистина го знаеш. Със здраве!

Mitnicharъ А, Геновева, позволи ми да те поправя в едно - ние обичаме да четем Развеселената, органичната й простота действа така тонизиращо на изтерзаната душа. Другите развеселени, в т.ч. веселка, са просто... казах го в предния постинг, няма да повтарям. Приятен ден
Mitnicharъ веселке, това че си лягаш издава географското ти разположение - оттатък Атлантика - и същевременно отговаря на част от риторично зададените ми въпроси. Лека ти нощ, глупаво създание, да сънуваш грош - и да го получиш на сутринта. Па поразмишлявай утре върху горния постинг на Злобарчето. Ако имаш с какво, де.
Зидаро-Мазач Я, бе, всички тия, дето се пънете срещу Буш, я кажете една добра дума за горкия иракски президент (уф, как му беше името?!). Съвсем е онеправдан в този форум. Нито името му се чува, нито реклама му се праи. Ми не може така. Стига се приказвали само за Буш, та за Буш и все за Буш...
Miranda Весела, никога ли не се съмняваш в правотата си ?

Аз не съм така категорична като теб.

Но ми харесва ясната ти позиция.

mimi84
Irak cte ce prevarne v amerikancki protektorat i tova e koeto drugite golemi ribi ne odobrjavat.V kakvo cte ce prevaene BG obache-nikoj ne snae.Necaobrasjavajki ce c vasni mesdunarodni inctitucii USA ce prevracta v diktator.A" saltite cte piat voda na Dunava".Vojnata e vece neisbesna.
Анонимен85
Вэроника, Мэранда, Вэсэла
Архангел Михаил Времето неумолимо отброява 48-те часа мир преди Войната.Какъв ще бъде светът след края й?Какъв ще бъде краят?Краят на какво?.......

.

Уважаеми форумци,

Давате ли си сметка какво започва?

Давате ли си сметка какво ни чака?

Кой ще плаща сметката?И на каква цена?

.

А неизменно идващата пролет навън е така красива!

Може би защото не зависи от волята на хората...

Яна Антибиотик и psq

Ime ( priakor )88
По-малко философия форумци , борсите снощи си казаха думата .
Totti Привет на всички, особено на Fani!

"Не щем да воюваме със САЩ срещу Ирак?" и много правилно. Ако не сте разбрали хора, да ви кажа: вече година и половина тече 3-тата световна война, но понеже тя е малко по-различна, нищо чудно да не сте я забелязали.

Fani, може ли да те черпя едно кафенце?

Анонимен90
Анонимен91
Геновева Мине не мине време, па некой земе, че ни развесели. ЕТ ли ще е, Бармалей ли (Тошко Добреееев, къде си), Весела ли ще е.

Важното е, както казва един правилно локализиран българин от Ано 79, да слушаме -

Единствините мнения с тежест, са тези от българи живеещи навън, където

............. пият водата си от извора

А и Ано85 донесъл пишещата машина от Рога и копита, пак за всеобща радост и веселие.

До 10 април остават 20 дни, до войната - 2.

Последните дни на Помпей, радвай се, народе!

П.С. Ех, не ни изчака Буш, поне форумната сбирка да проведем в мирно време...

Редактирано от - Геновева на 18/3/2003 г/ 10:50:47

Анонимен93
parasol Чудя се откъде толкова сбъркан народ!? Гледаш го - пише гладко, без МНОГО грешки /правописни, а не неволни/, пък мисленето му - анахронично.

Едно от първите дела на Саддам Хюсеин, когато взе властта в Ирак начело на националсоциалистическата си партия БААС /същата управлява и в Сирия и е не по-малко дикктаторска!/, бе да изпозатвори и изпозастреля иракските комуняги. Много от тях емигрираха, имаше ги и в България. В Института за чуждестранни студенти в края на 1979 г. иракски студенти-баасисти /т. е. саддамисти/ заклаха свой сънародник, смятан за комунист. Това е една малко известна истина - че българските комуняги толерираха хората на Саддам, но също така даваха убежище и на иракски комунисти. Нормална политика за комунисти - безпринципни търгаши и пладнешки разбойници.

По онова време преместиха студентите-комунисти от Ирак в Русе и Сливен - във филиалите на Института за чуждестранни студенти, за да не ги бият и колят баасистите, на които режимът на Саддам даваше 200 долара месечна стипендия и те живееха като царе на фона на тогавашната мизерия.

Показвам ви още едно от лицата на Саддам, а и на българските комунсти, които сега пак са в първите редици на борците за мир, братство и свобода - и за кожата на Саддам.

Зад каква международна общност си криете предпоставените тези? Зад какви норми на международното право? Че ООН в този си вид е останка от Студената война. Я вижте - заради криворазбраната демокрация - какви кюнци членуват там, че и право на глас им дават! Вчера слязоха от палмата, а днес свирят на мач от Световното първенство и виждат все засади! Дори този фарс е част от цирка, наречен ООН, Съвета за сигурност и причия Че я си спомнете - Либия бе избрана за председател на Комисията по правата на човека в ООН! Какво ще кажете? Русия, Франция и Китай - с право на вето! Откъде накъде, бе?! Щатите внасят в ООН 250 млн. долара, а последните три държави - общо 30-40 милиона, пък имат право на вето и те! Гиди левичари и революционери, помним ви всичките революции и метежи, неслучайно днес сте на едно мнение...

Но стига толкоз, че ми дойдохте до гуша - цял живот да ви слушам комунистическите брътвежи, напълно неадекватни и извадени от всякакъв исторически и философски контекст!

Анонимен95
Абе що се дуете тука да се правите на хуманисти ами не хващате рейса за Багдад да правите жив щит? Между впрочем знае ли някой какво стана с тия рейсове с български патриоти-интернационалисти? До края на февруари трябваше да са заминали. Да не сме ги изтървали?
lytle Мисля, че Весето си легна. Нека бъда нейния кавалер за момент. И Геновека ще извини българският ми но все още се уча.

На маркс++,

благодаря за въжето на което ще те обеся. Прав си, числата нямат значение. При война се разбира, че победителя става победител, защото хвърля повече бомби от губещия и съответно убива повече от губещия.Това което има значение е контекста на събитията. Въпросът е в това кой започва агресията, кой е агресора. В цялата човешка история, причина води до последствие, което води до причина и т.н. Възможно е за всеки да спори, че човек или сила или събитие е причина за която и да било война. Различаването на виновника е трудно да се направи по тази причина. Рядко е, но е чудесно да имаме възможността да видим кой е агресора. За това хора приемат Хитлер за агресора във 2та Световна война. Той каза на света какво смята да направи предварително. Ако някой просто си беше направил труда го види за това което той всъщност беше, те можеха да го спрат преди незнайна бъдеща война се случи на света. Мисля че Весела мисли за Садам в такъв смисъл. Не че той има оръжия. това не го прави зъл. Америка ги има също. Добре известните му планове да бъде бащата на арабите и да изтреби изреалците е какво го прави агресор. Ние в Америка не искаме да ставаме жертва на Садам. Ние не искам мръсни бомби или биологични агенти предадени на враговете ни. Ако пренебрегнем останалата му агресия към араби и собствения му народ, ние не можем да си затворим очите за стратегията му. Това го прави агресор на линия за премахване ПРЕДИ ТОЙ ДА ПОСТИГНЕ ЦЕЛТА СИ. Мисля това е което Весела имаше в предвид. Ние нямаме проблем да накажем агресора с агресия.

На останалите злобарчета,

Веселке, много си тъпа, мойто момиче.

но нека да те цитирам "които имат бистротата на ума и Моралния Императив да направят онова което е правилно, независимо от крокодилските сълзи на себепоздравяващите се и импотентни мрънкяла".

Кой е тоз морален императив, дето си ми го разваля като знаме на свободата, кой го измисли и кой реши, че е правилен???

Като ми говориш за Хитлер, помсили кой в момена създава хитлеровия ню ордрунг?? Не е Саддам, във всеки случай.

А силните на деня утре стават слаби. Мисли!!!

Морален Императив е употребата на сила за предотвратяването на по-голяма агресия; опозицията на злото в ранен стадий за предотвратяването на по-голямо зло в бъдещето. С други думи - никакви повторения на Втората Световна Война. Хитлер сам призна, че ако франция и Англия го бяха нападнали когато той се придвижи в земите на Райн, би му се налогило да се оттегли, което според смия него би му отнело властта в Германия. Бездействието на алаите доведоха до смъртта на 30 000 000. Франция, Русия или България не са научили изкуството на разпознаване на агресията преди да се разцъфти напълно няма значение за Америка.Ние прекарахме последните 50 години в опити да избегнем Пърл Харбър - отидохме зад граница и се противопоставихме със сила тези които дестабизираха света и нашата сигурност. Тоталът на жертвите е голям, но много по малък от броя им ако си седяхме наръцете, както до преди двете световни войни. Не винаги успяваме, резултатите не винаги са такива каквито бихме желали, но няма да си смучеме палците и да се надяваме да ни се размине. Всички империе отминават. Навярно това ще ни се случи и на нас. Но ако Америка загине утре ще остане в историята като най-неагресивната, раздаваща се, жертваща се империя на света.

Марко Ив. Тотев Маркс++, че в своя преглед на историята забравяш няколко световни шампиони по избиване на хора - Хитлер, Мао, Сталин, Ленин, не знам дали са избивали в "правилната посока" и дали това е направило държавите им велики, но ако трябва да причисля Саддам към "творците на историята", по-скоро бих го поставил в горната компания, а не при ФД Рузвелт или Кисинджър.

Недей измисля закони за историята, току виж ти хрумнало да ги прилагаш на практика

Геновева Милия Адолф, изтепа няколко милиона и даде картбланш и сериозна аргументация за утепването на още няколко десетки (с историческия си пример), на всички миротворци, нанесли първия удар, особено ония от

най-неагресивната, раздаваща се, жертваща се империя на света. .

Не че имат нужда от оправдание, ама... етикет, какво да го правиш.

Всички знаем откъде идват добрите маниери.

Един малък кникс и от мен.

Mitnicharъ Wow, lytle, супер си. Къде си научил българския така добре? Не се присмивам, сериозно - прочитайки внимателно постинга ти, стигнах до следните изводи: а. ти си истински американец (не българин, забравил родния език), б. учил си езика някъде в Щатите, примерно в езиковия институт на Държавния департамент или нещо подобно, и си го учил в ускорени (кратки и интензивни, тоест) курсове, в. начинът ти на мислене издава старателно промит от пропагандата мозък и gross непознаване на световната история, дори и най-новата. Боя се, с теб и подобните на теб, подозрително бързо появили се новаци-пропагандисти дискусия няма да се получи. Ние нямаме никаква полза - нито идейна, нито материална - от такава дискусия. Покажи, моля те, този постинг на своя сюпириър, ако, разбира се, имаш такъв. Успехи в начинането, lytle, но не забравяй съдбата на "велики" пропагандатори като Гьобелс и Макарти.

Редактирано от - Mitnicharъ на 18/3/2003 г/ 11:15:43

Ged Видите ми се напрегнати. Сичките.
Mitnicharъ Да бе, направо да ни се чуди човек, какво толкова сме се напрегнали за някаква дреболия
lytle Митничар,

Аз съм просто оръжеен дизайнер и работя за собствената си компания в Флорида. Аз не съм работил и никога не съм учил с Държавния департамент. Уча български от българските ми приятели и работници, защото възнамерявам да правя бизнес с Арсенал. Трябва да се съглася с Весела за онова което тя ти каза по-рано: имаш тенденцията да правиш много изкавания, които наистина са празни заключения на разсъждения без никакъв аргумент. Добре дошъл си за смислен логичен аргумент от теб, който ще нулира моята позиция, вместо да предлагаш парчета информация, които се предполага да са факти но са смесени с голямо количество лично мнение. Ще се видя аргумента ти утре. И на мен ми е време да си лягам. Приятелски поздрав.

AntireD

Голяма част от 'форумците ' могат спокойно да отидат да си получат ........... капачките ! Утре ще дават по 5 / пет/ лева.

Ged А, прав си, бая наедро го раздавате тука. Умници.
Дон Кондор105
ЗАЩО НЕ СПРЕТЕ С ГЛУПАШКАТА ИСТЕРИЯ?

"ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА КАКВО НИ ЧАКА?" - НИЩО ОСОБЕНО И ТОВА Е НАЙ-ЛОШОТО - ЗА БЪЛГАРИЯ ГОВОРЯ, ПО ГЛУПОСТ ПРЕМИЕРСКА И ПЪРВАНОВА ПАК ИЗТЪРВАЛА ВЛАКА.

"СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ИЗБИТИ" - ОПРЕДЕЛЕНО НЯМА ДА СА ТОЛКОВА. И НЯМА ДА СА КОИ ДА Е. ВИЖТЕ ПУСТИННА БУРЯ И ВОЙНАТА В ЮГОСЛАВИЯ.

"ИРАКСКИЯТ НАРОД" - ЗНАЕТЕ ЛИ ГО ДАЛИ НЕ СЕ МОЛИ ПО-БЪРЗО ДА ДОЙДАТ АМЕРИКАНЦИТЕ? ПРИ ПУСТИННА БУРЯ СЕ ПРЕДАВАХА НЕ ПОРОТНО, А ПОДИВИЗОННО.

"ДЕЦАТА ЛИШЕНИ ОТ БАЩИ И БЪДЕЩЕ" - Е, ТОВА ПЪК ВЕЧЕ МИНА ВСИЧКИ ГРАНИЦИ НА ИДИОТИЗМА.

ДЕЦАТА, КОИТО В БЪЛГАРИЯ СЕ РАДВАТ НА ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ ВЕЧЕ ДВЕ ПОКОЛЕНИЯ ЗАРАДИ ЗАПАЗЕНИЯ МИР" - ПООБИКОЛИ БЪЛГАРИЯ И ПЪРВО, ВИЖ ДАЛИ ИЗОБЩО СЕ РАЖДАТ ДЕЦА, И ВТОРО - НА ТИЯ, КОИТО ИЗОБЩО СА РОДЕНИ КАКВО ИМ Е БЪДЕЩЕТО.

ЦЯЛАТА АНТИГЛОБАЛИСКТКА ИСТЕРИЯ НАПОМНЯ ВРЕМЕТО, КОГАТО ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ НА ЛУД СА ТРОШЕЛИ МАШИНИТЕ, ЗАЩОТО МАШИНИТЕ РУШАТ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА - СЕЛСКОСТОПАНСКАТА ДЕМЕК.

ТОЛКОВА СТЕ АБСТРАКТНИ И ТОЛКОВА СТЕ ФАЛШИВИ!!!!

ТЪЛПА ОБЕЗУМЕЛИ ЛУМПЕНИ, КОЯТО ПИЩИ И СЕ ТРЪШКА, ЩОТО ДОШЪЛ КРАЯ НА СВЕТА! ВИЖТЕ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО И СЕ ОПОМНЕТЕ!

ЕГА СИ ЖАЛКАТА ИСТОРИЯ!

ПЪК И ДА ПУКНЕ НЯКОЙ - ДА НЕ ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ВЕЧНО???

Анонимен106
От Движението107
ПРИЗИВ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!ДА МИСЛИМ ЗА БЪЛГАРИЯ!

Задава се вай-страшната война на века!Една клика в проамериканското ни марионетно правителство иска да въвлече Българския народ във ВОЙНАТА!

Искат да изправят България на най-позорния стълб!

Преките участници във войната ще бъдат изключени от ООН, като агресори.Това са САЩ, Великобритания, Австралия, Полша.Испания!

Международното право постановява че , всички СТРАНИ които са били в тази война с ДЕЙСТВАЩИ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА да БЪДАТ ОБЯВЕНИ В ЧИСЛОТО НА АГРЕСОРИТЕ. и ще бъдат ИЗКЛЮЧЕНИ ОТ ООН..

ТОВА Е БЪЛГАРИЯ!Макар и малка и временна, американската база ни е действала за поддръжка на войната и ще бъдем изключени от ООН, ще ни обявят в числото на агресорите и разбира се и в това на губещите!

Срещу нашата база ще се изсипе ТЕРОРЪТ! Кажете , има ли България армия, техника , пари да се защитава от терора?Та ние сме в най незавидно географско положение от всички останали “съюзници”, на границата с мюсюлманския свят и с 1 милион собствени мюсюлмани!

Какво ще стане със Сарафово, едно цивилно летище без инфраструктура да бъде военна база и гъсто населените жилищни райони на Бургас?А как ще се защити НЕФТОХИМ? Вчера янките цинично казаха , че ще го защитаваш със самолети.С кои и къде са те?С цистерните ли , дето са в Сарафово?Не може такъв обект да се защитава от въздуха!Достатъчно е един земен терористически акт и една клечка кибрит да се запали и изгори целия Бургас като факел!А АЕЦ Козлудуй!

ПРИЗОВАВАМ ДА ПОДКРЕПИМ НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ и СВАЛИМ това жалко правителство, ЗА 48 ЧАСА , което ни вкарва във война, войната на века и една бъдеща унищожителна война на света!

ДА ДЕЙСТВАМЕ ЗА СВОЕТО СПАСЕНИЕ И НА ЗЕМЯТА СИ!НИКОЙ ДРУГ НЯМА ДА Я СПАСИ!

ОБЩОНАРОДНО ДВИЖЕНИЕ ЗА СПАСЕНИЕТО НА РОДИНАТА, НАШАТА БЪЛГАРИЯ

parasol Много точно определение - лудити! По-добре не може да се измисли, поздравления!
nesnaecht Добро утро форумци, като гледам нощеска сте ме яли много за нищо и то защото нищо не съм казал ! Карай имам опит !

Сега я да ви питам като сте по-учени от мене кажете :

1 Защо Чехия е изпратила своите войници за химическа защита на границите на Ирак ?

2 Защо Полша ще участвува със 200 войници /горе долу/?

3 Защо Япония взема страната на САЩ, може би имат нужда от нещо ?

4 Защо Австралия също ще участвува във отбора на американците !

5 И най - новото днес Турция ще се включи във акцията / така чух по Евронюз/ , и защо ще се включва ?

Защо изобщо като знаете че да убиеш един Диктатор няма да изтриеш една диктаторска система , или искате сигурно да ме убедите че ако го бяхме направили навремето щяхме да изтрием комунистическата система ?

Знам само че при една гангрена трябва да се отреже парчето където и да е по тялото за да не се развие из цялото тяло ! И това го знаете !

И аз не искам война, но профилактиката е задължителна !

Редактирано от - nesnaecht на 18/3/2003 г/ 12:53:24

Zomby Гед, приятелю! Откога не съм те чел!

P.S. И на мен ми се виждат малко напрегнати.

Нещо фалшиви тая истерия.

А, впрочем, още ли твърдиш

че Айнщайн е създал теорията на относителността,

а не Дарвин, както всички знаят?

И че в качеството си на генетик,

под друг ник

съм плакнал лозарската ножица

единствено

със студена вода?

parasol Леле-мале, какви ги дрънка тоя ненормалник-комунист?1 Ей, ама какви страшни неграмотници са тия! Що не са така мирни и добри когато обират мандрите на хората? Защо след като изплюскат сиренето, викат: "Мир! Долу ръцете от не знам си кой"! Може би Кастро? Ким Чен Ир? Кадафи? Гиди червени боклуци - тъпи и неграмотни като грудовски текезесари!
Зъ112
Незнайко Хубаво е да видиш човек, който не получава истерични припадъци
Анонимен113
Бай Кондуре, остави тази плитка пропаганда за сините бабички.

Не подменяй понятията. Не се опитвай да отъждествяваш глобализацията като процес, нещо наистина неизбежно и достойно да се приветствува, с неолибералния глобализъм.

И той може да е ОК за 1/10 от човечеството, но не очаквай останалите 9/10 да му се радват, след като добруването на първата десетинка става за сметка на тяхната мидзерия и страдания.

От движението114
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!ДА МИСЛИМ И ОБИЧАМЕ БЪЛГАРИЯ!

ПРЕЗИДЕНТЪТ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ 3 МИЛИОНА ГЛАСА В ПОДКРЕПА НА МИРА И ПРОТИВ УЧАСТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНАТА ЗА 48 ЧАСА!

ИЗПРАТЕТЕ СВОЯ ГЛАС ПРОТИВ ВОЙНАТА, ПОДПИСА СИ!

ЕТО КООРДИНАТИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТСКАТА КАНЦЕЛАРИЯ!

Е-майл : press@president.bg

Тел: (02) 9239333 /централа/

Факс : (02) 980 44 84

ОБЩОНАРОДНО ДВИЖЕНИЕ ЗА СПАСЕНИЕТО НА РОДИНАТА, НАШАТА БЪЛГАРИЯ

Laic115
ONE HAS TO LOVE HIS NEIGHBOURS BECAUSE THE OTHERS ARE TOO FAR AWAY!

Поне да не се кара с тях. А ние сме си в Европа!

Стискам палци на премиер, президент и народно събрание в тази ситуация. Защото в политиката няма вечни приятели - има вечни интереси. И съседи. Бог да пази България... Поне този път.

А за платения сайт - лошо. Вярно, че трябват пари за поддръжка, но пък форумът дава доста информация. Кой ще плаща, за да си дава мнението - обикновено е обратно.

Анонимен116
Gluposti
Iezuit Не съм си играл да търся оригиналния текст на Бушовата декларация - приемам авторитета на Вероника за неоспорим.

Та затова: Едно цитатче:

"Ние ще работим за предотвратяване и възстановяване на щетите, причинени от режима на Садам Хюсеин на природните богатства на Ирак, и даваме дума да ги пазим като националнo достояние за иракския народ"

Отминаваме въпроса за съсипаните природни богатства - както е известно, Садам пие по 2 кила суров нефт на ставане, затова ходи кат дизел из палатите си.

Но това"пазене като национално достояние на иракския народ" ме хвърли в умиление...

Щото си спомних как преди години едни дебеловрати момчета пазеха по същия начин прохождащия бизнес на хиляди дребни бизнесмени...

Ама на мен ми идат такива асоциации щото съм неблагонадежден елемент.

А на истинския патриотин и миролюбец, загрижен кат Буш за добруването на иракския народ, тез думи ще изкарат сълзи на човеколюбие в очите...

Ще го накарат да се изправи пред телевизора, и с ръце по кантовете да приветства таз саможертва на стожера на демокрацията - САЩ.

Архангеле, лошото е, че все още не се знае какво точно става и къде ще доведе - може да е по-далеч и от най-оптимистичните прогнози. Та затова оства хумора.... Смях през сълзи...

nesnaecht Зъ,

мерси за поздравлението че съм спокоен ! Това идва сигурно от информацията която имам във изобилие !

Сега слушам , че Иракчаните знаят за искането на БУШ , и това че той не е срущу Тях а срещу САДДАМ ! Но на тях им се вижда сюрреалистично че САДДАМ ще напусне властта ! И те това ми говори че самите иракчани са против САДДАМ но нищо не могат да направят сами ! Има и друго иди да видиш какво пише МЕДИАПООЛ за изявлението на БУШ , бе то тука май имаше нещо от Анонимен 13 ! Поздрави

Стоян119

nesnaecht ти си най големия демагог и фалшификатор тук!

Ето истинските участници с контингентите си войски!

САЩ -225 000

UK - 45 000

Австралия -2 000

Полша 200 (забележи не 2000 , а само 200 на 32 милионен народ!

Испания подръжничка но НЕ УЧАСТВА С ВОЙСКА НИТО С БАЗИ

От Западна Европа не участва нито с войска нито с бази

Източна Европа, не участва нито с войска нито с бази , някои от които ти изброи са само подръжници с ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!

Румъниа и Българиа участват с по една подвижна база!

Белгия (член на нато) заяви че затваря въздушното си пространство и пристанищата си за самолети на САЩ

Очакква се да направят като Белгия и останалите членки ан нато със започване на войната !

ТАКА , ЧЕ ЗАТВОРИ СИ МРЪСНАТА И ЛЪЖЛИВА УСТА!

Г ъ ц о120
Ква война бе?! Ка оште не е станала, оти дудняте, а?! Ората имат уфпредвид военна операциа бе! Против човеко и режимо му! Оти одвиневат само цереуто, че моело ако сака да го утупе по секо време бе?! Оти го не утепа чуждестранио легион, кагибито или па швабските спецове, а?! Кво че каете бе?! У Ирак освен децата и малкото заслужили от сапротивата срешту идеьота, кой друг е невинен бе?! Таа ли част от народо, манталитето на която добре знаеме?! Они там съшто знаат да употребяват цветовете и боята бе! Само дано да нема жертви от децата и от малкото невинни! Другите да ручат тоягата откаде дебелио, та никогиш да не смеят да се дзверат у идоли повече! За сега миро с мирни сретцтва са сажаление не мое се наложи! Ае
Zomby ПРЕД КУЧЕТАТА НА ВОЙНАТА ТИЧА ОБРАЗЪТ НА СТРАХА
Питър D122
Цеца уапсена

Припадниците на српската Жандармерија и на Министерството за внатрешни работи утринава ја уапсиле Светлана Ражњатовиќ, певаљка и вдовица на водачот на паравоените формации, Жељко Ражњатовиќ. Нејзината куќа детално се претресува а апсењето се должи на блискоста на Цеца со главните осомничени за убиството на Ѓинѓиќ - Легија, Пацов и Багзи. Истрагата уртврдила дека тие со Цеца биле во контакт пред и после атентатот, некои од нив преспивале во нејзината куќа а Цеца финансиски го помагало семејството на Багзи додека тој беше во притвор поради претходниот обид за атентат врз српскиот премиер. B92 јавува дека пред куќата се наоѓаат џипови на Жандармеријата, полицијата, противпожарни и амбулантни возила а очевидци тврдат дека и приватното обезбедување на куќата веќе е приведено.

