Анонимен1
Дичев, ти съвсем се отнесе.
Анонимен2
Днес Дичев много сполучливо е описал интелегента - фанфарон - патриотар - неудачник (по Пантев) . Допълва изследването на Райчев за деградацията на социнтелегента в пазарното стопанство. Добре е било да добави и пасаж в който героят кисне по форуми и оплаква пред събратя по съдба как е бил обездолен от американци , юдеи , депутати и политици (основно Костов) , които са му бръкнали в канчето и са изкльопали полагаемото му се на пазител на духовността на "тоя народ" .
Анонимен3
Tochno takiva kato Dichev I Raichev ni dokaraha dotuk- vsichko vzeha nagotovo i sega ni pouchavat kak da jiveem.Dori s nashite pari izdavat tova vestniche s tehnite bezmisleni, narcistichni i psevdonauchni pisania.
Стиснат4
Па ти що си даваш парите?
Геновева Този снизходително нахвърлян портрет с груби ярки краски не ви ли напомня творчеството на един форумен писач, посвещаващ километрични писания в първо лице на простака, уж видян отвътре?

Не мислех, че Дичев е толкова поевтинял. Или и той чете Форума?

Намерил чий стил да копира....

Анонимен6
kATO TI KRADAT PARITE NE TE PITAT DALI GI DAVASH, KOLKOTO I DA SI STISNAT, STISNAT
verislav "Glada e po-silen ot toka"-tova kaza edin tsiganin po Kanal 1,"Vsiaka Nedelia"
Анонимен8
tova iskat dichevcite i raichevcite- ciganizacia za drugite, za tiah parite
Анонимен9
verno che na toia aFtor ne mu ide otvytre da pishe gamenski. shto ne pechatat batko mu Grazian, te togava she stane edna iaka chalga
Fani Аз пък познавам точно такива хора - като описаният от Дичев лирически герой. На единият от тях жена му взе правилното решение - натири го овреме, затъна до гуша в заеми, скапа се от работа, но си отгледа децата, направи ги хора, и сега й е спокойно на душицата.
starija hush Реална статия.Много ми прилича на един такув случаи преди неколко години.Булгарско семеиство пристигна в УСА.Супругата спечелила зелена карта от лотария.Настанили се в един познат булгарин и турсат работа.Сугласих се да го взема за неколко дена .Собствениците ме попитаха дали ще иска да субере шумата в двора за $100 около 20 чувала.Тои се сугласу.Работи един час и се отказа.Това не било работа за него и напусна.На другия ден доиде супругата му и субра шумата.Без пари с две деца гладни и да не иска да субере една шума това за мен беше като грум от ясно небе.Повече не го и потурсих.След една година ми се оплака че се развел което не ме изобщо учуди.
Кокал На такива им казвам "с корони", starija hush. Помощ им трябва за да си държат короните с две ръце. Няколко такива ме отказаха и мен да се интересувам даже от проблеми на новодошли българи. Направено е достатъчно за да се справи всеки пожелал това. Останалите нямат нужда.
Rednik South Еми не ми е интересен този път Дичев. Виж, ако беше описал американизираната версия на лирическия герой - да, ма всуе, няма да го дочакам от дичев - той си е франкофон човека и без друго..а как само би звучало: "ПРОЛЕТНА ДЕПРЕСИЯ В МАНХАТЪН: Кафе в Манхатън(Старбъкс). Над масите прелита Лелек с провиснал Гъз и тежко се плиосва на стола слрещу Интелегента - фанфарон - патриотар - неудачник (по Таратантев) , който с привичен жест вади попадналата при приземяването в чашата му перушина и допива на екс третото си дабъл мока фрапучино за деня. Героят и лелекът киснат в кафаната и се оплакват на събратята си по съдба(лумпенопролетариат от Харлем) как е бил обездолен, обезчестен, обезмъден, обезманхатънен от Царя -най вече от царя, но също и от Костов, Михайлова и Гантрее и половина. 2000-та го изпълва с обида. Обидил го е Царя - докато Героят е правел тънки планове -да даде гласа си за БСП на предстоящите (тогава) избори, та като СДС изгуби властта в полза на Първанов и изрита героя от поста му, той да се самообяви за Политически Емигрант и по късно, когато юесето обяви война на последния комунистически режим в Европа, той да да се върне в България на бял пършинг и да се стовари право насред партийния дом на Позитано забравих му номера. Но Царят го е Обидил. Михайлова Също.

Нашият герой значи седи в къщи и се озлобява.Няма нищо по-тежко от свободата, когато няма външно ограничение, на което да се опреш, без това ограничение да изкудкудяка възмутено в отговор...Държавната заплата изтънява, идват помощите за безработни. "И казвам му хвани се някъде, направи нещо" какниже някой до лявото му ухо, "И му водя близки, които пишат по форуми, и той - с всеки намира начин да се скара." Потъването в сладостта на житейския неуспех е начин да спаси достойнството си, потъпкано от Царя. От какво точно е обиден, ние не разбираме. Обиден е, че в новия свят - а и в стария- успяват не онези, които трябва? Че няма връзка между това, какъв си бил преди и какъв си сега? Че това сега обезсмисля всичко онова преди? Жена му, както подобава на нежния пол, по-бързо е успяла да се адаптира, изкарва добри пари, с които го храни. Естествено почва да пише по форумите, а за да си купи интернет, пак трябва да иска пари от жена си, което го изпълва с още по-голяма ярост, и колкото повече взима, толкова повече я ненавижда. Положението почва да се харлемизира: тя изкарва пари за семейството, гледа дете и слугува в къщи, а той укрепва самочувствието си в безкрайни нощни свади по форумите, които, ако правилно разбрах, често привършват с шамари. Има и Нов План - отново да гласува за БСП, та хем да свали Царя, хем да се върне на Бял Пършинг у дома. Има и добавка -Като го направят Генерал Губернатор хамериканците, да прати Параграфа в концлагера в Гуантанамо, за да го превъзпитават там заедно с xафганистанците...."

Defender of the Faith Много добра статия.Браво!Страшен портрет на българския лузер.Супер.
Наум Супер Headshot днес, браво на Дичев,

Скицираният портрет описва 95% от нас-българите над една определена възраст, расли и възпитавани във времената на Оруел, а разговорът, база за авторовите разсъждения е 97% от всичкият трафик на комуникациите и може да се чуе навсякъде.Чакайте, ще кажете - не си прав- ние не познаваме в нашите среди такива хора.Ами просто не им е дошло времето-в подобна ситуация ще повторят едно към едно Дичевите персонажи.А кой в тия времена е сигурен, че няма да изпадне извън борда и неведоми са пътищата божии и незнайни завоите на съдбата..

За да не ме обвините в партизиране на проблема, е редно да уточим , че той се среща във всички общества-корените му са заложени у мнозинството хора, без значение къде живеят. Защото Дичев описва едно към едно заболяването разстройство на характера, невроза-едно от най-популярните психически отклонения

От статията "Да желаеш едно нещо "-Ерих Фром

Натрапливата невроза е подходящ пример за това. Желанието на даден човек, който се колебае дали трябва да направи едно нещо или точно противоположното, чието поведение по отношение на най-важните хора в живота му е двусмислено, може да се окаже напълно парализиран при вземането на каквито и да било решения, а в крайна сметка и в действията си

Натиснете тук

Всеки от нас с удоволствие обръща гръб на проблемите си. Ако е възможно, те не се споменават или съществуването им направо се отрича. Ние искаме да направим живота си прост, сигурен и приятен, затова проблемите са табу. Ние избираме да имаме сигурност, а не съмнение, резултати, а не експерименти, и не знаем, че сигурността идва през съмнението, а резултатът - чрез експеримента. JUNG
Натиснете тук

В главата" Неврозите и разстройствата на характерите" Морган Скот Пек подробно е обяснил симптомите и хода на заболяването.

Защо ви говоря това ли-ами защото пак там, в същата книга, първата основна глава се нарича ДИСЦИПЛИНАТА и в нея са вместени и изброени 14 по-малки глави, една от които е за неврозите.С други думи, Пек разглежда проблема като подфункция на основната глава.Първата от тези малки студии се нарича "Проблеми и болки", там той пише:

"Животът е низ от проблеми .Той е тежък, защото процесът на посрещане и преодоляване на пречките е болезнен.Страхът от болката е научил почти всички ни в различна степен да се опитваме да избягваме трудностите, като ги отлагаме, с надеждата, че ще си отидат, ние ги игнорираме, правим се че не съществуват...

Тенденцията да се избягват проблемите и емоционалното страдание с което са заредени е основата на всички душевни болести.

Дисциплината е основно средство, което ние препоръчваме за разрешаване на житейски проблеми.Без нея ние не можем да направим нищо: С малко дисциплина можем да постигнем частичен успех, с тотална дисциплина можем да разрешим всичките си проблеми.Ха сега да видим възпитаните в среден и късен соц какъв култ към дисциплината имат.Може да разгледаме и ценностната система и разни други компоненти, формиращи личността. Ама това оставям да разнищите вие, че много се отгънах...

Анонимен16
Дичев, ти си глупак.

Да не би да намекваш, че щом има свобода всичко е позволено?

Свежарков Вчера Храчков, днес Дичев, утре друг от атентурата за антибългарско влияние и така цяла неделя в тоя ционистки газет. Основната тема: българите са говеда (помежду си ги наричат гои), тъпаци, мързеливци, некадърници, фанфарони, патриотари, пишмансоцинтелигенти и т. н. Затова са бедни, полугладни нещастници. Е как такива биха могли да се управлявата сами? Никак, абсурд! Те затова от 2000 юдеи и частични юдеи в Бг 1900 са началници или прекрасно уредени с позиции в различни области на бизнеса. Уредени са и слугите им (шабес-гоите).

Геновева , Дичев е поевтинял до реалната си стойност. Крайна мизерия е да си принуден да си вадиш хлебеца чрез оплюване на своя народ (ако не излезе накрая, че и той е от скритите юдеи) и да му вменяваш вини пред лицето на шайката, която го е ограбила. Де да беше просто тъп, ама не е. Никакъв старт за българите не е даван. Имало е старт за грабеж и правилно устройване, но за много тесен кръг доверени лица. Вземете циониста Райчефф, примерът е особено показателен. Дори само с една от предоставените му екстри - шеф на НЦИОМ - лесно можеш да станеш милионер в зелено. Просто взимаш базата данни, анкетьорските мрежи и някоя друга информация и Галъп с кеф те правят свой представител, но вече обречен на просперитет частник с 5 или вече повече социологически агенции плюс единствената за пиипълметрия. Гарантирам, че поне 1/3 от форумците биха използвали само тацзи позиция не по-лошо от циониста. Поне 1/10 биха го направили много по-добре. Защото само чрез тези агенции можеш срещу много пари да манипулираш чрез "данни" от социологическите проучвания върха на политическия отбор моше-ници. Чрез монопола върху пиипълметрията в ръцетете ти попадат телевизиите и радиата, защото от твоите "данни" има поне едно пряко следствие: нарастват или намаляват според гледаемостта броя и цената на рекламите. А от тях се хранят медиите... Ха сега пак прочетете мръснишката и лъжлива статийка на Дичев. Имало някакъв старт, а пък смотаният българин през това време си пиел пърцуцата и си биел булята. Разбирате ли всички вие, които сте в чужбина на гурбет, че също сте като описания от Дичев персонаж? Ано 31 8 - Такива като описания от Фани сигурно има, но нима този Пульо представлява българската емиграция?

Вземете сега нещо друго.При наложените от МВФ и СБ ограничения чрез Валутния борд у нас няма реална законна възможност да конкурираме западните предприемачи на наша територия. Никакъв начин няма! Икономистите го разбират 100 пъти по-добре от мен, но и аз го схващам, защото е много просто. На тях кредитът им излиза около 3 пъти по-евтин и около 10 пъти по-лесен за получаване. Като инвестират тук могат 10 пъти по-лесно да получат облекчения по САПАРД или ИСПА. Освен това получават и други сериозни облекчения от ЕС затова, че изнасят стоки и производства навън. Някои от тях са до 50%! Тук техните посолства ги защитават постоянно, ако не стига, натиск оказват и правителствата им. А нашият начинаещ или вече придобил някакъв опит бизнесмен просто е обречен да загине, ако спазва законите и правилата. Тук оцеляват два вида бизнесмени. Едните малко се подават или въобще не се подават на повърхността и са слабо видими или напълно несъществуващи за данъчните служби. Ако не са те, безработицата реално ще достигне стойности над 60%. Другата категория са партийно назначените "бизнесмени". Десетина фонда от масовата приватизация са "червени", а 1-2 "сини". После обаче при РМД-та около 80% са "сини", а около 15% са "червени". ДПС уреди свои хора малко по-различно, но пак извън правилата, това е друга тема.Тези "бизнесмени" получиха едновременно материална производствена база, капитал, пазари. Чрез запазените техни "цветни" банки редовно получават облекчени нови средити, улеснени са да получат и цяла камара други партийни и властови облекчения. Най-важното е съдебно-властовият чадър. Те са недосегаеми за наказателно преследване и това е договорено при "старта" им под кръглата маса на Карлович. Така при Виденов, но най-много при Гад Костов бяха създадени много "партийни касички", пряко зависими от оставането на техните спомоществуватели на власт чрез пародиите на избори у нас. Ето как се извърши криминалната революция у нас, ето защо повечето от вас напуснаха страната, а такива като мен вече приключваме с престоя си тук. Не защото сме като описания от мерзавеца Дичев тип, а защото юдеите и турците ни прогонват оттук. В България е най-лошо да си българин. Дори циганин да си е по-комфортно. А да си евреин или поне малко свързан с тях е особена привилегия. Тя се придобива извън верската връзка и чрез доказване на злоба и терор срещу своите сънародници, чрез съучастие в геноцида над българския народ. Храчков, Дичев и подобните правят това чрез слово. Днес върху терена на циониста Райчефф.

Green Hawk18
Чудесно е, че г-н Дичев е решил да се прави на сърцевед, но в разсъжденията си относно причините, довели героя му до това състояние, се е препънал. А те са от ясни - по-ясни. Не свободата или липсата на ограничения, или на предприемчивост, или на способности са основните причини, довели до описаната драма. Главната причина е тоталитарната среда, в която е израснал и е бил възпитаван човечецът, не е бил на точно място в точното време, както се казва. Неговата лична инициатива е била ограничавана съзнателно, от него се изисквало точно определено усилие - да се изучи например, след което инициативата се поема от всесилната държава - тя ще му намери достойната за него работа, не той; след това на работното си място същият следва да бъде работлив, коректен, честен, безконфликтен и дотук, а оттам насетне многомъдрата и многосправедливата му и едиствена Партия ще поеме инициативата - ще го приеме за член /много висока чест/, ще го направи бригадир /това пък е направо супер/, а може и секретар /върхът на сладоледа/. Е, това не ви ли напомня живот в клетка. Знаете, предполагам, че не всички, дори само малко от животните, израснали в зоопарк например могат да се адаптират към независим от човека живот, ако решат да ги върнат в естествената им среда. Защото са загубили важни инстикти и между тях най-важния - да оцеляват. Поколението на г-н Дичев също е загубило този инстинкт, много от нашите съграждани не могат да живеят независимо от държавата, за голямо съжаление. И основният виновник е Партията на г-н Дичев - БКП/БСП и нейната безумна и противоестествена идеология. Повечето от нейните войници - пазачите на зоопарка, успяха, защото имаха възможността да познаят с ограничените си мозъци част от действителността отвъд клетките, и защото нямаха морала, честността, отговорността и чувството за вина на малкия герой на настоящата статийка.
shvejk Явно днес по статията са се изказали или съвсем преуспели хора, които незнаят какво е неуспех или пък са съвсем слепи за живота на другите хора около тях...а може би двете...

Както и да е - статията е много добра и вярна. Незнам как е в Манхатан, но в БГ има мноого такива примери.

Анонимен20
Свежарков, БРАВО. Днес ми хареса! Точно попадение. Но - наистина ли не виждаш друго решение освен емиграцията? Не мислиш ли, че това ти заключение също налива вода в мелницата на юдеите?

Поздрави!

Анонимен21
Това много ми напомня за самия мен. Абсолютно същата история, само че с друг край -жена ми просто ме напусна и след това се омъжи за човек с подобни на нейните доходи. Справедливо !

В крайна сметка и чувствата трябва да опират до икономическа рационалност.

Muncho Podigovski Свежарков,

Но не мога да се съглася с последните ти изречения. Аз често си позволявам да цитирам един афоризъм на Козма Прутков:

Если хочешь бьiть счастливьiм, будь им.

Себеусещането на човека зависи от самия него и от никой и от нищо друго. Ако е човек. Не бих винил никого, ако се чувствам пренебрегнат, потиснат, скапан, недооценен или каквото и да било друго.

Поздрави, и до по-късно.

Наум Свежарков, като изключим крайните ти националистически и антисемитски елементи мнението ти е блестящо и вярно.Подкрепям те с едно откъсче от:

Александър Томов

Из"

Новобогаташи[ /center]"

Смилянов се прибра в къщи скапан от работа.Ония педерасти от управлението го бяха изнервили до крайност.Пак свикаха извънредно съвещание, на което трябваше да разглежда поредната ялова концепция за борба с организираната престъпност, пето или шесто подред.Откакто се възцари тая шибана демокрация, само се съвещаваха, дърдореха, чешеха си езиците.Никой обаче не вярваше в тези идиотщини, колегите му се оправяха кой както може-заплатиците им не стигаха за нищо и ако разчитаха само на тях, вече да са ги изнесли с краката напред.Демокрацията им бе разказала играта.Набутала ги бе нейде из дъното на социалната таблица, след което изискваше от тях да ловят престъпници-с изпочупените жигулита и смешния лимит за бензин.Вярваха ли си ония тъпанари отгоре, че можеше да стане? Естествено не си вярваха, но се правеха, че и така може..

Някога Смилянов постъпи наработа в милицията като романтик, привиждаха му се стрелби, геройства и бурни преследвания, в които законът, доброто, излизаше победител.Не беше, разбира се така, всичкото беше мижаво и тричаво едно, квото си е било винаги-кръшкане, мързел, тарикатлък и ползване на служебното положение, където и както може, за лична изгода-я накоя връзчица да установиш покрайнякой мошеник, я до сериозно ходатайство да се добереш по отношение на децата си, или на някой близък роднина.Всичко при социализма беше навързано като свински черва-някогашната велика идея за равенство се беше свела до откровено връзкарство.Така беше, но поне имаше ред, някакъв ред и най-важното-страх, железен страх, който е в дъното на всяка държава.С настъпването на тази проклета демокрация всичко се сгромоляса, напълно и безвъзвратно, понеже връзкарството беше заменено с лапането, с чудовищното бандитско лапане, за което Смилянов просто нямаше думи. Престъпниците се умножиха хилядократно, бившите милиционери и следователи се хвърлиха да ги ловят, и ги ловяха естествено, след което ги предаваха на прокурорите и съдиите, които на свой ред почнаха да ги пущат и да си пълнят гушите с краденото.Всички го гледаха, виждаха и знаеха, от децата до възрастните, и нищо не можеше да се направи, понеже това било, видите ли, демократичната процедура-да те пущат под гаранция, да събират доказателства, да ти се трупат десетина висящи дела евентуално и тогава пак евентуално...Някой отгоре искаше тая държава да бъде разсипана и я разсипваше и раскатаваше по всички линии, без да му пука от нищо.Условието беше той да се нагуши, а сетне-майната му.Смилянов го усещаше с порите си, под формата на някаква си уж демокрация онзи, дето искаше и го можеше, трябваше да стане баснословно богат и едва тогава богатите трябваше да хлопнат кепенците, за да си запазят награбеното.Това беше задачката, която той, Смилянов, трябваше да реши за себе си.И той я реши, не отведнъж, не от раз, дето се вика, а много внимателно и постепенно...И досега си спомняше първия голям удар, който направи.Бяха гепили едно момче на не-повече от деветнайсет години. Старшините го бяха закопчали на трамвая, а то неудържимо се тресеше и постоянно повтаряше, че иска да се обади на баща си.Смилянов им заповяда да го пуснат, вкара го в кабинета си, подаде му лист.Момчето го изписа превъзбудено-бяха го пипнали за кражба на автомобил, дребна работа, като се замисли човек, ала зависи от кой точно ъгъл ще си го помисли.Бащата се оказа шеф на крупно предприятие, едно от най-големите в градеца.Смилянов изчака момчето да се поуспокои, почерпи го с цигара, след което го пусна.А на следващия ден набра номера на бащата и си определиха среща в едно закътано кафене.Бащата не беше на себе си, не можеше даже и да си представи, че срещу единствения му син ще бъде образувано дело за кражба. Едва изчака Смилянов да обясни случилото се и постави ребром въпроса:

-Колко?

-Двеста хиляди, за да бъде унищожено всичко.

Смилянов и сам не разбра как го каза, дойде му ей така, по инерция.Предишният ден бе видял един разкошен телевизор"Сони", с голям екран, на главната и по оная цена някак си...

-Двеста и петдесет, за да бъда абсолютно сигурен, че всичко ще е наред. О кей?-наведе се към него бащата.

-О кей-кимна Смилянов.

Бе просто като фасул.Смилянов не повдигна никакво дело срещу момчето, а колегите му се направиха на разсеяни.Толкова.Хаосът в управлението току-що настъпваше, задаваха се нови смени и още по-нови назначения, кой разбрал, кой не разбрал-здраве.

Така всъщност се почна. Сетне всичко около Смилянов се уплете до неистовост, понеже начините да си изкарваш нещо от престъпниците бяха много.Смилянов чак се шашна от пътищата, по които човек можеше да си пълни гушката.Най сигурният, разбира се, беше психологическият, на който много от колегите му не обръщаха много-много внимание.Да стреснеш онзи срещу теб или най близките му, да му обещаеш уж приятелски и мъгляво, че няма неразрешими проблеми, стига само да се сети навреме за какво собствено става дума, да му подшушнеш, да речем, че папката по самото дело, което той, Смилянов, води, все пак е нещо твърде материално, дето може да се пипне, да се сложи най-отдолу в еди коя си купчина или чисто и просто да се загуби, ей тъй, по нечие най-банално невнимание, случва се в края на краищата, хора сме, не бе за Смилянов кой знае колко сложно, още повече, че бе намерил връзка в самата прокуратура-една разведена кучка, която тутакси направи своя любовница и почнаха да делят припечеленото, та по тоя начин да бъде пито-платено--хем да я чука, хем и да няма издънка.Не бе за изпускане и другото-да светне някой от престъпниците, че могат да делят срещу съответното забавяне поради липса на доказателства или липса на втори съучастник, изчезнал безследно.Или пък нещо още по банално-да го открехне да си изпее всичко, а сетне да го внедри отново сред престъпната банда и по този начин му издейства най-много условна присъда, поради причината, че бил премного полезен на органите.

Машинациите бяха безброй, според случая.Смилянов все по-рядко ги изпускаше и пак усещаше, усещаше с порите си, че тъкмо сега му е времето, именно сега, в мътната вода, през която на никой и през ум не му минаваше да му държи сметка. И все пак го надуваше шубето, но не толкова за това, че някой ще го пипне, а за друго.Имаше вероятност да го съкратят по някакъв начин, за да сетне на неговото място друг, дето ще се налапа още по-вече.Колегите вече надушваха доходоносната мина, по самия Смилянов я надушваха, по начина му на държане, по облеклото му, макар че Смилянов се пазеше.Тогава реши да направи собствено застрахователно звено-- това излизаше на мода, застраховането, тоест, рекета. Свърза се още неколцина от криминалния контингент, регистрира си фирмичката-Смилянов и ко-законът не го забраняваше, квото си искаше, туй можеше да прави извън работно време.А по този начин и жена му се успокои, щото всички бяха почнали да ги гледат подозрително, понеже вдигна втори етаж и се обзаведе по каталог.

Фирмичката му развързваше ръцете.Заобиколи се неколцина млади момчета-бивши полицайчета, готови да стъпят в огъня за него и нае ресторант "Дълбокия вир" за нещо като щаб и се почна голямото застраховане, по точно презастраховане, щото някои педерасти си бяха въобразили, че са неприкосновени и щом веднъж някого застраховат, мърдане няма.Смилянов им разказа играта.Още щом се появи на хоризонта с фирмичката си, останалите настръхнаха от ужас.Лично преби до смърт трима от конкуренцията. Квото кажеше-туй ставаше по отношение на узаконения така или иначе рекет, още повече, че беше действаща кука, овълчила се докрай, готова да прегризе за територии гръкляна на родната си майка.Конкурентите го наричаха Звяра и не смееха да гъкнат, щото се получаваше че Смилянов хем можеше да те рекетира с фирмичката си, хем да ти направи постановка от управлението да те окошарят и се саморазправи с тебе от името на закона.Той и за това стоеше в управлението-да ползва информация направо от извора.По този начин хватката беше желязна и нямаше кой да я прекъсне, изключено бе...Но инак дивотиите в управлението го подтискаха, тровеха му нервите и затова бе нахъсан тая вечер...

Копирано от "Едно наум"

Zomby Кога Зомби бил в резерват,

той взел, че еволюирал.

Ама много еволюирал.

Седял на дърво и мислил. Ама много мислил.

И взел, че създал Теория.

Един такъв много голяма Теория.

За Живот значи.

Живот - това моряшка фанелка.

Има сини ивици, има бели ивици.

Кога сини ивици - на Зомби гот.

Кога бели ивици - на Зомби още по-гот.

Пищи от радост и скача от кеф.

После Зомби пак мислил.

Седял под дърво и мислил.

Слязъл от дърво значи.

И взел, че създал още един Теория.

Ама много голям Теория. За Живот.

Живот, значи - туй моряшка фанелка.

Има черни ивици, има и бели ивици.

Кога черни ивици - кофти. Кога бели ивици - гот.

Сега дошъл черен ивица, ама той рано-късно вземе свърши.

После пак дойде бяла ивица.

После Зомби разбрал - той Велик.

Ама много Велик.

И решил вземе цивилизова.

Няма спи на дърво, няма спи под дърво.

Спи в кашон.

Хубав кашон един такъв - много красив.

От магазин взел. Дал три Живота и взел.

После Зомби седял в кашон и пак мислил.

Ама как мислииииил!!!!!!!

Мислил за туй, колко Зомби велик.

После дошъл друг Зомби.

Сичкото Зомби от резерват.

Седи до кашон и гледа.

Иска и те в кашон.

Цивилизован значи. Много нахален.

Зомби вика на тях: "Недей ела!" - те пак ела.

Иска в кашон. Зомби пищи и рита, ама те вътре.

В кашон влязъл, значи.

Взели Кашон на Зомби.

После Зомби върви през гора и плаче.

Дъжд вали на глава. Мокро, значи.

Зомби злобен. Ама съвсем хептен много злобен.

Крий под трева и хапе по задник.

После някой вземе, че бой яде.

Поповски бой ял, Фичо бой ял, Нела бой яла...

Зомби седи и хили... Лош Зомби. Гаден Зомби.

Зомби не истка бъде такъв.

Зомби иска бъде добър Зомби.

Виси на клон и яде банани....

После Зомби взел, че създал още един Теория.

Ама много голям Теория. За живот.

Живот прилича на фанелка на рокер.

Сичкото черно, само черепът бял.

После Зомби броил теории.

Първо броил пръст на една ръка - един теория значи.

После броил пръст на друга ръка - още един теория значи.

После сяда на земя,

събува чорап и брои пръст на крак -

и още един теория, значи.

Значи, Зомби създал един теория

и още един теория,

и още, още един теория.

Значи Зомби велик. Създал много Теория.

Време пише книга за Мене си.

Всички велик човек писал книга за Мене си.

Зомби също пише книга за Мене си.

Даже епитафия съчинил:

"Боже, колко съм убав,

боже, колко съм мил!

Боже, как съм ви ощастливил,

Кът съм взел, чи съм се родил!"

Епитафия - това, с кое книига трябва вземе може започне.

Рефорумист25
Тази теза за неадаптивния, апатичен и черноглед българин е теза на всички некадърни политици през последните тринайсет години. Които някак си винаги я свеждат до нас, белите хора в България. За огромното количество цигани и турци, които нямаха и преди и сега желанието да се образоват всеки политик мълчи като бит педераст. Някак си ловко ни прокарват витиеватата теория, че видиш ли единствено българинът трябва да е успял, българинът трябва да е платежоспособен и че същият той трябва да киха здраво и на жена и на държава, и на чиновници, и на паркинзи и гаражи, и на БТК, ВиК, Енерго, и на катаджии и изобщо за това, че се е родил в скапана държава, пълна с хрантутници. Той няма право да е безработен, да няма пари, да не си плаща данъците и тока. Той има единственото право да бачка и да цака кинти. За останалите в тая държава-цигани, турци и пенсионери това не важи. Защото останалите са много и гласуват редовно. А обиденият българин е на изчезване и в такова нищожно количество, че все тая дали гласува или не. Според Ивайло Дичев щом белият човек е безработен жена му като в приказката трябва да го закачи с куката и да го изкара на бунището. А тя, преуспялата напоследък да си търси по-заможен тъпкач. Е, това, че когато мъжът и бил финансово добре и не и е сменил дъртия задник за нещо по-младо си е негов проблем. Сега е дошло Новото време в което жените преуспяват, циганите не си плащат, Андрей Райчев си държи редакцията в офис без да плаща наем, а турци купуват БТК. Но и това сладко време ще свърши. И Ивайло Дичев да не го мисли сърдития и безработен българин-стар или млад пак ще се оправи в живота. Това че е горд и обиден безработен е временно, проблемите на другите малцинства тепърва предстоят...
Др. Радул Честит празник другари!!!

ЗКПЧ-др.Радул

Doctora Като описание на патологията в постоянната рубрика Наблюдател - абсолютно точно. Описатели- много, психиатри-малко...

Simplified Solutions А бе хубаво е напипал темата, ама дотам. Много повърхностно.

Тцъ.

Виж, Редника е друго нещо.

aa129
Свежарков
стилист Тук става много интересно и не мога да замълча.

Нещата са малко опростени - в една двойка, когато единият се изживява като неудачник, независимо мъжът или жената, ситуацията е същата.

У нас жената не е възпитавана като тази, която щом се омъжи вече с този факт е осигурена до края на живота си. Тя трябва да се бори наравно с мъжа за всичко, дори понякога още повече.

Усещането за непълноценност на единия партньор може да бъде простено във времена на липса на правила, а ако той го прави от чувство за чест, честност и нежелание да прецаква другите, както те правят. Разбира се, никой не е милосърдно дружество и понякога едни такива отношения влияят изключително невъзпитателно на децата.

Често, така сме възпитани, взимаме страната на по-слабия, но ако той сам не желае да му бъде помогнато, няма смисъл. И силните имат нужда от помощ.

Анонимен31
Satova bulgarite sa na tova deredze, dai im da plachat i da kritikuvat.

Uzasni negativisti, pasivni, ischakvashti lichnosti.

Edinstvenijat pat napred e vseki sam da se opitva da napravi neshto , a ne da kritikuva saseda si.

Zalko rasbira e tova che vinagi sme bili bes kasmet, no i mantaliteta ni e nai golemjat ni nedag.

Nai vaznijat problem sa rasreshavane e promjanata na atittydite i mantaliteta.

As se opitvam da go napravja. Ne mi e lesno, no ste go napravja!!!

бесния Док,

непълна клинична картина...

стилист Ано 31, това че всеки се опитва да направи нещо, не отменя задължението му да критикува съседа си. Или по-скоро да изказва искреното си мнение.

Понякога е достатъчно само да му покажеш, как виждаш нещата, вършейки нещо.

Но има случаи и когато просто трябва да му кажеш. Ако той не те чуе, други ще те чуят. Ако и други не те чуят, ще премълчиш и ще оформиш отново думите. Те са голяма сила.

raven707bg На тоя урод трябва да му се отвърне хладнокръвно, а аз още н есъм готов, не съм готов...
бесния Стил,

- Езоп навремето е бил много прав

Редактирано от - бесния на 09/5/2003 г/ 12:58:49

raven707bg

Дичефф, посвещавам ти тази снимка, за да се видиш добре, ако не си се гледал скоро в огледалото.

Животинчето, който намерих с макрообектива на моя Nikon в една българска планина, е истинската невинност, защото не разбира какво точно върши – инстинктът го води…

При тебе (а и при другите Д-колумнисти от парцала на Райчефф) е милиард пъти по-зле – вие сте наясно що за задници сте, но пак продължавате endless по цикъла ям-сера-търкалям-ям-сера-търкалям…

Свежарката добре те е подредил, урод такъв!!!