Zlobarche Малкия, извини ме, но не ти вярвам. Очевидно е едно-или не учиш български от вчера, или просто си българин, който се прави не на такъв. То нещо, забрави да правиш правопосни грешки където трябва, де...

Що се отнася до моралния императив, да го преведа ли на български-това означава морално изискване или морална заовед-или ако искаш да бъдем по-точни- заповед на колективната ни съвест. Е, кой има правото да издава такива?Американския президенти ли? Ха, извини ме, но вие сте държава на 200 години, а човечеството съществува в цивилизования си вид поне от 4000 г.

Вие не сте хората, коиито да решавате чий морал е добър и чий лош и да убивате иракски деца за това.

"Навярно това ще ни се случи и на нас. Но ако Америка загине утре ще остане в историята като най-неагресивната, раздаваща се, жертваща се империя на света".

само заради претенцията си да бъде единствена власт, което всъщност значи империя, Америка не може да се жертва за нищо друго, освен за собствените си цели.

Don Kondor
ЕГА СИ ЖАЛКАТА ИСТОРИЯ! ТЪЛПА ИСТЕРИЦИ, КОИТО ПИЩЯТ И СЕ ТРЪШКАТ КАТО СТАРИ ЖЕНИ!
AMERICAN BASTARD!125
Hi Lytle Dave,

1. Do you disagree with the fact that the your President is using big words (Liberation; Freedom; Democracy etc.) to talk about dirty things (War; Destruction; Killing of innocent people; Plundering other nation's mineral wealth etc.).

2. I guess you have attended the wrong school. There is no error of semantic confusion and no fallacy. This is not "a clever play on words" this is a statement describing the ill-advised, half-witted logic of your President.

An argument is one of the independent variables upon whose value that of a function depends. His argument that bombing (variable) brings peace (function) is as good as that the argument fucking brings virginity!

By the way, have ever screwed someone or you prefer someone to pass you the time?

Any way, at the end of the day your logic will inevitably pass you the shitty end of the stick. Carry on cowboy! God Bless America!

Ако държиш може да продължим дискусията на български, за да гледа сеир целия форум.

Анонимен126
Злобарче, тебе лесно те хваща истерията, нали? И после си губиш разума и не се муваш какво правиш и какво приказваш? Пий диазепам, после ще можеш поне да мислиш.
Ged Привет, Зомби

и аз не се бях чел известно време, сега съм седнал да поправя нещата. Малко.

Помня, помня генетичния период, в който Мендел (който не е Менделсон) съвукуплявал грахчета и измислил генетиката в качеството си на неин баща

Темата наистина не е място за усмивки, но не е и за вкисналия полъх на една стара истерична пропаганда.

Зъ128
Копеле американско (това не е обида, просто няма да го напиша правилно с латиница), аз като прост средностатически последовател на Мунчо, не знам английски. Дай-моля те, на български! Днес - само истерии и никаква дискусия! А и откакто приехме емигрантите от "Монитор" май дискусиите са изцяло изместени от тъпи речи в стил ранна демокрация - демагогия, пошлост, глупости и никаква етика, никакви аргументи. Дай на български, моля те! Най-после нещо интересно - не ни лишавай! И кой е този Дъ литъл дъф? Преведи го, моля те!
nesnaecht

Стояне, ще поправя цифрата сигурно е грешка причуканато на клавиатурата ще извинявате ! Колкото за демагог никак не съм убеден ! Виж по-долу

Българската подкрепа за САЩ остава непроменена

18 март 2003

Ултиматумът на Джордж Буш най-вероятно беше последното мирно средство, което се опитаха да приложат САЩ за решаване на кризата в Ирак. От този момент нататък България може само да следва тези решения, които бяха взети от Народното събрание за нейното участие във война с Ирак, заяви говорителят на Външно министерство Любомир Тодоров.

*

България няма да участва в преки военни действия, става дума само за логистична подкрепа в съседни на Ирак държави. Така говорителят на МВнР опроверга информация в днешни вестници, че САЩ са поискали от България участие на военен контингент в преки военни действия.

Съгласно решението на парламента, България предоставя въздушното си пространство, летището в Сарафово за американски самолети - цистерни и изпраща рота за химическа и биологическа защита в съседна на Ирак държава. България ще подкрепи коалицията срещу Саддам Хюсеин именно по този начин, заяви днес и правителственият говорител Димитър Цонев.

България остава в рамките на това решение, което определя и степента на нейната съпричастност, за разлика от големите, видимите играчи на терена, имаме определена степен на съпричастност и на подкрепа, и тя е изразена много ясно от това решение, посочи днес посланикът на България в САЩ Елена Попотодорова пред няколко медии.

Тя определи като теоретична възможността Саддам Хюсеин да се съобрази с ултиматума на президента Джордж Буш и да се избегне военния конфликт. Дипломацията не изпълни докрай мисията си, речта на президента Буш беше последната точка от това дълго дипломатическо усилие, каза Попотодорова.

Очаквайте подробности

© Copyright Mediapool

Zlobarche Анус 127,

не видях нищо смислено в 2-те изречения, които са написал. А това, уви, е ясен симптом за истерия. Що не глътнеш въздух някъде, пък тогава ще си говорим нормално???

Анонимен131
Гед, учителю по стилистика!

И аз известно време "не се бях чел"!

Нали разбираш, имах си много хубав НАЙК, ама той взе, че се скъса.

И сега го обувам само когато не вали.

Голяма истерия днеска!

Аптеките ще продадат всичкия валидол и всичкия валериан (абе това дали не беше едно и също?(.

Анонимен132
Маркс++, тъпо комунистическо изчадие, защо забравяш Ленин, Хитлер и Сталин?!
nesnaecht Здрасти Зомби, Гед
Ged Здравей Незнаещ, днес и ти си остров на бистър, хладен ум.

dakiec135
Виждам че "хуманитариста-културолог" и исторически необразован Фичо говори за "окупацията на Ирак" в която щели всички да се включат.

Това ми прилича на паднал и разкървавен Фичо облазен от всички гладни квартални кучета.

Анонимен136
Дон-Кондор = Дон Комдом

Иска да се навре на Буш в гъза на топло и влажно. Ами давай .

BBC137
Днес 18 март, министърът на здравеопазването на Великобритания лорд Хънт обяви, че подава оставка в знак на несъгласие с участието на Великобритания във войната с Ирак предава BBC News. На 17 март подаде оставака друг министър - Робин Кук.
nesnaecht Гед, вярно е че съм спокоен днес, сигурно е защото съм стъпил на земята твърдо ! Знам ли !

Стояне, във Франция съм и това което казваш за Белгия мисля че ще го чуя пръв ! И тъй като не съм го чул излиза че демагог си ти след като нямаш точна информация , или ще ме убедиш като ми посочиш къде си го прочел това че Белгия си затваря пространството !

Анонимен139
07:45ч. 18.03.2003г. Агенция "Фокус"

Джордж Буш, президент на САЩ: САЩ имат святото задължение да използват сила, за да осигурят собствената си национална сигурност

Уважаеми съграждани,

Събитията в Ирак достигнаха до последните дни за вземане на решение. Вече повече от 10 години Съединените щати и други държави търпеливо и усърдно полагаха усилия да разоръжат без война режима в Ирак. Същият този режим се съгласи да разкрие и унищожи всичките си оръжия за масово унищожение при условие, че бъде прекратена войната в Персийския залив през 1991 година. Оттогава вече 12 години светът е зает в дипломатически преговори. Приели сме повече от десет резолюции в Съвета за сигурност на ООН.

Доверието и надеждите ни обаче не бяха оправдани. Режимът на Ирак използва дипломацията, за да печели време и да получи предимства. По един и съши начин пренебрегна всички резолюции на Съвета за сигурност, които изискваха пълно разоръжаване. През цялото това време инспекторите на ООН бяха систематично заплашвани от официалните власти на Ирак, използваха се всякакви методи на електронно подслушване и сплашване. Мирните усилия за разоръжаване се проваляха всеки следващ път, защото хората, с които си имаме работа, не са хора на мира.

Информацията, събрана от настоящето и минали правителства, не оставя никакво съмнение, че иракският режим все още притежава и крие някои от най-смъртоносните оръжия, създавани някога на този свят. Този режим винаги е прибягвал до употребата на оръжия за масово унищожаване както срещу съседни на Ирак страни, така и срещу народа на Ирак.

Режимът в Ирак е жива история на безмилостната агресия в Близкия Изток. Той подхранва омраза към Америка и към нашите приятели. С негова помощ са се обучавали и подготвяли терористи, включително и активисти на “Ал Кайда”.

Опасността е ясна.

Използвайки химическо, биологическо или някой ден ядрено оръжие, придобити с помощта на Ирак, терористите ще могат да осъществят заявените си амбиции да убиват хиляди, дори стотици хиляди невинни хора в нашата или в други страни.

Съединените щати и другите народи не са направили нищо, с което да заслужат или да предизвикат тази заплаха, но ние ще направим всичко, за да я премахнем. И вместо към трагичен курс ще поемем по пътя към сигурността. Преди да е настъпил този трагичен ден, преди да е станало прекалено късно да действаме, тази заплаха ще бъде премахната. Съединените щати имат святото задължение да използват сила, за да осигурят собствената си национална сигурност. Тази задача се пада на мен като главнокомандващ, който се е заклел в това и който ще спази клетвата си.

Съзирайки надвисналата над страната ни опасност, през миналата година Конгресът на Съединените щати гласува с огромно мнозинство в подкрепа на употребата на сила срещу Ирак.

Америка се опита да обедини усилията си с ООН пред лицето на тази заплаха, защото ние искахме да бъде намерено мирно решение. Вярваме в мисията на Обединените нации. Една от причините за създаването на Обединените нации след Втората световна война беше необходимостта да се противопоставим на агресията и диктаторите, по начин достатъчно активен и навременен, за да не могат да нападат невинни хора и да рушат мира. В случая с Ирак Съветът за сигурност действително предприе някои действия в началото на 90-те години, намерили израз в резолюции 678 и 687, които все още са в сила. Така САЩ и нашите съюзниците получихме санкция да използваме сила, за да отнемем на Ирак притежаваните оръжия за масово унищожение. И това не е овластяване, а въпрос на желание.

През септември миналата година, в Общото събрание на ООН аз лично призовах нациите по света да се обединят и да сложат край на тази опасност. На 8 ноември Съветът за сигурност единодушно прие резолюция 1441, с която уличава Ирак във фактическо нарушаване на неговите задълженията и предвижда сериозни последствия в случай, че Ирак не се разоръжи изцяло и напълно. Няма днес държава в света, която да може да твърди безусловно, че Ирак се е разоръжил. А разоръжаване няма да има, докато Саддам Хюсеин е на власт.

През последните четири месеца и половина САЩ и неговите съюзници публично заявиха, че ще си сътрудничат в рамките на Съвета за сигурност, за да доведат до изпълнението на възложените от Съвета задължения. Правителствата на тези държави споделят нашата оценка за опасността, но нямат нашата решимост да я се изправят лице в лице с нея. Други страни обаче имаха смелостта и обявиха своето желание да тръгнат срещу тази заплаха за мира. В момента се събира широка коалиция, която да въдвори изпълнението на справедливите искания на света. Съветът за сигурност не успя да поеме своята отговорност; затова пък ние ще поемем нашата.

През последните дни няколко близкоизточни правителства дадоха и своя принос. Те изпратиха публично и по частни пътища послания до диктатора с призив да напусне Ирак, за да даде път на мирния процес на разоръжаване. До този момент той категорично отказва да го направи.

След всички тези години на лъжи на жестокостта настъпи сетният час. Саддам Хюсеин и неговите синове трябва да напуснат Ирак до 48 часа.

Призовавам всички чужди граждани, включително журналистите и инспекторите да напуснат незабавно Ирак.

Мнозина иракчани ме слушат тази вечер благодарение на радиопредаванията с ефирен превод. За тях аз имам специално послание. Ако се наложи да предприемем военна кампания, тя ще бъде насочена срещу беззаконно управници на вашата страна, а не срещу вас. Щом като нашата вземе властта, ние ще поемем доставките на храна и лекарства, от които имате нужда. Ние ще изключим завинаги машината на терора и ще ви помогнем да изградите един нов Ирак, Ирак на благоденствието и свободата. В този свободен Ирак няма да има повече войни на агресия, няма да има повече заводи за отрови, няма да има повече екзекуции на дисиденти, няма да има повече камери на мъченията, нито насилия. Мъчителното време скоро ще свърши. Денят на вашето освобождение е съвсем близо.

Твърде късно е за Саддам Хюсеин да запази властта си. Не е късно обаче за иракската армия да постъпи с чест и достойнство и да защитите страната си, като позволите мирното влизане на коалиционните войски, които да унищожат оръжията за масово унищожаване. Нашите сили ще дадат на иракските въоръжени отряди пределно ясни инструкции как да действат, за да не бъдат нападнати или унищожени.

Призовавам всеки войник от иракската армия и всеки член на разузнавателните служби – ако войната започне, не умирайте за един вече умиращ режим, за който дори не струва да платите със своя живот!

И нека се вслуша внимателно в това предупреждение и целият висш военен и цивилен състав. Във всеки конфликт съдбата ви ще зависи от собствените ви действия!

Не унищожавайте петролните кладенци, те са източникът на богатството, принадлежащо на иракския народ!

Не се подчинявайте на командите за употреба на оръжия за масово унищожаване срещу когото и да било, включително не и срещу иракския народ!

Военните престъпления ще се преследват. Военните престъпници ще бъдат наказани. И няма да има смисъл да се оправдавате с: “Аз просто изпълнявах заповеди!”

Ако Саддам Хюсеин избере пътя на конфронтацията, американският народ трябва да знае, че са били взети всички мерки, за да бъде избегната войната. Както ще бъдат взети и всички мерки, за да бъде войната спечелена.

Американците разбират цената на войната, защото в миналото си сме я плащали. Във войната никога няма нищо сигурно – сигурна е само саможертвата. Въпреки това единственият начин да избегнем повече вреди и протакане на войната е да хвърлим цялата военни мощ и налични сили, което сме готови да сторим.

Ако Саддам Хюсеин се опита да се възползва от властта си, той трябва да е наясно, че в крайна сметка ще срещне смъртта си. В отчаянието си той и ръководените от него групировки може да се опитат да осъществят терористични актове срещу американския народ и нашите приятели. Тези атаки са неизбежни. И въпреки това напълно възможни. Този факт още повече ни кара да се замислим, че не може да живеем под постоянната заплаха от такъв вид изнудване. Терористичната заплаха над Америка и света ще бъде значително намалена в момента, в който Саддам Хюсеин бъде разоръжен.

В момента нашето правителство е в предпоследната, “оранжева” степен на бойна готовност. И докато се подготвяме да спечелим победата в Ирак, ще предприемем и други действия в защита на нашата собствена територия. През последните дни американските власти изгониха от страната ни няколко лица, които доказано са поддържали връзки с иракските разузнавателни служби.

Освен това съм заповядал да бъдат подсилени мерките по охраната и сигурността на нашите летища, както и да тези на крайбрежните патрули в главни пристанища. Министерството на вътрешната сигурност работи в тясно сътрудничество с местните власти по подсилване на сигурността и охраната в ключови обекти из цялата страна. Ако някой дръзне да нападне страната ни, ще разчита да ни въздейства с всяване на паника и на нашия страх. Но ще се провали. Никой не е в състояние да промени хода на събитията, нито да разколебае решимостта на страната ни. Ние сме мирна нация, но не и страхливци. Не могат да ни уплашат някакви си бандити и убийци. Ако враговете решат да ни ударят, те и всички, които нахлуят заедно с тях, ще се сблъскат с непредвидими и трагични последици. Ще действаме точно сега, защото рисковете от бездействието са далеч по-страшни от рисковете на действието.

След една година или пет години възможността на Ирак да навреди на всички свободни народи ще се умножи неколкократно повече. С тези новопридобити възможности Саддам Хюсеин и неговите съюзници терористи може да се възползват от удобния момент на смъртоносен конфликт и да нанесат непоправимо зло. Ние избираме да посрещнем заплахата сега, преди да се е появила внезапно в небето над градовете си.

Каузата на мира налага всички свободни народи да признаят новите и очевидни реалности. През 20 век някои предпочетоха политиката на сдържане към безмилостните диктатори, които заплашваха света с геноцид и глобална война. През този век обаче, когато се сблъскаме с опасността от нов химически, биологичен и ядрен терор, политиката на сдържането може да доведе до такива разрушителни последици, каквито никога не са случвали на този свят. Терористите и поддържащите тероризма държави не разкриват тези свои заплахи чрез открити декларации и да се нанася първия удар на такива терористи не е самозащита, а чисто самоубийство.

Сигурността на света изисква разоръжаването на Саддам Хюсеин точно в този момент. Явявайки се в защита на справедливите искания на световната общност, ние искаме също така да изпълним най-важните ангажименти, поети от нашата собствена страна.

За разлика от Саддам Хюсеин, ние смятаме, че иракският народ е заслужил и способен да се ползва от свободата си. Когато диктаторът си отиде, те ще са тези, които ще покажат на народите от Близкия Изток примера си на жизнеспособна, миролюбива и самоуправляваща се нация. Съединените щати и другите страни ще работят съвместно за постигането на свободата и мира в този регион. Нашата цел не може да се постигне за една нощ; тя ще стане реалност след време. Силата и зовът на свободата ги има в живота на всеки човек и на всяка земя по света; най-голямата сила на свободата е силата да се превъзмогне омразата и насилието и да се вложи талантът на много жени в постигането на мира.

Това е бъдещето, което ние избрахме. Свободните нации са длъжни да защитят нашия народ, като се обединят с нас срещу насилника. И тази нощ, както сме правили много пъти преди това, Америка и нашите съюзници поемат своята отговорност. И нека Бог все така благословя Америка!

Анонимният от гората140
Шибани чекиджии, омазани лайноядци!!! Абе кога ваш'та гадна цивилна мутра тиловашка е накусила помиите на Войната!?!?!? Копета нещастни, знаете ли, шибани неноносени анализаторченца, как е живота в окопа!?!?! Тия гадове дето ни набутват във войната трябва да са в първите (пушечно месе се нарича) редици на предстоящата война!!! И кой го измисли? Шибано германче , отгледано на майната си, но получило образование в "Уест пойнт"; Еврейче (без коментар) глЮ-пита ( гарантирано некомпетентни); няколко курви ( при война се печели по-много) и "Част от пейзажа" - най-вече в лайняно-жълто!

Българио!!!! Докога ще търпиш!!!!

Стоян141
Neznaesht, демагог си само от факта , че цитираш броя на участието на Полша с 2000 души войници(а те са само 200)

Не ми цитирай жълтата преса Медияпул, пълна с редовни инсинуации и лъжи

“България предоставя въздушното си пространство, летището в Сарафово за американски самолети - цистерни заяви днес и правителственият говорител Димитър Цонев.”

ЦИСТЕРНИТЕ НА САРАФОВСКОТО ЛЕТИЩЕ ЩЕ ПЪЛНЯТ С ГОРИВО БОЙНИ САМОЛЕТИ, БОМБАРДИРАЩИ ОБЕКТИ В ИРАК –ЕТО ТОВА Е ИСТИНАТА И ТОВА ОЗНАЧАВА САРАФОВО ДА Е ДЕЙСТВАЩА АМЕРИКАНСКА БАЗА ВЪВ ВОЙНАТА С ИРАК!

Не ни прави на идиоти, няма такива идиоти вече и не останаха в България!Защитавай си това курвенско марионетно проамериканско правителство в домашната си тоалетна !говори с езика на професионалиста , а не като жълт помияр!Иди си по живо по здраво от този форум, че не знам какво ще те сполети!

Ged Вижте,

настоящото ни положение е, така да се каже, по-скоро външно обусловено.

Европа има немалка роля в това редица европейски държави да търсят сътрудничеството на Америка. А сътрудничеството се търси поради нуждата от просперитет. Иначе никой не е за война.

Huin Предлагам не да подкрепяме избрания за президент на България, а просто да призовем Саддам да събере цялата си рода и да се скрият в дън земя.. Това е най-безболезнения и евтин начин да се предотврати войната. САЩ няма да посмеят да нападат ако Саддам изчезне. Няма да има жертви, няма да има разрушения. Няма да има нужда от летище Сарафово. Няма да има война. Нека всички които подкрепят моята идея да пишат на www.huin@abv.
Просвещение Това е за Веселка.

Твърде тъжно, че вече те разконспирираха от кой край на планетата пишеш. Аз те познах още по първия ти пост. Звучиш като зомбиран член на сектата САЩ. Повярвай ми, аз знам къде се намираш и ти съчувствам, но това не те оправдава. В ерата на интернет не е нужно да четеш пропагандите на local papers (ако въобще си направят труда да пишат за новини) или на големите дезинфорамционни канали (channel 4,6 FOX, CNN - America...). Ако се чудиш защо смятам, че знам какво ти е- живял съм в полицейската държава САЩ 6 години.... само че за разлика от теб се съпротивлявах на пропагандата и се запазих като мислещ индивид. Чудиш се защо не ти отговарят на мнението, а те обиждат? Ами то няма какво да ти се отговори. Хора, които използват думата истина с главно И са фанатици. Не ти ли мирише на петрол, не ти ли мирише на поръчки за оръжейния комплекс, не ти ли мирише за ограничаване на свободите в иначе великата по замисъл демокрация на САЩ.... прочети Patriot ACT i Homeland security - отвори си очите - взеха свободата на американския народ, а той вика ура.... Искат и нашата да вземат и такива като теб викат ура. Погледни - целият свят е против, включително британците и испанците (техните правителства не се броят) само американците ги излъгаха, че това е Праведна война (пак фанатизъм - всички войни са праведни - в зависимост от коя страна на войната се намираш).

Имаше едно знаме Свобода или Смърт. В САЩ ограничават свободата в името на някаква измислена сигурност, а свободата е безценна и нищо неможе да бъде разменяно за нея. Нищо. Когато войната свърши ще разбереш, че целтта е била съвсем друга. Те не носят свобода на Ирак, а смърт за 500 000 души, след което ще създадат някакъв изгоден за САЩ режим не по-малко жесток (знаеш ли кой създаде Саддам, Пиночет, ОСАМА...... с три букви е Ц_У). Всичките приказки за свобода са бла-бла - само интересите на САЩ се имат напредвид, а с това незаконно избрано правителство са интересите на Петрола и Оръжейното лоби. Разбери, този идиот ще разруши света (знаеш ли кой е виновен за разпадането на първото ООН(преди Втората световна война))? Лошо, лошо ни се пише, а най-страшното е че България пак май не взе добра позиция (не говоря за правилна, а дали ще можем да извлечем полза - в крайна сметка бития бит, а другото също не е хубаво - Турция например ще изкрънка добри пари, а ние имаме нужда от помощ)... Но това е друг разговор.

Веселке, погледни в себе си въс фактите и около теб. Виж какво става и се събуди и не се обиждай на епитетите, защото ако си отвориш очите ще видиш, че са за твое добро.

May Enlightment comes to All.

Нека Просвещение споходи Всички.

Zomby
"КУЧЕТАТА НА ВОЙНАТА ГОНЯТ ПРЕД СЕБЕ СИ ОБРАЗА НА СТРАХА.

АЗ ГО СЪЗДАДОХ И ТОЙ Е НАЙ-ВЕЛИКОТО МИ ОРЪЖИЕ.

ТОЙ КАРА ВРАГОВЕТЕ МИ ДА СЕ ИЗБИВАТ ВЗАИМНО

И ДА УБИВАТ САМИТЕ СЕБЕ СИ.

ЗАРАДИ НЕГО ТЕ ГОВОРЯТ ТОВА, КОЕТО ИСКАМ ДА ЗНАЯ,

ТОВА, КОЕТО ИСКАМ ДА ЧУЯ.

АЗ СЪМ НЕПОБЕДИМ,

ЗАЩОТО МОИТЕ АРМИИ МАРШИРУВАТ В ДУШИТЕ ВИ

И ГИ СМАЛЯВАТ ОТ СТРАХ.

ВИЕ СТЕ МОИ РОБИ."

Muncho Podigovski
Отворено писмо до бльгарския народ

от Гого Храстчов, Вашингтон, 4 дни преди Пролетното равнуденствие

Ние, Самодържеца на Царство Ангмар с прилежащите му територии на Изток и Запад, се обръщаме към бльгарскиа народ с мулбътъ да не участва във войната с Ирак, щот Кондолиса намерила некаква енциклипедиа за историята на 20-сети век и установилъ, че в която и вуйна да са участвале българе, тефните съюзници са се изпозатриле и загубиле де що имале.

Та молим ви значи, ние, Самодръжеца на Ангмарското кралевство, да не се напиняте да пращате войски в Ирак, понеже барем таз война желаеме да я спечелиме.

In Fog We Trust (май че така беше)

Подписал: Гого Храстчов

nesnaecht Стояне, лично нямам нищо против твоето мислене но заповеди не изпълнявам доста отдавна ! И откакто не ги изпълнявам съм свободен защото слушам само моето мислене ! За форума дали ще го напусна или не сам ще реша ! Дали съм жълт също си е моя работа ! Със обиди не вървиш, не защото ги приемам , а защото не ми става ни топло ни студено ! Ако не ти харесва не ме чети , но да се поддам на манипулации от твоя модел няма да стане не вървиш ! Пък ако си стар познайник и искаш да ме ядосаш пак не става ! Колкото че защитавам правителството си е моя работа , но най-вече защитавам решението взето от НС на 7*2*2003 ! И е вярно че съм десен , несъм от БСП , но няма да защитавам тъпи идей та дори да идват и от СДС !