Гледай провидението да не разпореди безкрайна поредица дни да легнеш на ръцете на жена си…

Редактирано от - raven707bg на 09/5/2003 г/ 13:29:44

стилист Сигурно не съм отново в час или част от компанията, но Рейвън, не разбирам, аз ли съм урода?

Едва ли е Дичев.

Сега виждам, че и Бесния се е заел с проблема.

Не знам дали е бил прав Езоп, нищо че е бил по-малко роб от много хора днес.

А тези, които днес говорят направо, са изключително редки същества.

Анонимен38
tuk sam saglasna sas vas!

No deistvieto, a ne kritikata trjabva da se prevarne v nash osnoven dvigatel.

S uvazenie: a modern thinking bulgarian woman

ano 31

бесния Стил,

Верно е, че са малко , но пък говорят нерядко нещица далеч от разума, приятелю

Muncho Podigovski Аз ще дръзна да коментирам следния ключов пасаж от статията от гледна точка на личния си опит и знания.

От какво точно е обиден тя не разбира. Обиден е, че в новия свят успяват не онези, които трябва? Че няма връзка между това, какъв си бил преди и какъв си сега? Че това сега обезсмисля всичко онова преди? А още по-обидно е това, че никой пет пари не дава за обидата му. И се обижда още повече. Сякаш чака някой да дойде, да му обясни какво е наложило да се нарушат правилата, да му се извини за причинените неприятности.

Нека да приемем термина "нов свят" и да го сравним със "стария" такъв (предполага се, има се предвид времето на бай Тошо - накратко казано).

И тогава успяваха тези, които трябва. Само че тогава критериите за това кой успява просто бяха други. Тогава успяваха (каквото и да се разбира по това) не най-умните, начетените, оправните, изучените, честните, работливите, разбиращите и можещите. Не че сега умните, начетените и т.н. успяват повече от другите. Но и тогава, и сега, си имаше и има ясни критерии за "успяване", които и тогава, и сега НЕ се припокриват с ЛОГИЧНИТЕ И СУБЕКТИВНИ критерии на личността за нейната значимост. А връзката между това, което си бил, и това, което си сега, я има винаги, стига да искаш да мислиш. Това, което си бил преди, може да се обезсмисли от настоящето само ако ти не си в състояние да се погледнеш в огледалото на вътрешната и външната реалност обективно, с усещане за собствената си непреходна ценност като човек. Така че можеш да се обиждаш само на себе си и никой не ти е крив, че нямаш обективен възглед за собственото си "аз".

А истината е, че правилата не са се нарушили, а са се променили. Всъщност, те се променят всеки ден. Вероятно има много хора, които не са съгласни да се променят правилата. Познавам много такива, и повечето от тях не са българи. Нормално е човек да свиква с някакви стабилни условия на социо-икономическа среда и да не желае те да се променят. Но причините за това не са нито национални, нито политически, нито географски, те са си част от природата на човека. Повечето хора на тази планета се страхуват от промени. И след като това е било признавано от 6000 години насам, да се прави от това НАЦИОНАЛЕН проблем е манипулация.

Doctora Депресията е заболяване.

И понякога няма нищо общо със социалния статус.

А преди месец болният може да е бил фактор в държавната администрация. Или да ви е бил началник.

Не подценявайте проблема, защото никой не е застрахован.

А нашето общество не лекува, то бърза да поставя етикети.

стилист Какво общо има разума... приятелю?

Ако красотата бе достатъчна, фотомоделите щяха да са президенти.

Ако умът - учените. И така нататък.

Нужни са още качества, не е достатъчно да си умен, да слушаш разума, или интуицията, или сърцето, или дори принципите и вярата си. Трябва да си склонен да съчетаваш тези неща и дори да престъпиш някое от тях. Стана малко нравоучително, но смисълът е да не се доверяваш на нищо, както и на всичко.

Ако перефразирам една дама - не вярвам как го написах всичко това по-горе!

Muncho Podigovski Док,

Ивайло е прав в едно: не се лекуват тези, които се радват на болестта си. И такива познавам мнозина.

каруцаря Подобни сцени, мисля, всички сме гледали десетки пъти. И душеприказчици сме били. Някои са и неудачници. Преди време някой беше постнал тук една статия на Копринка, ама забравих от кой вестник. Това, което пишеше вътре беше най-точното и написано със сърце нещо, отнасящо се до съдбата на две или три поколения българи в периода 1980-2003 г. Много тъжно, малко ала Скот Фитцджералд, ама без луксозните сцени (запои) - тук се порка неидентифицирано подобие на спирт и производни, в гаражи или бивши ОФ-клубове с маси с мръсни покривки или лоясали плотове с полепнали трохи от световното в САЩ. Класически пример за "изгубено поколение".

Както и да е. Ние сме консервативен народ (лош според мен вариант консерватизъм). Трудно се адаптираме, може би, защото сме учени просто да оцеляваме (надявам се разбирате, че адаптиране и оцеляване са различни неща). А епохата е много динамична и не прощава и три месеца блеене и спиртосване в гараж.... Знам, колко носталгия съществува в тази страна и с риска да ми бъде припомнено за износа на компоти, ягнета и полупроводници по "онова време", ще се поддам на изкушението да посоча една от основните причини за множеството тъжни съдби, като описаната от Дичев. Тази причина е много лошата (като перспектива и технология) икономическа и образователна структура в "онази България". Структура-еднодневка, подчинена на абсурдната идея за всеки да има по канче или две в някакъв средносрочен период, независимо от това как и колко работи(КПД-то му) и дали продукцията има пазар или не. Приемане на орди студенти, обучавани и оценявани по много ниски критерии (има поговорка "и магаре да влезе във ВУЗ и то ще го изкара) само и само да не трябва да им намира държавата работа. Убийствена уравниловка, вкоренила се в милиони наши сънародници. Е да, ама подобна неефективна структура изисква кредити, не само прочутите преструктурирани милиарди, а и кредит от трудови навици, мислене, инициативност. Е това последното е малко отмесено и може би има по-сполучливи изрази, но какво толкоз. Сега плащаме кредитите.

raven707bg Това е 3000-ият ми постинг!!!

Ура! Да живей! Урааааааааааааа!!!

Редактирано от - raven707bg на 09/5/2003 г/ 13:31:38

Viva Мунчо ,

Смятам обаче, че би било ласкателно да допускаме манипулативна целенасоченост у Дичев. Едва ли е имал наум да достига дълбочини. Факт е, че процентът на неудачниците, на looser-ите е отвратително голям. Но факт е, че започнахме да свикваме с "успелите', започнахме да не се впрягаме от истините и полуистините за произхода на техните успехи и обществената им значимост. Само преди две години още се търкаляше в употреба принципът "мани го тоа, той изпра парите на...", или сподавеното негодувание от лъскавите къщи и лимузини на бандюги и рекетьори. Днес вече просто уморено и вяло махваме с ръка.Керванът си върви. И постепенно свикваме с мисълта, че може би и аз щях да мога, ама изпуснах момента, не намерих човека, излъгах се в нещо...и ето ме сега неудачник.

Аз лично се промених. Аз не съм същия от преди десет години. Аз СЪМ неудачник. И в Оруеловските времена бях. Но тогава имах надежда.

Green Hawk47
Мунчо, наистина ли смяташ, че преди /в червендалестите соцвременца/ е имало правила за развитие на свободната, като мислене и като дух, личност, ако не звучи клиширано, може и тъпо да звучи? Стига, бе - веднага са щели да те смажат, да те пречупят и т.н., докато заприличаш на тях. Неоправдавам онези, които са се примирили с битието си, но кой съм аз, че да ги съдя, подобно на др. Дичев. Що е спрял до свободата, а не е скокнал по-назад. Пак повтарям, че това поколение е расло в робство, в клетка, в стерилна и измислена от болните соцмислители реалност. Трудно се свиква, трудно ще се бориш, когато ноктите ти са изтръгнати. А сега - време е за бира!
стилист Каруцар, това е част от картината.

Влязох в институт с пет изпита, анонимни, за едно място кандидатстваха стотина души. Следването бе разкош, нямаше истински учебници, а само книги и книги и привилегировано обучение с недостъпни филми, с повечето преподаватели изпитите вървяха като диалог, казвахме нещата, които мислим.

След това дойде другото.

Не беше в образователната система само. Всеки се сблъскваше рано или късно с него.

Е, и какво. Още тогава примерно ни показваха документален филм за концерт на Бийтълс в Западна Германия, където полицията биеше по улиците всички младежи с подобни прически. У нас ставаше нещо подобно.

бесния Брат Каруцарю,

някои въпроси напират в мен, но първият е:

Вярно ли е , че КАТ-аджиите глобяват каруцарите за непоставен колан ?

Muncho Podigovski Viva,

Можем ли да се опитаме да определим що е то неудачник? Или да определим що е това успех в наше време и на територията на тези 111 хиляди кв.км., които познаваме като Родина?

Архангел Михаил Ако имаше лесна рецепта, Каруцарю, Дичев сигурно щеше да я даде или поне да обясни причините Но не го прави, не защото е глупав, а защото е трудно.Пък и какво щяхме да правим във фрума?!

Не е хубаво да се делим, както ти правиш, на завършили по Татово време и след това.Виж само как пишат по-младите и какъв им е речникът!Думата ми е за масата, а не за отделни индивиди Наблюдения можеш да направиш и тук, във форума.

Бъди здрав!

Големият Лебовски52
1. А, кой бил тук - ЗКПЧ др. Радул! Илийка, къде беше толкова време, бе пиле шарено? Как е в гнилата Германия? Още ли с Кашел Мордохай++ мразите втората родина и мечтаете за залповете на Аврора? Гиди поразници такива!

***

Рефорумист

Ето още нещо за теб:

"Товарищ, верь: взойдет она,

Звезда пленительного счастья,

Болгария впрянет ото сна,

И на обломках самовластья

Напишут наши имена".

Бъди здрав!

Booya Е сега се изкушавам да перефразирам Ник Хорнби.

Дън не е прав, че човек не е остров; всеки човек е остров, а аз се опитвам да стана Ибиса.

Muncho Podigovski Green Hawk,

Мисля, че винаги е имало правила. Няма как да няма. Мисля също, че обществото, когато и където и да е, никога не е в състояние да оцени свободата на личността, защото тя е лично, интимно, субективно, ненакърнимо чувство на индивида и то винаги влиза в конфликт с правилата на обществото, което и да е то и този конфликт е непреодолим по принцип. По този въпрос е писано много, така че няма дори да се опитам да кажа нещо по него. Мога да споделя само личния си опит. Но не мисля, че тук му е мястото и темата.

От опит съм научил едно - никой не е в състояние да те смаже и пречупи и да те накара да заприличаш на него, ако ти сам не си положиш главата (душата, сърцето) на дръвника. Човекът е непобедим, докато вярва в това. И никой не може да ме убеди в противното. Имам конкретни примери за това и ако някой се интересува, ще ги разкажа - но те биха били само илюстрация към вярата на човека в самия себе си - те не могат да породят тази вяра.

Загорка55
Кой каза БИРА
б.б. Green Hawk

Подиговски, ти верваш ли си, щот аз упорито 4акам да ти повервам

каруцаря Бесен,

За колани глобяват, но за каране след употреба, дори на литър мастика, не

стилист И да не са били въпросите към мен, тук има любители на цитати и ще им подам някои, които сигурно са чели:

Трябва да умее да вършим глупостите, които изисква характера ни.

Човек е по-добре да заложи на добродетелта, защото не може разумно да претендира, че е открил цялата истина.

Природата е пожелала илюзиите да бъдат за мъдреците това, което са и за лудите. Само дето първите са нещастни от това, поради мъдростта си.

Най-добрата философия в света е да съчетаваш сарказма с веселостта, и снизхождението с презрение.

Има повече луди отколкото мъдреци и даже в мъдростта има по-голяма доза лудост, отколкото мъдрост.

Малко Свинтила:

Общността не е в състояние да интерпретира вярно постиженията на индивидуалностите.

Предава се познанието, мъдростта е нередаваема /интегрална йога/.

И още подобни:

Умът не търси познание, а се стреми да смила. Заради удоволствието да мели и мели, би си потърсило собствен обект, дори познанието да е намерено.

И нещо за финал:

От близо половин век психологията не престава да връща демоните в човека.

Кайзер Соузе59
Привет на компанията.

С пролетта се появиха и Зомби и ЗКПЧ др.Радул.

Мунчо, успех е всяко нещо, което в крайна сметка ти носи по-добро здраве, лэбов или душевно спокойствие.

А Дичев днес е болезнено добър. Защото описва, а не разсъждава. Личи си, че е повече писател, отколкото мислител.

Геновева Кайзер Соузе, не може да бъде!

Почти от мезозойската ера.

Време му беше и на него.

Аз лично се радвам.

Forza NATO Излишна, празна статийка
Сеирджия от "Монитор"62
МОНИТОРСКАТА БРИГАДА ИЗЛИЗА НА ПРИПЕК!
Др. Радул Е не така, че се задавих от смях!

Особено това с втората родина много ме разчувства, даже леко се просълзих, но както и да е... Може от пролетта да е?

А, намерих и готина картичка!

ЗКПЧ-др.Радул

Green Hawk64
Много го засегнахме др. Дичев! Свил се е сега в скута на А.Райчев в коридора на "Сега" и рони бисерни сълзи. Подсмръкне, забърше с ръкав влажен нос и пак продължи с пълна сила. Глупости. Надраскал си пасквилчето, лишено от минимален опит да поразмисли, взел си хонорарчето и ни си хили от някоя по-засукана кръчмица на дебилността. Прав е.
СЕДЕМ65
Сензационно писмо до редакцията от бивш служител на ДС, в което се описва механизмът, по който подслушват всички ни тотално: Интернет.bg е под пълен полицейски контрол!!!

Натиснете тук

raven707bg Ебавате ми мирогледа с тия ваши дълбокоумни постинги…

Добре, бе, Дичле, Христо Фотев, Бог да го прости, лузър ли беше, след като БТК дори го даде под съд за неплатени сметки?

Според тъпака Дичефф поетът Фотев би трябвало да е бил Цар на лузърите, защото живееше в “култура, радикално отличаваща се от доминиращата в обществото”…

Това, в кавичките, е дефиницията за бедност, дадена от американския икономист Виктор Перло…

“В новия свят успяват не онези, които трябва” е сервирано като подигравка или поне упрек към аутсайдерите.

Мутрите, според Дичефф, би трябвало да са истинските герои на нашето време???

Всички ли българи от новата диаспора са автоматически успели, след като са прекосили границата…?

Успех ли е, като Фичонелите, да миеш по 14 часа паниците на мириканците или да бършеш лайната на полуживи, но богати западняци?

Ае, Дичле, формулирай ми “успеха” с твойте академични абрикадабри и я пусни формулата във Форума…

После, тука някои отново разправят смешки за “робството” и “несвободата” по време на соца…

Верно е, че педерастите ги бяха притиснали така, че имаха изяви само в кенефа на Орлов мост…

“Робство” ли беше през 70-72-ра да се продават свободно албуми на “Битълс”, издадени от Балкантон или в Полския и Чешкия център да си купиш “Назарет”, “Стоунс” и прочие, и прочие…

“Робство” ли беше да се разхожаш в 2 през нощта спокойно из Южния парк или да не знаеш що е това наркомания…?

За качеството на образованието… просто нямам подходящи думи…

Знаете ли колко дебеловрати боклуци взеха срещу мангизи дипломи от проивинциалните псевдоунтиверситети, че и от Софийския…

При соца имаше жестоки правила и убийствена конкуренция за позиция в обществото…

Вярно е, че БКП осигуряваше летящ старт, но пък в нея членуваше половината от активното население…

Интересно ми е кога Дичлето е бил лузър – при соца или сега, щото е невъзможно и двете системи да си печеливш…

raven707bg СЕДЕМ! Голема работа! Нека си подслушват! Има и умни ченгета, а останалите - да го духат!!!
Геновева Ами, бил е в соца лузър Дичев, утре!

Аз си го спомням, като фигура само, от една зимна Аполония, чудесна компания, все бяха синове - Дичевия, Хайтовия и др.

Дискотеки до зори, купони в една представителна стара къща, база на НИПК, поддържана чудесно от държавата и наемана на ниски цени от все такива лузъри, авангардни пиески, филмчета, концерти, запивки в крайбрежните кръчми.

Големо лузване беше. И на много приемливи цени. Командировките башкъ.

По това време и Сугарето им беше в компанията, издаваха си разни списания, имаха си тираж и купувачи, хич и не са си ги плащали от джоба.

Все така да лузва, който може.

Muncho Podigovski Raven,

Възможно е и в джунглата да се чувстваш щастлив. Въпрос на самооценка и изисквания. Първото зависи изцяло от теб, а второто може да се минимизира до минималните необходимости на оцеляването. Пак повтарям : повечето хора на тази планетка предпочитат да не бъдат щастливи и задоволяващи се с това, което имат, без да роптаят. Предпочитат да бъдат недоволни, оплакващи се и да им съчувстват за което.

каруцаря raven,

И ти беше млад, когат се разхождаше с тавите през парка? Нали?

Асенкин71
МУНЧО. Ами онова "профан" си го изпуснал, но пък именцето си ти е таман!

GanTREE


Голяма веселба е настанала от вчера насам.

На нЕкои тъпоъгълници очевидно им е много кофти от днешната тема на Ивайло Дичев. Личи си и от самолет...


Анонимен73
Многострадална, лузър лузъру око не вади, но тежко който го няма.

Сибила Мойсей, Мойсей-

И 40 години обиколки из пустинята.....

Минавам от тук Има ги и обиди и обидени

Имало е след 9, има и след 10

Айде за след 9 вече не е толкова обидно - и обидата поизветрая, и обидчиците са зле или поне не е по-добре от обидените

То има си хубавите човешки качества, за които тук много се приказва - завист, немощ, посредственост и пр. Резервуар за множество обиди

каква е поуката от есето?

Трябва ли да се чакат още 50 години за овъзмездяването

Нужно ли е да се говори за обидите при положението, че дори и да не са обидени, много хора днес, 14 години след промяната не са на себе си от обида за всичко и срещу никой освен себе си

Не не това е темата

Склонен съм да подкрепя оптимистите - да мислим конструктивно и позитивно

А комуто трябва ще ни коригират - има хора за всичко

Нептун Гледам че вече сте го разбрицали в амплоато му на Задник. Добре сте го нагласили. Браво. Почти нямам какво да добавя, освен че е жалко, когато иначе умни хора ги обхване такава манеия за величието на интелекта им, че губят елементарна представа за живота.

Не съм съгласен с тебе Мунчо. Според мен изместваш темата. Хората наистина са различни и по тази причина всеки заема подходящата си ниша в обществото. Едни ръководят, правят бизнес, политика, научни разработки а други си пасат козите например. Когато всеки е на подходящото си място, вероятноста субективно да се чувства щастлив е голяма. Вероятността да не се чувстваш добре също я има ( даже и милионер да си) но това е извън обсъжданата тема според мен. По друг начин стои въпроса когато политиците "почупят" нишите на човешкото нормално съществуване. Да отнемеш рабатата на хората и след това да твърдиш че те самите са си виновни е ЦИНИЗЪМ и нищо повече.

стил77
Анонимен, само тълпата върви след победителите.

Личностите си дирят собствен път.

Ако почти всеки е бил ту лузър, ту победител, може да извади и двете очи на някой в рокадите.

GanTREE

А разсополивения кандидат-емигрант Свежаркин е забравил да започне баенето си ако не от началото, то поне откъм средата. Вместо направо от края.

С огромно удоволствие ще припомня на всички (обидено оплакващи социалния си статус) панаирното memory на Иван Илчев от миналата сряда - за времето, в което българите (цит.) ...бяха решили да поправят несправедливостта на природата и на глупавите си предци...

ето тук.


Грациан Цък Марийке на пу'трет

Браво Ивайло!!!

Айде сега, ново два'йсе: Ивайло, човекът, писал каквото чул и видял. Никакви подбутвания, демек, на читателя към дадена посока, никакви водения за ръчичка (а ла "казвам ти дъще, сещай се снахо" ). Не, бе - чист реализъм, без никаква идеологична подплънка. Cinema italiano- circa 1957, fratello.

Да де, но има читатели които не могат да се съгласят с това което се случва около тях. Това е кошмар, невписващ се в техния МИРООБЗИРАТЕЛ. След като не задоволява техните потребности - следователно това четиво е вредно, ( или най-малкото нефелно ).

И се почват оплюванията: Дичев, ти така...Дичев, ти иначе...

Не могат, значи, дадени хорица да се примирят с реалността и туй то. Не могат, бе! Вари ги, печи ги...ни щът и толкуз...нье та нье (дето викаше героинята )... и пред очите ни ( want it, or not ) изплува прословутият соцреалистичен портрет "Индеферентната презряла девойка с хуй в гъза, пренебрегваща реалностите на грозния живот". Портрет познат ни до болка и постоянно изникващ като мираж отново и отново:

Нашата героиня е облечена в кипърско комплектче - плетени блузка и жилетка в същия цвят ( turquoise pale, of course ), мерино, разбира се... от кръста надолу обаче е гола, но тъй като портрета е в полуанфас, а тя държи в скута си вестник "Сега", зрителят само може да загатне по прозиращата мещу нарисувания вестник и рамката плът, че тя не е от онези които се лишават от "кулинарните изкушения". Устата е полуотворена, но не сладострастно, а по-скоро глуповато, погледа е устремен в точката която соцреалистичните художници наричаха "светлото утре" (някъде горе в ляво, на около 75 градуса от хоризонта ) и ти зрителю просто чуваш нейния дълбок контраалт деклариращ на света своята непоколебимост и нежелание да се предаде в прегръдката на пошлостта: Той мъ ибье (вика ), ъ пък аз ни му убръщъм никакву вниманиье!

Не - това не може да бъде реалност! Такива хора няма! Дичев как може да си паднал толкова долу, почти колкото...а бе...айде да не говорим...вие си го знаете...пфуйййй.

Сибила И да и не.

Истината е по средата.

Верно е, че всичко стана брутално, отвориха шлюзовете/така ли се казва, Нептуне/ и пуснаха всички да плуват в студени, буйни води.

Някои се изподавиха, други се понамръзнаха, някои изплуваха.

-Не е верно, че не е зависело от индивидуалните качества и потенции на всеки един.

-Не е верно, че е можело да пристигнем едновременно на финала.

Това е невъзможно.

-Верно е, че на някои подхвърлиха спасителни пояси и надуваеми лодки.

Но обратното е невъзможно.

Няма защо да се лъжем.

Вижте двете Германии-Западната все още влачи Източната на гърба си и я обвинява в мързеливост и неадаптивност.

Да оставим това, че наляха милиарди марки в пропадналата й икономика.

Това са факти.

Та не дава Господ да живеем в интересни времена.

стилист О, Грациане. Показваш завидно въображение.

Понякога реалността куца.

Сибила Грациане

Що индЕферентна, бе.

Кажи безразлична-по шта разберат

Нептун Ган и Грациан,

Този път няма да ви хакам. Хей така. За разнообразие. Кво от това че грачите в хор? На кой му пука от морални лузари?

Грациан Сибила,

Щот' ня'а да звучи ентелектуално, затуй...тря'а да читеш мещу ридувети...а нье само пу ридувети...

Стилисте,

а бе к'ви реалности съм виждАл...требват ми "три кокошки" пера за да ги опиша...ама пусто време...недостига...

GanTREE

Грациане, много хард ти е соцреалистичния портрет ...

Има и по-нежни случаи...

А що се касае до поредната доза великобългарски антикостовизъм, която пак се просмуква отнемайкъде - бих предложил следното - нека всеки за себе си да определи кой от всичките досегашни министър-председатели е направил най-много полезни нещица за страната - Андрей Луканов, Димитър Попов, Филип Димитров, Любен Беров, Ренета Инджова, Жан Виденов, Стефан Софиянски, Иван Костов или Симеон Сакскобургготски?

Вредните нещица очевидно не притесняват никого, защото и последните проучвания сочат, че повечето от българите нямат нищо против сегашното правителство да изкара мандата си.


стилист Ти пък кажи "неприспособимост", вместо "адаптивност".

Аз по ще те разбера.

стилист Гледай малко напред, явно достатъчно си страдал. Но ги напиши, ще е интересно.

Гънтри, Инджова май.

Сибила Стилисте-

Щото мислата ми беше друга.

Той Грациан я разбра.

Грациане-четох между редовете-едни асоциЯции получих, дано да не съм права

GanTREE


Нали?!

И аз щото така си мисля...


Нели По повод снимката на Радул от 5-та страница:

*

Нека припомним, че за да може това руско войниче да побие червеното знаме в Берлин СССР даде, без да му мигне окото...70 000 човешки жертви. Толкова му струваше обсадата и превземаната на Берлин. Русия винаги е разполагала с излишно количество хора, та може да си позволи да ги пилее по примера на... Китай.

Сибила Ган, ти за Премиер-Министъра ли

Разбира се, че Н.В.

Сибила Нели,

днес май говорим по темата.

Стига ля лимонада.

Анонимен93
Dicev -i Raicev se mwcat da ni ubediat ce stanaloto i stavastoto v BG vece 15 godini e istoriceska zakonomernost i e predizvikano ot "istinskite " zdravite sili v BKP koito i predi i sega sa nai sposobnite i nai dobrite ! drugite =razbirai 95% ot BG sa -neblagodaeni gotovanci i mwrzelivi negodnici !da ama ne !
GanTREE


Ха, една тема се вмъква в друга тема - добре.

Честит праздник на всички празднуващи День Победы

Ако съм се объркал в думонаписванието - то е поради неруския ми произход...


Анонимен95
Дичев, мамка ти нагла номенклатурна!

Кой направи преврата на 10 ноември 1989?

Кой ограби и продължава да граби държавата ако не най-вече мръсните

номенклатури и ченгета от соц. времето?!

Виж го ти - хората сами си били виновни!!!

ГАДНЯР!!!!!!!!!!!!!

Доктор Фройд96
Сибила, това с големите асоЦИяЦИи, дето си получила има ли връзка с вчерашните скромнотворни твърдения за впечатляващи бюстове?
Сибила Докторе Зигмунд,

Да! Да!

Така си личи, че сте бащата на психоанализата.

Анонимен98
Айде, айде, тя преди година си каза размера на сутиена...
Геновева По паралелната тема, значи, с основната всичко е ясно.

******************************* *****************

День Победы”

--------------------------------------------------------------------------------

Слова В. Харитонова, музыка Д. Тухманова

*

День Победы, как он был от нас далёк,

Как в костре потухшем таял уголёк.

Были вёрсты, обгорелые, в пыли, –

Этот день мы приближали как могли.

* Припев:

Этот День Победы

Порохом пропах,

Это праздник

С сединою на висках.

Это радость

Со слезами на глазах.

День Победы!

День Победы!

День Победы!

*

Дни и ночи у мартеновских печей

Не смыкала наша Родина очей.

Дни и ночи битву трудную вели –

Этот день мы приближали как могли.

*

Припев.

*

Здравствуй, мама, возвратились мы не все...

Босиком бы пробежаться по росе!

Пол-Европы прошагали, пол-Земли –

Этот день мы приближали как могли.

*

Припев.

*

Анонимен100
I predi i sega Dicev upravliavaha upravliavat i ste upravliavat komuniagite i decarta im c pomosta na prestwpni strukturi ot represivnia i politiceskia aparat na stoletnata kurva ! mutantite sa kato SARS pnevmoniinia virus -moriat tezi nad 50 godini i izrazdat mladite v zombita suteniori i mesdunarodni prestwpnivci i predateli ! Napwlno swm swglasen s Neptun i Raven !Viste vestnicite kakvo se twrsi na trudovia pazar -sekretarka do 20 godini

chofior do 25 godini -ekspert scetovoditel -do 30 godini -tova poslednoto e mnogo Flobersko -edna zena e takava edva na 30 godini ! da tia pravi balansa i zasluzava pwlna programa -kato Mara ot svetovnoto po dimnastika -dala na ruskiniata zlatnia medal na zadwlzitelnata programa -no tozi ot "volnata " programa --after hours -krasial neznata i shia i dvete edri tezki "selski " gwrdi !

zatova ima tolkova mnogo prihodi v budzeta ! na dicev mu pozelavam -da nadzwrne niakoia BG bolnica -kato prinositel na portokali de , i da pogovori s DR-a za "cenata " na uslugata i nacina na plastane ! posle kato mu razbiat apartamenta da pogovori s "policaia " za tova kak da si vwrne lap-topa !

Сибила А, Геновева, аз не съм съгласна точно с тази паралелна тема.

Отварям тема 80D

GanTREE


Айде нЕмаше нужда да се разпяваш сега...
стилист И аз ви поздравявам с праздника.

И с примерно "А утрините тук са тихи".

Сибила За всички притежателки на 80D- от сърДце.

Ако няма рима-удари ма

Наздраве

б.б. право в целта - браво 93,95,100 и пак браво!!!

Сибила, трогната съм от поздравлението ти - с малка корекцийка само -

75D

Редактирано от - б.б. на 09/5/2003 г/ 16:54:43

Анонимен106
Сигурно е 75, но това няма значение скъпа, за мъжете...
Green Hawk107
Трогна ме таз Геновева. Извади си сега сега червената връзка, вържи я здраво, сложи си плисираната поличка, ако още ти става, и беж немедлено на "Позитано" 20, там на всяко изпяване ще ти лепват на челото двайсетачка /стотинки, де, все пак са социално слаби/. Още веднъж: БРАВОС!

*"Ставай страна огромная" нямаш ли на плоча или на магнет?

Анонимен108
Интелегентите бая оревали орталъка. Обидил ги Дичев. Абе няма ли най-после постоянното присъствие на обездолените , разграбени и съсипани да се съберете и направите един списък какво ви е разграбено - къща, кола, вила, телевизор, видео, крава , коза? Параграфа ще оформи един колективен иск до Страсбург. На обезщетение подлежат също изядени от Костов ягнета и друг рогат добитък , но не и открадната демократична идея и вяра в доброто у човека. И седнете сметнете първо колко е ограбено та ви е съсипан живота. 12 години по 200 милиона долара годишно да са крали разни управляващи дето сами си ги избирахте , това са общо 2,4 милиарда или се падат по 300 долара на всеки гражданин. И какво ще стане , ако утре се появи вълшебна нова партия, спечели изборите и за 1 месец осъди виновните и върне разграбеното? Ще станете отведнъж нови хора с тия 500 лева дето ще ги вземете и почва нов живот? Май е по вероятно да ги пропиете и после 1 месец раздувки из форума кой колко изпил и как после нищо не помнел.

Не е ли по-просто да заминете на Запад и да ги изкарате тия пари за 3 дни вместо да чакате Месията да дойде и ви ги върне? Вече няма визи. Любопитни отговори сигурно ще има на job интервю на въпроса кой какво умее - медик ли е , дюлгерин, инженер , механик? "Ами аз мога да пълня правоъгълници с думи и изречения. Много хора ги харесват и ми показват палци. Тука си нося една колекция "the best of". Аз пък мога да препоствам Фичо и знам наизуст какво е писал на 23.02.1998 . Качествено и експресно громене на юдеи и юдомасони. Всъщност съм подполковник, но съм навит и на ваша капитанска надница. Аз пък моем да пием бира. Бистрим международни положения секакви и даваме готови експертни решения. "

Само трябва държавата да определи някаква квота за износ за да не изтекат най-добрите мозъци в чужбина и българщината да рухне без основните си крепители.

Анонимен109
Imashe edna pevica -aha setih se mai beshe kristina dimitrova deto beroeca ia pobiivashe ! ta tia si tananikache curolikashe i se proziavashe -Taka mi e dobre taka mi e dobre -bez problemi ! Za sega e taka za niakoi lude s pozitanki -decicata im porabotvat ia turski prah za prane ia drug bokluk s karfici i kerec ste kontrabandirat ia polovin duzina ukrainki ste nadziravat ia niakoia INDIGOVA diskoteka ste "ohraniavat " swrbi boli hubavo mie 1 ! mama nosi ot grwckata Banka hiliadarka , tatko ot Multi -dve ! nie s bati po 300-400 1 apartamen s kon da se razhozdash -diado dava domati i rakiika a baba turshiika -gadzeto pishe v DUMA i SEGA ! Kolko mu triabva na covek ! dva dollara butilka DOKTOR Vodka -svirka tri leva !No reseni im sa swdbinite i sa prebroeni dnite !
Геновева Ей, не мислех, че тук има младеж, който да знае, че това е песен.

Добре, добре, повече няма да пея. Сигурно ще да е от пролетната депресия.

Утрините... класика, ех...

П.С. За онуй, зеленото. Казах, че повече няма да пеем. У Гугъла сичко има. И страна огромная, и маленькая, и размер D, и вставай, и ложись, ... квото ти душа поиска.

Не ма предизвиквай повеке! Не е важно къде ще го намериш, важното е кога ще го извадиш.

Редактирано от - Геновева на 09/5/2003 г/ 16:58:09

Muncho Podigovski Нептуне,

Просто допълващи се гледни точки имаме. Сибила ги натамани.

Днес даже аз влизам в положението на Ган3.

Доктор Фройд112
Сибила, ти май го прие донякъде лично. Споко. Аз съмнения нямам. А това D "дизел" ли значи?
стилист Аз отивам малко да попразнувам няколко повода.
GanTREE


Анонимен 108 ми оправи настроението за (поне) седмица напред ...
Анонимен115
Откога пък манхатънските пърдялници почнаха да пишат анонимно?

И да се надяват, че някой ще им забелязва, че и препоства (!!) уригванията на вкиснал боб.

б.б. Подиговски, про4ете ли ано109/с латиницата/, е! - така се пише

...показвам за последен път

Редактирано от - б.б. на 09/5/2003 г/ 17:03:18

Грациан Сибила, наистина има нещо чаровно в добре изваяните, (както един велик човек, лека му пръст, ги наричаше ) - mammalian protuberances. Аз, на времето, гледах на гърди и бая познавах. Сега, нещо с годините, ясновидството ми е поизленя, а пък и с тази моногамност...дарбата увехна...спомням си, все пак, че девойките с красива гръд винаги имаха по-светло бъдеще от тези с "липсваща такава" или с "некрасиво висяща такава" (някои жени, горките, просто са наказани с толкова причудливи "бозки", че направо ти става жал за тях, особено за онези които носят от онзи вид -еквивалента на чорапи напълнени с пясък...оххх...сиротите )

Ама какво да правиш - кво'т дал господ...(или пластичния хирург, ако имаш достатъчно парички и желание за тая работа )

Сибила б.б.

Но това е невъзможно!

Та ти си някакво природно изключение и невероятна секс бомба!

Моля те, покажи се!

Та това са мерките на Доли Партън-ама тя е изкуствена.

80D са на Памела Андерсън още докато и тя беше изкуствена.

много на зор119
да му се намира на некой найлонова кесийка?
б.б. Колкото и да съм срамежлива Сиби, не мога да не под4ертая този си феномен - верно е! - на времето като студентка събирах погледите на навалицата в Тексим, когато питах за Триумф 75D - без майтап.

ПП Подиговски нищо, 4е е мъжко и то е със 80D, наистина

Редактирано от - б.б. на 09/5/2003 г/ 17:51:07

Muncho Podigovski Уважаеми дами,

Всички вие справедливо се възмущавате когато на целомудрената форумна плоча нечий игрив мужский калем почне да списва за задници. Що ви требе да хортувате сега за предници?

raven707bg Сиби, изпуснал съм, сестро, онова нещо за бюстовете… Я повтори, моля…

Нептуне, точен си! Радвам се с тебе за готиния ти текст!!!

Каруцарю, ювенологията е голяма шарлатания, но ти казвам, че и днес съм млад…

Защо ти го казвам ли?

Защото имам идеи и поле за работа за още 3 живота, а пенсионерството в традиицонния му вид си е чиста смърт, comprende?

Възрастта е състояние на духа, а не някакви мърляви числата в ЕГН-то…

Многострадална, нещо пак си игрива и това мно-оо ме кефи и доста ми помага за избистряне образа на другаря Дичефф-младши – 'ного полезно инфо даваш…

Ако сей автор небесен продължава ебавките с народа, ше го турим на пангарчето с тия твои дистанционни наблюдения…

От сичките прелести на живота през зимната Аполония не споменаваш само гаджетата…

Да предполагам все пак, че авторът е с ортогонален секс-статус…

Мунчо, не че пишем дисертации тука, но очаквах от тебе по-длъбочко да навлезеш в темата… Сорри!

А който се дърля със Свежарката (това е рисков спорт), ше седне неусетно и неволно на доста дълга паламарка…

Внимавайте, ребята, разкъсванията са за ваша сметка…

Гъчо123
С риска да прозвуча като наивен проповедник-моралист ще задам някои въпроси.

Сравнете две тълкувания на думата "лузър", отделени от половин век.

Първото е от Кънсайз окфърд дикшънари от началото на 50те, вторият, от речника на Би Би Си от края на 90те.

Стар речник:

- person, horse, etc. that loses race etc.

Нов речник:

- a loser is a person or a thing that is always going to be unsuccessful ...He's a born loser...

Защо толкова бързо се измени значението на тази дума? Има ли точен български превод? Думата с руски корен "неудачник" не ми се вижда съвсем точна. Как точно ще се преведе пък уинър съвсем не знам.

Поне в Новия завет не виждам делението на хората на лузъри и уинъри да е водещо. Все пак, там се набляга на любовта към ближния.

Все пак християнството, с неговата етика, е в основата на нашето цивилизационно развитие.

Изкушавам се да кажа, че това деление е следствие от протестантско извращение на християнския морал. Не бих бил точен. Скандинавските лютерани все още се опитват да поддържат модел, при който и най-неуспелите по критериите на пазарното стопанство са така социално защитени, че не се посяга върху човешкото им достойнство.

Дали не сме в някакъв пореде кръг на спиралата, при който се завръщаме към социалния дарвинизъм в чист и неподправен вид? Един вид, нека оцелеят най-пригодните, другите да го духат, извинявам се за грубия израз.

Натрапва ни се нова ценностна система, не знам как да я нарека - нехристиянска или постхристиянска.

Ще си каже някой уинър "Кво ми дреме, че съседът, с когото някога живеехме в еднакви панелки и с еднакви заплати и еднакво чакахме за Лада сега е безработен лузър, синът му е наркопльсор, а дъщеря му - проститутка?"

Гледам, че и по западна Европа, кога по-внимателно, кога не дотам, е започнал постепенен демонтаж на мрежата за социална защита.

Не ме разбирайте зле. Нямам за идеал казармената уравниловка на реалсоца или поощряване на лумпенизирането на отделни слоеве в отделни страни в отделни времена чрез безразборно раздаване на социални помощи. Недопустимо е обаче да оставяш грамадна част от хората в бебизходица и да им набиваш в главата, че сами са си виновни.

Да кажем, че уинърите не са обременени от християнски морал. Нямат ли обаче интинкт за самосъхранение? Ами ако лузърите не пожелаят да го духат. Някои от тях определено няма да пожелаят.

Вижте богатските квартали в Мексико сити или който и да е голям латиноамерикански град. Уинърите са обградени от железобетонни дувари по 5 метра със стражеви кули, с охрана от истински рейнджъри и пр., а въпреки това ги трепят и отвличат, и тях, и жените им, и децата им и любовниците им.

Всъщност, трябва ли да ходим чак в Латинска Америка, за да видим това?

Та, този път ми се вижда опасен и безперспективен. И за едните, и за другите.

Излиза, че всичко, което е изгодно, е нравствено.

Архангел Михаил Друга гледна точка:

.

Да живееш , значи да се бориш.

Робът за свобода. Свободният за съвършенство!

.

Какъв е днес нашият свят:

- Свят, в който паднаха граници и стени, но все още съществуват разцепление и омраза.

- Свят, в който хората от различни националности и раси се опознават чрез техническите достижения на съвременните комуникации и осъзнават, че независимо от цвета на кожата си, те са близки, че могат да живеят и да се обичат заедно. Но и свят, в който силите на мрака все още проповядват превъзходството на едни над другите, в който силите на злото се стремят да противопоставят народи и общности.

- Свят на идеологии , които губят своя смисъл и единствено истината , която може да подобри живота на хората , е значима. Имагинерни и познати в историята идеологии и днес изповядват омраза, човешка ненавист и смърт, като че ли не е достатъчно опустошението на отминалите.

- Свят, в който материалното състояние е прицел и измерение за израстване на хората, което обаче не означава и духовно такова. В същия този свят много хора тънат в бедност, не достига храна и ежедневно умират деца.

- Свят, изтъкан от стремежа на човека към звездите, към изучаване на Вселената и търсене на Вселенски събратя.

.

Това не е писано на "Позитано"20.

Ако ви е интересно откъде е Натиснете тук

raven707bg 119! С кво ше пуцаш - имаме специализирани - за предна изадна нужда...
Румен Гечев126
С праздником - Деня на Европа!

Като чета, асоциирам

Вот сижу у ресторана - замуж поздно, вздохнут рано!

Я по-оптимистично!

Геновева Румен Гечев - и той беше хубав мъж. Може и още да е.

Правилното е - сдохнуть рано...

Това междинно състояние е много приятно, мога да те уверя... И фактически - относително, колкото са относителни всичките ни земни неща, може да бъде безкрайно дълго...

Сибила Ей, изпуснах ви за малко, глей къде чак сте отперили......

Братко Рейвън,

от какво точно пояснение се нуждаеш, аз съм насреща!

б.б.

Триумф е най-сигурното. Но дори и доставчиците тая мярка я изписват по поръчка.

Водят я за нестандартна. Даже и 80 D.

Докторе Зигмунд.

Ако бъркате размера на сутиена с дизелови и бензинови двигатели, то какъв доктор специалист сте по тези деликатни отношения между половете?

Гъчо,

ще те чета тепърва-много си сирИозен.

Мунчо,

за задниците ще отворим специална тема.

Нека да изчерпаме първо предниците.

Грациане,

Още немаме нужда от доктора с нежния скалпел.

Геновева

Който пее, зло не мисли

Ган, ,

Не си ли доволен от отговора ми?

Май не.

raven707bg Браво, Архангеле, че спомняш великата мисла на великия войвода Яне Сандански! Тя е изписана върху гроба му до Роженския манастир; там, където бай Иван Татарчев не даваше да стъпне небългарски крак, а и на 3 мили наоколо т. нар. омовци ядаха бой до спукване…

Гъчо, “a loser is a person or a thing that is always going to be unsuccessful”…?

Ами че то тогава четвъртъчните списуватели на Райчефщайн трЕбва до един да са такива, щото никой от тях не се е задържа като колумнист!!!

Кронкайт колко време е бил в ефир, знаеш ли?

Райчефф, що ни пробутваш хлам, бе?!?

Дачлето, например, го шиткат като гюведния от табор на табор, че и на славевия се нахендри нощеска…

Иван Костофф, апропо, как ше го определите – лузър или нелузър е

Грациан Гле'й, гле'й, кой имал лични наблюдения и списва мемоари за колегиални паламарки и техните плъторазцепни мощности...а бе, вече нищо комай не мо'е ме учуди.

raven707bg Сиби, за размерите, де... Дай пример с шепа, щото не разбирам от кодове...
б.б. Да бе, да бе, Лено4ка и страни4ен наблюдател, къде я търсите - винаги в епицентъра на купона - така де, на събитието

Лено4ка, е не е по хубав от Ламбо тоз Ге4евия - кАжи си

Сиби, знам - мъка

ПП Въпросът не е толкова в D-то, а в малката обиколка - големо D, a тънка снАга, нали така Лено4ка

Редактирано от - б.б. на 09/5/2003 г/ 17:59:53

Геновева Рейвъне, аз като човек наистина вече извън темата на Сибила, да ти кажа, отстрани, компетентно, че D-то не може да се хване в шепа. Дали нямаше и DD, не съм сигурна обаче.

Ша ма засетиш и ти за оня виц - като яйца ли? - да бе, ама на очи.

Нептун Белокрилий

Към линка който пускаш, би трябвало да се добави коментара, че верните думи се превръщат в истина, смо ако ги казва личност ( партия, обществена организация) с доказан за цялото общество морал. Както пропагандираната от бившето соц. общество СВОБОДА имаше съмнителна стойност, или на Божков речите за бърза и честна приватизация. Такива хора унищожават смисъла на понятията. Кой сега употребява думата "другар"и "националист"? Последните години е на път да бъде унищожено съдържанието и на понятието "демокрация".

Анонимен135
Има DD, Геновева. За съжаление.
Сибила Ех, ех, вчера чуждици, днес -размери/дамски/

Но аз съм добросъвестна-да обясня.

Значи, Рейвъне, братко- прав си за младостта-състояние на духа е.

Та - това дето е в цифри-70,75,80,85,90,95,100,105.......са сантиметрите на обиколката под бюста/т.е.под възвишенията/

А, В, С, D, DD, са сантиметрите на самите възвишения.

Виж разликата само.

Предполага се, че и с долната обиколка върви и горната.

Т.е- най-малката долна обиколка -70-върви с горна обиколка А.

75-малка обиколка в съчетание с D-твърде голяма горна обиколка е изключение.

Тя е мярката на секс-бомбите.

Чат ли си?

А измерено в шепи- D, предполагам, е две шепи.

Muncho Podigovski Прав си, Нептуне.

Аз колко верни думи съм чул и от Фидел Кастро, и от Саддам Хюсеин, обаче самият факт, че те ги казаха, доведе до това, че само хора като Свежарков и Гарвана (е, и аз и ти де) попаднахме в групата на онези, които потенциално бяха в състояние да осмислят казаното. Нейсе.

Анонимен138
А бе много пълна шепа. Важното е, обаче, да не ти се стича по шепата като тесто.
Чер пиш-Бял пиш139
Сибила, преди да са се изчерпили предниците, за са обадя да ме поЧЕРПИТЕ и мен!
Румен Гечев140
Геновева, сигурно е така .... в живота всичко е баланс, важното е колко дълго имаш възможност да го поддържаш и по-важното дали искаш ....

А руския съм го позабравил, то отдавна беше ... Развам се че си схванала смисъла .... формата не е важна. Или както бе казал един от социалдемократите - движението е всичко /разбирай баланса/ крайната цел няма никакво значение ......

Анонимен141
По-добре яйца на очи, отколкото брадавици!
Marx++ Вижте сега

В дадена свободна система има даден процент лузери и такъв на удачници. Зависи какво е нормалното разпределение. някйде в максимума на нормалното разпределение са тези, които нито могат да се нарекат лузери нито удачници.

Въпросът е какъв е стандарта на тези от максимума в разпределението. У нас е той е много нисък. Така, че неудачник може да се счита и този, който е някъде по средата на това разпределение. Ето това е трагичното.

Моделът, който беше избран е дълбоко погрешен и дали ще си лузир или удачник не зависи само от теб, а и от това къде попадаш в този модел, един доста случаен процес. Така например ако си бил на ръководна длъжност ти си в по-дабра стартова позиция.

Илюзия е, че в капитализмът най-умния и най-работливия преуспявал Това е като във войнатабможе да си тай-храбрия боез, обаче ако се случиш на място, където ще падне снаряда ти загиваш. И при капитализма, ако се на неподходящо място и в неподходящ момент, колкото и да си умен и работлив можеш дза се провалиш.

Iezuit Скъпи дами, аз като човек отдалечен от светските дела и щения, мога ли да ви запитвам - туй "D" не иде ли да каже, че размера на съответните атрибути е "Диня"?

Що е дадено от Бога, е хубаво, скъпи дами. Носете си ги със здраве!

Iezuit И да не обвиняват, че се отклонявам от темата - Дичев засяга много болна тема. Как го прави - въпрос на мнение.

Прехода трябваше да започне при равни стартови позиции... Е, позициите на някои бяха много по-равни от тия на други. И така се получи, че някой с много усилия постигнаха много по-малко, отколкото някой "избрани" постигнали много г никакви усилия.

Е, ако не се броят за усилия навеждането... и надушването "откъде дуе ветъро"

Грациан Маркс++, напълно си прав, че при капитализма (независимо от качествата ти ) можеш и да се провалиш, но пък не забравяй, че при социализма ако не беше член на Партията - със сигурност щеше да се провалиш. (100% гаранция )

(не става дума за теб - лично...просто: пример )

Нептун Мъжете се делели на гладни и жадни и на цицомани и клиторианци.
Сибила Игнас, ах, ах, сто молитви преди лягане и малко самобичуване

Не вярвам да е D, точно заради динята, все пак е международна мярка, но не би било лошо да им го обясним , така добре си пасва.

Това ще е наш, собствен, български принос, що става въпрос за онагледяване.

.

Маркс-ти говориш за несправедливостта.

Но тя е естествена.

Даже в животинския свят е очевидна.

Може би не е необходимо да й се съпротивляваме.

Не може да се върви против природните закони.

А те не са ли и Божиите?

Muncho Podigovski Ваше Лойолство,

Равни стартови позиции в природата няма. Ако имаше, Вашият орден нямаше да изгори на кладата толкоз народ.

Kombat #2149
Уау!!!!!

Това горното е мнение по дискусията.

По Дичев - забравих какво беше написал, ама нещо глупаво в сравнениее с реалностите на Триумф.

Морски, един клиторианец (към които не принадлежа) казваше "Големите цици само разконцентрират добрия ебач."

Аз казвам обаче че гърдата на истинската жена се помества идеално в шепата на истинския мъж. Който има малки ръчички - ще му изтичат, я. Разбра ли, ано?

Сибила Според мен-истинските мъже са и гладни и жадни-

т.е. безкомпромисни.

Гъчо151
Сибила,

В природата естествена е нееднаквостта.

Несраведливостта няма как да бъде природно явление.

Етиката въобще е дело на човеците.

Болното, старо или просто по-слабо животно бива изяждано.

При хората болния, по-стар или просто по-слаб човек бива подпомаган на семейна или на по-широка основа, в зависимост от степента на зрялост на обществените отношения.

Естествено е и те да са нееднакви в своите качества, вклйючително и в умението да правят пари.

За отношението си към соцуравниловката от казармен тип вече писах.

Та, думата ми беше, ще я караме ли като в джунглите, или все пак ще се замислим за същината на ценностната система, завещана ни за 2000 години християнство.

Нека уточня, състраданието и любовта към ближнияа както и помощщта за изпадналия в беда, не са присъщи само на християнството. Има ги и в други религии.

Не вярвам и в Бога. Пиша му името с главна буква от уважение към верующите форумци.

Вярвам обаче в християнската нравственост . Тя няма как да е измислена случайно. Значи, имало е някаква обществена потребност от нея.

Какво би станало, ако де факто я захвърлим?

Грациан Сиби, шъ мъ извиняваш за цинизма, ама комай "най-истинските" мъже по твоя критерий трябва да се тези гдето ги гледаш през прозореца си как бъркат в кофите за боклука. От тях по-гладни и по-жадни - нема.

А мен ако питаш...истинските мъже само като ги послушаш по телефон да речем (или почетеш из форум ) или даже усетиш мириса на потта им някъде отдалеч и мъзга започва да тече по вътрешната страна на бедрата ти... тоест (според мен де, то к'во разбирам аз от мъже...ама лаф да ста'а ) мъзгоотделителя се намира в главата, а не между краката.

Muncho Podigovski Гъчо,

Ти сам си си отговорил по-горе. Тя вече е захвърлена. А това, което остава след нея е:

Което е изгодно, то е нравствено
.
Гъчо154
А, и да не забравя.

Уж сериозни хора, пък изпълнихте сайта с цици и клитори. Май само задници няма още.

и аз не съм от камък, ама тука ли му е мястото?

Да сте ученици от прогимназията, не сте.

Един човек с претенции да е познавач на турската душевност ми каза, че турците почти нямали псувни.

Псувните (всъщност, вид сексуални пожелания), били привилегия на сексуално неудовлетворените народи.

Турчинът, като го хванел хормона, подхващал я своята жена, я козата, я жената на съседа, я самия съсед, когато нямало друго подръка.

Било по-икономично. В смисъл, че изисквало по-малко усилия, отколкото да си диплиш мозъчните гънки в измислянето на разни там сексуални пожелания.

Та и вие, по добре спестете еротичните постинги. Направо действувайте.

Демир Кютюк155
Кажи си айпито!!!

- Ни дума, ни вопъл, ни стон....

Дърво е Гантрито!

- просъскал прикрит микрофон

Lilith Raven707bg, ако имаш желание си погледни майла, който си обявил... По повод на питането ти и повишен форумен интерес
Геновева Прав си, Гъчо, прав си, много акне има в тия постинги, ама като не щат да слушат песни за Победата?
Нептун Граци , нямам опит със секс телефоните и приемам твърдението ти на доверие. Аз простака от като се помня се държа като жаден клиторианец, лакум за Д без значение на размерите. Виж, да пише и умно по форумите е допълнителна екстра за която може само да си мечтаят инелектуалните онанисти.
Kombat #2159
Гъчо, това дето си го написал е цинично. Цинизъм според моето определение е използването на идеалните и духовните неща за прагматични цели. Т.е. - да правиш профит от нематериалното. Ти приемаш вярата в Бог като удобна обувка, която няма да направи мазоли на обществената пета. Бъркаш вярата със законите, т.е. кесаревото и Божието.

Така ги бъркаха и комунистите. И създадоха поколения нещастни и объркани хора - атеистите.

Без истинска вяра в Бог не може да има истински християнски морал, разбра ли Гъчо? Може да има лицемерен такъв. Ти проповядваш лицемерие и фарисейщина.

Muncho Podigovski Тръгнахме от пролетната депресия и стигнахме до пролетната импресия.

Форум, кво да го праиш.

Анонимен161

Морски

Alexandre Muncho Podigovski,

В интерес на историческата истина, лойолството осигурявал силни стартови позиции на способните и надарените свои привърженици и резултатът е бил шеметен. Тяхното време и усилия дава първият тласак на европейсата цивилизация и бъдещия просперитет на човечеството. Невиждан разцвет на науката, културата, икономоката и др.

А на кладата, май, пращали тези, които в светите дни и празници говорели и пипали големи дини.

Нептун 154,

Да не отнесеш майтапа приятелю като куцо пуйче домат.

Тези разговорчета показват в каква голяма "депресия" е изпаднал форума след Дичевите заднишки разяснения. Кавато статията - такива и постингите - плътно по темата и малко наоколо.

Rednik South Гъчо, ако можех да избирам кого от двама ви да чета, бих чел тебе вместо Дичев.

Това, което наистина ме стряска в писанието на Дичев е неприкритата му омраза към УЖ обобщения(да бе да), генерализиран "типаж". Искам да кажа: поименно, Дичев. Та колективното несъзнавано в лицето на форума съвсем правилно го удари на цици и клитори.....

А за другата ти теза Гъчо, да вметна с цялото ми уважение към възгледите ти -няма светлина без Източник на светлина - дори когато от светлината не виждаш източника и.

Поздрави.

Сибила Гъчо, това е защото сме грешни.

Но цялата природа е творение Божие.

Не бихме могли да я поправяме с нашите си измислици.

Така ти отговарям.

Грациане,

не възприемай нещата така буквално.

Не и ти.

Това си беше определение Нептуново.

И беше отнесено към точно към едни определени "забавления", под завивките.

Хайде сега, няма да си говорим за Кама Сутра, че Гъчо се сърди, макар и атеист.

Малко съгрешихме.

Най-вече що става въпрос за словоблудството.

разкайвам се и ви напущам засега.

Анонимен166
Niama go fico da mu kaz nesto za "samodostatwcnosta na USA kulturata ! vcera taman go procetoh i me zasiliha ta do5 casa sutrinta eh izvadih 500600 dollara ama beshe kanski toplo !Ta fico ima edin sektor v A>m kultura -analnata ! ot tam vadiat celphoni , elkrushki ciali i na casti i topceta sws sindzirce -USA standarta ne pozvoliava plastmasova vrwv poneze se ne izmiva ot fekalii -namirashti se vwv vseki analen ud ! edna kanadska evreika ot ruski proizhod dwrzi besedi za vsiakakwv vid zaden sex i otgovaria na vwprosi !Uzas ! tam mozelo da si vkarash rwkata pocti do sredata na lwcevata kost -za da dostignesh vtoria svinkter -da biah umrial niamashe da znam ce imalo takwv ! no nai vaznoto e smaskata estestveno s rwkavica iiii-i- da se otpusnesh ot kahwri ! do vtoria svinkter !
Muncho Podigovski Редник,

Поклон от мен!

Kombat #2168
Прайвит Саут, за изречението ти "Не може да има светлина без източник на светлина" те номинирам за най-проста и мъдра реплика за всички форумни времена.

Тя всъщност е отговор на стотици постинги изписани по християнските празници. Аз исках да кажа нещо подобно, но не можах като теб.

Искрени поздрави!

Muncho Podigovski Kombat,

Знаеш къде да го номинираш. Ще гласувам за него с 2 ръце.

Екстраполатор 2170
Не може да има и слово без източник на слово.

В началото бе словото.

Добре де, някой го е прочел.

Въпросът е - как, като още е нямало светлина?

Нептун Редник,

Стой си на сянка приятелю и наблюдавай внимателно с бинокъла. Ще забележиш че форумното братство нищо случайно не прави. Действа като добре смазана задникомелачка. Ако вместо секс алюзиите използваме метеорологичните прогнози, уверявам те че ефекта ще е същият.

Kombat #2172
Екстраполатор, словото Божие е светлина.
Анонимен173
Kanala go znae zena mi nali e ot Dobrudza i polovin gagauzka vse tova gleda ! no babata e s kastaneti i na men mi stava losho kato pocne da kwrshi rwcicki za da obiasniava kak se penetrira vwv vlagaliste i kak vwv gwz 1! Sega prigotvete se za nesto interesno osobebno ako imate deca ucenici ! spored babata masovo se praktikuva analnata devstvenost -te ucenicki go praviat samo tam kwdeto izliza hrana ili vliza ! za da ne zabremeneiat 1 no edno goliamo no 1 edna vwodushevena maika popita i cakashe da i otgovoriat s NE 1 no stana DA ! Moze li da se zabremenee ot analen sex -otgovora e da -poneze go pravili "na cetiri kraka : nie na tova si mu vikame 'zadna "prazka 1 Senmeto se sticalo tam kwdeto vlizalo i kucoto spermatozoidce ! znaci pak triabva GUMA !

Sibila -Elle est bien une Fille sil, ilia ou posez des maines ! Nali !

Гъчо174
Ей, не ме разбирайте зле. Не натрапвам никому своето неверие в Бога.

Едва ли върви да започнем да разискваме тази материя, защото тя край няма.

Ако ни бе достъпно установяването на съществуването или несъществуването на Бог, всички щяхме да сме или атеисти, или верующи.

Добре е, че има неща, които не ни е дадено да узнаем. Някой да е чел разказа на Артър Кларк "9те милиарда имена на Бога"?

Фарисей не съм Фарисеи са например покойният Луканов и живия Божков, награбили свещи като магарешки членове (и аз се заразих от сексуализирането на дискусията) и гледащи с влажни очи нагоре, към Всевишния. Аз такива работи не правя.

А инак предпочитам Бог да няма. Че пред Свети Петър ще има да давам едни дълги обяснения ...

Анонимен175
тука някой искаше торбичка, сигурно за драйфане.

по-евтино ще ти излезе, ако просто скриваш айпито на Грацко.

Kombat #2176
Мунчо, не знам къде да го номинирам Прайвита. Там има една рубрика от рода на "Най-добрия човек когото познавам". Обаче аз не познавам никого от форума. Не знам дали Прайвита е най-добрия със сигурност. Аз съм отговорен човек и когато номинирам някого за такова нещо - държа на точността.

Искам да го номинирам за най-проста, ерго, мъдра и дълбока реплика. Кажи къде?

Muncho Podigovski Гъчо,

Всеки би те разбрал, но то не е въпрос какво предпочитаме, а какво е.

Щото и аз предпочитам да нeма земно притегляне и като направя крачка-две напред от края на покрива на Емпайър Стейт Билдинг да не падна, ами да си гилам кротко по въздуха чак до Хъдзъна, обаче нъц. Колкото и да вярвам, че го няма туй пусто нещо гравитационната сила - ще си падна със съответното ускорение тутакси и след съответните секунди ще се превърна в мокро петно на асфалта.

Тома Верни178
Ей, писна ми от неверници! Ти опита ли поне веднъж? Слабо се уповаваш Богу!

Ако ти е хилава вярата, опитай поне от прозореца на втория етаж.

Сибила А защо, Гъчо?

Никога не е късно да намериш пътя към храма.

Никога.

Докато си на тоя свят не е късно да се покаеш.

Бог ще те приеме.

И не чакай награда тук- с нашите си оземлени мерки.

Наградата ще бъде друга- най-просто казано-

наградата ще бъде- спасението.

Не само аз си мисля така.

Редактирано от - Сибила на 09/5/2003 г/ 19:50:22

Muncho Podigovski Комба,

В Царския конкурс има номинации за най-добър форумец и за цялостно форумно творчество (от вчера). Защо са такива, ти обясних. Моля те, не внисай детайли. Аз ще го номинирам Саут за най-добър форумец за месец май, пък ти както решиш.

prof.Popovski NN181
Гъ-Чо,

добре се вижда че когато не пишеш за косматите крака на Нела хаджийска

писането нещо не ти върви. прочетох ти миш-маша и да ти кажа останах страшно доволен.

Доволен щото от него личи, че си тъпо копеле.

Няколко форумци ти обърнаха внимание, защото и те са тъпи копелета.

***

разсъжденията ти по повод "промененото" съдържание на думата Лузър

са неуместни. Нищо не се е променило.Думата е същата от години.

Освен това тази дума е грешен етикет.

Един отшелник в планината , хранейки се с корени и посвещавайки времето си

на Размисъл и Молитви отправени към БОГ- би бил Лузър по определението на Речника и по внушението на тези които държат световните пари!

Само че този човек-не БИ БИЛ ЛУЗЪР ГЪЧО!

Лузъри сте вие, дето гонейки УСПЕХА слугувате на Мамона!

На всички ще ви стане ясно! Гарантирам ви.

Но бидейки ТЪПИ КОПЕЛЕТА-ще ви стане ясно накрая!

Егати-ФОРУМНАТА СВОЛОЧ седнала да разсъждава кои е Лузър и кой не е!

ГОСПОДИ!

***

Гъчо-не се мори напразно.

Нямаш сили да очароваш този форум.

Вместо да пишеш глупости, отиди в Борисовата градина

и постави цветя на паметника на Съветската Армия.

Защото благодарение на Червената Армия ти Гъчо-един прост и необразован човек живееш далеч по-добре отколкото заслужаваш....

Успяха ли думите ми да стигнат до теб Гъчо?

Muncho Podigovski Ano 178,

Имай добрината да прочетеш Евангелие от Матея, глава 4: 5-7.

Отвреме навреме е полезно да се мисли. Дори по малко.

Muncho Podigovski Поповски,

Много те моля, не споменавай пак напразно името Господне! Тука има достатъчно хора, дето не ги е страх от Бога, така че ти ще си в повече. Ако ти имах мейла, щях да те помоля лично, а не тук. Извинявам се за което.

Айде стига, да му се невиди! Явно темата за Бога много ви мъчи всичките, ама особено ще се радвам ако си отговаряте на въпросите по тази тема наум, а не разсъждавате на глас (писмено). Не усещате ли, че напоследък каквато и статия да се обсъжда, в крайна сметка дискусията достига до тази тема? Попитайте се защо все пак. Ще съм ви признателен. Особено ако го правите извън това виртуално пространство.

Бог да ви пази всичките!

178184
На времето имах едно приятелче от Черепиш. Вземаше пари назаем и не връщаше. Та един ден му викам - давам ти пет лева, ама ако не ми ги върнеш, отивам пред Попското да си ги искам от Господ.

И той ми цитира Матея 4:5-7.

Богобоязлив беше. Не ми върна парите

Muncho Podigovski Не позна, 178.

Просто отвори книгата и прочети. Па после можеш и да го препишеш тук, така де, да се види че си прочел. Щото по нищо не ти личи. Няма да ти навреди, убеден съм. Поне това четиво досега никому не е навредило.

Анонимен186
Popovski v Dolen Mannhaten sigurno ima mnogo saloni za obezkosmiavane 1 a i mnogo preparati ima za domashno takova ! Vwzmozno e dnes Ficoneliteda se obezkosmiavat ! ili vcera sa go storili i sega praznuvat 9 mai v ruskoto posolstvo -nali sa diplomati !!! Ot sutrinta raznasiat adreci i poslania nadkini ! samo sa v ruskoto ste znaesh s gwrba si go custvuvam ! a i evropeici se pishat ! Den godina hrani Popeeee !te sa si opekli igrata ami nie s tebe vse narodni prestaviteli stoim da ga eba a horata hora ebat ei ! a ti debeli negwrceta ucush na kolko e casa !

znaci kvo vikash na Nela i sa kosmati kwlkite 1 ama kozata kokosha li e !