А забравих да те питам , КАКВО ЩЕ МИ СЕ СЛУЧИ ако остана ?!!?!?!?

Светлина във очите !

Редактирано от - nesnaecht на 18/3/2003 г/ 15:22:24

ДЕДО ПОП148
ДО ВСИЧКИ ЛИЗАЧИ НА ТАРАМБУКСКИ ЗАДНИЦИ, С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ---->_)_ ЗА ВАС, ВОЙНАТА ЩЕ ЗАПОЧНЕ И ЩЕ СВЪРШИ, А ВИЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ У МИРИЗЛИВИТЕ СИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДУПКИ ХАХАХАХАХАХАХАХА
Zomby ВИНАГИ СЪМ СЕ ОТНАСЯЛ СКЕПТИЧНО КЪМ СЛУЧАИТЕ, КОГАТО ВЪВ ФОРУМА ЕДНАТА ОТ ДВЕТЕ СПОРЕЩИ СТРАНИ ОБВИНЯВА ДРУГАТА, ЧЕ Е ПЛАТЕН МАНИПУЛАТОР НА ОПРЕДЕЛЕНА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА. ТЕЗИ, КЪМ КОИТО БЯХА ОТПРАВЯНИ ОБВИНЕНИЯТА, НЯМАХА КАЧЕСТВАТА НА ПРОФЕСИОНАЛНИ МАНИПУЛАТОРИ И НЕ ПОЗНАВАХА ТЕХНОЛОГИИТЕ, С КОИТО СЕ УПРАВЛЯВА ЧУЖДАТА ПСИХИКА. СТАВАШЕ ДУМА ПО-СКОРО ЗА СИЛНИ ПРИСТРАСТИЯ ОТ РОДА НА ТЕЗИ ВЪВ ФУТБОЛНИТЕ ФЕН-КЛУБОВЕ.

НЯКОГА АЗ СЪМ РАБОТИЛ ПРОФЕСИОНАЛНО В ТАЗИ ОБЛАСТ И СМЯТАМ, ЧЕ СЪМ ДОБЪР СПЕЦИАЛИСТ.

МОГА ОБАЧЕ ДА ЗАЯВА С ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ, НА КОЯТО СЪМ СПОСОБЕН,

ЧЕ В МОМЕНТА ФОРУМЪТ СЕ МАНИПУЛИРА И ТО ПРОФЕСИОНАЛНО, КАТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЕДНА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПОЗНАТИТЕ МИ СРЕДСТВА.

ИСТЕРИЯТА СЕ НАГНЕТЯВА ИЗКУСТВЕНО - НЕ ЗНАМ С КАКВА ЦЕЛ И ЗА ЧИИ ИНТЕРЕСИ. НО МАНИПУЛАЦИЯТА ОПРЕДЕЛЕНО Е НАЛИЦЕ.

ИЗВЪРШВАТ Я МАЛКО НА БРОЙ ХОРА - РАЗПОЗНАВАМ ПОЧЕРКА.

ОСТАНАЛИТЕ СА ПРОСТО СИЛНО ВНУШАЕМИ.

ТОВА Е.

ОЧАКВАМ НАПАДКИТЕ,

ЗАЩОТО ЗНАМ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ОБИЧА ДА МУ ПРЕКЪСВАТ

ПРОИЗВОДСТВЕНИЯ ПРОЦЕС.

НАЙ-МАЛКОТО, ЗАЩОТО ПОСЛЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧВА ОТНАЧАЛО.

Ина Тодорова150
nesnaecht, пиша ти от Хелзинки.

За Белгия обявиха всички независими агенции по света, без ВВС и CNN, включително и Франспрес.

Белгия обяви, че ако САЩ нападнат Ирак без разрешение на СС на ООН, затваря въздушнто си пространство и пристанището си Атвертен за американски самолети и пренасяне на оръжие на САЩ от Германия за Ирак.

Това се съобщи Шведската и Финландска информационна агенция!

Не вярвам, че се обаждаш от Франция, просто си от България или САЩ , но се надуваш тук във форума!

nesnaecht Ина тодорова , възможно и да е вярно което казваш но лично не съм го чел и чул ни по френската преса ни по телеканалите ! А във БГ несъм, доста форумци знаят това !
Ged Зомби, голяма работа си

Понякога човек трябва да заеме по-други форми на осъществление за да прогледне.

Към по-внушаемите и емоционални хора: Спомнете си, че хипитата преобразиха Америка със съпричастност, музика, желание за щастие, не с мрачни заплахи и образи, кито да нагнетяват страх.

По-добре запали една свещ, отколкото да мразиш сянката

Редактирано от - Ged на 18/3/2003 г/ 14:08:20

Muncho Podigovski Zomby, приятелю,

Светни ме, моля те, каква манипулативна стратегия си разпознал тука да споделим професионален опит

Ако не желаеш да правиш наблюденията си публично достояние, имам си мейл.

Аз лично чакам да обявят по радиото официалната благодарност на хамериканския президент за българската подкрепа, която е възпряна точно в нужния момент. И дори подозирам, че ще я дочакам.

Поздрави.

Мила Zomby за какъв страх ни обвиняваш , запъртък!От какво да се страхуваме, че идва война и ще избият комунистите в нея ли , така ли ? Комунистите на гилотината ли ?Ами ти не си със всичкия си, против войната са всички нормални хора по света , независимо дали са комунисти или не , 95% от човечеството е против войната.За война са такива психопати като теб, които нямат деца и семейства и които лягат и стават в прегръдка на войната , с болен мозък на преклонение пред силата!Висшето ти благо-силата , оръжието САЩ !Я да те видим, ти кажи, като дойде часа за изправяне на позорния стълб всички вас , нещастни войнолюбци и нещастни защитници на още по нещастното ни правителство -А да ви видим какво ще правите, сигурно ще се чудете в коя дупка да се заврете от гняв за да избягате от народния гняв.Нещастния Зомби!
nesnaecht Ина забравих да ти кажа че сега има транспортна стачка във Париж не против войната , а за някакво дисфункциониране на френския жптранспорт и евроизисквания за сигурност ! Не разбрах точно , но ако го повторят ще го слушам внимателно !

А ето френския жптранспорт са против отварянето на свободната конкуренция за жппревоз , доколкото разбирам френски !

Редактирано от - nesnaecht на 18/3/2003 г/ 14:03:23

Ged т.нар. Мила,

извинявай, че се намесвам, но моля, посочи къде Зомби одобрява войната или въобще се е изказал, че войните са хубаво нещо.

Май нейква първосигналност се шири, да не би да си обсебила пацифизма и поради това да не можеш да понесеш малко по-различно от твоето мнение?

Анонимен157
Браво на президента и премиера - твърдо отказ, и директно да се разкарат лайняните американци от България. Имаме си достатъчно престъпници тука, че да идват военнопрестъпници, на поход за унищожение.
Pad Nalni Skodolu158

Позвънил Буша на Сакса

за Багдад покрепа да сака,

а Сакса не сака да чака -

одмах навирил два крака...

Iezuit Зомби, аз като човек предимно на материалните науки, хич не ме бива за психолог... Дори не мога да определя в коя посока се манипулира форума, ако си прав. Но - кой ще отделя пари за манипулацията на един форум - един от многото в И-нет?

А иначе надъхани проповедници, държащи да докажат Единствено Правата Гледна Точка - такива има и от двете страни.

Лично на мен не ми харесва един маниакален диктатор да прави каквото си ще. (Садам)

Но хич не ми харесва и когато нечии интереси се скриват под булото на красиви думи, като "свобода", "демокрация" и прочее...

Сергей Кудасов160
Джон Денхем подал в отставку в знак протеста

18.03.03 14:22

ЛОНДОН, 18 марта. /Корр. РИА "Новости" Сергей Кудасов/. Заместитель министра внутренних дел Великобритании Джон Денхем подал во вторник в отставку в знак протеста против политики премьер-министра Тони Блэра в отношении Ирака.

> Как заявил Денхем, "я не могу поддержать правительство во время голосования, которое состоится во вторник в нижней палате парламента по военным планам кабинета".

Накануне в отставку с поста лидера лейбористов в палате общин подал Робин Кук.

Утром во вторник по этим же причинам покинул свой пост замминистра здравоохранения лорд Хант.

Через час в палате общин британского парламента начнутся дебаты по вопросу о военных планах британского правительства в отношении Ирака.

Muncho Podigovski Ged,

Надявам се, че няма да възприемеш като вмешателство в личния ти свят възхищението ми от твоето търпение да анализираш писание от 8 изречения, в които са концентрирани поне 16 логически противоречия (Мила имам предвид).

Еваларка, брате! Други думи идиотът не намира.

Ged Подиговски,

кой му пука за логическата последователност? Важното е да се нагнетяват определени емоции

nesnaecht Здрасти Мунчо, Гед
Pad Nalni Skodolu164

Из цикъла "КАК СИ ОНО ТРЕБЕ":

.

На бука стройна

от клон виси

не друг,

а Соломон Паси...

hamer Антибиотик, psq,

Уважавам мненията на всички, но въпреки всичко се страхувам, че всичко в България е в толкова крехко равновесие, едва се крепи, та и най-малкия полъх на изолация, повишаване на цените на горивата, ще се отрази зле, а какво остава за противопоставянето ни за Ирак на тази Европа, от която зависи членството ни в ЕС и пр. ...

MPbCEH166
:роллеъес: хммм дааааа .. хора вие определено нямате какво да правите освен да пишете глупости и да се карате ... празни писания нищо повече ... сажалявам че трябва да ви го кажа ...
Muncho Podigovski Гед,

Прав си по принцип, но ако се съди по твоята реакция, то нагнетяването на определени емоции като форма на манипулация май не върши особена работа по нашите географски дължини. А Зомби, като специалист, надявам се, ще допълни, че нито една емоция не може да окаже трайно въздействие върху общественото мнение (както и върху индивидуалния манталитет), ако не бъде обоснована логически.

Отдавна се чудя и не мога да разбера: тези дето си пишат фриволно и се стараят да внушават настроения, и идеи даже, с простичкия подход да емоционализират нас и вас и вся не ги ли обучават в съответните школи? Или обучението е скъпо, или студентите са калпави, все още не мога да стопля как е точно хавата.

Конди плашливия гъс168
Абе хора, в какво е проблема? Че не сме пратили войници в Ирак да пуцат Саддам? Ами че то затова има 80 000 кюрди - да мрат като идиоти. Че който иска може да отиде там да се трепе я за американците я за Саддам - някой спира ли ви?

Милче, откъде ги видя тез 95% бе моме? 95% са без мнение а 5% викат ЗА и ПРОТИВ войната. А твоите писания отиди да ги прочетеш на някой кувейтец, на който през 1990 са убили брат му и са изнасилили жена му. Говори му за болните мозъци, за позорния стълб, за теменужки и peace и му обясни, че трябва Саддам да го оставят на мира, за да убие този път него и да изнасилят пак жена му. Патица!

Анонимен169
Ged Подиговски,

що се праиш на леко непричом?

Кой каза, че има 100% успеваемост? Кой каза, че е нужна постоянна промяна в общественото мнение, вместо временно избухване на емоции, за къси цели, а в последствие емоциите ше оставят съответната обагреност в мнението за това или онова. Ама май е време да спрем темата, че много станаха пинговете

Iezuit И още нещо ме тормози - речта на Буш де факто беше на ултиматум, а обявяване на война.

Надали някой от стратезите си мисли, че Садам и синовете му ще се оттеглят. Със същия успех можеше да се включи и искането да се откажат от исляма...

Та - войната вече е декларирана...

Pad Nalni Skodolu172

Ех, че ми мале додея

да гледам и да немея

как с нас си праят гаргара

Пасито, още Свинара...

Анонимен173
nesnaecht Ей това е интересно, за плювачите на решението на НС и правителство !

Ферхойген защити България и Румъния от критиките за Ирак

18 март 2003

Европейският комисар по разширяването Гюнтер Ферхойген днес защити страните - кандидатки за ЕС от критиките, че са застанали на страната на САЩ по иракската криза, предаде БТА.

"Не можем да очакваме от страните-кандидатки да следват обща позиция на ЕС, каквато не съществува", заявил Ферхойген пред комисията по външна политика на Европейския парламент, цитиран от Ройтерс. "Трябва да избягваме такава ситуация в Европа, при която бъдещите членове са поставяни под натиск да избират между ЕС и САЩ", добавил Ферхойген.

Ройтерс напомня, че ЕС е изпаднал в остри разногласия по иракската криза. Великобритания, Испания и Италия подкрепят твърдата американска позиция, докато Франция и Германия оглавяват международната опозиция срещу военни действия.

Еврокомисарят по разширяването специално подчертал, че изобщо не може да става и дума да се забави процесът на преговорите за присъединяване на България и на Румъния към съюза, заради изразената от тях подкрепа за подхода на САЩ по иракската криза, както неотдавна намекна френският президент Жак Ширак.

Преди няколко дни, на 14 март, в Париж Ферхойген заяви, че е разочарован от България и Румъния заради подкрепата им за САЩ в иракската криза, но подчерта, че Европейският съюз има нужда от тези две държави и присъединяването им е стратегически интерес за Брюксел.

БСП веднага използва думите му и още същия ден тогава обяви, че с позицията си по иракската криза правителството Сакскобургготски поставя на риск членството на България в ЕС.

© Copyright Mediapool

Pad Nalni Skodolu175

Свинар на война ще ходи -

отбор теляци ще води.

Готвят легени, гъби -

да им се Буш не зъби...

Конди плашливия гъс176
А до страха - може и да има създаван такъв. Но е вярно и , че се вдига много шум за (почти) нищо. А иначе колко е първосигнално общественото мнение си личи и от един прост факт:

Когато САЩ решиха да нападнат Афганистан, при положение че нямаше никаква очевидна причина за това, почти никой не ревеше за мир. Тези, които разправяха, че войната е излишна ги смятаха за обичайните луди митингаджии (необходимия коректив на демокрацията). А очевидна причина нямаше, защото първо не беше сигурно, че Осама е там и второ да се нападне държава, заради един престъпник (който на всичко отгоре не е афганистанец) е все едно да се бомбардира Палермо, за да се унищожи мафията. Тъй като обаче малко преди това беше 11 септември световното обществено БЕЗмнемие сметна, че бомбите ще са ВЪЗМЕЗДИЕ (за какво точно не е ясно) и са оправдани. Сега, когато се напада един диктатор, повтарям ДИКТАТОР, което означава, че освен с преврат Ирак няма други сили да го свали отвътре, се развика кой ли не ОБЩЕСТВЕНО ангажиран илитерат. Да не би иракчаните да са по-различни от афганистанците, по-скъпи ли какво ли? Или просто неинтересуващия се от нищо средностатистичник реши, че щом се скараха Франция и САЩ значи трябва да се носят от 9 дола вода и да се вдига врява, за да го забележат.

Г ъ ц о177
Па почнаа форомните чаршафьоре авилнеат! А стиа бе! Че ва проклнем па на црен дроб ей! Ъ - ъ
Muncho Podigovski Ваше Лойолство,

Няма нелогичности в този аспект. След като 300-хилядна армия е дислоцирана некъде си, то война ще има, независимо какво казва този или онзи по въпроса за моралните измерения на същата (при положение, че моралът е нещо толкова разтегливо, колкото и генетиката, да речем). Без да се задълбаваме в утилитарни сметки за набъбването на пазара на труда след сериозен разход на амуниции в съответната държава (извинете, нещо взех да изпитвам отврат към поменаването на името й напоследък).

Война ще има, ще има и жертви. От тези, дето никога не са мислили за война и не са вярвали, че ще погинат в резултат на военни действия, т.нар. гражданско население. Ще измрат, да речем 10000 души. For the sake ot contemporal western mentality, да речем. Някой ще нарече тази цифра collateral damage и ще се чувства прав. Други, както казва Гед, ще се утешават с временната обагреност на мненията си в стил, определен от средствата за масова информация (упс, пак мръсна дума).

А аз, като идиот с класическо мислене, бих попитал риторично:

Кой, аджеба, има полза от престъплението?

Анонимен179
Я Жмеринку бросил , пошел воевать

Чтоб землю в Ливане евреям отдать

Отдать Сектор Газа и Южный Ливан

Чтоб жечь палестинцев , топить мусульман

На небе восходит седая луна

Мы хуй ей покажем -смутится она

Голландски Высоты скрипят под пятой

Ясир Арафат потерял свой покой

Вот хуем качая , идет пилигрим -

Всех девок арабских ебать мы хотим

А старым арабкам , чьи кудри седы

На крест на фашистский порвем мы манды

А взрослых арабов , чья вера сильна

Мы выебем в жопу , порвав все до дна .

А мальчикам юным , чьи письки как спички

Железной рукой оторвем мы яички .

И так истребим весь арабский народ

Потом на Каабу пойдем мы в поход

Идея похода предельно проста ---

Пусть чтут , они, бляди , Иисуса Христа .

Пусть чтут Моисея и мощный сапог

Который протопал весь Ближний Восток

Коран их возьмем и повесим в нужник

А муллам их -сукам отрежем язык

Мы нефть их отнимем , а также песок

И станет еврейским весь Ближний Восток

starlets kolegi - molja prochetete "Psihologija na tylpite" - Gustav Ljobon

poveche ne e nujno ;-))))

Анонимен181
Ехооо, я се стегнете малко! Как разрешавате някой си там /даже и не го запомних / да казва че тук ни манипулират. Тоя да не си мисли , че сме олигофрени и тоя или оня може да ни манипулира. Най вероятно съди по себе си и не иска да си признае че е податлив на манипулация .

А, че Белгия обяви че ще затвори въздушното си пространство е вярно. И ако правителството ни се поддаде на дипломатическия натиск и не се съобрази с решението на НС , повече от сигурен съм че това ще бъде последния му дъх като правителство. Впрочем, ние имаме ли си правителство на народа, все пак?

Нептун Много семпъл опит за замазване на "Ястребската" ни позиция. Никого не могат да излъжат.

Финландското правителство вече си "плати" за външната си политика в противоречие с общественото мнение. Английското вече се клати. За това пък нашето стои твърдо. Заащото по този въпрос има подкрепата на всички партии. Тези ходове на президента са от същия тип както на Бокова. Вчера се врътна на 180 гр. и твърди че и тя била вече против. Бъка от политически проститутки. Плюскат от копанята и осират държавата ни.

За статистиката - и аз съм твърдо против воено решение. Дори и в карткосрочен план да спечелим пари, ще изгубим нещо много голямо. Моралните устои. Това искат от нас. Не войски. Искат да се изцапаме морално. Нататък, по пътя към пропаста е лесно.

Marx++ На Марко по принцип не му отговарям, защото не се въздържам да го нарека магаре-такива са му магарешки мислите.

Въобще не виждам защо Ленин трябва да го слагаме в тази компания. Революцията, която предизвика се състоеше в превземането на Зимния дворец и едва ли е имало 100-на жертви. Големите кланета започват с гражданската война, потдържана от Запада. Но за гражданска война не можеш да виниш само един човек. По тази логика би трябвало да се вини и Линкъл за гражданската война в САЩ, която е била също много кървава.

Сега на Ilya ще му дам това, което са говорили американците преди 50 години:

"All of us have heard this term 'preventive war' since the earliest days

of Hitler. I recall that is about the first time I heard it. In this day

and time...I don't believe there is such a thing; and, frankly, I

wouldn't even listen to anyone seriously that came in and talked about

such a thing."

--President Dwight Eisenhower, 1953,

upon being presented with plans to wage

preventive war to disarm Stalin's Soviet Union

"Our position is that whatever grievances a nation may have, however

objectionable it finds the status quo, aggressive warfare is an illegal

means for settling those grievances or for altering those conditions."

--Supreme Court Justice Robert Jackson,

the American prosecutor at the Nuremberg trials,

in his opening statement to the tribunal

nesnaecht Мирише че до утре може и да няма война ! Може и да има пуч ! Знам ли , бе то кой ли знае !!!!

Кефим се ако е вярно, защото това доказва че иракчаните нещат да се бият настраната на Садам , а не срещу САЩ ! Има какво да се мисли !

» По света

Автор: news.bg / дата: 18.03.2003 12:23

30 хил. войници са дезертирали от иракската армия

Изплашени от възможното нахлуване в Ирак, иракските новобранци бягат по домовете си, за да не участват в предстоящите сражения, съобщава командването на въоръжените сили на САЩ и Великобритания, дислоцирани в Персийския залив.

30 000 иракски военнослужещи са дезертирали от армията, за да не участват в сраженията, съобщи вестник Miror, цитиран от електронното издание NEWSru.

Проблемът с дезертьорството в навечерието на американско-британската агресия нанесе сериозен удар на иракската редовна армия, която наброява 200 000 души.

Сведенията за масовото дезертьорство сa получени при прослушването на иракския радиоефир. Не е изключено това да е резултат на мощната психологическа операция на САЩ и Великобритания, при която на територията на Ирах бяха разпръснати над 1 милион листовки, а по радиото постоянно се излъчваха пропагандни предавания, коментира британският вестник.

Pad Nanli Skodolu185
Анонимен186
Г ъ ц о187
Браво Конди, браво гъс! Ма от са плашиш бе?! Па добре си го казал! Тврде даже си е и вероятно! Дааа
Анонимен188
Анонимен189
Автор: news.bg/

На 19.04.89 г. намерих Вашите бутилки на брега на река Днепър в град Запорожие с обръщенията № 117 и № 118 /т. е. Нептуновите послания/.

Аз, Славин Фима Ефимович, 52-годишен, майор в оставка, живея на адрес 330035, град Запорожие, проспект Ленин 170-В, кв. 57, телефон 33-40-58.

Напълно споделям Вашите мисли. Да се направи всичко, за да има мир, щото водите на нашите реки да бъдат чисти, целият живот да бъде чист и честен, щото нашите деца и внуци да запазят доброто от нашия спомен...

Град Запорожие - много напрежение в екологичен смисъл! С всички сили да се борим за това, за да спасим река Днепър от замърсяване... Напълно съм съгласен с Вас по повод чистите води на Днепър и Дунав. За Дунав чета в пресата, но Днепър го виждам със собствените си очи... През зимата много предприятия в нашия район тихо изхвърляха под леда всякакви нечистотии. През 1987/88 г. много от уловената риба миришеше на керосин, водата беше покрита с маслен слой, но той се скриваше под леда и само на лунна светлина се виждаше. И това безобразие се повтаря всяка година. Но защо това е така? У нас - произхода знаят всички, за това се говори, но не се смущават, но това е колкото от пръч мляко. Сега на Днепър се хвърля хайверът на рибата. Във вестниците пишат, че риболовът е забранен, а се ловят само тези риби, попаднали в плитките води при изтеглянето на водите. Така че не една от рибните забрани се спазва. Отчитат само количеството на нитратите, в тях това се нарича стопанско разсипничество. Но въобще по този повод можем да говорим дълго.

- Здравейте наши съседи, съобщаваме Ви, че на 26.04.1989 г. в 18 ч. вечерта намерихме Вашите бутилки в р. Днепър на брега в гр. Херсон. Те имат № 51 и № 52. Ние живеем на брега на р. Днепър и също се стараем, щото реката да е чиста. В града има природолюбителско дружество, което проверява за чистотата на изхвърлените отпадъци в реката и налага глоби. Ние с Вас сме за безядрени зони и чисти реки и морета. С поздрав: Семейство Ляпиных.

the wind
LuSighFer 15:21ч. FOCUS, Свят: Холандия подкрепи решението за война на САЩ

Холандското правителство съобщи, че ще подкрепи войната, която САЩ ще започнат срещу Ирак без решение на Съвета за сигурност на ООН, съобщава интернет-изданието на турския вестник Милийет.

Премиерът Петер Балкененде направи изявление след снощното заседание на Министерския съвет и изтъкна, че иракската политика на САЩ ще бъде подкрепена, тъй като иракският лидер Саддам Хюсеин не се е подчинил на решенията на ООН, но на този етап Холандия няма да осигури военна помощ за войната.

Балкененде каза още, че страната му е отстоявала становището, че ще опитва да полага дипломатически усилия докрай, но въпреки всички усилия дипломатическите пътища за се задънили и е тъжен фактът, че в Съвета за сигурност на ООН не е могло да бъде постигнато споразумение.

Решението на Министерския съвет, Холандия да даде политическа подкрепа на войната в Ирак, но не и военна ще бъде разгледано на днешното заседание на парламента.

parasol Докато комунистите дрънкат глупости, на Саддам вече му е обръснат десният мустак.

Честито!

LuSighFer Bulgarians: Our Newest Buddies

Our columnist toasts America's latest ally, a country whose people enjoy fine wines, feta and anything they can do with an eggplant

NEWSWEEK WEB EXCLUSIVE

March 3 — Join me in a toast to our newest allies, the Bulgarians! Actually, I'm way ahead of you in the toasting department. About an hour ago, I cracked open a bottle of Chateau Boriana 2000, a little merlot out of the Tracian Valley that I like to call the “rascal of the vineyard.”

Натиснете тук

Мила Нептун, моля те да си кажеш мнението по въпроса, дали ние със сарафовската американска база участваме само ЛОГИСТИЧНО във войната? Независимо , че във Сарафово се пълнят във въздуха бойните самолети с гориво, аз мисля , че това е действаща база във войната и с това ние участваме ПРЯКО ВЪВ ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ .Така ли е ?Има ли тук форумци, които могат да отговорят на това професионално?
Конди плашливия гъс195
Marx, ти си бил много тъп бе! Ами що не цитираш какво е казал многоуважаемият Платон преди 3000 години, че най-умните и грамотни граждани трябва да стават военни и че за да има равенство между хората трябва бебетата да се вземат от майките им след раждането и да се отглеждат общо ("Държавата". Откъде ще ти знаят Айзенхауер и Робърт Джаксън колко НЕопростен е днешния свят. Айзенхауер иначе е трепал и цивилни германци през ВСВ, нали? Ами той Уилсън през 1918 казва, че държавните граници трябва да съвпадат с етническите ама някой ще каже ли дали това ще донесе мир на Балканите.