178187
Слаби са ми ангелите, не могат ма издържа. Вярата ми е силна, ама и килцата са ми доста
Muncho Podigovski 178,

Не кори ангелите за това, че те мързи да четеш. Просто те е фанала пролетната депресия

178189
Мързи ма та ма боли.

Ни са захващам с теологични спорове.

Иначе и Мария Магдалена може да мине за първия специалист по тайландски масаж.

Muncho Podigovski Може, ако цитираш първоизточниците. Само дето требе да са с давност поне 2700 години. Вземи се у ръце, бе брато! Таз депресия ще те прати направо в сауната.
raven707bg Ае стига с тия троянци, бре... Не ви ли омръзна???
Muncho Podigovski Raven,

Само кажи къде видя троянци и веднага идвам с антивирусната програма.

ПП. По пътя мога да цитирам всички реплики на Бътърс и Лио Гец от Lethal Weapon 4.

Редактирано от - Muncho Podigovski на 09/5/2003 г/ 20:37:28

178193
Нищо против сауната. Стига компанията да е добра.

Сауната е единственото място, където партньора в определен род упражнения няма да ти секне мерака с някое замечание от рода "потиш се като свиня"*

**************

* Тва е специално за Граци**

**************

** Между другото свинете нямат потни жлези.

raven707bg Прайвит Саут, време е да те спасяваме за честа форувска юнашка, загазил си...
raven707bg Мунчо, в онази част от мрежата ми, в която дохажда Нета, се бяха скрили поливин дузина троянци, а моите хакери, понеже пият ного бира, ги проспаха...

Вчера ги сритАх, и опразниха дисковете...

Обаче на изпращачите им е такована майката - твърдите дискове скоро ше им станат плазмени... Иначе няма да откажа малко безплатен стаффф...

Нели Намесвам се чисто педагогически :

*

Съчетанието на черноземни мъдрости за 80 D с пошлости като

"Никога не е късно да намериш пътя към храма.

Никога.

Докато си на тоя свят не е късно да се покаеш.

Бог ще те приеме." (беше ми неудобно дори да го копирам )

водят неминуемо към постинги като този на Граци.

*

Граци, не й се вързвай на лелека.

Muncho Podigovski Raven,

Нямаш проблеми. Имаш ми мейла. Ако е насериозно - пиши. Ако не е - пак можеш да пишеш.

Гъчо198
Менте Ен Ен,

Не мож ме подлъга. Не си същинския Поп.

Напипал си нещо от лексиката и от конструкцията на изреченията, но не много.

И толкоз.

Пред Попа си като чиуауа пред сенбернар.

У Попа има живец. Ти си флегматична работа.

Анонимен199
ГЛАВА 4.

1. Тогава Иисус биде отведен от Духа в пустинята, за да бъде изкушен от дявола,

2. и, като пости четирийсет дена и четирийсет нощи, най-сетне огладня.

3. И приближи се до Него изкусителят и рече: ако си Син Божий, кажи, тия камъни да станат на хлябове.

4. А Той му отговори и рече: писано е: "не само с хляб ще живее човек, а с всяко слово, което излиза от Божии уста".

5. Тогава дяволът Го завежда в светия град и Го поставя на храмовата стряха,

6. и Му казва: ако си Син Божий, хвърли се долу, защото писано е: "на Ангелите Си ще заповяда за Тебе, и на ръце ще Те понесат, да не би някак да препънеш о камък ногата Си".

7. Иисус му рече: писано е също: "няма да изкусиш Господа, Бога твоего".

8. Пак Го завежда дяволът на твърде висока планина и Му показва всички царства на света и тяхната слава,

9. и Му дума: всичко това ще Ти дам, ако паднеш и ми се поклониш.

10. Тогава Иисус му казва: махни се от Мене, сатана! защото писано е: "Господу, Богу твоему, ще се поклониш и Нему едному ще служиш".

11. Тогава дяволът Го оставя, и ето, Ангели дойдоха и Му служеха.

12. А като чу Иисус, че Иоан е предаден, отиде в Галилея;

13. и като остави Назарет, дойде и се засели в Капернаум крайморски, в пределите Завулонови и Нефталимови,

14. за да се сбъдне реченото чрез пророк Исаия, който казва:

15. "земята Завулонова и земята Нефталимова, на крайморския път, отвъд Иордан, езическа Галилея,

16. народът, който седеше в мрак, видя голяма светлина, и за ония, които седяха в страна и сянка смъртна, изгря светлина".

17. Оттогава Иисус начена да проповядва и да казва: покайте се, защото се приближи царството небесно.

18. И като вървеше покрай Галилейско море, видя двама братя, Симона, наричан Петър, и брата му Андрея, да хвърлят мрежа в морето, понеже бяха рибари;

19. и казва им: вървете след Мене, и Аз ще ви направя ловци на човеци.

20. И те веднага оставиха мрежите, и тръгнаха след Него.

21. Оттам като отиде по-нататък, видя други двама братя, Иакова Зеведеева и брата му Иоана, в кораб със Зеведея, баща им, които кърпеха мрежите си, и ги повика.

22. Те веднага оставиха кораба и баща си и тръгнаха след Него.

23. И ходеше Иисус по цяла Галилея, като поучаваше в синагогите им, проповядваше Евангелието на царството и изцеряваше всяка болест и всяка немощ у народа.

24. И пръсна се слух за Него по цяла Сирия; и доведоха при Него всички немощни, налегнати от всякакви болести и недъзи, и хванати от бяс и луничави, и разслабени, и Той ги изцери.

25. И подире Му тръгнаха много тълпи народ от Галилея и Десетоградие, от Иерусалим и Иудея и изотвъд Иордан.

raven707bg Олеле, бегАйте, Попоффски доде!!!!
Анонимен201
Натиснете тук
raven707bg Ауууууууууу, Нелито доде!

Нели, ти си моят кумир!

Разкажи нещо за древнобългарския епос "Ката Сутрин"...

Анонимен203

Влюбеният човек е по-умен, твърди изследване, цитирано от АП.

Сърдечните заболявания – риск за ранна импотентност

Поредното проучване на тема изневяра изведе доста странни резултати. Според анонимна анкета, направена сред 300 мъже и 300 жени, 80% от представителите на силния пол кръшкат. По-странното обаче не е в тази цифра, а във факта, че 76% от жените не вярват, че мъжете им изневеряват. Те им имат абсолютно доверие.

С тази заблуда са наясно и голяма част от мъжете. 91% от тях са абсолютно уверени, че съпругите им не подозират нищо.

raven707bg Започва и вечерното православно училище...

Кой им вЕрва и на поповете...

prof.Popovski NN205
Даниело Дуриданова-Мунке,

Не си ти тази която ще ми нареди кога и как да споменавам името БОЖИЕ!

Ясно ли тие долна клюкарке?

Ти не си нито МОРАЛЕН КОДЕКС нито Ръководство за добродетелни девици.

Ти си само една злобна женичка-с такива като теб днес е пълна България?

Много добре зная че ме мразиш и ми Завиждаш и се опитвам да живея въпреки това.

Подобни забележки ще правиш на мъжа си в къщи?

Ясно ли ти е драга?

Май ви сърби двете с Геновева да ви почвам пак.

Ега ти нещастницата-затъналка в лайна и безпаричие

вместо да се бори с живота седнала на Американски професор акъл да дава..

Подла си Мунке! Ужасно подла.

Спри да споменаваш името ми за да не пострадаш.

Анонимен206
Малиии! Дайте му на тоз един антидепресант. На Папуаски бе.
Анонимен207
prof.Popovski NN,

Не смяташ ли, че най-долното нещо за един мъж е да заплашва дама, жена. Ти го правиш ежедневно и то публично.

При какви случаи използваш чувството си за срам?

Или си опериран?!

raven707bg Попоффски, май си свършил парите за психоаналитик...

Дай си адреЗа, та да ти пратим малко...

Ак оти си американски професор, язък за американците или може би точно тебе заслужават...

Анонимен209
Той е опериран от много неща.
prof.Popovski NN210
Ние си мислим че познаваме Равен707бг.

Жената на Равен707бг го познавала обаче най-добре.

И му викала РАВЕН707бг-ти си толкова глупав и смотан, че ако

направят Световно по Тъпотия пак ще вземеш 2 място.

Равен-напиши нещо интелектуално, бе!

Не ми се четат разменени клюки.

Тук форумците само с клюки се занимават.

Обърнали са Форума на бръснарница...

Напиши нещо-Забавно. Докажи че не си сив.

И не се яж с мене. Губиш.

Падащ от Марс При депресия е важно да имаш приятели: може да не те измъкнат, но поне няма да те оставят да се сринеш.

Анонимен212
Айде бе, Рейвъне. Ти тъй кат' го гледаш, мяза ли ти на професор?

Халюцинира човекът. Много му е дошла английската гимназия навремето и е превъртял. Не е за психоаналитик. За психотерапевт е.

prof.Popovski NN213
на вниманието на Ано 207,

Дуриданова далеч не е .....дама

Дуриданова е кълбо от ЗЛОБА!

На теб ти препоръчвам да прочетеш

разказа на Джек лондон" Може ли една дама да бъде наречена Свиня?"

Не се грижи за моето възпитание Ано 207.

Аз ако греша ще бъда наказан.

Всички културни народи-Англичани, Французи, Немци, Руснаци, Чехи и прочее

имат в езиците си думи на вузклицание като

" О'ГОСПОДИ или ИСУСЕ ХРИСТЕ?" И ги използуват като възклицание в ежедневната реч. Чехите при учудване казват" ЙЕЖЕШ МАРИЯ"-преведено би означавало-СВЕТА МАЙКО!"

Милиони хора ежедневно споменават БОГА!

***

Според недоклатената друсла ДУРИДАНОВА-ЧЕХИТЕ споменават БОГ

напразно! Така ли?

Не е допустимо една проста лелка останала в България да духа Супата,

да изразява злобата си по този начин.

Ако някой може да поучи някой то това съм Аз!

Винаги когато съм учуден от нещо аз казвам....ГОСПОДИ!

Така казваха и дедите ми които бяха ПОПОВЕ!

ДУРИДАНОВА, тъпо животно!

Ти май се мъчиш да ме натопиш и пред БОГА!Да ме скараш с НЕГО!

Мръсницо долна!

Дама ли?

Ебал съм ви майката на всичките тука!(с много малки изключения)

при което си оставам проф.Поповски

***

Е каквото искахте-чухте!

Анонимен214
Поповски, чехите казват "Йежиш, Мария!", което в превод означава "Исусе, Марийо!".

Анонимен215
ПОСЛЕДНОТО ПРОЗВУЧА КАТО "ЙЕБЕШ МАРИЯ!"...
Анонимен216
На виж. Заради теб сбърках. "Йежиш, Марийо!". За превода ти казах.

А това, което Ти каза, въобще не сме искали да го чуваме.

Пък ако искаш, остани бе. Кво да те правим. Ще те търпим.

Анонимен217
Падащ от Марс-хареса ми.
raven707bg Аре, бе! К'ви са тия куролапци дето постоянно мандат из Форума заплахи за разни IP-та??????????

За к'ви с емислите???????

Кат' си ми хванал Ай-Пишката, гот ли ти става и к'в си тогава???

После raven бил проЗД и вулЬгарен…

Копелета, изгубил съм си едно от най-цените парчета – “Стълба към небето”… Къде го има като mp3?

sasoss Егати! Разбирачев откъде е знаел днешната статия на Дичев? Още вчера пусна коментар във формата на притча...

Виждам, че темата е сменена към по-добро. Мъжете се делели на такива, харесващи DDини и такива, които въобще не харесва жени.

Анонимен220
Коя версия ти трябва Гарванчо?
Сибила Нели,

Стига завиждала, бе!

То твойто не се трае.

По-добре ДД отколкото презрамчици и фриволни сандалетки.

Барем не е лицемерие.

И с презрамчици и с ДД все още не ти е късно/за храма/

Късно ще ти е ако все си такава лошава.

Граци- честит ти предпазващ от лелеците лелек нумер 1- Нели/по нейните определения за лелеци/

ПП. Нели!И добре ще бъде да не бъркаш в чужди разговори.

Ако ми скимне-може и да ти дам некоя и друга рекомендация/лична/.

Тогава отговаряй.

По ще е възпитано.

Ако не можеш да си намериш тема/подобаваща за логореята ти/-открий си нова за руското войниче на 9-ти май.

Редактирано от - Сибила на 09/5/2003 г/ 22:25:27

milena Гъчо-
Анонимен223
Часть пассажиров самолета Ил-76, выполнявшего внутренний рейс в Демократической Республике Конго, оказались за бортом на высоте 2200 метров. Спустя 45 минут после взлета лайнера вырвало огромную дверь, расположенную в задней части фюзеляжа.

Сначала появились сообщения о том, что самолет принадлежит России, и управлялся российским экипажем. Однако позже агентство РИА "Новости" сообщило, что самолет принадлежал украинскому министерству обороны, а управлял лайнером украинский экипаж.

Министерство обороны Украины опровергло эти сообщения и заявило, в ДР Конго нет ни украинских военнослужащих, ни принадлежащей Украине техники.

" Пилот приказал всем перебраться в носовую часть самолета. Нас было человек 40, но люди продолжали умирать. Спаслись только около 20 человек "

Прудент Мукалайи, солдат, выживший в катастрофе

По сообщениям агентства ИТАР-ТАСС, представитель МЧС России заявил, что на борту Ил-76 граждан России не было и что самолет не принадлежит ни одной из российских авиакомпаний, и его экипаж также состоял не из граждан России.

Самолет советского производства, зафрахтованный армией ДР Конго, летел из столицы республики Киншасы в город Лубумбаши на юго-востоке страны. На его борту были служащие полицейских сил быстрого реагирования и члены их семей. Пока нет ни официального завления властей страны, ни официальных данных о числе погибших. Начато следствие.

Экипаж Ил-76 сумел развернуть лайнер и приземлиться в аэропорту Киншасы.

Как рассказал агентству Рейтер один из выживших в катастрофе, в самолете было около 200 человек, а спаслись только около 20.

"Я спал и услышал крики. Когда я проснулся, пилот приказал всем перебраться в носовую часть самолета. Нас было человек 40, но люди продолжали умирать. Спаслись только человек 20 ", - сказал Прудент Мукалайи, солдат, выживший в катастрофе.

Министр информации Демократической Республики Конго Кикайа Бин Каруби заявил, что из самолета выпали семь человек. Он добавил, что общее количество пассажиров ему неизвестно.

По другим сообщениям, из самолета выпали около 120 человек. Однако точных данных о погибших, так же, как и о принадлежности самолета, пока нет.

Авиакатастрофы в Демократической Республике Конго происходят часто. Самая большая трагедия случилась в январе 1996 года, когда российский экипаж грузового "Антонова" был вынужден отменить взлет из Киншасы из-за перегрузки лайнера. Уже разгонявшийся самолет врезался в оживленный рынок, стихийно образовавшийся рядом со взлетно-посадочной полосой. По официальным данным, тогда погибли 365 человек, однако некоторые утверждали, что на самом деле жертв было более 800.

Грациан Наръчник за ебачи на другарки:

1. Техните "G-spots" са с формата на петолъчка. Разтривайте бавно като с върха на показалеца си чертаете по кожата на другарката илюзорни фигурки на сърп и чук.

2. Единственните афрозидиаци които им действуват се закупуват с купони и се чака на опашка за тях. Ако сте ги добили по друг начин, поне им кажете, че са придобити с връзки...това също може да ви свърши работа.

3. Получават оргазъм при слушането на речи на Сталин, Димитров и Т. Живков.

(д-р Мара Малеева, например когато го нямало другаря Тодор Живков край нея си пускала на радиограмофоня плочи с негови речи...нямам представа колко ефективна е тази сексуална терапия, но при вида на другаря Живков предполагам че върши същата работа...на всичкото отгоре без получаване на нежелани странични ефекти с имена Людмила и Володя )

4. При другарки със садо-мазохистични наклонности най-любими сценарии са:

а) Млада партизанка на разпит.

б) Червеноармейка в ръцете на фашисти.

в) Яздене на задната седалка на мотоциклета на другаря Станишев (облечен в рокерско яке с надпис "Ако четете този надпис, значи партньорката ми е паднала"...хммм ).

5. След всеки сеанс трябва да изтърпите лекция за предимства на социализма, преимуществата на социалистическото здравеопазване и свободата на индивида при взимане решени за аборт. Ако се правите на разсеян може и да ви изритат от кревата и да не получите "допълнителна порция комунистическа плът". За това - внимавайте!

6. Подхвърлянето на закачки от рода на "стерва", "баба", "сволачь", "ну-ка, сь1сай!", "ой-ой, какая ть1 красавица", "за Партию, за Родину!" по време на сеанса имат изключително стимулиращ ефект.

7. Не споменавайте в никакъв случай каквото и да е свързано с Америка

хммм...а бе за сега толкова...ако ви трябват и други съвети по този въпрос - ами - питайте.

fierce Малейй, отде тръгна снощи, а де стигна?!?

Се бех виждАл пишкомерство, ама цицомерство - сефте!

Айде един виц:

Един се оплаква на приятеля си:

-Мааму стара, не моем си намери презерватив по мерка!

А пък с тоа СПИН не ти е работа!

-Що бе-казва приятеля-ей в оная аптека има трети номер,

не може да не ти стане, той е огромен!

-Не бе , брато, колкото и да мерим, все са ми големи!

Сибила Сас

А на какви ли се делят жените?

Анонимен227
Анонимен228
Abe 6e te gepne makedonkata tebe.

Tia rakovodstsva na mnogo practika miri6at...

Сибила Да ви споделя.

Това не е Поповски, а някой от многобройните му "кадаври"-дет викаше Мунчо.

И кои ли са тия?

Некои дето не знаят пътя към храма-и не искат да го знаят.

Tant pis

Братко Рейвъне нали не се върза.

Щото Гъчо не.

Редактирано от - Сибила на 09/5/2003 г/ 22:09:56

Радио Ереван230
Отвечаем Сибилле:

Женщины делятся на: ДАМ, НЕ-ДАМ и ДАМ, НО НЕ ВАМ.

Анонимен231
Не са ли Фичо и Нели ?
Сибила 231, взе ми думата.

Още нещо.

230-

Това е Овидий.

Дали дават или не- жените винаги са щастливи, че им искат.

Изкуството да обичаш

Редактирано от - Сибила на 09/5/2003 г/ 22:14:38

bgtopidiot Ауууууууууууу!

Ама това е ужааааааааасно!

Геновева Трудно се ходи по тънка пътечка - наредени нарядко камъчета всред вонящо блато. Спокойствие трябва и да не гледаш много настрани.

И да пееш отвличащи песнички. И овреме да се прибираш в пътеката, ако видиш, че нагазваш у калта.

Но няма гаранции, че мнозина от четата няма да цопнат у мръсотиите.

Едни, щото просто не са усетили как са излезли от пътечката.

Други - щот им е гот у вонята, и само това са чакали и там ще си останат да се пляцикат.

Горното не е педагогическо, сакън, пази Боже!

Туй са си мои размисли, като гледам какви постинги са се натрупали в градация от момента, когато почнахме, уж с Дичев.

Кешки да бех продължила с "Вставай, страна огромная!"

Kombat #2235
Абе на Неделка номера на сутиена и е А--, ама ако има номера на намордници за зурли че и требе Е90.

Е те тва горното е формула за зла жена.

Сибила Ясно, Геновева, разбрах

Искаш значи да сте си в една тема с Нелито.

Анонимен237

Сибила с DD95 спешно при мен.

http://www.otslabvane.com/

Грациан 8. При недоимък от страна на потентност, очаквайте от тях членоободряващи напеви от сорта на "Вставай страна огромная" и "Изправи се гора от стомана".

raven707bg Сите версии, но на вересия!
Сибила Докторе с обърканите картони.

Всичко Ви е грешно освен името ми.

Затова няма да се явя.

Ако от това Ви зависи надницата- лошо Ви се пише.

Анонимен241
Guenoveva,
Геновева Ама, Сиби, виж как сме си ги разделили - хем по равно, хем по братски!

Аз - с Нели, ти - с Грациан. Ни ще се бием, ни ще си завиждаме. И за тебе има, и за мене. Има ли нещо лошо?

То не може винаги да има абсолютно задружен и еднопосочен разговор. Нали ще заприлича на партийно събрание.

Тъй сме си добре, мисля... За всекиго - по нещо.

Анонимен243
Сибила 241,

Много симпатични момиченца.

Но уви- не, не.

Чак такава хипербола-не.

Съжалявам, че те разочаровах.

Сибила Геновева,

сестро многострадална,

позволи да се усъмня.

За нас с Грациан всичко е ОК.

Но за вас с Нели, винаги си имай едно на ум.

Послушай ме.

Редактирано от - Сибила на 09/5/2003 г/ 22:52:30

Анонимен246
Македонија ќе почне да се ослободува од старото и нефункционално оружје

Бугарските тенкови ќе завршат во Скопската железарница?

Анонимен247
Заврши тридневниот научен собир по повод 100-годишнината од Илинден

Турски историчари тврдат дека Илинденското востание е македонско, а не бугарско

Геновева Редактирвам си постинга, че прочетох на Сиби постинга неправилно - сбърках само едно глаголно лице, т.е. наклонение.

Отговора ми е - нема едно на ум, Сиби, нема шест-пет.

Нещата са съвсем ясни.

Като в оня анекдот за Гарабед, дето хазяйката му възроптала една вечер, че не спазвал забраната й да води съмнителни жени в квартирата и довел една .... А той и рекъл, какви съмнителни жени бе, тая си е ачик .....

Малко са скритите неща в тоя форум, и повечето от тях са приятни, да знаеш.

Щот са скрити.

Редактирано от - Геновева на 09/5/2003 г/ 23:10:41

Анонимен249
Грациан винаги е полагал завидни усилия тук в Форума за задоволява сладострастията си с вулгаризми, цинизми, мрасотии…

Отдавна си мечтаеше и за компаньонка от противоположния пол…

На слуки!!!

raven707bg 246! А "македонците" ке завръшат на шиптаркио огурец... Нали ме разбираш???

Анонимен251
Едва ли някой в Форума можеше да допуска,

че Сибила може да се опозори по такъв банален начин.

Жалко!!!

Минавам от тук Абе какъв ви е проблем

Направете второто чисто българско илинденско възстание

Няма ли поводи?

Сибила 251,

Невинно питам.

А с кое точно?

Мярка сутиен е много позорна ли?

Бих казала, че е като мярка рокля.

Да си с ниско челце е по-скоро нещастие, а не позор.

Затова те съжалявам-някои липси са непоправими.

Геновева ох, ох, ох, това Ано ме накара да влеза регистрирана, че да го видя как изчезва, много се е напушило на писане.

Мале, малеее, все едно че чета на баба ми библията -

Грациан - сладострастник, а Сибила - опозорена.

Що абиш българския език бе! Това ако е сладострастие, ако бех по-млада, щех да отида у манастир немедленно! Да не би, недай Боже, да ми се случи и на мен.

А за опозоряването - и то добре. Сякаш дядо Либен чета.

Ех, език свещен...

Анонимен255
Ндас. Много полюция днес. Ник'ва депресия.

Минавам от тук Е, поне великата майска рево-люция?

Слабо?

Геновева Ох, минаващия, глей каква беда, значи.

Не можем се съсредоточи, уж паралелно ги почнахме темите, а те така се разпаралелиха, че сега не можем да превключим на илинденското въстание, щото сме се отворили на други революции, сексуални...

Много мераклия, много нещо...

Минавам от тук Да бе да

Е, поне един виртуален акт ..на рево-люция

То тука само това се чака ...за предотвратяване

GanTREE

Май окончателно изпростяхте днес.

Цици, задници, и прочие простотии. Като ви гледам какви ги плещите цял ден оставам с впечатлението, че темата на Дичев ви е дошла в повече.

Сибила, комплименти за размера.

Можеш да направиш луд бизнес само с няколко картички. Едва ли има тираджия, който да откаже да си лепне картичката ти на таблото си. Струва си да помислиш за това, а и инвестициите са нищожни. Можеш да помислиш и за постер, в цял ръст или само до кръста - по избор.


Сибила А и Геновева е права.

В неподходяща компания, чувството за хумор е тежко бреме.

Както и да го степенуваш- винаги има риск да надцениш събеседниците.

Все някой от тях ще изпростее.

Но вината не е негова.

Вината е моя- грешна преценка.

Обица на ухото.

Лека.

Drug Avtora saznatelno prenasia problema ot "bolnata glava na zdravata". S drugi dumi demagogiy udobna na uspelite. Dokato primerat mu bi bil otlichen v usloviyata na edno naistina demokratichno obshtestvo davashto ravni prava i raven start na vsichki, bi triabvalo da se zapitame imashe li takav u nas. Apropo, dostatachno e da poglednem koi sa uspelite s "firmi". G-da ot tipa na Spas Rusev, mozhe bi?

Posochete mi uspeliya BG "chastnik" - nepral i neperaisht pari, bez da e zamesen v kriminalni dela. Takav niama i ne mozhe da ima, zashtoto i da goe imalo stanal e pliachka na tezi ot parrvata kategoriya.

Dichev, mnogo e lesno da sadish neuspelite, trudno e da uspeesh po-chesten pat. A v BG nevazmozhno.

Геновева хи-хи-хи, Минаващ, майска революция ли викаш, френската ли имаш предвид, от 68-ма?

Може, може, ние със Сиби сме франкофони.

Само без сладострастия, ако може..

Минавам от тук Сетих се

Много грозно ми прозвуча една информация по БНР

Поне така я чух

Тържествено се отбелязва убийството на един народен герой

Сега няма да влизам в подробности. То такива тържества ..ебала мама навсякъде, с всенароден възторг!

Анонимен264
Да де. Някой питаше за торбички за драйфане.

Да почнат да ги раздават при всяко влизане на канадския простак.

Дружески съвет. Изключете го. Получавате и бонус - бързо отваряне на страницата.

Побързайте. Ей сега ще ви заобяснява, че е доблестен и откровен.

Ега ти откровенията.

Анонимен265
Май подценяването е още по-грозно.

Уважението е преди всичко.

----

Да! Геновева винаги е права.

Минавам от тук ама

без да искам

малко ли са образците?

Редактирано от - минавам от тук на 09/5/2003 г/ 23:36:52

Анонимен267
Ганчо, дърти пергишино, ако имаше начин - дървена рамка щеше да станеш на Сибила на снимката.

Баре от теб полза някаква. А сега си дърво отесано. Пън, сиреч.

Сибила И понеже моя любимец Ган се появи-не ме сдържа.

Ган, циците и задниците не са простотии-те са си дадености от съществено значение.

Простотия е да се преструваме, че не съществуват и не ни влияят.

Толкова е просто.

Останалото е мълчание.

Давай с Костов.

Аз си лягам.

Единственият тук останал, с който си заслужаваше да си пробваме чувството за хумор е Геновева- за радост ли, за съжаление ли- жена.

Геновева, съжалявам, може би някъде другаде, може би?

Редактирано от - Сибила на 09/5/2003 г/ 23:46:57

Drug A be "SEGA" i ti li Brute cenzurirash?

Avtora saznatelno prenasia problema ot "bolnata glava na zdravata". S drugi dumi demagogiy udobna na uspelite. Dokato primerat mu bi bil otlichen v usloviyata na edno naistina demokratichno obshtestvo davashto ravni prava i raven start na vsichki, bi triabvalo da se zapitame imashe li takav u nas. Apropo, dostatachno e da poglednem koi sa uspelite s "firmi". G-da ot tipa na Spas Rusev, mozhe bi?

Posochete mi uspeliya BG "chastnik" - nepral i neperaisht pari, bez da e zamesen v kriminalni dela. Takav niama i ne mozhe da ima, zashtoto i da goe imalo stanal e pliachka na tezi ot parrvata kategoriya.

Dichev, mnogo e lesno da sadish neuspelite, trudno e da uspeesh po-chesten pat. A v BG nevazmozhno.

Минавам от тук Пропуснах темата

На-праз-но

То става дума за обидите

За отказ

Леко го давате тук митичните и литературните героини

А и аз се поддадох на лозунга за смеха, който ...ей така

То е хумор и сатира

На теб ти казват че си изпуснал спирката, а ти пък им отговарящ че изобщо не си във влака

Ей такива ми ти работи

Fantata Гъчо, работата е там, че никой не е жесток с лузъра в цивилизованите държави, освен парвенютата. Последните вилнеят и в БГ. Никой тук не си позволява да нарича огромна маса от хора лузъри, защото не са постигнали по-висок статус (каквото и да означава това). Тук знаят, че не всеки е роден под щастлива звезда и независимо колко си умен или богат можеш да завършиш дните си в мизерия. Едва ли на някой нормален човек ще му мине през ум да се подиграва с подобна съдба. Последното важи и за булгарите.

Тук има понятия като "leadership" и "role model", които са в основата на грижите останалите да не са лузъри. Сега разбираш ли кои са лузърите в България? Истинските лузъри и неудачници и некадърници са управляващите, водещите фигури в обществото, защото не са спсобни да бъдат "role models" и да осигурят така нужния "leadership" на нацията

Надървийн Цицомбалсан272
Де я тая снимка на Сибилка по цица да си я гледаме в юртата?
GanTREE

Раничко си лягаш нещо.

Вероятно си се изморила днес - да обсъждаш циците си - от обяд до (почти) полунощ. Въпреки, че така ненавременно реши да излизаш не мога да не те поздравя за издръжливостта. По-младичките гаджета несъмнено могат да ти дишат прахта след този десетчасов маратон днес.

Помисли върху идеята, струва си.


Рижидомер274
Ей го и тоя се надърви
Геновева Минувача, за убийството на кой народен герой става дума?

А на мен наистина ми се искаше да си поговоря с някого за 9-ти май, не за тая изгъзица - деня на Европа, а за истинския 9 май, дето се събираха пред Болшой театър и плачеха старите хора...

Аз заминах вече доста поотраснала за там и тази патетика винаги ми се виждаше смешна и пропагандна.

Но там видях родителите на моите връстници - всеки имаше какво да си спомни. И всеки имаше някаква лична трагедия, свързана с войната. И толкова сълзи, колкото съм виждала проляти на този ден, на празнични трапези, с наздравици и чаепития, никъде не съм виждала...

Сибила Ах, ти, Ган, подстрекателю.

Аз затова те обичам- че може да ме вдигнеш от леглото.

Та какво за по-младичките гаджета?

Да не би ти да пишеш анонимни постинги за "баба" Люба Кулезич?

Не ти прави чест

Анонимен277
Ганчо да се надърви не може, оти си е дървен целия. Он требе да омекне та да му стане.
Минавам от тук За Яне Сандански бе, или за Гоце Делчев

Ама тук са, убити и погребани и им се помни смъртта...тържествено

А за День Победы е съвсем друго

Това е празник на оцелелите, а не на убитите

День Полбеды279
Женевьев се е размечтала некой да изтреби полвината бан, та другата полвина да лее сълзи и руйно вино по трапези.

Нема да е лошо да са двама. За всеки по полвина.

GanTREE


Съвсем се оплете, скъпа.

Какви постинги и каква Кулезич са те подгонили ни в клин, ни в ръкав ... много ти е несръчен опитът да смениш темата. Не си струва усилието - ако затова си се вдигнала от леглото си.


Геновева Верно е, на оцелелите е. Те празнуваха тогава, именно като оцелели.

На една моя приятелка майка й си спомняше как я е кърмила в коридорите на метрото - там са се крили от бомбардировки - имало е такива и в Москва към края на 41-ва.

А на мой близък приятел майка му пък си спомняше, как е напуснала Одеса с последния параход евакуиращи се, тя пък в напреднала бременност. Под немските бомби. И детенцето се родило, чак в Иркутск.

И тези двете жени още са живи. Едната е в Британска Колумбия, с дъщеря си, другата си е все в Иркутск. И си мечтае още за Одеса. Това, евакуацията, било жестока работа. Закрепостяване, пар екселанс. Нема мърданье. И връщане нема. От Крим - в Източен Сибир. Ако щеш...

Жид Одессит282
Ти не познаваш ли еврейчета и от други райони, биробиджанъм?
Минавам от тук Да бе да

Чул съм че дават безплатно аероплани

Ама се оказа че просто те извозват безплатно ...на далеч

Днес ..вчера вече, празнуваха оцелелите от всички поколения

И не това, което е станало преди 58 години

А това, което не е станало днес

Празнуваха за да не стане

А то сигурно вече е станало

Оцелелите са всички, които смятат че са живи ...от тогава

Редактирано от - минавам от тук на 10/5/2003 г/ 00:16:41

Анонимен284
Александра, Александра,

Этот город наш с тобою,

Стали мы его судьбою, –

Ты вглядись в его лицо!

Что бы ни было вначале, –

Утолит он все печали.

Вот и стало обручальным

Нам Садовое кольцо.

Геновева Познавам бе, много познавам. Много московски (аз учех в такъв институт), мнозина в Сибир, доста от Одеса, познавам и арменски евреи... познавам и софийски. И от Лвов, и от Черновцы.

Ну и что?

Минавам от тук Нищо бе

Празник е И на други хора

Редактирано от - минавам от тук на 10/5/2003 г/ 00:19:44

Геновева Хъ, дойдохме си на песните.

Язък, на една Фанта съм останала...

Минавам от тук Ти нали си на Руски паметник

Там има и нещо по-така-дали работи

Винцето е много прилично срещу парите си

Геновева Ха, нема нужда. И не съм на Руски паметник. Впрочем, приятелите ми, дето купуваха от там, са намерили едно още по-хубаво място. На пазара Красно село, едни хора от Перущица. Ако те интересува, ще ти дам точните координати. Още по-страшно е виното от това на Руски паметник, вече няколко пъти го пробвам... Почти като на Пино Ноар го докарва...

А и Фантата може да се консумира... с въображение....

Сибила О, вероятно, Ган,

Но защото се разсъних/излишно/, взех та написах нещо в раздумката в темата на професора- за Айнщайн.

Вземи-та го прочети.

Най-вече за глупавия сътрудник/това те касае/.

Това те касае.

Сори

Нищо лично.

Лека наистина

GanTREE

Знаеш добре, че аз не влизам в раздумката, и нищо оттам не може да ме касае.

Успокой се, и погледни прагматично на идеята ми за картичките. А имам и още няколко идейки за времето, когато приключиш с обсъждането на циците си, и ти хрумне да прокоментираш и размерът на пеперудката си с приятелчетата тук.

Можеш да разчиташ на предприемчивостта ми.


Ай сиктир Сестро, направо ме впечатли с тая обиколка...

Ган го остави, той явно не разбира (или се опитва да се прави на неразбиращ) от такива теми...

А сега нещо, което касае доста от горните постинги:

****

Если б водка была на одного -

Как чудесно бы было!

Но всегда покурить - на двоих,

Но всегда распивать - на троих.

Что же - на одного?

На одного - колыбель и могила.

От утра и до утра

Раньше песни пелись,

Как из нашего двора

Все поразлетелись -

Навсегда, кто куда,

На долгие года.

Говорят, что жена - на одного,-

Спокон веку так было.

Но бывает жена - на двоих,

Но бывает она - на троих.

Что же - на одного?

На одного - колыбель и могила.

От утра и до утра

Раньше песни пелись,

Как из нашего двора

Все поразлетелись -

Навсегда, кто куда,

На долгие года.

Сколько ребят у нас в доме живет,

Сколько ребят в доме рядом!

Сколько блатных мои песни поет,

Сколько блатных еще сядут -

Навсегда, кто куда,

На долгие года!

1963

Сибила Предложението ти е тъпо.

По предполагане- предприемчивостта ти по повода- излишна.

Всичките ти усилия тази вечер са напразни.

Прочети Айнщайн.

Струва си.

Все пак си ми слабост.

Не мога да не те насоча.

Сибила Брате мой, университетски.

Ти си един истински мъж и джентълмен.

Ган има много още да се учи.

Преди да почне да прави разлика между идеи и жени.

Просто да му е.

prof.Popovski NN295
здрасти Сибила,

значи написала си ПОЛИВАЛЕНТНА тема

както беше модерно да се казва.

Шаблон та дрънка.Да знаеш!

На статията на професора.

Хем да чукнеш професора, хем сега се оказа

че и на Ганчо върви написаното.

***

Да знаеш че професорът ногу ще се разочарова

като прочете как се фалиш че си имала големи цици.

Той те ценеше чисто ДУХОВНО. Както се казва в ДУХОВЕН ПЛАН!

А ти с две думи го свали долу в ПРАХТА! При ПОРОКА!

Той професора е умен човек ама е голям наивник.

колко пъти съм му казвал че между МЪЖ и ЖЕНА интелектуално приятелство не може да има.

***

Професорът искаше само едно-да се знае че той е най-УМНИЯТ тука!

Вие го оплюхте!

***

Начи цици могат да се размахват но ИНТЕЛЕКТ НЕ!

Така ли?

И онази битовачка Геновева само за манджи и пиене да пише!

Аааааааа, не така! На това му викаме ДВОЕН СТАНДАРТ.

***

Щото ако ЦИЦАТА е част от тялото , ИНТЕЛЕКТЪТ е част от ДУШАТА!

нали Женвиев?

Я кажи колко пъти ти е идвал на госте Монката Паси?

GanTREE

Никакво усилие не ми е коствало да ти кажа мнението си за днешната ти фиеста, и съжалявам, че така лекомислено отхвърляш това изгодно предложение за картичките. Помисли си само колко ниски са пенсиите в тия смутни времена и ще го оцениш по достойнство.

А и бих ти посочил като ярък пример активността на Лили Иванова - поне относно тезата за предприемчивостта.

Помисли пак.


Ай сиктир Сестро, благодаря за комплимента...

Всъщност, в обикновения живот съм доста голям циник...

Колкото до Ган, мисля, че той не е далеч от качествата, които приписваш на мен. Само че прекалено много се пали на политически теми и не умее да си сдържа нервите. (Ган, четеш ли? )

То не че и на мен понякога не ми избиват чивиите, като чета откровените простотии на ченгетата във Форума, ама, нейсе...

Геновева За Мони става дума, менте черно професорско, не за Моника (Люински).

Бъркаш ме нещо с некого. Пък и тук тая литература не върви по ония тарифи.

GanTREE

Чета, чета.

Онова, което идентифицираш като "нерви" е обикновена емоция, която се опитвам да изразя достатъчно красноречиво в зависимост от всеки конкретен момент. Нищо повече.

Малко бъркаш и в друго - паля се за още много неща, но не тук.


Анонимен300
Стар форумец съм, сега ще съм анонимен, защото ме е срам от това, което четох до страница 13 и не продължих. Постклимактеричните истерии на застаряващата Сибила могат да ме накарат и на самотен остров да съм - да повърна. Такова гнусно съчетание на псевдобогоугодни и гнусни постинги е невероятно да излязат изпод пръстите на жена! Което ме убеждава в тезата, подхвърлена от някого преди седмица или повече - Сибила не е жена, това е гнусен, гаден, застаряващ педал! ЕБА СИ гнусотията!
Сибила Ган, като ни отказа среща в Радисън - на мен и на Доктора-какъв бизнес предлагаш?

По интернет?

Ха-ха

Някой толкова страхлив като теб не би трябвало да е толкова ....ехиден....

а може би точно за това?

Плямпай си.

Тук е лесно.

Братко,

Позволи.

Не бъркам.

Сибила 300,

ти си неразбираем.

Може би защото си застаряващ педал, не си разбираем за жени.

Не очаквай от мен да те разбера.

А и от всички нормални.

Нямам нищо против педалите- забележи.

А и най вероятно си Фичо- анонимен.

Или Нели

Вашето е патология.

Отделен случай.

Нептун Сиби,

Мако не е гот да го казвам във форума, ама вие туй хубавите жени малко руси си падате. Как ти дойде на ума че ГанДръв може да изправи Жена след като не може да я легне. Ми това са направо руси мисли смесени и интелектуален онанизъм.

GanTREE

Пак обърка посоките.

Аз просто ти предложих идеята - като проект, при това напълно безплатно, а пък от теб и от циците ти зависи неговата реализация изцяло..

Колкото до Радисън - не си ми предлагала нищо, и на теб не съм отказвал нищо, но - никога не е късно. На Доктора отказах от чисто хигиенична гледна точка. Не обичам да съм в компанията на такава отрепка като него.


Анонимен305
Сибило, някога, като се пръкна тук, харесвах как пишеш. В последно време обаче ме е догнусява само като ти мярна никчето. Защо, ще кажеш. Защото, колкото повече остаряваш, толкова по-вулгарна ставаш. В своите очи си може би игрива, в очите на тези, които знаем какво си, си смешна, гнусна, застаряваща търсачка на внимание /толкова ли ти липсва внимание, жено? - ако си жена всъщност!/

Казано ти беше не един път, особено днес, мъжете се почувствахме неудобно от обхваналия те идиотизъм, темата ти беше подхваната с половин уста и зарязана, ти - все на нея. Що не си кажеш и цоловете накрая?

Това беше последно обръщение към теб, ще те изключа като форумец - не искам заради една тъпа, дърта курва да намразя женския род все пак!

Сибила Нептуне,

брате мой морски,

видя ли сега от едни цици невинни що злоба изригна?

То не бе Ган/хайде, той е добронамерен/,

то не бе някакъв анонимен побъркан, който трябва да го ръчнеш с тризъбеца/наместо Сибил, че не пише по форуми, ама ще ти е признателен/

щот съвсем не е е в час?

Каже, боже морски, не е ли една истинска Аполония?

Редактирано от - Сибила на 10/5/2003 г/ 01:46:18

Нептун Пак руси мисли. Кво ти пука фичо ли е или нели. Нали звучи порно - значи е на място. Особенно по темата.

Редактирано от - нептун на 10/5/2003 г/ 02:14:25

Анонимен308
Мне обидно,

Что ты не ехидна,

У тебя не открыта душа,

И на роже улыбки не видно,

И, вообще, на ней нет ни шиша.

Мне уныло,

Что ты не горилла,

Нет рубиновой алости уст,

В твоих бёдрах отсутствует сила

И лобок недостаточно густ.

Мне херово,

Что ты не корова,

У тебя не округлы бока,

Твоё вымя не ярко-пунцово

И в жару не даёт молока.

Мне постыло,

Что ты не кобыла,

Позвоночник не в меру костляв,

В поцелуе ни силы, ни пыла,

И язык маловато вертляв.

Мне твоя надоела двуногость,

Даже, если ты раком стоишь,

Точно так, как на роже убогость,

Так и зад выражает твой шиш.

Надоело иметь тебя всуе

Бесконечно - опять, и опять,

Растакую тебя, никакую -

Никакую двуногую блядь!

Анонимен309
Нептуне, онова леке го изключих, но по твоите думи разбирам какво е плювнало пак. Знаеш добре, че не съм нито Фичо, нито Нели, знаеш и къде е порното - в незадоволената /кой ли да се прежали?/ глава на създанието, кълнящо се в Бог и палещо се на темата.

Абе - говорете си за цици. То затова са някои все тук-като си нямат подръка - да бият чикии , представящи си 80Дто на нещото Сибила. А килограмите как са, не се ли питат?

GanTREE


Хехе

Приятна вечер от мен.


Анонимен311
И още нещо - омъжена била. Кой мъж на такава сексбомба ще остави жена си всяка нощ на компютъра, вместо да и се радва на 80Дто. Че той трябва да е педераст.
Нептун Ще кълна Пророчице, да ме прощаваш. 300-та нимфи до му духат докат стане педерас. На клитор да му заприлича.

Лелейй- да внимава лелячката че съм си изгубил спирачката.

Fani 309-ти, не питат за килограмите, защото са мъже, а не кучета, т.е. не гризкат кокали.
Нептун 309 , 12 - що не си сложите някакъв "комбат" поне?

На Сибила и беше хоби да разпознава кой анонимен кой е. Мисля си че последия месец разбра, че не си струва да и се изрусява косата заради едното голо любопитство. А бе от презадоволен човек съчувствие не чакай. Ба си Сибиляка.

Нели На глуповати недоразумения като Сибила не бива да се говори иносказателно. Трябва направо в очите. И така, лелек наш първий :

*

1. Фичо и Нели могат само искрено да се смеят на пошлостите и размера на глупостта ти, но никога не ще снизходят да пишат анонимно срещу теб. Мисля, че Санд вече ти обясни това. Тогава го призовах доста рязко да вземе отношение и това имаше някаква полза. Каза ти/ви се недвусмислено от него, че анонимности от нас не излизат.

*

2 Фичо и Нели пишат главно за политика. Ако говорим за патология, обаче, последните 10 страници, с твоите откровения, са добра илюстрация що е то недоучен, недопил, недообичан, неудовлетворен н недо...(довърши го сама) екземпляр от (вероятно???) женски пол.

*

3. Тъй като съм състрадателен по душа човек мога да ти кажа, че днес (пък и от няколко дни) ми беше много срамно да те чета. Честно. Лошо е да злоупотребяваш с опияняващи средства. Но за всичко има лек - напусни тихо за няколко дни форума и хората ще забравят.

*

4. С горното се надявам да си разбрала, че нямаш право да намесваш имената ни в тъпите си разговори с анонимни. Точно както аз не намесват твоето като видя гнусотия за нас. Макар да имам доста основания като чета каруцарските ти мисли. Дали съм ясна? Или да го повторя по-бавно, като за деб.. Сибили, искам да кажа.

Нептун Нели,

Извинявай ако съм те засегнал. Аз казах "лелячка" а не Нелочка.. А и то си е все пет. Важното са културните взаимотношения. Ох, пак ме налегнаха балкони и сензори. И жажда и глад. А чао че се заприказвахме

Редактирано от - нептун на 10/5/2003 г/ 02:47:13

Сибила Нели,

Твоето и на Фичо мнение за каквото и да било в този форум никога не ме е интересувало.

Няма някой, който да не е убеден, че пишете анонимно, гнусно и гадно.

Където има пушек има и огън.

Защо мен никой не ме е заподозрял в анонимно писане, а вас - всички.

Щото сте прочути.

Не от сега.

Питайте си съвестта- не мен.

А дали си ясна или не-

да ти кажа една поговорка:

Дреме му на ходжата, че на Мохамед заекът се скубел.

Та и на мен.

Дреме ми дали си ясна или не.

Паси си.

Така си поносима.

Щото месоядството те прави да приличаш на зебра, дето си наумила, че прилича на тигрица.

Kombat #2318
Неделке, евреите не правят ли пролетни почиствания ма, та си седнала пак с нормалните жени да се заяждаш? Я марш да изпереш парцала! Безцица вещица!

Ей, злоба + тъпота +грозотия =липса на чувство за хумор. (уравнение на Комбат

Мерките дето ги нямаш - башка.

Ама голям кеф че няма да спиш тази нощ от завист!

Анонимен319
Форумни дами.
Нептун Видя ли сега когато си мълчиш културно и никой не те Комбати. За Нептунене и през ум да не ти минава. Аз съм на балкона.
Анонимен321
Само заради едното любопитство - коя от горните е Сибила?

По повод на нея - никога не е късно човек да стане за резил.

Колкото до това дали форумът ще забрави пиянските изпълнения на недое...та женица, Нели не е права. Такава фиеста тук не е имало никога - как да се забрави? Има Симпли, има Фъркати, Бенита, Многострадащи, Круели, Нелита, ББта, Мунки /която дама съм пропуснал - да ме прощава/, но такова нагло самопредлагане досега е не е имало.

Браво, Сибила, удари кьоравото днес! Колкото си изпила тази нощ, да ти е наздраве! Яка глътка имаш, жено! Жалко, че никой не оцени прелестите ти.

Нептун Под балкона е много интересно. Като на маневра под моста. На балкона е за лордовете на контекста.
Oraсle Рекох да прегледам за нещо интересно форума, къде ти, това направо е отчайващо. Досега верно само "проф." Поповски си рекламираше интелекта, сега вече и по-така стока е турена на тезгяха... И "дискусията" естествено натам върви. Единствения интересен постинг който видях пак е на Фичо, за българската позиция за международния наказателен съд и двустранно споразумение със САЩ за освобождаване на американски граждани от наказателно преследване.

Натиснете тук

-

Сибила, ако все още смяташ че разбираш нещо от стилове, а още повече че можеш да познаваш кой какво е писал анонимно, скъсай си дипломата или каквото там прецениш. Твърдението "няма някой да не е убеден..." е не само неубедително, но и невярно.

Анонимен324
Kombat #2325
Ей, Морски, полудяла е дъртата и флигорна Неделка. И Оракъла( с тилифончиту) пусна. Сега и полковник Норт, и Чарлито, и Мекицата, и Комбатите може да пусне.

Мърша с мърша!

Анонимен326
Параноик, бегай се скрий бе!
Сибила Комба, що се мърсиш, остави ги.

Съвсем откачиха.

Болни хора.

Ела при Райчев.

Там Фичи е отпочнал тезисната краставица.

Малко остана още и ще мирясат

Сибила Утре ще се появи и б.б.

И тя се похвали с 75 D - съвсем невинно.

Тя все пак ми е симпатична, има пътища към нея.

Нека си ги види що за стока са.

б.б,

Няма да измълчиш, нали?

prof. Popovski MM Да кажа и аз две думи,

********************

Първо по темата.

Ивайло е написал верна статия. Може да не е увлекателна

за четене но е верна. Десетки хиляди млади здрави прави и образовани мъже

бяха целенасочено изхвърлени на улицата.

Пошли комунисти с крадени пари поставиха летва-35 години!

Ако си по-стар нете вземат?

Тук на запад, никой не те пита стар ли си или млад!

Наемат те и ако вършиш работа ти плащат.

Ако не можеш ти показват вратата!

Това в България-бизнесмени ли са? Сволочи!

Всички вие които нагрубихте Ивайло, просто не сте прави.

***

По развихрилите се след темата пошлости.

Искам да защитя Сибила. Това че се е похвалила с размерите на гърдите си

няма нищо лошо.

Та вие я заляхте с Гнусотии! Какво толкова е казала?

Та това е човешко. Много от вас пишат страхотни цинизми и

глупости, но как бързо подобно на чакали надушили мириса на кръв се сдушавате и започвате да виете!

Това се нарича ПОДЛОСТ!

Един анонимник -излива на воля "театралното си отвращение" от застаряващата Сибила! Ами ние стареем всички! Какво общо има старостта тук?

Нищо лошо не е казала Сибила.

Престанете да я ръфате!

И престанете да "белстите" за нейна сметка.

Долни типове и типки сте, да ви го кажа отново!

Оставете жената на МИРА!

Тя е една възпитана и културна Жена.

Образована и начетена!

Циците и нямат нищо общо с горните качества.

Но вие ги нямате! И затова ви боли!

*****

Последно искам да обърна внимание на

ВСЕЛЕНСКАТА Подлост и ЛИЦЕМЕРИЕ на Нела Хаджийска!

Тя и безродният и тъп мъж, Валентин са уникално грозни люде.

Те не само пишат подло и анонимно, но са готови и на труп в джеба да бръкнат!

Санд бил казал, че те не пишели анонимно....

Че кой е САНД? Един портиер, един Хоп-троп-подскок!

Да не би да вярвам на САНД а не на логическият си апарат!

Колко пъти го молих да махне порнографиите от страницата ми-не ми обърна внимание! На Нела отговаря веднага!?

Е , и? За мен всичко е ясно!

Нела и Фичо са долни и безродни юроди.

Видни Хулители на ПРАВОСЛАНВИЕТО!

На ще ви накаже ГОСПОД-Нело, чуваш ли ме?

Тази ваша гадост няма да остане току така!

*****

Използувам случая да изкажа отвращението си от

симбиозният на Фичо ник-Оракъл!

Просто момче си Оракле.Просто и празно.

***

Комбате приятелю! Здравей и бъди здрав!

Нели На Ораклето, много, много .

*

Не разбирам от сантиметри , но мога да потвърдя изключителната стройност на б.б. Макар, не точно това да ми направи впечатление у нея, а навременната й помощ за трети човек.

*

За другото - мисля, че го казах пределно ясно. Да допълня - подозирам обсъждания лелек не само в анонимно гнусно писане, но и в неконтролируемо къркане. Но това малко ме засяга - до момента, в който не започва да намесва в простотиите си моето и на Фичо името. Аман от 'фатални привличания' - не сме психоклиника, че да се занимаваме с първосигналните чувствата на болни фенки. Има си специализирани клиники за това в България. Или поне имаше...

Грациан С най-голямо удоволствие бих присъствувал на примирителна раздумка между Сибила и Нели. Срамота е, в края на краищата. Няма какво да се дели. Тъй като и двете сте ми симпатични просто много пъти, аз лично се чувствувам неудобно да ви коря за "недругарско поведение"...в края на краищата сме възрастни хора, нали? Срамота е, някак си...айде ако не за друго, барем заради мен го направете...тъй де батко съм ви, един вид и е редно да ме слушкате.

Поповски, ти кадър на 127мо, 128мо или някое друго училище си? След като сме баш ма'аленци, а тук гледам няма кой знае колко от нашия квартал (за неосведомените - "Куру чешме" ) не е лошо да напишем нещо за него. Какво ще кажеш, а? Ти, ако си комшия и тук, пиши два реда на и-мейла за да ти дам телефона си.

Анонимен, другарю/другарке предлагам ти да се възползуваш от собственния си съвет и да "щракнеш" опцията за "затъмнение" и да куртулясаш. Чиста работа.

Ни ще си хабиш нервите, нито ще си разтройваш дните. Ясно?

prof. Popovski MM Здравей Грациане,

махленци сме разбира се.А сме и българи.

127беше на Денкоглу май, но мене ме записаха в

128 на Парчевич и Ан Кънчев.

Било уж по-добро.

А може и да бъркам номерата!

***

За мейл и телефон, ще ти дам и двете.

Но нека първо се срещнем тет-а-тет.

Има време, ей го де е Торонто.

***

За миротворския ти опит да сдобриш Сибила и Нела!

Джентълменско, но няма да успееш.Съжалявам че трябва да ти го кажа.

Противоречията са Антагонистични.

***

Като се видим емвентуално имам да ти разправям за Сънито!

Нали и ти си работил там през летата!

Аз изкарах три години там , за малко де ме изключат от Комсомола щото

отидох на една бригада от месец само през последната седмица.

Може и да сме се засичали по курорта.

Направи ми впечатление, че в един постинг ти спомена Клуб 69!

Аз да ти призная, не се сещам къде беше този клуб.

По мое време най-известен беше Шведския Клуб но той имаше номер 33 май!

Че те скъсам от спомени!

Бъди здрав!

много се радвам, че се придобрихме с тебе

щото какъв смисъл има да се джафкаме?

Но кокто виждаш на нас българите ни е писано да се караме.

Ние спряхме-други почнаха.

Много ментета пишат от мое име.Да те предупредя.

Ако нещо те интересува-питай.

Но чакай отговор от синия Поповски!

Каква ирония-сДС са ми противни а никът ми е син!

Въпреки че НДСВ са ми противни също.

поздрави

Drug A stiga be Popovski, ti da ne bi da si priznavash, che tvoite cici sa po-malki! E, tova shte e za prav pat, niakoi da ima neshto po-goliamo ot tebe, izkliuchvam ti palamarkata, tia sas sigurnost e po-goliama ot tazi na Sibila.
Нели Граци, ако щеш вярвай, тъкмо в този момент разказвах на Фичо постинга ти за баща ти, художника, и увлечението ти по грънците. Беше го пропуснал. Тъй като го слагам към най-интересните опуси от темата "Опознай Родината, за да я обикнеш" , напомни ми, моля, в коя статия беше точно?

*

Благодаря за предложението - твърдо не. Разбираш, че не мога да имам нищо общо с глуповат човек, който дрънка налява и надясно тъпи лъжи, че съм пишела анонимно. При това го прави винаги в невроятно напрегнати за мен и Фичо дни, когато хал хабер си нямаме за пияндурските й изблици и сме под пара за добруването на много по-важни за нас хора. Толкова е идиотско, че не смятам дори да го обсъждам. Ти, обаче, си по-демократичен от мен, общуваш с всякакви . Бъди ми здрав.

Дилема335
Какво ли му е на Грациан раздвоен между елегантната Сибила и простакесата Недоделка?

Как ли е могъл да ги хареса и двете, съвсем необяснимо, освен да му е пълна каша в главата.

prof. Popovski MM Недялке, а кога ще обясниш на

височайшият си съпруг моето увлечение по

Математиката и малката пластика?

***

Леле колко си простааааа?

Леле колко долно и изпаднало е сДС

с кадри като вас........

******************************

Ако не дай си БОЖЕ се наложи да избирам между

Комунист и седесар ще избера Комуниста!

Между тези безспорни Гадове имаше и ...умни хора

докато седесистите са пълна скръб!

***

Назовете ми името на поне ЕДИН умен седесарчик

и аз ще преместя земята....БЕЗ ОПОРНА ТОЧКА!

******************************* *

ГОСПОДИ колко нагло низко и подло същество е тази Нела!

Комбате , къде си приятелю?

Да се насладиш и ти!

****

Утре постингът ще прочете и ЕСТЕТА!

Нетърпелив съм да чуя и неговия духовит коментар!

Прилича ми на известния виц

дето една другарка на касата в Пощата викала -

Абонирайте ме за

ОРГАНА на

партията

профсъюзите

Ловно рибарския

БЗНС

и прочее и прочее

Органът на Отечествения Фронт

Накрая един пенционер не издържал и казал ехидно-

Няма ли да се абонираш и за моя ОРГАН!???

А другаркато го изгледала надменно и казала-

Може ако е ежедневник!

***

Нело, искрено ме кефиш в тези късни часове.....

помниш ли как ме ядеше в Монитор?

Какви гадости пишеше по мои адрес?

Ще те преследвам и в ПЪКЛОТО ако трябва!

Смешно до сълзи337
Елементарната тъпачка Нелочка се подмазва на Грациан със спомени за грънци. Виждали ли сте нещо по-смешно от това за тази година? Майтап бе Уили.

Не цици, а грънци.

Леле, Нело, лелек, нумер 1, правилно те определи Сибила.

Грънци, грънци, грънци. Много и пъстри и умни. За вас се разказва на Фичо, поседнал на масата с разпилени тезиси и енциклопедии. Фичо само си мисли наум, страх го е на глас да изрече, че тия грънци освен пъстри са десеткратно по-умни от неговата кокошка, жена несвястна, кокошка мила, Нела.

Старост нерадост в Манхатъня.

добре че сте вие грънци, грънци, грънчоци, грънчета и грънета.

Анонимен338
Вчерашния ден, не толкова отдавна

Дати и (не)истина

Като всяка друга историческа дата в човешката история 9 май също се (и ще се) използва за конюнктурни цели. Особено от нас - които за добро или лошо, в сравнение с повечето европейски народи, сме дали за периода на войната не чак толкова много жертви. Преди десетина години четяхме историята на Втората световна война в съветската версия, затова празничната дата и тук закономерно беше 9 май, докато американци и англичани празнуваха "европейската си победа" на 8-ми. (Но сакралното значение на числото 9 в нашата история сякаш подпомагаше тази ориентация.) Днес обаче 9 май трябва да се празнува като Ден на Европа, а не на СССР-Русия. Затова по Канал 1, както се полага, той беше отбелязан с тържествен и подобаващо скучен концерт. Присъствието на "почти другата дата" (сиреч 8 май?) беше почетено с филма на Фред Цинеман "Издирването", пуснат в късните часове. Ефир 2 ни предложи игралния филм на Англия и Германия "Железен кръст", който показа войната през очите на немския войник. "Източно-ортодоксалната" телевизия "7 дни" излъчи пък руския филм "Сталинград". Тя единствена се отчете по случая и с документална лента: "Хитлер на боклука". Нова телевизия предложи в рубриката си "Кинохит" небезинтересния американски игрален филм "Гражданинът Х". Сюжетът му беше изграден около потресаващо истинския случай през 80-те години с руския перверзен сериен убиец Чикатило. С военната тема той като че ли влезе в особено сношение от типа: "Думам ти дъще, сещай се снахо". Както НТ, така и "7 дни" се отчетоха в по-късните часове с еротични трилъри: съответно "Стриптийзьорки 2" и "Дива орхидея (пак) 2". Сякаш искаха да ни напомнят, че насилието е част от любовта и обратно; т.е. популярният хипарски лозунг от близкото минало "правете любов, а не война", вече нищо не чини и отново западният чичко Фройд пляска по дупето източната Кама Сутра.

Датата на победата беше отбелязана и в неделния ден от двете разроени сатирично-забавни предавания "Хъшове" и "Каналето". В ъндърграундовото (до степен "на майната си" протестно шоу Грета Ганчева изпълни вдъхновено и насълзено песента "Белоруската гара". "Каналето" накрая също подхвана тоягата откъм опакото на хумора и шегата край, и се накара на драскащите по стените неофашисти. Дали ако нещо подобно дойде на власт, заедно с въдворяването на циганите, няма да затвори и миксклубовете? Всъщност това е само шега, защото в началото на предаването си Камен Воденичаров най-добре определи датата 9 май. Тя ни донесла една добра и една лоша вест: освободили сме се от хитлерофашизма, но сме паднали под гнета на комунизма. При който, както знаем, също нямаше миксклубове, Тантра, Кама Сутра и дори чичко Фройд. Що се отнася пък до Деня на Европа, засега той стратегически запланувано се мержелее за нас само като "Денят Д". Очаква се да настъпи, когато дебаркираме поне отвъд европейските визови ограничения. Изобщо няма нищо по-истинско и същевременно неистинско от датите.

Ромео Попилиев

Анонимен339
Грациан винаги е в разкрачено положение, мила ми Дилемо.
Минавам от тук Геновева

Бих бил много признателен за упътване

Поздрави

Грациан Нели,

1. колкото до спомените от детството, те са в еднаизключителнодългаипъстраниш касмногоблаблабалапостинги и вместо да ходя до нея скочих в "архива си" ...някъде в средата на приложената страница от "досието" ми са...като се спуснеш надолу, докато срещнеш "Спомени от детството" , хмм...или имаш предвид онзи постинг за чичо ми Ботьо и двамата ми брат'чеди? Както и да е...ако е той...намира се 1-2 постинга по-долу...е, добре че си имаме "досиета" ...ще видим докога ще ги пазят

2. Колкото за конфликта - ей, да не кажете и двете сега, че не се опитвам. Цял един Монтен станах покрай него.

В интерес на истината, някак си като се появите двете и се заджавкате като гимназистки понякога сте интересни, ама понякога просто "боксувате" и се получават "неособено художественни постинги" с евтини епитетчета и бая повторения. Ами, вземете барем пообогатете палитрата...щот' то к'во? Едно и също, едно и също...обувчици-сирене, цици-мици, дрисло-дропло, клинчета-минчета...ами стегнете се, де...като ще демонстрирате СЦИЛА И ХИБРИДА барем бъдете иновативни...фолклорните клетви, 'де ги забравихте...изобщо: динамизирайте, един вид! Mach show! Mach show! - както викал оня немеца на "Битълс" в Хамбург...'щото вече опирате до едни толкова изтъркани шаблони, че чак не ми се четат, честна дума...предугадаеми - та предугадаеми!

Поповски,

ти си позабравил майче...стегни се там...ама ха...ами че 127мо и 128мо бяхме "физически" едно и също училище. Докато 127мо учеше сутрин - 128мо - учеше след обяд и обратното. Аз бях в 127мо...роден съм в 1954, но учех с онези родени през 1953та... тръгнах малко по-рано на училище, така че фактически съм "морално" привързан към набор '53. От този набор в 128мо, много активно си дружах с Вики ( тя живееше в кооперацията досущ срещу училището ) и с Цецка (тя пък в жълтата къща на ъгъла - партерния етаж ), имаше и един Илчо, приятел с "дългия" Юлиан - те живееха при "камъка" ( кооперацията срещу Френската гимназия )...както и да е.

Шведския клуб беше установен през 1969 година в един бар на който вече забравих името...нищо особено: бар, като бар, но с куверт: 5 лева! ( ром и кола тогава струваха вътре: 50 стотинки!!! Е от тогава се пристрастих към тази комбинация...та и до сега ) Дискотеката водеше някакво хюмне от Южна България с мьек говор....пускаше най-готината музкита все пак за онова време - всичко ТОП ( Цепелин, Бийтълс, Пластик Оно Бенд, Муув, Ратълс, мюзикъла "Хейър" - ей като че ли вчера беше...както виждаш даже и репертоара му помня )

Аз, в "Слънчев бряг" почнах първо като пиколо ("Юнона", "Юпитер", "Сатурн" ), после като продавач в магазина на СБХ, а след това и вече като музикант - изобщо сума ти и години. За мен море = работа ( е разбира се и всичко друго покрай работата ) Когато бях там преди 3 години с дъщеря ми, сестра ми и племенницата имах чувството че всичко си е така както го бях оставил преди 20тина години. Е, има и нови "придобивки" тук - таме: Караоке барове ( където обирахме овации с дъщеря ми - тя предимно, де, аз епизодично само - носталгично припявах стари хитове на Отис Рединг, Джо Кокър и разбира се Смоуки: Who the fuck is Alice? )

А за местоживеенето ми аз съм по-точно в Брамптън.