Скоро гледах една поредица от реклами на Ауди, в която ключовия елемент бяха безсмислени фрази на известни хора. Там например имаше изказване на президента на IBM през 50-те години, че според него в света никога нямало да има нужда от повече от 5 компютъра (!). Също така имаше изказвания, че машини по-тежки от въздуха не могат да летят и че електрическото осветление е кич и никога няма да е конкурент на газените лампи. Тези мисли по-горе са за там а не за тъпия ти постинг.

parasol Е какво друго да е? Въпросът е дали е лошо или не. Още повече че ще пратят и двете роти за защита против химически, биологически и ядрени оръжия. Поне първите два вида Саддам ги притежава. Може да не е на фронтовата линия, както се изразяват професионалистите, може да е в съседна на Ирак държава /спомнете си кои са те/, но си е участие във военни операции. Та така! Честито!
boni and aeqvi197
Абсолютния идиот Буш-младши(той и страия е такъв но къде къде по-образован и обигран), т.е. едно сбъркано недоносче решително отива да си счупи тъпата куха кратуна в южна Средна Азия. Това говедо и зомбираните му поддръжници и съветници, като маймуната Кондолиса и бившия негър Пауъл напразно се опитват да наложат НОВИЯ СИ СВЕТОВЕН РЕД. НО ПАСАРАН! Жалко че толкова невинни хора ще загинат и на трите континента. Но най-много и непоправимо ще пострадат САЩ, Англия и така наречите съюзници от "коалицията". Ако НЕАДЕКВАТНИЯ СИМЕОН и също, че дори и повече неадекватните му министри не се освестят ще ни закачат за този бясно движещ се влак към ПРОПАСТА , каран от микроцефала Буш и компония. Но след като свърши войната, жална им майка на ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ СРЕЩУ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО. СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ ЧРЕЗ РАЗСТРЕЛ ИЛИ ОБЕСВАНЕ ЩЕ БЪДЕ НЕЖНА МИЛУВКА В СРАВНЕИЕ С ТОВА КОЕТО ЗАСЛУЖАВАТ. А КОБУРГИТЕ ЩЕ БЪДАТ ЗАВИНАГИ ЗАЧЕРКНАТИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ КАТО РОДЪТ ДОНЕСЪЛ НАЙ-ГОЛЕМИ КАТАСТРОФИ НА БЪЛГАРИЯ. А ПРОКЛЯТИЕТО КОЕТО ЩЕ ЛЕГНЕ ВЪРХУ ВСИЧКИТЕ ИМ НАКУЧЕНИ ОТ СИМЕОН ИЗДЪНКИ ЩЕ СТРАШНО!!!!!! Как ще се развият СЪБИТИЯТА? До една седмица след започване на АГРЕСИЯТА НА САЩ командоси на арабския свят трябва да ликвидират СВИНЯТА БУШ! Както всички американски президенти избрани в година завършваща на нула той няма да искара мандата си и няма да го преживее. Такова проклятие тегне от повече от 150 г. и то много точно се сбъдва. КАРМИЧНОТО ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА МИЛИОНИТЕ УНИЩОЖЕНИ ИНДИАНЦИ ЩЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ДО "ЗАКРИВАНЕТО" НА АМЕРИКА(до десет години, САЩ ще се разпадне и превърне в третостепеннен гето-конгломерат като икономика и военна сили. Не се хилете- кой е вярвал че РИМ ще загине така бързо??? ВРЕМЕНАТА СА ИЗПЪЛНЕНИ ВЕЧЕ! Важното е сега Русия, Китай, Сев.Корея и Индия да окажат макар и не толкова афиширана военна и информационна подкрепа на Ирак и не толкова на Ирак а на арбския свят, чиято кауза сега става абсолютно спаведлива. Ще последват ислямистки преврати в Турция, Саудитска арабия Йордания, Кувейт, изобщо в държавите подкрепящи САЩ измежду самите араби. След това консолидация на целия арабски свят се консолидира и с негласната но силна военна и информационна(логистична) подкрепа, включително и от Франция, Германия и другите нормални европейски държави отхвърляне атаките на американците и изхвърлянето им в морето. По сдъщото време на територията на САЩ и Англия и Отново фашистка Испания вече ще са взривени наколко ядрени централи и ако се наложи же се употреби и химическо и биологично оръжие срещу НАГЛИЯ АГРЕСОР! За съжаление Бургас може да бъде унищожен също. Но тава ще е на съвестта на ПРОДАЖНАТА КЛИКА НА СИМЕОН И МРЪСНОТО ЕВРЕЙЧЕ ПАСИ! Израел ще бъде заличен от земята. !!! За съжаление ако не се намерят сили у нас които свОевременно да отстранят СИМЕО, кликата му, а същи и крадливите тъпаци от СДС и нашата страна и народ ще пострада. Също и ще ти третират като ДЪРЖАВА-АГРЕСОР след края на войната!!! НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! !!!
Стоян198
LuSighFer тя и Дания подкрепи "политически", но не военно.От Европейските проститутки това са Италия, Испания, Дания и Холандия подкрепят"политически" но не и военно , никой не изпраща войници или дава бази за това.

Единствени сме ние с Румъния , че даваме летищата си!

А куриоза е , че нашият Президент казва , че подкрепя само "логистично" войната и не " политически".В същото време даваме летища за ползване за зареждане на бойни самолети на САЩ!Е АКО Е ТОВА ПОЛИТИКА, ПО ОБЪРКАНА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ!

Анонимен199
Нептун, напълно съм съгласен с теб , но без това за морала.Къде повече морално да се оплескаме. Ами то тази дума вече изчезна от българския речник.Да не говорим пък за "Новият морал" на правителството . Тук вече нямам думи .Така че никой не иска да ни оплеска морала, т.е. да оплеска нещо което отдавна вече го няма. Просто поредната дупедавщина се оформи.Преди години на едни, сега на други, утре на трети и така до края на света.Примери- бол.
Конди плашливия гъс200
Егати! Дори хора, които говорят за морални ценности и зачитане на общественото мнение правят сметки какво ще спечелим и какво ще загубим! Ето това е проститутщината на времето ни. Няма значение какво е право и какво е криво ВАЖНО Е ДАЛИ ЩЕ СПЕЧЕЛИМ ИЛИ ЩЕ ЗАГУБИМ. Всички грозни дебати за войната опират до това ДАЛИ ЩЕ СПЕЧЕЛИМ ИЛИ ЩЕ ЗАГУБИМ или дори (леле мале!) ДАЛИ НЯКОЙ ДРУГ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЛИ ЩЕ ЗАГУБИ. Абе хора ако някой министър на образованието ви вземе насериозно ще въведе изпити по счетоводство във философските факултети. Няма да ви казвам кой (познайте кой, учени глави) го казва най-добре: "За мен ревът на милион гърла е нищо пред едно ако то казва истината".

А до общественото мнение и Финландия: У нас всеки иска да спи с хубава жена, нали? Дайте тогава правителството да национализира агенциите за фотомодели и да раздаде номерчета на всички желаещи.

От движението201
ПРИЗИВ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!ДА МИСЛИМ ЗА БЪЛГАРИЯ!

Задава се вай-страшната война на века!Една клика в проамериканското ни марионетно правителство иска да въвлече Българския народ във ВОЙНАТА!

Искат да изправят България на най-позорния стълб!

Преките участници във войната ще бъдат изключени от ООН, като агресори.Това са САЩ, Великобритания, Австралия, Испания и Полша!

Ето участниците с контингентите си войски!

САЩ -225 000

UK - 45 000

Австралия -2 000

Полша 200 (забележи не 2000 , а само 200 на 32 милионен народ!

Испания поддръжничка но НЕ УЧАСТВА С ВОЙСКА НИТО С БАЗИ

От Западна Европа не участва нито с войска нито с бази!

Източна Европа, някои “поддръжнички” участват с ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!

Румъния и България участват с по една база!

Белгия (член на НАТО) заяви че затваря въздушното си пространство и пристанищата си за самолети на САЩ!

Очаква се да направят като Белгия и останалите членки на НАТО със започване на войната !

Международното право постановява че , всички СТРАНИ които са били в тази война с ДЕЙСТВАЩИ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА да БЪДАТ ОБЯВЕНИ В ЧИСЛОТО НА АГРЕСОРИТЕ. и ще бъдат ИЗКЛЮЧЕНИ ОТ ООН.

В ТОВА ЧИСЛО ВЛИЗА БЪЛГАРИЯ!

Макар и малка и временна, американската база ни е действала за поддръжка на войната и ще бъдем изключени от ООН, ще ни обявят в числото на агресорите и разбира се и в това на губещите!

Срещу нашата база ще се изсипе ТЕРОРЪТ! Кажете , има ли България армия, техника , пари да се защитава от терора?Та ние сме в най незавидно географско положение от всички останали “съюзници”, на границата с мюсюлманския свят и с 1 милион собствени мюсюлмани!

Какво ще стане със Сарафово, едно цивилно летище без инфраструктура да бъде военна база и гъсто населените жилищни райони на Бургас?А как ще се защити НЕФТОХИМ? Вчера янките цинично казаха , че ще го защитаваш със самолети.С кои и къде са те?С цистерните ли , дето са в Сарафово?Не може такъв обект да се защитава от въздуха!Достатъчно е един земен терористически акт и една клечка кибрит да се запали и изгори целия Бургас като факел!А АЕЦ Козлудуй!

ПРИЗОВАВАМ ДА ПОДКРЕПИМ НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ и СВАЛИМ това жалко правителство, ЗА 48 ЧАСА , което ни вкарва във война, войната на века и една бъдеща унищожителна война на света!

ДА ДЕЙСТВАМЕ ЗА СВОЕТО СПАСЕНИЕ И НА ЗЕМЯТА СИ!НИКОЙ ДРУГ НЯМА ДА Я СПАСИ!

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!ДА МИСЛИМ И ОБИЧАМЕ БЪЛГАРИЯ!

ПРЕЗИДЕНТЪТ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ 3 МИЛИОНА ГЛАСА В ПОДКРЕПА НА МИРА И ПРОТИВ УЧАСТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНАТА!

ИЗПРАТЕТЕ СВОЯ ГЛАС ПРОТИВ ВОЙНАТА, ПОДПИСА СИ!

ЕТО КООРДИНАТИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТСКАТА КАНЦЕЛАРИЯ!

Е-майл - press@president.bg

Тел (02) 9239333 /централа/

Факс (02) 980 44 84

ОБЩОНАРОДНО ДВИЖЕНИЕ ЗА СПАСЕНИЕТО НА РОДИНАТА, НАШАТА БЪЛГАРИЯ!

Дмитрий Косырев202
Провал американской дипломатии

МОСКВА, 18 марта. /Политический обозреватель РИА "Новости" Дмитрий Косырев/. Считанные часы остались до того момента, как США начнут войну в Ираке, начнут в невиданно невыгодном для себя положении, почти в международной изоляции. Америке теперь придется затратить гораздо больше военных и иных сил и средств, чем ей понадобилось бы для достижения своих целей полгода назад.

Эта точка отсчета - 6 месяцев - не случайна. Примерно полгода назад - 12 сентября - Джордж Буш выступил в ООН с ультиматумом мировому сообществу. Он заявил тогда, по сути, следующее: Америка обойдется без всех вас, но дает вам и ООН шанс показать, что вы на что-то годитесь. ООН - или международное сообщество - услышало этот призыв и доказало свою пригодность. Администрация США добилась противоположных результатов.

Накануне первой иракской войны, 12 лет назад, Джордж Буш-старший создал невероятную по тем временам военную коалицию, куда входил даже СССР. Старший Буш проводил через Совет Безопасности одну за другой нужные ему резолюции. Сын его не может добиться в ООН ничего. Это при том, что тогда США были слабее, тогда военные расходы США не равнялись военным расходам всего остального мира /есть такая сомнительная, но популярная в США цифра/.

Следует ожидать, что отказ США и их немногочисленных союзников от голосования в ООН по выдвинутой ими же резолюции - не последний провал Америки. В эти дни, когда первые удары по Ираку еще даже не нанесены, мы уже видим начало будущих дипломатических партий, в которые США опять же вступают ослабленными. Заметим, что, начиная с грустного и одинокого саммита на Азорах, /где заседали три с половиной союзника/, Джордж Буш говорит в основном уже о послевоенном устройстве мира - Ближнего Востока, Ирака и так далее. И не зря в одном из своих "послеазорских" выступлений Буш напомнил о первой иракской войне, в которой король Иордании Хусейн был против США, а потом с ним помирился. Все утрясется, друзья, считает президент США.

Смысл такого подхода понятен: давайте искать консенсус по новым вопросам, раз уж не нашли его по предыдущему. Консенсус, конечно, будет. "Мы увидим в этом году целую серию саммитов с вымученными улыбками на устах", - предсказывает Джеймс Манн, автор книги о внешней политике республиканцев. Но тут же добавляет, что для успеха, для того самого консенсуса, Бушу придется полностью пересмотреть весь подход к внешней политике.

"Мы не знаем, что творим, - говорит Збигнев Бжезинский, советник по национальной безопасности при президенте-демократе Джеймсе Картере. - США никогда не были так изолированы в обозримый период". Бжезинский напоминает, что даже в своей политике на Балканах, включая бомбардировки Белграда, у Америки была мощная поддержка. Но нельзя, говорит он, противостоять миру по одному вопросу и затем ждать, что он поддержит тебя по другому.

Собственно, уже к выступлению Буша в ООН 12 сентября 2002 года мир имел немалый счет к республиканской администрации. Сюда входил отказ от договора о глобальном потеплении /Киотский протокол/, от участия в Международном суде и разрыв Договора по ПРО с Россией. А сегодня список претензий к Америке куда серьезнее. В целом, отмечает "Вашингтон пост", Буш и его ключевые помощники, особенно министр обороны Дональд Рамсфелд, умудрились убедить большую часть мира, что президент Франции Жак Ширак прав, и множество былых союзников считают именно мощь США, а не военные программы Саддама Хусейна - главной международной проблемой.

Противником Америки сегодня быть политически более выгодно, чем союзником. Сегодня большие и малые страны знают, что все лидеры государств, поддерживающие США, рискуют потерять власть, как рискуют ее потерять республиканцы в США на следующих выборах.

В целом можно диагностировать одну общую проблему для США. Она в том, что десятки не очень богатых и сильных стран, название которых Джордж Буш может и не выговорить правильно, теперь можно будет убедить поддержать США только за очень большие деньги /угрожать силой - тоже деньги/. Да и этого не получается, чему свидетельство - неудачные попытки обработать шесть развивающихся стран-членов Совета Безопасности. Даже Чили и Мексика не поддерживают нас, с изумлением убедились американцы.

То есть силовая политика попросту стоит дороже, чем дипломатия. Это притом, что дефицит бюджета США в 2003-2004 годах предсказывают между 200-300 и 300-375 миллиардами долларов, то есть 2-3 процента валового национального продукта. И это - не считая войны в Ираке или послевоенного устройства страны, которые оценивают как угодно - от 50 до 270 миллиардов. Недавняя попытка демократов в США устроить скандал и потребовать от Белого дома точных цифр лишь подчеркивает опасность ситуации.

Очень поучительно наблюдать за тем, как в американском внешнеполитическом сообществе спорят о том, мог ли Буш избежать нынешнего ущерба, если бы просто вел более активную и грамотную работу с союзниками. Одни считают, что нет, потому что - либо ты говоришь всему миру, что обойдешься без союзников, либо завоевываешь в нем союзников. Буш попытался одновременно принять на вооружение обе тактики с предсказуемым результатом.

По мнению других, на самом деле тактика была одна, та, которую избрала с самого начала группировка Чейни - Рамсфелда - Вулфовица и компании. То есть тактика отказа от дипломатии вообще и запугивания всего окружающего мира и принуждения его к союзам. Вот она и провалилась.

То есть республиканцы не очень и старались кого-то уговорить. Так, в выходные, предшествовавшие Азорскому саммиту, британский премьер Тони Блэр поговорил по телефону с 30 главами государств, а министр иностранных дел Франции де Вильпен в это время путешествовал по столицам стран - "малых" членов Совета Безопасности ООН. Буш сидел дома и никому не звонил. С Жаком Шираком он не говорил даже по телефону уже пять недель. До своей поездки на Азоры он вообще четыре месяца никуда не выезжал из США. В то время как 12 лет назад Буш-старший и его госсекретарь Джеймс Бейкер накануне первой иракской войны проводили на телефоне часы или облетали земной шар по несколько раз, чтобы добиться своего. Как минимум они добивались того, что союзники видели: их слушают.

Ситуация, когда новоизбранная группа политиков-дилетантов срывает работу профессиональных дипломатов, считая, что поставленных целей можно добиться легко и быстро, не нова - она, в частности, была характерна для СССР при Хрущеве. Это произошло и в США, стране, где при всем известном высокомерном и раздражающем стиле дипломатии госдепартамент - сильнейшая организация. Но он был подмят под себя консерваторами-дилетантами, нанесшими серьезный ущерб интересам страны.

Возможно, сейчас Вашингтону, чтобы исправить ущерб и загладить ссоры с союзниками по всему миру, придется подумать об уходе виновных, а значит - и о серьезной корректировке всей идеологии республиканцев. Без этого США и мир так и будут идти от кризиса к кризису, для силового же разрешения таковых не хватит сил даже у самой мощной державы мира.

Анонимен203
ABD lideri Geroge W. Bush, Saddam ve o?ullar?n?n ?lkeyi terketmelerini ''resmi ?ltimatom'' olarak belirtmi? ve bu talep yerine getirilmezse ABD'nin g?? kullanaca??n? ifade etmi?ti. Saddam, Irak televizyonu'na yapt??? a??klama ile Bush'un, ?lkeyi terketmesi y?n?ndeki ?ltimatomunu reddetti?ini duyurdu.

UDAY DA REDDETT?

Saddam H?seyin'in b?y?k o?lu Uday da, ABD Ba?kan? George Bush'un Irak'tan ayr?lmalar? konusunda verdi?i ?ltimatomu reddetti. 

Uday'?n b?rosundan yay?nlanan a??klamas?nda, bu ?nerinin ''tamamen yeteneksiz ya da sa?l?ks?z bir ki?iden'' geldi?i  belirtilerek, ''?nerinin Bush ve ailesinin iktidardan ayr?lmas?'' ?eklinde olmas? gerekti?i kaydedildi. A??klamada Uday, ''Bize kar?? sava?acak Amerikal?lar?n anneleri ve kar?lar? g?zya?? d?kmeyecek, kan a?layacak'' ifadesini kulland? ve bu ki?iler i?in Irak'?n i?inde ya da d???nda g?venli bir yer olmad???n? ifade etti.

Анонимен204
Джордж Буш, (президент на САЩ, ООД): САЩ имат святото задължение да използват сила, за да подосигурят собствените си корпоративни интереси.

Уважаеми съграждани, мили мои кухи кратунки,

Събитията в Ирак достигнаха до последните дни за вземане на решение. От времето на моят татко ЦРУ, ФБР, АНС, Пентагона и други кръжоци търпеливо и усърдно полагаха усилия да намерят начин да разработят нефтените находища в Ирак. Същият този Ирак се съгласи да ни предостави всичките си находища при условие, че бъде прекратена войната в Персийския залив през 1991 година. Оттогава вече 12 години светът е зает в дипломатически преговори. Приели сме повече от десет резолюции в Съвета за сигурност на ООН.

Доверието и надеждите ни обаче не бяха оправдани. Режимът на Ирак използва дипломацията, за да печели време и сам да разработва своите находища. По един и съши начин пренебрегна всички резолюции на Съвета за сигурност, които изискваха пълно разграбване. През цялото това време инспекторите на ООН бяха систематично сплашвани с мустакати девици от Ирак, използваха се всякакви методи на електронно подслушване и сплашване. Мирните усилия за разграбване се проваляха всеки следващ път, защото хората, с които си имаме работа, не са хора - будали.

Информацията, събрана от настоящето и татковото правителства, не оставя никакво съмнение, че иракският режим все още притежава някои от най-доходоносни нефтени кладенци на този свят. Този режим винаги е смятал употребата на нефта като средство за излизане от енергийната криза, така и като национално богатство на народа на Ирак.

Нефтът в Ирак е жива история на нашата безмилостната агресия. Той подхранва нашата омраза към Ирак и другите страни от Близкия Изток. С негова помощ са се обучавали и подготвяли индустриалци, конресмени, сенатори, включително и президенти на САЩ.

Нашата намеса е повече от ясна.

Използвайки химическо, биологическо или някой ден ядрено оръжие, придобити с помощта на Боинг, Локхийд, и други компании, ние ще можем да осъществим заявените си амбиции да убиваме хиляди, дори стотици хиляди невинни хора в други страни.

Ирак и другите народи от Близкия Изток не са направили нищо, с което да заслужат или да предизвикат тази агресия, но ние ще направим всичко, за да сторим това свято дело. И вместо по пътя към сигурността, ще поемем към трагичен курс. Преди да е настъпил този трагичен ден и вече да е станало прекалено късно да действаме, тази заплаха ще бъде изпълнена. Съединените щати имат святото задължение да използват сила, за да подкопаят националната сигурност на всяка страна в света. Тази задача се пада на мен като главнокомандващ, който се е заклел пред тате и негавите авери в това и който ще спази клетвата си.

Съзирайки появилата се за страната ни възможност, през миналата година Конгресът на Съединените щати гласува с огромно мнозинство в подкрепа на употребата на сила срещу Ирак.

Америка се опита да обедини усилията си с ООН за възползването ат тази, защото ние не искахме да бъде намерено мирно решение. Не вярваме в мисията на Обединените нации. Една от причините за създаването на Обединените нации след Втората световна война беше необходимостта да ни се оказва съдействие при агресия, по начин достатъчно активен и навременен, за да могат да нападат невинни хора и да се руши мира. В случая с Ирак Съветът за сигурност действително предприе някои действия в началото на 90-те години, намерили израз в резолюции 678 и 687, които все още са в сила, а именно “Петрол срещу храни”, “Петрол срещу нокторезачки” и др. Така САЩ и нашите съюзниците получихме възможност да използваме сила, за да отнемем на Ирак притежавания нефт. И това не е овластяване, а въпрос на желание.

През септември миналата година, в Общото събрание на ООН аз лично призовах нациите по света да се обединят и да сложат край на тази невъзприемчивост. На 8 ноември Съветът за сигурност единодушно прие резолюция 1441, с която уличава Ирак в еднолично използване на неговите нефтени ресурси и предвижда сериозни последствия в случай, че Ирак не ни предаде тези 100 млрд. барела. Няма днес държава в света, която да може да твърди безусловно, че Ирак е предоставил и един барел. А разграбване няма да има, докато Саддам Хюсеин е на власт.

През последните четири месеца и половина САЩ и неговите съюзници публично заявиха, че ще си сътрудничат в рамките на Съвета за сигурност, за да доведат до изпълнението на възложените от Съвета задължения. Правителствата на тези държави споделят нашата алчност, но нямат нашата решимост да се изправят лице в лице с нея. Други страни обаче имаха смелостта и обявиха своето желание да извличат иракски нефт. В момента се събира широка коалиция, която да въдвори изпълнението на справедливите искания на САЩ. Съветът за сигурност не успя да поеме своята отговорност; затова пък ние ще поемем нашата.

През последните дни няколко близкоизточни правителства дадоха и своя принос. Те изпратиха публично и по частни пътища послания до мен с призив да напусна поста президент на САЩ, за да даде път на мирния процес на разоръжаване. До този момент аз, естествено, категорично отказвам да го направя.

След всички тези години на лъжи настъпи сетният час. Саддам Хюсеин и неговите синове трябва да напуснат Ирак до 48 часа.

Призовавам всички чужди граждани, включително пацифистите да напуснат незабавно САЩ.

Мнозина иракчани ме слушат тази вечер благодарение на радиопредаванията с ефирен превод. За тях аз имам специално послание. Ако се наложи да предприемем военна кампания, тя ще бъде насочена срещу вас. Щом като вземем властта, ние ще поемем доставките на храна и лекарства от корпорации като Merck, Biotech и др. от които нямате нужда, но ние имаме. Ние ще включим завинаги машината на терора и ще ви възспрем да изградите един нов Ирак, Ирак на благоденствието и свободата. В този свободен Ирак няма да има повече нефт, ще има повече заводи за отрови, ще има повече екзекуции на дисиденти, ще има повече камери на мъченията и насилия. Мъчителното време скоро ще започне. Денят на вашето поробване е съвсем близо.

Твърде късно е за Саддам Хюсеин да запази властта си. Не е късно обаче за иракската армия да постъпи с чест и достойнство и да предаде страната си, като позволите влизането на коалиционните войски, които да ви унищожат. Нашите сили ще дадат на иракските въоръжени отряди доста пари, за да бъдете нападнати и унищожени.

Призовавам всеки войник от иракската армия и всеки член на разузнавателните служби – ако войната започне, умирайте за един нов режим, за който дори си струва да платите със своя живот!

И нека се вслуша внимателно в това предупреждение и целият наш висш военен и цивилен състав. Във всеки конфликт съдбата ви ще зависи от собствените ви действия!

Не унищожавайте петролните кладенци, те са източникът на нашето богатството, принадлежащо на нас!

Не се подчинявайте на командите за неупотреба на оръжия за масово унищожаване срещу когото и да било, особено срещу иракския народ!

Военните престъпления няма да се преследват. Военните престъпници няма да бъдат наказани. И няма да има смисъл да се оправдавате с: “Аз просто изпълнявах заповеди!”