Натиснете тук

и даже ей това ми е къщата ( айде да видиш че хептен не съм потаен ):

Сцильо Хибридски342
А къде ви е кокошарника? Нещо не се вижда на снимката
Геновева Некой новак би казал, че през нощта са се разигравали гнусни сценки.

Аз не бих казала това, защото с някои неща човек привиква като с мръсотията по улиците - какво да правиш, ТУК е ТАКА.

Ама ми става много мъчно - няма ли някакъв нов форумен човек да се появи, няма ли нещо да се промени в диалозите, в тематиката, в аргументите вонящи?

Не че ни дразни миризмата, то се свиква, ами нещо по-другичко, бе?

Редник Саут е една малка надежда, която е блеснала на хоризонта.

И Нептун, който не е новак, ми стопли душата с "лордовете на контекста".

Малко са, наистина, и аз не съм между тях явно, щом като написах цели 8 реда, посветени на текста.. Щото и коментарите за досадата са не по-малко досадни, както и да го въртиш.

Извън контекста и надтекста - Минувача, ще проуча подробно въпроса, но и аз го знам по преразказ, та не знам няма ли малко да се загуби информацията.

Сиби, тръгнала си по грешна писта, и с изводите си, и с очакванията си.

Ама ще се усетиш да се дръпнеш, ти ги чувстваш тия работи.

Гн Фотон Докато съм си спал кротичко снощи, виж какви теми са се въртели из Форума. Само който не го познава достатъчно или не го харесва истински може да се възмути и да подкара наред с опцията за изключване. И това ми било "стар форумец"?! Те и Фичо и Весел, никак не искам да ползвам истинските имена, не долюбват отклоненията, но Форумът не би бил ако ги нямаше тези луди вечери. Да не говорим, че и рецептите за козунаци, и описвателните постинги за вина и ракий, както и снощните "75D"-мерки са нещо напълно в реда на нещата. Дори когато мирудията стане повечко от манджата, те това сме вси тука я, каквото сме си! А красотата плаче да бъде видяна! И оценена по достойнство! Както и способността да нередиш слово. Като споменах слово, какъв ли е истинския смисъл на "В началото бе Слово."

Виделина вам!

Нели Граци, благодаря.

*

За другото. Ако трябва да съм още по-ясна - не искам да присъствам в тъпите, и изключително пошли, постинги и инсинуации на подпийнал лелек от Женския пазар. Аз нея я споменавам само...педагогически. Като пример какви не трябва да стават подрастващите. Останалото са й го казали хората - твърде, ама твърде откровено. И то не един.

Анонимен346
Това е форум, все пак.

Защо някои хора тук са напълно лишени от чувство от хумор и гледат на общуването само като на скучно събрание на съмишленици ?

Каквото и да е казал някой тук, получило се е закачка, усмивка, толкова.

Какво има за осъждане, не разбирам.

Сибила Грациане,

мен ли имаш предвид?

Някак си не можах да се позная в описаната от теб ситуация. Търсих и своите думи, с които уж, и то без въображение, креативност и иновации съм участвала в някакъв смешна за наблюдение женска свада. Не ги открих. Мен ме няма там. Излишно е да те моля да бъдеш по-прецизен и да не гориш и мокрото покрай сухото. Вече знам, че няма да го направиш. Съгласна съм, че това е удобно, да, Пилат Понтийски чрез теб е още жив.

"Благородното" ти предложение издава неточна преценка. Между моите приятели, а дори и познати, няма лице с характеристиките на това, с което ме "сдобряваш". Няма да ги описвам-то само се е описало-видими и осезаеми за всеки що-годе обективен. Доколкото имаме контакти тук, то те са натрапени. Силно се надявам да успея в старанието си да ги избягвам.

Професоре,

Защитната ти пледоария е силно впечатляваща. Даже и не бях се надявала , че точно ти ще я произнесеш. Имам и по-отдавнашни приятели тук, които мълчат. Благодаря ти.

Геновева ,

Ти си сигурна, нали, че поне аз имам представа за вярната посока. И въпреки това, отвреме навреме скачам в крайпътните храсталаци. Какво ли е това, неочакваното, което се опитвам да открия там? И аз не знам, любопиство сигурно, вече много поиздраскано. Понякога съм наивно доверчива и сантиментално добронамерена. Това е лекомислено, но се опитвам да бъда естествена, а забравям, както казва Дачков, че средата тук е преднамерена. От едно известно време- и много враждебна. По-рано беше възможно да си весел и непристорен. Сега е невъзможно. Уви. Не е вече тя- старата, весела къща, в която танцуваха красиви приказни герои.

Светлините угаснаха, а танцьорите се разотидоха уморени и посивели.

Балът свърши и само тъга ни остана.

Благодаря и на теб.

Г-н Фотон,

Виделина и Вам

Редактирано от - Сибила на 10/5/2003 г/ 15:29:48

Грацианчанин348
Ей, разбойници, кой огорчи така Сибилека?
Грациан Е, барем опитах, в края на краищата...щом не щете - ами не щете. Зорлем хубост не става. Нали?

Давайте сега: "Гордост и предрасъдъци" втора част.

Пилат Пунтийски

Архангел Михаил Във Варна днес най-после се постопли времето
Геновева Така е, Сиби, знам, че ти е известна вярната посока.

А и знам, че се увличаш и понякога те влече - ами ако....?

То ти е от младостта, нищо, че ти викат лелек.

А какво друго им е останало в арсенала?

Лелекът, освен модална категория, е и състояние на духа

И за разлика от всички останали български думи, които си имат едно постоянно значение, фиксирано в речника, тук - и не само за тази дума, има различно четене, в зависимост от това кой го произнася.

Туй е интересен лингвистичен феномен, познат в някои много екзотични източни езици. Не знаех, че и за форумния български също ще важи.

Заб. Прави ми впечатление, че понякога, било от бързане, било от превъзбуда, думата не се скланя правилно.

Лелек се спряга като елек - има палатализация К-Ц в мн.ч. и предпоследното Е не изпада.

Умалителната му форма е лелече - като елече.

Т.е. - я, подай ми, мила мамо, синьото лелече....

Iezuit Нели, не мислиш ли, че е нужно едно уточнение?

Би трябвало да кажеш, че не пишете анонимно, откакто разбра, че могат да се сравняват ИП-та. Преди това имаше 1-2 теми, където анонимни постинги от теб запълваха 1/4 от темата.

Това може да се провери, ако скокнеш да кажеш, че лъжа.

За обидите към другите участници във форума не говоря. Тях си ги пискате редовно - и като анонимни (преди), и като регистрирани (сега).

Това също гго има документирано.

Приятен ден.

Нели Грациии, бъде по-точен. Имаш 73 страници мнения. Търся онзи постинг за комуналната квартира на Витошка, миризмата на боя, портретите на вождовете, кандидатстването в Художествената, влизането в...грънците (като по-близко до вас) и книжките с репродукции.

*

Гюре, къде се изгуби? Спокойно, може Нели вместо Весел. Като прописах тук някой се беше погрижил вече да съобщи името ми. И така.

Анонимен354
Ти пък, Геновева! Голям оптимист си! Искаш да научиш едно просто манхатънско лелче как се спряга лелек. Я зарежи тая работа....
посвещава се на Лено4ка355
я подай ми, мила мамо, синьото лелече....

синьото лелече с розов хастар...

Дядо Виктор
Из цикъла "Рециклирани вицове"
Навремето в Царство България използували задължителната военна служба и като средство за доограмотяване на наборния състав. По този повод фелдфебелите (по-късно превърнати в "старшини" изнасяли пред строените войници кратки лекции на различни теми от живота и знанието*.

Един фелдфебел, който си го теглело към лингвистиката**, посветил една вечер лекцията си пред строя на значението и употребата на двойното е *** в българския език.

"С двойно е се пишат думи, които имат важно значение - например, негово величество, генерал, фелдфебел... С обикновено е се пишат думи, означаващи прости неща: например говедо, редник..." - обяснявал фелдфебелът.

"Г'син фелдфебел, а ЛЕЛЕК как се пише" - запитал от строя един от войниците.

"Това е специален случай, неправилна форма" - отговорил фелдефебелът. - "Ако е до 25 години, лелек се пише с две е двойно. От 25 до 35 се пише с едно е двойно и едно е обикновено. От 35 до 45 се пише с две е обикновено. От 45 нагоре се пише изобщо без е, защото тогава се казва БАБУЧ".

----------

* Като проф. Поповски тук във форума

** Като Грациан и Геновева

*** Отменено с правописната реформа от 1946 г.

parlament357
Герджиков:

Никакви голотии в парламента

Нептун Кного си готина Сиби за да имаш нужда от защита. Пък ако те видят на живо ще има да лелекат. Направо си пази елечето момиче. Тук има и някои наивници, които още не са забелязали и острото ти езиче.
Simplified Solutions Е, стига с тва 75D, де!

И 75С е хубава мярка. Важна е пропорцията.

Минавам от тук Много мирно и много душевно

Наистина ли прехода спря?

prof. Popovski MM Граци, много ти ехубава къщата.

Знам къде е Брамптън.

Там моя приятел Канефф се кани да строи

нова Българска Църква.

Това май се пада северозападно от Мисисага.

Има и колеж който се казва Шеридън Колидж.

Преди години изнасях на преподавателите по Математика

там лекции през лятото.

Единствено ми се стори че е малко зеленината.

Аз обичам да има гора наоколо.

Като бях там на хотел две седмици наблизо имаше един завод за панели

и беше много мръсно и шумно.

Но ти сигурно си далеч от завода.Много прилична къща и бая голяма!

на втория етаж има 4 спални!Два гаража.Браво, радвам се за тебе.

Що не закачиш и българското знаме до канадското.

В щатите италианците винаги закачат и двете знамена пред къщата.

Ние да не сме по-долу от тях?

Аз съм си закачил Руското знаме.

И без това постоянно ме бъркат с руснак!

бъди здрав!

Сибила Нептуне, ,

Пък ако видят и мъж ми, великолепния, и двете му отрочета от мъжки пол, така ще им увиснат джуките, че и обиколката ми 80D/Симли-браво и за твоята / ще им се стори по-малкото зло.

Тримата те поздравяват и те помнят.

Редактирано от - Сибила на 10/5/2003 г/ 20:32:50

Анонимен363
Я купил тебе букет

за четыре тыщи

Быстро делай мне минет

Старая лелище

Kombat #2364
Абе някой български българин от форума нема ли да си постне българската къща? Аре сега ша гледам писнали ми уан-фемили фрейм колиби.

Симплифайд Сълушн, мярката 75С откъртва една романтична въздишка, като къщата на Грацко. Не е монолитна , или брик, дето им викат, или поне стако (дърво с напластен цимент) но поражда мечти за истинска къща.

При женските размери нещата стоят другояче, но аде да не се впускаме, че калтеците (калтаци +лелеци) само това чакат.

Анонимен365
Улица моя лиственная…

Взгляды у людей пристальные…

Стать бы нам чуть-чуть искреннее, –

Нам не жить друг без друга.

steppenwolf

Дядо Викторе

Въздух под налягане367
Като чета материалите от през състоялата се дискусия (ако мога да я нарека така), виждам, че темата "На раздумка" очевидно не е достатъчна. Необходима е още тема "На раздувка", в която форумците да могат да раздуват на различни теми. И понеже такава тема няма, раздувката се пренася тук. Всеки раздува, както и на каквато тема може, и се опитва същевременно с умело подпъхвани форумни габърчета, карфички или цели тризъбци да пукне раздувката на форумното си другарче.

Анонимен368
Sylvia's mother says "Sylvia's busy"

"Too busy to come to the phone"

Sylvia's mother says "Sylvia's tryin'"

"To start a new life of her own"

Sylvia's mother says "Sylvia's happy"

"So why don't you leave her alone?"

Simplified Solutions Комбат, ама ние не си снимаме къщите бе.

Виж, ако те устройва яхта, тутакси я пускам.

Анонимен370
Анонимен371
CHORUS

And the operator says "40 cents more

for the next 3 minutes"

Ple-ease Mrs. Avery, I just gotta talk to her

I'll only keep her a while

Please Mrs. Avery, I just wanna tell 'er goodbye"

Sylvia's mother says "Sylvia's packin'"

"She's gonna be leavin' today"

Sylvia's mother says "Sylvia's marryin' "

"A fella down Galveston way"

Sylvia's mother says "Please don't say nothin'"

"To make her start cryin' and stay"

Геновева Мъ голема фалба, големо нещо.

Немам скенер под ръка.

В понеделник ще сканирам и ще си постна и аз скромната къщица в Самоков.

Ний сме бедни хора, с малко караме.

Нема спални, нема гараж, 31-ва година на миналия век строена.

Тъй де, време е вече, до 1 юни ей колко му остава...

nesnaecht Симпли, за яхтата ! Запази ми място !?!?!?

Анонимен374
Ти гледай сега, Многострадална, чичата да не лепне едно кадро на ООН-то. Че досега само ни е разказвал.

Дядо Виктор Абе една снимка говори повече от 1000 думи, ама не се притеснявайте.

Приемаме и описания. Само че не като Геновева: няма това, няма онова. Пише се какво има, като в обява. Давам пример:


Местоположение: между гр. Балчик и К К Албена, на 20 метра от плажната ивица.

РЗП: 2640 кв.м

Парцел: 6000 кв.м

Стаи: 44 двойни стаи и 1 апартамент, всички с изглед към морето.

Екстри:

- сауна, басейн за възрастни и деца, стая за детски приказки, салон за възрастни фантазии

- изцяло тухлен строеж с противосвлачищно укрепване

- малък пристан за яхти


Сайтът, дето ще става платен от 1 юни, ще се плаща на база подадена декларация за недвижимите и други имущества. Водят се спорове дали да са 1 или 3 промила от декларираното имущество.

Няма да правим тук СССС*, я.

------------

* СССС= Сайт на СЕГА за социално слаби

prof. Popovski MM С ПОЕЗИЯ СРЕЩУ ЦИНИЗМА !

******************************* *

Душа нещастна, ядко на плътта,

нападана от страсти денонощно,

защо гладуваш вътре в нищета,

а кичиш свойта къща тъй разкошно?

ххххххххххххххххххххххххххххххх х

Защо се грижиш тъй за този дом,

нает за кратко и строен нездраво?

За себе си, Душа, купувай, щом

наследник му е червеят по право!

ххххххххххххххххххххххххххххххх х

Тъпчи се във ущърб на тази плът,

с която храним ний смъртта всеядна,

дордето тъй съсухри я гладът,

че даже тя Смъртта , да свърши гладна.

ххххххххххххххххххххххххххххххх хх

Когато смърт СМЪРТТА ни сполети,

завинаги безсмъртна ще си ти.

***

Посвещава се на всички които мислят

повече за телата си, а оставят

ДУШИТЕ си ....гладни........

Грациан Нели, извинявай мислех че ти препращам дирктно връзка до страницата ( 70та ) ...е, с извинение пред вече челите този материал, ще го препоствам специално за теб и Фичо.

Спомени от детството

Поповски, като ме попита за рисуването и аз се забих в едно мило пътуване из дебрите на моето детство, където в действителност са корените на привързаността ми към изкуството ( най-вече изобразителното ). Моят баща - Марин Колев Димитров беше нещо като художник, неговия брат - чичо Ботьо -също. Двамата, въпреки голямата разлика между тях ( чичо Ботьо беше роден през 1906, а татко през 1923 ) винаги са били много близки и баща ми се записва в Академията именно под влияние на по-големия си брат. Чичо Ботьо я завършва през 1940 година (с големи лишения ), а татко някъде в края на 40те (прекъсва дори по едно време за да ходи да се бие в така наречената "отечествена" война ). Тази любов към изобразителното изкуство присъствуваше навсякъде из скромната ни стая в комуналното жилище (живеехме 4 семейства в един апартамент на бул. Витоша 37. Две от "старите" - господин Дворянов, госпожа Дворянова в една стая, господин Дянков в друга, Чичо Чанков, леля Чанкова и бате Митко в третата и аз, мама и татко в четвъртата...соцреалистична идилия ).

Като млад и надежден кадър баща ми дори е бил назначен след завършването като графолог в някоя от тогавашните комунистически ченгеджийници (дори и не знам коя, казва ли са ми: във Вътрешно ). Даден му пистолет, квартира в центъра(въпросната ) и изобщо всички подобаващи привилегии на "наше момче" от селската интелигенция (въпреки, че дядо ми е бил секретар-бирник, то "прогресивността" на синовете му е била оценена ). Разбира се, баща ми се издънва много бързо в тази непривична за него роля. Доколкото знам не е искал да припознае някакви си подписи "уж на Трайчо Костов", а по принцип си е бил и човек "по тънката част" (така че може и да е "опраскал" някоя булка която не е трябвало да пипа ) но това са само спекулации от моя страна, а какво е било в действителност - не зная. Знам само, че това е било радостен момент за баща ми. Той не беше от онези хора които ще вземат присърце "ченгесарска" работа.Хич -дори. Това не беше неговото амплоа. На него му дай да рисува, да се разхожда из полетата и горите с триножник и палитра, да "рисува студентки" ( в пряк и преносен смисъл ), да седне в бирхалето на изискана храна, да се наслаждава на живота, един вид. Стаята ни беше пълна с албуми с репродукции и преди дори да тръгна на училище аз бях на ти с изкуството на класиците. То и ако си помислиш, какво би могло да прави едно дете на невръстна възраст по онова време на високия пети етаж. Ще се позвери на минаващите каруци на "Пренос-превоз" през прозореца, ще послуша как долу пред входа вестникопродавеца вика "Вечеееерни новини", ще позяпа трамваите и толкова...през останалото време се разлистваха онези многобройни албуми с репродукции, закупени от "Български художник" и руските книжарници. Баща ми постоянно беше взиман на мушка от по-земната ми майка заради това разсипничество на оскъдните финансови ресурси (всички тогава бяхме бедни ). Той винаги си купуваше маслени бои "Рембранд", разни такива скъпи триножници, кутии за бои и най-вече луксозни албуми с репродукции. Имам чувството че сме притежавали всички които бяха издавани през ония бедни години. То не беше Ермитаж, Лувър, Айвазовски, Репин, Делакроа, Ван Дайк, Левитан, Рубенс, Караваджо, Матис, Гоген, Ван Гог, Реноар, Пикасо...а бе за мен през онези невръстни години това ми бяха, един вид играчките...е имах и един Кутьо (дървена играчка която се влачи на връв и при движението на която колелата задвижват механично устройство, което от своя страна придвижва ръцете на кукла-фигурка, която удря с палки по прикачен към количата звънец ), един Пепо (гумена играчка в народна носия с отвратителна миризма ), барабанче (от където почна и любовта ми към ударните инструменти ) и там разни други такива "Не се сърди човече", "Аквариум"(в който ловиш с магнитна въдица разни породи картонени рибки с метални халки на "носа" )...имах и една "Строителница" ( набор от оцветени дръвца с различни форми за развиване на архитектурните заложби на подрастващия социалистически труженик ). Сега като помисля, не съм имал чак толкова малко играчки...изплуват в съзнанието ми разни механични тенекииени чуда, навиващи се с пружина и притежаващи маховлик - петле, количка, ммм...имах и други, скачащи гумени жаби, акордеонче (което беше облепено със "златен" станиол и баща ми трябваше да боядиса с червена боя, тъй като се съдрах от плакане при вида му...този станиол ми напомняше онзи който видях на ковчега на първото погребение на което ме заведе баба ми...да Поповски, децата отраснали в подобни условия имат и подобни реакции и изграждат подобни рефлекси ), саксофонче от картон...пухкави маймунки с глинени глави на ластик (едва ли има дете от моето поколение което да не ги помни...те бяха универсалния панаирджийски артикул от онова време, тапишник...виж ти, ако се напъна сигурно ще си припомня и други, ама гледай как албумите с репродукции са се загнездили най-силно в съзнанието ми и са оставили най-трайни спомени...освен това като живеещ на петия етаж, можех и да бъда изхитрен, че дядо Мраз го мързи да катери стълбите и поради тази причина ми звънеше по телефона и ми казваше да повикам асансьора със съответния подарък...който винаги беше нещо свързано с художество: я кутия с пастели, я акварелни бои, я нещо такова...изобщо очакваше се от мен да тръгна по стъпките на баща ми и туй то. Аз обичах да рисувам и ме биваше донякъде. Виж в художествената гимназия не ме приеха, но пък ме приеха и в двете втородивизионни по онова време институцийки за деца с някакви художественни амибиции - "ТКС-то" ( техникума по керамика и стъкло) и "Училището за художественни занаяти"... аз избрах "Керамиката", тъй като беше по-близко до нас. Вземаш 'единицата" или "седмицата" и си там - три-четири спирки. В тези ранни години се запалих по керамика и правех разни нещица от шамот...и проктчета за сервизи, ама пустия му рокендрол беше по-силен и всичките тези художественни занимания бяха изтласкани на заден план. Аз и досега обичам да скицирам, да правя карикатурки и разни дребни орнаментацийки - нищо особено - туш, химакалка или просто молив...нищо което дори има стойност за да се запази. Самият процес на творене в действителност е гъдела...както и с всичко друго което ми доставя удоволствие. В това напълно съм се "метнал" на баща ми.

Той горкият, след като бил изхвърлен от редиците на "правоверните" става преподавател по рисуване в института за начални учителки ( кеф, та чак дрънчи! млади гаджета в разни разцветки и форми...паднал си на "оная работа" значи, както ми разправят очевидци и зли езици ). Освен всичко друго той "праскаше" и халтури. Титулки, корици, художествено оформление - разните му там "Медицина и физкултура" и други такива издателства...сигурно ако намерите някои от книгите издавани по онези години в тези издателства бая от книгите са оформяни от него. Спомням си десетките портрети на партийни величия които той продаваше на квадратен метър на "жадните за соцреализъм" тогавашни предприятия. Цялата стая миришеше на терпентин и маслени бои. За съжаление тогава бяха бурни времена и въртележката изяждаше по някой лев от "бизнеса" на татко...той оставаше с по някой "Маленков", "Булганин" и "Червенков", които след кратката партийна кариера оставаха непродаваеми. Баба ми по майчина линия, която беше изключително предприемчива жена ги изпираше многократно (ами че те си бяха от американ ) и те ставаха "авангардни чаршафи". Все още си спомням, че аз лично спях на "hand made Булганин". В онези години нищо не се хвърляше! Баба ми Мика събираше всичко като Плюшкин, което ми позволяваше да бъда изключително авангарден в училище...аз единствен ходех със скъсен железничарски шинел от дядо ми (което ме правеше страшно популярен сред съучениците, които имаха някакви си стандартни от "Детмаг" или "ЦУМ". Вместо чанта имах едно малко куфарче от 30те години ( с размер на тукашен "lunch box" ), както и куп архивни нещица с мирис на "бони и клайд"...не че бяха нещо кой знае какво, но не бяха част от онази скучна конфекция, което си беше нещо, в края на краищата...в онези бедни години.

Айде да спирам, че се разприказвах(разписах, де ) много и сигурно доскучавам...ама то така е, като те налегнат спомени и един ражда друг, който ражда друг и така мога да продължа до безкрай.

Колкото до вечерята вчера...жената като всяка уважаваща себе си македонка ме впрегна на пролетно чистене. Аз с рейката събирам листа и разни боклуци из двора, а тя мие прозорците на къщата и пере пердета...дъщерята, която е от три дни в къщи (свърши и учебната годината в университета ) реши да ни приготви един от нейните "student specials" - някаква кайма с чушки, с ориз по мексикански като "side dish". В интерес на истината - не беше лошо и дори си сипах допълнително. Тази сутрин жената ви баници за закуска и направи гювеч за обяд, който в момента усещам как изпълва къщата с приятен аромат.

Колкото до шовинизма - според мен, това е вреден и разхайлазяващ лек за неудачи. Ти си това което си днес, а не това което са били прадедите ти...можеш да си поразлистиш историята така за кеф, ама да се облягаш на някакви си "стари лаври" (много от които дори и "фиктивни"...но това само ей тъй за гъдел...а иначе веригата е силна колкото е силна най-слабата и брънка и кел файда че било туй-онуй, ако сега мизерствуваш и морално и материално.

Някои се топлят от "песни за стари времена" и се плакнат в легенди за юнаци и храбреци...хубаво...щом това им заменя парното и енергото...нищо лошо. Лошото е когато искаш някой да ти прави теманета заради това. А в общи линии на никой не му дреме...ако забелязваш. Ако кандидатствуваш тук за работа (а и където и да е ) не те питат дали си потомък на Иван Асен Втори, а те питат дали ще можеш да свъриш работата. Така че, помни кой си, радвай си се там, срамувай си се (според случая ) но недей да седиш и да си мислиш, че като си "най-древното население на Европа" на някой друг освен на теб му дреме на кура за това. Най-древно - най-древно...хубаво...ама к'во от туй? ще ти кажат и ще те издухат ония ми ти тъпи работливици, докато ти си чешеш пъпа и се гледаш нарцистично в огледалото...това не лично...просто ей така...обобщително.

Поповски, точно там съм...Кънев ( Канев дето му викат ужким ми показа проекта и снимката на прототипа който харесва - някаква гръцка във Флорида. Аз бях на учередителното събрание и в интерес на истината се събрахме някъде около 100 души от Брамптън и Мисисага...за съжаление излезнахме си по-рано тъй като един там започна да прави тънки намеци с "македноски" привкус, а и Иги му припя в този тон... и аз си тръгнах леко възмутен...все пак не бяха уместни тия "НИЕ БЪЛГАРИТЕ" и "ТЕ МАКЕДОНЦИТЕ, КОИТО ОБАЧЕ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ СА БЪЛГАРИ"...по подобни причини пред дома ми се вее само един флаг...защото ако трябва да поставя и български, би било някак си обидно за жена ми и "половината от дъщеря ми" (която фактологически дори е родена във Велес ), а сега пък да имам три флага пред къщата ( и на всичкото отгоре единият от тях да представлява стилизиран вентилатор на червен фон...хммм...някак си не ми е по вкуса. В действителност най-често развяваните флагове на пилона са:

1.University of Western Ontario - гордо вдиган от дъщеря ми.

2.Toronto Maple Leafs - не особено гордо смъкнат преди десетина дни след като "Филаделфия" ни отвя още в първия кръг на плейофа...да де но пък тях в следващия кръг "Сенаторите от Отава" ги отнесоха. Хак да им е!

Сиби, ама ти още малко и ще почнеш да ми говориш на Вие.

Любимците на моя пилон:

Simplified Solutions Дядо Викторе, !

Ма така, де.

Пък може и да опознаем родината, белки я обикнем.

Геновева Аз, ако искам да надцакам дядо Виктор, трябва да постна тук НДК-то, пък нема и на 200 м. съм от него.

Дали с тез две стаички, кухничка и калидорче, дето съм се наканали да ги давам отвънка, ще ме приемат в новия сайт?

То няма да стане само за ажурените парапети и асмата, ясно.

А ако снимката, за която говорих по-рано, във връзка с Базите чужди, на членовете на дедовото ми семейство, барабар с двамата немски офицера, от Оня Вермахт, я намеря в некой софиойски, а не самоковски албум, ще я постна и нея.

Щото явно само заслугите ми за издигането на Иван Костов няма да са достатъчни, трябва и в от друг исторически пласт да се копне, за по-сигурно.

Може и да сбъркам, де, щото все викате - еврейски, та еврейски вестник било тука. Заради тия хитлеристи, маама им, нищо че били много възпитани, може и да не ме допуснат в новия сайт.

Тогава ще пусна документация за връзки с другата страна.

Абе, аз имам всекакви документи, за всеки случай.

Едно време, като бех фактор у СДС-център, правоверните седесари в общината ми викаха - ами то вие, центристите, сте като палачинка.

Защо моля, викам, тоз образ?- А те - ми щото се обръщате като палачинки в тиганя. Мерси, думам аз, за кулинарната метафора. Палачинката е чудно нещо, щото може всекакъв пълнеж да сложиш в нея - кеф ти сладко, кеф ти солено, кеф ти вега, кеф ти месо.

Горещо е много, ще трябва кафето отсреща да се съчетае с некое безалкохолно коктейлче, има едни с ягоди...

PICKWICK Много тъжна история, на която по-тъжното й е, че сме я чували всички неведнъж с ушите си и знаем, че това не е просто история - това е действителност. Някои хора просто не могат да се борят за живота си, просто нямат ценности, които да ги крепят в трудни моменти и взимат най-грешните решения в кризисни ситуации. За жалост това е по-голямата част от българите. Много пъти сме обсъждали подобни теми и като чели общият извод е, че това изглежда си е типична българска черта, която си има и своето историческо обяснение, но това не е решението. Решението е никой да не чака никому, а да си запретва ръкавите и да се бори. Не може всички "да работим цар", но съм убедена, че на всеки проблем има решение, просто е необходимо желание, а не някой друг да го свърши. А на такива жени определено се ядосвам и няма да казвам нищо повече, че би било обидно, ако да е истина.
Нели Е те, за това говорих, Граци. Благодаря.
Грациан ...А бе, то било БИТИЕТО, а не ПИТИЕТО! Ахаааа...

За почитателите на другаря Маркс искам да припомня неговото твърдение:

Битието определя съзнанието Човекът е категоричен и аз се съгласявам с него. Аз, разбира се, осъзнах "post-mortem", че в очите на слепеца едноокия е цар (на базата на няколкото лелекарщински апострофирания ).

Разбира се, мили ми другарчета, вие мерите с вашите си мерчици и за вас една нормална (по тукашните стандарти къщичка - такива като моята са стотици само на нашата улица, а да не говорим, че все пак аз живея не в онова което би било еквивалента на "Драгалевци" или "Бояна".(явно за вас трябват примери "а ла око да види, ръка да пипне" калибър ). Този род buildings, разбира се могат и да изглеждат като палат в очите на Мбеки Н'горо или дори като богаташка къща в очите на соцреалистично възпитан привърженик на преразпределенчески теории, но за тукашните стандарти моята (нашата, по-правилно ) къща е еквивалента (айде за да се чувствувате комфортно - преведено, демек, на ваш език ) на двустаен апартамент в "Банишора"...нещо което едва ли би било обект за развяване на който и да е горд притежател на такъв.

Снимката беше лепната от мен само за да покажа, че не само не се срамувам от това което съм - физиологично, но и от съвсем нормалния си бит. За разлика от някои естети-наематели на мазета ( специалисти по stucco homes, tudor style masonary и всичките там "пички майни" по които се увличат тукашните сноби, които освен че теоритично знаят всичко, живеят "мизерно" за да не би да се минат случайно...ами к'во да правиш - така е в живота ) аз съм си най-редови човечец, който обича да има на разположение добър баланс от материални и "идеални" блага. УМЕРЕНОСТ, с една дума. Тъй като средностатистично индивиди като мен - почти 50 годишни, заклети пушачи на безфилтърни самоделни цигари, умерени пиячи, притежатели на наднормено тегло, латентна астма, високо кръвно налягане и куп такива "маловажни подробности" имат-нямат дузина още години живот*. Което разбира се, е ОК. Този дом задоволява в момента потребностите на семейството и именно заради това сме го закупили. Преди две години - ние имахме други потребности и разбира се имахме друг дом (детето живееше с нас постоянно, а дома ни беше много близко до училището и, както и до всички тинейджеролюбни занимавки...за нас, разбира се "дъртите пръдни" беше шумно )...когато търсихме и намерихме(разбира се ) настоящата къща**, то тя напълно покри нашите критерии (тих квартал, комшии с "отраснали деца", парк и магазини в близост )... ако се променят нуждите и възможностите ни, току виж след няколко години бихме имали трети (ако трябва да съм прецизен - четвърти )...who the fuck gives a shit about such things...основното е ЖИВОТЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ЖИВЕЕ ПЪЛНОКРЪВНО И С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ тък като се случва ВЕДНЪЖ...всичко останало е ПОДРОБНОСТИ.