Ако Саддам Хюсеин не избере пътя на конфронтацията, американският народ трябва да знае, че не са били взети всички мерки, за да бъде започната войната. Но ще бъдат взети всички мерки, за да бъде войната спечелена.

Американците разбират цената на войната, защото в миналото си сме я плащали. Във войната никога няма нищо сигурно – сигурни са само облагите за тесен кръг хора. Въпреки това единственият начин да избегнем повече протакане е да хвърлим цялата военни мощ и налични сили, което сме готови да сторим с удоволствие.

Ако Саддам Хюсеин се опита да се възползва от властта си, той трябва да е наясно, че в крайна сметка ще срещне смъртта си. В отчаянието си той и ръководените от него групировки може да се опитат да осъществят терористични актове срещу американската сбирщина. Тези атаки са неизбежни, но какво от това. И въпреки това не са напълно възможни. Този факт още повече ни кара да се замислим, че не може светът да живее под постоянната заплаха от такъв вид изнудване. Терористичната заплаха над света ще бъде значително намалена в момента, в който Саддам Хюсеин ни победи.

В момента нашето правителство е в предпоследната, “оранжева” степен на бойна готовност. И докато се подготвяме да спечелим победата в Ирак, ще предприемем и други действия по света. През последните дни американските власти изгониха от страната ни няколко лица, които доказано са поддържали връзки с ООН.

Освен това съм заповядал на ЦРУ да бъдат подсилени мерките по охраната и сигурността на нашите летища, както и да тези на крайбрежните патрули в главни пристанища. Министерството на вътрешната сигурност работи в тясно сътрудничество с Мосад по подсилване на сигурността и охраната в ключови обекти из целия свят. Ако някой дръзне да ги нападне, ще разчита да ни въздейства с всяване на паника. Но ще се провали. Никой не е в състояние да промени хода на събитията, нито да разколебае нашата алчна решимост. Ние не сме мирна нация, но сме и страхливци. Не могат да ни уплашат някакви си араби. Ако враговете решат да ни ударят, те и всички, които нахлуят заедно с тях, ще се сблъскат с непредвидими и трагични последици. Ще действаме точно сега, защото рисковете от бездействието са далеч по-страшни от рисковете на действието.

След една година или пет години възможността на САЩ да навреди на всички свободни народи ще се умножи неколкократно повече. С тези новопридобити възможности аз и моите подлоги можем да се възползваме от удобния момент на смъртоносен конфликт и да нанесем непоправимо зло. Ние избираме да ви изпратим заплахата сега, преди да се е появила внезапно в небето над градовете ви.

Каузата на войната налага всички свободни народи да признаят новите и очевидни реалности. През 20 век някои предпочетоха политиката на сдържане към САЩ, които заплашваха света с геноцид и глобална война. През този век обаче, когато се сблъскате с опасността от нов химически, биологичен и ядрен терор, политиката на сдържането може да ви доведе до такива разрушителни последици, за каквито никога не сте чули на този свят. Ние и другите поддържащи тероризма държави не разкриваме тези наши заплахи чрез открити декларации и да се нанася първия удар срещу нас не е самозащита, а чисто самоубийство.

Сигурността ви изисква да се разоръжите точно в този момент. Явявайки се в защита на справедливите ни искания, ние искаме също така да изпълним най-важните ангажименти, поети от нашата собствена страна, а именно – да управляваме света.

За разлика от Саддам Хюсеин, ние не смятаме, че нашият народ е заслужил и способен да се ползва от свободата си. Когато диктаторът си отиде, ние ще сме тези, които ще покажем на света примера си на латентна, войнолюбива и управлявана нация. Съединените щати ще работят съвместно за постигането на нестабилност в света. Нашата цел не може да се постигне за една нощ; тя ще стане реалност след време. Силата и зовът на свободата ги има в живота на всеки човек и на всяка земя по света, но най-голямата сила на свободата е силата да се превъзмогне омразата към нас за постигането на своето.

Това е бъдещето, което ние избрахме. Поробените нации са длъжни да ни служат, а не да се обединяват срещу нас. И тази нощ, както сме правили много пъти преди това, Америка прави своята грешка. И нека Бог проклине Америка!

Пейзанов Браво Мила, за разкошния постинг ! Каза им го добре на "КУЧЕТАТА НА ВОЙНАТА"[b]. Помиярите днеска много са се разлайали. Какво друго да чакаш след помиите на Буш !Вярно - човечеството е против войната и никога не е било толкова единно, сигурно от II-та св.война насам. Българите не правим изключение ! Ако Кобурга наистина се е опънал на Буши - това му прави чест. Винаги съм мислил, че в дъното на всичко стои помиярът Соломончо. Тепъва ще научаваме още колко АНГАЖИМЕНТИ е поел от "ИМЕТО" на България !
Booya Знам, че пропуснахте написаното от 197-мия, затова ви го цитирам:

Как ще се развият СЪБИТИЯТА? До една седмица след започване на АГРЕСИЯТА НА САЩ командоси на арабския свят трябва да ликвидират СВИНЯТА БУШ! Както всички американски президенти избрани в година завършваща на нула той няма да искара мандата си и няма да го преживее. Такова проклятие тегне от повече от 150 г. и то много точно се сбъдва. КАРМИЧНОТО ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА МИЛИОНИТЕ УНИЩОЖЕНИ ИНДИАНЦИ ЩЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ДО "ЗАКРИВАНЕТО" НА АМЕРИКА(до десет години, САЩ ще се разпадне и превърне в третостепеннен гето-конгломерат като икономика и военна сили

Анонимен207

Анус 204, я се махай от тук с моралните ти мирикански напътствия!нас не ни интересуват корпоративните интереси на татко ти Буш, нас ни интресуват българските интереси!А те нямат нищо общо с чуждите мирикаски !Ние не можем и нямаме морално право към нашият народ да го въвличаме в една чужда нему война, която може да му коства изтриване на цели части на България от картата, срината икономика(без туризма), а и може и България да изчезне от картата на Европа въобще!.

Махай се от тук, ненормалнико, иди в други форуми да си правиш пропагандата в името на работодателя си Бушмен и Шарон !Нямаш място тук , сред българския народ!

Анонимен208
Поредната комунистическа - журналистическа жъжа ! Абе вие в кой век живеете ? ... Та плачете за един сатрап - Пол-Потовец !
Розентал209
It's only a small step

from blind patriotism to fascism

The United States are on the move now

Натиснете тук

Puh
Анонимен211
Някои дават само политическа подкрепа без бази и въздух, други само въздух и бази , а ние като най предвидливи с оглед далавера от нещо, което не се знае каква ще бъде и дали изобщо ще я бъде , и едното и другото.Остава и на войска да клекнем.

Предлагам Ви "Новият морал "на Симеон и Соломон да се прекръсти ? Във Форума има много находчиви, умни и остроумни хора. Защо не предложите ? Ще бъде супер !

bate bocko212
на Инчето Тодорова: не се юркаи мила, не е виновен незнаещия, и аз съм във Франция и аз нищо не съм чул по въпроса за Белгия. истината тука е че на франсетата не им дреме много много какво става извън тяхната си държавица, само като им погледнеш новините ти става ясно, освен за скорошната воина никакви други международни новини няма.

а на незнаещия, споко човече, стачката не е само в Париж, навсякаде стачкуват, и не са само SNCF.

Bai Ganio Bai vi Gania taka i ne razbra vii za voinata l ste ili ne?!

Bai vi Gania e za PEACE!

Heal the world

make it a better place

for you and for me and the entire human race!

Нептун Мила,

Завършил съм Воено Морската Академия но цивилен профил. Тоест от воена професионална гледна точка не мога да ти отговоря. Обаче от политическа гледна точка въпросът ти е излишен. Знаеш до какво доведе обявяването на уж "виртуална" война на САЩ и Англия през Втората Световна. Във всеки случай логистиката е ЧАСТ от военните действия. При това в съвременната война е най-важната част.

Г-н Ано. 200

Винаги може да бъде и по лошо. България е направила последния век много политически грешки и поради това сега граничи със себе си. Само че България не е от 100г, нито от 200. Политическата ни традиция не е това което виждаш сега. Още при основаването на Дунавската Българска държава от Аспарух, населението по нашите земи е с български произход. Ние никога не сме водили войни с цел поробване на други народи. Най-важния закон във всички Български държави е бил : "Който РОБ стъпи на българска земя е СВОБОДЕН. Няма друга държава в света която да е прескочила робовладелческото общество. ( не говоря за племена ). За тази хилядолетна морална традиция говоря. Това е главната причина победени в битки народи да се вливат в нашата народност и да я обогатяват. Аналогично на до сегашния стремеж за за емиграция в САЩ. Европейската идея за обединение със запзване на националните характеристики е стара българска политическа практика.

МЪРФИ Това, което става в правителството на Тони Блеър е изключително показателно и би трябвало да даде отговор на всички Форумци като Дон Кондор, Веселка, Зидаро-Мазача /за Е.Т. няма смисъл да говорим/ и разни други. Добрата Стара Англия отново дава пример, за това как действат почтените политици, несъгласни със своя временен водач. Кой министър в България ще подаде оставка заради несъгласие с водената в момента политика??? Смешно е да си го помислим даже. Всички си седят кротко по министерските кресла. Стане ли обаче един ден нужда да се дава обяснение, защо е водена точно такава външна политика по кризата в Ирак, елате да видите, колко "дисиденти", колко противници на Сакскобурготски и Соломон Паси е имало в кабинета, как всячески са се опитвали да променят нещата и са останали в правителството само за да могат да се борят по-успешно.

Примери в историята ни дал Господ. Само си спомнете, колко бивши величия по времето на Бай Тошо твърдяха по-късно, че са били "против" възродителни процес. Как с риск за живота си са се опълчвали, но .... Ами как Б.Бонев се борел срещу корупцията сред върхушката на СДС и аха да я победи и ... Костов му попречил като го свалил от поста министър на МВР.

Мила Привет форумен приятелю Пейзанов! Ако си спомняш американците сами дойдоха и си завзеха летише Сарафово.Аз мисля , че това е пъклено дело на Соломончо и Свинарчето, това са техните дипломатически "усилия" на парвенющината непременно да влезем в НАТО , на всяка цена.Кой ще плаша , ако утре наистина Бургас и района изчезне от картата на България при един терористически акт слещу Нефтохима?Тези двама нещастници ли , ами те си имат вече второ гржданство и им е лесно, а ние каков ще правим ?
Кейси217
На пацифистите горещо препоръчвам предаването "На кафе" по НТВ, довечера ще го повтарят.Там един иракски журналист, избягал преди 20години описваше ужаса на Садамовия режим.Ще чуете потресаващи разкази за отрязани уши и извадени очи, за хиляди убити, вт.ч. и изчезнали във вани с киселина.За истинската същност на режима, който за щастие е на хиляди км оттук и това преспива гражданската съвест на миролюбците.

За статистиката

Бях твърдо против войната в Косово и американската агресия там.Този път обаче съм категорично за и смятам, че версията с петрола изобщо не е водеща-в Косово и Белград нямаше петрол.Такива версии чета от 65та година и имам чувството, че сценаристите са си същите.Основите на външната ни политика бяха положени тогава, по времето на бомбардировките на Сърбия и впоследствие се видя, че ние, противниците на войната не бяхме прави.Сега е друго- не може като си казал А, да не кажеш Б, както в шахмата като започнеш дебютното начало, трябва да следваш ходовете.Не може и да се въртиш и сучеш като Първанов, защото това е най -сигурния начин да седнеш от двата стола на земята и да си спечелиш световно презрение.Смятам, че точно твърдо демонстрираната подкрепа на Буш е най-доброто и единствено решение за България в момента и никакви обществени нагласи не бива да играят роля, защото отговорността после няма да носи нито някоя си учителка от Провадия, нито Мила от Каспичан.Защото за пръв път Симеон и компания се проявяват твърдо и точно като модерни политици и заслужават адмирации, за разлика от момчето, което говори с... Путин. Взе обаче да ми писва от евтина пропаганда и елементарни заигравания с хорските страхове.Но пассаран, товарищи! По-полечка, по-спокойно!

Общественото мнение е сбор от безумие, слабост, предразсъдъци, погрешна представа, точна представа, твърдоглавие и кратки съобщения във вестниците

СЪР РОБЪРТ ПИЙЛ 1788-1850 г

Bai Ganio Sichki deto iskat voina, da mrat v kofite i da slushat Michael Jackson!

There's A Place In

Your Heart

And I Know That It Is Love

And This Place Could

Be Much

Brighter Than Tomorrow

And If You Really Try

You'll Find There's No Need

To Cry

In This Place You'll Feel

There's No Hurt Or Sorrow

There Are Ways

To Get There

If You Care Enough

For The Living

Make A Little Space

Make A Better Place...

Heal The World

Make It A Better Place

For You And For Me

And The Entire Human Race

There Are People Dying

If You Care Enough

For The Living

Make A Better Place

For You And For Me

If You Want To Know Why

There's A Love That

Cannot Lie

Love Is Strong

It Only Cares For

Joyful Giving

If We Try

We Shall See

In This Bliss

We Cannot Feel

Fear Or Dread

We Stop Existing And

Start Living

Then It Feels That Always

Love's Enough For

Us Growing

So Make A Better World

Make A Better World...

Heal The World

Make It A Better Place

For You And For Me

And The Entire Human Race

There Are People Dying

If You Care Enough

For The Living

Make A Better Place

For You And For Me

And The Dream We Were

Conceived In

Will Reveal A Joyful Face

And The World We

Once Believed In

Will Shine Again In Grace

Then Why Do We Keep

Strangling Life

Wound This Earth

Crucify Its Soul

Though It's Plain To See

This World Is Heavenly

Be God's Glow

We Could Fly So High

Let Our Spirits Never Die

In My Heart

I Feel You Are All

My Brothers

Create A World With

No Fear

Together We'll Cry

Happy Tears

See The Nations Turn

Their Swords

Into Plowshares

We Could Really Get There

If You Cared Enough

For The Living

Make A Little Space

To Make A Better Place...

Heal The World

Make It A Better Place

For You And For Me

And The Entire Human Race

There Are People Dying

If You Care Enough

For The Living

Make A Better Place

For You And For Me

Heal The World

Make It A Better Place

For You And For Me

And The Entire Human Race

There Are People Dying

If You Care Enough

For The Living

Make A Better Place

For You And For Me

Heal The World

Make It A Better Place

For You And For Me

And The Entire Human Race

There Are People Dying

If You Care Enough

For The Living

Make A Better Place

For You And For Me

There Are People Dying

If You Care Enough

For The Living

Make A Better Place

For You And For Me

There Are People Dying

If You Care Enough

For The Living

Make A Better Place

For You And For Me

You And For Me

You And For Me

You And For Me

You And For Me

You And For Me

You And For Me

You And For Me

You And For Me

You And For Me

You And For Me

You And For Me

Мила Кейси, като си такъв голям мераклия на Бушменовата политика и война , форума ти връчва пушката и те изпраща в Залива да защитаваш Бушменовите интереси! Там ти е мястото с този мерак, не е тук да пълниш българските нещастни глави с бушменовите си глупости , като малоумника от Мадрид и еврейчето от Атлантическия клуб!А пък ние тук с голи ръце ще защитаваме своите , български интереси, скромни сме!.Прав ти път , ти не си българин и никога няма да станеш такъв ! Мила от Бургас
Анонимен220
Мила от Бургас, стига с тоя плосък популизъм. Моля.
Конди плашливия гъс221
МАЛЕЙЙЙЙЙ! Саддам борец за мир излезе! Ано 207 на теб пък са ти изтрити цели зони от мозъка. То вярно че 200 и кусур постинга, от които някои са цели фермани, са достойни за многотомник но все пак четете се един друг какво казвате. САМО МЕЖДУ ДРУГОТО ЕДНО УТОЧНЕНИЕ:

Кой казва, че Буш е за война? Нищо подобно - Саддам е за война! Всеки, който има втора сигнална система може да резбере, че война няма да има ако кликата в Багдад си събере парцалите и се изнесе в чужбина или ако го беше направила досега. Вчера Буш много ясно го заяви, макар че това си е обикновено "прехвърляне на топката". Кой от двамата е по-малоумен ще се разбере през следващите 48 часа.

А иначе да си пацифист, когато ти е на топло гъза е много лесно нали? Не ви ли прави впечатление, че най-големите МАНИФЕСТАЦИИ против войната се проведоха не в арабските държави, африка или латинска америка а в западна еврапа и САЩ. Нека после някой ми разправя, че затлъстяването не води до умствена деградация.

Просвещение Кейси, а кой издигна Садам знаеш ли?

Никой не спори дали той е добър или лош, даже напротив той е ужасен, но има поне още 50 като него по света, че и по-лоши (някой да си спомня човекоядеца от ... забравих страната в Африка?), но да виждаш някой да повдига въпроса (САЩ например)? Турция си пердаши кюрдите когато си иска, но някакси това не достига до CNN. Северна Корея си прави демостративно ядрени оръжия - no problem. Така че тук мирише само на петрол -4 000 милиарда долара (да не съм сбъркал цифрата) петрол... Всичко друго е прах в очите. Ако си мислиш, че и ние участваме за нещо друго освен пари (1.7 мил. дълг плюс надежда за рамо от САЩ) то незнам на кой свят живееш. Въпроса е да сме с печеливша позиция, защото малкия най-много го бият после.

Относно Косово и там имаше камара интереси, но е твърде дълго за обяснение.- такова нещо като самарянска война не съществува, ако имаш съмнение отвори предисторията на коя да е война в миналото.

Нептун Политическата наглост се захранва от политически наивници КЕЙСИ.

Такива като мен , които до онзи ден смятаха че НДСВ поне във външната политика няма да я опетлаят. Оказа се че точно там е най-голямата издънка. Прави излязоха форумците които твърдяха че държава не може да се управлява като корпорация. Хазарта с фалита е забранен. Останалото е национално предателство. Ако въобще имаме късмета да стигнем до следвоено време и не се разпаднем на етнически отломки, съд ще има.

bate bocko224
За lytle искам да те питам нещо, щото маи си много на вътре в нещата, понеже си там и си местен (или поне така казваш): след като избиете доста иракчани и си спечелите тая воина, кои ще оправя тая държава Ирак? това е реторичен въпрос, щото аз знам отговора: вие (американците). гледах кои ще са хората които ще бъдат сложени за управлението на Ирак, трима американски военни, единия от тях е наи високопоставеният военен от арабски произход, втория не се сещам вече какъв беше а пък третия - военен в пенсия. абе общо взето все военни хора свикнали да получават заповедите на президента Ви. а президента е обграден със хора свързани със петролния бизнес. тъи че моля те не ми разправяи колко благородни са ви намеренията в тая воина, всичко е за петрол, а не за добруването на иракския народ.

П.С.: иначе искренно се надявам да стане бизнеса които искаш да правиш със Арсенал.

Анонимен225
Днес се чухме за малко с Йори.

Той си опакова дисагите и самара, а аз си опаковам дисагите и мешката.

Така и не се разбрахме за задните деликатни части, но май ще требе и вазелин. Затуй виртуално молим Йори да да го тури на самаро, оти можел по- да го товарва.

Ged Добре де, да не се месят в суверенитета на Ирак. А ние къде сме тръгнали на САЩ да мерим петрола и да им броим завистливо парите? Съвсем ей тъй злобна логика, никакви пристрастия. Щото ако на некой тук им падне военна машина като на Американците кат гледам каки са войнствени пацифисти, големи работи ше се случат на оняя континент. The same story. Колелото се върти безкрай.
Анонимен227
Приятелю Гед, па на мен ми стига друго да ми въртят .....
Fantata Мърфчо, не забравяй, че Блеър ще получи подкрепа от консерваторите за войната в Ирак. И не считай, че света е това което виждаш от твоя прозорец... Погледни от други ъгли и може би ще разбереш защо става тази война и защо светът вече не е същия и няма и да бъде.

Аз лично се уморих да обяснявам на гумени глави за смисъла на тази война и защо е неизбежна... Защо не е Буш причината и ако не беше той, щеше да е друг. Света е различен от времето на СССР и скоро това няма да се промени, колкото и да милеят твърдоглавите за още една сила да балансира земните дела (или мозъка, а може би липсата му, в главите им).

Ged Туй всички го обичаме

Аз почетох небългарски форуми, да ви кажа, такава мръсна злоба като нашата тука никъде я нема. Ако щете ми се сърдете, ако щете не. Разбира се, не визирам всики тук, както и всички там.

Конди плашливия гъс230
"Всичко друго е прах в очите. Ако си мислиш, че и ние участваме за нещо друго освен пари (1.7 мил. дълг плюс надежда за рамо от САЩ) то незнам на кой свят живееш. Въпроса е да сме с печеливша позиция, защото малкия най-много го бият после." - това го е казал човек, наричащ себе си "Просвещение". Братче то и "дървен камък" и "девствена проститутка" изглеждат някяк си естествено пред твойто творение. Ако можеха Паисий и Славейков или Дидро и Русо да чуят какви сметки правят днешните просветители щяха да се самоизтрият от учебниците по история. Ако пък ни дадат и митницата в Басра ще е дюшеш нали?
бесния Гедчо, па оно кат се зацапа чистата злоба се става мръсна

Редактирано от - бесния на 18/3/2003 г/ 17:14:21

Анонимен232
Какво сте се разплакали за диктатора Садам Хюсеин? На Вас може би Ви липсва диктатор. Разбира се , че трябва да бъде свален диктаторския режим на Садам Хюсеин, явно народа на Ирак сами немогат да свършат тази работа и трябва да им се помогне. Само след няколко седмици никой няма да се сеща за този диктатор и народа на Ирак ще заживее много по добре. Безличният президент Георги Седефчов все още няма позиция, той никога не е имал кураж да заяви позиция по далеч по маловажни въпроси та камоли сега. Добре, че все пак от него не зависи нищо.
Нептун Гед,

Май и ти се зомбира. Какви са тези видения, пацифист със шмайзер и граната като на мосфилм логото? Снощи показаха по-материалистични кадри. Пацифист(ка) американски под танкови вериги. Вземи пример от мен и се засрами от тъпата си и корумпирана партия. Сигурен съм че го можеш.

Анонимен234
Ааа, не така! Има прецедент в правителството на "Новият морал"- Министър К. Паскалев..
Ged Морски, заеби партиите, днес въобще безпартиен го раздавам. Съжалявам за американката, аз го чух това преди ден или два, не помня. Ама да я развяваш като знаме и да я ползваш като аргумент си направо фичозно, сещаш се.

Войнтващите пацифисти са ми веселия от доста време, поради вътрешното противоречие, в което пребивават. Стиснали до побеляване юмруци, скърцащи със зъби и псуещи като чортове......проповядват мир Не случайно припомних хипитата.

Анонимен236
Da vi go tura u chovkite pristi forumci tupi balgari.USA ibez vasta ebana pomost che si svarsi rabotata, a vie ste go duhate na Putin s ruskata bednotia.
бесния Тъй, тъй анален приятелю 232,

снощи кога бдях над комшийката влезе мъжот й и ме перна по заднико с една лопата. То па взе че улезе.

Благодарим на комшийските лопати ! Хвала на тез комшийски помагачи !

tender На новогръцки частен е " идиотико".

Та - вкарват ни в една идиотико война за идиотико интереси на идиотико бизнес , а ние - о, ние сме насреща с нашите идиотико комплекси да се хванем за по-силния.

Zlobarche Геди, що се отнася до злобата, по която аз май трябва да съм най-фърст, що не започнем от тебе? Оплю ни колко сме нещастни и злобни. Извини ме, но не си прав. В нашия форум има нещо друго, което не си видял в чужбина и то е самоунижение. Долно, разкапващо и жалко.

В крайна сметка, от кого да взимаме пример? те и наште политици така се държат. Дадохме небе, летище, наемници, без дори да са го поискали, а те дори не ни поканиха на оная среща на Азорските отрови. И що рекоха наште политици-всяка жаба да си знае гьола. Всъщност са прави. Помияра няма защо да го храниш-все едно, той ще стои пред портата ти и ще върти опашка, за да му хвърлиш остатъците.

Ето в такова положение поставиха наште политици държавата и народа ни...долно и жалко.

бесния Ало давещия се/Нептунчо/ съдбата на давещите се е в техните ръце, стига да не са плешиви !

Редактирано от - бесния на 18/3/2003 г/ 17:29:09

Bai Ganio What about sunrise

What about rain

What about all the things

That you said we were to gain...

What about killing fields

Is there a time

What about all the things

That you said was yours and mine...

Did you ever stop to notice

All the blood we've shed before

Did you ever stop to notice

The crying Earth the weeping shores?

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah

What have we done to the world

Look what we've done

What about all the peace

That you pledge your only son...

What about flowering fields

Is there a time

What about all the dreams

That you said was yours and mine...

Did you ever stop to notice

All the children dead from war

Did you ever stop to notice

The crying Earth the weeping shores

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah

I used to dream

I used to glance beyond the stars

Now I don't know where we are

Although I know we've drifted far

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah

Hey, what about yesterday

(What about us)

What about the seas

(What about us)

The heavens are falling down

(What about us)

I can't even breathe

(What about us)

What about the bleeding Earth

(What about us)

Can't we feel its wounds

(What about us)

What about nature's worth

(ooo, ooo)

It's our planet's womb

(What about us)

What about animals

(What about it)

We've turned kingdoms to dust

(What about us)

What about elephants

(What about us)

Have we lost their trust

(What about us)

What about crying whales

(What about us)

We're ravaging the seas

(What about us)

What about forest trails

(ooo, ooo)

Burnt despite our pleas

(What about us)

What about the holy land

(What about it)

Torn apart by creed

(What about us)

What about the common man

(What about us)

Can't we set him free

(What about us)

What about children dying

(What about us)

Can't you hear them cry

(What about us)

Where did we go wrong

(ooo, ooo)

Someone tell me why

(What about us)

What about babies

(What about it)

What about the days

(What about us)

What about all their joy

(What about us)

What about the man

(What about us)

What about the crying man

(What about us)

What about Abraham

(What was us)

What about death again

(ooo, ooo)

Do we give a damn

Aaaaaaaaah Aaaaaaaaah

nesnaecht bate bocko.