_______________________________ _______________________________ __

* Да не мислите, сега че за някакви си 5.6 или колкото там ги определя статиститката години "допълнителен живот" аз ще взема да ям всички онези безвкусни буламачи (fat free, low cholesterol, blah, blah... ), ще почна да тичам като гламав из парковете и ще си напусна милите "вредни навици" ? Тц - не сте познали...виж в това отношение съм напълно за: КАЧЕСТВОТО НАД КОЛИЧЕСТВОТО!!!

**за нежничко злобеещата бургазлийка: девойче любаво (отново си в грешка, както винаги между впрочем ) тази снимка е направена от "агентът за недвижими имоти" по която аз избрах този дом*** от интернета. Огледахме разбира се и дузина други, които също ни харесаха, но дъщерята в края на краищата предпочете този ( най-вече заради билярдната маса в мазето )

и семейният съвет (аз и жена ми ) нямаше нищо против нейните предпочитания.

Искам да ти повторя, още веднъж: Центърът на света не е в БУРГАС (за съжаление )

=============================== ====================== ***хората( като комбат2, например ) които вещо следят и попиват всяка моя реплика могат да потвърдят, че автомобила на снимката не е един от двата които аз съм декларирал че притежаваме.

ПП. Моля, Нели - пак заповядайте!

Анонимен383
Graziane, ti si napylno zabluden, ako si mislish, che niakoia burgazliika shte sedna da ti komentira kyshtata i kolata. Po syshtia nachin si v zablujdenie, che Burgas ne e centyryt na sveta. Zashtoto E!
Материк384
Нямате ли си континент, Граци? Тесен ли ви е?
Грациан Анонимен, ами то заради това нещата са на туй дередже...защото в главите на такива като теб, аз съм сигурен, че наистина Бургас е центъра на вселената. ( а па си представи сега вселена с център Бургас...нали ти е ясно как ще изглежда? Добре че природата е по-целесъобразна от някои бургазлии* )

_______________________________ _______________________________ __

*дисклеймър (за втори път ми се налага ): Аз лично, нямам абсолютно нищо против град Бургас и неговите трудови хора...единственно са ми смешни глупавите бургазлии...но честно казано, те са ми точно толкова смешни колкото и глупавите варналии, шумналии, софиянци, парижани...и изобщо всички останали жители на вселената с център извън Бургас.

Материк,

пиши по-разбрано, тъй като въпросите са ти, в общи линии "ясни" като песен на Йоко Оно.

Прочети ги пак и се замисли:

1.Кои дали си имаме континент?

2.Как, след като не съм ти отговорил дали си имаме или нямаме ти ме питаш дали ми е тесен?

В общи линии се получава нещо от сорта:

Нямате ли си гъзове, Материк? Тесни ли са ви?

Избистри си мисълта и пробвай пак.

Haasan ot Haamburg386
Грацо, имам само един въпрос.

Имаше ли жилище в БГ преди да емигрираш?

Колкото за лузърите и уинърите, вече съм говорил по тоз въпрос (как тълпи лузъри зяпат апатично как уинърите ги гърмят като бесни песове по улиците), ама един брачед ного сполучливо допълни тука че политиците ни са едни пълни лузъри.

Колкото до цицо меренето, един лузър тук е е споменал, че разсейвали добрия ибач. Абе мойто момче, кой уважаващ се ибач ще предпочете прани детски чорапчета пред добре напомпани дънлопи, сиреч "циците са мезето на кура" според един експерт ибач от Ракитово.

Аз пък бих добавил, нема по убаво нещо да се увесиш на тарабите.

Нептун Това за овесването на тарабите Хасане е болезнено. От де ти дойде на ума? За моят си спомням.
Haasan ot Haamburg388
Нептуне, абе имах те по така за тарикатин.

То така се казва га се разтеглят масали, като във форум. А процеса е- увисване на тарабите, скотурване с последваща "драгиева хватка".

Сега сигур ще питаш що е "драгиева хватка"

Грациан Хасане, ако според теб гарсониерката е жилище - да - имах.

Колкото до втория ти въпрос...някак си, малко е по-сложничко, но ще се опитам да ти обясня моята гледна точка:

За мен жената (гледана в случая само от естетична гледна точка ) е комплексен обект с много променливи величини. Тя е тази която притежава топлината, финеса, обаянието, чаровната усмивка, полупритворените устни. Носителка на най-изящното и нежното. Тя е поезията в общуването. Феята. Музата. Богинята.Е -разбира се, ако има баяти цици - си е просто една тъпа курва и туй то*.

_______________________________ ______________________

*това разбира се е в рамките на шегата, както се досещате.

В края на краищата съм женен от 22 и кусур години човек...а кой би търпял толкова дълго някой с горните разбирания, а? Едва ли някоя жена...пък да не говорим за македонка!!!

Сега по-сериозно:

Именно жената е тази която е стимула за еволюцията. Тя е тази която във вечния си инстинктивен стремеж да възпроизведе по-съвършен от себе си плод прави всичко възможно за да привлече за производството му най-удачния спермоносител. В тази (понякога дори и несамоосъзната ) борба за възможно най-сполучливото избиране на "спермодонора" за своето най-свидно тя е готова на всичко: депелатуари, скубане на мустаци с пинцети, тичане по гумени пътечки (водещи на никъде ), мазането с какви ли не щуротии, поглъщането на какви ли не хапове и подлагането на какви ли не диети. Само и само да "хвърли в тиганчето" НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯ.

Мъже - поклонете се доземи и кажете: Сполай ти!

Без тяхната амбициозност, мъжете сигурно още щяха да си драскат по пещерите разни абстрактни рисунчици и да се задоволяват със сурово свинско. Да де, но не! Коя уважаваща себе си жена ще ги остави току така, а?Има да му пили на главата, докато задействува тази ми ти пуста еволюция, ама успява бе!:

Виждаш ли го Гунчо какъв заек е хванал за жена си, а ти мухльо само падпадъци носиш. Пфу!!!

И тръгва Бончо, да се доказва. Тръгва да се прави на мъж и дори изнамерва копието, само и само за да задоволи прищявките на булката...после изнамира брадвата, свадбата и т.н.т...докато стигне до такива върхове на прогреса като дездоранти за кола с формата и мириса на бор, тенджерата за спагети (оная с дупките на капака ) и даже персоналния компютър от който аз пиша тази възхвала за НЕЖНИЯ ПОЛ.

Целувки за всички читателки на форума. (особено сладострастни за онези с хубавите гърди )

ЖЕНИ ОБИЧАМ ВИ. БДЕТЕ!

Нептун Нема да се даваш Граци! Първо ме гриза Търновка, сега Македонка. И кво? Стана ми нервно и почнах да пълнея. Споко. Да си стоим във форума за да имаме нервни но слабички другарки

Както казват глупаците моряци когато си говорят за изневери - Ти каква предпочиташ. Луда или здрава?

Haasan ot Haamburg391
Грацо, питам те застото след снимките на къщата дето си постнал(въпреки че обясни по човешки достойнства и недостатъци) се чува едно скарцане на кастанети и просъскване, намеци за кокошарници и т.н.

Тъй като аз соц чикията наречена гарсониера не я считам за жилище, най паче дет па требе да си благодарен на партията че те е ощасливила с маломерната панелка те съветвам да си ги метнеш на кура бургаските хюмове.

Оживай си на спокойствие , папай по блажно, пий си ракията па ако сте и осте 3Х 12 годин да живееш.

Грациан Нептуне, ако при наличието на съпруга македонка не пълнееш, значи трябва да отидеш на доктор и да си прегледаш метаболизъма...така че:Всё в порядке!

Слушай и старо и патило (и бая напълняло при това, докато патило )

Хасане, баш туй имах предвид: кокошарниците, разните му там подмятаници с вкус на лимонови резенки (производство на "Захарни заводи" - Горна Оряховица )...когато написах втория си постинг. Не знам защо, но има някои хора които си мислят, че всички имат тяхното собствено светоусещане и че реакциите на всички са водени именно от подобна на тяхната мотивация.

Ей, го значи, хвали се...капута му с капут. Иска да ни унижи. Еба ти врунгела...той не знае ние какви сме интелектуалки. Нас не може да ни излъже с неговите дрънкулки и т.н.т всичко издържано в традицията на добре познатата ни соцреалистична матрица: "Он не я! Он - другой! Он, как люди говорят, враг! Експлоататор, какой то..."

А аз (говорещ с ръка на сърцето ) ако щеш ми вярвай, последното нещо което съм си мислел когато пействах онази снимка беше че някой изобщо може да се впечетли от една такава редова къща като моята. Не че не си я обичам и харесвам (нали заради това я купих ), ама просто съм отвикнал на точно този род отношения тук...тук просто те някак си липсват. Имал някой си нещо, ама каквото и да е: Ами искал си го - купил си го. Даже ще му кажат: Good for you! Радват се, един вид хората, че човека се кефи...и на никой не му идва на ума, че онзи го е направил на техния гръб (да речем ) или че им навира придобивката си в очите им за да ги дразни. Имаш, значи, имаш...хубаво това те интересува - това си търсиш. Един си има доберман, друг- колекция на чинии с образа на Елвис, трети си има градинка...всеки си гледа рахатя и туй то. А где то...хотят меня

Какво да правиш (тук повдигам рамене )

Дядо Виктор Съгласен съм с Грациан за ролята на жените в еволюцията. Една страна е такава, каквито са жените й - писал съм го и преди.

С което, разбира се, ни най малко не омаловажавам отговорността и ролята на мъжете за вида на страната. Става особено лошо, когато населението на страната се хомогенизира полово (имам предвид - 50% са си от природа жени, а останалите дамски полови органи по характер).

Колкото до жилищата и социализЪма. Тук напоследък (в едни други теми) се изписа много как сме били първи по какво ли не в света и Европа навремето. Без да коментирам конкретните челни (или в първата десетка) места, ще отбележа нещо, което - още в епохата, когато "социализЪмът беше млад" ми правеше впечатление като основен недъг на тази система: не може да искаш да произвеждаш на стабилно на световно ниво, ако не осигуряваш на производителите условия на живот ако не световното, то поне на съпоставимо с него ниво. Не може да създаваш стабилно блага на световно ниво, ако си лишен от възможността или правото да ползуваш същите тези блага.

Подчертавам думата "стабилно", защото за кратко време са възможни всякакви неща - включително изкривявания в положителна посока. Че това са изкривявания, се вижда от общата картина. Руснаците бяха усетили добре този разрив между светвните постижения и собственото ниво на живот, и пееха в една песен:


Зато мы делаем ракеты

и перекрыли Енисей.

и даже в области балета

мы впереди планеты всей.


Особено явен беше абсурдът при жилищата и т.нар. "жилищна криза". Не зная колцина от броящите тогавашните "first" постижения си спомнят каква награда получи първият български космонавт, майор Георги Иванов: апартамент в София в жилищен блок около гара Искър. Т.е., най-директният начин да се сдобиеш с това благо извън "нормалния ред" е като полетиш в космоса. За останалите бяха създадени две групи: група на тези, които "взимат" апартаменти, и на тези, които "не взимат". Е, групата на тезим които "не взимат" се делеше на още подгрупи, като остро нуждаещи се I категория, II категория, млади семейства и т.н.

А иначе днес всеки може да си спомня каквото иска или каквото му е изгодно, но не е лошо и тези спомени да стоят някъде. Затова го и пиша горното, без претенции за изчерпателност.

prof. Popovski MM Грациане, много добре направи като

си постна снимка на Къщата.

някои от форумците се опитаха да те иронизират

но те още не са разбрали че това е нормално.

Базата се променя лесно но надстройката е проблем.

***

Аз също имам жена македонка и също пълнея.

Съгласен съм с Нептун.

Викаш Метаболизъм!

Да ти кажа не обичам докторите.

Бягам по 5 километра и пак не мога да отслабна съвсем.

Македонката готви по пет шест ястия-да си оближеш пръстите....

***

с Хасан-внимателно.

Нямаш представа колко мръсна уста има.

***

поздрави

Анонимен395
А бе фукнята си е фукня и няма нищо общо със социализма, но има нещо общо с родната комплексарщината.
Дядо Виктор Драги проф. Поповски,

Написал сте една Голяма Глупост.

"Базата се променя лесно но надстройката е проблем."

Базата се променя лесно само във визиите на социалните инженери, които си правеха експерименти с хората по нашите земи 50 (а другаде - 70) години. Толкова.

Само Господ не е имал проблеми с базата, защото Той я е Създал. Всички след него трябва да се съобразяват с вече създаденото. Другото са приказки писани с мастило за четвъртокласници - как ще разрушим стария свят и на развалините му ще построим нов.

Колкото до Грациан и снимката на къщата му: да, подобни къщи са норма там, където Вие, той и аз живеем. Норма е и това да не се парадира с имущество: в Швейцария, например, внасят специално направени модели Мерцедес без означение на модела - за да не се създава впечатление, че се парадира с това, че единият има модел СЕ, а другият СЕЛ. Не е вярно, че тук хората не си завиждат: немците дори наричат себе си Neidnation (нация от завистливци).

В България това все още е далече, във форума (където всеки раздува с или без основание) - още по далече. Грациан не прави впечатление на наивен човек и би могъл да предвиди ефекта. В една страна, където се казва, че умният българин говори с глупавия по телефона от чужбина, дори истините, дошли от чужбина ще се приемат болезнено. Отделно, че от чужбина далеч не само истини идват и далеч не само ум струи от емигрантските постинги. Но - така решил, така направил Грациан - за мене е ОК, той си знае по-добре кое защо прави и пише.

поздрави

Анонимен397
Изящно!

Спохождайте ни по-често, дядо Викторе.

Haasan ot Haamburg398
Грацо, перни една снимка и на панелката да изпопадат кастанетите.

Айде да бегам, че от пролетна депресия се обърна на сексуална импресия и real estate перверзия.

П.С. И не забравяъ кой ти я даде панелката. Тука кастанетите да се включат

с мощно и дълготрайно скандиране- БКП, БКП....

ogi1399
forumnite nEdeli sa 'nogo interesni za zoolozite.... he heeee
Дядо Виктор Сексуална импресия станало казваш, Хаасане...

Ами то в това пролетно време на хората щипка за пране да им покажеш, те пак еротичен подтекст ще намират - като в стария виз за Иванчо и трактора. Ето, например:

А иначе ви поздравям с Грациан с парчето Most Exclusive Residence For Sale на Кинкс (от тавата Face To Face). Кви времена бяха, а?

Нептун Дедо Викторе,

Вярно че е секси щипката ти ама що пощипваш Грациана. Може и да има кусури, но между тях не е самохвалството за имане на вещи. Ако си говорим за акъл , нещата не стоят така. Ма то не е само за него а си е БГ форумна претенция.

б.б. Хазо, привет брат4ед,

скиваш ли ка некои хора от фриволност не отбират, ама ние кво сме виновни, 4е Унгария нема излаз на море!?! - едно е да вметнеш, друго е да се юрнеш кат борованска крава... - бе зарежи

Хазо, а що не питаш Лено4ка дет се дуе, 4е и тя кат тебе стара

софянка/зона С/ как бащатко й е взел тоз апартамент на пъп4ето на София - просто подновявам въпроса на един форумец отпреди 2 години в Монитор към лелека - белким сега не го подмине/????/

75D

Редактирано от - б.б. на 12/5/2003 г/ 12:50:07

Muncho Podigovski б.б.

Като част от пролетната депресия мога да ти кажа, че моето семейство допреди само 10 години притежаваше един 4 стаен апартамент на ъгъла на Стамболийски и Ботев и една къща в Лозенец - всичките наследени от поколения (т.е. купувани от прадядовците ми). Наложи се да ги продадем. Къщата бе разрушена, а сградата с апартамента още си стои там (можеш да минеш да я видиш).

Oraсle Попе, знаеш че отдавна съм спрял да се обаждам на тови постинги, ама викам дай сега да напиша, все-пак сме хора. На твоите години 5 км сигурно ги бягаш за 30-40 мин. Т'ва попе не стига за отслабване. Ако искаш да сваляш килограми, много по-важно е да бягаш поне 45 мин, а разстоянието което ще изминеш не е толкова съществено. Не ми се влиза в обяснения защо, пък и едва ли ще има полза. Препоръчвам ти да намалиш темпото, но да увеличиш времето до час - час и нещо. (Макар и да губиш $100 по трифата $200/час ). Желателно е да не стигаш до прага на възможностите си, все-пак бягането не е за един път в живота. Хубаво е да можеш да тичаш поне два пъти седмично - само веднъж през уикенда не стига.

След бягане не яж сладки работи поне още час и нещо. Вечеряй лека храна, най-добре предимно плодове.

б.б. Подиговски, некой да те е питал ТЕБ за нещо си и за твоето семейство?????, ъ???

А подвий си лиси4ата опашка - нема нужда да замиташ.

ПП Орекле, ама тея от БАНДАТА/както казва Танграта/ на Лено4ка се оказАха сите тлъстаци некви си, що ли...?

Поздрави!

*

депресирана.

Редактирано от - б.б. на 12/5/2003 г/ 12:59:51

Muncho Podigovski Начи яз нямам право да се депресирам във форума, така ли?

Ей, лоши хора бе!

Геновева Съобщавам, че днес няма да постна самоковското къще поради пропуски в комплектацията - снимката с немските офицери явно е в провинцията.

Що се отнася до другата ми скромна обител, който ми е идвал на гости от форумците, е наясно с произхода й. Който не е - си остава с информационна недостатъчност. Се ля ви.

Kombat #2408
ГрациИане, според многотомните разсъждения на тема: "Малка къща в прерията" ти си постнал снимката на скромното си жилище с цел да се оплачеш, цитат:

"...за тукашните стандарти моята (нашата, по-правилно ) къща е еквивалента (айде за да се чувствувате комфортно - преведено, демек, на ваш език ) на двустаен апартамент в "Банишора"...нещо което едва ли би било обект за развяване на който и да е горд притежател на такъв."

От друга страна упрекваш форумците в завист.

На какво да ти завиждат лично на тебе бе, Грацко? На неудачното банишорско жилище ли, според твоите думи?

За оценката му си прав. Това са евтинки, и чистички къщета. Аз всъщност казах "уан фамили фрейм (дървени) колиби" - всъщност в много по-мек вариант на банишорската оценка която ти даваш на това къще

Изуми ме обаче с това че съм ти следял колите. Откъде бе , Грацко?! Че ти ако ме питаш приятеля ми каква кола кара в момента - ще се затрудня, защото и той, както и аз честичко си ги сменяме. (не за фукня, а за изгода, но няма да се впускам тук сега в подробности).

Позволил си си също и да коментираш къде живея. Аз, Грацко, живея в място, където няма знамена по къщите. Даже и по време на войната и 11 Септември се развяха тук-таме. И повече от половината къщи са скрити зад дебели дувари.

С което искам да кажа, че аз съм единствения емигрант тук.

И накрая ще си позволя да цитирам моето определение за интелигентност:

То е: "Интелигентност означава винаги да си адекватен на ситуацията."

Дядо Виктор Хм, хубаво определение за интелигентност. Ти ли си го родил, като казваш "твое"? Поздрави, ениуейз.

А иначе, без да се счита че упреквам или "пощипвам" когото и да било - във форума е по-добре да си мерим дискурсите, отколкото размерите на имотите или сутиените. Но - мое мнение. Който е на друго мнение - нищо лошо. Както беше казал Рейгън в една реч: "He is... He was... He used to be... anyway, God bless him".

Геновева Дядо Виктор, човек може да си мери и дискурсите покрай къщетата, не намираш ли?
Дядо Виктор Всъщност, ти си права, Геновева.

Редактирано от - дядо Виктор на 12/5/2003 г/ 21:48:51

Kombat #2412
Дядо Викторе, аз го форумулирах. И то тук, в Америка, когато за първи път се замислих как с моите български образования ще прехранвам семейството си. И наистина ли дипломите и прочетените книги означава да си интелигентен човек.

В интерес на истината, помогна ми баба ми, която казваше :"Той(някой си) е много пишкин човек: с циганите - циганин, с адвокатите - адвокатин."

Осмислих какво всъщност е казвала мно-о-го по-късно. На младини го мислех за нищо незначеща фраза.

За съжаление аз още не постигам тази гъвкавост винаги.

Сибила Дядо Викторе,

Ето така ти отговарям по повод забележките:

.

Няма смъртен, който да е мъдър във всеки час

Плиний стари.

.

Но ми се ще да добавя и още нещо

.

Умът понякога ни служи по смело да правим глупости

Ла Рошфуко

.

И последно, не знам защо го свързвам с теб, но в неопределен смисъл.

.

Колкото е по-умен човек, толкова по-оригинални хора открива. Обикновените не намират разлика между хората.

Блез Паскал.

.

И шеговита реплика към Комба по повод определението за интелигентност, което приемам.

Но и това ми харесва:

.

Джентълменът Съмърсет Моъм:

.

Интелигентността е умението да говориш глупости с апломб

Редактирано от - Сибила на 12/5/2003 г/ 16:29:46

Muncho Podigovski Сиби,

Много умен ме изкара. Колко оригинални хора открих в този форум, йее!

(тук три жаби)

Но със сигурност не съм интелигентен - не мога да говоря глупости с апломб.

Редактирано от - Muncho Podigovski на 12/5/2003 г/ 17:03:46

Грациан Само като чуя че става дума за интелигентност там, интелигенция и други такива работи и казвам: ПАС!

Аз не съм ИНТЕЛИГЕНТ. Точка. РАЗБЕРЕТЕ ГО ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ.

Комбате2, самият факт че никога не си представил доказателства олекотява целият ти монолог...аз както виждаш не само че съм "позната величина" (какво повече от това - име, адрес, физиономия? ), докато ти си само "газ" и "претенции"...аз таковата, аз - онаковата.

Ето както виждаш - има и свидетели в този форум които могат да потвърдят, че всяка дума казана от мен е 100% истина, докато ти се криеш като путка в гащи...е кажи сега как може да ти има вяра човек, а?

Викторе, (следвайки намека в твоите постинги ) защо пък да речем съм си поставил физиономията? За да привличам гаджета? Да бе, да...дето вика Дима...

Разяснение: Аз лично, съм горе-долу любознателен човек. Може да се каже, че дори съм и любопитен (което си е част от любознателността, демек )

Когато говоря с хора из форумите би ми било интересно да видя как изглеждат те, да науча нещо повече за тях...в края на краищата твоята външност също е част от теб.Напълно нормално е да има и други хора с подобни на моите виждания. След като за мен би било интересно да видя как изглежда някой ( не че е фатално, но това си е все пак инерционен елемент останал у нас от предфорумни времена - тогава когато всичко ставаше "на живо" ), то нормално би било и други да изпитват същите желания. След като администрацията дори ни е дала такава опция, аз реших че би било етично да си постна "муцунката" - само за да могат четящите колеги да поставят "физиономия" зад думите които четат. Напълно нормална реакция...по същия начин, след като Поповски показа желание да дойде и да ми "гостува" в Канада, то беше редно да му покажа къде ще го поканя...карта на местожителството ми и паралелно дори и снимка на къщата ми (която както споменах я имам на хард диска си, по съвсем лаконичи причини ) На диска си също така имам снимки на семейството си, на приятелите си, на съученици, колеги, роднини и дори на предмети от бита (ако се е налагало да спомена някой от изброените нещица понякога съм пействал снимка...в края на краищата picture is worth 1000 words ). Съвременното общуване позволява мултимедийни прийоми и в и-мейлите си аз често имплантирам не само снимки и леки анимацийки, но дори и музикални клипове и други аудио вкуснотийки (за съжаление форума няма тези възможности и заради това се ограничавам само до "писано слово" и "визуални помагала" ).

В края на краищата, всеки има свободата да интерпретира моите деяния по свой си начин, както и аз да интрепретирам техните по мой си.

Толкоз...

запушалка за Гъз416
Де да беше толкоз, ама няма да минем с толкоз ....
Muncho Podigovski Граци,

След толкова неща, които съм прочел от теб, вече съм убеден, че си интелигентен. Хич не се извинявай.

Геновева А, не, отказвам да си поствам къщичката.

Какви последствия само....

Сибила Как не, Мунчо, сигурен ли си?

Тоя форум е пълен с интелигенти, я виж що глупости сме изсипали и с какъв само апломб

Нема да се цепиш от колектива!

Редактирано от - Сибила на 12/5/2003 г/ 17:33:28

Haasan ot Haamburg420
Благодарско, Дедо Викторе. Май, май и ти си фен на Кинксите. Култова група с почитатели до гроб(това го прочетох в една енциклопедия) или "за по отворените" (по Грацовски).

б.б.(не знам засто ми звучи като Бриджит Бардо) Ленка не искам да я питам, тъй като ще отрича като комунист как се настаняваха другарите в чужди гнезденца.

Да позна , че съм софянец кореняк , баба ми и дедо ми

от Троян и Габрово съответно са построили къща в Подуене след освобождението от Турско. След това баща ми построи апартамент в най хубавия квартал на София.И се оженил за македонка ( руса със сини очи)с корени от Прилеп.

Готина комбинация, хъх?

б.б. Добре де Лено4ка, недей си поства къщи4ката/да не би некой да си я познае /, ама муцунката баре си постни - нема страшно некой да те нападне - ако не знаеш как аз съм насреща, влю4ително и със снимковия мат'рял

Хазо, , зе ми думите от устата -за разполагането в 4ужди гнезденца на комунягите и то то4но в София център. Имах един познат, който ми е разправял как некакъв генерал се нанесъл в апартамента им на Евлоги Георгиев и се нахендрил направо в бельото им. Отврат !

Поздрави

Редактирано от - б.б. на 12/5/2003 г/ 17:58:29

Muncho Podigovski Добре, Сиби,

Ще се опитам да се поправя.

Това ми напомни вица за заека, който си острел ноктите на лъвското дърво и разправял, че ще оправи лъвицата на всеки, който го питал, ама когато дошъл Царят на гората и го запитал що чини тука на неговото дърво, клепоухият отвърнал:

- Ами остря си ноктите и си говоря глупости.

Ще се стараем, ще се стараем.

Дядо Виктор Здравей, Грациане,

Сигурно си прав - добре е, когато човекът срещу теб във форума е "позната величина" (дето викаш - име, адрес, физиономия).

От друга страна се замислих - един от форумците с най-интересни мнения за мен е всъщност изцяло анонимният ник "сенчест икономист", който и днес е написал едно брилянтно изложение под темата на Хърсев. Свалям му шапка на този човек и изоообщо не ме вълнува това, че е изцяло "непозната величина" по твоето определение. Което не означава, че не бих чел или слушал с интерес неща от него ако той реши да снеме своята анонимност. Същото mi e mnenieto и за други форумци, които са mi не по-малко анонимни и въпреки това - интересни.

А за любопитството си прав. Спомням си, когато големият ми син беше на 2-3 години и току-що се беше научил да говори, как се спираше пред някой пътен знак и питаше: "Кой е сложил тук тоя знак? Как се казва? Къде живее? Майка му какво работи?" - и т.н. Усещам се, че и на мен понякога ми идва да задавам подобни въпроси, ама пусто - минало ми е времето.

Колкото до намеците, които съм ти отправял: явно не съм бил ясен в изказа си. Поставил си си физиономията, защото така си решил. Даже да е за да привличаш гаджета (както казваш) - ами много хубаво. По-добре да се привличате, отколкото да се отблъсквате.

Поздрави - да речем, с I've just seen a face.

Анонимен424
Kombat #2, da se syobraziavash s obstanovkata ne e proiava na inteligentnost, tova e ADAPTIVNOST. Kolkoto sa ti po-silni instinktite, tolkova po-dobre se adaptirash. Ergo, nai-dobre se adaptira Bai Ganio. A za inteligenta e mnogo po-veroiatno da izpadne v stresovi i kriticheski systoiania, zashtoto e sklonen da podlaga vsichko na symnenie.
Kombat #2425
Грациане, не разбрах повода по който настояваш за снимката ми. Ако е заради определението за интелигентност, което дискутираме в случая - трябва да постна снимката на баба ми (тя е, както обясних, автора на определението, аз само скромно го преведох, базиран на личния си опит). Но тя не е отбелязала в завещанието си, че ме оторизира да и разпространявам снимката по Интернет след смъртта и.

Ако се вярва на максимата "Стилът - това е човека" - ние двамата сме от различен пол (това по отношение на идиоматичния израз, с който упорито ме наричаш).

По повод форумната анонимност: На пръстите на едната ръка се броят тези, чиято истинска самоличност се знае. А тези, които сами са я разкрили си май само ти.

Т.е., ако се върнем на въпросното съждение за интелигентност - ти (а не аз) не си адекватен на реалната ситуация форумна, ерго, прав си като казваш че не си интелигентен.(Дължа да уточня, че имам предвид само тази ситуация).

PS: Чудя се как си успял да събереш на идеалната една страница резюмето си. И изобщо нещо на една страница.

Kombat #2426
Блестящо, Ано, просто блестящо! Ти зачекваш една интересна тема, но аз сега нямам много време, за съжаление.

Аз мисля, че Бай Ганю е един интелигентен човек- без образование и балканец. Което му пречи да е адекватен на различните ситуации, в които попада.

Но мислиш ли че е лесно без език и всякакви знания да тръгнеш да продаваш мускалчета по Европа? Кой от нашите прославени икономисти го прави като него, а?

nesnaecht Граци, защо трябва да показваш свободата ? Не разбирам

Остави ги да говорят каквото искат , КОМУНИСТИТЕ ПО ПРИНЦИП НЕ ЗНАЯТ КАКВО """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""!?!??!

Грациан Мунчо, а'ре с'а ч'се обиждаме ли?

Викторе, всеки си има своите етични норми които си спазва.

Аз си спазвам моите, ти твоите, комбата неговите...то това е свободата и демокрацията в края на краищата...прави си това което ти се прави (стига разбира се да не накърняваш със своите действия правата на околните ).

Поздрави с едно старо парче на "Hollies" -"The Air that I breathe", което в момента слушам в изпълнение на "Simply Red". Ммммм...много пипнато: и текст и музика и изпълнение - изобщо: красота.

*

If I could make a wish I think I'd pass

Can't think of anything I need

No cigarettes, no sleep, no light, no sound

Nothing to eat no books to read

Making love with you, has left me peaceful warm inside

What more could I ask

There's nothing left to be desired

Sometimes all I need is the air that I breathe and to love you

All I need is the air that I breathe yes to love you

Just to have you now

All I need is the air that I breathe you're all I want

Peace came upon me and it breathes in me

Don't sleep silent angel don't you sleep

Sometimes all I need is the air that I breathe and to love you

Just to have you now

All I need is the air that I breathe yes to love you

All I need is the air that I breathe you're all I want

Sometimes all I need is the air that I breathe and to love you

All I need is the air that I breathe yes to love you

All I need is the air that I breathe you're all I want

Sometimes all I need is the air that I breathe and to love you

All I need is the air that I breathe yes to love you

All I need is the air that I breathe you're all I want

И искам да завърша със заглавието на една друга песен(във формата на въпрос ) - на Елвис Костело:

"What's so funny 'bout peace love & understanding?

Muncho Podigovski Ще си позволя да се намеся в дискусията ви с една мунчовска дефиниция за интелигентност:

Да знаеш кога, какво и как да кажеш и/или да направиш така че резултатът от твоите действия във времето и пространството да бъде максимално удовлетворителен за теб.

Анонимен430
Kombate, razlikata mejdu Bai Ganio i inteligenta e, che Bai ti Ganio osven konkretnata deistvitelnost, drugo ne poznava i ne go interesuva. A inteligenta e v systoianie da razgleda Bai ti Gania pod lupa, daje da go presyzdade sys sredstvata na izkustvoto.
Анонимен431
Ano431,

По твоята дефиниция Фичо е ентелегент, та дрънка. Да не говорим за жена му. Айде моля те не мешай придържането към истината с интелигентността, че ще забием надълбоко.

Анонимен432
Kombate, tuk ima edin, koito e doshyl bez ezik i znania (da utochnia, na 17 godini) i e prodaval ne muskalcheta, a kyshti. Imal si po rojdenie dobri selski telesni technosti i se adaptiral mnogo adekvatno. Takiva hora tuk mnogo se tachat, shtoto si plashtat dobre i smetkite sa im chisti. Daje i portretyt mu visi navsiakyde po teritoriata na koleja, chiito sponsor e, che i po ulichnite stylbove.

Chovekyt e stylb na mestnoto obshtestvo, primer za podrajanie, uspial vyv vsiako edno otnoshenie. Mnogo interesen obekt za nauchno izsledvane po vyprosa.

Анонимен433
Dedo Viktore, kakvo e moeto opredelenie za inteligentnost? Dosta e subektivno i lichno : zadovoliavane na liubopitstvoto po nauchen i empirichen pyt, do kydeto mojesh da stignesh v ramkite na tova, koeto ni e dadeno.
Дядо Виктор Thanks, ano424, I presume. Междувременно реших, че няма да отговориш и си изчистих моите разсъждения, за да не затлачват. Never mind.
Анонимен435
He-he-he, Kombate, ti pak s tvoite fiks-idei. Pochvam veche da si mislia, che si na slujba pri semeistvoto za da se govori vinagi za tiah. Ako ne im se obryshta vnimanie, te prosto shte pomryknat sred mnogo po-silno sveteshtite forumni intelekti. Ima mnogo po-interesno misleshti i po-nadareni spisvashti ot tiah.
nesnaecht Не сте научили най-важното ?!??!?
fierce Незнайко, какво сме изтървали пак?!?
Полския438
Незнайкото изтървахте, какво друго! Сега има да ломи чаши до сабалем
Kombat #2439
Мунчо, съгласен с определението ти. В този смисъл да се върнем на бай Ганю, който е интелигентен (а не интелигент, ано 430, не смесвай понятията, то безтуй са объркани - интелигент, интелектуалец, образован и т.н. Пък башка - творец).

Случката във влака, където бай Ганю се лепва за Алековата компания е блестящ пример. Той прави всичко така, че крайния резултат да е положителен за него. Има зададена сложна задача - без език знание и харчове да продаде мускалчетата. Повишена трудност, наистина, всеки български икономист без език и познати в съответната държава ще се откаже. Не и нашия герой. Всички негови действия са подчинени на преодоляване на невероятните трудности, пред които е изправен. Алеко го признава с иронията на човек, който никога не е продал и едно мускалче. Каквито сме повечето образовани българи.

Казват, бай Ганю убил Алеко. Не съм сигурен. Но съм сигурен че иронията, която бе подхваната от българските висшисти, неправилната интерпретация на този образ ( образа на бъдещия български капиталист) нанесе непоправими щети на мисленето на невисшистите също (поради задължителното средно образование). Така всички в България станахме два вида - образовани (малцина) и полуинтелигенти (всички останали). И няма кой да продава мускалчета, или да търси и открива сам поради липса на знание, според дядо Виктор.

Ано 435, този човек, който споменаваш е от тези, дето не са имали "щастието" някой полуинтелигент-даскал да им тълкува бай Ганю. И вследствие на това е останал нормален човек, със сетива и дух на емигрант - един от тези, които са направили Америка такава, каквато е. Но малцина са като него нашенци. Повечето щото са минали през прогимназията.

Анонимен440
Kombate, vsichki latinski ano ot 29 stranica sa moi. Ano sym po nastroenie, no latinicata e po ubejdenie.

Kazvash, dai da ne smesvame inteligenten s intelektualec. Ta nima tova e vyzmojno? Az kazvam, dai da ne meshim adaptiven i hityr, demek ukumush, chovek/mutra s pipe, potencialen winner ot edna strana, s inteligenten chovek, ergo, mek, toleranten, vejliv i dobronamere, ot druga. Ako lichno triabva da izbiram za priatel niakoi, tova shte byde vtoria, makar, che v 80% takiva hora sa schitani za loosers. Prosto lichni predpochitania. Za shtastie, obshtestvoto v koeto jiveia pomaga na vtoria tip hora da ne se chuvstvat unijeni ot pyrvite.

Oraсle Ха така, след циците е съвсем закономерно да се подхване темата за талагентността.

Значи според Kombat т'ва било "винаги да си адекватен на ситуацията". Да приемем за момент твърдението, дори да пропуснем закономерният въпрос какво означава "адекватен на ситуацията". Дали си адекватен на ситуацията е чисто субективна преценка и следователно казаното е едно голямо нищо. Правилно анонимен 424 е обърнал внимание че горното определение се отнася по-скоро за адаптивност.

По-нататък Kombat е доразвит от друг титан на мисълта - Подиговски, за когото действаш интелигентно, когато резулатът е "максимално удовлетворителен за теб". Пак безкрайно субективно, но поне нещата малко се изясняват - значи да си интелигентен означава да си доволен от резултата, което пък отговаря по-скоро на определение за самодоволност. Която за разлика от адаптивността има далеч по-малко общо с интелигентността.

Но май пак се отплеснах, да се върнем към извора, тоест към дефиницията на комбата за интелигентност. Добре, какво е адекватното поведение, когато даваш определение за интелигентност? Ами много просто - когато споделяш такива грандиозни идеи, че и почерпени от бабина мъдрост, не е ли най-адекватно да прегледаш какво е интелигентността според хората дето с това си изкарват хляба? Ако не за друго, поне да не откриеш топлата вода.

Ако да, бихме научили, че общоприета дефиниция за интелигентност няма, но интересна била дефиницията на проф. Дъглас Хофщатер (Douglas Hofstadter, да ме прощава ако нещо съм объркал)

Според него интелигентност е способност да:

-respond to situations very flexibly (обърнете внимание на разликата)

-take advantage of fortuitous circumstances

-make sense out of ambiguous or contradictory messages

-recognize the relative importance of different elements of a situation

-find similarities between situations despite differences which may separate them

-draw distinctions between situations despite similarities which may link them

-synthesize new concepts by taking old concepts and putting them together in new ways

-come up with ideas which are novel

Бих добавил и мнението на Лари Нивън, според когото интелигентността е векторна величина (не е скаларна както я измерват сега). Което значи че не сме еднакво интелигентни в различни ситуации, следователно едва ли може винаги да сме "адекватни".

-

Но от друга страна пък, от какъв зор да се мъчим с такива отвлечени неща, когато от цици и талагентност (както се вижда по-горе) всички разбират. Както казва любим за Комбата, интелигентен герой, "Знам аз, не мисли че съм прост".

Анонимен442
Oracle, ako pozvolite edno nabliudenie : kogato diskusiata se vodi na bylgarski, a primerite se davat na angliiski, istinata se gubi niakyde mejdu dvata ezika.

Za da si "fit to do business" ne e neobhodimo da si "intelligent", dostatychno e da si "smart, quick/swift, agressive".

Oraсle Да, имате право, но едва ли чак дотам че да приема примерът който привеждате.

Предполагам не спорим дали "fit to do business" е като "smart...." или ""intelligent". Ако има спор, моите извинения, прoпуснал съм. Поне аз не участвам в него. Да не забравяме също така че самата дума "интелигентен" е чуждица която употребяваме в българския език, предполагам поради липсата на достатъчно добър наш заместител. Значи не е чак толкова фатално да ползваме източници на чужди езици, нали?

-

Хайде, лека нощ.

Kombat #2444
Латински, понятията "интелигентен" и "интелигент" се смесват и още как!

В нашия източно-славянски вариант интелигента е моралния лидер на обществото. В България в този смисъл аз признавам Левски, Ботев, Алеко, Йовков, Яворов и още двама-трима най-много. И никой друг. Руснаците имаха и в по-ново време - и Солженицин, и Сахаров (преди "окомуша" дето ти викаш Елена Бонер да го впримчи). Много е тъжно, но в общочовешки мащаб интелигентите в този смисъл са като динозаврите.

Западния вариант на интелигент - това е интелектуалец. Интелектуалеца съчетава идеи и изпълнение. Аз мисля че единствените български интелектуалци са Ботев и Левски.

Що се касае до интелигентен човек - аз познавам и цигани, дето са такива. Твоят човек(да не е от Чикаго, а?) е също пример за невероятна интелигентност. Без образование, език, връзки да пробие дотам, че да му слагат портрета по колежите като спонсор. Ти поне като емигрант знаеш, че това никак не е лесно. Ако интелигента (интелектуалеца) е солта на земята - интелигентния човек е хляба.И такива струват много повече, отколкото Оракълката например, дето се пъне тук да рови из cyber space, белки каже нещо. Е това аз наричам полуинтелигенти. И те не стават и за чеп за зеле.

Дето ни идеи имат, ни мускалчета може да продават. Сал един Интернет за сърфиране.

Анонимен445
Oracle, naistina ima razlika v znachenieto na bylgarski i angliiski, i inteligenten ne e ravno na intelligent. Po syshtia nachin ima razlika kogato kazvame kultura i culture.

Leka nosht, pri nas e vse oshte 19:00.

A tova da se gleda na Bai Ganio kato na polojitelen nacionalen geroi samo Kombata e v systoianie da obiasni. Na men iavno poluobrazovanostta mi prechi da go vidia.

Kombat #2446
Латинец, защо се тури в тази категория? Немой, заради една лоша учителка по литература.

Постарай се да си представиш бай Ганю не като тема за класно, а като жив човек.

Е, няма ли положителни черти?! Ама учителката (както и моята, впрочем) не ти е давала и да гъкнеш че може да има и такива. Казано е бай Ганю - значи е лош и толкова (както Шварценегер - силен). Няма такова нещо в Алековата повест.

Той е твърде фин, за да създава холивудски щампи. Прочети го пак.

Нептун Браво Комба! На ниво си.
Анонимен448
Kombate, Oracle si legna. (Ti zashto go narichash Orakylka???? da ne iskash da kajesh, che e Tia?)

Moiat chovek, na koito niama da mu syobshtia koordinatite, shtoto pone za sega sym na negova teritoria i mu gazia zemiata i mu disham vyzduha, e mnogo dalech ot obraza na inteligenta, taka kakto go razbirame na bylgarski. Toi se izraziava vse oshte na dialekt, shtoto knijovniat ezik e bez znachenie za biznesa i kato se sreshtnem obiknoveno zapochva familiarno po harcoiski: Kak si, ma? No triabva i da go chuesh, s cialata dunavska intonacia, mnogo e natiurno.

Okolo nego se dviji tylpa uhajiori i prositeli, s vsichkite mu metani, vasalnichene, i podmazvane kato pred syshtii Velmoja. V kohortata na G-n X spored obstoiatelstvata se sreshta po niakoi poet, artist ili spisuvatel, naet da svyrshi niakoia rabota na kontrakt, da spishe niakoe hvalebstveno slovo, da skaje niakoe patriotichno stihche. Obiknoveno cyrkvata se iaviava posrednik pri naemaneto na vyprosnite kontraktori. A nashiat chovek si ima i cyrkva.

Zashto tvoiat spisyk na bylgarski inteligenti svyrshva s Iavorov? I sled tova sme imali intelektualci. Vij Boris Hristov, poeta, Ivailo Petrov, Radichkov. I po forumite spisvat mnogo kadyrni hora, prevyzhodni parodisti, anonimni talanti. Anonimnostta e kato vryshtane nazad vyv vremeto kogato slovoto e bilo po-vajno ot podpisa pod nego. A to togava e nai-nepodpraveno i istinsko.

Kombat #2449
Здрасти Морски, къде се покри? Показа си нехарактерното лице и изчезна.

Латинец, това че около твоя човек се въртят хора и вся осталная свита - нищо ново под слънцето. Навсякъде където се появи силен лидер, лъв демек се навъртат хиени, че чакат за остатъци.

Не виждам в това нищо необикновено. Я колко царедворци се обявиха покрай царя?!

Дава ли възможност за работа на българите твоя човек? Обединява ли ги? Държи ли на общността и развива ли я? Ако ми отговориш с "да" на тези въпроси - това стига да изпитам големи симпатии към него. Ето, църква построил. Че колцина ще го направят? Какъв му е кяра като бизнесмен от тази работа? Не знам за кого ми говориш, но при всички положения постигнатото от него е изключително, съчетание на интелигентност и навярно не малка доза късмет.Е, и той не е съвършен навярно, но както уточнихме той си е просто един интелигентен човек. Нито е Ботев, нито е Левски.

Аз с удоболствие бих си приказвал с него - много по-интересно ще ми е отколкото със 80% от форумците. Пък нищо че говори на диалект.

Що се отнася до въпроса ти защо не включвам Валери Петров и Ивайло Петров към интелигентите - ами такива ми са критериите. Ти може да си ги смяташ за такива.

Анонимен450
Ami Kombate, ako iskash, mojesh da mu predlojish na gospodin multimilionera uslugite si. Avercheto Popovski moje da ti byde posrednik, vij za spravka razgovora mu s Grazian. Az sym dotuk tazi vecher, utre pak. Ciao
Kombat #2451
#450, ти може и да си тук утре вечер, ама на мен не ми се приказва повече нещо с теб.

Опитай с учителката си по литература.

Анонимен452
Zvuchi kato vic, no e samata istina : uchitelkata mi po literatura ot gimnaziata se kazvashe Gana Balkanska!
Fani Горния, напълно е възможно - една позната (но завърши френска филология, та едва ли е учителката ти по български) се казва Галя (по паспорт Ганка) Балканска. И не е майтап, честно!
Дядо Виктор Няколко думи по дискусията за интелигентността и от мен. По-скоро като "тезиси", както напоследък стана модерно да се казва в околофорумното пространство.

Склонни сме да свързваме "интелигентен" и "образован". Не е лошо да сме наясно, че това не е непременно така. Животът е изпълнен с примери, когато някой е образован, но тъп - както и с други, когато някой е необразован, но "природно интелигентен", както шаблонно е прието да се казва.

Връзката "тапия" (диплома) и интелигентност, в този смисъл, е също така несигурна. Или по-точно: със сигурност едното не предполага непременно другото, и обратно.

Връзката между псевдодуми (от моя гледна точка) като "интелектуалец" и "интелигенция" и думата интелигентност е в общия им корен. Общият корен не предполага непременно и общи качества: все едно да смятаме, че всеки икономист е също така икономичен (в личния си живот или в упражняването на професията си, например). Поради което неинтелигентен интелектуалец е нещо, напълно срещаемо и срещано по нашите земи. В другите, по-нормални страни, интелигенция няма (думата е руско изобретение и е заета в английски, също както думата номенклатура в известното за нас значение).

Друго за отбелязване е връзката между интелигентност и специални познания в дадена област (по-точно - липсата на такава директна връзка). Наличието на интелигентност само по себе си не може да замести специалните познания в дадена област (и обратното: специалните познания в една област не предполагат непременно интелигентност). Някой беше казал, че всяка дейност, която не можем да опишем формално, ни се вижда интелигентна (или изкуство). В момента, в който съумеем да дадем формално описание на дейността (да създадем алгоритъм, да речем(, тя престава да се разглежда като интелигентна дейност и става част от специалното знание (пример: решаването на квадратни уравнения е било изкуство докъм XIII век и са се правели математически турнири за търсене корените на уравнения - "дуелирали" са се с уравнения, един вид; след намирането на формула (алгоритъм) за решаване на квадратни уравнения е достатъчно да знаеш формулата. Което не те прави интелигентен, а надарен със специално знание).

Интересно е от такава гледна точка съотношението между интелигентост и ум. Като работна хипотеза бих казал, че не е едно и също. Интелигентността е, да речем, потенциал за откриване на закономерности в дадена среда, а ум е интелигентност, приложена в конкретни условия. В този смисъл българинът (ако е наистина втори по интелект в света, както знаем ) е интелигентен, но не умен.

Препоръката на Oracle да се обърнем към търсене (да речем в Google) в този случай е смислена само дотолкова, доколкото трябва да си наясно какво са казали преди теб по въпроса. Иначе темата е отворена и не става с цитати (ако не беше, щяхме да сме свидетели на изкуствен интелект; за да не отивам далече - нямаше да я има темата машинен превод, защото щеше да е решена).

Прочее, една молба към Oracle, понеже знам, че е "гъст" с Фичо и гледам че цитира Duglas Hofstadter: да подмиши* книгата на същия (Hofstadter, не Фичо) Goedel, Escher, Bach: an Eternal Golden Braid и да прати на Фичо някои извадки от нея по повод на Бах и музиката му, за да не се изказва Фичо във форума неподготвен - макар и като любител.

-------

* подмиши - хване под мишница, диал.

Анонимен455
А най-добре е Фичо да прочете всичките 800 страници на книгата.
Haasan ot Haamburg456
Интелигенция, номенклатура, конспирация, агентура, резидентура.

Все хубави думички измислени от неуки мужици да се главоблъскат интелигенти за тяхното значение и роля в нашия живот. Не сте първите.

Последните три обаче са създали трайни ядове и спомени.

Haasan ot Haamburg457
Добре че трудно помня повече от пет минути
Сибила Най-простото, което бихме могли да направим, когато се колебаем как да се произнесем е да отворим един обикновен речник.

Например българо-френски.

Там срещу думата "умен" се мъдри съответствие- intelligent-на първо място.

Следователно- ако искаже да преведете една обикновена фраза например:той е умен - няма да сгрешите ако кажете- il est intelligent.

Затова в сборниците с афоризми/имам такива/, преводачите изрично правят уговорката, че сентенциите, касаещи ума се припокриват с чуждата дума "intelligence" в доста случаи.

От един такъв извадих и афоризмите за един от постингите ми.

б.б. Хазо, ти пак си паметлив

Редактирано от - б.б. на 13/5/2003 г/ 12:56:55

Дядо Виктор Сибила,

Най-простото решение за което говориш - да се погледне в речника, - има (донякъде) смисъл при превод, но не и при обяснение на отворени (от научна гледна точка) теми. Това е все едно да търсиш в речника определение за наследственост по времето, когато ни генетика, ни строеж на ДНК са известни. Разбира се, и по това време са се намирали определения, но точно от типа афористични определения - или пък интерпретации, основаващи се на тогавашното ниво на научното знание. Някои от тези афоризми или интерпретации са изящни или интересни дори днес.

Темата интелект (що е интелект), както и въпросите за връзката език-интелект или ум-интелект (да не изброявам нататък) са все още отворени (т.е. подлежащи на обяснение) от научна гледна точка. От прагматическа гледна точка всеки има някаква представа (свое тълкуване) по тази тема, също така и речникът е пълен с определения. То и за "живот" и "смисъл" сигурно е пълно с афоризми и определения, както и всеки има "свое" тълкуване - но едва ли ще е най-смисленото занимание да се търси определение за смисъла на живота в някой речник или енциклопедия.

Поздрави

Дядо Виктор Иначе отговорът е 42, както знаем.
Сибила Поздрави и на теб, дядо Викторе.

Напълно си прав, че този разговор за изясняване на отликите между умен, интелигентен и интелектуален е отворен. Още повече, че има откровени преливания в значенията им.

Но аз съм преводач и не мога да чакам разговорът да се затвори.

Трябва да се превежда на момента и без много-много двоумене.

Не е лесно на преводачите, вЕрвай ми.

Така че, разбери ме и защо така често прибягвам до речниците/макар да са твърде несъвършени и често да не можеш да намериш най-точния еквивалент/.

Срещала съм и откровени недоразумения там.

Но са ми настолни книги-професия.

Редактирано от - Сибила на 13/5/2003 г/ 14:25:26

Viva За Дядо Виктор :

ктдд

(което трябваше да докажем...)

Редактирано от - Viva на 13/5/2003 г/ 14:25:25

Чичо Фичо Дядо Викторе, критикувал съм подробно Д. Х. (не за популярната книжка за Г., Е. и Б., която е приятно четиво и която ни беше препоръчана от учителя ни по математика в СУ, покойния вече Г. Гаргов), а за един опус по philosophy of mind, "Who Shoves Whom Around Inside the Careenium", май септември 1991 г., доколкото помня на една "школа" на БАН на курорта "Дружба".
Muncho Podigovski Дедо Викторе,

В една паралелна реалност отговорът беше 56. И май живеем в нея.

Минавам от тук Да бе да

Енциклопедия за умност, друга - за глупост

Не е ли достатъчно да прочетеш "тезиса" и става ясно

Последните две странички на тази тема, като че ли, изравняват шансовете и на двете добри половинки на форумната общност

Поздрави

Бай Айн Холцщайн467
Фичле, кога се очаква да довършиш общата теория на полето? За по-бързо подмини критиката, давай по същество. Че то и дружба приватизирана вече
Грациан Айде сега, за тези ненаучили урока - малко преговор...и да знаете: следващия път ще изпитвам!

Що за животно е видният интелектуалец?

Много често в българската преса се появява терминът "ВИДЕН ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ".

Най-често той маркира някаква неясно нюансирана група от индивиди с

променливи (според случая професии, титулировки, убеждения и дори

диаметрално противоположни характеристики. Веднъж за винаги трябва да се

смъкне булото от този така често използуван, но покрит с праха на напластени

заблуди и мистерии термин. За случая ще използувам методите на дървената

философия, която съчетава в себе си освен заемки от класическата такава,

така също и много:

1). Профанизми и архаизми

2). Незавършени (или неясни мисли

3). Големи, средни и малки скоби

4). Номериране (с нужда и без такава

5). Музикални термини

6). Тарикатски (жаргонни фрази и изрази

7). Народни мъдрости и поговорки

. Смайлис (това са онези интернетни знаци, дето изглеждат като този :-)

или онзи :-(

9). Ирония и сарказъм

10). Заемки от чужди езици, както и думи и фрази на такива

11). Работи които звучат като писани от невиден интелектуалец

12). Появата от време на време на герои с имена като Гунчо или Бончо

13). Неуважение към някои светила в дадени области и преклонение пред други

такива

14). Правописни грешки

15). Метафори

16). По възможност - ХУМОР

17). Думи с неясен произход

1. Евентуално - толерантност

19). Дървено философствуване в най-чист вид

20). Мирис на тютюн "Drum" и умерени количества от ром облят с много "Diet

Pepsi"

Първо нека окачествим що е това ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ и има ли той почва у нас. Тъй

като до сега не ми е известно да е правено такова проучване, ще започена с

детайлно разнищване на интригуващия термин. Интелектуалецът според

речниците би трябвало да бъде онзи който се занимава с умствена дейност

и …толкова. Тъй като, според мен, няма човек (ако изключим безумните който

да не се занимава с такава, то следователно всеки който притежава употребяем

мозък би могъл да попадне в тази категория и следователно ние всички сме

интелектуалци { изключая, както по-горе споменах хората с мозъчни

увреждания, пречещи им да упражняват умствена дейност {които и без това не

могат да прочетат написаното тук( a и дори и да им бъде прочетено от някой

друг няма да могат да го разберат}. Като изключим удачните чуждизми,

повечето от роднопроизведените синоними на тази дума звучат иронично {учен

(с ударение на е-то, учен (с ударение на у-то, "читанка", многознайко

(многознайник, умник, учена глава, начетен (тоест такъв който е чел, чел,

та чак се е начел}. Значи ли това, че класираните до сега като

неинтелектуалци иронизират своя антипод или просто е някакво случайно

съвпадение?

Какви други синоними се използуват при описването на тази порода ?

Прозвището ИНТЕЛИГЕНТ, често се употребява като синоним на ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ и

тъй като и двете думи произлизат от латински : Itellectualis и

itelligens,( -entis), то удачно ли е взаимозаменянето им в нашия език?

Кратка игра-тест с един въпрос:

След като древните римляни са измислили две думи, то имали ли са две

различни породи пред вид и значи ли че ние можем да ги тълкуваме като

синоними?

Предположения:

А По-гот е да си интелектуалец

Б По-гот е да си интелигент

В Все тая как ще те класифицират, важното е да е едно от двете.

Г Няма значение

Няколко въпроса без отговори:

1.) Какви са критериите за покриване на нормативите за интелектуалец? А тези

за водещ (ведущ интелектуалец?

2.) Трябва ли да си член на "Менза", и дали ако си такъв автоматично ти се

прикачва тази титла?

3.) Вие считате ли се за интелектуалец? А за водещ такъв?

4.) Ако Вие си самоопределяте като интелектуалец, но хората - не, то брои ли

се вашето мнение (нали все пак и вие сте част от човечеството?)

5.) Ако сте професор в дадена област, но "пълна ливада" във всички останали

имате ли право да бъдете интелектуалец?

6.) Пука ли Ви дали сте интелектуалец или не?

7.) Смятате ли, че в днешно време, когато всеки може да се публикува сам и

съответно всеки да чете всеки, термина загубва своята елитарност и е обречен

на изчезване(така както постепенно изчезнаха плювалниците и райберите.

Ако ли пък наименованеието се дарява на тружениците в дадена област, то

интересно е да разберем дали в днешно време е нужна такава една

дискриминация спрямо тези хора, чиято първична функция не е мисловния труд

(в трудово-правен аспект, но чиято контрибуция в тази (същата област в

световен мащаб има далече по-съществен принос от тази на обозначения с този

етикет индивид.

Пример: Известният на всички ни индивид наречен Тодор Живков е подписал

литература с обем далече по-голям от тази на непретендиращите за

интелектуална категоризация Христо Ботев, Никола Вапцаров и отец Паисий

взети заедно. Значи ли, че той ( занимаващ се с умствен труд и доста добре

заплатен при това е интелектуалец, а другите ( хъш, огняр и монах не са?

Ако професията на индивидът, носещ прозвището ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ е определящата

за наименованието, то кои точно професии са тези които поставят носителя на

гореспоменатата "титла" в тази категория? Да предположим, че хората на

изкуството са част от тази прослойка, то не е ли изкуството плод на

чувственноста на индивида, а не на неговата начетеност, както терминът би

предположил? Как бихме нарекли творец, незапознат с градивните похвати на

своя занаят (действуващ само под въздействието на сляпа интуиция и любов към

собственната си субективна визия за красотата, който е способен на

творчески висини, непостижими за теоретически перфектно обучени индивиди в

респективно същото поле на изява?

Нека надникнем в сферата на музиката. Без да се интересуват дали

композиращия е запознат с теорията на музиката, без дори да се замислят за

това хората или харесват дадена музикална творба, или остават безразлични,

или чисто и просто не могат да я понасят. Фактът, че сър Пол МакКартни не

може да чете ноти изобщо не му пречи да е най-комерсиално изявения

композитор на планетата. Фактът, че за покойния вече виртуозен цигулар

Стефан Грапели нотите са били само някакви си "черни точици върху

петолинието" не го правят по-малко гениален. Когато някой чуе плачещата

китара на Роберт Джонсън и през ума му не минава мисълта: " Как, аджеба,

този ученик на дявола кара струните да леят толкова мъка и печал без да е

нотно ограмотен?" Когато Сезария Евора пее "Беса ме мучо" запитвате ли се,

дали тя е интелектуалка? Едва ли.

Може би именно тук се намира разковничето на пристрастеността на нашето

общество към термина ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ.

Никой от гореспоменатите автори не би практикувал своя занаят у нас по

времето когато музикантите трябваше да демонстрират своята грамотност пред

нарочна комисия от "ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ", които раздаваха категории за

правоспособност.

Да погледнем и в изобразителното изкуство. В едни не толкова далечни времена

художник у нас можеше да се нарече само възпитаник на една от

художественните академии в страната. Всеки друг, който обичаше да рисува

можеше да бъде или "наивист"(примитивист или "декадент" и толкова, но

художник - не.

Артист ? Не може без ВИТИЗ ! Интелектуалецът трябва да бъде грамотен !

Философ, правораздаващ, литературовед…само дипломираните лица могат да бъдат

такива. Основната функция на образованието не беше научаването, а

лицензирането. Веднъж преминал инстуцизация индивидът ставаше част от

ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ ЕЛИТ. Продължава ли тази инерция и днес? Институцизацията ли

прави метаморфозата на редовия човек в интелектуалец?

Могат ли хора като Стоян Ц. Даскалов, Стоян Венев и Георги Джагаров да

бъдат причислени към тази категория на базата на своя занаят?

Когато, аз лично, чуя термина ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ прикачен като ремарке към

прилагателни като ВИДЕН, ПРОГРЕСИВЕН, ВЕДУЩ, ИЗЯВЕН или някакъв подобен

"осолителен" термин веднага ми изплува в ума един фейлетон от Радой Ралин

посветен на коректорка-ударничка, постигнала "стахановски" успехи., чрез

инстиктивно прикачване на прилагателни към съществителни. В традицията на

кучето на Павлов тя просто закачвала прилагателни към съответните

съществителни, без дори да се замисля и винаги била права. Например:

преизпълнена - петилетка, турско - робство, капиталистическа - марионетка,

трудов-ентусиазъм и т.н.т.

Някак си народа е свикнал да цъка с език след като чуе едни такова

категорични изявления като:

"подкрепен от група видни интелектуалци", " подписана от най-прогресивните

интелектуалци на епохата", "отречена от ведущите интелектуалци на страната",

"интелектуалния елит".

"Брех, мама му стара" - викат си хората - "След като тия са "ЗА" ( или

"ПРОТИВ" значи е ХУБАВО. (или ЛОШО Друго си е да си подкрепен от видни

интелектуалци.

Трябва ли, днес, когато Интернетът е смъкнал монопола на себеизразяването и

прави от всеки от нас пророк , философ, писател, публицист, или дори просто

събеседник изразяващ собственното си мнение, да се самодискриминираме и

култово да издигаме над себе си някаква група от хора, различаващи се от нас

само по това, че посредством "доказаните медии" са успели да постигнат

популизиция всред далече по-широк кръг от потребители на духовна храна?

Muncho Podigovski Граци,

Знам, че си интелектуалец, братко, ама лошото е, че повече от двадесе реда не моем да прочетем наведнъж. Чини ми се, че не съм само аз на тоз хал. Не моше ли по-кратко? Некой беше рекъл, че всичко гениално е просто. Що не пробваш?

Грациан Мунчо, а Библията как я четеш?

Я се стегни там и сядай да четеш, че ще те "скъсам" ( на изпита де, не "онова другото което си помисли" )

Виден съветски интелектуа471
Интелектуалец= smart ass. Напр. Веждито
Muncho Podigovski Граци,

Ако сравняваш своите писания с Библията, считай че си ме скъсал на изпита преди да го проведеш. Пиши ми служебна двойка оттук и до края на форума.

Анонимен473
Подиговски, я се пробвай тука, щом ти се опира Граци:

Натиснете тук

Грациан Мунчо, не богохулствувай!

Не отричай божествения ми произход!!!

Виж:

Битие: глава 5: 1:...В деня когато Бог сътвори човека, Той го направи по Божие подобие;

А ето ти и за десерт:

“Зная твоите дела: ти не си ни студен, ни горещ; о, дано да беше студен или горещ! Така, понеже си хладък, и нито горещ, нито студен, ще те изблювам от устата Си” (Откр. 3:15-16).

START READING!!! NOW!!!

Анонимен475
Graciane, ima edno zlatno pravilo na trite "C" -- conret, concis, clair.

Jalko e, che tolkova se haresvash, che ne umeesh da se redaktirash.

Грациан анонимно котенце, за редактирането си има редактори...няма да им ям хляба, я...ако си редакторка...ами почвай!

Чукча не редактор, чукча - возач на трактор ( пишещ в стенвестник - както ти или някой твой колега забеляза вчера или онзи ден )

ъъъ...знаеш ли какво...а бе, отказвам се от услугите ти...като гледам ти колко кадърно си редактирала текст в два реда и си викам: Гле'й кой ми прави забележки! Тц, тц, тц...а колкото до редактирането, аз не съм някой си филолог или там специалист - аз съм само един обикновен доктор по дървена философия (University of Hard Knocks ) и толкова. И самозван при това. Comprende?

Редактирано от - грациан на 13/5/2003 г/ 18:53:05

Чичо Фичо Не става въпрос за физика и метафизика, ами за философия на духа (езика), позитивистка, редукционистка. Имаше един лингв. философ Йехошуа Бар-Хилел, да не сте роднина?
Анонимен478
Graciane, ako triabva az da te redaktiram, pishi se otpisan.
Анонимен479
aa, znachi imalo efekt izkazvaneto mi, makar i nishtojni dva reda. redaktiral si se ... davai vse taka i sledvai zlatnoto pravolo.

a za men ne beri grija, az ne sym redaktorka, imam si koi da me redaktira

Muncho Podigovski Поредният форумец полудя.

Не очаквах да се случи в мое присъствие.

PP. Всъщност, омръзна ми да се случва в мое присъствие.

Редактирано от - Muncho Podigovski на 13/5/2003 г/ 19:30:47

Анонимен481
Ne be Muncho, tova e prosto gracianovoto chuvstvo za humor. Doctor Graziano Causa Perduta Honoris
Райчо482
Мале колко интелектуално стана тука...
Kombat #2483
Грациане, ти по-специално си творение на Дарвин и теорията му.
Грациан Комбате, а ти на Алеко.

Минавам от тук Да бе да

Грациане там у вас в Торонто да не вали ...сняг?

Грациан Дима, днес не вали, но пък духа.

нервното487
А тук засега все още се мота и не е започнала да духа, само го е хванала...
Анонимен488
А мен такъв дъжд ме валя...