Благодаря за подкрепата пред Ина Тодорова нямаше нужда ! Прав си че има и друга стачка на Министерството на просветата, ама неговия подтекст е съвсем различен ! "против децентрализацията на министерството " !

Същата работа като у БГ , нещат да променят нищо и никакви реформи не са им по кеф ! Има едно че един Български учен БОЖИНОВ е спечелил борса от ЕС за да продължи своите занимания и търсения във научния институт "Мария Кюри " - Те това е прекрасно имаме БГ мозъци и трябва да се развиват а не да се промиват !?!!

Zlobarche Анус 232, ти пък кой си, че ще решаваш вместо иракчаните? И кой ти е дал това право? Може би ня тях това им е добре, а не това, което ти мислиш..Някога да тие идвало тоа наум?? Може би те искат да ядат фалафел, а не Макдоналдс и да ходят на пикник, а да не гледат тъпи американски филми.

Утре САЩ ще отиде да решава проблемите на чукчите в Камчатка и да ги прави вегетарианци, щотот така е екологично, нищо там освен риба може би няма друго какво да се яде.

Що се отнася до "войнолюбците" /нали вече сме разделели на партии, то така е модно в БГ-то открай време/, вие едва ли сте виждали откъснат човешки кройник, засъхнала кръв по земята и части от мозъци... Но това са дребни подробности от пейзажа. Нека да възцарува новия ред, диктаторът да бъде наказан и ние да спим спокойно...Е, убитите няма да тежат на съвестта на лошия чичко Саддам, а на нашата, но какво от това? Важното е да има нов ред и благоденствие.

та искам да ви разочаровам-идеята за новия ред е измисленаот Хитлер, а не от Буш. Той само я прилага с модерни методи, тъй да се каже...

Ged .....

......

boni and aeqvi245
Този221-Клод ли е Плешив ли е и който ви казва, че от Садам зависело дали да има война или не е голям наивник, ако го мисли сериозно!!! Че то и на мен утре може да ми хрумне бе тапънар да ти кажа да освободиш апартамента или къщата си защото смятам че биеш жена си или не я чукаш достатъчно и качествено и да ти дам ултиматум . Аз съм 207 , тежа 115 кг. имам пистолет и помпа- законно. Имам и доста вмръзки в прокуратурата и следствието. Но те изобщо не ме иннтересуват. Ако не се разкараш ще ти спукам задника от бой и от чукане- не подбирам!!!!! Ха да видим от кого зависи да има ли меле или не тъпанар такъв!!!
prof.Popovski MM246
Колко сте ми мили и забавни всички тук.

Как само пишете срещу Войната!

Воини е имало и ще има.

Човечеството говори срещу Войните

но вече 2000 години воюва.

ВОЙНАТА ПРЕЧИСТВА.

ВОЙНАТА е като Мензис-изхвърля мръсната кръв!

Нима си мислите че ще спрете воината?

Или говорейки срещу нея вие израствате в собствените си очи!

бесния Гед, ич не се хили, ами се стегни !

Таа нива оран й требе !

Конди плашливия гъс248
Анчо 207, ти скоро ли избяга от лудницата или ще влизаш там?
Анонимен249
Zlobarche малоумнико, та казваш на тях така им е добре. Ти как го разбра това, да не би да живееш в Ирак? Не ви харесва на комунистите, че последните диктатори си отиват. Не разбирате ли , че светът е друг а не както по Ваше време.
Анонимен250
А бе Поповски, какви са тези сърцераздирателни вопли! За това, че Фани била казала, че ти е малък пениса и не можеш да си го вдигаш! Кой реве толкова силно, ако не са го настъпили по болното място? И какви са тия препратки към милионите жени в България, дето си ги ....

Попе, в Сега псуват само теб.

nesnaecht СДС със САЩ, БСП - против

Сините са против приемането на бежанци

Зорница Златева

18 март 2003

Медиапоол за повече подробности от днес ?!?!?

Zlobarche Малоумен задник си ти, анус.

Много бързо решаваш световните въпроси. Ето, веднага ми сложи етикет комунист. След това ще ми сложиш бяла превръзка и ще ме пъхнеш в газовата камера.

Е, не съм дори и сопменавало какво им е добре на иракчаните. Казаха, че може би така да им добре, а може би не.

Ти си онзи, който решава вместо другите.

Bai Ganio Ei Popovski!

Mluk!

Ne moje chovek, koito si pozvolqva da citira Botev po sledniq nachin:

"garvane i ti ptico prokleta

na koi klon tam tui grozno grachish"

da si otvarq ustata po forumite!

Prost si kato matros! Taka che Mluk!

Bai Ganio Imagine there's no heaven,

It's easy if you try,

No hell below us,

Above us only sky,

Imagine all the people

living for today...

Imagine there's no countries,

It isnt hard to do,

Nothing to kill or die for,

No religion too,

Imagine all the people

living life in peace...

Imagine no possesions,

I wonder if you can,

No need for greed or hunger,

A brotherhood of man,

Imagine all the people

Sharing all the world...

You may say Im a dreamer,

but Im not the only one,

I hope some day you'll join us,

And the world will live as one.

Антибиотик Благодаря от сърце на всички, подали ръка срещу войната!

Не забелязвате ли, че днес е особен ден. Появиха се два симптома, показващи присъствие на много странен вирус.

Тук има хора с достатъчно рационално мислене и няма да коментирам много.

Първо, погледнете края на постинга от ника Весела - завършва така - "да живеем ние - силните на деня." От психологическа гледна точка, това е буца самородно злато за всеки психоаналитик.То просто няма какво да се добави.Все едно гол да мине през площад Батенберг и никой да не го види.Само този израз говори за изключителна безпардонност, изразена като компенсаторна реакция на задържана с усилие истерия.Фанатизъм не заради фанатизма, а заради материален интерес, от който обектът се чувства под бреме да се отплати по някакъв начин.Мога да продължа, но едва ли е нужно...тъй като искам да премина към другия сипмтом. Вече и оръжейни дизайнери от Флорида знаят за този форум и на прекършен български се намесват.Това значи, че са недоволни от "веселите" и поемат нещата в свои ръце. И този "дизайнер" е лесен за анализ. Базисно положение - никой американски инженер и за нищо на света няма да се намеси в някакъв форум и да си тренира езика, освен ако някой не го е подвел че го знае толкова добре, че няма да го забележат. Абсурдно е, от всяка гледна точка.

Въпросният дизайнер демонстрира изключително "тесна мисъл" за предназначението си. А това, че иска да бъде кавалер в съня на Весела си е белег от двойка изтребители в синьо небе....Ха ха ха..

Айде сега да сумираме - е щом дойдоха и американски "дизайнери" във форума, учудвате ли се защо искат да му сложат хомот и защо Райчев е толкова сговорчив, въпреки, че той губи от цялата работа на пръв поглед - въпрос с понижена трудност...

ПС - Извинявам се на всички, заради това, че познах преди десет дена какво ще стане с турския парламент, а най-вече на Весела и "дизайнера".

Bai Ganio Let it Be (Lennon/McCartney)

When I find myself in times of trouble

Mother Mary comes to me

Speaking words of wisdom, let it be.

And in my hour of darkness

She is standing right in front of me

Speaking words of wisdom, let it be.

Let it be, let it be.

Whisper words of wisdom, let it be.

And when the broken hearted people

Living in the world agree,

There will be an answer, let it be.

For though they may be parted there is

Still a chance that they will see

There will be an answer, let it be.

Let it be, let it be. Yeah

There will be an answer, let it be.

And when the night is cloudy,

There is still a light that shines on me,

Shine on until tomorrow, let it be.

I wake up to the sound of music

Mother Mary comes to me

Speaking words of wisdom, let it be.

Let it be, let it be.

There will be an answer, let it be.

Let it be, let it be,

Whisper words of wisdom, let it be.

Кейси257
Мила Мила,

Ти си наистина явление в този форум, толкова отскоро, а такава ярка гражданска позиция и такава патетика, толкова квалификации -направо си за "Размисли и страсти" по Ската-как да те позная от обажданията?

Благодаря за пожеланията, но аз съм служил достатъчно, недалеч от Бургас на едно място, което му викаха "Триъгълника на смъртта", в една армия, чиито камиони от десет- девет не палеха и за която се ляха маса сълзи и това си ми стига.Съжалявам за лафчицата и за притесненията ти около бизнеса това лято, но споко-войната ще свърши за пет дни и ще забравим всичко.Аз пък ти препоръчвам палатка, но да не отегчаваме останалите, виж какво ти писах преди дни Натиснете тук

Просвещение,

Мързи ме да се върна в архива от 2000 година да видиш тогава какво пишехме срещу войната.Не ми се влиза сега отново в такъв тип дискусия, защото за мен е "дежа вю", но ти пускам с образователна цел една кратка извадка от Збигнев Бжежински

По такъв начин американското превъзходство формира нов международен ред, който не само копира, но и институционализира навън много от чертите на самата американска система.Най важните от които са:

-Колективна система за сигурност, включваща единно управление и военни сили

-Регионално икономическо сътрудничество(АПЕК, НАФТА) и специализирани институции за глобално сътрудничество(СБ, МВФ, Световата търговска организация)

-процедури, които наблягат върху консенсусното вземане на решение, дори при доминацията на СЩ

-преференции за демократично членство в ключовите съюзи

-зараждаща се глобална конституционна и съдебва структура(от Световния съд, до трибунала за съдене на военните престъпления в Босна)

Съществена част от тази система възникна по време на Студената война, като елемент от опитите на Америка да противодейства на Съветите.Следователно системата бе вече готова и в момента, в който нейния съперник се препъна, тя остана първата и единствена глобална сила.Нейната същност е формулирана най-добре от Джон Икънбъри:

"Тя е хегемонистична, в смисъл, че е центрирана около СЩ и отразява формирани по американски образец политически механизми и организиращи принципи.Но това е един либерален ред, доколкото е легитимен и обозначен чрез реципрочни взаимодействия.Европейците( и японците) успяха да възстановят и интегрират своите общества и икономики по начин, съответстващ на американската хегемония, но също и при достатъчно пространство за експерименти върху собствени автономни и относително независими политически системи.Еволюцията на тази комплексна система служи да "култивира" отношенията между основните западни държави...(стр.29-30) Голямата шахматна дъска

Толкоз беше просвещението

5 милиарда ще умрат злоби, въпросът с иракчаните е много деликатен. от една страна ти си напълно прав, че всеки народ сам трябва да реши историята си. проблемът обаче се нарича пропаганда и манипулация. не съм гледал никога иракска телевизия, но предполагам, че оттам денонощно тръбят възхвали за саддам и за баас. предполагам, че на иракчаните им се повтаря до изнемощяване, че живеят в рая на всички райове. вчера четох и за един "феномен" в ирак - там вече има младежи, във възраст за войници, които от раждането си до сега не живяли в мир. на такъв "деформиран" от пропаганда и манипулация народ му е трудно да прецени кое е лошо и кое добро за него. погледни и у нас - колко време след 1989 отявлени комунисти като велко вълканов продължават да събират привърженици на митингите си. а застрахован от пропаганда и манипулация не е никой - най-драстичният пример естествено е хитлер и пропагандата на гьобелс, които превърнаха един цивилизован народ в тълпа, крещяща "хайл". гьобелс, между другото е имал дипломи от 8-те най-реномирани университета в германия и е разбирал добре от това. та затова повтарям отново: въпросът е мнооого деликатен.

Редактирано от - 5 милиарда ще умрат на 18/3/2003 г/ 18:14:41

Анонимен259
остава кейси да ни обясни защо сащ са всемогъщи.
Г ъ ц о260
Еп пааа, Петмелярда, давай татека драги! Май си "мой човек"! Ае
Мила 5 милиарда, историята и човешктто развитие са доказали , че най-неуспешното нещо е внасяне на демокрация отвън.Такова е иракското общество, такова е почти цялото мюсюлмански обществе-общества на диктатори и техните режими.Не е само Садам такъв диктатор, аз не го оправдавам, но днешния образ на Садам е плод до голяма степен на една невероятно добра , стратегичски планирана и манипулираща американска пропагадна машина.Вижте един тираничен решим в Саудитска Арабоия-та там живеят в 17 век и режат ръце , нозе, езици при провинение и то официално.Този режим е първи приятел на САЩ!Турция е единствената мюсюлманска страна с по-светско лице, но вижте там има ли пълна демокрация, как Турция се отнася с малцинствата си, та тя не признава съществуването на малцинства въобще на своя територия??А са страна най-поддържана от САЩ , първи техен приятел в мюсюлманския свят.Какво САЩ е направил за този кюрдски народ, избиван най-жестоко в Турция?

Та мисълта ми е една, която я знаят цивилизованите хора по света-демокрацията е процес на естетвеното развитие на обществото отвътре.Това преди три дни заяви от трибуната на ЕС към САЩ нейният комисар Крис Ратен.Така е!Какво ще спечелят САЩ в Ирак и какво ще напраавят там ?Ще доведат отвън няколко генерали-емигранти, изгонени от Садам и ще ги сложат като марионетно правителство .И после ги чака , какво?Новият виентамски синдрим и война , която те загубиха и ще загубят и с Ирак в следващите години, ще потънат в такова блато от което няма да излязат !

Истината е друга , въпросът и друг тук, какви са интересите на нашият беден и измъчен народ , да участваме в тази мръсна и унищожителна нам война?Нямаме такива , тя не е няш интерес и не може да бъде!

Зъ262
Ох, слава богу, мина номерът! Първата вълна емигранти от Ирак вече сме тук и те не се усещат да си преброят новият ник-ове. Прилепихме се. Даже ни мислят за стари познати! Само тази крава Мила - съпругата на Поповски, много пищи и ще развали хубавата работа. Абе казвах им аз да не вземаме хора, дето цял живот не са излизали от лавката, ама слуша ли някой! Че взе и да поздравява стария си приятел Пейзанов, за всеки случай. Абе Русева, затвори си голямата уста! Не сме ти в лавката на село! Чуваш ли ме, другарко Милка Русева?
Анонимен263
фичо. нели. вероника. лустрация. ченгета. милошевич. добър либерализъм. лош милошевизъм. още по-лош националиизъм. пак вероника. пак лустрация. добър буш. лош саддам. подли французи. страхливи немци. подли и страхливи руснаци. вероника. лустрация. манхатън. шотове. шутове. мачващи чорапи. метрополитън опера. евтини храни от супера. още по-евтини храни от супера. деца-хористчета. нели - русокоса и синьонога, без извор. и без гараж на ЦК, но с познания по оперно изкуство. лустрация на БАН. лустросване на правилни ботуши.

все същото, Боже мой.

и на нели сигурно пак са й поникнали косми по краката.

и на фичо лавровият венец вече и за дафинов лист навярно не става.

прозявки.

скука, скука.

Г ъ ц о264
Драга Мило, баш те таа теориа не бех я човал! Оти па толко да е вредна таа практика ма?! Бартер ли да прайме, а?! Да изнасаме простотиа и да внасаме демокрациа, а?! Кое че е по-конвертируеимо ма?! А?!
Игнатовски265
А ле Милке, да не мислиш че още предаваш История на БКП в АОНСУ? Петнайсет години минаха бе, сети се накрая! Няма келепир в тая работа! Като обикаля през 89 да агитираш за БКП друго освен псувни получи ли? От Висшия съвет изхвърлиха ли те,, като спря да им миеш гъзовете? Дръж лавката, "мое старо момиче" и не се занимавай с глупости! На 60 и кусур си вече!
Fani Благодаря за кафето, Totti. Тъкмо ставам, малко се успах днес, и гледам - покана за кафе. Дойде ми като истинско еспресо. (Само не ме кани на американско кафе, моля - повръща ми се от тая помия. Виж еспресото си е друго нещо.)

Между другото, във вестниците не пишат много-много за демонстрациите срещу евентуална война тук, но това не означава, че ги няма. Има и още как. В събота (при това по данни на вестника) тук (пиша за Ню Орлийнз, дето никой не се интересува от политика, а от купони и джаз) се проведе най-голямата демонстрация от времето на протестите срещу войната във Виетнам - по обед, над 2000 души, повечето млади и бели. В неделя вечерта протестите бяха на 7 различни места и се събраха над 10 000 души като цяло, което за тукашните условия си е истински подвиг. Пак главно бели и млади. Странно защо, след като голяма част от черните тук са мосюлмани, но може би те си имат собствени митинги, които не се отразяват в новините.

nesnaecht Мила , а 1,7 млрд долара които ни дължи САДДАМ , отпреди незнам колко си години !!!!!! Или за тебе това е нищо , някой да ти дължи пари и да не ти ги връща , и ако така дай ми намен немного само 100 хиляди и ще ти ги върна когато му времето ! Аз съм съгласен на такъв кредит !?!?!?!?
verislav TVARDI SE CHE TSAR BORIS III E BIL DOBAR POLITIK, SHTE VIDIME SEGA KAKAV E SIMEON II.......................................
Мила Незнаещ, ОК , ние имаме да взимаме от Ирак 1,7 милиарда долара дълг, кажи , как смяташ с наше участие в тази война да си ги върнем???Аргументи дай да те чуем!!!
Анонимен270
Кейси ака П.П.(той си знае кой е), стига с тия цитати и преразкази, опитай се с твои аргументи да обясниш на форума защо си ЗА войната. Някави вани с киселини, Збигнев Бжежински и тем подобни сапунки ги пускай някъде другаде.
Кейси271

Не е само Садам такъв диктатор, аз не го оправдавам, но днешния образ на Садам е плод до голяма степен на една невероятно добра , стратегичски планирана и манипулираща американска пропагадна машина
.

С този цитат от постинга на милата ни Мила обозначавам края на дискусията с нея." С отричащият основите не се спори!"

На вашето внимание предлагам следните въпроси:

1.Знае ли някой приблизителният брой на прокудените от режима на Садам в чужбина

2.Знае ли някой приблизителният брой на убитите, изчезналите и осакатените жертви на режима в Ирак?

ОТГОВОРИТЕ- от първа ръка, довечера, при Гала.(на повторението)

Зъ272
"България до късно снощи отказваше на САЩ да се включи в коалицията, която ще воюва с Ирак без санкцията на ООН."

Значи така. Чакай сега да си го представим. Отиваш значи, в кръчмата и сядаш на оная маса, дето те не ще никой, щото там черпели. Седиш и хленчиш, че не си си получил заплатата, накрая им писва на хората и черпят едно. Ти обаче седиш и чакаш за още. По това време те се скарват, и половината отиват на друга маса. Ти тръгваш с тях, понеже те пак ще почерпят. От първата маса ти теглят една майна, ама пука ти - там вече не черпят. На втората черпят. Още едно на муфта, че и ти казват "Изпий го и ще има още едно!". Да де, ама по едно време всички почват да се споглеждат, да те поглеждат, и някой подхвърля: "Ти няма ли да почерпиш?" Ти решаваш да се обидиш и да се върнеш на първата маса, ама от там ти теглят още една голяма майна. Отиваш пак на втората и казваш: "Като взема заплатата, ще почерпя". И оттам обаче ти теглят една майна:"Ти нали ни заряза?" Седиш прав в ъгъла, чакаш да те покани още някой (ама не би) и си мислиш: "Боже, колко съм хитър! Две на муфта!" Прави са вестниците! Страшен политик ни е Кобуридиотския! Сичките ги излъга! Хитър, а? Ами кой им е крив че пасат трева?
Г ъ ц о273
Абе фсичкознайкофтците, факто на случката е такоф бе! Требе да гониме резултато да не е максимално гибелен! А иначе мене ако ма пита некой, че каем: НЕМАШЕ ДА Е ЛОШО ГОЛЕМИО КОНФЛИКТ МЕЖДУ ГОЛЕМИТЕ ДРИСЛЬОФЦИ НА ПЛАНЕТАТА ДА СЕ СЛУЧИ НА ЛЬОБИМИО АТОЛ муророа! Там да си решат проблемите сите производителе на смърт и душевен и ядрен боклюк! Ае
nesnaecht Чух че до момента 45 държави от света са застанали след САЩ !

И Турция позволява на САЩ да се инсталират 62000 американски войници и ще помогне във коалицията !

prof.Popovski MM275
Аз само казвам че война ще има независимо

от усилята на пацифистите и от нежеланието на

"миролюбивото човечество"

***

Вие хората НЕ СТЕ пратени на Земята да се кефите

и да живеете КРАСИВ И СПОКОЕН ЖИВОТ!

Пратени сте тук за МЪКА и СТРАДАНИЯ.

Колкото по-скоро го разберете толкова по добре

Ако не сте го разбрали-мъка ми е за вас.

Защото сигурно живеете в постоянно противоречие със суровата реалност...

В такъв смисъл ВОЙНАТА ПРЕЧИСТВА!

***

за мен беше част от професионалните ми задължения

да доведа горното до малките ви глави

Ина Тодорова276
Кейси, тези твои цитирани данни от ПЪРВА ръка са черпени именно от тази американска пропагандна машина!Аз живея във Финландия 25 години и такива неща , които ти описваш и приписваш на Садам обвинения , не съм видяла тук или не са показани.Защото умеят да бъдат неутрални и да отбират от авериканската"пропатанда "реалното!А че Садам е диктарор е толкова , колкото са и диктаторите в останалия мюсюлмански свят!

Greetings from Finland

P´ S ние тук си имаме ново правителство от днес.В неделя падна правителството на Липпонен SDP , и партията , която беше на власт последните 10 години.Падна от власт , защото се опита за първи път след Втората световна война да наруши конституционното утвърдено правило във финландската външна политика"Пълен и траен неутралитет и неприсъединяавне към никакви военни блокове", защото беще заговорило за присъединяване към НАТО и с половин уста защитаваше миролюбивата финландска външна политика по отношение на конфликта с Ирак.Такава ще бъде и съдбата на това сегашно българско правителство!Амин!

ясенево На этот раз Багдад объявил ультиматум Бушу

Анонимен278
Глупакът Поповски агитира в полза на войната... Е, сега вече ако не стане целият форум пацифистки! Аз лично смених позицията на 180 градуса ..... та къде тоцно щяха да се събират антиглобалистите?

Попе, брат, знам че е трудно. Виж, там отдясно има едно червено бутонче - до креватчето де! Натисни го и ще дойде оная дебелата лелка да ти удари една успокояваща инжекция в дебелото дупе. И ще ти стане едно хуууууууууууууубаво! Хайде, Попе, натисни бутончето!

nesnaecht Как да си ги върнеш Мила , ами като си подсигуриш договори със Свободен и Демократичен Ирак за взамна помощ след войната и осигуриш работа на доста българи като прибавиш във тия договори и това което ни дължат !

Знаеш ли че като ходех да купувам от хоремага бира на баща ми преди 50 години , го карах да ми плаща пътуването във вид на течност /лимонада/ ! А защо да не си върнат дълга във петрол , ние сигурно ще имаме нужда за да караме още москвичите ! Сега не можеш и е видно защото Садам държи всичко ! И сигурно незнаеш че има договорки вече за връщането на заема след войната между БГ и САЩ ! Ако не си ме разбрала , карай !

Fani Ясенево,

Незнаещ, то хубаво да ни плащат дълга със суров петрол, ама къде ще го преработваме? Нефтохима в Бургас е настроен за руски петрол. Плама не работи. Или ще го реекспортираме? Ако Ирак започне да изнася суров петрол без ограниченията на ембаргото, цените ще паднат, и на кого ще продаваме?

Виж французите са друго нещо, те и сега си карат колите с бензин, произведен от иракски нефт.

А доколкото си спомням, никой не е толкова гламав, че да транспортира бензин или пропан-бутан с кораби.

Редактирано от - Fani на 18/3/2003 г/ 19:33:02

Rauters281
Върховният съд на Белгия повдигна обвинение за нарушение на човешките права , убийство и престъпление против човечеството, срещу бившия президент на САЩ , Джорд Буш –Старши.Обвинението е от 7 иракски семейства , които обвиняват екс президента в това, че е разпоредил във войната в Персийския залив да бъде бомбардирано гражданско скривалище в Багдад и за убийството на 403 беззащитни цивилни граждани .
psg Ина, завиждам ти. Поне там си имате демокрация.

5 милиарда, първо гледай иракска телевизия и след това предполагай. Вчера по C-SPAN (може би единствения балансиран и неутрален канал в САЩ) даваха Иракското "По Света и У Нас". Трябва да ти кажа, че единствената глупост, която казаха беше, че ще победят американците. За сметка на това показаха кадри от Палестина, които едва ли мейнстрийм медиите в САЩ (а и в България) биха показали.

Незнаещ, това са мутренски разсъждения - Ирак ни дължи 1.7 милиарда и не ни ги връща, дай да отидем да му строшим главата. И като говориш за подкрепата на САЩ в брой държави, ще ни светнеш ли за процента?

Много злоба има в този форум (а може би и в България като цяло). Както казва Гед, кой знае какво бихме направили, ако си бяхме запазили ракетите.

Кейси283
Ина,

Още не съм цитирал никакви цифри.В мнението ти, обаче, се вижда изкристализирания модул на точно американската пропагандна машина:"Едно нещо, щом не е показано по ТВ, значе не се е състояло" По-точно, не е истина.

Сякаш финланската Тв се скъсва да предава за мизерстващите български деца или друг недостатъчно атрактивен ескиз от коя да е балканска или африканска страна.

Ано 270

Как да ти обясня, когато дядо Вазов го е сторил вече

Чети, говедарче !
!

Иван Вазов

Скитнишки песни

На сянка, под ореха, говедарче

опърпано видях седнало бе -

очи вперило в скъсано букварче.

- Какво четеш ти, миличко другарче?

- Чета: а, б.

Чети, чети! То чудо днеска прави

туй дребно нещо под това небе,

то мъртви буди, дава ум на здрави,

туй второ слънце бог ни сам остави:

чети: а, б.

Чети! То прави сляпото окато -

из тоя извор целий свят гребе -

за малко труд дарява то богато,

по-скъпо то е от елмаз и злато:

чети: а, б.

Да, слънце то е. Срам за оногова,

кой в мрак духовен жив се погребе!

Чети, чрез него твар ще станеш нова

и силна, за световни бой готова:

чети: а, б.

Ти малко си, но труд те чака тука -

без труд не може нищо - и не бе!

При мишци силни прибави наука -

разковничето там е на сполука.

Чети: а, б!

Anonimen100 НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО...

Patilanec

Nevidim285
ето ви един подарък от мен, леваци:

CIA - The World Factbook 2002 -- Bulgaria

... 2002. This page was last updated on 13 February 2003. Legend: Definition

Field Listing, Introduction, Bulgaria, Top of Page. Background ...

http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/bu.html - 101k

Простичък286
Като си ви чета ми иде да умра от смях!!! Хъката мъката, САЩ ще го начука на който си иска и това е...който плаща поръчва музиката, другите само гледат и слушат, така е било, така и ще бъде. Иначе всички сте големи разбирачи, спор няма, ако от вас зависеше бас държа, че светът щеше да е съвсем различен, толкова различен колкото го направиха всичките лайнари от 13 години насам...и те всичките бяха се отворени и знаещи...и дървени философи...Полза от вас никаква, колкото и лайна да изсипете в форума само ще изиграете на живо старата поговорка "кучетата си лаят, кервана си върви"...Хайде със здраве и по-малко злоба, че и без това си я имаме в излишък!
nesnaecht psq.- незнам ял ли си някога бой като си бил по-млад ? Но аз съм ял защото много много неходех у крак и си получавах заслуженото ! И не съжалявам да знаеш , защото разбрах като поостарях че е било за добро !

Я ми кажи като се правиш на такъв пацифист защо не протестира когато руснаците влязоха във Афганистан , и по-късно Путин във Чечня ?

При мене няма злоба защото предпочитам мира повече отколкото си представяш , но кой ме пита мене !

Като се казваше " Каквото дядо направи все е за добро ! - казала бабата " !

Ина Тодорова288
Грешиш Кейси, тачна това прави финландската ТВ , да предава мизерстващите , гладни и просещи български деца по улиците на София и други места в България.Защото това явление не е познато тук, въобще!Това нещастие стовариха на българия последните 13 гдини крадящи и морящи народа си български политици, врючително и от сегашното правителство.А да не говорим , каква огромна и още по-голяма беда ще донесе на българските деца, задаващата се война и "пасивното" участие на България в нея, благодарение на правителството си, което ти тук защитаваш!
Анонимен289
Първите страници на френските "Фигаро" и "Либерасион" са доминирани от сномки на американския президент Джордж Буш. "Буш е готов за война" пише в заглавие "Фигаро". "Изборът е война" - е заглавието на "Либерасион". Според редакционната статия на вестника няма "явна причина" за ръководена от САЩ война и изданието отправя предупреждение за последиците от нея. "Война без явен мотив, предизвиквана от месиански убеждения, предприета от лидерите на една хиперсила след дипломатическо Ватерло, срещу мнозинството в Съвета за сигурност и противно на общественото мнение, в един от най-взривоопасните райони в света, ще наруши всички крехки баланси в света и ще отвори широко вратата към неизвестното" - пише "Либерасион". Според изданието скветът не е бил свидетел на събитие от такава значимост от Втората световна война насам. В заключение вестникът пише - "В действителност 21-ви век започна на 11 септември 2001 година".

В коментар на първата си страница германският "Тагесцайтунг" твърди, че САЩ вече са нарушили международното право. "Въпреки че юристите в Белия дом и на Даунинг стрийт предлагат всякакви тънки аргументи за предполагаемата законност на планирата война срещу Ирак, самото искане на САЩ оръжейните инспектори на напуснат Ирак е явно нарушение на международното право" - посочва вестникът. Изданието е също толкова критично и по адрес на ултиматума, поставен от Джордж Буш на ООН да приеме втора резолюция, или да се изправи пред война, подчертавайки че ако САЩ започнат военна операция, тя ще е в нарушение на правото. "Въпросът дали ООН ще оцелее след нападението на най-могъщия си член в момента, или в каква степен ще бъде увредена, продължава да стои" - пише "Тагесцайтунг".

В своя редакционна статия излизащият в Швейцария "Льо тан" също казва "Не" на войната срещу Ирак, но признава, че целта Саддам Хюсеин да бъде отстранен от власт, за да бъде изградена демокрация в Ирак, "заслужава сериозно обсъждане". Трябва да бъдем достатъчно трезвомислещи, за да кажем "Не" на тази война, знаейки в същото време, че сме готови, за да поддържаме едно неидеално равновесие, да жертваме страдащите от един ужасен режим, както и много други в други части на света" - предупреждава "Льо тан".

В редакционен материал германският "Ди велт" интерпретира войната като опит за борба за бъдещето на мюсюлманския свят в името на демокрацията. Вестникът отхвърля позицията, че налагането на демокрацията в арабските общества не може да сработи, защото ще е "расистко". "Идеята, че мюсюлманите и по-специално мюсюлманите - араби не се поддават на демокрация, е просто расистка, независимо дали идва под булото на левичарски антиимпериализъм, или под формата на десен културен релативизъм" - посочва "Ди велт".

Излизащият в Дания "Би Ти" окачествява приближаващата война в Ирак като "дълбоко разочароващ признак за бързата промяна на света". При подготовката на иракската война станахме свидетели на пълното стопяване на трудно спечеленото единство в Европейския съюз по въпросите на външната политика. То става по начин, който поставя голяма въпросителна пред способността на съюза да има видима обща външна политика в обозримо бъдеще. В известен смисъл "новият световен ред", който бе въведен с падането на съветската империя, за първи път е подложен на сериозно изпитание през тези дни и часове" - пише датският вестник. Проверката показа, че много от институциите и моделите, които оцеляха след края на Студената война, в действителност са загубили своята стойност и светът отново е врящ казан" - пише "Би Ти".

В румъния много издания са против война с Ирак. Всекидневникът "Котидианул" пише под заглавие "След преминаването на Рубикон", че "президентът Буш е сбъркал, използвайки думата "покер" на пресконференция на Азорските острови, и вместо това е трябвало да заяви, че "жребият е хвърлен" - подобно на Цезар преди да премине Рубикон и да завладее Рим."

Пейзанов Искам да бъда полезен. Тъй като Мила връчи пушка на Кейси в 17h ще го запозная с екипировката, който му е необходима като боец-агресор (вж.снимката по-долу)

(За тежкари от ранга на косматия Соломончо има по-тежкарски екипировка)

Пейзанов

Редактирано от - Пейзанов на 18/3/2003 г/ 19:56:33

ManOff Maika mu deba forum preeban. Napisah cel roman i mi se bygna. Abe s dve dumi voinata dali e neobhodima ili ne, ne moga da kaja. Az mislia che ne e, istoriata moje drugo da reshi. Obache che bush govori pylni gluposti e iasno. Syshto e iasno che eba maikata na oon-to. Samo ne znam za kakyv mejdunaroden zakon govoreshe snoshti v rechta si. Obache neshto she vi kaja - tia deto govorat golemi prikazki dokato si sedat na gyzovete vyv sofia, varna ili kydeto i da e v bylgaria - mojete da mi papate bahurkata, shtoto ne vie jiveete v new york i ne vie si mislite vski pyt kato se kachite na metroto dali neshto niama da stane. Lesno vi e na vas da govorite, samo ne znam dali ako usetite jegata pod sobstvenite si dupenca shte prodyljite v syshtia duh. Pojelavam vi obache nikoga da ne razberete.
Fani Пейзанов, моля те, посочи със стрелкички на снимката къде се намират двете спринцовки, които всеки боец трябва да има под ръка (в случай, че този до него получи сърдечен удар вследствие жегата!). Това може да се окаже много важно за Кейси.
Пейзанов Горещо ви препоръчвам да прочетете още веднъж препечатаното от Booya/16:18:31/ Spirit On The Wind - Индианската поличба разказвана от вятъра или от духовете на милионите избити индианци !

Както всички американски президенти избрани в година завършваща на нула той

няма да искара мандата си и няма да го преживее. Такова проклятие тегне от повече от 150 г. и то много точно се сбъдва. КАРМИЧНОТО ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА МИЛИОНИТЕ УНИЩОЖЕНИ ИНДИАНЦИ ЩЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ДО "ЗАКРИВАНЕТО" НА АМЕРИКА(до десет години, САЩ ще се разпадне и превърне в третостепеннен гето-конгломерат като икономика и военна сили.

Анонимен295

NOVITE STATES ...

Анонимен296

OSSAMMA BIN BUSH !

nesnaecht Специално за Мила и за 1,7млрд как да се върнат ! Ама го прочетете болднатото , ще разберете какво съм искал да кажа !

ПРЕГЛЕД НА НОВИНИ

--------------------------------------------------------------------------------

19:14ч. 18.03.2003г. FOCUS

Кой, с какво и с колко ще участва в Ирак след свалянето на Саддам Хюсеин?

Съображенията кой, с какво и с колко пари ще участва в Ирак след свалянето на Саддам Хюсеин вече се очертават твърде конкретно, съобщи в предаването си на български език радио Дойче веле.

В Ирак има недостиг от електроенергия. Значителни инвестиции трябва да се направят и във водоснабдяването, освен това за отпадъчните води, за болниците, за цялата система на здравеопазването. Телекомуникациите също са много слаби. Първите договори вече са сключени. Освен американски фирми държавите от Персийския залив също са твърде прагматични. Наскоро арабски частни инвеститори създадоха един фонд от сто милиона долара, за финансиране на привлекателни проекти за възстановяване. Бързите печалби са единствения начин да се ограничат огромните преки и косвени разходи за войната. При това всичко се върти около нефтената промишленост. Бившият саудитски министър на нефтодобива Шейх Ахмед Шаки Ал Джамани счита, че са възможни четири сценария, включително и оставката на Саддам в последната минута. Тогава САЩ биха могли ".....спокойно и успешно да експлоатират петролните залежи, да увеличат производството и така да понижат цените на петрола още тази година. Какво обаче ще стане ако не само иракските, но и саудитските петролни кладенци бъдат разрушени и така на световния пазар се появи голям недостиг на петрол? Това ще е катастрофа за цялата световна икономика.

Анонимен298
diaria299

Popovski osira foruma !

Popovska .prof.MM300

Еи плебеи стига сте обиждали мъжа ми ! Просолюдие !

Fani Извинявай, нещо не разбрах

цитат:

Тогава САЩ биха могли ".....спокойно и успешно да експлоатират петролните залежи, да увеличат производството и така да понижат цените на петрола още тази година. Какво обаче ще стане ако не само иракските, но и саудитските петролни кладенци бъдат разрушени и така на световния пазар се появи голям недостиг на петрол? Това ще е катастрофа за цялата световна икономика.

И някой твърди, че войната не се води за петрол, а срещу тиранин?

А за да ти върнат дълговете, е нужно първо инвестициите да бъдат направени (т.е. някой да даде пари) и второ, те да започнат да носят печалба, да се върнат средствата, вложени от инвеститора, и едва накрая някой ще се загрижи за теб (ако го направи).

nesnaecht Фани, това го казва бивш Саудитски министър-болдното е в черно , а не САЩ !

За връщане на дълга го казах някъде по-нагоре ! И болдвани работи във текста от който си извадила само това което теб те интересува !

Другото сега гледам цената на петрола е паднала драстично със някъде 2,5 долара на барил ! Та май още отсега се вижда какво става със петрола , и се подразбира защо пада !

Fani Незнаещ, не го казваш ти, наистина. Ама саудитската политика по отношение на петрола не се ли правеше в САЩ? Щото имам такива спомени.

Този вариант на връщане на дълга е разсрочен във времето - поне 20 години, и е значително по-лош даже и от изкупуването му при цена 10 цента за долар.

Падането на цената на петрола ще спре до 24 часа - след което ще започне да расте главоломно. Тези, които купуват днес, утре ще направят състояние само от разликите.

Редактирано от - Fani на 18/3/2003 г/ 20:40:32

ManOff na

toia

deto

ia

e

slojil

taia

debelata

edno

nesho

shte

mu

kaja:

Nadiavam

se

da

padnesh

i

da

si

shupish

vrata

i

da

ti

izsyhnat

topkite

po

mejdu

drugoto.

nesnaecht Фани всичко ще зависи след Войната как ще се провеждат договорите, а не какво е писал Садам за Разсрочване за 20 години ! И това не е болка щото ще имат БГ-то възможност да си подсигурят , я работа , я материяли ! А това е бизнес по-голям отколкото връщане на един дълг !

И оти се втилясваме се за дребни неща кай какво , я дай да подпукаме нашите със идеи валидни и силни за да излезем със печалба от дадената ситуация ! Това е по-важно злато !

Митко Игнатовски306
Ано 300, лепиш снимки без да имаш информация и без да ги познаваш хората лично. Милка Русева - Поповска не изглежда така. Тя е малко под среден ръст, много слаба и сравнително запазена за 60 -те си години. С Поповски ги събира главно акълът. За разлика от него тя е с образование и наистина има докторат - преподавала е история на БКП в АОНСУ.
Анонимен307
Поповски, ти ManOff ли си вече?
Ина Тодорова308
Незнаещ, в Ирак и неговото възстановяване ще участват само американски фирми на Чейни и Буш-баща, това не ти ли е известно?Американците обявиха този си план още преди 5 дни и въобще не споменаха името на България.България е десетата дупка на кавала в тази велика игра, петролните залежи и петрола са вече разпределени игри във”фамилия Буш”

Аз лично предпочитам България да вземе 2-то милиарда евро безвъзмездни помощи(субсидии), които ЕС предлага на България още в първата година на нейното членство 2007 г. само за селското стопанство.Това го чух от устата на френския посланик в интервюто му по Радио Дарик на 2 март.След като лично знам, как се формират фондовете на ЕС по субсидиите , квотите на страните , с перспектива от 10 години напред съм абсолютно убедена в искреността на посланика.Въпросът е друг:Защо министрите на Външно министерство и Евроинтеграционното министерство не са съобщили по-рано тези намерения на ЕС, измерени в цифри на народа и се поднасят някаква неясна цифра от 400 милиона за 2007 г. за всички отрасли?Защото отговорът е прост: В България се води от тези две Министерства съзнателна политика на дезинформация и прикриавне на фактите на обществеността в България за истинските икономически реалитети на нашето членство в ЕС.Те се омаловажават и фалшифицират в полза на по американската насоченост на външната политика на България, в отдалечаването ни от ЕС.Съвсем съзнателна и стратегически планирана политика!Както каза един господин по-горе :Да го наречем “Новия морал на Соломон Паси !Да продължа ли?В нежеланието на именно тези две министерства при преговорите за членство на България в ЕС, да защитават национални интереси на България при влизането в ЕС.Защото влизането в ЕС , значи да защитиш своите национални интереси-като се започне от развитието на всеки отрасъл в икономиката на страната, икономическия модел до всички останали.Спомням си Финландия, когато водеше преговори за членство в ЕС и влезе 1996 г. та със зъби и нокти защити совя икономически модел, социални структури, отрасли и развитието им.И не отстъпи нито крачна наза, компромис с нищо не направи!А България нищо не направи да ги защити, освен това и заобиколи парите , които й се дават отн ЕС най-безотговорно и се насочи къв някакви миражни блянове за получаване на дълга си от Ирак с "американска помощ"Цинизъм на външната политика на България, цинизъм към нейният народ!

ManOff E nema vryzka batko!
nesnaecht Все повече се убеждавам че война няма да има но ще има международен консенсус който трябваше да заработи отдавна и да свърши досега тая история по мирен път ! Грешката е че ООН са се ояли много и са забравили да действат !

*

Останалото е във Медиапоол !

*

Франция готова да помогне на САЩ при химическа война

18 март 2003

Независимо от френската позиция против война срещу Ирак, Франция изрази готовност да помогне на водената от САЩ коалиция, ако Багдад използва химическо или биологично оръжие.

Ако Саддам Хюсеин използва химическо или биологическо оръжие срещу американските войски, това "напълно ще промени" нещата в очите на френското правителство, каза в интервю за Си ЕнЕ н френският посланик в САЩ Жан-Давид Льовит.

edin evrei311

11 09 2003

Анонимен312

pravete liubov a ne voina

E-W G.B.
ALTERNATIVNA GLEDNA TOTCHKA

Struva mi se, tche problema s voynata v Irak bi mogal da se razgleda i taka: Prez tzyalata tchoveshka istoria tzivilizatzii i kulturi neprekasnato sa iztchezvali. Dotolkova, dokolkoto e trudno da se kaje dali islyama e kultura ili tzivilizatziya ("Soft definition" meka definitzia - okazala se nay-uyazvimoto za kritika myasto v knigata na Samuel P. Huntington "The Clash Of The Civilization And The Remaking Of World Order" bez da se naemam s tova da definiram kakvo e Islyama, struva mi se tche toy prosto zagiva. T.e. Edna zagivashta tzivilizatzia (ili kultura - kakto predpotchitate) V istoritcheski plan - nishto novo. Kulturi i tzivilizatzii sa iztchezvali i predi. Ako tova beshe naprimer po vremeto na rimskata imperia, neshtata plus-minus biha izglejdali taka: Rim izprashta legionite si, izkolva se i se izbiva vsitchko shto hodi na dva kraka i vaprosa e priklutchil. I vsashtnost taka e bilo. Uvi sega, kato tche li taka ne moje. Ili pone obyasnenieto za izprashtaneto na legionite e malko po-razlitchno (vse pak retorikata dosta e evoluirala s vremeto) No tova ne otmenya fakta, tche Islyama e na iztchezvane. Dokolko tozi protzes shte prodalji v istoritcheski plan e trudno da se kaje. (Nyakoi kulturi sa iztchezvali s tetchenie na vekove) Po-vajnoto e obatche da se znae zashto e taka. Spored men osnovna pritchina za tova e, tche Islyama dnes ne e uspyal da nameri uspeshen model, koyto da satchetava traditzionnite tzennosti na religiyata s uspeshen ikonomitcheski model v ramkite na darjavata. Sauditska Arabia, Kuveyt, Obedinenite Arabski Emirstva Katar i Bahreyn ne sa predstavitelni za podoben model zashtoto te prodavat petrol i tyahnoto bogatstvo se osnovava na prirodno bogatstvo, a ne na dobre razvita ikonomika. Shto se otnasya do ostanalite islyamski darjavi te se lushkat mejdu ikonomitcheska nestabilnost i religiozen radikalizam. Da ne govorime za tova, tche do nastoyashtiya moment islyamskite darjavi ne sa otgovorili na vaprosa "Kakav vid darjava?" Religiozna ili svetska (Neshto koeto ostanaliya svyat e storil otdavna) Samiyt islyam sashto e kato "zamraznal" vav vremeto. Toy e takav potchti ot kakto e sazdaden. Opitite za taka naretchenoto mu reformirane i modernizirane ne sa nadhvarlili granitzite na radikalizatziya, koyato namira nay-golyam izraz v nasilieto i terorizma. I tova struva mi se e i povratnia moment, koyto nedvusmisleno indikira agoniyata na tazi kultura (tzivilizatzia) No ako stava duma za agonia to togava nebi li bilo validno praviloto :Kolkoto po-barzo - tolkova po dobre. Ne bih se nael s otgovora na tozi vapros, no taka ili inatche tova sashto bi moglo da bade gledna totchka.

S uvajenie,

E-W.G.B.

Анонимен314

KRASIVA AMERIKANKA

psg Няма да е зле да поразгледате това (влиза се към края на страницата). Ето това ги чака иракчаните.

Незнаещ, никога не съм смятал боя за средство за решаване на проблеми. Като малък от време на време ми "изтърсваха" стотинките, но съм се бил един единствен път (не бой, по-скоро удар), за да защитя мой приятел. За Афганистан и СССР не съм бил дорасъл, за да протестирам, но в семейството ми винаги се е говорило (и за Афганистан, и за Чечня, и за Куба, Панама, Никарагуа и пр.). Сигурно от тези разговори съм станал пацифист по душа

Никой не може да спре сам цялото зло на света, както и никой не може да спре сам реакционни режими като този на Садам или на Буш. Но в САЩ има една голяма сила, която е способна да извършва големи промени и го е доказвала - общественото мнение. Не случайно управляващата олигархия обръща такова голямо внимание на "правилното патриотично" възпитание на американците, информационното затъмнение и икономическата принуда. Не случайно възпитава в обществото и го поддържа в постоянна параноя. Страх ги ер че може да се възроди хипарското движение (сигурно под нова форма разбира се) спряло (или поне помогнало за това) виетнамската война. А американското общество може да "прогледне" само ако му се създаде интерес към събитията ставащи извън работата, мола(супермаркета) и ресторанта, и му се покаже другата гледна точка. Сегашния спад на рейтинга на Буш се дължи именно на протестите на милионите хора по света и на твърдото противопоставяне от страна на много държавни лидери.

Popeto.MM316

NA Popeto jenata

соломон паси317

Пасито

psg Оопс, забравих линка - http://digitaljournalist.org/issue0212/pt_intro.html
nesnaecht Ина Тодорова, права си за това което казваш, но няма нищо общо със темата ! Доколкото знам тука говорим за Садам и неговите дългове ! Това че са правят алъш-вериши във управлението дума няма ! Но също не трябва да се забравя че БГ е най-изостаналата страна от целия соц ! Казваш че финландците са се борили със нокти и със зъби за да си запазят незнам какъв си икономически вариант ! А ние какъв имаме бе момиче , и какво да защитаваш когато нямаш нищо освен беднотия ! Замисли се , и ако не си ходила във БГ отдавна иди да видиш ! Полезно ще е вервай ми !

Икономика се прави със нещо ако го имаш ! Преди време четох забравих как се казваше един американски милиардер от сръбски произход започнал бизнеса си със 1000 долара назаем взети от жена му ! Като казвам това помисли при какви условия ги е направил тия милиярди къде итн, ! Та така дай да измислиме нещо какви са нашите позиции и възможности за да си върнем нашето , и после да мислим за друго ! А каза нещо за субсидиите които ни отпускат от ЕС , вярно е че ги има но ЕС иска проекти свестни за да платят тези пари и кой да ги направи когато почти всичките си нямат хабер какво значи проект ! Значи има нещо което спъва развитието отдавна и не само това правителство ! Докато не се оправят Съдебни закони или там каквото искат от нас няма да се оправим !

Осама Б. Ладен320

НЕ на ВОИНАТА! АЗ СЪМ ЗА МИР !

PICKWICK Влизам - гледам - фотосесия!
Анонимен322
Пейзанов Райчев, Райчев - кога ще видиш вече такъв форум !

След 10.04 оставате Райчев - Дайновски - Поповски ...

Marlboro 100324

WELKOME

Пейзанов
Popovski prof.NM326
Всички сте нищожества ! Долнопробна измет! Необразована сган ! Плебс !
Анонимен327
E I KAKVO FANI. VRASHTANETO NA DALGA OT IRAK NE E LI ZA DOBRO NA BULGARIA?!
Ина Тодорова328
Незнаещ, определено мисля(говоря за това сегашно правителство), че то направи много за пълна дискредитация на българското икономическо законодателство.Започнаха е се правеха закони , които бяха предназначени за един човек и една група, един купувач в приватизацията.Надявам се сещаш какво искам ад кажа.Групи като Мурлтигруп , които претендираха да са се сраснали с държавното управление именно в сегашното правителство, диктуваха и правеха закони за себе си.Имам безкрайно много примери и то конкретни.Най-страшното , че тези закони не се правиха на принципите на пазарната икономика, а се достигнаха до уродливи законодателни форми нарушаващи главните правила на пазарното стопанство.Анархията и лошото управление подхранват тези явления сега и това е пагубно за българската икономика.Никое правителство до сега не е имало някаква определена визия за развитието на икономиката ни и нейните отрасли в перспектива и това е огромния неуспех на приватизацията , която се осъществи без съществуването на такава визия предварително. Искам да ти кажа , че Финландия започна приватизацията си пред 1989 г и продължава бавно и до сега, търсейки стратегически инвеститори и имащи визията за развитието на всеки отрасъл с 100 години напред. Пред последните 17 години Финландия увеличи Брутния си национален продукт 17 пъти-от 10 милиарда долара 1985 г до 135 милиарда- 2002 г.на 5 милиона население.

За това , че именно това не направиха това правителство и не защитиха нуждата от оставането на 1-4 блок на АЕЦ Козлодуй, с ремонт и прилагане на по-добра защита.Всяка година съм по 5 пъти в Българка , следя живота на страната отблизо и пиша тук най-отговорно за безотговорната дейност на сегашното правителство по интеграцията на България в ЕС. Знам какво ще кажете , че проблема на АЕЦ е в предишните правителства , подписали меморандума.ДЕ и НЕ!Защото постулати няма, при една добра аргументация от българска страна на водещите преговори, щеше да бъде защитена българската позиция, без да се намесва Франция в това отношение.Но истината е, че никой не я защити и не пожела да го направи!

Анонимен329

11 09 2003

nesnaecht psq. говорех за семейството а не ти да си се бил на улицата ! Спад във рейтинга на БУШ го зарежи не е това важно ! Зад САЩ са застанали още 45 държави във коалиция които също осигуряват кой какво може , я бази я въздух я войска , и има още 15 други които на този етап искат да останат анонимни ! Това е истината , а не рейтинга ! Иначе и аз съм за мир и пацифист !

А я виж това като гледна точка " Имаш петрол във двора си , и знаеш че другите имат нужда от него и го продаваш на цена свръх коята не допада на на другите ти съседи които също като тебе имат , и те искат да те озаптят и молят големия брат да им помогне че иначе не могат сами да се оправят "!

Iezuit Абе, Франсетата и Буш да не би да играят сценката на Доброто и Лошото ченге?

French ambassador says if Iraq uses chemical weapons, that would "change the situation completely"

Веро Ников Биков332
Ултимативно

Това вече започна да става досадно. Тази работа с ултиматумите имам предвид. Не че не знам какво значи, и аз чета вестници и знам за Буш-младши какво е направил на Саддам заради Буш-старши. И какво синът на Саддам е направил на Буш-младши заради Саддам-баща. Но това си е война на две фамилии и те си имат кръвната си вендета помежду си, така че те са ясни. И по сто ултиматума да си нашокат по каските – имат си приказката. На мен думата ми е за България и за София най-вече, защото тук се трудя.

Качвам се сутрин в трамвая за работа, сядам, отварям вестника на предпоследната страница, а до мен застанала някаква бабка, тръгнала на пазар още от снощи сигурно. Ставай, вика, да седна, иначе – ултиматум. Съвсем се разлигавихте, не уважавате възрастните, туй младо поколение. Питам я що не седне на друга седалка, целият трамвай е празен толкова рано сутрин, а тя – духало и било на кръста на другите пейки. Не обичам споровете по първи петли, та се преместих.

Настаних се, отворих пак вестника на предпоследната страница, но някакъв силует ми засенчи мъждукащата лампичка. Гледам, унесен мърляв студент със застинал поглед, събрал цялата безмисленост на живота, се надвесил и се опитва с носа си да пробие до спортната рубрика. Къде бе, джонум? – го питам, а той ми фъфли философски на фалцет за фантастичния фалцов фал на Фергюсън срещу Бекъм или обратното. Вика, ултиматум, отвори на футбола и аз няма да те засенчвам. И ухае игриво на трайно петричко насаждение.

Както и да е, не ми се почваше за поколенията, защото бабката бе наблизо, та отворих на спорта и се зазяпах през прозореца да не се качи внезапно някой ранобуден контрольор и да ми размаха като ултиматум своя мобифон от епохата на доисторическия материализъм. Контрольорите обикновено се придвижват с такива – на копчетата им може да се събере цяла мутренска бригада без ватмана (ако не е Евгений Минчев). Но имах късмет и благополучно си слязох на работната спирка. Там обаче ме посрещна ранобудна ромкиня, държаща в пазвата упоено ромче и ултимативно ми поиска колкото Господ даде за да не ми кажела нещо лошо и неизбежно. Господ този път намери в джоба метални левчета, които жената снощи не успя да изтръгне при ултимативното си поведение, свързано с някакъв най-нов писък при обувките, изразяващ се в покачване на платформата с един сантиметър и съответно на цената в рамките на минимална работна заплата.

В работата всичко си беше както преди – размяна на ултиматуми с шефа, свързани със справедливо заплащане на несправедлив труд, но тези крайни позиции са си още отпреди мандата на Буш-младши. Колежката пък ултимативно се фръцна, защото не съм си бил плащал членския внос на синдикатите, на които тя бе и членка и представителка в нашата фирма, състояща се от шефа, жена му, любовницата му, синдикалистката и мен. Аз пък ултимативно и заявих, че данъчните са ми предостатъчни.

Вече на спокойствие отворих вестника, но обърках страницата, та затова насреща ми ултимативно беше вдигнал палец външният ми министър. Този е голям пичага, от мен да знаете! Почнах да го уважавам още от случая с българските лекари в Либия – всичко беше безпощадно ясно, но след неговата бодра намеса стана абсолютно неясно. Той все пак си е полубратовчед с арабите, та може би знае какво да прави. Та ни посочва нашият човек правата вяра и прелитащите отгоре ни самолети, а ние като пингвини ги проследяваме с поглед и ... опппа.. се претърколваме презглава назад. Та шега ли е човек да накара групи гръцки туристи да дойдат на нашето Черноморие в Сарафово?! Било им домъчняло за американските бази, нямало на кой да си го изкарват вече откак ги изгониха.

Но най-премерен в постъпките си е Царя. С никой не спори, на никой не се обяснява, непонятен и загадъчен като кръстоска между Зоро и Желязната Маска. Е, затова го уважавам, защото ми писна от всякакви ултиматуми, иска ми се някой да ме погали по главицата и да ми каже: “Всичко ще бъде добре, вярвай” и аз да вярвам. То вярата си е най-ултимативното нещо ако няма надежда. Надявам се все да я свършат някаква криво-ляво, а моят ултиматум ще си го запазя за “когато му дойде времето”. Само да не се отплесне дотогава към нас опакото на ръката на някое от двете семейства Садамовци или Бушовци.

Малко се поувлякох, но ей-го - пътувах си в трамвая, а пак я докарах до геополитиката! Прави са били битниците, че кръгозорът се разширява на път. Пътуваш към хоризонта и виждаш как светът непрекъснато се променя около теб. Всичко живо расте в непрекъснати компромиси и взаимно разбирателство. Най-лесно е да изградиш преградна стена и да я наречеш ултиматум. Трудното е да я събориш.

Анонимен333
Ей, добре че се появи тая Ина Тодорова да поразведри обстановката. Уникална тиква и ръси бисери като оня с двата плюса като два увиснали ташака. Френският посланик обещал пред Дарик радио да ни дава от 2007 по 2 милиарда помощи само за селското стопанство и Ина вече ги натаманила парите. На такива раздувки народът вика "с трици лови маймуни" и първата маймуна вече се уловила. Стискай зъби, народе до 2007 когато френският посланик ще дава по 2 милиарда годишно на селяните. То цялото ни селско стопанство едва произвежда толкова но няма значение. Понеже вече похарчихме 2-та милиарда дето Европа обеща за пакта за стабилност сега ще харчиме нови обещания. Това верващите будали в България нямат свършване , после политиците им виновни.
Пейзанов ПРЕДИ ДА СВАЛИ САДАМ

БУШ ЩЕ СВАЛИ БЛЕЪР,

И ОЩЕ КОИ ДРУГИ ...?

Редактирано от - Пейзанов на 18/3/2003 г/ 22:22:15

Стоян335
Nesnaecht , тези 45 са от Латинска Америка , Азия и от на майната си.те помагат “морално” .

Ето коалицията със войници

САЩ -225 000

UK - 45 000

Австралия -2 000

Полша 200 (забележи не 2000 , а само 200 на 32 милионен народ!

Испания подръжничка но НЕ УЧАСТВА С ВОЙСКА НИТО С БАЗИ

От Западна Европа не участва нито с войска нито с бази, само Дания сега заяви ще изпрати една подводница.

Източна Европа, не участва нито с войска нито с бази , някои от които ти изброи са само подръжници с ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!

Румъния и България участват с по една действаща база!

Белгия (член на НАТО) заяви че затваря въздушното си пространство и пристанищата си за самолети на САЩ

Очакква се да направят като Белгия и останалите членки на НАТО със започване на войната !

В най-близко и опасно географско положение е България

Европа не Участва , САЩ е в пълна международна изолация с тази “коялиция”Така че престани да демагогсващ тук във форума.Цифри и факти батевото!

nesnaecht Ина , във грешка си , МУЛТИГРУП е създадена доста преди 1989 под друго име , има и други форумци които са по просветени от мене които могат да ти потвърдят кои са откъде идват и какво правят ! Та не това правителство и на КОСТОВ са причина , тия двете последните са най -добрите за сега !

Колкото до Аеца , я виж системата по-друг начин ! Имаш кола на 20 години износена но решаваш да я боядишеш и ремонтираш ! Правиш го и тръгваш на път изведнаж почва да се разваля я това я онова ! Нали си боядисала и ремонтирала колата си викаш па не върви ! Платила си достатъчно за пребоядисването и ремонти , и какво не върви , па си казваш Мааму стара защо трябваше да поправям като можех със тия пари за ремонти да си купим нова ! Това е Ина за Аеца ! Сигурно щото си отскоро та не знаеш ама се върни във архивите от миналата година за да видиш че тия въпроси сме ги дъфкали та знае ли се ! Също мисля че можеш да разбереш и за Мултигруп , не се сещам точно кога но има много информация ! Това само за справка за да можеш да видиш все пак че въпроси от тези които посочваш не са ни чужди ами и до болка познати !

Анонимен337
МАМКА ИМ ДА ЕБА НА ТОВА ИЗКАПАНО И ПРОДАЖНО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО.ВСИЧКИ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТ ДО СТЕНАТА , РАЗСТРЕЛ В УПОР!ЩЕ ДОЙДЕ И ВРЕМЕТО ЗА ТЯХ!

Отивам да спя, май това ще ми баде предпоследната мирна нощ , от четвъртък започва ВОЙНА!ММАЙКА НИ ЖАЛНА БЪЛГАРИО!

Пейзанов
nesnaecht Стояне, поправих се за грешката при чукането , а сега ти се поправи

Испания изпраща 900 войника , и провери за Япония Малайзия Филипините и ред други !

Шефе на ходи така чак пък целия свят против ! Не ми се влиза във спор няма далавера !

22:33ч. 18.03.2003г.

FOCUS

--------------------------------------------------------------------------------

Испански военни няма да участват във военните действия

Испанските военнослужещи няма да вземат участие в бойните действия в случай на война в Ирак, предаде РБК, позовавайки се на изявления на премиера на страната Хосе Мария Аснар. Подкрепата на САЩ и Великобритания ще се заключава в предоставянето на болнични кораби, специалисти по откриването на химически вещества, сапьори, охранителни кораби и танкери. По този начин в операцията участие ще вземат около 900 души. Освен това, ако Ирак нападнат Турция, Мадрид ще предостави на НАТО 6 самолета F-18 и спасителен самолет.

*

21:12ч. 18.03.2003г.

FOCUS

--------------------------------------------------------------------------------

Колин Пауъл посочи 45 члена на антииракската коалиция

Държавният секретар на САЩ Колин Пауъл заяви, че антииракската коалиция наброява 45 страни, предаде Газета.ру. При това 30 от тях публично са заявили подкрепата си за войната в Ирак, а 15 други са пожелали анонимност. В официалният списък са посочени следните държави Афганистан, Албания, Австралия, Азербайджан, България, Колумбия, Чехия, Дания, Салвадор, Еритрея, Естония, Етиопия, Грузия, Унгария, Италия, Япония, Южная Корея, Латвия, Литва, Македония, Нидерландия, Никарагуа, Филипините, Полша, Румъния, Словакия, Испания, Турция, Великобритания, Узбекистан.

Анонимен340
Mnogo prost narod se izvwdi-sega pwk INNgrid Todorova -komunisticesko izcadie iavno -ne USA ami EU ! Mome EU ne moze dva dni bez USA ! A twpata Fani siogurno e ia Galina Alexandrova ia niakoi drug biokluk ot Kapital -Vie v EU si mislite ce imate koli 1 Ne stava vwpros za SUV -mraziagi no srednata USA kola e na kosmicesko razrtoianie ot Fiat ili drug boluk i to barutnica ot EU s rwzdiasali zeleza ! Na EU sledva da se zabrani da karat koli s benzin proizveden c USA tehnologia ! Gaz generatori za vas -boluci komunisticeski ! Volski koli nai dobre !I ruska tehnika za komuniagite ! Mnogo gi razbirate geopolitikite ! Putki smotani ! Aide pri Iliikata !
PICKWICK незнаещ, привет

Това че САЩ твърдят, че имат коалиция съвсем не означава, че каузата им е оправдана. Дори напротив. Плюс това един бърз поглед над страните от тази коалиция навежда на мисълта, че на практика САЩ ще си водят войната сами, защото България например няма да предлага логистична подкрепа освен взвода за ядрени, химически и биологически нам си кво си. Други страни предлагат предимно въздушни коридори и прочее. Тази война е загубена, защото няма кауза и защото е неоправдана.

Геновева Приятелю Незнаещ, отдавна не си пускал картинки. Що тъй?

Остави я войната, има кой да я нищи, в Клуба си по-добър.

Не че те насочвам нанякъде, то 3 000 мнения само с поезия се не стигат, това разбирам, ама да знаеш, че не си еднакво ефектен навсякъде.

Нищо лично. Поздрави.

Готова съм да ме сгълчиш, злато, най-малко с 4-5 постинга, но все пак - дали бих могла да се сдържа? Вярвам да ме разбереш. Както и аз тебе.

Пейзанов ВАТИКАНА ЗАЯВИ ТАЗИ ВЕЧЕР, ЧЕ ВОЙНАТА СРЕЩУ ИРАК

ЩЕ БЪДЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО

И БОГА !

Но какво общо имат ТЕ И СЛУГИТЕ ИМ с бога ?

Lenta.ru344
Lenta.Ru: В МИРЕ: http://lenta.ru/world/2003/03/18/kuwait/

19.03.2003, среда, : 00:08:54

Обновлено 18.03.2003 в 20:39:05

Американские войска в Кувейте получили приказ готовиться к наступлению

Американские военные, дислоцированные в Кувейте, получили приказ собрать свои лагеря и находиться в готовности к немедленному выдвижению в сторону Ирака, сообщает Associated Press.

В Кувейте расквартированы полностью укомплектованная 3-я пехотная дивизия, второй батальон 70-го механизированного полка, входящего в состав 1-й бронетанковой дивизии. Приказ о переброске самой дивизии уже отдан Центральным армейским командованием, однако операция откладывается из-за отсутствия необходимого транспорта.

В Кувейт также переброшен 15-й батальон армейской разведки и неустановленное число специальных подразделений Пентагона, в задачу которых будет входить выполнение "особых" миссий.

В состав сухопутных сил входят также ударные механизированные подразделения. По данным Американского Центра стратегических исследований, на границе с Ираком сосредоточены более 300 танков M1 Abrams и около сотни бронемашин M2 Bradley Fighting Vehicles.

Don Kondor
ИСТЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! ИСТЕРИЧНА ЖЕНА - ПОЗНАТО, АКО И ОТВРАТИТЕЛНО. ИСТЕРИЧНИ МЪЖЕ - ГОСПОДИ, КАКВА ЖАЛКА КАРТИНКА!

ВЕЧЕ ИМ ПАДА АНКРАКС НА ГЛАВАТА И ГЪРМЯТ ЯДРЕНИ ВЗРИВОВЕ ПОКРАЙ ТЯХ. ПУТЬОВЦИ!

Fani Незнаещ, нещо ми е мътна африканската политика напоследък, но Еритрея не беше ли южната провинция на Етиопия? И с какви войски смятат да участват посочените две държави? Сигурна съм, че съгласието им е купено срещу обещанието за редовни доставки на храни.
nesnaecht Здрасти Пики, приятно ми е че си тука ! Виж за мене лично от опит знам че не си ли свърша работата сам така както го искам и ми се намесват разни ръце па макар и със добра цел няма да се получи нищо ! Имаше нещо такова навремето съм чувал от баба ми : "Когато много баби баят детето се ражда килаво " ! Та американците сигурно знаят от какво имат нужда и няма да ми слагат някакви недотам обучени войници на първа линия , това ще е жива касапница !

А току що чух че Централно-Африканската република изпраща своята трупа във помощ при ситуацията след навлизането ! Интересно те пък що ще дирят там ! Светът се променя със всеки момент и това на френски му викам

"cours contre la montre ", най-трудното трасе при изкачване на една височина при колоезденето ! Като гледам какви самолети , ракети са приготвили ако съм на мястото на Садам ще се откажа от всичко и ще напусна Ирак ! Още не е късно да се откаже !

*

ФАНИ , и на мен не ми е много ясно но сигурно може да си имат договаряния някакъкви , както и премиера като беше при БУШ сигурно и там има нещо ! Кой знае !?!?!?

*

ГЕНОВЕВА, вярно че не съм кой знае колко силен навсякъде и затова ми е такъв красив ника , а и не държа всичко да знам и мога ! Благодаря ти за подсещането , все пак трябва да се помисли че темите са за всички ! И вземи се хвани напиши нещо име подсещаш за някой автор , както правехме със Сиби и картините ще дойдат е стига да мога !

Редактирано от - nesnaecht на 18/3/2003 г/ 23:32:33

Анонимен348
Пейзанов, млъкни бе, селяндур! Орева орталъка и пропищя ушите на хората! Не виждаш ли, че никой не ти обръща внимание на тъпотиите. Върви да припадаш на жена си! Ако вече си се посрал от страх - ходи да се замиеш. Ако още не си- бързай да си глътнеш хапчето преди да е станало или се скатай в мазата и се натряскай, та дано да спреш да вибрираш като дамски уред за самообслужване!

Като оревеш орталъка - какво? Ще спреш Буш ли?

PICKWICK незнаещ, принципно това е така - древната поговорка "На вълка затова му е дебел врата, защото си върши работата сам". Да, обаче в нашия случай не е така. Можеш ли да ми кажеш каква важна работа имат САЩ да си свършат сами? Освен това основен принцип в човешкото общество е да живеешж така, че да не пречиш на останалите и да не им вредиш. Ами нали аз утре например мога да реша, че е моя работа да почистя света от циганите, защото те на мен лично адски ми пречат. Смяташ ли, че ще бъде оправдано, предвид всичките им постоянни престъпления, изцепки и прочее, да почна да ги коля по домова книга?
Нептун Ина Тодорова ,

Регистрирайте се pls.

Нептун Дон мършояд,

Много истерично кичозно е оформлението на постинга ти. И по вид, и по същество.

Don Kondor Около-Търновецо! Почти-болярино! Градски(селски)! Защо като ти чета постингите, имам чувството, че чета мемоарите на дядо си? И от 2001 никакъв прогрес? За оформлението - ами кажи как да ги млъкна? Като стар невоенен моряк(да ти вярвам ли?) не те ли дразни тази истерия? Ами те не казват каквото имат да кажат, а само пищят! Не е въпроса за или против войната - тук всеки си има мнение. Просто тази истерия е гадна. За всичко, което пишеш, мисля по точно обратния начин, но не ти викам "путун", нали? Все пак си от старата компания, а не придошъл с професора - магистър по математика или с Милка Русева от АОНСУ! Дон К, Дон М - има ли значение? Лека нощ, стари приятелю!
nesnaecht Пики, отиваш към расизъм злато , сиганите ти пречат ! Ами Сащ не отиват да трепят Иракчаните а да свалят една диктаторска система на Садам !

Я помисли върху това : представи си че БГ е Кувейт , Югото Саудитска арабия и Румъния Ирак ! На какво основание народа на Румъния Ирак ще мре а клана Чаушеско или САДАМ ще разпределят богатството на собствения си народ ? И защо Ирак трябва да определя на другите арабски производители на петрол на каква цена да продават своето си богатство ! Виж го и от тоя гледна точка ! Има и други ама съм ги писал и преди !

А е подчертано че щатите не са против Иракчаните, а против Садам и сие ! Виж все пак декларацията мисля че я има някъде ! Има и друго че САЩ ще направят войната със много малко щети , чух че имат снаряди не да гръмнат един танк а да го неутрализират даже и танкистите ще си останат живи но блокирани ! Не им разбирам много английския но е нещо такова ! И после ракетите и бомбите се управляват от сателит и не е като предишните там във Афганистан и Кувейт ! Бе кой ги знае знае се че ще е най-кратката война !

Анонимен354
Мило чайче,

Наша японска розичке с научното име Хибискус!

Прощавай, че се намесвам в чужд разговор, но много искам да отговоря на последния ти въпрос. И така, отговарям: "Да, оправдано ще бъде!"

Анонимен355
Хайде стига с глупостите! Ирак, та Ирак! Смятайте, че вече са ги нае---ли.

Дайте по-добре нещо възвишено. Например малко поезия - от световната класика, де!

Почвам пръви:

"Отдол иди мойту сигънкъ

пълнъ турбъ ляп носи..."

Или ако не ви харесва:

"Трудовак съм, арабия

денем бачкам, нощем пия..."

Или, ако и това не ви е по вкуса:

Джип-джип-джип Белене,

пълен пансион.

Три години бачкане

по новия закон."

Или, ако даже и това не ви устройва:

"Тъмничарят е небръснат

и изглежда недоспал.

По очите му разбирам

майката си е е..."

Нептун Хм,

Интересно. Аз съм Нептун от началото на 2002. Ти да не си натупал някой невинен на гарата в Горна Оряховица? Още тогава ми звучеше като ястребче. Що не четеш по прилежно умните форумни люде? Може и полет на мисълта да се получи КОНДОРЕ. Имаш и шанс и хъс за това.

Звуча ти като дядо защото съм такъв.

Канадски Хъш 2357
А нашият PM - Кретиен заяви ясно, точно и недвусмислено:

"Canada will not participate!"

ТОЧКА!

Независимо, че 80% от БВП на Канада е от стокооборот със САЩ, независимо.... а, бе, няма шест-пет!

Как да не съм горд, че живея в Канада, кажете ми...

Нептун И с право ХЪШ в Канада . Моля те, кажи го и на Грациан. Мулчи последно време защото го е срам и от новата си родина. Жалко.
Robin Hood Giveia v USA i vinagi sam udrial po glavata amerikancite s balgarskata istoria. Za sagalenie obache ot izvestno vreme neshto zapochnah da se sramuvam.Tova e ot kakto se zagovori za uchastieto ni v tazi smeshna koalicia.Dori i te, tezi koito se nugdaiat ot podkrepata i na nay-malkata i bezashtitna strana ni se smeiat.

Kogo i za kakvo podkrepiame v tazi bezumna voyna. Tezi, koito ni predadoha na rusnacite, ili tezi koito tarpiaha diktaturata u nas, a sega sa tragnali da ia sabariat?

Ili tezi, koito se opitvat da se vgiveiat v roliata na svetoven policay zashtoto ne im stiga policeyshtinata v sobstvenata im dargava, ta iskat da podchiniat i drugite na neia za da mogat da gi kontrolirat .

Ubeden sam che sega e vremeto, Balgaria da se izpravi i da poeme svoia si pat - i toy e Evropa. Stiga sme lizali pod krakata na tozi ili onzi. Neka negovoto velichestvo se pouchi ot deystviata na bashta si, a ne ot greshkite na diado si.I kato e poel kormiloto na tazi dargava da go dargi tvardo, a ne da podgava kolene, zashtoto ot tova dori i diado mu shte se sramuva.

Ne e lesno da si neotralen v takova ikonomichesko pologenie kato nasheto, no e po-dostoyno.Nie imame za kakvo da badem dostoyni.

Kolkoto do humanitarnata pomosht, tia naistina shte e neobhodima i tam mogem da pokagem s kakvi sarca sme i kak mogem da davame i poslednia si zalak, na tezi koito se nugdaiat ot tova......

Нептун Робин Худ,

Радвам се че съм първия който те поздравява за регистрацията ти във форума. Личи си че има какво да кажеш. Не се връзвай на заяждания даже и от мен да са. Дерзай брат.

Drug neznaesht361
Neznaesht, a kakvo shte napravi Francia sreshtu sredstvata za masovo unishtojenie, koito shte izpolzuva US sreshtu Irak: ogromnata bomba, s mosht po-goliama ot tazi v Hiroshima, obednen uran, himichesko i biologichesko orujie?

Дедо Анто362
ГНЯВ НАРОДЕН

.

(поема из народния живот)

.

...Из страната вест се пръсна -

"Външния" бегал е,

Ала сметка на сюрмаси

Да даде не щял е.

.

- "Дръжте го, бре, дипломата!

Дръжте този поразник!"

Много гласове екнаха

Сред общия празник.

.

И потеря устрои се,

Се отбор юнаци,

И жар войнствен се събуди

В тихите селяци.

.

Един махат сопи, други

Пушки, трети вили,

Дедо Анто със кросното

Четата засили.

.

И фукнаха да заловят

Спешно хулиганa,

Докат йощ не се й измъкнал

Отвъд Океана.

.

* * *

.

Кой «Трабанта» там форсира?

Кой клаксон надува?

И защо народ-страдалец

Така негодува?

.

Дипломат е туй, министър -

От тълпите бяга.

Обръчът на гняв народен

Окол' му се стяга.

.

В миг МАШИНАТА задавя...

Двигателят спира...

Наоколо - пустош. Страшно!

Къде се намира?

.

Но се чуе гневен тропот

И хорска гълчава.

Тамо из-зад гъсталака

Тълпа се задава.

.

«Да си плюя на петите!»

- Министърът шепне. -

«Те са тъпи, аз съм умен

и ще ги преметна...»

.

Но тълпата се не лъже -

много е видяла.

Отпреде й - дедо Анто

със брадата бяла...

.

- "Издаднику! Поганецо!" -

Дедо Анто вика, -

"Обесете този йуда,

На тая борика!"

.

- "Не!" - извика Зелен-Горо, -

"В яма да го фърлим!"

- "Не!" - друг рече, - "Кожата му

свинска да опърлим!"

.

- "Не! С катран да го намажем!" -

Тъй, отвърна пети, -

"Тая вечер на хорото

Той ще да ни свети!"

.

И очи им пущат пламен

Връз твар сополива.

Всяка гавра с тоз продажник

Се е приемлива...

.

Написа - Дедо Анто (по "Грамада" от Ив. Вазов)

Г ъ ц о363
Ъ